Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 stále hledá své české diváky (sledovanost)

17. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8129 w=615]
Máme za sebou druhý díl asi nejočekávanější show letoška, X Factoru 2014. Ovšem sledovanost tomu neodpovídá. X Factor si v ČR oproti minulému týdnu polepšil jen o 60 tisíc diváků a zůstal tak stále pod hranicí 0,5 milionu diváků starších 15-ti let (konkrétně 476 tisíc), což je na takovýto formát proklatě málo. Sledovanost na Slovensku je naopak výborná.

X Factor v České republice

Lídrem byli opět Doktoři z Počátků s 1,572 milionem diváků. X Factor předběhla i ČT1 s filmem Muž, který vycházel z hrobu i s pořadem 168 hodin.

Vypadá to tedy, že nedělní večery už nejsou těmto pořadům zasvěcené a pokud to tak půjde dál možná nezbude, než X factor přesunout jinam nebo to přetrpět, protože na Slovensku se, podle zprávy na facebooku, X Factor stal jednoznačným lídrem na trhu.

Sledovanost X Factoru na Slovensku

Druhá kastingová časť dosiahla nárast o približne tretinu, keď podľa našich informácií si ju pozrelo 13,3 % divákov vo veku 12-54 rokov, čo predstavovalo podiel 31,4 %. X Factor týmto výsledkom dokázal poraziť ako úvodnú, tak druhú časť konkurenčného Hlasu, ktorý sa k tomu doteraz vysielal s jedným krátkym brejkom. Štart Hlasu sledovalo 12,9 % divákov (12-54) s podielom 34,8 %, druhú epizódu 11,3 % / 30,7 %.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
TomášX
Reagovat

Tady nejde moc ani o přesun show na jiný den. Tady jde spíš o to, že Prima dělá opravdu malou a špatnou propagaci oproti Jojce.

Reagovat

@TomášX: Tak já myslím, že boj s Doktory je boj s větrnými mlýny. Asi by se dalo lepší propagací dostat aspoň na ten půlmilion nebo na úroveň sledovanosti ČT1, ale nemají šanci být první nebo se tomu alespoň přiblížit.

3
yeey
Reagovat

Ahoj, prijde mi, ze X-Factor by mohli presunout, kam by chteli, klidne proti Hlasu a stejne by to projel… format je skvelej, lepsi nez Hlasu, udelany je to dobre, ale
ze jim chybi soutezici, to je bohuzel fakt a veskera pompeznost show pak vychazi naprazdno… Prima a Joj za to vlastne ani nemuzou, ze v Hlasu nevadi, ze soutezici neprijdou pres normalni casting, ale na „objednavku televize,“ protoze Hlas nehleda nove zpevaky jako XF, hledaji se proste jen hlasy, nejlip uz se zkusenostmi, coz za soucasneho stavu cesko-slovenskovenskeho vysbiraneho rybnicku hraje do karet Nove/Markize…

nicmene ty souteze sou v pocatecni fazi hodne rozdilny, takze se to tezko porovnava, nicmene predstava, ze by se soutezici prohodili, mi prijde celkem smesna…. bezmala vsichni z Hlasu (vcetne nepostupujicich) by meli v XF jasna ctyri ano… co se tyka postupujicich v XF, nejednomu by se patrne nikdo neotocil….

4
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Ahoj, zdravím tě po delší době :-) Jinak s tebou absolutně souhlasím a napsal jsem to už i do vedlejší diskuse – plusy XF jsou zpracování a porota, Hlas má ale rozhodně lepší soutěžící (což je pro běžného diváka ta podstatnější složka) :-)

5
okkvp
Reagovat

@Nick Flyer: Propagace je na naší straně (ČR) velmi mizerná. Konkurence dávkuje připomínky průběžně celý týden, v klidu i pár hodin po odvysílání už jedou články o aktérech příštího dílu. Jde sice většinou o články v bulvárním bulváru, ale zřejmě to tu správnou diváckou základnu trefuje.
Přístup Primy nechápu, vypadá to jako kdyby šlo jen o trpěnou záležitost. (ale já toho u téhle tv stanice poslední dobou nechápu víc – přijde mi jak kdyby ve vedení seděli tak turci s rumuny)

6
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Taky zdravím a souhlasím……

7
Monika
Reagovat

X factor by mohl mit lepsi format, lepsi moderatory, lepsi vystoupeni nez Nova a stejne by to s nima projel, Prima s Novou vubec nemuze souperit vzdycky bude ta s nizsi sledovanosti, nepomuze ji vubec nic.

