Panáček v reality show

ANKETA Stříbrní finalisté SuperStar a ostatních talentových soutěží: Eliška Rusková a její výkonografie (+ video)

19. Leden 2019 | napsal(a): | reality show: reality show obecně, SuperStar 2020

Eliška Rusková

Už od pondělí víme, že vítězkou ankety o nejlepšího „stříbrňáka“ je loňská stříbrná SuperStar Eliška Rusková. Stalo se už takovým zvykem, že vítězům anket věnuju následně i výkonografii, tzn. přehled všech jejich vystoupení včetně mých hodnocení. A jelikož Eliška dnes slaví šestnácté narozeniny, tak jsem se rozhodl (podobně jako před dvěma lety u Emmy Drobné) tuto výkonografii jí věnovat jako dárek. Všichni zdejší fandové této velmi talentované sympaťačky, připravte se, obrovská dávka nostalgie právě začíná.

Casting (2.3.2018)

Chandelier od Sii v podání Elišky:

Moje hodnocení z 3.3.2018:

Eliška je jednou z nejmladších soutěžících, které jsme zatím mohli vidět, což je vždycky ošemetné hodnotit takto mladé zpěváky. Eliška je však na svůj věk slušně vyzpívaná a má dobrou techniku. Její hlas sice není úplně unikátní, ale zejména v hloubkách zní příjemně. Těžkou kládu od Sii zvládla na svůj věk velmi slušně. Jak se jí bude dařit dál, toť otázka (u podobných mláďat je to vždy loterie), avšak postup do divadla ji nemohl minout a do semifinále by se coby zástupce teens hodila.

SuperVýběr 1 (8.4.2018)

Eliška v prvním kole SuperVýběru zpívala Hello od Adele, v TV jsme však viděli jen několikavteřinovou ukázku, která na Youtube není, proto nabízím akustický cover, který Eliška zveřejnila jen týden před odvysíláním tohoto kola.

Moje hodnocení z 20.4.2018:

Naopak svou pozici potvrdila superfavoritka Karmen Pál-Baláž a ještě líp než na castingu se předvedly další dvě favoritky – růžovovlasá Tereza Anna Mašková a mladinká Eliška Rusková. (Všimněte si, jak se mi do jedné věty dostaly hned všechny tři pozdější superfinalistky.)

SuperVýběr 2 (15.4.2018)

Raise Your Glass od Pink v podání Elišky:

Moje hodnocení z 20.4.2018:

Top výkony: Eliška Rusková – perfektní, zvlášť s přihlédnutím k věku

SuperVýběr 3 (22.4.2018)

How Far I Will Go od Alessii Carry v podání Elišky:

Moje hodnocení z 25.4.2018:

Eliška na začátku zpanikařila, takže na chvíli zapomněla zpívat, naštěstí se brzy chytla a opět ukázala, jak obrovský potenciál v ní dřímá.

Semifinále (6.5.2018)

Skyscraper od Demi Lovato v podání Elišky:

Moje hodnocení ze 7.5.2018:

Souhlasím se Scalexem, že začátek byl nejistý, nicméně od prvního refrénu Eliška získala na jistotě a ukázala, jaké má obrovské hudební cítění. Drew Ryniewicz ani Lucku Bakešovou sice v podání této megaprovařené písně nepřekonala, ale i tak podala velmi dobrý výkon, který patří k nejlepším za večer a kterým si právem zaslouží finále. A připravte se, že Elišce budu odteď v rekapech trochu víc nadržovat, protože jestli mi někdo dokáže v míře fandění nahradit Zuzku, je to ze všech deseti finalistů jedině ona.

1. finále (13.5.2018)

What About Us od Pink v podání Elišky:

Moje hodnocení ze 17.5.2018:

Zastřelte vizážistu! Tady někdo nejspíš zapomněl, že právě nepracuje na Tváři, ale na SuperStar, přičemž se z Elišky snažili vytvořit Pink, avšak výsledek byl katastrofální. Drdol na hlavě Elišce zbytečně přidával roky a i šaty byly pro patnáctiletou holku poněkud nepatřičné. Co se týče výkonu, tak Eliška, jak už je pro ní obvyklé, měla nejistý a příliš nízko položený začátek, ale jakmile se dostala výš, tak zpívala s naprostou jistotou a lehkostí, jaká je u tak mladé holky obdivuhodná. Jako celek to bylo velmi slušné vystoupení, vyložený zvedák to ale nebyl. Myslím však, že Elišku její velký moment v této soutěži teprve čeká.

