Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Nadprůměrný produkt X Factor zatím hledá své spotřebitele (sledovanost)

10. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8605 w=615]
Máme za sebou 1. díl federálního X Factoru a naši autoři Merťas s VojtouP jej hodnotí jako velmi nadprůměrný, co se týká zpracování. Navíc, jak psal Elko v jiném článku, TV Joj zapojila do vysílání i interakci s diváky přes sociální síť Facebook. Celkový dojem tak kazí jediné, z pohledu ekonomiky televize asi to nejdůležitější, sledovanost.

X Factor sledovalo více Slováků než Čechů

Ta v České republice nebyla skutečně nic moc, kdy 1. díl vidělo večer 9. 3. jen 418 000 diváků v cílové skupině 15+. Českým televizím během nedělního večera kralovali Doktoři z Počátků se sledovaností kolem 1,5 milionu.

Na Slovensku, dle dostupných informací, zapnulo televizi Joj s X Factorem něco kolem půl milionů diváků. Tedy více, než kolik lidí sledovalo tuto show v celé České republice.

Válec jménem Doktoři z Počátků

Na TV Prima se asi počítalo s tím, že Doktoři z Počátků budou králem, a opět ovládnou neděli, jako mnoho týdnů předtím. Ke smůle X Factoru na stejnou neděli a stejný čas, vyšel šlágr první fotbalové ligy Sparta – Plzeň, který vidělo podobně diváků jako X Factor.

Na Slovensku si prvenství urval film Prenásledovaný na TV Markíza.

Tak snad se příští týden najde další skupina diváků, která bude mít chuť vyzkoušet federální X Factor, protože ten je skutečně povedený. Třeba tvůrcům bude hrát do karet, že o víkendu má alespoň v ČR trochu zapršet.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 49
1
RAINMAN
Reagovat

Nadprůměrný produkt???!!!

2
Klára
Reagovat

Možná i tady odpověď : http://kultura.idnes.cz/x-factor-na-prima-tv-044-/televize.aspx?c=A140309_224405_tv-program_spm A v čem je ta nadprůměrnost taky netuším. Dvě podobné soutěže v jednom týdnu zahynou na úbytě. Ale čemu se divit u našich televizí.

Reagovat

@RAINMAN: Ano, na běžnou českou televizní tvorbu je to skutečně nadprůměrně dobře zpracované :-) Včera jsem se nenudil, což třeba u Hlasu, nemluvě o různých Českých lvech apod. nelze říci :)

Reagovat

@Klára: No, paní Spáčilová je sice ostřílená pisatelka všemožných televizních a filmových recenzí, ale řekl bych, že jí už v názorech dávno ujel vlak… To co tam vyčítá formátu, příběhy, emoce, objímání a tak dále… To je všude ve světě, v každé podobné show… Paní Spášilová to tam skoro vnucuje jak kdyby to byl pouze český výmysl… Není. Toto se točí ve všech soutěžích napříč světem minimálně už pět let. Skoro to vypadá, jak kdyby psala bez jakéhokoliv přehledu o zahraniční tvorbě… Pak se to takhle uveřejněný na jednom z nejčtenějších webů v ČR a mediální obraz je utvořen a pro tvůrce znetvořen…

5
jupik
Reagovat

viaceri sme dufali v xfactor. je ale neprofesionalne obhajovat neobhajitelne. divadelne prehravanie poroty, priemerne spevacke vykony a obsahovu prazdost prvej epizody nezachrani dobry strih ani nad ramec formatu tlacene vykonstruovane pribehy. jediny fakt, ktory by ich obhajil by bola sledovanost. a ta sa nekonala.

Reagovat

@Merťas: Souhlas. Spáčilová možná ještě drží tep na aktuálním filmovém dění, ale v aktuálních trendech televizní tvorby ji už dávno ujel vlak.

7
bezík
Reagovat

@Merťas: Tak zase to, že všude ve světě je tam přítomen přeslazený kýč není omluva. V hodnocení s Mirkou hodně souhlasím. Mě osobně to taky vadí. Jsou tam chvíle, kdy prostě musím přepnou protože jsou pro mě značně „přes čáru“. Omlouvat to tím , že „v zahraničí to je taky“ je zcela absurdní pitomost. Mirce Spáčilové žádný vlak neujel, zato u mladší generace téměř vymizelo skutečné kritické myšlení. A to je docela smutné.

