Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014: Show v ČR klesla na své dno (sledovanost)

28. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8129 w=615]

X Factor se přehoupl do fáze zvané Judges Houses. I přes to, že byl díl velmi kvalitně zpracovaný, se bohužel soutěž v České republice propadla na svůj dosavadní nejhorší výsledek ve sledovanosti. Na Slovensku se show vrátila na svá standardní čísla. Čtěte dále.

Zatímco sedmý díl X Factoru sledovalo 427 tisíc diváků starších 15 let, první část tzv. Judges Houses si opět razantně pohoršil. Sledovalo jej pouhých 381 tisíc diváků starších 15 let, což je dosavadní nejhorší výsledek show. Od 20:00 skončil tedy X Factor opět až na 3. místě, a to za nováckým seriálem Doktoři z Počátků (1468 tisíc diváků starších 15 let) a za českým filmem Rodina je základ státu na ČT1 (650 tisíc diváků starších 15 let). V kategorii mladších diváků zvítězil tradičně seriál na Nově (share v kategorii 15-54 27 %), X Factor uhrál procent jen 12.

Sledovanost X Factoru na Slovensku

Na Slovensku se X Factoru vedlo opět o něco lépe. Pěvecká show na JOJce dosáhla podílu 25,5 % ve skupině 12-54 při ratingu 9,3 %.

Sledovali jste 8. díl federálního X Factoru? A jak si soutěž povede příští týden, při očekávaných Domech porotců?

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Dušan
Reagovat

nechápem tomu :/

2
Patrik
Reagovat

Kdyz to je kvalitne zpracovany tak Lidi na to nekoukaj a jak to vypada jak nic tak na to koukaj …No jo lidi uz to nebavi musime si dat 3 roky pauzu ale stnejne zase bude got talent nebo superstar

3
Pet
Reagovat

Já se nedivím. Doteď to bylo o ničem. Kdo viděl zahraniční verze, musel se tak akorát na*rat. Navíc, avizovaná 2 živá kola jsou výsměch divákovi a že by ho to zrovna motivovalo s touhle nepovedeninou ztrácet čas, o tom silně pochybuji. Já se dívám jen ze setrvačnosti, protože mě novácké seriály neberou, ale kdyby braly, XF už bych odepsala po druhé části a bylo by mi jedno, že se konečně jeden díl povedl.

4
Luke
Reagovat

Hlavně si myslím, že ten Xfactor měli dát na podzim. Vysílat nějakou šou na jaře je podle mě naprostá hovadina, když už venku začíná být pěkně a lidé jsou chatách, na zahrádkách a televize moc neláká. Nejlepší by byl podzim, když je sychravo, deštivo…tak si lidé k té televizi sednou, ale teďka je to horší…………

Reagovat

Proti sledovanosti hraje víc faktorů… jednak hrozná přesycenost trhu, jednak to začalo ani ne čtvrt roku po Talentu, do toho hlas a v neposlední řadě oznámení, že live show budou jen tři.
Ohánění se u každé show zahraničníma verzema mi vždycky přijde dost mimo, jen malé procento diváků je vidělo a jen mizivé procento diváků je bedlivě sledovalo. Občas se někdo neubrání srovnání, ale to spíš proto, že je tohle specializovaný web na RS, z těch 46 tisíc lidí, co to přestalo sledovat to podle mě málokdo udělal kvůli zahraniční verzi. Spíš si myslím, že Judges houses podle popisu český divák považuje za něco ne příliš zajímavého.
Prostě ten problém je, že ten žánr tady lidi už nebaví, i kdyby to byla ta nejlíp udělaná show na světě, tak to lidi už sledovat nebudou. Doufejme, že se konečně někdo poučí, zatne tomu na chvíli tipec a pak se zase vrátí třeba právě k X faktoru.

6
Prochor
Reagovat

Talentovou soutěž dělají hlavně soutěžící a ti v letošním X-factoru nestojí za nic. Není komu fandit takže nezájem.

7
Prochor
Reagovat

X-factor má jedinou kladnou stránku – že když se na něj podívám v neděli, tak se o to víc těším na Hlas ve středu. Rozdíl začíná být propastný.

8
Bedy
Reagovat

@Prochor: Zrovna po Domech porotců bych neřekl, že X Factor postrádá dobré zpěváky.., ty výkony nebyly k zahození :)

9
Ludvík
Reagovat

@Prochor: Tak to si nejspíš vynechal díl poslední neděli…

10
Tomáš
Reagovat

Prochor: Tak si vyber na fandění Matěje Vávru. Ten je lepší a zajímavější než všichni v Hlasu dohromady. Byl tam i druhý lepší než všichni v Hlasu dohromady a byl to Lukáš ale to Celeste podělala že ho vyhodila.

11
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: To je určitě hodně diskutabilní stanovisko……Matěj V. je určitě dobrej zpěvák, mohl by postoupit i v Hlasu nebo SS (otázka je jak daleko), ale Lukáš byl možná jakž takž zajímavej v rámci XF, ale že by se uplatnil v Hlasu dost pochybuji……myslím, jako do finále…..

12
Tomáš
Reagovat

11: Mě je úplně jedno kdo by se uplatnil v Hlasu protože to nikdy nemůže být jenom o hlase a to je právě taky to co mi na Hlasu vadí. Chce to kompletní balíček a hlavně nějakou přidanou hodnotu.

13
Jai Kudo
Reagovat

Tak, ty titulky, jako Hlas, Superstar, X Faktor jsou jen takové výkřiky pro diváky, v podstatě nemají nějaký hlubší význam. JIná pravidla, to ano. Třeba pro mě má Lenka Hrůzová z Hlasu asi 100x větší X faktor než ten slavnej Lukáš…..ale stejně i když možná vyhraje jí to bude na nic.
A ten kompletní balíček a přidaná hodnota – si představuješ pod tím co? to snad nemá ani Gott.

14
Rena
Reagovat

Dle mě měl na postup Lukáš také jenom v X Faktoru, v Hlase nevím – jednak je tam hodně dobrých zpěváku a pak – Luki je zajímavý tím, že je jiný, at vzhledově, či jak zpívá a také co… ale na výhru si myslím by neměl, Matěj je jiné kafe.. ten by mohl postoupit až do finále kdekoliv… jen by měl ukázat více sebevědomí

15
Nika
Reagovat

Lebo chyba porote Pali Habera.A tito moc nepoznaju okrem Brzobohateho a Celeste.A tato porota je sucha nevedia srandovat.

Přidat komentář