8
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: No v tom pripade sem asi bezny divak :-)) ale musim rict, ze i to zpracovani Hlasu mi prijde slusny (studio, svetla, kresla – lepsi nez posledne), co se tyka poroty, sem naprosto spokojen s Martou, Majkem a Pepou… MD se snazim nevnimat a Dara… co nadelam, ale nijak zvlast nerusi… porota XF je fajn, hlavni kouzlo je urcite v jeji neokoukanosti, jeste sem se jim ale uplne pod kuzi nedostal…

9
Mila2
Reagovat

Monika: já nevím, proč Ty vždy přijdeš s tak razantním a nekompromisním názorem. Vždyť to, co říkáš není vůbec pravda. Prima má řadu programů, které mají lepší sledovanost než Nova – vem si první Vyvolené, proti kterým Nova postavila BigBrothera a dotálně to projela. To, že XFactor nemá takovou sledovanost vidím mimo jiné také v tom, že na rozdíl od Hlasu se XFactor utápí v mraku reklam a špatně sestřihaném celém pořadu. A taky ve špatné volbě vysílací doby. Kdyby se XFactor vysílal třeba ve čtvrtek, řekla bych, že by diváků přibylo. Atd.atd.

10
Monika
Reagovat

@Mila2: To je pravda, ty se vracis k poradu x let staremu…

11
Monika
Reagovat

@Mila2: Ano, hodit ho ve ctvrtek proti Ordinaci v ruzove zahrade to je supr napad:-))))))

12
Mila2
Reagovat

@yeey: zdravím a souhlasím. Taky jsem se bála Mdýho, ale daří se mi ho nevnímat. Dara by tam pro mne vůbec být nemusela, ale nevadí mi a jsem vždy zvědavá na hodnocení Majka, Pepy a Martičky.. a Hlas si u mne našplhal, že minule vynechal reklamy. Je mi jasné, že to bylo asi jen dočasné, ale i tak mi přijde, že tam někdo myslí a jde mu o sledovatelnost. Kdežto XFactor dělají na Primě amatéři. Mám pocit, že ti samí, co dokonale zmršili poslední Vyvolené….

13
Mila2
Reagovat

@Monika: Ordinace je teď už taková splácanina nesmyslů, že pochybuju, že se na ni ještě někdo kouká….. nebo v pátek.. to nic zásadního neběží

14
yeey
Reagovat

@Mila2: mysim, ze by ses divila :-)

Reagovat

Jinak dle prvních informací se X Factor na Slovensku probudil a u diváků zabodoval. Takže to bude skutečně spíše o tom nedostatečném promu TV Prima. Pravdou taky je, že já se na to dívám přes online stream na TV Joj, když Prima dosud svoje vysílání nestreamuje :-) Ale neodvážím se tvrdit, že takových lidí bude hodně, spíše drobky.

16
Mila2
Reagovat

No a není ta vyšší sledovanost na Slovensku daná i tím, ze víc soutěžících je ze Slovenska? Sice jsem si statistiku nedělala, ale mám pocit, že slovenština byla včera slyšet více…

Reagovat

@Mila2: a to divák ví jak, jaký podíl bude v daném díle soutěžících ze Slovenska a kolik z ČR? :-)

18
Mila2
Reagovat

@SUNíčko: to nevím :-) jen se zamýšlím nad důvody, proč na Slovensku XFactor frčí a u nás nikoli…

Reagovat

Tak když si vezmu, že i Máme rádi česko, které stálo proti filmům Ženy v pokušení a S tebou mě baví svět, které prostě lidi baví mělo skoro 650 tisíc diváků, a taky to nijak závratně nepromují ten pořad (aspoň mi to tak nepřijde) tak prostě bude asi fakt průser hodně i v přesycenosti a ruku v ruce s časem vysílání a malým promo to dává dohromady tyhle čísla. Škoda.

20
Ananas
Reagovat

Včera jsem sledovala jen jedním uchem a okem, teď si to pouštím že záznamu a nestačím se divit. Titulky pod písní, aby příběh a doják pochopili úplně všichni?! Ještě že vedle předtičeného smíchu nelze pouštět předtočený hromadný pláč!
@Mila2:
Nemůže hrát roli i to, že Slováci berou XF víc za svůj? Natáčelo se v Bratislavě. Spoustu potenciálních soutěžících se jistě rozhodovala podle toho, kam dojedou blíž a snáz.
A Prima se k XF „přiznala“ velmi pozdě, proti Joj.
Někomu imho může vadit i absence českého moderátor.

