Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Nové promo na X Factor se záběry z castingů! (video)

1. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8556 w=615]

Už příští týden v neděli nás čeká první díl dlouho očekávané show X Factor. Televize Prima a JOJ vypustili další promo video, tentokrát už i s ukázkami z castingů. Ve 3 minutovém videu je shrnut význam show pro světovou pop music, nechybí zde zmínka o Leoně Lewis, Cher Lloyd nebo nejúspěšnějším boybandu One Direction. Poté následují již zmíněné ukázky z castingů, které se točily v bratislavské Inchebě. Jedná se spíše o útržky výrazných momentů vytržené z kontextu, přesto působivě sestříhané a hlavní účel – nalákat, plní dostatečně. Posuďte sami, je určitě na co se těšit.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 64
1
Lucas
Reagovat

Skvělý :) a na konci je Martin, který nám sem házel video? :P

2
DJ Vlado
Reagovat

@Lucas: jj. myslím, že to je on, jak mu Celeste říká, že se zamilovala :-D

3
Martin
Reagovat

To je divný se takhle vidět :D

4
hihi
Reagovat

Ano, určitě zaujme česká upoutávka, kde není slyšet mluvit ani jednoho soutěžícího česky. Zase slovenskej zakomplexovanej hnus, viz loga X Factor Slovensko, přitom bez Primy by to JOJ těžko zacálovala. Doufám, že už je to jejich poslední spolupráce, tohle bude na českýho diváka fakt fungovat, už se hrozně klepe na slovenské zpěváčky a zpěvule. Asi by je to zas chtělo vzít do parády, jako to dnes udělalo Rusko s Ukrajinou :D Ten jingl je sračka, sorry. Přitom všichni z castingů víme, že stejně jako u Talentu byli ti nejlepší z ČR.

5
VojtaP
Reagovat

@Martin: no zvykej si, třeba se uvidíš už příští neděli znovu a pak se na druhý den možná o sobě i něco dočteš :D

6
VojtaP
Reagovat

@hihi: No podle tvého komentáře je těžké soudit, kdo tu má komplex… ;)

Na upoutávce nevidím nic pohoršujícího, je to jen upoutávka, divím se, že se něco takového, jako poměr slov ve slovenštině a v češtině vůbec ještě řeší. O skryté agendě slovenské části štábu těžce pochybuji.
Nakonec, i kdyby bylo víc zajímavějších soutěžících ze Slovenska, tak mi to bude úplně jedno.

7
Martin
Reagovat

Nevíte někdo jestli to běží i v televizi, nebo jenom na internetu?

8
Jai Kudo
Reagovat

Nechci spamovat ani dělat propagaci KTVA, ale třeba si nějaký soutěžící v těchto pěveckých soutěží přečte rady odborníka. Jestli teda umí anglicky aspoň trochu (jako já), ty rady jsou myslím hodně podnětné a jsou od odborníka, jehož někteří studenti se dostali do užších kol těchto soutěží (které nyní všude probíhají):
http://kentamplinvocalacademy.com/how-to-win-singing-competitions/

9
Packa
Reagovat

@VojtaP: Něco podobného jsem chtěla napsat, ale pak jsem si řekla, že tu nebudu rýpat. :D

A ono hlavně když se to točilo v Bratislavě, tak tam asi moc češtiny nebude. :D

10
Martin
Reagovat

Ale jako někdo kdo tam osobně byl v roli soutěžícího musím říct, že zatím z té krátké upoutávky se jim podle mě podařilo přenést tu atmosféru k divákovi, pokud v tomhle budou pokračovat tak se máte na co těšit :))

11
Ondra
Reagovat

Prosim vás, jak se jmenuje ta hudba, co hraje od začátku? Moc by mě to zajímalo… Ví někdo? :)

12
VojtaP
Reagovat

@Packa: osobne taky nejsem pro krmení trollů, ale nějak mi to nedalo :-D
Z vlastni zkušenosti můžu řict, že poměr cestiny a slovenštiny na natáčení, kde jsem byl, byl víceméně vyrovnaný, aspoň co se soutěžicich týče. Asi je jasný, že bude možná více slovenštiny, když je i moderátor Slovák.

13
Bedy
Reagovat

Upoutávka je luxusní, na naše poměry moc dobrá.., rozhodně přitáhne víc než upoutávka Hlasu (kde porotci letí vzduchem zmáčknout tlačítko). :)

14
lukefry21
Reagovat

Myslím, že to nebude upoutávka, minimálně do TV rozhodně ne. Tři minuty je na promo trochu hodně… Spíš si myslím, že jsme právě viděli první tři minuty prvního dílu… ;-)

15
VojtaP
Reagovat

@lukefry21: máš pravdu, na webu JOJ to tak prezentují, skutečně jde o první minuty prvního dílu.

