Panáček v reality show

Ředitel TV Prima: reality show na hlavní prime time již nestačí

18. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=7952 w=420]
V pondělním vydání ekonomického deníku E15 se objevil rozhovor s generálním ředitelem TV Prima Martinem Konrádem, kde zaznělo několik zajímavých odpovědí ohledně VyVolených a reality show na této TV Prima v budoucnosti.

E15: Znamená to nárůst seriálů na úkor zábavy a reality show?

Ano. Ukázalo se, že doba reality show a show obecně sice není zcela pryč, ale je silnější poptávka po seriálech. Seriál je to, co tvoří návyk. Jsme masové médium, a proto jsme i svým způsobem nuceni přizpůsobit se tomu, co lidé chtějí.

E15: Na podzim jste vsadili na čtvrtou řadu VyVolených, která má ze čtyř řad nejmenší sledovanost, pár set tisíc diváků. Není to zklamání?

Je to trochu schizofrenie. Na jedné straně sledovanost 10 až 12 procent asi není žádná výhra. Na druhé straně VyVolené na internetu sleduje dalších 250 000 lidí, které kdybychom dokázali dostat k televizi, byl by pořad hned v jiném světle. Televize a internet jsou ale zatím dva oddělené světy, kde se překryv příliš nedaří. Tohle je pro nás do budoucna velká výzva.

Další důvod, proč jsme VyVolené vysílali, byl právě ten, že chceme televizi trochu omladit. To se nám povedlo až příliš. První VyVolení byli nejsilnějším formátem Primy vůbec a trochu jsme spoléhali i na nostalgii z první řady. Nicméně se ukázalo, že na čtvrté VyVolené se nedívají čtyřicátníci, na které jsme mířili, ale lidé mnohem mladší.

E15: A co ti dnešní čtyřicátníci a padesátníci?

Ti jsou na straně lidové zábavy – seriálů. A protože tato skupina je základem televizní populace, nezbude vám než se přizpůsobit a říci: Ano, kdysi byla doba reality show, ale ta už dnes může být tak ve druhém okně prime timu, na to první, hlavní, již nestačí. To jsme si ostatně vyzkoušeli i s jinými reality show.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 39
1
Scalex
Reagovat

No tak bodejť by byli s VyVolenými úspěšní, když to od začátku udělali úplně špatně. Pokud chtěli zabrnkat na nostalgickou strunu, tak měli především jet podle klasických pravidel žánru a nedělat z Vily průchoďák s deseti návštěvami týdně.

Starší generace je taky citlivější na pravidla. Jejich nedodržování od samého začátku nebylo něco, co by diváky potěšilo a lákalo k dalšímu sledování.

VyVolení mají i svá technická pravidla pro štáb. Ta byla od začátku pošlapána jednak nezkušeným personálem (první týden fungovali kameramani naprosto tragicky), jednak tím, že si někteří lidé ve štábu mysleli, že mají víc rozumu než autor této soutěže a začali ignorovat jeho pravidla (např. klasický zákaz toho, aby VyVolení na plazmě nebo v Duelu viděli záběry ze Zpovědnice). Jsou to všechno sice věci, které divákovi nedojdou přímo, ale mají vliv na to, jak pořad působí.

Další chyba – psal jsem tu o tom hned první týden, co to vysílali – dementní nasazení v programu. Hlavní eventy, tedy Zúčtování a Výzvu v přímém souboji s Ordinací? Tady někdo nepoužil hlavu. A další věc. Večerní rekap vysílaný na Primě Love, kterou spousta lidí nechytá, a to pokaždé v jiný čas! Na to vám, pane řediteli, čtyřicátnící prděj. Já jsem fanoušek VyVolených jak málokdo, ale ani mě nebavilo denně čučet do programu a hlídat si, v kolik že tentokrát začíná rekap. VyVoleným sluší stabilní čas, aby si divák první týden zvykl na konkrétní hodiny a až do konce soutěže to měl stejně. S tím má ale Prima problémy dlouhodobě. Neustálé šibování sem a tam, až se nakonec na pořad nedívá nikdo a tak se zruší.

