Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 (4. 5.): Ondra a Sisa uzavřeli Domy porotců! Známe TOP 8 postupujících do Live shows! (rekap + foto)

5. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8999 w=615]
Včera proběhla druhá a poslední část Domů porotců, což je také poslední zastávka soutěže X Factor před živými finálovými koly. Představilo se nám dalších deset pěveckých vystoupení. Pět dívek a pět zástupců starších 28 let. Kdo zazpíval nejlépe? Kdo by si zasloužil postup? Komu všechno sedlo? Kdo doplní finálovou TOP 8? Jako obvykle pro vás hodnotí Merťas a VojtaP.

Nad 28 let – Sisa Lelkes Sklovská

[singlepic id=8932 w=615]

Merťas: Takzvané seniory vyfásla Sisa. I ona má ve svých řadách poměrně zajímavé zpěváky, kteří jsou schopni dobrých pěveckých výkonů. Znovu bude záležet na aktuální formě interpreta, a jak mu celkově písnička sedne. Sise s výběrem bude pomáhat pěvecká matadorka, Helena Vondráčková. No, uvidíme, co s předloženým materiálem dámy udělají. A konečně jsme v opravdovém domě porotce.

VojtaP: Sisa si své svěřence jako jediná vzala do svého skutečného domu v Bratislavě, za to má velké plus. Jako svého poradce si pozvala živoucí legendu Helenu Vondráčkovou. Kategorie nad 28 let je pro mě osobně záhadou, kde postoupit může v podstatě kdokoliv z nich, bude hodně záležet, jak se každý předvede.

Bronislav Vařílek (Richard Müller – Rozeznávám)

[singlepic id=9022 w=615]
Merťas Bronislav je velmi zajímavá postava soutěže. X Factoru má na rozdávání. Na castingu zaujal svoji vlastní skladbou. Tam se mi líbil, ale na bootcampu mě vůbec nepotěšil. V medailonku vyjádřil obavy nad interpretací převzaté písně. Byla mu vybraná píseň Rozeznávám, nádherný kus. Z počátku jsem byl potěšený, ale pak mi tam neseděl vůbec podklad, myslím, že vystoupení mohlo fungovat mnohem lépe bez doprovodu. A dle mého se ztratila i tak krásná Bronislavova barva hlasu, která byla ve vyšší poloze než obvykle a zcela mi neseděla. Slušela by mu nižší tónina. Tam by se hlas projevil v lepším světle. Písnička to byla hezká, ale myslím si, že se s tím Bronislav moc nepopasoval. Mohl by být dobrý textař, ale na dráhu čistě popového zpěváka bych to neviděl. Na druhou stranu bych se nedivil, kdyby ho někdo oslovil na festivaly, protože tam by se jako písničkář hodil náramně.

VojtaP: Bronislav je stejně jako jeho celá kategorie takovou neznámou. Vyzařuje z něj osobnost, ale pěvecky to nebyl vždy úplný šlágr, což se dá říct i o dnešním vystoupení. Sisu se pokusil dostat s Richardem Müllerem, dá se říct, že se mu povedlo zazpívat obstojně, ale to kouzlo jeho osobnosti alá „smutný klaun“ už tam nebylo a celý dojem byl poloviční. Možná by měl do budoucna uvažovat spíš o kariéře textaře, jak mu doporučil na castingu Ondra, těch kvalitních je u nás jako šafránu.

Monika Földesová (Pink – Sober)

[singlepic id=9023 w=615]
Merťas: Monika se zatím do soutěže zapsala spíše kontroverzně, když se vydávala od začátku soutěže za jeptišku. Hlasově nezněla úplně špatně, ale úplný zvedák ještě nepředvedla. Jde trošku mimo s oblečením, když v předchozích dílech tvrdila, že lidi soudí jen podle vzhledu. No, to její oblečení tomu jejímu přesvědčení moc nenahrálo. Čekal jsem zásah, ale Sober bylo pro Moniku obří sousto. Na chvilku se občas ukázala zajímavá pasáž, ale v celkovém měřítku mi to přišlo neposlouchatelné. Ty její tóny mě až vyloženě lezly na nervy a nedokážu si představit, že by takto rozkolísaný hlas, který neustále mění tóniny a barvy, mohl poslouchat celý koncert. Mě by z toho bolela hlava.

VojtaP: Sestra Monika se mi od začátku zprotivila celým divadýlkem s jeptiškou. O to víc jsem čekal na to, s čím přijde v Domech porotoců. Svým outfitem mě na první pohled neohromila, spíš mě zděsilo, že si starší žena na sebe vezme něco takového? Za outfit prní mínusové body, další odečítám hned vzápětí za příliš afektovaný zpěv, který mě od začátku do konce nesmírně iritoval. Občas se sice objevily místa, kde jsem si řekl, že jo, takto by to šlo, ale celkově na mě Monika při zpěvu působí dost nepříjemně a uměle, což šílený outfit jen podtrhl.

Miroslaw Witkovski (Gnarls Barkley)

[singlepic id=9024 w=615]
Merťas: Miroslaw se mi líbí od samého začátku, protože jeho barva hlasu je neskutečná a baví mě ho poslouchat. Miroslaw se přiznal v jinglu, že byl závislý na drogách a hudba ho zachránila. Mirkovi se povedlo ze sebe znovu vymačkat tu jeho parádní barvu hlasu, sice bych řekl, že míň než obvykle, ale i přesto si myslím, že jeho hlas do live show patří. Je to čisté, velmi zajímavé, originální a bláznivé. Přesně jako Miroslaw. Jeho vystoupení bylo zatím z této kategorie nejzajímavější a na nejlepší úrovni. Ale abych se přiznal, čekal jsem větší zážitek.

VojtaP: Miroslaw je další taková kontroverznější postavička v soutěži. Ve svém expresivním výstupu opět předvedl svou zajímavou barvu hlasu, působil přesně ve stylu písně – „crazy“. Jeho vystoupení bylo ale zatím nejlepší, a to i po stránce zpěvu. Jen opět jsem přemýšlel, zda to opravdu tak prožívá nebo se jen o to snaží, jak poznamenala Sisa, může to být klidně ta druhá možnost. Miroslaw by v Live show představoval risk, který by možná nebylo od věci vyzkoušet. V soutěži by byl zajimavým ozvláštněním.

Brigita Szelidová (Emeli Sandé – Clown)

[singlepic id=9025 w=615]
Merťas: Brigita se ukázala ve výborném světle už na castingu. Má velký a široký hlas. Na bootcampu ji těžce v duetu zastínil Miroslaw, ale místo v domě porotců si rozhodně zaslouží. Ale musí předvést konečně také pořádný zásah. Vybrala si velmi těžkou písničku Clown od Emeli Sande. V první polovině vystoupení se mi Brigita hrozně moc líbila. Hlas byl čisťounký, perfektně naladěný a bylo to až skoro profesionální. Jenže postupem času ve vystoupení se Brigita dopouštěla menších zlozvyků, kdy pro tón chodila pomalu až do sklepa a to mě rušilo. Vystoupení se tím pádem tvářilo od půlky trochu rozervovaaně až rozkolísané, kdy se létalo od jednoho tónu k druhému. Za tu první polovinu vystoupení veliká pochvala, ale ta druhá půlka byla o mnoho slabší. S vítězkou britského X Factoru, Sam Bailey, se to ovšem nedá rovnat. Pouze ta první půlka, to jsem chvilku nevěřil, že tak hezký hlas ze sebe Brigita dokáže vymačkat.

VojtaP: Sisa vybrala Brigitě těžkou skladbu od Emeli Sandé, která je jak těžká na zpěv, tak i výraz. Brigita se mi hodně líbila v první polovině, krásná barva, jemnost a cit, to jsem si říkal, že se může klidně přiblížit britské vítězce Sam Bailey a jejímu citlivému podání. Ten cit a emoce tomu určitě nechyběli, v polovině tomu ale začala docházet šťáva a u Brigity se začalo silněji projevovat rómské zpívání, jakoby přes nos, což mi moc nelahodilo. Nicméně Brigita zatím ve své kategorii předvedla nejvyrovnanější výkon a měla by právem postoupit, věřím, že pod Sisou bychom se od ní dočkali hodně dobrých výkonů.