16
Filip
Reagovat

Totalni kopie X-Factor USA spotu, kazdopadne to nemeni nic na tom, ze je to udelany dobre :)

17
Filip
Reagovat

@lukefry21: JJ, je to tak, je to uvodni spot dilu, v USA to tak meli vzdycky.

18
Bedy
Reagovat

Aha, pravda..,tak tedy se můžem těšit v následujícím týdnu na jiné upoutávky ještě :)

19
Lucas
Reagovat

@Martin: Já věděl, že to jsi ty! :D fakt už se těším :)

20
Miloš
Reagovat

Tak a teď si pusťte tohle: http://www.youtube.com/watch?v=2LLo-9Bc9VI

21
Packa
Reagovat

@Miloš: Hm, tak převzali první polovinu a hudbu na druhou polovinu. Dobře, tím u mě klesli. Ale na druhou stranu – podle těch ukázek z castingů mě fakt nalákali na sledování, porota vypadala, že jim to spolu sedí. A to podle mě byl asi hlavní účel videa – ukázat porotu a nějaké záběry z castingů.

22
Bedy
Reagovat

@Miloš: No, jsem tím taky mírně zklamaný, dost ulehčená práce – jen zkopírovaný materiál kde došlo k nahrazení amerických záběrů za naše, + změna textu. Ale i tak je tato upoutávka-záběry z 1. dílu (leč převzatá z US verze) tisíckrát chytlavější než dosavadní záběry z Hlasu. :)

23
Katynka
Reagovat

Je to dost chytlavé, navíc formát X faktoru je daleko lákavější než Hlas, takže já se opravdu hodně těším. I když stále si myslím, že pěveckých soutěží tu na naši malou republiku bylo už dost a je jedno, že je to dohromady se Slovenskem.

24
Kuba
Reagovat

Berte to tak, že dokud kopírují něco pořádnýho, tak je to vždycky dobrý a je to fuk. Horší to bude, až se rozhodnou okopírovat něco strašnýho, a to nám pustí. Třeba kdyby okopírovali upoutávku na český X factor z roku 2008. :D

25
Tomík
Reagovat

Tak upoutávkami i scénou je to možná až moc podobné ČSMT. Ale je to asi logické když to dělá stejná produkce. Každopádně je ale upoutávka vcelku povedená.

26
Packa
Reagovat

@Kuba: Asi tak. :D Navíc – co my víme, třeba to souvisí s licencí? Bylo by to zvláštní, ale možné to je.

27
Ejdam
Reagovat

Pro srovnání první tři minuty X factoru 2008 :-D http://www.youtube.com/watch?v=3f1uih5le78

28
Kuba
Reagovat

@Ejdam: Tak to je škoda, že to Jojka neokopírovala z této verze, ta je přímo úžasná :D :D

29
Bedy
Reagovat

@Ejdam: No.. letošní verze vypadá zatím o „něco“ líp :D. Jinak v českém X Factoru z r. 2008 se dokonce podařilo „produkci“ zajistit vystoupení jednoho z vítězů Britského X Factoru, byl to tehdy Shayne Ward…, ovšem tehdy mu to tady čeští zvukaři tak zprasili, že to byla ostuda, stačí se podívat na youtube, někde tam to video je.
Tak ale doufám, že i letos se dočkáme nějaké zahraniční hvězdy :).

30
Kuba
Reagovat

@Bedy: http://www.youtube.com/watch?v=QIUS_-RMAAA
taky doufám, že se dočkáme nějaké zahraniční hvězdy, jednou se tady psalo něco o One Direction, ale pak to nějak utichlo.

31
Bedy
Reagovat

A jinak jsem znovu projížděl to promo, a nevyděl jsem tam snad ani jednu skupinu na pódiu, jen tu jednu dvojici holka + kluk na vozíčku. Abychom neměli o skupiny nouze.., nakonec se tam budou skládat jen z jednotlivců :D :)

32
Bedy
Reagovat

@Kuba: No když to teď vidím znovu, to je vážně děs.., já být zahraniční star a viděl bych toto video, tak sem ani na pozvání nepřijedu… :D ozvučení na hovno, diváci mrtví (jasně, asi ho skoro nikdo neznal a asi ani jeho song, bo neuměli anglicky – za jediný záběr jsem neviděl nikoho, kdo by si alespoň pobrukoval text, přičemž ten refrén není tak těžký :D), nic moc ani neskandovali, porota taky chcíplá a nakonec žádné standing-ovation :). Prostě děs běs. Chudák Ward. :D

33
Elko
Reagovat

Bedy: Jedna chalanská skupina zvalcuje všetko a všetkých (od smiechu) :D
Neviem ako to vypáli v telke, ale boli neskutoční.