Ve světě se stále reality show výborně umisťují v prime timu. U nás ne, protože to stále dělají neumětelové a nikdo se nepoučuje z minulých chyb. Já jsem ve štábu VyVolených seděl celou druhou a třetí řadu, takže vím, co tam probíhalo za dementní vnitroštábní boje a jak do průběhu show kecali lidé, kteří o žánru reality show neměli ani páru. Z průběhu VV4 jasně vidím, že tentokrát je to ještě horší. Nesedím tam, ale dovedu si to představit. Bohužel, celému projektu schází někdo, kdo by měl absolutní úctu k žánru a měl právo veta. V minulých řadách tak do značné míry fungoval János Wisinger, tento rok pochybuju, že by v tom průšvihu měl prsty.

Závěrem jen jednu poznámku – před začátkem VV jsem napsal takový text o tom, čeho by se měl štáb vyvarovat a jaké by VV mohli mít problémy. Krátce po startu show jsem napsal článek další, kde jsem poukázal na další problémy. Stačilo si to přečíst, zamyslet se, udělat interní schůzi, probrat to s lidmi, kteří se podíleli na minulých řadách a objektivně uznat některé přehmaty. Troufám si tvrdit, že navýšení o těch 200 000 televizních diváků nemusel být vůbec problém. A ti internetoví by nezmizeli, nejmladší publikum na bednu kašle, těm internet stačí.

No nic, mohl to být super comeback pěkné soutěže, místo toho se tenhle žánr zase povedlo na pár let pohřbít…

Reagovat

Tak hlavne, ze maji vinika a celej neuspech muzou na nekoho hodit …

3
Poštovní holub
Reagovat

1 – Děkuji, naprostý souhlas. Neumím to napsat lépe a zasvěceněji.

4
lena
Reagovat

VV byli letos průser, ale velkým propadákem bych to neoznačovala. Srovnávat sledovanost s předchozími řadami je nesmysl, byla úplně jiná doba, jenom těch televizních kanálů kolik je teď a kolik jich bylo před pěti lety natož před osmi. Druhá podstatná věc je internet, těžko říct, co Prima chtěla, pokud si chtěli zvýšit zájem o internet, tak to se jim povedlo na 100%, ale zase si tím odklákali velkou část diváků od televize. Kdo sleduje online kamery na netu, už pak nemá potřebu sledovat rekapy v tv a v podstatě ani zúčtování či výzvu, protože jí může sledovat taky na netu. Kdyby online kamery dali placeně, tak by sledovanost v tv mohla být vyšší, ale zase by byl menší zájem o internet, jak říkám, těžko říct, co bylo pro Primu prioritou, ale asi by to měla být televize než internet.
Zvýšil se zájem i o Prima Love, to je taky bez debat, po skončení VV sledovanost zase klesne. Takkže i to se dá považovat za úspěch, stejně jako ten internet.
Takže sumasumárum, je to průser, ale ne tak velký, aby se kvůli tomu měl někdo střílet.

5
bordel
Reagovat

Já myslím, že 35 – 40 je čtyřicátník, skoro, ne? :-)

6
bordel
Reagovat

87.

7
Lady XL
Reagovat

Tak bacha, pane řediteli. Já jsem „padesátník“, moji známí většinou také a rádi se na RS díváme a debatíme po mejlu o všem, „co se šustne“…. ALE, jak píše Scalex, máme rádi řád a dodržování jakýchsi pravidel. Přesně chyběla ta nostalgie VV1, kterou ani Vlado nezachránil, když se tam děly takové věci..- viz „hvězdný cosi“, návštěvy div ne na požádání, tzv. „Pošta pro VV“. A abolutní nedostatek tajných úkolů. Souhlasím se Scalexem – štáb byl naprosto pro tuto VV nepřipravený. A i když někteří se již na tomto projektu dříve podíleli (např. často zmiňovaná Š.Š.), tak evidentně nebyli i tak kompetentní. Neznám detailně zákulisí štábu, ale něco o této profesi vím. Je jasné, že tam chyběla osoba/y, která by ukočírovala všechny ty denní režiséry, všechny ty produkční, scénáristy…. A štáb by se oprostil od mnohdy jasného nadržování určitým soutěžícím, víc by hlídal dodržování pravidel a tudíž by pravidelně trestal (myslím, že zavřít takovou Romanu do prádelny na půl dne, by byl trest značný, nebo ukázat všem, jak Lucie syslí, ba přímo bere všem cigarety a schovává je…, to by dostatečně hýbalo dějem). Ono totiž už docházelo k tomu, že VV bojkotovali štábní hry, což se dříve nestávalo….
Zkrátka i my, co jsme pro vás, Primo, ta cílená skupina, raději kouknem na RS než na Cesty…kamsi, RP a tak podobně…. Mě a mé známé seriály rozhodně netáhnou.