Peter Bažík (One Direction – Story Of My Life)

[singlepic id=9026 w=615]
Merťas: Peter je drsný rocker, který se přerodil z popíkáře na rockera. Přišel jako poslední na řadu ve své kategorii a musí uspět, aby se dostal dál. To jsou zase story. Rocker zpívá song od One Direction. Ale Peter mi vzal všechen vítr z plachet. Pecku od popíkářů převzal naprosto parádně, celé vystoupení podal úplně přirozeně, možná i samozřejmě a celkově to bylo vážně výborné vystoupení. Zazpíval chraplák, podal to v moderním hávu, prostě výborné. Peterovo nejlepší vystoupení v soutěži. Peter by měl jít do live show. Pokud bude zpívat takto, tak by mohl dojít daleko.

VojtaP: Ojoj, když se rozezněly první tóny Story Of My Life od 1D, trochu jsem se zděsil. Z počátku se mi zdálo, že ji Peter trochu náladově vykastroval, když se u zpěvu usmíval, angličtina taky nebyla jeho silnou stránkou („Story of mááj láááf“?), ale v jeho kategorii nebyl jediný. Ze začátku to uchopil za špatný konec, ale zhruba v polovině našel ten správný a i přes pozitivní up-tempo aranžmá nakonec dokázal přinést ten správný prožitek. Rockovější hlas písni nakonec slušel a bylo od Sisy chytré Petera postavit před takovou výzvu v podobě moderního popu. Peter by určitě měl postoupit, protože předvedl své dosavadní maximum a ve své kategorii je nyní za favorita.

Koho Sisa vybere?

Merťas: Sisa má tři nejlepší koně, a z těch musí vybrat. A to je Miroslaw, Brigita a Peter. Zbytek nestál extra za nic. Miroslaw asi zřejmě nepostoupí. Myslím kvůli tomu, že je Polák. Ale hlasově má jednu z nejhezčích barev hlasu. Peter si místo snad vyzpíval, protože vystoupení bylo fakt výborné. Brigita zpívala také dobře. No, jak to sama Sisa prohlásila, vybírá ze třech lidí. Snad to byli ty výše zmínění. Ale předpokládám, že když postoupí Peter tak postoupí asi i Brigita. Dva chlapy asi neprojdou. Ale přál bych si to.

I přes moje osobní přání, Sisa vybrala naprosto správně. Ze svého týmu vybrala dva nejlepší aktuální výkony a jsem maximálně s výběrem spokojený.

VojtaP: Sisa měla rozhodnutí lehké. Peter a Brigita nad ostatními vyčnívali. Miroslaw také nepředvedl špatný výkon, ale myslím, že dojede na tu jeho neřízenost.

Koho by poslal dál Merťas po Domech porotců?

Peter a Miroslaw

Koho by poslal dál VojtaP po Domech porotců?

Peter a Brigita

Koho nakonec vybrala Sisa?

Peter Bažík
Brigita Szelidová

Dívky – Ondřej Brzobohatý

[singlepic id=8930 w=615]
Merťas: Kategorie dívek je vždy jedna z nejvíce sledovaných kategorií snad v každé mutaci. Holky vyfasoval Ondra a v tomto spojení se očekávají zajímavé věci, protože i Ondra ve své pětce má několik želízek v ohni. Abych byl tedy přesný, má dvě hlavní favoritky. Jak jim ale celkově sedne vystoupení? Vše znovu bude zase záležet na tom, jak si vše aktuálně sedne. Věřím, že holky ukážou dobrá vystoupení. Ale než šly holky zpívat, tak je Ondra vzal na nákupy. No, a jak jinak ženu potěšit než jí dát free budget a vyslat nákupní džungle?

VojtaP: Dívky představují kategorii, která je vždy hodně sledovaná a v poslední době ve světových mutacích nemá zrovna štěstí, třeba loni nedosáhly dívky nikde lepšího umístění než 5. místa a přitom špatné nebyly. Dívky bude u nás mentorovat Ondřej a v jeho domě, nebo spíše Obecním domě, mu bude asistovat mistr Karel Gott.

Katarína Ščevlíková (Pharrell Williams – Happy)

[singlepic id=9027 w=615]
Merťas: Sympatická Katka jede od začátku jako výborný stroj. Na castingu i na bootcampu ukázala super hlas, výbornou barvu a jistou dávku originality v projevu i vzhledu. Na své porotce nastoupila netradičně, bosá. Katka hudbu prožívá velmi dobře, je muzikální, její hlas je taky skvěle vypracovaný, ale musím říct, že jsem se trochu nudil. Hlasově to bylo výborné, vyrovnané, konstantní, skvěle podané, ale něco mi v tom chybělo. Trošičku mě to nudilo. Mohl za to jednoznačně song, ve kterém se tak trochu utopila.

VojtaP: Katka patří mezi předstartovní favoritky a hodlá svůj status potvrdit i před Ondrou a božským Kájou. Zde se možná ukázalo, že mít až moc hvězdného hosta, může být někdy i na škodu. Katka zpívala pozitivní náladou překypující megahit Happy, ale zdálo se mě, že se nějak až moc krotí. Může za to mistrova přítomnost? Pěvecky to Katka zvládla, na podobný tip písní má skvělý hlas, jen se mohla trochu víc odvázat, energicky to mělo sestupnou tendenci. Možná přeci jen měla vsadit na baladu, kde by měla v prostředí Obecního domu možnost skladbu lépe vystavět a Happy si nechat až do Live shows. Uvidíme, jak na tohle odpoví její soupeřky.

Kristína Kušnírová (Swedish House Mafia – Don’t You Worry Child)

[singlepic id=9028 w=615]
Merťas: Kristína je budoucí učitelka a na castingu se zapsala do paměti tím, že dostala tři pokusy na to, aby se prozpívala dál. Ten zásah do černého se také teprve čeká. Předvede Kristína konečně pořádné vystoupení? Já bych řekl, že ano, v rámci vystoupení v soutěži. Kristína známý šlágr odzpívala velmi hezky, bavilo mě jí poslouchat, sice malinko postrádám originálnější barvu hlasu a větší razanci v hlasovém projevu (bylo to takové přizdisr*čské), ale v celkovém měřítku byla jemná a hlavně poslouchatelná. Jak říkal Ondra, na začátku soutěže si nebyla jistá, teď vypadala mnohem sebevědoměji. Kristína se mi v rámci našeho X Factoru líbila, otázka, co na to soupeřky?

VojtaP: Kristína pod rukama stylistů prokoukla, trochu se vymanila z podoby šedé myšky a působí mnohem sebevědoměji. Akustickou verzi tohoto tanečního hitu mám spojenou s Joelle z australské verze a tak to měla Kristína v mých očích od začátku těžší. Podání Joelle se nepřiblížila, přesto se mi na Kristíně líbí její vibráto a barva ve vyšších polohách, přesto mohla do hlasu dát větší naléhavost, kterou píseň vyžaduje. Podání Kristíny mě moc neokouzlilo, určitě potřebuje na sobě dál pracovat, něco v ní dřímá, ale zatím se plně neprojevuje.

Marina Laduda (Alicia Keys – Brand New Me)

[singlepic id=9029 w=615]
Merťas: Marina mě na castingu vůbec nezaujala s latino projevem. Na bootcampu se dle mého trochu spravila a byla mnohem poslouchatelnější než na castingu. Tím mě i překvapila, protože jsem toho moc nečekal. U Mariny mám stejný pocit jako u Katky, hlas dobrý, výborný a poslouchatelný, ale byla to strašná nuda. Nic, co bych už někde neslyšel. Originalita z toho rozhodně nesmrděla. Karel mi na začátku songu připadal, že usne. Já jsem čekal také mnohem víc. Další slečna dojela na výběr písně. Stejně jako Katka.

VojtaP: Marina je další z řady kontroverzních osobností soutěže, přestože pěveckými kvalitami neoplývá, tak díky neustálému postupování vzbuzuje emoce. Marina vsadila na Aliciu, od prvních tónů jde poznat, že zatím jako jedna z dnes, ví o čem zpívá. Marina je neustále prezentována jako originální osobnost, ale v hlase to bohužel poznat nejde. Byl to sice její zatím nejlepší výkon v soutěži, ale na mě to nedýchlo ani světovostí ani originalitou, hlásek místy až moc roztřesený a slabý. Jak už jsem zmínil, vydala ze sebe maximum, ale pořád je to sotva průměr.