8
Ludvík
Reagovat

Dalo se to čekat… jestli měl hlas 700 000 při nulové konkurenci tak jsem ani nečekal že by se tomu X Factor mohl přiblížit když má jako konkurenci Doktory. Slovenská sledovanost mě docela překvapila, čekal jsem teda víc, vzhledem k tomu, jak dlouho a jak moc je X Factor propagovaný na Jojce. Neděle už jsou špatné dny pro vysílání těchto soutěží. Bohužel, aby to stálo za to tak by se Prima musela vzdát jednoho dne Cest domů a dát X Factor na středu proti Hlasu což by mohlo fungovat a nebo dát X Factor na sobotu, kdy konkurence není velká, MRČ dává bez problému 700 000…

9
DJ Vlado
Reagovat

@Ludvík: No, nejsem si jist, že v sobotu není taková konkurence. Nova třeba teď nasazuje úspěšné české filmy jako např. Vratné lahve nebo Ženy v pokušení. Nejsou to sice úplné premiéry, ale pořád jsou to relativně nové filmy, které ještě pro diváky nejsou až tak obehrané. MRČ je trochu něco jiného, to je vědomostní soutěž, které mají celkově širší cílovku než talentovky. Ono si člověk celkově nevybere, v pondělí a pátek vysílá ČT1 premiérové seriály Případy 1. oddělení a První republika, v úterý a čtvrtek jde zase Ordinace, což by byla srovnatelná sebevražda jako s Doktory. Takže zbývá jen ta středa, ale to jsem rád, že nedochází k přímému střetu a můžu obě soutěže sledovat přímo :-)

10
Filip
Reagovat

podle me hodne lidi.. co divalo na fotbalu… by divalo i na xfactor nez na nejaky doktory… ja sam jsem dival na fotbal a xfactor spustil az z netu

11
johannka
Reagovat

@bezík: souhlas!!!
ždímání emocí mě irituje, myslím, že americké publikum obecně má jinou mentalitu, než my, Češi- nelíbí se mi všelijaké ty uslzené „příběhy“ a dojetí po odzpívané písni ( pokud mi není vyloženě trapně, tak mi to připadá přinejmenším směšné) a uvítala bych víc odborného posouzení zpěvu – tedy argumenty, proč je tento zpěv dobrý, co je na něm kvalitní, osobité atp.

12
Merťas
Reagovat

@bezík: Hele tady u techto soutezi se musi zohlednit spousta veci. Produkce at uz u Hlasu nebo u Xfactoru nemuze jednat svevolne, ale povetsinou maji pevne danou prirucku ci navod, co muzou a nemuzou delat. ;-) Jestli tam maji zdimacku na emoce to nevim, ale kazdopadne ty pribehy a emoce tam jsou jako zpestreni, oziveni, neco jako polidsteni. Jestli to nekomu vadi, tak at na to nekouka. ;-) S tim zahranicim to se musi zohlednit. Furt je to licencni porad a v necem se to vzhlizet musi. Tedy i srovnavat. Ja myslim, ze uz u ceskeho divaka nejde tak ani o formy teto show, ale proste o to, ze uz jsme tim prezrany… Tudiz kdyby tyhle pribehy prisly jako prvni, tak by se nam to libilo. ;-) Ted se na to tlaci vic a lidem se to nelibi, ze se prosazuje pribeh a ne hlas. Ma to taky svym zpusobem pravdu, ale neni to podminka. Zkratka, kdyz chcete psa biti, hul si kazdy vzdycky najde. Dle meho by se nemela kritizovat forma, ale samotna sablona. Produkce si mysli, ze to bude lidi dal bavit, ale format je sam o sobe uz zcela vycerpany a nema co nabidnout. O tom to cele je.