8
Crazy lady
Reagovat

Konečně je to venku ! Za všechno můžou diváci ! Mají radši seriály, tak dostali super seriál Vyvolení, s několika dějovajma linkama najednou, a stejně jsme se jim nazavděčili, tupcům !

9
Wanna be your monster
Reagovat

Já bych se možná i zvedla od netu a koukla na ty rekapy, jenomže to by nesměli vysílat každý rekap pořád ty samé scény dokola.
Když vidím v pondělí, v úterý, ve čtvrtek i v pátek to samé, tak už mám chuť vyrvat si vlasy- ne děkuji. Nevím, jestli jsou tak líní, že se jim některé dny prostě nechtějí ani stříhat a tak pouští pořád to samé dokola, ale tohle opravdu ne.

10
Jerremy
Reagovat

Jesli pan reditel chtel omladit televizi a mel pocit, ze rekapy musi bezet jinde nez na hlavnim kanalu (moc nechapu proc, ale budiz), mel vyuzit Prima COOL.
Sami tenhle kanal vyhlasili jako kanal pro „mlade“, na tomhle kanalu jiz bezi Survivor, takze moc nechapu, proc propagovaly kanal, kde cilova skupina prepina prave kvuli serialum. A ted to jeste divakum bude vycitat?
Ja teda jsem dnesni ctyricatnik a ano na priznam se, ze kouknu na serialy na hlavnim kanalu, ale take koukam na COOL. :) Prima LOVE nezapinam, protoze me nebavi koukat na reprizy serialu …
Myslim, ze soucasni ctyratnici jsou jiny, nez ctyratnici pred 10 lety. Tak jak soucasni mladez … ;-)

Povazuji format VV za celkem povedeny, dokonce „masovejsi“, nez napriklad Big Brother (myslim tu verzi, kde divak je pouze pasivni a nema moznost „zasahovat do deje“). Jenze jak jiz bylo napsano tisickrat, vnaset do reality show serialove prvky (tazkvane „dejove linky“) a umele je udrzovat, nedodrzovat pravidla formatu, delat neobjektivni rekapy, …a spoustu dalsich nesmyslu dany format a soucasne VV pohrbila v ramci sledovanosti.
Dnesni divak, diky internetu, muze a myslim, ze i videl nejakou tu zahranicni reality show, takze ma s cim porovnat ceske poneti reality show…

IMHO, tech 250tisic interntovych sledovacu je zpusobeno i diky strankam VV a „stabu onlinistu“, kteri dynamicky, celkem objektivne, informovali o deni ve VV…
Kdybych mel vyzvednout neco ze soucasnych VV, je to prave online (ted nemyslim kamery zadarmo i kdyz to je take bonus, ale i dvousecna zbran). Myslel jsem komentatori, clankare, strihace tech malych bonusovych videi …

Co bych nejradeji jiz nikdy v RS nevidel, jsou denni reziseri, kteri se rano vzbudili, naplanovali jsi co Vyvoleni budou delat a zuby-nechty se daneho programu drzeli… cimz dokazali nekdy pokazit samovznikle zabavy, nebo dostatecne rychle nereagovali na denni ve vile.

11
Poštovní holub
Reagovat

10 – Jerremy, všechno nejlepší!:)

12
Jerremy
Reagovat

11 Poštovní holub
Dekuji :) I když je to predcasne, to „dnesni“ bylo zaokruhlene :) K presne 40 mi chybi ještě 2 mesice :P

13
Poštovní holub
Reagovat

12 – Jen takový blbý vtípek. Chtěl jsem ti udělat radost, když už se přeje Romaně, tak i „dnešním“ čtyřicátníkům.:)

14
limbora
Reagovat

Pane řediteli, možná by stačil pohled do soupisky štábu, včetně lidí, kteří působí jako most mezi vaší tv a vv . Nevěřím, že jsou mezi nimi titíž lidi, co dřív. A dvojice K.P.+Š.Š. si z Vv udělala osobní hračku. Což vůbec nebylo těžké odhalit, chtělo to jen snahu a vůli. Taková nekoncepčnost, chaos, amatérismus se nikde v historii českých realit šou neobjevil. Není to divácích, chtelo by to pohled do vlastních řad.