Anh La Thi Quyhn (Beyoncé – Listen)

[singlepic id=9030 w=615]
Merťas: Postup do domu porotců je u Anh pro mě trochu záhada. V soutěži zatím nic moc nepředvedla. Taky čekám na ten velký zásah. Bohužel pro Anh se mi zdá, že je v tom osobním projevu hrozně suchá. Určitě je to fajn holka, která má svou výtečnou osobnost, ale nic neodráží do projevu při zpěvu, je to hrozně chladný. Nemyslím, že by ji Karel a Ondra pomohli, když do ní ryli s nástupem. Vzala si do úst Listen. Ošlehaný song ze všemožných talentovek, kde kraluje vítězka první řady amerického X Factoru, Melanie Amaro. A Anh nevyšla z toho sucharského projevu a naprosto mi tam chyběl zápal, emoce a energie. To do písničky prostě patří. Pro mě to bylo Listen bez koulí.

VojtaP: Sympatická Anh působí od začátku hrozně rezervovaně a neviditelně, vždy odzpívá, ať už líp nebo hůř, nikdy za sebou nic nenechá. Stejně tomu bylo i dnes, přišla (i když dvakrát), odzpívala a i hned jsem na ni zapomněl. Listen je navíc už tak v soutěžích ohraná, že i sebelepší zpěvačka do toho nic nového nevloží a člověk nad tím mávne rukou. Je to těžké, Anh je sympatická, ale bojím se, že x factor jí do vínku naložen nebyl…

Dáša Šarközyová (Emeli Sandé – My Kind Of Love)

[singlepic id=9031 w=615]
Merťas: Velká favoritka na postup bojuje se svou trémou. Mamba ví, co chce a snaží se pro to udělat maximum. Dokonce psala i Cowellovi. Má vzhled a veškeré jiné předpoklady. Zasáhne pěvecky do černého? Emeli Sandé je znovu na scéně. Ze začátku jsem se trochu bál, že to bude podobná nuda jako u Katky, protože to je méně známý song. Když byla mimo refrén, tak to nuda trošku byla, ale v refrénu to byla lahoda ji poslouchat. Mamba do vystoupení dala z holek nejvíce emocí, song procítila, má perfektní hlas, který má star quality a z holek to bylo jednoznačně nejlepší vystoupení. Zásah do černého to byl, sice trochu poloviční, ale neskutečně mě to bavilo poslouchat a dívat se. Z holek má Mamba jednoznačně nejvíce x factoru a do live show patří.

VojtaP: Dáša alias Mamba je velkou favoritkou. Doteď nad všemi ostatními kvalitativně vyčnívala o několik levelů. Dášin outfit dělal čest jejímu aliasu, na některé diváky mohla působit lehce vulgárně, jakoby se stavila z E55, pořád ale přiměřeně svému věku a postavě. Nicméně oba pánové to podle výrazů v obličeji ocenili. Mamba neváhá použít veškerý arzenál. Ondra jí vybral Emeli Sandé a zrovna jednu mou oblíbenější z jejího repertoáru. Mamba dala písni vše, co má mít, vtiskla ji emoce, naléhavost, perfektní pěvecký výkon. V soutěži měla možná lepší highlighty, přesto by v Live shows neměla chybět, protože jako jedna z mála dívek má drive a odhodlání na sobě makat a x factor jí též nechybí.

Koho Ondřej vybere?

Merťas: Ondra to má těžký, protože ani jedna zpěvačka dle mého nejela na 100%. Zavinil to špatný výběr písniček a nuda ve vystoupeních. Papírově na tom jsou stále nejlépe Mamba a Katka. Mamba odzpívala lépe, ale taky to není úplně jednoznačné. Z holek u mě panuje trochu zklamání. Ale Ondra by měl vybrat ty nejlepší, s pořádným charismatem a x factorem, a tou je Katka a Mamba.

Ondra nakonec vybral nevyrovnanou Marinu Ladudu, která nemusí sednout každému, její zpěv je ne vždy úplně vyrovnaný, ale zpívat umí a dá se poslouchat. Hlavní chybou je, že tam ale byly v týmu mnohem lepší zpěvačky. Katka vybraná na základě papírových předpokladů, ale kdyby se mělo soudit podle aktuálních vystoupení, tak by to měla vyloženě o prsa, možná by ani nepostoupila. Velká Ondrova chyba, že si do live show nevzal výbornou a charismatickou zpěvačku, kterou je Mamba. S ní měl šanci na vítězství. Ta si místo v live zasloužila z celé kategorie nejvíc, protože odzpívala nejlépe. Pro mě velké zklamání, že tam Mamba nebude. Katka není špatná, ale v posledním vystoupení nic nepředvedla. Nezbývá než jen doufat, že se Katka ukáže v lepším světle než u Ondry. Ale ta Mamba, ta tam měla vážně postoupit. Nejlepší vystoupení večera a neprojde. To se dá vážně upéct jenom v našich končinách

VojtaP: Holky zůstaly do jedné trochu za očekáváním, každá by při vhodnějším výběru určitě podala lepší výkon. Suma sumárum mi z toho stále vítězně vychází Mamba a Katka, v případě více míst a delších Live shows by se jistě dalo pracovat s Kristínou.

Ondra se s výběrem moc nepochlapil, spíš mě doslova na*ral. Vzít si Marinu na úkol komplexní Mamby byla chyba a doslova tak pohřbil svoje šance na vítězství a Live shows a diváky okradl o kvalitní zpěvačku. Zpěvačky jejího rázu se prostě před branami Live shows nenechávají. Velká CHYBA! Jsem rád alespoň za postup Katky, kterou měla určitě doplnit Dáša.

Koho by poslal dál Merťas po Domech porotců?

Katka a Mamba

Koho by poslal dál VojtaP po Domech porotců?

Katka a Mamba

Koho nakonec Ondřej vybral?

Marina Laduda
Katarína Ščevlíková

TOP 3 nejlepších výkonů podle Merťase

1. Dáša Šarközyová
2. Peter Bažík
3. Brigita Szelidová

TOP 3 nejlepších výkonů podle VojtyP

1. Dáša Šarközyová
2. Peter Bažík
3. Brigita Szelidová

Finální TOP 8

Skupiny – Ricco & Claudia a Joy$
Chlapci – Tibor Gyurcsík a Matěj Vávra
Starší 28 let – Peter Bažík a Brigita Szelidová
Dívky – Marina Laduda a Katarína Ščevlíková

Hodnocení druhé části Domů porotců podle Merťase

Původně jsem myslel, že to budou jen krátké řádky v dnešním hodnocení, ale opak je pravdou. Za prvé. Musím pochválit Sisu. Jak jsem od ní na začátku soutěže nic nečekal, tak mi aktuálně přijde jako nejlepší porotkyně z celé skvadry. Moc se mi líbí její erudované hodnocení, rady a jak celkově se soutěžícíma pracuje. Podle toho vypadal i její výběr finalistů, kteří byli nejlepší z toho, co měla ve stáji. Vážně, velký palec nahoru pro Sisu. Se svým týmem dělá maximum.

Za druhé. Ondra. Jestli si někdo v minulém týdnu myslel, že Oto zprasil soutěž, tak nevěděl, co přijde dál. Dle mého soutěž úplně doprasil Ondra, když nevzal jasně nejlepší zpěvačku soutěže. To mi vážně hlava nebere. Nic proti Marině, ale Mamba byla mnohem lepší a mnohem lepším způsobem působí na diváky. A argument, že je hotová zpěvačka a proto ji nebere, tak ten vážně neberu. Vždyť o tom to je. Mamba měla všechny předpoklady. Ondrovo rozhodnutí ještě více podtrhlo tragičnost federálního X Factoru a soutěž šouplo zase do trochu větších sr*ček. Je to neustálá devastace vážně světového formátu a jen se ukazuje to, že už ta stopka těmto soutěžím vážně přijít musí, nastolit na několik let pauzu, aby všem vychladly hlavy, a poté se zase může něco tvořit. To, že je X Factor hluboko v pr*eli je dle mého ve velké míře vina Primy. Naprosto svou nerozhodností do zapojení se do projektu nedokázala zaujmout jak české soutěžící, tak si na svou stranu nezískali ani české diváky, kterým formát nedokázala prodat. Je to jeden velký marast. A když k tomu přičtu jen tři live shows, tak už mě vážně nenapadají publikovatelná slovíčka. Není to JOJkou, tím, že to skoro odtáhla sama, dělá taky chyby, ale když se dva dohadují, tak z toho nikdy nevznikne nic dobrého.