13
johannka
Reagovat

@Merťas: jasně,taky se to tak dá říct: když ti to vadí,tak na to nekoukej, ale mě zrovna baví koukat na to, jak lidi zpívají, jaký si vyberou písničky, jak je prodají ( nebo taky ne) a nemusím u toho poslouchat, že byli nemocní a nebo neměli na autobus – prostě mi chybí soutěž, která by byla fakt jenom o tom zpívání. Když mě nebaví slaboduchý seriály, tak se na ně nekoukám, ale když mě baví, jak se amatéři i „amatéři“ snaží zpívat, tak na co se mám koukat? Možná by stálo za to udělat trochu „českej“ formát nějaké takové soutěže, bez těch emocionálních opiček ( ale s tím, že emoce samozřejmě očekávám přímo ve zpěvu!) a ne přebírat formáty, který zjevně nekorespondují s naší mentalitou… stačí si vzpomenout, kdo byl první vítěz Superstar – šedá nenápadná myška, která ohromila hlasem – zpěvem a byla velmi úsporná, co se týká soukromí – a dodnes ji někdo nepřekonal ani žvaněním,ani vynucenými slzami…

14
priznivec.obecny
Reagovat

Paní Spáčilová neviděla minulý IA určitě. Jak tam vypadla Angie po jediném medailónku její konkurentky. Samotní Američani byli v šoku. Tam taky všichni nejedou po příbězích, i když ve větší míře ti Američani na ně jsou. U nás ne a tak i produkce to sama nevycítí úplně OK. Jsme jiná nátura. No, tak to je táák strašně špatné. Lepší nedělat nic, nezkoušet to nově a kdyby se tady v budoucnu objevil nějakej ten James Arthur, no raději ne. Hezky seriálky, dokola omílané staromódní Superstar, úžasné TV, politické debaty. Filmy které jsme mockrát neviděli, tak si to pustíme znovu :D:D. Ale X Factor je prý odpad. Hezky při zemi a nic nezkoušet, bo dostanu :-(…

15
Lucas
Reagovat

Paní Spáčilová je dost často mimo, její recenze čtu pravidelně a naopak jsem rád, když se s ní v něčem shodnu, což není mockrát :)) a pravda, především, co se týká televizních pořadů, tam jí to jde ještě míň..

16
Klára
Reagovat

@johannka: Ale to není tak úplně pravda, protože právě u Anety to byla kombinace té skromnosti, hlasu a příběhu. Pokud nebyl ten příběh použit během přenosů, tak bylo publikum dobře informováno. Celý problém je v tom, že už jsou tyhle formáty za zenitem, talenty nejsou, a tak se z toho stávají estrády, kde se použije vše. A tisíckrát opakované už holt netáhne, i kdyby tam byl opravdu třeba velký talent. Když mají být dokonce v Hlasu lidé, kteří jsou bývalí semifinalisté posledních federálních Superstar, které produkce v zoufalství obvolávala, tak to také o něčem hovoří.

17
priznivec.obecny
Reagovat

@Lucas: To jsem zapomněla, spíš umazala, když jsem něco přepisovala. Jak psal Merťas, paní přesně vyjmenovala základní prvky formátu – dost špatně odvedená práce. Nejdřív nasbírám info, pak píšu :D…

18
priznivec.obecny
Reagovat

@Klára: Bohužel včera tu někdo psal, že X Factor měl být dříve. Je to i o načasování. Já tenhle Factor taky i beru jako pokus to dělat jinak a líp. Vychytat omyly na základě reakcí zvenku. To načasování ale hraje dost ztěžující roli, to je fakt. Jinak vyzní přípěh a zpěv od velkého talentu a nebo od průměrného zpěváka, protože jiný se těžko u nás po těch estrádách najde a může to tím i spadnout do estrády taky… To načasování je fakt hodně blbé. Vzpomínám na Honzada, něco tu i psal…jestli se nepletu, bude tady za Sybilu… A opravdu není tady zkušenost. Byl tady Superstárovský Faktor a SS. Ono to jinak asi ani vychytat nepůjde, než na základě těch reakcí zvenku – je to o prostředí. Ale špatné to včera rozhodně mě nepřišlo. Holt pokud bude taková „masáž“, asi se můžeme těšit se na naši klasickou Superstar a Hity na Barrandově :-(.. Já teda si chci vybrat, porovnat. Takže počkám.

