Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014: Hokej pěveckou show v ČR převálcoval, na Slovensku si XF drží svůj průměr (sledovanost)

12. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8129 w=615]

X Factor včera zahájil poslední fázi, tedy živá kola. Bohužel s tragickou sledovaností. Ovšem co se také dalo očekávat že? Mistrovství světa v hokeji (zápasy české reprezentace) si hold vždy najde dost svých diváků. Show se dostala na svá nejhorší čísla, a lepší už to nejspíš nebude. Na Slovensku se X Factor drží ve svých „průměrných“ kolejích. Čtěte dále.

Zatímco devátý díl X Factoru sledovalo 451 tisíc diváků starších 15 let, první živý přenos se dokázal vystoupat jen na 268 tisíc diváků starších 15 let, což znamenalo v této kategorii podíl JEN 3 PROCENTA. Od 20 hod. se tak X Factor až na 4. místo, dokonce jej dotahoval i pořad na Barrandově. Večerní sledovanost ovládl, jak jsem již naznačil výše, hokej. Zápas Švédsko-Česko si nenechalo ujít 1373 tisíc diváků starších 15 let, těsně za hokejem skončil novácký seriál Doktoři z Počátků (1312 tisíc diváků). Na 3. místě skončil druhý díl filmi na ČT1 Poslední cyklista (459 tisíc diváků). V kategorii 15-54 % zvítězil taktéž hokej (41 procent). X Factor dosáhl v této skupině share jen 7 procent.

Včerejší vyřazovací část X Factoru, která startovala v 22:36 klesla oproti hlavnímu pořadu jen o 18 000. Nakonec se tedy na X Factor – Rozhodnutí dívalo celkem 240 tisíc diváků starších 15 let. V tomto slotu skončil X Factor na 3. místě, za filmem Občanský průkaz na ČT1 (513 tisíc diváků) a za filmem na Nově Mission: Impossible 3 (273 tisíc diváků).

Sledovanost X Factoru na Slovensku

Na Slovensku se X Factor pohybuje stále na svých průměrných číslech. Tentokrát dosáhla hlavní show na JOJce v kategorii 12-54 podílu 21,2 % ve skupině 12-54 při ratingu 8,4 %. Tradičně zvítězil film na Markíze. Ve skupině 12+ však byly výsledky JOJky a Markízy vyrovnané.

Vyřazovací část X Factoru dosáhla ve skupině 12-54 podílu 24 %.

Sledovanost v ČR lze celkově hodnotit jako katastrofální, ovšem pokles zájmu byl jasně předvídatelný, jakmile bylo oznámeno rozlosování zápasů v MS. Jedinou variantou Primy byl přesun show na jiný den (i když moc variant nemá a samozřejmě je tu také problém s domluvou se slovenskou JOJkou). Příští neděli čeká českou reprezentaci další zápas, tudíž můžeme očekávat stejné tragické výsledky ve sledovanosti, jako včera.

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
TomášX
Reagovat

Nakonec můžeme být rádi, že jsou jenom 3 živá kola… :D

2
Petr
Reagovat

Nízkou sledovanost bych nepřipisoval jen hokeji nebo Čarodějnicím, ale tomu, že to prostě lidi nezajímá. Mne to nezajímalo nikdy a tyhle talentový (a speciálně) zpěvácký show už mi lezou krkem… dokud byly jen na Nově, tak mi to bylo jedno, neb Novu vůbec nesleduju.

Ale co se do toho naprosto nelogicky při… motala i Prima, tak přepínám nebo vypínám televizi v okamžiku, kdy tam běží upoutávka… to, že jsou ty upoutávky uřvaný a otravný je až druhý důvod!

3
hnkjlm
Reagovat

Tak podíl byl 6%, protože 3% měl rating. Nicméně tři přímé přenosy v neděle, kdy hraje naše repre a tu poslední je finále, to je fakt gól. A pak, i kdyby hokej nebyl, tak se bude dívat minimum lidí u nás z jednoduchého důvodu – opravdu se nějaká chorá mysl domnívá, že lidi v česku bude bavit show s 1 našim soutěžícím?

Je to trapné, kdyby jinak nebyl hokej a bylo by to národnostně vyrovnané, tak by přímáky určitě nějakých 700 tácků uhrály. Milión jako u Talentu by to sice nebylo, ale určitě ne ani čtvrt mega.

edit admin: nevhodný caps lock pro tentokrát přepsán, ovšem naposled před sankcemi

4
RAINMAN
Reagovat

3 procenta občanů ČR starších 15 let

5
Milena
Reagovat

Osobně si myslím, že se na nízké sledovanosti skutečně podílí bohatá nabídka nedělních pořadů včetně hokeje. Špatné načasování XFactoru. Vím, že je teď v módě na vše nadávat, ale mně se ten pořad nezdá tak hrozný, našlo se i pár zajímavých a dobrých výkonů. Včera mne zamrzel přerod dvou původně osobitých zpěváků Petera a Brigity v něco , co už nejsou oni, vzniklo cosi rádoby trendy -něco sisovského- ach jo,..z rokera úředník a z obyčejné zemité ženské operní diva.U těch dvou to skutečně není správný směr, Siso. Pro mne včera nejlepší: Katka, Matěj, Tibor, Peter,duo,Brigita,Joys,Laduda. A zdá se mi ,že se Ondra začíná čím dál víc podobat své matce -sebestředností, nevkusem a umíněností. Z chlapáka Radka bohužel moc nezdědil.

6
uKaStany
Reagovat

@hnkjlm: Panáčka objevilo nějaké bratrstvo pivního tácku?

Přidat komentář