Finálová TOP 8 stojí tak trochu za starou belu, bude záležet jen a pouze na aktuálním výkonu a nemůže v žádném případě předpokládat nějaký vývoj. To proboha ve třech kolech nejde uskutečnit. Show v Čechách ani nepomůže fakt, že je ve finále jen jeden Čech. To může zapůsobit na diváky hodně. Výběr lidí do live show poslal soutěž zase do další nesnesitelné dimenze, která bude těžko lovit diváky. Říkám to s těžkým srdcem, hrozně to bolí, ale je třeba si říct pravdu, federální X Factor je neskutečně zprzněná sr*čka.

Hodnocení druhé části Domů porotců podle VojtyP

Druhá a poslední část Domů porotců je za námi a moc důvodů k radosti určitě nepřinesla. Jako hlavní skvrnu vidím postup Mariny nad Dášou. Marina podle mě nemá nic, co nemá taky Dáša a ještě ve větší míře. Nevím, kde zrovna Ondra v tu chvíli nechal mozek. Ano, opravdu měl před sebou hotovou zpěvačku, s hlasem a jistým x factorem, ale od kdy je to důvod k zaříznutí v soutěži? Lukáš Grüner měl taky neoddiskutovatelné charisma a taky dostal stopku. Jde vůbec produkci o kvalitu? Přeci jen, kdyby se touto logikou o hotovosti řídili porotci a produkce ve světových verzích, přišli by o spoustu kvalitních soutěžících a také celkových vítězů, o kterých by se to samé dalo také říct. Jeden příklad za všechny může být loňská UK vítězka Sam Bailey, která zářila od prvního castingu a spousta dalších. Určitě netvrdím, že je Dáša na srovnatelné úrovni, ale v rámci soutěže a své kategorie byla celou dobu o několik levelů nad konkurenty a jako jedna z mála na mě působila, že to opravdu chce. Zejména to odhodlání měl Ondra ocenit. Jde vidět, že si produkce s X Factorem ukousla příliš velký kus a show nezvládá, posílá tak světový formát do sra*ek, stejně jako se to stalo před lety Trosečníkovi.

Každopádně Ondřej udělal nelogický krok a sabotoval tím soutěž, ve které je teď z celé TOP 8 sotva polovina, která si tam zasloužila být. Jen opakuji, že národnostní hledisko osobně neřeším, ale na Bootcampu se ukázalo hodně zajímavějších patronů a příležitostí vytvořit originálnější seskupení než ty, které prošly v kategorii skupin. Tuto kategorii totálně zazdil Otto, stejně jako Ondřej nevybral ty dva nejlepší, česká strana poroty těžce zklamala. Nejlépe je na tom Sisa, která se prokázala být po počátečních překvapených reakcích nejlepší porotkyní s nejtrefnějšími komenty, která dělá nejlepší rozhodnutí. Ze své slabší kategorie vytěžila maximum a poslala dál lidi, kteří si to zaslouží. Tímto už ale potápějící loď jménem X Factor nezachrání. Kvalita, na kterou jsme v Domech porotců čekali ,dá se říct, přišla, ale byla opět zadupána společně s budoucností formátu hluboko do země. Pouhé tři Live shows už to asi nevytrhnou…

O víkendu se opět můžete těšit na naši glosu. Tentokrát si zkusíme tipnout, jak si kdo v Live shows povede a také zkusíme odhadnout celkové pořadí.

Jste spokojeni s výběrem TOP 8? Vybrali byste někoho jiného? Jak se vám X Factor zatím líbí?

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 60
1
DJ Vlado
Reagovat

Kluci, dneska s váma souhlasím úplně do puntíku a nemám co dodat. Vyřazení Mamby je tak ohromný FAIL, jaký soutěž posunul ještě blíže do sra*ek. Finálová sestava je zdaleka nejslabší v historii našich soutěží a o tragédii jménem tři živáky radši ani nemluvím :-(

Vychází mi z toho jediný poznatek: Ať už Prima proboha žádnou talentovku NEDĚLÁ!!! Že zprasila Trosečníka nebo poslední VyVolené, to bych jí ještě dokázal odpustit, jelikož tyhle soutěže nijak neprožívám, ty manipulace v Talentu, které by viděl i Stevie Wonder, jsem ještě dokázal zkousnout (i když v kombinaci s Bílou a Slávikem dost těžko), ale X Factor je v zahraničí moje srdcovka a totální pohřbení této značky Primě prostě NIKDY NEZAPOMENU!!!
Netušil jsem, že to někdy řeknu, ale ZLATÁ NOVA!!!

2
bezík
Reagovat

Taky to vidím stejně. Ale nakonec se 3 živáky ukázují asi jako dobrá varianta , vzhledem k mizivému počtu kvalitních soutěžících. Podle mě by stačily dokonce jen dva :D. V prvním bych vyřadil 6 zbytečných soutěžících a ve finále by si to rozdali Katka s Matějem. A hotovo :D :D

3
Bedy
Reagovat

Kluci, super rekap, taky se pod něj podepisuju. :)

Jinak souhlasím s Vladem, Prima by se měla držet jen Talentu (ono to tak stejně dopadne), ale chtělo by to se navrátit k úspěšnosti 1. řady.,., ta byla ze všech 4 nejlepší.
Čistě pěvecké show bych nějaký rok vynechal, jenže stejně se dočkáme další řady Superstar bo Hlasu na Nově, a čekám to už příští max. přespříští rok… Celkového pohřbení značky X Factoru u nás je mi hrozně moc líto…, považuji jí (a za tím si stojím) za nejlepší pěvecký formát současnosti. Bože kdyby tohle vidět Cowell, ten by se z toho pos*al.. :X

4
Tomáš
Reagovat

Já si nemyslím že by to Mamba celé vyhrála kdyby šla do finále, podle mě by dopadla jako Stýblová loni v SuperStar a možná že by vypadla ještě dřív protože na některé diváky by možná působila až moc dokonale a začali by dávat přednost jiným. Přece jen nejsme v Americe. Od ženských které by jí záviděly krásu a považovaly ji za silnou konkurenci by hlasy nedostala, chlapi tolik nehlasují…možná že Ondra uvažoval i tímto směrem. Každopádně si ale to finále zasloužila stejně jako minulý týden Lukáš a to říkám i když sem její fanoušek ani zdaleka nebyl. Když už si tam teda Ondra stůj co stůj musel protlačit Marinu tak nechápu proč teda neobětoval raději Katarínu která rozhodně tak dobrá jako Mamba není. No hodně mě to překvapilo a ono by bylo velmi zajímavé zjistit kdo vlastně za těmito zcela nelogickými rozhodnutími ve skutečnosti stojí protože nevěřím že by některá rozhodnutí skutečně byla z hlavy koučů. Pokud o tom rozhodují v produkci tak by ale měli mít zájem na tom aby se do show skutečně dostali ti nejzajímavější soutěžící což se teda bohužel minimálně ve dvou případech nestalo. Tohle rozhodně sledovanosti nepomůže, je to celé zmrvené a o tom není pochyb. Ale přesto mě to z nějakého důvodu stále zajímá víc než Hlas.

5
okkvp
Reagovat

Nějak nevím proč Sise přidávat plusové body za to, že si zpěváky pozvala k sobě domů. Něco jiného by to bylo v případě, že by i ostatní měli stejné bytové podmínky. Nejsme v émerice či v jiných zaběhnutých lokacích X-F, kde v porotě sedí osobnosti disponujcí nejednou prezentační nemovitostí, případně je pro ně zcela běžné si takovou na příslišnou dobu zapůjčit/zajistit.