19
johannka
Reagovat

@Klára: souhlasím,že i Aneta měla příběh, jako ho má každý, ale primární byl právě ten zpěv a jeho vývoj – líbilo se mi, že s neotesanými, ale talentovanými zpěváky pracovali hlasoví pedagogové a během soutěže se někteří zlepšovali, jiní stagnovali a už se z nich nic nového nedalo vyrazit a někteří zazářili jen jednou ( třeba díky dobře vybrané písni) a pak už byli marní- ale pořád se to točilo kolem zpěvu, jeho technice, a třeba i o vylepšování vzhledu ( jevištní prezentace ke zpěvu samozřejmě taky patří) – to mi v poslední době u pěveckých soutěží chybí a kvůli této absenci celkové práce s talentem mě už moc nebaví. Pokud tam tyto prvky chybí ( a samozřejmě pokud se vyčerpaly dostupné talenty), tak už to nějaké dojemné příběhy nezachrání. A také si myslím, že pořád u nás existuje dost dobrých ( a zatím neobjevených zpěváků), ale všechny tyto soutěže už mají tak špatnou pověst i díky všelijakým estrádním prvkům, že se tito lidé z principu do takové soutěže nepřihlásí, aby nedostali tu nálepku “ ten z té a té soutěže“…

20
fx
Reagovat

No jasně, Aneta byla ukázkový „příběh“… Hodná tichá holka, které umřela maminka ve věku, kdy ji potřebovala nejvíc atp… To se do lidí taky hustilo… Takže fakt nevím, že by se to v něčem lišilo… Osobně mi ty příběhy nijak nevadí, prostě to potřebují zpestřit… Mám tu čest i s obyčejnějšími lidmi, kteří si o tom druhý den mají tendenci vyprávět na šichtě (moji rodiče)… Intelektuálové (spolužáci z VŠ, kolegové v kanclu) to sledují minimálně, takže není třeba jet na jejich levelu…

Bohužel třeba ta Spáčilka nepochopila, že tohle je prostě jednoduchá zábava pro chvíle, kdy chce člověk po náročném dni jen vypnout mozek a bavit se… Stejně jako hollywoodské velkofilmy atp. Proto je zcela mimo, jak psala, že by se raději mělo vysílat o sázení stromů či co… Ano, třeba práce vědce je podle mě mnohem přínosnější než práce profesionálního fotbalisty, JENŽE zábavu lidi k životu taky potřebují… Tyhle věčné nářky nad tím, že jsou tyhle pořady o ničem a kazí vkus, to fakt nepochopím. Sám se někdy podívám na film od Tarantina/Lynche/Kubricka atp., ale jindy mám chuť na něco lehčího, tak si dám třeba ten X Factor… Nevím o tom, že by mě to nějak kazilo ;-)

21
priznivec.obecny
Reagovat

To je stejně zábavný, když někdo hodnotí práci druhých a sám ji těžko odvede…

22
bezík
Reagovat

Být tvůrcem a kritikem je zcela odlišná práce a způsob myšlení. Myšlenka, že by měl kritizovat jen ten kdo tu profesi dělá je totálně úchylná a měl jsem dojem, že se snad už neobjevuje. Tvůrci, až na výjimky, jsou velmi mizerní kritikové.

23
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Tak snad si zjistím, o čem vlastně píšu v tom základním…

24
Klára
Reagovat

@fx: Ona není zase ještě tak beznadějná :-) Náhodou Čtvrtou hvězdu pochopila na první dobrou :-) A nelze očekávat, že by tohle zrovna jí mohlo v těch jejích televizních glosách zaujmout. Poslední soutěž, které se dostalo velké mediální podpory byla první společná Superstar a první Talent. A vše to jde ruku v ruce, a pak i tahle hrozivá sledovanost.

25
Jai Kudo
Reagovat

@Merťas: M. Spáčilová píše v naprosté většině případů pravdu, ale je to taková ta „nepříjemná“ pravda. Takže na ni útočí ze všech stran ti, kterých se to třeba nějak dotýká. Ale i v tomto komentáři s ní můžu tak na 90% souhlasit. To že se ta „červená knihovna“ projevuje napříč světem neznamená, že je to něco super a že by to mělo být hlavní měřítko úspěchu v XF.