34
Bedy
Reagovat

@Elko: takže žádný extrémní výkon typu „wau“? Ale spíš výkon k popukání? Tedy nic moc ? :D

35
Elko
Reagovat

Bedy: ja dúfam, že budú vo finále :-) …neviem ako odspievali už pred porotou v ďalších kolách, ale vraj to bolo aj WAU :-)

36
Bedy
Reagovat

@Elko: No tak to se těším…, doufám, že se tu pár dobrých skupin najde :)

37
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Nemyslím si, že potřebujeme české One Direction, neúčast klasických boy/girlbandů v našem Factoru by mi ani nevadila, trh je podle mě aktuálně nasycený. Pokud skupiny dostane Ota, tak nejspíš tou klasickou cestou ani nepůjde. V našich končinách přeci jen fungují převážně kapely, proto jsem rád, že dostaly taky možnost, takže výběr snad bude v kategorii skupin/kapel pestrý. Pokud by se však podařilo něco dobrého a hlavně originálního poskládat z jednotlivců na bootcampu, taky bych se nezlobil, ale to je vždy hodně vrtkavé a ne vždy to vyjde, 1D, Little Mix, Fifth Harmony nebo i ti Third D3gree byli spíše výjimky.

38
Bedy
Reagovat

@VojtaP: Tj, samozřejmě nemusí to být klasický boyband, i když se stále více ukazuje, že jejich doba ještě neskončila.., u nás to tak horké není (víceméně si vybavuju jako typický boyband, který šlapal Lunetic), ale v zahraničí stále mezi mladými boybandy jedou, ať už jsou to 1D, JLS, the Wanted a to jsou jen „britští“, mezi staršími a zralejšími lidmy jsou v UK a spol. stále oblíbení Take That nebo Westlife, kteří tedy již skončili.
Takže nikdy nevíme, třeba by zrovna takový typický boyband mohl mít šanci se tu uchytit, hlavně díky teen fanynkám, které na to budou asi převážně koukat. :)
Já bych bral jakoukoliv dobrou skupinu, ideálně namíchanou kluci-holky. :)

39
DJ Vlado
Reagovat

@Bedy: Já v tomhle souhlasím s Vojtou a taky doufám, že klonů 1D se u nás nedočkáme. On ten hlavní rozdíl je v tom, že zahraniční boybandy sice dělají plytký popík s texty na téma láska-páska, ale po zvukové stránce to pořád má celkem slušnou úroveň. Zatímco u našich boybandů včele s Lunetikem, které vznikaly na přelomu milénia, byla ta úroveň přímo katastrofální. Vloni se na to snažil navázat Honza Bendig, který založil boyband New Element, který se ale žádné velké odezvy u teens nedočkal a jediným oceněním byla nominace na Zlatého Davida :-) Když už, tak bych byl radši pro nějaký ten girlband (ale nějaký spíš hozený do r´n´b), ty mají přece jen šanci zasáhnout širší část populace než boybandy, které jsou úzce zacílené na teens, jejichž vkus se navíc dost rychle mění. Třeba bych se vůbec nezlobil, kdyby se do XF přihlásily Forsomeone, které Slávik v Talentu dost nechutně zařízl. Ale taky doufám, že skupiny dostane Ota a bude vybírat opravdu originální formace (a vzhledem k tomu, že můžou soutěžit i kapely, tomu celkem věřím). Navíc není nikde řečeno, že členové klasické kapely s kvalitním repertoárem nemůžou být idoly teenagerek. Třeba takoví Charlie Straight jsou pěkní kluci, kteří u mladých holek slušně bodují, ale jelikož je jejich hudba opravdu kvalitní, tak se jejich publikum jen na pubiny neomezuje. A ta skupina, o které píše Elko, to bude zřejmě něco podobného jako All X z našeho prvního XF :-)