15
kozlík matěj
Reagovat

je mi 51. Dívala jsem se na Ordinaci, na Počátky, na Kriminálku Andě, na Ulici. A zrovna život bez Ulice jsem si nedokázala představit. Neměla jsem ráda SOa NE, protože mi přerušili linku a neviděla jsem, co v Ulici dělají, jak se mají… byla to moje rodina. Od té doby, co jsou VV, se dívám jen na VV a Ulici viděla 2x za celou dobu. Ostatní ani jeden díl. Prostě jsem si musela vybrat a vybrala jsem si. Kamery a Panáčka, pane řediteli.

16
Kapi
Reagovat

Souhlasím s názory ve všech příspěvcích.

Tento formát mohl být absolutně skvělý, ale štáb, který jej tvoří jej úplně pokazil, znasilnil a zničil! Vše tu bylo napsano i v ostatnich skvelých PRESNYCH Scalexovych clancích jak by to melo vypadat , co delaji spatne a co by meli a jak oravit. Ridit se podle toho, byla by ta show neprekonatelna! A o tom jsem 100% přesvědčena!!!

paní Šedivá, její dějové linky, mizerne profesionalni zazemí a ignorace originálu znicili tento formt na spoustu let a nejspis uz se nikdy nevrati… snad na jine TV…

Mohl by konecne nekdo z Primy vysvetlit jak je to teda stim, ze zadni VV uz NIKDE a NIKDY na svete nebudou, jak rikala Tereza P. v jednom prenose??

Chapu, ze po teto tragedii u nas maji uzavreno, ale co ten zbytek??

17
fx
Reagovat

Předem se omlouvám za vulgární výrazy.

Takže jinak… Když zkurvíme všechny myslitelné reality show, tak uděláme z lidí debily a prostě jim nelžeme, že chyba není v nás, ale v nich… Že chtějí stupidní seriály na pokračování s podprůměrnými herci, bez pořádného děje… Jasně, Primo, přesně takhle to je… Vůbec nejde o to, že lidi znají podobné pořady ze zahraničí nebo z dřívějších dob a chtějí nějaký standard…

Absolutní zákaz mluvení o nominacích, absolutní izolaci od světa venku (klidně i ty Duely bych udělal přímo v rámci Vily), dlouhodobé úkoly (štáb by nezabilo podívat se na pár dílů BB UK), různorodé soutěžící (hlavně i věkově, sexuální orientací, barvou pleti, vírou atp), tvrdé dodržování pravidel (mluvil jsi o nominacích – celý dům přichází na týden o horkou vodu, mluvil jsi podruhé – letíš)… Prostě to dělat pořádně… Jaký má smysl dělat něco tak drahého, když to nechcete dělat pořádně?!

18
Katynka
Reagovat

Souhlasím naprosto jak s článkem, tak s příspěvky. Škoda jen, že si to pan ředitel nepřečte. Každého, koho znám a koukal na VV 1 se těšil, z toho vychází, že každému je o osm let více. Mě je letos 35 let, na VV jsem se těšila jak dlouho na nic v televizi. Byla jsem ráda, že do toho Prima opět jde, viděla jsem všechny řady a věřila, že to bude dobré i tentokrát. Ale každý fanoušek a znalec RS, co na to kouká, ví co je špatně.
Tolikrát měl štáb šanci to napravit. A nic.
Mám ráda řád, pevné dodržování pravidel, je to hra o pět mega kruci, tak to musí být přísné a ne lážo plážo a průchoďák s návštěvami.
Nebudu tu vypisovat stokrát omýlané.
Dle mého není to diváky, jak se nám snaží pan ředitel namluvit. Ano je jiná doba, těžko by jsme čekali milionové čísla, ale i tak, na tuto řadu se chtěli dívat hlavně z nostalgie ti, co znali řady předchozí a tím, že to štáb pokazil, tyto lidi odradil. A tudíž zůstali jen ti, co to neznali a příbuzní soutěžících.
Já sama jedu už jen přímáky a to mi stačí, moje názory na soutěžící se vesměs nemění, takže nepotřebuju zabíjet čas rekapem, který je zmršený od toho, co se vysílá online.
No nic, plakat nebudu, ale pane řediteli, není to jen o nás divácích, nás by bylo víc, ale kdyby jste to tady četl, tak by jste viděl, proč se jich už tolik nedívá.