6
Patrik
Reagovat

Tak at za par roku udela xfactor nova z markizou ty to aspon udelaj poradne

7
Tomáš
Reagovat

6: Nebo ať už radši nědělá nikdy nikdo nic, třeba by to tak bylo nejlepší.

8
Pet
Reagovat

Tomáš – naprostý souhlas, ať se na to vykašlou a nakoupí dobře udělané série ze světa (a že jich je!! ), bude je to stát rozhodně míň peněz, neutrhnou si ostudu a sledovanost na Lovu (příp. Wau nebo Plusce) bude pro tyto stanice odpovídající…. A nejen XF, taky Idol nebo Voice, měli bychom se na co dívat celou dekádu 8-)

9
VojtaP
Reagovat

@Patrik: jn, ale až tak za tři až pět let, dřív ne. Na pár let to opravdu potřebuje dát k ledu, možná pak o to bude větší zájem. Nova s Markízou to sice taky nedělají úplně skvěle, ale dá se to alespoň brát vážně…

10
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Kdyby měla hlavní slovo Markíza (tak jako v 1. ČS SuperStar) a režisérem byl Nuňéz, tak bych se na to těšil :-) Ale ta minimálně pětiletá pauza je holt potřeba… :-)

11
Tomáš
Reagovat

Fakt ale věříte že si dá televize na 5 let pokoj? Podle mě Nova příští rok přijde s novou SuperStar a nebo třetím Hlasem, nevěřím moc že ne. A ono už je pak jedno jaká show na jaké TV zrovna běží, běžné diváky už to nebaví tak nějak celkově a tím že to nebude vysílat Prima se to moc nevytrhne.

12
Jai Kudo
Reagovat

Za mně jednoznačně SIsa palec hore (jakkoliv jsem jí před začátkem taky moc nevěřil). Ondra posr*l co mohl, jeho účast v porotě se ukazuje ještě víc devastující, než , účast Celeste…….
JInak Mamba to vystoupení před Gottem podělala dost hodně, určitě nebyla ani zdaleka nejlepší, nicméně ondra ji měl samzřejmě poslat dál, protože takový průšvih už prostě podruhé neudělá. Je to docela dobrá zpěvačka (na tu bídu) a Laduda je proti ní jen komická figurka…..ale třeba chtěl Ondra zachránit Karlovy Vary před Ruskou invazí, co my víme? :-D

13
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Nevěříme, jen říkáme, že pauza je potřeba :-)

14
Tomáš
Reagovat

Podle mě tenhle X Factor stejně vyhraje Katarína nebo Brigita, Matěj a Peter budou až někde za nimi a to říkám jako svůj tip jak to dopadne už teď dopředu ( a i anketa na ofiku tomu nasvědčuje ). Já nechápu co se komu na nich líbí, za prvné jako ženy vypadají obě dvě strašně a za druhé jako zpěvačky jsou možná technicky dobré ale naprosto nudné a nezajímavé. Vlastně jsou obě přesně pravým opakem toho co si představuju pod pojmem X Factor takže jestli jedna z nich vyhraje tak to bude vlastně příznačné – jaká show, takový vítěz. To by byla teda fakt katastrofa.

15
yeey
Reagovat

@VojtaP: @Pet: uz pri 2. ČS Superstar se zacalo mluvit o tom, ze nema cenu davat kazdy rok dalsi peveckou show… to bylo pred 3 roky, od ty doby prisel Hlas, dalsi Superstar, dalsi Hlas, totalne dojebanej X Factor a furt se to resi … prijde mi trochu komicky furt dokola opakovat, ze uz je cas si od toho par let odpocinout a jeste to prezentovat jako nejaky zbrusunovy nazor :-)) to prece vi kazdej tady :-DD trebaze na to stejnak budem znova a znova cumet…. :-)

osobne ale musim rict, ze letosni Hlas me presvedcil, ze tu stale jeste talentovany lidi sou, trebaze jsou do ty souteze vybrany zamerne produkci… s podivem musim navic rict, ze co do zpracovani poradu se ani Nove neda nic vytknout, uroven soutezicich je jedna z nejvyssich, co sme tu kdy meli (rozhodne vyssi nez posledni dve Superstar i prvni Hlas – Tomáši, tady me prosim nechytej za slovo, ale ze se mnou v tomhle nebudes souhlasit, je mi srdecne jedno:-))… jen kompletni Darta tym by byl vic nez solidni finalovou TOP12 v Superstar… dale Hlas disponuje az na MD fajn porotou a dobrymi moderatory… uz ty souteze tak moc neprozivam, ale Hlas je kvalitni pocin, za ktery bysme se jako Češi/Slováci nemuseli v zahranici stydet, nevyhodou je jen ten samotnej format a prubeh souteze, ale tak je to holt dano… snad uz to Nova nebo koucove nedokazou nijak pokazit…

naopak X Factor je co se tyka soutezicich (i neprirozene a prehravajici poroty) absolutne nejhorsi, co jsme tu kdy meli a je to fakt velka skoda, protoze co sem vcera koukal na Judges Houses, maj to fakt moc hezky zpracovany (no jako v zahranici a dokonce i Sisin barak nekde na vidlakove pusobil jako prostredi pro JH velmi dobre, samozrejme nechybel pro zahranicni verze nezbytny „prvek bazén“ :-DDDD jen chybelo, aby do nej Brigita po oznameni verdiktu hupsla :-DD)… kazdopadne slabi soutezici, jen 3 live show, sileny vyber finalistu nesoudnymi porotci (nebo produkci)… no nemam slov, otresna show s jedinym plusem, kterym je zpracovani na urovni velkych zahranicnich verzi, resp. okopirovani jejich sablony, ale i to se cenni…

16
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Co k tomu dodat? Nic, jen naprostý souhlas…. (y)

17
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: blby, tak dobre sem to napsal, ze uz se bojis neco dodat :-DD si tu s takovou moc nepokecam :-DDD

18
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Kdybych to měl shrnout, asi bych se pokusil napsat něco hodně podobnýho, ale ne tak dobře a podrobně jako ty…… :-D A já nerad dělám zbytečnou práci :-D
Já navíc ten XF sleduju hodně okrajově, takže přes všechny ty komenty mě nějaká Mamba až tak nebere….. Hlas sleduju víc, je tam mnohem víc zajímavých lidí, a když zrovna kamera nezabere trdlujícího Davida, tak se na to dá dívat…. ale nějaké absolutní favority jako Vlado nemám ani tady. Ta znělka mě vždycky připomene, kdo je nejlepší :-D

19
Ananas
Reagovat

Při prvním XFaktoru kouč kapel, P.Janda(?), vyřadil jednu výbornou se stejným odůvodněním jako včera Brzobohatý Mambu, že už jsou příliš hotoví a dobří. Pak v rozhovoru přiznal, že to byla nesmírná chyba…

20
majkl
Reagovat

Tiež som sklamaný. Čakal som, že dievčatá budú najlepšie, ale bola to veľká nuda. Tie prekudrlinkované pesničky mi už lezú na nervy, veľké mínus pre mentora. Kvalitou vystúpenia to jednoznačne vyhrali chalani. Môj výber do osmičky by bol nasledovný (bez poradia): skupiny Joys a Crabslide, chalani Vávra a Kaliarik, nad 28 Bažík a Szelidová, dievčatá Mamba a Ščevlíková.

PS: Skloňovanie mena Peter, vždy mi to skoro vypichne oči, keď zbadám slovo Petera. :-)
od Petra, komu Petrovi, vidím Petra, o Petrovi, s Petrom

21
bezík
Reagovat

@majkl: no, já tedy nejsem slovák, ale snad slovensky trochu umím a myslím, že je snad možné obojí i ve slovenštině, i když slovenština to „e“ většinou vypouští, ale zcela určitě je to možné v češtině . Mohu to podpořit názorem ústavu pro jazyk český :D.
Cituji :
Vývojové tendence přitom směřují k ponechávání kmenového /“-e-„/.
Při skloňování křestních jmen se toto /“-e-„/ zpravidla ponechává, ovšem v případě slovenských osobních jmen je možné respektovat slovenský úzus (slovenština /“-e-„/ při ohýbání často vypouští):
Nominativ: Peter
Genitiv: Petera i Petra
Dativ: Peterovi i Petrovi
Akuzativ: Petera i Petra
Vokativ: Petere i Petře
Lokál: o Peterovi i o Petrovi
Instrumentál: Peterem i Petrem.

