Panáček v reality show

Pirate Master: 4.část – Královská milost

24. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

S příchodem nového kapitána Azmytha se na pirátské lodi Piction Castle začalo žít o hodně lépe. Posádka si už nemůže stěžovat na nízký žold, Azmyth poslední kořist rozdělil mezi svůj výsadek rovným dílem a není na ně takový pes jako byl Joe Don. Nechává jim docela volnost, ať si užijí taky zábavu, například uspořádáním závodu krabů. Bývalému důstojníkovi Benovi se ale tento volný režim nepozdává, protože tady nejsou na výletní lodi, ale na pirátské plachetnici a měli by se raději soustředit na další výsadek za pokladem.

Ten tentokrát ukryl francouzský loďmistr Olivier Le Grand, jak posádce oznámil moderátor Cameron Daddo po otevření další přihrádky Zanzibarské truhly. Tradiční rozlosování výsadku přineslo kuriózní situaci: v černém týmu kromě kapitána Azmytha a jeho důstojníků bude i předchozí kapitán Joe Don, takže budou muset spolupracovat. Do červeného týmu los přisoudil kromě Louie a Seana samé fyzicky slabší členy, přestože ale byli už od startu outsidery, na břeh dopádlovali jako první. Svůj člun ponechali na vyznačeném místě (u kotvy položené v písku) a vydali se na cestu džunglí.

Černí jim ovšem brzo dýchali na záda a bez problému je předběhli. Podařilo se jim tak dostat dřív k místu sabotáže. Po přeseknutí lana spustili ze svahu lavinu kokosových ořechů, stalo se to ale zrovna v okamžiku, kdy na stezku vcházela Joy. Záplava ořechů ji trochu potloukla a obnovila jí zranění způsobené v předchozích dílech, takže červený tým v dalším běhu zdržovala.

Černý tým podle mapy došel k místu zvanému Krokodýlí hlavy (byly to dva skalnaté výběžky do moře, které skutečně připomínaly ležící krokodýly). Tady našli další instrukce, podle kterých měli vyhledat nedalékou jeskyni na pobřeží. Kapitán Azmyth v čele svého výsadku opět snadno jeskyni našel a uvnitř pak sám na vyznačené místo na stěně přiložil dřevěnou mapu, kterou dostali na startu. Úzký sluneční paprsek odražení zrcátkem na stěně jeskyně mu přesně označil místo na mapě, kde mají hledat poklad. Azmyth ale hodně spěchal, místo na mapě si moc důkladně neprohlídnul, jenom věděl, že se musejí vrátit zpátky ke kotvě na pobřeží.

Podle jeho chybného rozhodnutí tak černý tým hledal na špatném místě, na pláži pěkný kus daleko od kotvy. Zato červený tým z mapy vyčetl, že paprsek směřoval přesně na kotvu, tak se vydal hledat tam. Bezradný černý tým po chvíli usoudil, že nemají ani potuchy, kam je mapa dovedla (a Azmyth byl jediný, kdo do jeskyně vstoupil), takže se rozeběhli opět zpátky džunglí ke Krokodýlím hlavám (tentokrát se pro jistotu v jeskyni na mapu podívali všichni). Zbytečným běháním tak ztratili spoustu času, ale když viděli, že červení ještě stále hrabou v písku pod kotvou, neztráceli naději. Ale stejně to byli červení, kteří truhličku s pokladem vyhrabali jako první. Znamená to jediné: opět se bude vyměňovat kapitán.

Červení si jednomyslně zvolili jako kapitána Louie (v předchozích dílech stále brblal, jak by loď řídil on, kdyby byl kapitánem, tak teď se může ukázat). Po spočítání zlatých mincí ale nastalo rozčarování, poklad měl hodnotu jen 5.000 dolarů. Kapitán Louie trval na tom, aby se rozdělil rovným dílem, ale moc velkou sumu nikdo nedostal (ozvaly se i hlášky „Zpropadenej lakomej Francouz, za co utratil celý svůj poklad?“).

V truhličce ale byla ještě tajná přihrádka s pergamenem. Jak vysvětlil moderátor, je to Královská milost. Kdo ji má u sebe, nemůže být vyloučen u Pirátského soudu. Prozatím ji dostane kapitán, ale zbytek posádky ji může odkoupit. Zájemci o tento pergamen mají čas do večera, aby napsali na papírek svoji nabídku a donesli ji moderátorovi. Ten, kdo nabídne větší sumu, získá pergamen pro svoji potřebu na nejbližším Pirátském soudu.

Louie z toho nebyl moc nadšený, protože chtěl za každou cenu vyřadit nenáviděného Joe Dona. Jenže právě Joe Don měl ze všech pirátů našetřeno nejvíce zlatých mincí, takže ho nikdo nemůže přeplatit. Joe Don to věděl, ale přesto chtěl hrozbu Černé známky odvrátit pomocí spojence Jaye, který je s Louiem zadobře. Jenže vzal to za špatný konec (postavil Jaye před ultimátum „Buď nějak zařídíš, abych nedostal Černou známku, nebo už nebudeme spojenci.“) Rozčilený Jay to odmítl a raději rovnou tajný pakt s Joe Donem ukončil. Kapitán Louie podle očekávání Černou známku udělil Joe Donovi, Cheryl a Azmythovi.

Na úvod večerního Pirátského soudu vysvětlil Louie všechny nominace. Cheryl byla nominovaná ze stejného důvodu jako minule: byla Joe Donovým důstojníkem a se zbytkem posádky nebyla zadobře. Azmyth si Černou známku zasloužil za hrubou chybu při výpravě za pokladem, kdy selhal jako velitel. A nominace Joe Dona byla jasná, nemají se rádi a Louie stále Joe Donovi vytýká, že si ponechal polovinu kořisti. Moderátor Cameron Daddo na to ale Louiemu připomenul, že přesně tak to stojí v pravidlech Pirate Mastera. Louie si ovšem trval na svém, že každá kořist by se měla dělit spravedlivě.

Po jednotlivých obhajovacích proslovech a ukončení hlasování přistoupil moderátor k vyhlášení jména piráta, který učinil nejvyšší nabídku za Královskou milost. Podle očekávání to byl Joe Don, který si tak pergamen od Louie odkoupil za 7.000 dolarů. Jakmile zaplatil, moderátor sečetl hlasy a oznámil, že Joe Don utratil peníze zbytečně, ze soutěže by totiž nebyl vůbec vyřazen. Většina hlasů (v poměru 4:3) byla pro Cheryl, která tak loď musela opustit. Joe Don si ovšem Královskou milost nesmí ponechat, nejpozději na příštím Pirátském soudu musí změnit majitele. Do této reality show to přineslo docela zajímavý prvek, nyní bude důležité, kdo má kolik peněz, aby si mohl Královskou milost koupit na svou ochranu.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!