21
Monika
Reagovat

Prima ma obecne problem se sledovanosti reality show, zadna z nich nevykazuje vyraznou sledovanost (vyjimkou byli jen x let stare VV, a to hlavne diky Vladkovi), takze ta cisla nejsou nijak prekvapiva. Soutezit s Novou uz vubec nemuze, vzdycky cistila a jeste dlouho bude cistit Nove boty. Jen si vemte jakou sledovanost maji televizni noviny na Nove a na Prime.

22
Nofux
Reagovat

Tak sledovanost XF na Slovensku vyletěla z 23,2 % až na 31,4 %. Těžko říct čím to, buď zafungovalo promo JOJky a první díl a nebo Markíza nasadila slabý konkureční film. Ukáže se příští týden.
Každopádně si nemyslim, že by za nízkou sledovaností u nás mohla převaha slovenských soutěžících, nebo to, že to bylo točeno v Bratislavě apod. Myslim si, že tady to analyzujete až moc :D běžný divák tohle vůbec neřeší imho. Hlavní důvod jsou podle mě Doktoři z počátků, které zdá se neporazí nikdo. ČT má svůj podíl starších diváků vždycky zajištěný, takže té XF konkurovat nemůže. Přesycenost talentovkami taky určitě hraje roli, když si uvědomíme, že už od podzimu 2010 tu běží nepřetržitě nějaká talentová show. Na Slovensku by ta sledovanost taky možná nebyla tak velká, kdyby byla STV silnější.

23
Klára
Reagovat

@Mila2: V pátek? Z bláta přímo pod okap, když ČT dává a bude dávat do prázdnin První republiku, která má běžně k 1,5 miliónu diváků a následuje ji Všechnopárty, která na tom není o mnoho hůře. Navíc – spousta lidí začne trávit čas na víkendových cestách a fiasko by bylo dokonáno. Není žádný prostor.

24
Mila2
Reagovat

@Klára: no tak se zdá, že ten, kdo v Nově vymyslel pro Hlas středu, dobře věděl, co dělá…

25
Klára
Reagovat

@Mila2: Geniálně :-) Pondělí ČT jasně vede s Případy 1.oddělení, úterý a středa Ordinace, pátek První republika. Sobota má tradičně slabou sledovanost všech programů. Ve středu se mohou tedy dostat (i při dnes už celkovém nezájmu) na sice slabou, ale přesto solidní sledovanost. Myslím, že Nova o mnoho více nečekala. Potřebuje hlavně prodat ten reklamní čas.

26
Mila2
Reagovat

no já jelikož nesleduju Ordinaci ani První republiku, tak jsem asi málo v obraze..:-) zato si nenechám ujít pondělní večery na ČT1, to by u mne neměl ani Hlas ani XFactor šanci

27
ibm
Reagovat

Tady jde jen o jednu věc, že tam je dáván minimální prostor českým soutěžícím a na to prostě tady lidi kašlou.

28
hollyoaks
Reagovat

no a čo že je tam málo čechov radšej počúvajte slovenčinu budete vedieť daľší cudzí jazyk

29
Prochor
Reagovat

Přiznám se, že se nevyznám v českém divákovi. Vždycky si vzpomenu jak jsem se účastnil setkání fyziků v Hong Kondu ASP COM a zabloudil jsem ve městě, které je postavené ve třech podlaží jako Rubikova kostka. Problém pro jednorozměrného pražáka a ještě větší problém pro 0-rozměrného vesničana, který zná každý kámen v dědině. Letadlo odlétalo za tři hodiny a já jsem běžel městem a zoufale jsem v záplavě činsko-honkongských obrázků a usměvavých obličejů hledal svůj hotel. Snad je to naše domácí peřina, která nám brání vidět svět. Pro mně by bylo super soustředit se na reality show jako třeba The Amazing Race. Pro mně bylo nejvíc emotivní když v TAR 1 vypadli staří manželé a všichni jim tleskali, nebo když v cíli v NY dobíhali rodinní New Yorřčani a spadla jim čelist, že je předbehli manící Rob a Brenner. Ale u nás se asi tahle RS nechytne – škoda.

Přidat komentář