40
VojtaP
Reagovat

@Bedy: Jasně, jejich doba se vrátila, to je fakt. Jde o to, že jakýkoliv nový band bude přirovnáván k 1D a Little Mix. Loni třeba stylizace do podobné polohy, jako 1D zařízla Kingsland Road, působili zkrátka jako levnější kopie a ani Briti, u kterých vždy bandy fungovaly je nepodpořili. U nás by taky každý srovnával, včetně teen divaček, opravdu by záleželo na podání.
Kdyby se podařilo najít nějakou skupinu, co se nějak odlišuje, tak by mi to taky nevadilo. Spíš bych uvítal nějakou stylovou smíšenou formaci, třeba jako zmínění Third D3gree, nebo nějakou dobrou moderní kapelu. Snad porota vybírala dobře :)

41
Lukas Franta
Reagovat

Dorazily predevsim kapely, maji u nas vetsi tradici a proto jsme jim X factor otevreli. Skoda jen, ze kapely obecne je tezke dostat do takovychto show. Malokdy se totiz vsichni clenove kapely shodnou na tom, ze do takove souteze chteji jit, v kazde kapele/sestave je casto jedna primadona, ktera ohrnuje nos…takze na precasting prijdou treba dva clenove kapely, donesou demo nebo CD a pak po case se ukaze, ze nekdo z kapely byl proti a skupina nedorazi. Ale uz v prvnim dilu jedna kapela je a ma dost prostoru, takze jen solo se urcite zpivat nebude.

42
Ludvík
Reagovat

Já se stejně víc těším na ty sólisty xD U nich je to takové jiné. Snad kromě Little Mix jsem žádné jiné skupině nefandil… ještě trochu Alex a Sierra… ale většinou mám oblíbence sólisty…

43
Lucas
Reagovat

@DJ Vlado: Já bych taky uvítal nějakej girlband nebo smíšenou skupinu :)

K tomu Bendigovi a New Element – jejich první singl je fakt docela děsnej, ale ten druhej, Svědomí, mi přijde lepší a dokonce jsem se přistihl, že si to občas zpívám :D

44
priznivec.obecny
Reagovat

@Lucas: Tak ten singl Svědomí pro mě určitě je nesrovnatelný s čímkoliv s Lunetic – jsou tam zpěváci, takže už to je důvod, proč to ani srovnat nejde. Je to docela dobrý a navíc jako teenegarka bych zálibně pokukovala po tom blondáčkovi, resp. s tím blond melírem :-).
Já jsem taky spíš na sólisty. Když jsem si pustila to Svědomí, „nabídl“ se mi jeden sólista :-). To trochu sice přepálím, ale taky bych raději takovýho sólo zpěváka, aspoň aby se trošku k němu přiblížil a dal něco takového i po soutěži :
http://www.youtube.com/watch?v=m9DO3zpdWqw

45
DJ Vlado
Reagovat

@Lucas: Svědomí – no, není to můj šálek čaje, ale než počiny Lunetiku či Jirky Koběrského je to určitě lepší :-) Co mi tam ale vadí je fakt, že Bendig ty zbývající dva kluky zpěvácky výrazně převyšuje.

46
priznivec.obecny
Reagovat

Dnes koncertuje u nás v Praze jde někdo na toho Arthura? Škoda, kdybych to věděla dřív…

47
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Tak Bendig je talent sám o sobě. To jak kontroverzně působí, to je už věc jiná :-)…

48
Bedy
Reagovat

@priznivec.obecny: Jj.. dozvěděl jsem se to náhodou asi před měsícem..ale už bylo vyprodáno..není to žádná velká hala.. je to v baru Lucerna myslím.., v rámci nějakého festáku…, lístky byly hned pryč..i když stály jen 400 Kč.. škoda že nebyla větší propagace..taky bych hned jel :)

49
priznivec.obecny
Reagovat

@Bedy: To jsem zvědává na recenzi koncertu, tuším touchdown.

50
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: taky bych jel, škoda, že ty lístky byly beznadějně hned pryč. Taky tuším, že pár touchdownů zandá :D Recovery, která je z alba nejlepší a podle mě lepší než Impossible, musí být na živo fakt mazec. No, snad příště…

51
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Zrovna jsem četla, že se ptá jedna, kdy měl dorazit dneska na letiště. Je to skvělý, že z týhle soutěže vyjde takové pěvecké eso a i pro něj, vítačky atd…:-). Sice má nějaké problémy už jsem zapomněla jaké, ale co…
A že tyhle soutěže jsou prý na nic a dívají se na to slabší jedinci, nebo jak bych to míň agresivně nazvala. Někdy ne, už při poslechu týhle skladby. Taky se mi víc líbí než ta Impossible :-). Snad příště, njn :-(…

52
priznivec.obecny
Reagovat

Ty jo, kdyby přijel o týden později, mohli ho ukořistit i na zahájení X Factoru!