26
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Zdravím, Jai. Včera jsem nestihla reagovat na tvoji poznámku na talentovou „smršť“ včera. Caps lock ti prošel… Jenže někdy takové hlásání velké pravdy může pokazit snahu dobře míněnou a za dobrou věcí. Jde o nadhled. A taky mi stačilo pár řádek a poznala jsem, že moc neví o čem píše, resp. neví k čemu její kritika bude směřovat. Já to vidím na destrukční směr. A i kdyby se jednalo o odborníka nad odborníky, tak tenhle článek se teda vymkl… Samozřejmě, že tyhle formáty nejsou uměním, ale vzejít z toho to umění může… To je o tom účelu, prostředcích, ten nadhled. Prostě tady mi to přijde jako když slon šlape do porcelánu…

27
Lucas
Reagovat

@Jai Kudo: já si tedy popravdě nemyslím, že píše v 90 % pravdu. Sleduju ji už několik let a to co někdy napíše.. občas samozřejmě souhlasím a má pravdu, když vytkne nějaké věci, ale jindy někdy něco zkritizuje a přijde mi, že je dost mimo

Reagovat

@Jai Kudo: No, Mirka Spáčilová je kapitola sama pro sebe. Osobně s ní na 90% jak píšeš nemůžu souhlasit respektive neberu to jako pravdu. To, že X Factor a i Hlas v dnešním ranním článku totálně devalvovala, je holý fakt. A nikdo mi to nevymluví. Samotnému formátu vyčítá trendy, které teď aktuálně ve všech mutacích frčí v rámci samotného formátu. A v čem jiném se má ta show a tvůrci vzhlížet než v zahraniční, mateřské, verzi? Sice jsme jiné složení diváků a nemusí to u nás vždy fungovat, ale produkce jednoho či onoho nemůže v trendech zase couvnout, protože by dostala čočku, že je zase moc oldshoolová a že se to už takhle nedělá. Takže ono je to prašť jak uhoď. Pokud tu čteš mé názory, tak se nepříjemné pravdě nevyhýbám, snažím se to všechno jasně a objektivně pojmenovat a formulovat. Červená knihovna není měřítko úspěchu nýbrž trend, který se musí zohlednit a ne to hnedka sejmout bez rozvahy a hlubšího zájmu, kontextu a dle mého i hlubší znalosti. A nakonec předklad toho, že by se mělo soutěžit v něčem trvalejším? Jako vážně si myslí, že by publikum například oslovila reality show s Přemkem Podlahou? :-D Prostě dle mého to je dost destrukční článek, který si dotyčná během rána vycucala z prstu, aby v pondělí mohla zacpat díru v rubrice kultura a nějak okomentovala nedělní show. Neříkám, že nemá ve všem pravdu, ale mohla se tomu věnovat hlouběji, erudovaněji a s postojem hodným jejích kvalit.

29
Jai Kudo
Reagovat

@Merťas: OK, já samzřejmě chápu, že produkce a televizech chtějí dát lidem to, co se jim líbí a hodně lidem se libí ty HLP (kolik let se udržela přeba Pošta pro tebe!), tak jí je dá. A věřím, že je to všeobecný trend. Ale to nic nemění na tom, že tyhle soutěže by měly být primárně, o zpěvu a o muzice. A to, jak je vidět není tak docela pravda. Přečetl jsem si ten článek Spáčilové ještě jednou a opravdu nevidím nic, s čím bych zásadně nesouhlasil. Věřím, že tyhle pořady se postupně dehonestují samy o sobě a nepotřebují k tomu ani Spáčilovou….

30
jarda
Reagovat

Tak hlavne je to furt dokola, mozna ze se na prvni dily techto sou divala spousta lidi , ale ted se obycejny clovek nevyzna ani v tom , ktery porad je v ktere televizi. Mi se to sliva dohromady x faktor, super star, kde moderuje mares, kde nekdo jinej.
To kdyz prijdu domu tak radsi si stahnu futuramu, simpsny proste nejakej serial a mam svoje jisty :) A hlavne bez 15 minutovych reklam jak na primen to at si strci do zadku.