19
Alice
Reagovat

Vážený pane řediteli,
to, co jste provedli s letošními VV je pouze důsledek neschopnosti a amatérismu a to, jak se dnes vyjadřujete k nám divákům klasifikuji jako pohrdání. Jako manažer jste měl reagovat okamžitě po prvních negativních ohlasech( a že jich bylo požehnaně). Jsem věková kategorie o které tvrdíte, že se na VV nedívala… dívala, ale postupně již pouze na online, protože o vaše zkreslené a zmanipulované rekapitulace , NŠ a Speciál jsem přestala mít zájem ( a nejen já). S předchozími příspěvky naprosto souhlasím.

20
Jerremy
Reagovat

Ja jen pridam jeste nazor na Special – na ten jsem koukal rad, bylo to shrnuti toho nejdulezitejsiho z tydne, ale o hodne vice jsem byl zvedavy na ty zakulisni informace (stab, onlineste, kameramani ..). Takze osobne jsem byl za special rad a bavil me. Byl to takovy bonus
K Nocni show – cekal jsem Live … otazky od divaku …. a to jak na hosty, tak mozna i na Zpovednici (i kdyz tam jen pres moderatora).
O rekapech skoda mluvit…
Prime prenosy (=Zuctovani/Vyzva/Duel) – Tereza Pergnerova je dobra, ale obcas jeji scenare a otazky, ktere mela pripravene meli uroven „materske skoly“. Pritom posledni zpovidani VV (minuly tyden) bylo trefne, jelo na kuzi..
Ano, ted si mozna pan reditel rika, ze po bitve je kazdy z nas general, ale kdyby nekdo cetl dobre minene rady od divaku, mohl porad Vyvoleni:Legendy se vraci dosahnout lepsich vysledku.

21
dessin
Reagovat

To snad neni pravda :)

Predevsim za nizkou sledovanost muze dementni stab, ktery absolutne poprel jakakoli pravidla VV, udelal z vily pruchodak, neustale neco nekde umele tlacila hral nefer hru. Na zacatku nas tu nekolik psalo, ze hlavni je nedelat z divaka debila – neposlechli sjte, mate co jste chteli.

Uz si na Prime uvedomte, ze existuje internet a „mladi“ divaci, co maji radi reality show, maji nakoukane i zahraniccni verze a kazdy druhy tady vi o tomto formatu vic nez umelci ve stabu.

Tady hledejte chybu, ve svych radach plnych amateru. Uz po prusvihu Hotel Paradise mela byt pani Sarka nekde v propadlisti dejin, a ne ji dosadit do stabu VV.

22
Sai
Reagovat

Mě by velmi zajímalo, jestli pan ředitel skutečně věří té kupě plků, co v článku tvrdí, nebo je to jen defenzivní manévr poraženého zoufalce. Nevím, která alternativa je horší. Nechci opakovat již jinde vyřčené (např. Scalex), ale neodpustím si pár poznámek k věcem, které mě na těch vyjádřeních nejvíce podráždily:

1) Neúcta k divákovi. Celý pořad je prodchnutý pohrdáním divákem a jeho neustálým podceňováním co do znalosti formátu, co do inteligence, i co do jeho potřeb a očekávání. Stížnosti i dobře míněné rady diváků byly celou dobu ignorovány a diváci, kterým na pořadu záleželo, byli zesměšněni coby tzv. samozvaní odborníci, mezi nimi i pár skutečných odborníků. Produkt, který Prima nabídla, byl od začátku zmetek, Prima však ignorovala reklamace zákazníka a dál si produkovala zmetek. A to je panečku překvapení, že o zmetek není zájem. Management fail, pane řediteli. Zákazník na prvním místě, že?

2) Značná část diváctva má seriálů po krk a touží po alternativě typu RŠ Vyvolení. Ale musí se dělat jako RŠ a ne jako další seriál plný umělých dějových linek! Prima vzala osvědčenou RŠ, vykuchala ji a vycpala molitanem pitomých seriálových motivů, které nám nutila za každou cenu, včetně rozklížení všech základních pravidel RŠ. Dřív jsem si myslel, že to byl fail Šedivého dramaturga. Nyní vidím, že blbost patrně sahala mnohem výš.