2. finále (20.5.2018)

Shake It Off od Taylor Swift v podání Elišky:

Moje hodnocení z 24.5.2018:

Nechci se zase opakovat, ale v tomto případě nemůžu nepoužít památný výrok Michala Horáčka o špatné písni, kterou by dobře nezazpíval ani Freddie Mercury. Eliška dělala, co mohla, ale z této vlezlé odrhovačky se prostě víc vykřesat nedá. Eliška navíc ve svém věku nemůže mít takový nadhled jako Emma Drobná (která tuto píseň rovněž zpívala, i když ne v SuperStar, ale ve slovenské Tváři), aby tento kolovrátek v jejím podání nevyzněl besídkovitě. Mírně se však v jejím případě zlepšili stylisté (odhalené bříško je u patnáctky povolené erotično, na rozdíl od výstřihu z minulého týdne), i když bych jí rozpustil vlasy a místo podpatků jí dal tenisky. A v neposlední řadě musím Elišku ocenit za to, že u ní nad sobeckou radostí z postupu převládl smutek z vypadnutí kamarádky Adély.

3. finále (27.5.2018)

Toužím od Ewy Farne v podání Elišky:

Moje hodnocení ze 30.5.2018:

Výkon jako na houpačce. Ve slokách byla Eliška pod téměř celou dobu pod tónem, v refrénech se však srovnala a ty úplně nejvyšší pasáže vystřihla parádně. Tentokrát však musím pochválit stylisty, kteří mě poslechli a dali Elišce tenisky a rozpustili jí vlasy. V pódiovém projevu je zatím Eliška poněkud nejistá, takže to chvílemi vypadá, jako kdyby mikrofon vodil po pódiu ji. Každopádně mě ale Eliščino nedokonalé vystoupení bavilo mnohem víc než dokonalý, ale sterilní výkon Terezy.

Dusk Till Dawn od Lyama Payna a Sii v podání Elišky a Petra Borkovce:

Moje hodnocení ze 30.5.2018:

Pro mě osobně nejlepší duet večera a to především díky Elišce, která v tomto duetu neskutečně zazářila, zněla přímo božsky každým tónem a předvedla nejen nejlepší výkon večera, ale i svůj vůbec nejlepší výkon v live shows. Petr nechal gentlemansky Elišku vyniknout a pouze jí zdatně sekundoval, ale na rozdíl od svého sólového vystoupení mi tady vůbec nevadil. Tento duet byl ze všech tří nejkompaktnější a byla to výborná tečka za tímto dvoufázovým kolem.

4. finále (3.6.2018)

Stay od Shakespears Sister v podání Elišky:

Moje hodnocení ze 7.6.2018:

Když jsem se o tomto Eliščině výběru písně dozvěděl, měl jsem trochu obavu. Eliška však všechny mé pochybnosti rozptýlila a předvedla svůj jednoznačně nejlepší výkon v soutěži, perfektně píseň dynamicky vystavěla a zároveň jí dokázala emocionálně neskutečně procítit, přestože ta píseň je o 11 let starší než ona. Tady to slovo můžu s klidným svědomím použít, jelikož tohle by jednoznačný TOUCHDOWN!!!

A Thousand Years od Christiny Perri v podání Elišky:

Moje hodnocení ze 7.6.2018:

Výrazně slabší než první Eliščino vystoupení, zvlášť v hloubkách byla pod tónem, avšak své kouzlo to taky mělo. Můžete si o mně myslet, že jsem předčasně senilní rekapista a sentimentální strejc, ale kombinace bílých šatů, ve kterých Eliška vypadala jako andílek, a slziček dojetí po vystoupení, na mě emociálně velmi silně zapůsobila. Jestli jsem Elišce za něco neskutečně vděčný, tak za to, že mi tuto soutěž zachránila tím, že mi dokázala ve finálových kolech plnohodnotně nahradit mou srdcovku Zuzku Chalupovou, o kterou jsem bolestivě přišel v semifinále.

Superfinále (10.6.2018)

I Will Always Love You od Whitney Houston v podání Elišky:

Moje hodnocení z 15.6.2018:

Tak tohle byl touchdown jako hrom. Eliška zněla božsky každým tónem a zvlášť ve slokách její sametový hlas neskutečně hladil. Přiznám se, že jsem při tomto Eliščině výkonu měl slzy v očích a bulel jsem málem jako předčasně senilní mutant. Eliška v prvním kole přejela Karmen i Terezu o několik koňských drah. Toto Eliščino vystoupení si odvažuju označit za ten nejtouchdownovitější TOUCHDOWN této série SuperStar.

