Panáček v reality show

Pirate Master: 12.část – Lekce z astronomie

20. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Konec první (a také i poslední) řady Pirate Mastera se kvapem blíží a nyní také nabývá na důležitosti to, kdo s kým uzavírá aliance. V posledních dílech udržoval pevné spojenectví Jay s Benem a kapitánkou Christou, ale právě tito dva si začínají uvědomovat, že proti Jayovi nemají ve finále moc šancí. Nejvyšší čas se ho zbavit.

Zatím s ním ale musí spolupracovat, protože los před další výpravou rozhodl, že všichni tři budou v černém výsadku (outsideři Louie a Laurel zůstanou v opozičním červeném týmu). Jak prozradil moderátor Cameron Daddo, další část pokladu ukryl čínský astronom, který dokázal navigovat pirátskou loď podle postavení hvězd na noční obloze. Po odstartování oba výsadky skočily do moře, doplavaly ke břehu a vydaly se k místu označeném půlměsícem z položených kamenů. V jednom z cípů měly nalézt další instrukce.

Přesně jak předpověděl Louie v minulém díle, jeho slabinou je běh do prudkého kopce. Není tedy divu, že k půlměsíci doběhli jako první černí. Odtud se mohli vydat dvěma směry, vybraly si ale zrovna ten špatný a spadli přímo do pasti z provazové sítě. Než se z ní vymotali a vrátili se k půlměsíci, stačili jejich náskok dohonit červení. Oba týmy se vydaly na louku na níž byly z kamenů na zemi poskládané symboly všech planet.

Podle nápovědy měli soutěžící nejdříve najít symbol pro planetu nejblíže Slunci, po složení puzzle se vydali hledat symbol Saturnu. To se jim ale moc nedařilo, všichni zanedlouho po louce bezradně pobíhali. Christu naštěstí napadlo vyběhnout na nejbližší kopec a z výšky symbol bez problému našla. Poslední instrukce zavedla černý tým na místo přesně uprostřed mezi symbolem pro Zemi a Mars, kde Jay vyhrabal poklad v hodnotě 30.000 dolarů.

Z tohoto vítězství ale Christa neměla moc radost, protože ji teď čekal těžký úkol: rozhodnout, komu dá Černé známky. Sice tajně slíbila Benovi, že se pokusí zbavit Jaye, ale najednou ji přešla odvaha, nechtěla Jaye postavit před hotovou věc. Pozvala si oba na kobereček do své kapitánské kajuty, kde se ovšem oba pustili do vzájemného obviňování z toho, kdo z nich vlastně jako první přišel s plánem zbavit se Christy ještě před finále (jak v minulém díle prozradila Kendra). Ze všech těch lží šla Christě brzo hlava kolem, ale nic naplat, v tomto oboru je přeborník Jay, takže nakonec překvapivě dostal Černou známku Ben (a Laurel).

Na večerním Pirátském soudu měli hlasovat jen dva piráti: Louie a Jay. Louie se bezpochyby postaví za svou chráněnkyni Laurel, takže otázkou byl jen hlas Jaye. Ikdyž na něj byl Ben naštvaný za to, jaké lži napovídal v Christině kajutě, přesto za ním zašel, odvolával se na jejich dosavadní přátelství a požádal ho, aby pro něj Jay nehlasoval, že mu pak bude v další fázi hry velkým dlužníkem. Jay nakonec skutěčně večer dal hlas Laurel. Ale nebylo to proto, že by byl takový lidumil, dokázal si dobře spočítat, co je pro něj výhodné. Tím, že nehlasoval pro Bena, si ho tak zavázal. Přitom rozhodnutí ponechal na někom jiném. Protože výsledek hlasování byl 1:1, musela rozhodnout kapitánka Christa. Ta prokázala hodně sportovního ducha, prohlásila, že se chce ve finále utkat se silnými soupěři, a protože právem považovala Bena za silnějšího než Laurel, poslala domů právě nemastnou neslanou dívku. Na pirátské lodi Piction Castle tak zůstali jen čtyři poslední hráči: Christa, Jay, Ben a Louie.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 11.část – Sabotáž vlastního týmu
Pirate Master: 10.část – Poklad na stříbrném jezeře
Pirate Master: 9.část – Kapitánova poslední večeře
Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí
Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!