3) Přílišné omlazení diváků? LOL. Tomu jaksi nevěřím. Docela bych se vsadil, že z těch 250000 online diváků bude překvapivě velká část 40+. Stačí proletět online diskuze. A nostalgie, o které pan ředitel mluví, funguje. Je to jedna z mála věcí, která mnohé udržela u sledování navzdory všem neuctivým kopancům TV Prima. Jen tito zapálenci jsou povětšinou právě na internetu, kde mají přenos online a nezkreslený režiséry seriálovitých rekapů. To je překvápko, že? Tím se dostávám k dalšímu bodu:

4) Internet a TV jsou oddělená média? Bývávalo. Prima přecenila TV a podcenila internet, což je opět manažerská chyba. Myslím, že trendem bude integrace TV do internetu, nikoliv naopak. A myslím, že kontejnerová RŠ je jednou z nejlepších příležitostí k využití tohoto trendu. Těch 250k online diváků nebylo dle mého názoru nijak náležitě komerčně zúročeno. Cílem přeci nemůže být táhnout je od internetu k TV, to se už nikdy nepodaří. Zde se přiznám, že jsem možná něco přehlédl nebo nedomyslel, ale co takhle přímáky ze studia online, např. na kameře č. 5? Včetně reklam? Já přímáky neviděl ani jeden, nemám TV a svým pojetím mě nijak neinteresují, ale kdybych je měl třeba na páté kameře, asi bych to zkousnul. A vůbec – co takhle přesunout celou RŠ včetně přímáků primárně na internet a v TV ji nechat na vedlejší stanici jako např. COOL? 250k online diváků je solidní základna, vezmeme-li v potaz, že to jsou ti věrní, co se dívají i přesto, jakou zhovadilost z toho Prima udělala. Co teprve kdyby to dělala dobře? Tím se dostávám k poslednímu bodu, opakovaně:

5) Kvalita. Tahle RS je zku*vená po všech myslitelných stránkách od tragického castingu přes dramaturgii po technickou realizaci. Chcete-li prodávat produkt, musí být kvalitní. A kvalitní produkt, který se navíc nabízí denně po několik měsíců, si odpovídající poptávku najde. Tržní potenciál je stále vysoký. Jenže, pane řediteli, Váš produkt byl i přes opakované naléhavé reklamace zákazníků nekvalitní, proto tento potenciál nezúročil. Proč tohle nezmíníte? Nehledejte vinu v divácích a píplmetrech. Ryba smrdí od hlavy.

Pokud se mýlím, klidně mi to dejte sežrat :)

23
Poštovní holub
Reagovat

22 – Skvělé.Naprosto souhlasím.

24
Katynka
Reagovat

22 a 23 brilantně napsáno. Jenže se obávám, že už je pozdě. Prima tuto RS totálně pohřbila. A myslím si, že to tady z Primy čtou, protože několikrát bylo dokázáno, že o Panáčkovi ví a právě těch skalních fanoušků a těch, pro které byla tato RS nostalgií si naprosto neváží.
Ano, sice použili přesdívky zde používané při psaní online příspěvků, ale jinak se o nás divácích vyjadřovali veskrze špatně – že to moc žereme a prožíváme, že si z toho děláme vrásky na čele a že v podstatě jsme blbci, ale to neřekli přímo, ale čišelo to z toho docela dost.
Takže Prima to tady čte, ale místo toho, aby byli rádi, že sklaňáci tu jsou, vnímají to všemy smysly a že by rádi změnu, tak po nás ještě dupali a nechali to pokažené až do konce.
Tady je vidět, jak si nás diváků váží a přitom tu bylo dost debat, kde bylo vidět, jak se v tom vyznáme, jak nás to baví, ale přestává bavit, jak chceme fair play a ne podrazy, ono i fair play je zábavná.
Prostě co dodat. Prima jež jsem fandila i pro mě skončila. Tím jak nás vidí, jako blbečky, tak holt televizi budu zapínat na jiných kanálech.

25
Katynka
Reagovat

24 opravuju chybu – přezdívky a skalňáci – jak je člověk rozčílený, tak ta gramatika jaksi nejde.

26
Kapi
Reagovat

22 – presně shrnuté, moje slova!

Bohužel už nemám ani energii a chut něco víc psát a vypisovat a zamyslet se nad tim co by kdyby. Je to zbytecne, protoze ONI si tam stejne pojedou porad to své, Šedivé.