22
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Musím s tebou souhlasit v tom, že letošní Hlas překonal veškerá očekávání, jak co se týče soutěžících, jejichž úroveň je jedna z nejvyšších, tak co do zpracování, které je na poměry Novy nadprůměrné a po 1. ČS SuperStar je Hlas 2 mezi nováckými show hned na druhém místě. Dvě výtky si však nemůžu odpustit :-) Jednak mi vadí to zbytečné natahování předtočených částí – výběrů naslepo mohlo být klidně jen 5 (stačilo by vysekat ultrazbytečné medailonky a myslím, že by se to dalo zhustit) a souboje jen 3 (kdyby na jeden díl vyšlo 8 soubojů), tím pádem by se mohl zvýšit počet živáků hned o 2, což by při letošní konkurenci jen prospělo. A pak je tu samozřejmě ta nevyváženost týmů, za kterou Nova ani Markíza sice nemůžou, ale je to kontraproduktivní. Myslím, že to dvojkřeslo nebyl úplně nejlepší nápad, jelikož kdyby Marta s Darou byly každá za sebe, tak by se i jejich soutěžící rozdělili (ti rockovější k Martě a ti pop/r´n´b/souloví k Daře). Lví podíl na nevyváženosti týmů má i Pepa, který se ve VNS málo otáčel. Tak snad to nebude mít moc velký vliv na (ne)postupy z K.O. :-)

O X Factoru se nemá smysl bavit, ten se fakt nepovedl. Sice je po stránce zpracování na vysoké úrovni, ale k čemu je kvalitní obal, když obsah je tak strašně bídný? Navíc ani při té nekonkurenci koučové (nebo produkce) nedokázali vytěžit z minima maximum a hned několik favoritů zbytečně zůstalo před branami finále :-( A jsem rád, že Merťas i Vojta tento můj názor sdílejí, stejně jako většina diskutujících zde (s výjimkou Tomáše a Maxxe) :-)

23
Patrik
Reagovat

@VojtaP: taky jsem myslel az tak za 3 nebo 4 roky

24
Katka
Reagovat

Tak když už se tu porovnává, taky si porovnám :D

X FACTOR

+ zpracování
+ Sisa (na začátku nenáviděná, teď je z nich nejlepší)
– nuda
– málo talentů
– divný střih
– playback v Domech porotců – hlavně na té střeše to bylo až směšné, jak čistě zpívali jako ze studia :D
– nefungující porota jako celek – Ondra přehrává, Celeste vypadá nefundovaně a jako rozmazlený fracek a Oto měl hlášky z Googlu :-)

HLAS ČS
+ zábava mezi kouči
+ dobří zpěváci
+ Majk Spirit a Marta s Pepou – tihle to táhnou
+ zpracování – po prvním ročníku tohle vážně překvapilo, víc se to blíží zahraničním verzím celkovým vizuálem i zpracováním

– Michal David a jeho „skopičiny“
– medailonky o ničem

25
příznivec.obecný
Reagovat

@DJ Vlado: @yeey: Není ještě konec, ale už bylo dost dílů a pořád v pohodě. Já zapomněla, kdo to režíruje, musela jsem se podívat. Majevsky?! Tak na Superstar jsem nadávala, občas ne, ale mě se teda nelíbila. Hlas teda fakt o dost lepší. No, jestli se to odrazí na další SS… A už mi pak nebudou snad ani vadit ty naše célebrity, vyjma setlistů. To by mě zase bral amok :))). Ale ten Hlas je zatím fakt dobrej. Nemám ani potřebu srovnávat se zahraničím, přijde mi to srovnatelné.

26
příznivec.obecný
Reagovat

I když SS je určitě na produkci náročnější, ale i tak… Potom jsem zapomněla napsat, že má i Hlas svoje chyby, ale ve většině případu, jak píše Vlado, Hlas hodně příjemně překvapil :).

27
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: v obou bodech urcite souhlasim, ale je pravdou, ze format Hlasu je timto zpusobem casto natahovan i v zahranici a live shows je malo, osobne bych toho predtoceneho materialu taky ubral, ale tady bohuzel asi hraji roli i finance… kazdopadne nizky pocet liveshows neni u Hlasu zdaleka tak zavazny problem jako u X Factoru… ostatne kdyz se nad tim clovek zamysli, soutezici uslysi zpivat zive 4x, v minulem Hlase to bylo 6x, takze uplne zavratny rozdil to neni (jeste kdyz pripoctem k.o. fazi)…

k druhemu problemu… s kreslem Darta sem od zacatku nesouhlasil, ale spis z duvodu ze k moji oblibene Marte pridali tu plastikovou nadheru (zrejme jen proto, ze sou kamaradky)… nenapadlo me ale, jak bude tohle kombo silny a presne jak Marta nekde rikala – „kde ja koncim, Dara zacina“ … je to logicky, byt na pop/soul/r’n’b, tak k Dare klidne Martu priberu, nebot ona na sobe tady v ČR moc to rockerstvi znat neda, je otevrena vsemu a samozrejme je mega-sympaticka :-)) na druhou stranu i jako mlady rocker bych si patrne radsi vybral Martu, nez pivniho rockera Pepu a Daru bych nak „pretrpel“ (navic Dara nikdy nijak rockery ani v nejmensim nezavrhovala, jen jim proste uplne nerozumi, viz Miloš v minule serii, ze kteryho toho rockera nikdy nebyla schopna uplne vytriskat)… ono to taky Pepa asi moc dobre tusi, ze nebyt Marty, mel by daleko silnejsi tym, ale to co tam predvadel u tech VNS letos, to byl fakt ulet… tvari se, jak chce mit rockovej tym, ale krome Simony sli rockeri, co za neco stali, k Darte (Ondra, Jakub, Lucka…), pricemz on se vubec neotocil…. Pepa si za ten tym plny starych-mladych neosobnosti muze sam, neda se svitit…

@příznivec.obecný: @DJ Vlado: ja sem to o tom letosnim Hlase chtel prave zminit, protoze je obecne zvykem nenavidet Novu uz z principu, naproti tomu vynaseni Primy/Joj do nebes i pres jejich sileny kiksy mi trochu leze krkem… to bylo volani po vysnenem federalnim X Factoru a posmesku Hlasu, jaka to bude sracka…. ted vidime vysledek, je to presne naopak…

28
Ivka
Reagovat

A není možné, že produkce x-factoru chystá takové to divadlo „porotce si uvědomil, že chybně vyřadil soutěžící, pojedeme jí říct, že postoupí taky…“ Na tuhle scénku lze použít totiž jedině Mambu, aby mohli ukázat nějaké emoce.

29
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Mně by ten menší počet živáků ani nevadil, kdyby v Hlasu nebyla taková konkurence. Přece jen těch 16 míst se mi při letošní úrodě zdá málo, zvlášť tedy u Darty a možná i u Majka by to chtělo minimálně šestku jako v minulé řadě. Zbytečně dlouhé medailonky z VNS mi ale vadí z principu, jelikož je považuju za návrat do pravěku – takhle natahované byly medailonky v čistě české éře, zatímco v té federální se je již podařilo zkracovat, takže jejich natahování je imho krok zpátky :-)

Jak jsi jednou psal, sympatičnost Marty je kontraproduktivní. Myslím, že soutěžící šli většinou do Darta týmu kvůli Martě s tím, že Daru nějak přetrpí. Bohužel mám ale pocit, že hlavní slovo má Dara. Už ve VNS to bylo vidět, když to Marta chtěla několikrát zmáčknout, ale Dara jí v tom zabránila. Včera jsem četl článek o tom, jak se neshodly u dvojice Bára vs. Marek a i když to v tom videu není výslovně řečeno, tak už vidim, že Marta chtěla radši Báru, ale Dara si prosadila Marka, který mi jako jediný člen Darta týmu vyloženě vadí.

