Panáček v reality show

Pirate Master: 3.část – Nový kapitán

18. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Stačilo pár dní a kapitán Joe Don si moc obliby mezi posádkou nezískal. Nejen, že si pochutnává na lepším jídle, zatímco ostatní hladoví, ale navíc si ponechává polovinu nalezeného pokladu pro sebe. Zatím se mu pokaždé podařilo hrozbu vzpoury zažehnat a oba buřiče z lodi vysadit. Pro vzpouru je totiž nutné získat hlasy celé posádky včetně obou kapitánových důstojníků. jenže ti zatím zůstávají loajální kapitánovi, protože dostávají nezanedbatelný podíl z kořisti. Když by se důstojníci ke vzpouře nepřidali, má kapitán právo sám potrestat vyloučením kohokoliv z posádky. A to je příliš velký risk.

Jedno má ale Joe Don jisté: kapitánem bude tak dlouho, dokud bude na expedičních výpravách vyhrávat jeho černý tým. Složení obou týmu se opět rozlosovalo pod dohledem moderátora Camerona Daddoa, který také předal oběma týmům mapy a instrukce k další části pokladu. Tentokrát se na břeh naštěstí neplavalo, obě družstva se tam dopravila na člunech. Ale ani to nebylo snadné kvůli silnému proudu a dlouhé mělčině, ve které musely oba týmy své čluny obtížně tlačit. Černý tým byl zaskočený tím, že Alexis vystoupila z člunu příliš brzo a na pomoc ostatním se vykašlala.

Na břeh dorazili jako první červení a pod vedením koho jiného než Azmytha se vydali na pochod džunglí. Chtěli co nejrychleji dosáhnout místa pro sabotáž soupeřů. Tentokrát to mělo podobu tunelu z bambusových tyčí, po přeseknutí lana se celá konstrukce zbořila a vytvořila těžko překonatelnou hromadu. Naštěstí černí dorazili k místu sabotáže skoro ve stejný okamžik jako červení, silák Sean navíc sám podržel hlavní podpěrný bambus, takže spoluhráči stihl pod hroutící se stavbou proklouznout.

Cílem byl břeh divoké řeky, kde se pod hladinou ukrývaly lebky s klíčem k pokladu. Nejrychleji ji objevil Louie a červení tak mohli spěchat k vodopádu hledat truhlu s pokladem. To už nebyl takový problém, takže výstřelem z muškety oznámili černým (stále ještě hledajícím lebku v řece), že závod skončil a poklad je jejich. Jakmile Joe Don uslyšel tento výstřel, bylo mu jasné, že jeho dny jsou sečteny.

Na palubě Piction Castle musel odevzdat kapitánský klobouk a spolu se svými důstojníky Cheryl a Benem vyklidit luxusní kajutu. Červený tým si bez váhání jednomyslně zvolil Azmytha jako nového kapitána. Azmyth si vybral Jaye a Jupiter jako své důstojníky a mohla se dělit kořist, která měla tentokrát hodnotu 35.000 dolarů. Kapitán dostal svou obvyklou polovinu, ale po chvíli se rozhodl, že se on i oba důstojníci rozdělí se všemi členy červeného týmu, takže každý dostal jednu sedminu. Tento přístup se posádce líbil daleko víc. Jenom se dobře bavili nad tím, že jakmile si Azmyth nasadil kapitánský klobouk, tak z neznámého důvodu začal mluvit s britským přízvukem.

Kapitána ale čekalo ještě jedno rozhodnutí, komu udělí černé známky. Prvním jasným adeptem byla slabá Alexis, Jay pak navrhnul ještě dívku Laurel. Jako třetího chtěl Azmyth nominovat neoblíbeného Joe Dona. Jenže v tu chvíli mu tento nápad začal Jay vehemntně rozmlouvat (protože měl s Joe Donem tajnou dohodu a byl na jeho výplatní pásce), raději mu nabídl jméno Cheryl, s níž žádnou dohodu neměl. Jay se zdá být zatím nejlepším taktikem ve hře.

Okamžitě totiž začal mezi posádkou sbírat hlasy pro vyloučení bývalé důstojnice Cheryl, která se ke zbytku posádky chovala povýšeně. Jakmile se to dozvěděl Joe DOn, začal mezi dalšími piráty lobbovat zase pro její záchranu a vyyřazení Alexis. Vytvořily se tak dvě skupinky, obě měly po čtyřech hlasech. Aby Jay získal jeden hlas na svou stranu, uplatil Seana zlatými mincemi v hodnotě 1.000 dolarů. Tak takováhle strategie se v Survivoru ani nedala použít.

Na večerním Pirátském soudu nový kapitán Azmyth vysvětlil důvody, proč nominoval právě Cheryl, Laurel a Alexis. Stále mluvil se svým hraným britským přízvukem a australský moderátor Cameron Daddo z toho měl docela švandu. Všechny tři nominované pirátky měly možnost vystoupit se svou obhajobou. Nejlépe si vedla Cheryl (v civilním životě se živí jako okresní prokurátor, takže s proslovy u soudu má hodně zkušeností) a bránila se, že jako důstojník se nemohla s ostatními bratříčkovat. Joe Don se přidal na její stranu a potvrdil, že to byl jeho nápad, aby se Cheryl chovala k ostatním odměřeně. Výsledek hlasování byl překvapivý, skončil remízou 4:4 mezi Cheryl a Alexis (takže Sean si vzal úplatek, ale nakonec hlasoval jinak). Podle pravidel v tomto případě rozhoduje o vyřazení kapitán. Azmyth se po chvíli přemýšlení rozhodl vypovědět z lodi Alexis (což potěšeně kvitoval Joe Don, zato Jay byl ale hodně zklamán, jeho 1000 dolarů byla zbytečná investice).

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Dawid
Reagovat

Důstojníci při „pirate’s court“ nehlasujou, ne ? takže na vzpouru musej shodně odhlasovat jenom obyčejný piráti, jestli se nepletu

Přidat komentář