27
Poštovní holub
Reagovat

A ředitel je…
Každý si doplní, dle svého naturelu.:)

28
haha bimbi
Reagovat

Takže už mi to sepíná. Ředitel má nějakou margetingovou studii o tom, že čtyřicátníci a padesátníci sledujou hlavně seriály… Jenže ta doslova geniální myšlena vmontovat do RS seriál se jaksi nevyvedla. A kdo za to může? No přece divák, kterej chce ty serály. Nejhorší a chci vlastně napsat že nejvíc mě na tom sere to, že RS je tímto strašným zkratem vedení Primy pohřbená. Která televize si teď lajsne to něčeho podobnýho jít, když se přece jasně na sledovanosti ukázalo, že my to, na co třetí měsíc denně čumíme, vlastně nechceme… :-(

29
Alice
Reagovat

Ke všem předchozím příspěvkům:
Souhlas a konstatování – je to marné, je to marné, je to marné! Každý schopný manažér už by po té záplavě negativních reakcí zareagoval, pan ředitel to ještě obhajuje a jeho vysvětlení je naprosto mimo. A tak si myslím, že v této „hře“ jde o víc a jak jinak – jde o prachy. Kdo je s kým zaháčkovaný a jak se možná brzy ukáže.

30
Věra Blechová
Reagovat

Vyvolení..na které jsem se opět těšila.Ale ..buď jste neměli do toho zasahovat,nechat je žít..a třeba i před rvačkou odtrhnout,a nebo dát pevná stanoviska,úkoly,témata.Je mi 50 let,dám klidně přednost vyvoleným před ordinací,seriály-stojíli to za to.Ale nebýt Vladka,Romany ,p.Pergnerové byla by to nuda.I ten Vlado by Vám dal lepší intrukce co a jak v té vile dělat,jaké úkoly…sami jste dali šanci tomu aby soutěžící těmi dny proklouzávali,prospali to…a co pak na tom zlepší kameramani????!!!nechápu.Jsem laik,prodavačka ale šou je u mně šou,a né to co v té vile měli za podmímky.Plno jídla,jen kuřáci to fakt měli těžké..ti těžcí kuřáci jako já.Jinak život blahý.Tak se nemám ani já.Nerušte tuto soutěž ale úkoly,těžší podmínky,soutěžící si musí sáhnout na dno,na srdce,do svědomí,psychologie pánové a dámy…neviděla bych problém tohle sepsat,zamyslet se a dopředu dát takový směr že by nám záviděli i v cizině a ještě se od nás učili.A to jsem holka s výučním listem.Viděli jsme již mnoho soutěží,úkolů,tak co to má být???!!!!

31
Marek
Reagovat

Jak vidíte Primo, diváci jasně odhalili, kde je chyba. Stačilo osadit štáb profesionálnějšími lidmi, než je Šedivá.

Nesouhlasím s tím, že doba reality show je dávno out. Já jsem divák (24 let), který TV příliš nesleduje, ale na VV jsem se těšil. Jenže po pár dílech plných amatérismu, neprofesionality (a to nemluvím o kdoví jaké profesionalitě, ale o té základní a o soudnosti), nekreativity… jsem zájem jednoduše ztratil. Můžete si za to sami. Troufám si říct, že jste mohli mít sledovanost jako u jedničky, ikdyž je jiná doba. Ale koho by proboha bavilo dívat se na to, jak lidi spí, vaří, a do toho jim příjde trapný úkol, jak pro děti mateřské školky, vše je dovoleno, žádné a nebo malé tresty, neschopnost štábu zasahovat do aktuálního dění ve vile, úkoly bez nápadu, na on-line kamerách nesmyslný střih… těžce nezvládnuté. Co mě osobně naštvalo, bylo vědomí toho, jak neprofesionální až negramotní lidi tvoří štáb – četli jste někdy obsah takového toho informačního boxu „Co se děje ve vile“? To stálo zato. Gramatické chyby jako kdyby si sedmileté dítě psalo statusy na FB. Totální absence základní znalosti pravopisu. S/z, i/y a psaní smajlíků. Kde to jsme? Byl jsem na pochybách, že štáb VV4 tvoří výhradně negramoti s kariérou přes postel. Podle vašich příspěvků tady jsem se o tom přesvědčil. Nejsem náročný divák, ale tohle nemá ani průměrnou úrověň. Jak už tady někdo zmínil – VV4 se místo úspěšné řady staly pouze osobní hračkou maškary Šedivé. Vůbec bych se nedivil, kdyby ty statusy psala ona sama.