Poslední odstavec podepisuju – taky mi to a priori velebení Primy/JOJ a zatracování Novy/Markízy vadilo a byl jsem jeden z mála, kdo říkal, abychom počkali, jestli Hlas nebude mít náhodou lepší soutěžící, což se nakonec potvrdilo :-) Když jsou soutěžící plus mínus vyrovnaní, tak jako v éře české a slovenské SuperStar, pak je rozhodující zpracování (ve kterém nás Slováci poráželi skutečně drtivě). Ovšem když je na jedné straně konkurence několikanásobně lepší, tak druhá strana může mít sebelepší zpracování a je jí to celkem k prdu :-)

30
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Podle tý ukázky si svou nakonec prosadila spíš Marta, ale nejspíš to byl nějaký výměnný obchod, že jí napsala dej mi toho, já ti dám toho :D Takové kšefty mezi nima určitě probíhají, jinak by to nešlo. Jo nevíš už , co kdo bude zítra zpívat ? Jestli si Lenka naposled aspoň dobře zazpívá nebo jestli to bude nějaká popsrágora ? Obávám se spíš toho druhého.

31
jab
Reagovat

@bezík: Je to na facebooku, jen se neví, která dvojice zpívá co.

32
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: a @jab: Už vím, co kdo zazpívá (podle toho playlistu jsem si to tipnul a ověřil si to u Pepeho), článek s mými tipy vyjde v podvečer :-)

33
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: ale mohl bys protekčně prozradit aspoň Lenku :D

34
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Že by Linking Park ? Ale to bych čekal spíš od Pepy než do Majkla.

35
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: jj. Lenka bude mít ty Linkiny :-)

36
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Tak si aspoň naposled pěkně zařve :D

37
Langy
Reagovat

@bezík:i J
ak vis ze naposked?

38
Mila2
Reagovat

24 – Katka – se shrnutím naprosto souhlasím, jen bych ještě k těm záporům slovensky pojatého XFactoru dodala, že mi vadí rozvláčnost úvodních castingů, pak v jednom díle nacpaný BootCamp (ikdyž právě tenhle díl se mi líbil nejvíce) a pak to, že porotci vybírali jen dva soutěžící místo tří. Ikdyž – aspon ta trapárna dříve skončí….

39
bezík
Reagovat

@Langy: Nevím. Mám takový loupání v kostech :D Ne, kecám, soudím z takových drobných náznaků a z toho, jak se mi zatím jeví Majk.

40
Tomáš
Reagovat

yeey: Já ti tvůj názor brát nebudu, máš na něj právo ale je to čistě tvůj subjektivní názor i když s ním tady většina souhlasí. Podle mě předchozí dvě řady SuperStar byly rozhodně lepší a silnější na výraznější zpěvácké osobnosti než letošní Hlas. Taková osobnost jako Gunčíková, Křováková, Kukačka, Šafařík , Smejkal, tak taková je v tomhle Hlasu podle mě jen Lenka Hrůzová a možná, možná ještě Kristína. Jinak podle mě teď poslední díl Hlasu toho teda rozhodně moc nepředvedl, byli tam veskrze samí nevýrazní zpěváci. Nebo kdo tam ještě je tak strašně skvělej a zajímavej? Upozorńuju že Bakešová můj šálek čaje není. Jinak podle mě teda taky nic extra. Vojtek mě letos v porotě strašně zklamal a myslím že by se na to porotcování měl už vykašlat, MD nekomentuju a Daru s Martou taky moc nemusím. Takže za mě jedinej kdo tam je skutečně člověk na svým místě a nejlepší kouč je Majk Spirit. Že se vám nelíbí X Factor to beru, mě by taky bral o dost míň kdybych tam neměl dva svoje favority a ti chápu že nemusí sednout každému stejně jako třeba mě nesednou ti vaši. Ale stejně si myslím že Hlas je tu možná i poněkud přeceňovanej a že to zase až tak skvělé co se týče těch soutěžících není. Lenka, Kristína, Adam ( toho zas nemusíš ty i když i pro mě je poněkud nevýraznej ale to zas vůbec nemusí být na škodu když skvěle zpívá). Dobře a kdo dál? Bakešová dejme tomu, Eliška i když ji fakt nemusím. Dál už si nikoho moc nevybavuju což asi o něčem svědčí. Loňská SuperStar mě teda bavila daleko víc než obě letošní soutěže dohromady. Ale možná je to i tím že už sem sám těmi show přesycenej. Co člověk, to názor.

41
jab
Reagovat

@Tomáš: Tak mě ty sestavy přijdou ± srovnatelné, z loňska mám asi 4 lidi, které neustále sleduju, a letos už vím minimálně o dalších 3-4. Jen mě mrzí, že nebude aspoň 6 živáků, 4 mi přijdou dost málo jak co do počtu míst, tak i do počtu samotných večerů. Jestli mi na předloňském Hlasu vadila omezená možnost vytvořit si k někomu výraznější vztah, letos to je ještě markantnější. U X factoru přemýšolím, jestli ty finále ještě sledovat. Opravdu zajímavý mi přijde 1 člověk, možná 2, zbytek buď neutrál nebo mě nudí, vyloženě mi tam překáží Marina, ale zas s ní třeba bude sranda jak s některými exoty v britské mutaci, všechno zlé pro něco dobré :-D.
Loňská SuperStar však měla i pro mne, i přes horší zpracování, jakési kouzlo. Možná je to tím, jak mi vycházely preference, pro mne postradatelní soutěžící vypadávali brzy a naopak moji favoriti se drželi déle. Přesto z toho mám pocit, že ve většině těch lidí bylo víc než z nich produkce dokázala v soutěži dostat. Např. ještě loni by mě ve snu nenapadlo, že se mi v něčem bude opravdu líbit Natálka Kubištová, ale svým coverem Pink si u mne dost zvýšila pěvecké renomé…i když hodně práce udělala i skvělá Karolova kytara :-D. http://www.youtube.com/watch?v=6hCS-dyFFnk

42
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: a @jab: Pokud mám za sebe srovnat loňskou SS a letošní Hlas, tak si myslím, že co se týče talentů je Hlas celkově silnější, ale v loňské SS se povedla jedna úžasná věc, jelikož se tam podařilo vytěžit z minima maximum a do finále se dostali opravdu ti, kteří se tam dostat měli, nikdo tam nebyl vyloženě do počtu, každý tam měl své místo a byly to samé zajímavé osobnosti :-) Nicméně pokud mám mluvit za sebe, tak Lucka pro mě v míře mé osobní obliby převyšuje všechny z loňské SS, ale to je specifický případ, jelikož ji sleduju už devět let, viděl ji jsem na xkrát na živo a spolu s Moničkou a GG patří do mé velké ženské trojky :-) Jinak má druhá srdcovka Kristínka je pro mě tak na úrovni Terezky, tedy s tím rozdílem, že zpěvácky je celkově lepší. Lenka zase supluje Sabinu (taková ta favoritka všech) a Adam částečně Šafu, i když není tak komplexní. Nicméně jak loňská SS, tak Hlas nechávají po talentové stránce X Factor daleko za sebou, jelikož horší finálovou sestavu jsme snad nikde neměli a to si ještě porotci dovolili vyhodit Mambu a Lukáše, pro mě možná i dva největší oblíbence z celé soutěže :-( Matěj už to sám nevytrhne, i když je to výborný muzikant, tak můj vztah k němu je tak nějak chladný (jak Lukáš, tak Adam jsou pro mě větší sympaťáci). Zbytek je pro mě průměr až podprůměr, který by si jinde ani neškrtl.

43
příznivec.obecný
Reagovat

@yeey: No, přiznám se ti, že já k té skupině patřím. Mohla jsem počkat, jak píše (už zase) DJ Vlado a přála jsem si, aby se ti naše struktury, ať TV nebo ty naše célebrity se už na čas vypařily. To se už po tomhle fiasku XF asi nestane, to ale neovlivním, tak už nebudu řešit. Každopádně pořad jede. Nejde si nevšimnout, nejde to prostě pominout.

