Panáček v reality show

Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi

14. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

V první části zbrusu nové reality show z dílny Marka Burnetta Pirate Master jsme se mohli seznámit s tím, podle jakých pravidel funguje. Oproti léty prověřenému Survivoru si na tuto pirátskou show budou muset diváci ještě trochu zvykat. Výhodou ale je celkem poutavý příběh o hledání čtrnácti částí pokladu kapitána Henryho Steela a samozřejmě také současné šílení kolem filmu Piráti z Karibiku. Všichni soutěžící jsou oblečení do dobových kostýmů a žijí na palubě skutečné pirátské lodě (vlastně je to štábu zapůjčená plachetnice Piction Castle, která byla natřena načerno a naplněna množstvím starobylých rekvizit). V rámci života na pirátské lodi hraje důležitou roli to, kdo ze soutěžících je v danou chvíli v pozici kapitána anebo důstojníků, a kdo je prachobyčejným námořníkem. To pak přináší zvláštní napětí.

V předchozím díle se kapitánem stal Joe Don a okamžitě se vlády nad lodí ujal železnou rukou. Po vyloučení Johna, který se neúspěšně pokusil vyvolat vzpouru, se kapitán své postavení pokusil posílit, když Jaye jmenoval do pozice loďmistra (šéfa posádky) a Seana dosadil na místo šéfkuchaře. Co se týče jídla, tak zatímco posádka na snídani dlabe nevábně vypadající ovesnou kaši, tác s jídlem pro kapitána je opravdu hostina: míchaná vajíčka, slaninu, steak, ovoce a samozřejmě nezbytný rum. Joe Don si tak může pochutnávat a současně povzbuzovat posádku, které dal za úkol pořádně vydrhnout palubu.

V pokladu, který našli v minulé části, se nacházel také klíč k další přihrádce Zanzibarské truhly. Moderátor Cameron Daddo tak mohl vytáhnout dvě mapy k další části pokladu, který tentokrát ukryl Felipe Sanchez Grillos, střelmistr kapitána Steela. Za pokladem opět vyrazí dva expediční týmy. V černém týmu byli automaticky kapitán Joe Don a jeho dva důstojníci Ben a Cheryl. Ostatní členové posádky se náhodně rozlosovali. Pokud při této výpravě zvítězí černý tým, kapitán zůstává na svém místě. Pokud ale vyhrajou červení, mohou jmenovat nového kapitána. Kapitán Joe Don tak má o důvod navíc, aby jeho černý výsadek vyhrál.

Ke břehu tentokrát oba týmy musely doplavat (a vyhnout se žralokům, kterých je zde prý spousta) a jak se ukázalo, plavání nebyla zrovna silná stránky Kendry z červeného družstva. Na břeh se tak dostali jako první černí a pod vedením Azmytha se vydali podél pobřeží do džungle (mimochodem, Azmyth si dokonce zahrál jako komparzista ve třetím díle Pirátů z Karibiku, všimnout si ho můžete hned v první minutě filmu, ve scéně popravy pirátů, je to ten třetí oběšenec zleva z dredami na hlavě). Byl to také Azmyth, který jako první našel místo pro sabotáž a mohl přes cestu shodit hromadu propletených větví, které zablokovaly průchod červeným soupeřům.

Černí tak získali náskok a po dlouhém šplhání do strmého kopce dorazili k Hadí jámě. Někde pod vodou mezi spoustou nebezpečně vyhlížejícíh hadů se ukrývala další nápověda. Nikomu se ale do jámy moc nechtělo. Pronásledovatelům z červeného týmu se mezitím lepila smůla na paty. Obrovitý černoch Christian (bývalý profesionální hráč amerického fotbalu) měl možná svaly, ale při cestě do kopce nestíhal a všechny zdržoval. Ještě k tomu Joy upadla a bolestivě si zranila koleno, takže ji musel Sean zbytek cesty nést na ramenou. Červení tak k Hadí jámě dorazili právě v okamžiku, kdy obětavý Azmyth mezi hady našel dřevěnou krabici.

Podle instrukcí měli najít nedaleký oltář (opět ho vypátral Azmyth), na něj položit desku s kompasem. Magnetická střelka v podobě malé lžičky jim ukázala, kterým směrem dál hledat. Možná to bude znít, že se opakujeme, ale zase to byl Azmyth, který pod listím našel bedýnku s pokladem. Jenom hrdinný kapitán Joe Don byl v průběhu celé expedice spíše v ústraní.

Celková kořist ve zlatých mincích měla tentokrát hodnotu dokonce 45.000 dolarů. Kapitán dostal polovinu a mohl rozhodnout, jestli si zvolí nové důstojníky. Odmítl a ponechal si stávající (a tím si je zavázal loajalitou). Oba důstojníci dostali každý po 5.625 dolarech a zbývajícíh pět členů černého týmu po 2.250. Kapitánovi bylo ale jasné, že posádka může být nespokojena s tím, že on sám dostal tak velký podíl, proto odešel do podpalubí a každému dal po 200 dolarech (moc přízně si ale nezískal, někteří to brali jako almužnu).

Když už měl ale Joe Don tolik peněz, mohl si dovolit pozvat do své honosné kajuty loďmistra Jaye a předat mu „odměnu“ 2.000 dolarů za to, že mu bude donášet informace, co si za jeho zády myslí posádka. Jay tento úplatek přijal, ale štábu na kameru prozradil, že to bude hrát na obě strany. Kapitána druhý den čekal nelehký úkol: udělit tři černé známky. Spolu s důstojníky se rozhodl nominovat ty hráče, kteří se při expedici moc nepředvedli: chabou plavkyni Kendru, těžkopádného Christiana a zraněnou Joy.

Všichni tři na večerním Pirátském soudu mohli říct slova na svou obhajobu. Joy oznámila, že její koleno už je v pořádku, Kendra uznala, že ve vodě je pomalá, ale na břehu vše dohnala, a Christian vyzval všechny přítomné ke vzpouře. Důvodem měl být nedostatek jídla a málo peněz. Pokud on by byl kapitánem, tak by se prý se všemi o kořist rozdělil. Na to mu Joe Don odpověděl, že ani on si všechny peníze nenechal, protože odměnil Jaye. Jakmile tohle vyřknul, Jay viditelně strnul. To přece nikdo neměl vědět, že dostal tajný úplatek, a teď to všichni slyšeli. Snažil se to vyžehlit lží, že to byla jenom tisícovka, ale zbytek posádky si na něj odteď bude dávat jistě dobrý pozor. Při hlasování, kdy opět devítka pirátů z posádky napichovala své hlasovací karty na ostří nože, se nikdo neodvážil přidat ke vzpouře. Těsnou většinou hlasů 5:4 byl z lodi na malý vor vysazen hromotluk Christian.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
me2d
Reagovat

tahle reality se mi zatím moc líbí, má moc krásné scenérie, možná trochu až kýčovite, ale fakt krásné. jenom se mi nelíbí datum uvedení reportáže, přece jenom napsat to po tejdnu je docela výkon, já myslel, že se na tuhle sérii vykašlete.

Reagovat

me2d, věř tomu, že se TK snaží seč může, ale zkrátka někdy neporučíš a jsou přednější věci, než sepisovat reporty o reality show. Takže asi tak.

3
barca
Reagovat

vysílal se včera třetí díl??? Nemůžu ho nikde na torrentech najít :-(((

4
ondra
Reagovat

nejsi sama:(…taky nemohu najit…ale dil se vysilal…

Přidat komentář