Panáček v reality show

Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?

7. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Takže Azmyth je zpět na kapitánském můstku a spolu s ním se vrátil i jeho falešný britský přízvuk, který připadá celé posádce velmi trapný. Jako své věrné první důstojníky si vybral Jaye a Bena a vytvořili pevné čistě mužské spojenectví, sami si začali říkat Triáda. V posádce je ale ještě šest žen, kterým se tento pánský klub nelíbí a rády by se ho zbavily. Rád by je v tom podpořil i Joe Don, který Azmythe nepovažuje za příliš schopného kapitána, protože každé ráno ve své luxusní kajutě dlouho vyspává a vůbec se nestará o provoz lodi. Jenže aby mohlo dojít ke změně vedení, to by bylo potřeba nejdříve uspět na nejbližší výpravě za pokladem.

Ten, jak zjistil moderátor Cameron Daddo po otevření další přihrádky v Zanzibarské truhle, patřil loďmistrovi, který zodpovídal za posádku kapitána Henryho Steela. Rozlosování dvou výsadků bylo celkem rychlé. Protože v černém týmu už byli tři muži (kapitán a jeho důstojníci), zbývající dva muži (Joe Don a Louie) automaticky patřili do červeného družstva, aby byly fyzické síly vyrovnané. Takže si barevné kuličky losovaly jenom ženy. Protože podle zadání se tentokrát ke břehu mělo doplavat, oba týmy věděly, kde bude jejich slabina. V červeném týmu tím bude Kendra, která je prachbídný plavec, a v černém týmu Joy, která sice plave dobře, ale nezvládá běh do kopců (a na ostrově Dominika je to tu samý kopec).

Přesně podle očekávání Kendra ve vodě hodně zápasila a nakonec ji musel Joe Don za sebou táhnout. Po krátkém běhu džunglí oba výsadky dorazily ke troskám usedlosti, kde našly provazový žebřík a další instrukce. Černí popadli žebřík (který nebyl zrovna nejlehčí) a jako první se vydali hledat další místo na mapě. Tu ovšem měla Joy a místo toho, aby se držela vepředu, viditelně nestíhala, ostatní ji museli popohánět a odmítat její návrhy na přestávku na občerstvení vodou, protože jim skupina červených dýchala na záda.

Další nápovědu našli v polorozpadlém člunu (naškrábaném na spodní části sedátka), která je pak v džungli navedla ke zlomenému lodnímu stěžni opřenému o strom. Na něj měli upevnit přinesený provazový žebřík, vyšplhat nahoru a rozvázat uzel s klíčem k pokladu. U stromu se oba týmy sešly prakticky zároveň, jenže u červených se rozhodl na provazový žebřík vylézt pořízek Louie, který nebyl zrovna moc obratný a klíček nemohl dlouho najít. Černí tak získali náskok a vydali se do rokle pátrat po visutém provazovém mostu přes řeku.

Vratký most nebyl pro nikoho moc příjemným zážitkem, navíc na něm museli od bláta čistit dřevěné příčky, na nichž byly napsané slovíčka nápovědy (loď, levobok, poklad). Kousek za mostem našli černí velký balvan, na kterém byl nakreslen obrázek lodi. Protože loď směřovala doprava (takže byla kreslená z pravoboku), napadlo je, že poklad musí být někde na opačné straně balvanu, kde také v křoví truhličku našli. Červení tak už jen zklamaně poslouchali jejich vítězoslavný jásot. Kapitán Azmyth tak obhájil svoji pozici, nebude se konat žádná změna (samozřejmě si ponechal i své věrné důstojníky).

Poklad měl opět hodnotu 40.000 dolarů, ale kapitánovi a jeho důstojníkům se nějak přestalo zamlouvat, že by se měl stále dělit rovným dílem. Takže rozhodli, že tentokrát to bude jinak a rozdělili ho v poměru 60:40. Hned vzápětí tito členové triády začali přemýšlet, koho nominovat na Černou známku. Byli s tím ale brzo hotovi, vzhledem k žalostným výkonům na výpravě to musely být Kendra a Joy. A protože se domnívali, že Joe Don bude chtít asi opět koupit Královskou milost, dali Černou známku i jemu. Pokud bude mít milost, tak by stejně vypadl druhý v pořadí, takže to bude stejně některá z těch dvou slabých žen.

Jak se dohodli, tak učinili. Druhý den rozdali obálky s Černými známkami a Jay opět začal trpělivou práci s lobbováním. Na večerním Pirátském soudu dostal každý z trojice nominovaných prostor k obhajobě. Nejlogičtěji zněl proslov Joe Dona, který apeloval na fakt, že by ženy jeho vyřazením přišly o silného muže na expediční výpravy, a tedy i o možnost někdy porazit družstvo vedeném kapitánem Azmythem a důstojníky. Však také Joe Don nedostal žádný hlas na vyřazení, ikdyž se raději pojistil koupením Královské milosti. Peněz má dost, takže za ni nabídl 12.000 dolarů (ostatní nabídky se pohybovaly jen v částkách 500 a 700 dolarů). Možná to trochu přehnal, ale alespoň se Nesse vrátilo jejích 9.000, které minule utratila ona. Ty tři tácy navrch zaplatil Joe Don Nesse rád, protože se s ní v průběhu natáčení tak trochu sblížil (lépe řečeno, Nessino taktické flirtování s muži konečně přineslo své ovoce). Ale vraťme se zpátky ke hře. Jak se ukázalo, Královskou milost by spíš potřebovala Joy, protože v poměru hlasů 3:2 ostatní členové posádky rozhodli o jejím vyhoštění z lodi.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
sid
Reagovat

(ostatní nabídky se pohybovaly jen v částkách 500 a 700 dolarů).
.
mno… spis bych to videl na 5000 a 7000, ale stane se:o)

2
TK
Reagovat

to sid:
Já bych to sice taky rád viděl, ale Cameron Daddo zcela zřetelně řekl „five hundred dollars“, „seven hundred dollars“ a „twelve thousand dollars“

3
CZNeo
Reagovat

Přesně tak…Joe Don nadsadil…taky jsem se divil, ale coby ne, že jo.

4
barca
Reagovat

nevíte někdo, jakou má Pirate master sledovanost?

5
TK
Reagovat

to barca:
První epizodu sledovalo 7 miliónů, teď se na každý díl dívá něco kolem 5 miliónů diváků, což je o hodně míň, než u Survivoru (například poslední díl Survivor Fiji sledovalo 14 miliónů).

6
me2d
Reagovat

neví někdo , jak to bude dál až tam bude jen pár soutěžících, třeba 7? zajímal by mě systém hlasování i jak budou ovládat loď.

7
TK
Reagovat

to me2d:
tak to by mě taky zajímalo. Už teď to je tak, že se hlasování nezúčastňují 3 důstojníci a 3 nominovaní, takže o vyřazení rozhodlo jenom pět hlasů zbývající posádky.

O ovládání lodi se postará dalších 30 lidí, kteří jsou stabilní posádkou Piction Castle a na záběrech jsou „neviditelní“.

8
Ondra
Reagovat

lidičky…nevíte někdo jak obejít innertube? aby se dalo dívat na celé díly? vždy to napíše , že obsah je jen pro ameriku…

Přidat komentář