44
příznivec.obecný
Reagovat

@jab: Přesně jeho kytara je skvělá. No hraje fakt krásně. Pouštěl jsi si Hard to handle? Tam jsou místečka ;). Tak Natálie mě napadla už v SS a na videu od moře se SS zpívá moc hezky.
To byl velkej problém v SS – nějaké zvláštní hudební vnímání. Jak psal Merťas, takhle poslat Natálii a s takovám songem…průšvih. A bylo toho víc. Plus ta příchuť maturitních plesů. Vzhledem k tomu, že jde hlavně o muziku, tak pro mě neskousnutelná SS. Kouzlo to mělo s vilou, se sympatickými soutěžícími, kteří se mohli blíž poznat a bylo to hodně ¨znát. Kamery během vystoupení ze šatny, z backstage a „opomenuté“ nevypnuté poslechy u zkoušek na představení – to nám ty soutěžící a celý ansámbl víc přiblížilo.

45
jab
Reagovat

@příznivec.obecný: Tak mě se tehdy Natka nelíbila ani v semifinále, na ty její hloubky jsem měl téměř alergii, po půlhodině by mě z nich asi bolela hlava :-D. Ale tohle bylo super v tom, že je to celé odzpívané v té krásné jemné poloze, která jí sluší rozhodně více. Navíc za ten rok výrazně prokoukla, skoro bych nevěřil, že je to tatáž osoba :-D. Jinak jsem rád, že se Karol věnuje hlavně muzicírování, jede si to svoje a skládá si písničky pro své hlasové možnosti…protože je fakt mnohem lepší muzikant a insturmentalista než zpěvák :-D.
Jinak Sabina prý dnes v Hokejistovi roku představí nový singl. Těším se (i když dnes nebudu u TV), dál se těším na Itchův duet (ale podle mě to bude spíš vydání Dvaja blázni jako singlu, možná i s videem, a taky jsem zvědav na Kristíniny songy, až budou venku. Jo a Jarda taky zrovna cosi nahrával, myslím, že s Mafia Cornerem někde v Prešově.

46
dolores
Reagovat

ked sa pozeram na ten zoznam finalistov v XF, tak si hovorim, ze aka slabota :// ziadna vyrazna charizmaticka osobnost. vyhodenim Mamby ma demotivovali tuto sutaz vyraznejsie prezivat. budem to sice sledovat, ale len akoby z dialky. Katarina je vyborna spevacka, technicky asi najlepsia tam a urcite nic nepokazi. ale ma nulovu charizmu, pripomina mi Cmorika, ktory bol perfektny, ale nudil ma cele finale. Brigita je zaujimava, ale nie dost. je to taka seda myska. Marina? ta tam bude hlavne pre potesenie porotcu Brzobohateho :D tak aspon nech jej vyberie songy, kde sa dievca nebude strapnovat. postupujuce skupiny su nieco, co absolutne ide mimo mna. jedine chalani su tam ako tak zaujimavi (bez poradia Matej, Tibor, Peter) – kazdy ma nieco, co ten druhy nema. ale asi najvacsi XF citim v Matejovi, no musel by na sebe este popracovat, hlavne na podiovom prejave

47
dolores
Reagovat

@jab: Karol a Natalka su snad jediny parik z talentovej show, ktorym to tak dlho vydrzalo. uz od zaciatku boli v hodnoteni svojho vztahu triezvi a opatrni a dnes maju za sebou cely rok! vidiet, ze su na vztah zreli na rozdiel od Sepsa a Koleckarovej, ktori mali spolu obrovske plany, myslim, ze mali ist spolu aj na Jamajku :DD a najviac ma bavilo, ako im to ich fanusikovia zrali. :D

48
Monika
Reagovat

A zase Cmorik:-))) Z toho prijmeni dostavam osypky. Slovenske SS jsem nikdy nesledovala, Cmorika vubec neznala, nevim ani jaka tam byla konkurence, ale dodnes jsem nepochopila, ze vyhral. Vyhledala jsem si ho na YT az zpetne na zaklade zvesti, ktere jsem o nem slysela a nestacila jsem zirat…Od pohledu naprosto necharismaticky, asexualni chlap s tvari ditete. Pri pohledu na nej mi ho bylo az lito ale zaroven jsem se neubranila smichu, jak komicky vypadal. Nemuzu ho videt, vylozene me odpuzuje. Nelibi se mi ani jeho barva hlasu doslova me irituje to zabarveni a v neposledni rade veskera jeho vystoupeni byh shrnula jako nuda, nuda, nuda. Nikdy se mi nestalo, ze by ve me vyvolal nejake mrazeni v zadech, husi kuzi, emoce. Strojovej zpevak, ktery snad nema ani zadnej poradnej hit, pokud se nepletu.

49
příznivec.obecný
Reagovat

@jab: Samozřejmě to info o natáčení v Prešově jsem četla. Tak, když jsem odtud, tak budu pověrčivá a snad to bude hit. Na Sabinu se podívám příležitostně na yt. Dík za upozornění.

50
příznivec.obecný
Reagovat

@jab: Ještě k Natálii, moc nerozumím. To, že má někdo pro někoho nepříjemný hlas, neznamená, že je v pořádku, když dotyčnou pošlou na stage s nějakým vystoupením a nevidí a nebo nechtějí vidět, jak je to hrozný. To byl teda faux pas jako prase. Buď nezájem,neumětelství a nebo nevkus.

51
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Cmorík možná nebyl největší krasavec, ale byl to jeden z vůbec nejlepších zpěváků, ne-li vůbec nejlepší, jaký u nás kdy byl (barva hlasu je otázka subjektivního vkusu, mně se třeba jeho chraplák líbil) :-) Já jsem zase nikdy nemohl pochopit, jak mohl vyhrát tvůj miláček Drda :-D

52
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: Cmorík je sice lepší než Drda, ale to asi skoro všichni……ale mě je Cmorík maximálně nesympatickej, zpívá hrozný písničky a že vyhrál SS je mě stejně nepochopitelný, jako to že vyhrál Drda…. :-D

53
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: Vyhrál jednoduše proto, že ve své řadě SS byl zcela bezkonkurenčně nejlepší zpěvák :-) Ale souhlasím s tebou, že jeho hudební tvorba není nic moc…

54
dolores
Reagovat

@Monika: vyhral ako uz pisal Vlado preto, lebo tam vtedy nemal absolutne ziadnu konkurenciu. ta zostava sutaziacich v SHS 2 bola snad este horsia ako je teraz v XF. a paradoxne tam bol aj Bazik, no ten podaval velmi slabe amaterske karaoke. jediny to tam zachranoval prave Cmorik. (spevom) ale ako charizmaticka osobnost neoslnil ani predtym ani potom. vyhrava sice Slavikov, ale ziadny osial nikdy nesposobil, udrzuje ho na vyslni jeho dost sfanatizovany fanklub. vela ludi ho nemusi, napr. aj v mojom okoli ale co sa tyka slovenskych muzikantskych celebrit, tak ho uznavaju ti najuznavanejsi z uznavanych. :)) ja osobne mam tiez problem aj s jeho spievanim, necitim tam prezitok, aj ked obrovsky respekt pred technikou, no tiez som nikdy nemala z neho zimomriavky. jeho tvorba je dost biedna, hlavne tie „hity“, co sa hraju v radiach, inak mam dojem, ze na cedeckach ma ovela lepsie veci, ale tie sa nehraju. tiez musim pochvalit jeho superstarovsky Bad Day a potom este sa mi velmi pacila jeho Metallica – to asi preto, ze tam dost ubral z chraplaku a spieval krasnym cistym barytonom. v tejto polohe by sa mi viac pacil, lenze odvtedy som ho uz takto spievat nepocula.

55
Prochor
Reagovat

No, že by Peter Cmorik -slovenský Zlatý slávik z roku 2012 byl jenom nějaká superstárovská rychlokvaška srovnatelná s Drdou? To si opravdu nemyslím.

56
Ananas
Reagovat

@Prochor:
On fakt po světě běhá nějaký fanoušek Drdy? Já myslela, že to je něco jako Lochneska nebo Yetti?:))

57
hfenijmk
Reagovat

Ať už to skončí, tohle je pseudosoutěž a hlavně vůbec není federální. Jediný co je na tom federální je Čechoslovák Jeffo Minařík.

58
Kami
Reagovat

Tak nejdriv mi zarizli Lukase a ted i Mambu :-(

59
Tomáš
Reagovat

Neví už někdo něco o nedělní první Live Show? Třeba téma kola, seznam písniček atd.?

60
Tomáš
Reagovat

Vidím že to tady asi už ani nikoho nezajímá, tak nic. :-D

Přidat komentář