32
egyptanka
Reagovat

Me je vic nez 50 a RS sleduji denne,stridave.pres den na pocitaci a v noci a vecer v telce,takze nepropasnu nic,pokud jsem v tu dobu v praci,tak si to prehraji na pocitaci. Hlasuji intenzivne ale jsem velmi citliva na dodrzovani pravidel a nestrannost stabu. Verim,ze vysledky jsou nezmanipulovane a spravne dle dorucenych sms. Jinak by to byl byl podvod a sproste okradani fanousku. Porad verim,ze vyhraje soutezici s nejvetsim poctem hlasu.

33
jamila
Reagovat

Prima si musí sáhnout do svědomí sama !!!
Je mi víc jak 50 let a na vyvolené se ráda dívám,dám jim přednost před mozku – vymývajícím seriálům,kde hrají pouze jedni a ti samí herci,člověk potom neví,na který seriál se dívá a stejně to je trapárna. Letos z vyvolených udělali štvanici na Vlada !!!!! Byly tam i podvody s hlasy a to ještě nevíme,co má Prima naplánováno,aby to dopadlo podle ní,kolik diváků hlasovalo,vyhodili peníze za sms a prima obrátí fotky u %…………a může se ohradit jak chce,nikomu to nevymluví,že výsledek max 1 x zmanipulovaný !!!!!!
Propadák je to jen a jen díky Primě,chtěla vydělat,ale svou naivností a chamtivostí jen prodělala,……hold,kdo chce víc,nemá nic a zklamala hlavně diváky !!!!!!

34
Helena
Reagovat

Dobrý večer, ano i já se dívám, dívala jsem se i na první řadu a popravdě, na druhou, třetí moc né, ale když jsem se dozvěděla, že do čtvrté jde opět Vladko, říkala jsem podívám se ,jak se změnil, protože v jedničce jsem mu také fandila…ohromně mě potěšil, protože on je prostě skvělý, věřila jsem, že tam k němu budou rovní hráči, možná by i byli, ale tím jak si prima upravovala pravidla a nadržovala určitým hráčům a nereagovala na názory lidí, kteří šou sledují, nesmí se divit, že to dopadlo tak jak dopadlo a lidé se cítí ukřivdění a popravdě se jim ani nemůžete divit, stačí si přečíst komentáře, které tam píší a pochopil by jste, že vyvolení dávno nebyla hra o vítězství, ale hon porazit Vlada, už to se mělo zarazit, jenže vy místo toho jste ho začali cíleně likvidovat a jsem ráda, že se ukázalo, že lidi drží při sobě a nemají rádi nespravedlnost fandí převážně Vladovi, né, že já osobně bych nepřála výhru někomu jinému, ale bohužel nemám ráda v životě šikanu, ponižování, lhaní a patolízalství. A při sledování bohužel vyšly najevo povahy jednotlivých hráčů a dopadlo to tak jak dopadlo…také sleduji kamery, neboť v televizi sestříháte co se hodí primě, na kamerách si udělám názor sama.Tím souhlasím, že produkční VV absolutně tuto šou nezvládli, bez urážky, měli poslouchat hlas lidu a né si hrát na bohy…

35
Tereza
Reagovat

Přesně..štvanice na Vlada….neustále úkoly na psychiku Vlada…zvládne to jednou i po druhé….ten samýúkol se opakuje po třetí..třeba i po 1.hodině v noci a tak dlouho dokud nevybuchne..bouchne ,úkol končí a jde se spát…chtěla jsem se bavit,nebavím se…. a tak, už si jen přeji,aby Vlado opustil vilu ve zdraví a já za sebe slibuji,že TV Prima u mě skončila…

36
alena
Reagovat

Opravdu by me zajímalo proc takhle sijete jen do Vláda je to nekdy neunosne psychycky i pro divaky nekdy sikana na sto procent.

37
fanny
Reagovat

Patřím do té starší generace,je mi přez 60 let,a sleduji VV online,ale i v televizi.Vadí mi sestřihy,které dělají jiný dojem.Rozepisovat se nebudu,protože naprosto souhlasím se všemi příspěvky.

38
Jolana
Reagovat

PRIMA je už mimo mísu, bohužel má ráda drama a zřejmě má v úmyslu aby se bylo na co koukat na KRIMI až tam něco Vlado provede.

Pane řediteli to co se děje ve vile je hnus styďte se.

39
Tereza Jana
Reagovat

Terezo, nemusím nic vymýšlet ani obsáhle popisovat a vysvětlovat. Cítím to úplně stejně jako Ty (35).

Přidat komentář