Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Ředitel TV Prima: Ať konkurence dává The Voice, nám je to vcelku jedno (M&M)

10. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=7952 w=615]
Čas od času se objeví někde rozhovor s někým z vedení TV Prima či Nova nebo JOJ. Jeden takový se objevil tento týden v novém vydání týdeníku Marketing & Média. Rozhovor byl tentokrát s ředitelem TV Prima Martinem Konrádem, který pár odpovědí věnoval i v těchto dnech natáčené show X Factor CS.

Proč jste se rozhodli nasadit talentovou show X Factor až letos na jaře, když práva k ní máte minimálně třetí rok?

X Factor je myslím velmi dobrá show, a i když nerad srovnávám, tak z mého pohledu dokonce zábavnější než The Voice (Hlas Česko Slovenska). My jsme ho chtěli vždycky realizovat, ale nyní jsme našli rozumný ekonomický model společně s našimi slovenskými partnery z TV Joj. Takže jsme se rozhodli, že do toho půjdeme, protože přesně zapadá do naší strategie zaměřit se na mladší a aktivní publikum.

Nebojíte se toho, že Nova bude dávat obdobný pořad, tedy Hlas?

A nebojí se Nova, že budeme dávat X Factor?

Tak spíš obě televize, jestli se neobávají, že půjdou dva stejné formáty, ačkoli velmi pravděpodobně ne přímo proti sobě. Ale i tak budou usilovat o stejné typy inzerentů.

Každý máme svoji strategii, ať konkurence dává The Voice, nám je to vcelku jedno, ukáže se, kdo bude lepší. S X Factorem půjdeme určitě proti velmi silnému formátu, protože dnes už si žádný den v týdnu nevyberete (Doktoři z Počátků na Nově, pozn. red.), a nebojíme se toho. Celý podzim jsme měli v neděli talentovou show a nyní tam chceme mít celé jaro jinou show. Chceme, aby si lidé zvykli, že v neděli bude na Primě zábava.

Související články

Ředitel TV Prima: reality show na hlavní prime time již nestačí

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Packa
Reagovat

Plusový bod za vtipnou odpověď! :D

Nebojíte se toho, že Nova bude dávat obdobný pořad, tedy Hlas?
A nebojí se Nova, že budeme dávat X Factor?

2
hihi
Reagovat

Tak se očividně nebojí dávat i pořady pro mladé. Chce na neděle show a chce omlazovat publikum. V jiném rozhovoru zas říkal, že chce vsázet na starší jistější diváky, kteří hledají klasiku a seriály. Tak tomu nerozumím ale tehle postoj je lepší :D

3
Prochor
Reagovat

Bát by se měla hlavně Nova s vymatlaným Marešem a Bílou. X-factor bude v pohodě.

4
Radek aka SUNicko
Reagovat

@Prochor: Bílou? V Hlasu bude Bílá? :)))) Asi překlep, ne? :)

Přidat komentář