Raise Your Glass od Pink v podání Elišky:

Moje hodnocení z 15.6.2018:

Tohle byl prostě Eliščin večer. Po svém nadpozemském touchdownu zopakovala výkon, kterým si mě v SuperVýběru definitivně získala na svoji stranu. Na tomto vystoupení bylo cítit, že si Eliška užívá velké pódium a byla radost se na ní dívat i ji poslouchat. A přitom to není vůbec jednoduchá píseň, stačí si například vzpomenout, jak se na ni v předminulé SuperStar rozsekala Natálie Kubištová, která v ní zněla jako zdegenerovaný mutant. Eliška byla naopak opět báječná, i když ve druhém kole dávám v pořadí přednost Karmen kvůli přece jen lepší písni.

Lásko má já stůňu od Heleny Vondráčkové v podání Elišky:

Moje hodnocení z 15.6.2018:

Přestože je tato píseň neskutečná odrhovačka, tak Eliška podobně jako u Whitney překvapila a pojala ji velmi osobitě a moderněji než originál. Nevýhodu vidím jedině v tom, že oproti Terezině finální písni je největší hit z Noci na Karlštejně málo efektní, navíc teta Helena, která nyní čím dál víc vypadá jako plastikový mutant, není od svého soudu s Martou Kubišovou ve společnosti oblíbená.

Moje hodnocení Elišky jako stříbrné SuperStar 2018 (15.6.2018):

Podle zveřejněných výsledků to bylo velmi těsně, ale benjamínkovi soutěže nakonec připadla stříbrná medaile. I tak je ale Eliška pro mě největší hrdinkou tohoto ročníku SuperStar. Poprvé od Šárky Vaňkové se některé holce podařilo být černou kobylkou soutěže, která absolvovala obrovský vývoj a navzdory nepříznivým prognózám došla až těšně pod vrchol, v mezidobí tuto roli hráli vždycky kluci (tedy ještě by se tam dala zařadit i Leona Černá, ale té Superfinále těsně uniklo). Musím říct, že takovou favoritku jsem si vždycky přál. Nikdy nepřestanu být Elišce vděčný za to, že mi po bolestivé ztrátě mé srdcovky Zuzky Chalupové dokázala tuto soutěž zachránit, pročež můžu hrdě prohlásit, že v tomto ročníku jsem neměl jednu srdcovku, ale hned dvě. Eliška je navíc okouzlující osobnost, kterou musí mít každý rád, od čemž svědčí i vyjádření Leoše Mareše, který údajně po Eliščině postupu do Top 2 brečel jako mutant. Myslím, že tohle děvčátko má před sebou velkou budoucnost. Už v pouhých patnácti letech je to obrovský talent a za pár let z ní může být velká zpěvačka. Z celého srdce bych jí přál jen ty nejlepší autory a tým, kterým se obklopí, protože by byl hřích, kdyby takový talent upadl do zapomnění.

Debutový singl El Latino a dva duety

Za svou krátkou posoutěžní kariéru zatím Eliška vydala jeden sólový singl, který nese název El Latino a vykazuje znaky typického letního hitu. K němu natočila i videoklip na ostrově Korfu, ve kterém jsme ji mohli vidět i v bikinách, nad čímž si každý správný „bernardýnek“ rád zaslintá.

Kromě toho nazpívala i dva duety, ten první se semifinalistou Tomášem Karlíkem (Nedej se) a ten druhý se slovenským rapperem, který si říká Eso (Teraz je ten čas). Videoklipu se však dočkal jen druhý jmenovaný duet.

Ostatní novinky v životě Elišky

Zároveň byla Eliška hodně aktivní i na sociálních sítích, zejména na Instagramu, za což se dočkala nominace na Social Czech Awards v kategorii Cosmo objev roku. V osobním životě je Eliška v současnosti hodně šťastná, jelikož je až po uši zamilovaná do svého přítele Tobiáše, se kterým se sice musela na půl roku rozloučit, jelikož odjel studovat do Ameriky, ale jejich vztah i na dálku vydržel.

Milá Eliško, za všechny Tvé fanoušky Ti přeju všechno nejlepší k narozeninám, hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky a ať se Ti daří na poli hudebním i v soukromém životě.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!