31
fx
Reagovat

Spáčilka bývá docela výstižná ve filmech určených pro její věkovou kategorii. Ale v pořadech a filmech pro mladší publikum bývá těžce mimo. Nesouhlasím s ní tak v 60-70% recenzí. A obvykle to opravdu beru tak, že když něco nedoporučí, bude to dobré. Kritika XF ale byla čistá pseudointelektuální póza, které člověk vídá v okolí denně spoustu. Takoví lidi pak bývají v soukromí domova nejnadšenějšími konzumenty podobné zábavy :-D Ale na veřejnosti všichni musí vědět, že je to špatné a oni to rozhodně nikdy neviděli (jen náhodou zahlédli, že Vladko se právě hádá s Nikol a že v SuperStar vypadl ten a ten…) :-D

A ještě mě baví JAI KUDO s názorem, že tyhle show by měly být primárně o zpěvu. Říká kdo :D? Showbyz nikdy nebyl jen o zpěvu, ten je jen jednou složkou (a většinou ani nemusí být moc kvalitní, viz třeba Madonna)… Tyhle show vyrábí pop idoly pro teenagery… A ti vždycky hltali Bravíčko apod a chtěli info o svých hvězdách, aby se s nimi mohli ztotožnit… Dneska jim to nabízí tyhle pořady ;-) Je to skvělý kalkul :-)

Reagovat

@fx: Naprostý souhlas…

33
bezík
Reagovat

@fx: Jojo, člověk se stále učí :D Já si vždycky myslel, že jsou filmy dobré a filmy špatné, a oni jsou zatím filmy pro věkové kategorie :D Mohl bys tuto neotřelou myšlenku nějak rozvést ? Co to je, filmy pro mladé publikum ? Já fakt nevím. Mám hodně přátel věkové kategorie mojí dcery a kupodivu se jim líbí stejné filmy jako mě, přestože jsem generace Mirky Spáčilové ? A rovněž kupodivu se líbí i té Mirce. Divný. Označit kritiku XF za „pseudointelektuálskou pózu“ jen proto, že pravda bolí je hloupé. Jednak je Mirka intelektuál a ne „pseudo“, jednak to nemá zapotřebí protože má za sebou erudici o které se ti ani nesní.

Souhlasím s Jai Kudem, že tyhle show by měly být hlavně o zpěvu. Říkám já ! :D Ano, jistě že nejen o zpěvu ale hlavně. Protože když ho z toho odpářeš, zbude blivajz. Kdežto když odpářeš ten blivajz, zbude aspoň ten zpěv. To je nosná složka, zbytek je jen omajda. Důležitá, ale ne klíčová. Možná by bylo dobré to tvůrcům pořadu občas připomenout.

34
jarda
Reagovat

@bezík: Presne s tim souhlasim. Ono to jde taky videt z toho kdo si jakeho vyherce pamatuje.

Kazdy si pamatuje Langerovou proste proto , ze umela dobre zpivat a zpiva. Tusim , ze svou homosexualitu ze zacatku hodne tajila.

Dneska by chudak holka musela udelat „coming out“ v primem prenosu aby to zvedlo sledovanost a kazdeho to slunickove zahralo u srdicka viz vyvoleni minuly rok.

Jeste me dojima ten nazor nekterych nekritickych obhajovacu techto sou , ze ji sleduji kvuli hudbe !!! ??? :) To me teda dostalo , ja nevim v dobe youtube hledat hvezdy vybranych z nejakeho „plebsu“ to je celkem ulet. Tem TV nejde o umeni jen o sledovanost.

Ja hudbu taky hodne „zeru“, a k nove se dostanu urcite diky internetu daleko snadneji a bez reklam nez z tupych mainstreamovych poradu . Ono i na tom blbem youtube se da najit spoustu kanalu kde hledaji hudebni hvezdy ovsem bez pribehu ty skutecne…

35
james73
Reagovat

bezík: Spáčilová je jen namistrovaná blbka :D Jako na některé její názory na filmy jen zírám s otevřenou pusou (třeba když vyčítá jednoduchý příběh filmu cíleném na malé děti :) ) Když vidím, že takovýhle lidi můžou dělat takovou práci, tak mě to uklidňuje :D Ty recenze neumí ani psát, kolikrát úplně zbytečně vyzradí celý děj nebo napíše jen pár odstavců. aby měla publikovaný aspon nějaký článek. Příběhy mě taky štvou a vždycky přepínám, protože se cítím trapně za ty lidi, ale k těmhle pořadům to už tak nějak patří, takže jsem tím nebyl překvapený a už jsem vycvičený na to to odignorovat :)

36
jarda
Reagovat

@james73: Kdyz si ji tak krasne zakadroval a psal uplne o necem jinem , co kdybys take napsal co se ti na jeji recenzi nelibi ? Vzdyt ma pravdu . Ale pro tebe je blbka, protoze ma jiny nazor jak ty . Nevim kdo z vas dvou je vetsi blbec :)