53
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: Blbost, ještě nebude live.. ale stejně, když přijel do Lucerny, co by nemohl na XF, to by byl host!

54
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: No jo, tou jeho prořízlou pusou si to dost kazí, kvůli tomu skandálu dokonce lidé vraceli alba, resp. reklamovali na iTunes a Recovery se také neumístilo zrovna valně, celé album se také neprodávalo podle představ, což je u obou škoda. Jde vidět, že lidé vnímají celý obraz interpreta a ne jen muziku. Už se ale uklidnil, tak snad na něj lidé a vydavatelství nezanevřou, byla by to věčná škoda.

55
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Prý problém umístnění do dvacítky. No, to mi přijde divné, nemyslím, že se najde takhle zazpívaných songů najednou rovnou dvacet. Já mám co dělat, než si najdu nějaký touchdowm, který omílám dokola… Už si nevybavuji o co přesně šlo. Ale to teda muselo být asi už hodně přes čáru. To by teda škoda byla.

56
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: Šlo o rap na veřejnosti s homofobním textem (nevím jakým přesně, ale asi to bylo fakt drsný) a následnou twitterovou smršť, kde se do něj pustili zástupci LGBT komunity a několik slavných osobnostní, mezi nimiž byla třeba i Lucy Spraggan, která soutěžila ve stejném ročníku. Následně se veřejně omluvil a management mu sebral heslo od twitteru a přispíval tam za něj, teď už je tam zpátky, ale management ho výrazně cenzuruje a dál přispívá. Přesto prý přišel o nějaké vystoupení a málem nevystoupil ani na X Factoru (kde nakonec musel vystoupení předtočit), ale to už jsou jen dohady.

57
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Mlhavě jsem si myslela, že šlo o tohle téma a jo, měl předtočený vystoupení, na to jsem zapomněla, pravda.

58
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: Britský bulvár si na něm dost smlsnul, není divu, že byl z toho zdeptaný. Nejhorší je, že lidé na bulvár dají, přestože ten britský má ještě pověst toho nejdrsnějšího.
No každopádně doufám, že se z toho nějak vylíže a pověst si zlepší, druhé album bych si určitě ještě rád poslechl, byla by škoda, kdyby se z Jamese stal one hit wonder…

59
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Jo, předpověď na one hit wonder tu bohužel je :-(. A o tom britském bulváru jsem viděla dokument a byl tam i nějaký šílený poprask. Snad svrhl i jeden nejzlobivější bulvární plátek, mírně řečeno. Ale špína je zažraná a bulvární zvyklosti s jejich ostrými zoubky bude pořád plnohodnotně žít a pít krev… :-(. Jedna, byť velká, aféra na otupení hran stačit nebude. A Arthur má v tomhle případě asi taky tím pádem větší smůlu, že tam žije :-(.

60
priznivec.obecny
Reagovat

Teď jsem si ho znovu pustila a nějak mě napadlo, proč možná vyhrál. Nebyl jediný, který je pěvecky výborný, navíc trošku si šlapal na jazyk. Já ho zpočátku moc nepřijímala… On umí svoje city silně, velmi otevřeně projevit = upřímný. Taková byla Impossible a teď tahle Recovery. No a tahle upřímnost ho v jiné situaci dostala do potíží. O tom tématu není třeba mluvit, prostě on si něco myslí.

Reagovat

Tak jako kdyby sem na finále dostali někteoru z těch tří zmiňovaných hvězd (třeba dokonce 1D) tak to byl byl asi neskutečný mazec co se tu asi ještě nikomu takhle nepovedlo (vždycky se zvali jen nějací pro místní vcelku no-name, protože byli levnější)… Třeba to v rámci nějaké licence a smlouvy té hvězdy s formátem XF nějak šlo ;-) To by pak to finále mohli natáčet i na Strahově nebo O2 aréně, kdyby tam vystoupili 1D :-D

62
Milan
Reagovat

Včera jsem byl na Jamesovi v Lucerně a bylo to naprosto parádní! Pěvecký bezchybný jako v X Factoru, super atmosféra, proste zážitek. Bylo by skvělý, kdyby přijel i do našeho X Factoru :)

63
stepan
Reagovat

Koncert byl vymakanej. James je nenahraditelnej.

64
priznivec.obecny
Reagovat

@Milan: @stepan: Jsem na 90 % tušila, že bude skvělej :-).

Přidat komentář