37
james73
Reagovat

jarda: Já jsem nekomentoval tu konkrétní recenzi, ale beru to tak obecně. A co se týče tvé otázky, těžko říct, jestli je větší blbec ona nebo já. Ona je blbá ve své práci, já zase všude jinde, budu na tím dnes uvažovat a zítra ti napíšu k čemu jsem došel :D

38
james73
Reagovat

jarda: Ale není to o názorech jako takových jako o stylu jakým píše, a jak hodnotí. Kdy hodnotí velké bijáky podle toho svého intelektuálního pohledu, ale musím uznat, že se u čtení takových recenzí bavím, ikdyž to asi tak nezamýšlela :D Ale omlouvám se, že odbíhám od tématu. Tohle už je naposled :D Prostě jsem se ze své zášti musel někde vypsat :)

39
jarda
Reagovat

@james73: Fajn , ale co to meni na tom , ze tyhle typy poradu lidi prestavaji bavit az na par fanatiku na panacku ? :P Tedy abych nekecal 400.000 fanatiku :)) myslim, ze to je min nez prima cekala a o to jim slo ne ? O prachy a sledovanost.

40
james73
Reagovat

jarda: Ale nesouhlasím s tím, že to je tím, že ten pořad je špatně zpracovanej, troufnu si říct, že to je nejlíp zpracovaná show jaká tu byla a že v tomhle ohledu už o moc dál fakt zají nejde. Je to hlavně o špatném nasazení, kdyby to dali proti ordinaci vyšlo by to nastejno. Kdyby s tím třeba počítali na středu a CD hodili třeba na pátek, tak věřím, že třeba těch 800 – 900 tisíc by to klidně mohlo mít. Ten talent taky po tom co měl někdy i vysoce nad milion spadl na 600 000 a bylo to hlavně kvůli počátkům, talent ještě držela na úplným dnem silná značka, x factor u nás mimo opravdové nadšence nic takového nemá. To si měli uvědomit už tenkrát, že pokud taková show ještě musí uspět musí najít nějaký alternativní čas.

41
fx
Reagovat

bezík: A nejsou snad filmy cílené na určité věkové kategorie? Třeba takový Spiderman bude cílený převážně na mladé publikum (a podle toho vypadá), zatímco nový Troškův film cílí na starší publikum. Tak to prostě je. A jí těžce ujíždí vlak v recenzích týkajících se filmů (a potažmo pořadů), u kterých není cílovkou (zejména věkem).

Pseudointelektuálská póza to je. Opravdu inteligentní člověk se dokáže nad některé věci povnést, nebude jen plivat zášť jak nějaký diskutér z iDnesu (a tentokrát se Spáčilka projevila přesně takhle). To co předvedla byl spíš takový pokus o „hate článek“.

Zpěv tam opravdu není to podstatné. V Británii to řešili tím, že špatným zpěvákům vylepšovali projev přes auto-tune a těm, které chtěli na vyřazení, ho pro změnu kazili. Neříkám, že je to správné (samotnému mi to vadí), ale tady jde čistě o sledovanost a prachy. O nic jiného. Nikoho nezajímá, jestli ti soutěžící budou po soutěži úspěšní (to je TV stanicím naprosto fuk)… Potřebují jen zaujmout a dojmout diváky u obrazovek. To je prostě byznys. Pokud někoho zajímá čistě zpěv, nemusí tuhle show sledovat. Od toho jsou hudební servery, časopisy atp.

42
johannka
Reagovat

@fx: @fx: tady se teda pořád řeší ta sledovanost ( jasně, že pro TV je primární) a zrovna ta poslední čísla jsou dost katastrofa, takže jestli právě lidi nechtějí něco jiného než uměle vytuněnej zpěv a srdceryvný dojáky- mně to spíš připadá, že čím víc v tomto smyslu přitvrzují, tím míň to funguje, jestli by právě neměli víc diváků, kdyby tyhle “ vylepšováky“ opustili ?!

43
fx
Reagovat

42: Já myslím, že to nepomůže. Lidi už jsou všeobecně talentových show přesycení, už to nemá co nabídnout. Museli by alespoň přijít s něčím trochu odlišným. Třeba Next Top Model, So You Think You Can Dance, Big Brother s americkými pravidly (jako Survivor, jen taktika)… Ale oni dělají pořád dokola to stejné… Navíc by české stanice měly začít s live streamem těch pořadů (kvůli mladým bez televize, a že jich jsou mraky) a započítáváním těchhle streamů do sledovanosti (např. ani sledovanost přes joj.sk se vůbec nepočítá)… Ty stanice vůbec nejdou s dobou :-/

44
bezík
Reagovat

@fx: A to máš nějak podložené, ohledně Spidermana nebo Babovřesk ? Nebo je to jen „dojmologie“ ? Já bych řekl, že zrovna na tyhle čučí celé věkové spektrum ;-) Cílovou skupinou Mirky nejsou především filmy blbé ! Je možné, že zrovna tyhle řadíš do kategorie „pro mladé“ :D Obávám se, že to tušíš, ale protože na ně sám koukáš, omlouváš to tím , že jsou prostě „pro mladé“ a ti „staří“ tomu vůbec nerozumí :D

Jinak děkuji za to že jsi mi odhalil, že nejsem inteligentní člověk ale pseudointelektuál. Kdybych psal recenze, napsal bych to totiž skoro stejně jako Mirka. Nu což, člověk se stále učí ;-) Aspoň nebudu žít v bludu :D

45
fx
Reagovat

44: Nejspíš překvapím, ale nekoukám. Když už filmy, tak spíš artovky, jen občas nějaký hollywoodský blockbuster. Nejradši mám americkou nezávislou tvorbu. A jestli opravdu žijete v představě, že tvůrci filmů necílí filmy na konkrétní (nejen) věkové kategorie, tak jste tedy vážně dost mimo. Čím byste to chtěl podložit? To je elementární marketing každé větší firmy, že musí mít přesně podložené na koho cílí. Taky dělám v jedné internetové firmě a vím, že cílíme na hloupější české uživatele převážně starších ročníků :-)

Že byste to tak napsal, je jedna věc. Jenže Spáčilka je profesionální kritik, takže nemá psát jako hater. Ale jinak jo, rozlišuju takhle pseudointelktuály a intelektuály. Pro mě ti skutečně inteligentní lidi (kterých je jako šafránu) se většinou ani podobnými nesmysly nemají potřebu zabývat… Na tom levelu já teda nejsem :-D A vůbec, jestliže se považujete za intoše, tak co děláte na tomhle webu :-D?

46
bezík
Reagovat

@fx: Já bych řekl že tvůrci filmů cílí spíš na jinak sortované diváctvo, než podle věku (samozřejmě vyjma třeba filmů pro děti) ale žij si ve své iluzi ;-)

Nevím sice proč by na mě mělo být bráno jiné měřítko než na Mirku, ale budiž. Nemyslím, že by kdy psala jako hater. I tohle bylo naprosto profesionální, přesně zacílené a dobře napsané. Už jen tvoje krajně podrážděná reakce je známkou „dobré práce“ :D. Nebo máme možná každý jinou představu, jak píše hater :D Pro tebe by byl „hater“ zřejmě i Peroutka nebo Čapek. To , že je kritik ostrý jako břitva nemá s haterstvím nic společného. A jak už jsem psal, mladá generace si odvykla skutečnému kritickému myšlení. A zabývá se tím prostě proto, že to má v popisu práce, takříkajíc. Co to má společného s inteligencí věru nechápu.
A co dělám na tomhle webu ? Asi mě docela baví. Nejsem tu jediný „pseudointelektuál“ :D

47
johannka
Reagovat

@bezík: hezký, kam jste debatu dotáhli! :-D Mně teda na těch Xfaktorech,SS a Hlasech hodně baví i tyhlety jiskřivý diskuze!

48
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Bezík – díky za diskuzi, nenapsal bych to líp a výstižněji, proto jen velký like! (na jiným blogu bych to „like“ napsal tiskacím, abych to zdůraznil, ale tady…:-D ) A hlásím se hrdě k místním „peudointelektuálům“, protože „fx“, který tady dělá machra se živí v podstatě jako „Šmejd“ ( „cílíme na hloupější české uživatele převážně starších ročníků“ ). A s takovým já v jedné kategorii být nechci.

49
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Vítej do klubu ;-) :D

Přidat komentář