Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor chce na Slovensku rozpoutat smršť na sociálních sítích, podaří se?

9. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8594 w=615]
Dnes večer startuje X Faktor 2014 a slovenská produkce, která za celou show stojí, si neklade malé cíle. Poté, co upoutávky někteří fanoušci přirovnávají ke kvalitě zahraničních verzí, či někdy ještě výše, ohlasili tvůrci, že se pokusí pořádně zakousnout i do sociálních sití Facebook, Twitter a Instagram. Tedy věc, která je běžná u verzí ve státech jako USA, Velká Britanie apod. Podaří se na Slovensku rozpoutat sociální šílenství ohledně X Factoru? Co vlastně má obnášet?

Porota na sociálních sítích

Sdílet své dojmy, zážitky a názory s X Factorem budou moci na sociálních sítích Facebook, Instagram a Twitter nejen diváci, ale i porota, která je bude využívat ke komunikaci právě s fanoušky. Takže lze očekávat nahlédnutí do zákulísí X Factoru a dojmy z první ruky.

Sběr bodů za lajky, sdílení a komentáře

Šílenství na sociálních sítích ohledně X Faktoru chce TV Joj podpořit zavedením odměňovacího systému, kdy fanoušci budou sbírat body za lajky, komentáře či sdílení příspěvků.

Věrnostní program se jmenuje Loyalty Clob a může se do něj zapojit každý fanoušek po přihlášení ke svému facebook účtu přes web slovenského X Factoru.

Za nasbírané body si pak bude moci fanoušek vybrat patřičné odměny, a to třeba i mobil.

Co myslíte, podaří se lidem okolo slovenské verze X Factoru rozpoutat smršť na sociálních sítích?

P.S.: TV Prima dle dostupných informací nic podobného u české verze nepřipravuje.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
kakaa
Reagovat

Myslím si, že Lukáš Franta a všichni Češi v projektu vás už musí nesnášet za neustálé opakování toho, že to dělá jen slovenská produkce. Nebo jde o záměrnou konkurenční provokaci? Osobně znám dva lidi od nás co na tom dělají a je sice pravda, že jde o externí lidi z Primy, která se snaží „ulejt“ z práce co to dá, když to udělají jiní nebo zaplacení externisti, ale od nich vím moc dobře, jak je podobný žvásty už se*ou :D Pořád jsou zaměstnanci Primy, pořád je platí Prima, pořád jde o angažovanost české strany, která do toho nalila přesně půlku peněz, bez kterých by to nikdy nevypadalo, jak to vypadá, pořád tam maká kupa Čechů, kterým jako bychom se vysmáli, že tam vlastně nejsou. SUNíčko se už od podzimu pořád opakuje, chtělo by si to už vážit práce všech lidí, co na tom dělají. Ostatně Minařík je toho nejlepším důkazem – jako poloviční Čech a poloviční Slovák.

2
priznivec.obecny
Reagovat

@kakaa: Tak určitě je dobrý, když se čte, že jsou v projektu lidi, co jedou a mají pro to zápal. Ozývám se, protože já s tou kritikou mám hodně co do činění. Ale pokud ty reklamní spoty a různé další aktivity jsou vidět spíše na té slovenské straně, tak snad pochopíš, že se jen píše, co je vidět a slyšet. Za tu oponu prostě vidět nejde. Jestli jsou těmto zapálelým kladeny překážky, tak mají opravdu nevděčnou roli a těm teda fandím a jsem za ně ráda. Ale co je zvláštní, z tvých info nepřímo vyplývá, že samotná Prima to ztěžuje. Nebo mám špatný dojem z tvého komentu? Ale je dobré vědět a tvému ohrazujícímu komentu se nebráním. Na druhou stranu, jestli existují nějaké ty zábrany u vedení Primy, já se prostě neubráním tomu, že by měla takovou aktivitu vzít jako velkou výzvu. X Factor, jak se tu píše, je považován za velký projekt. Zatím ale už dle výběru poroty a odezvy lidí, co byli na kastinzích, jsem vděčná. Jen zrovn poslední info o třech live shows mě zaskočila. Takže tak.

3
Lukas Franta
Reagovat

@kakaa: Ja nastvany nejsem:-D Je mi jedno zda je to vnimane jako ceske nebo slovenske, pokud je to vnimane jako kvalitni – to je pro me priorita. Jsem ale nastvany, ze tu pisi clanky lide jako DJ Vlado, prezentuji se na aktualne.cz diky panackovi jako odbornici, pritom jejich texty nemaji s odbornosti co delat /s vyjimkou Mertase a Scalexe/, nemaji informace, nenamahaji si je zjistit a s klidem v rozhovoru oznami, ze Talent je manipulovany. A nemaji ani elementarni predstavu o tom, jak se porad vyrabi, dokonce ani z vysledneho produktu nejsou schopni nektere veci o vyrobe vypozorovat. Pritom spousta veci se da snadno overit,. jediny kdo se obcas primo mne zepta je SUNicko. Jinak na upresneni – jedna vec jsou lide, kteri nataci porad. Tam je lidi z Ceska vic, napriklad prenosovy vuz a jeho osadka. Pak je nejuzsi kreativni a vyrobni tym, ktery je u poradu od precastingu po finale a stravi s nim pul roku zivota- tam jsem dlouhodobe z Ceska pouze ja a u Talentu samozrejme Jakub Prachar, obcas jeste jeden az dva lide /na talentu napriklad scenarista a story reziser/ – takze by me zajimalo, kdo jsou ti dva lide, co je osobne znas:-D. A pak jsou lide z Primy a JOJ, kteri si projekt hlidaji za televizi, reklamu, obchod, koordinuji PR a dalsi aktivity okolo. Jinymi slovy, my to pro ne vyrobime a je na nich jake PR udelaji, jake aktivity okolo vymysli, kdy to nasadi v programu, jake si udelaji upoutavky atd. Tudiz napr tato akce s tweetovanim nebo budka X factoru v Cesku jde vicemene mimo stab, jedine co pochazi z dilny stabu, ktery X factor striha, je ta 3 minutova upoutavka s americkym zacatkem:-). Tak snad aspon v tomto mate jasneji:-)

4
james73
Reagovat

Lukas Franta: A proč to nemoderuje i Prachař jako v talentu? Nepočítali jste s ním nebo prostě neměl čas, když se prima rozhoupala tak pozdě.

5
priznivec.obecny
Reagovat

@Lukas Franta: Je to jasnější. Jen ta televize Prima se mi potvrzuje, že nebere ten Faktor jako nejdůležitější a že dává přednost seriálům. Já patřím k těm, co seriály nesleduje, tak už mám jiné vnímání. Moc nechápu, co na těch seriálech je k vidění. Víc mi přijde zajímavá ta muzika a ti nadějní, ti s talentem, zajímavé osobnosti. To jsou lidi, kteří se prostě neopakují, kdežto seriály jedou jak na výrobním pásu. Ale to už je jiná kapitola… A je to o penězích. Když u nás telky bez těch seriálů nemají moc šancí přežít… Na Slovensku těmto soutěžím víc fandí, asi to tak holt bude…Jestli se vám povede vzbudit zájem o tenhle pořad, tak to bude fajn.. Třeba se zjistí, že u nás to nemá šanci, ale za tu snahu to určitě stálo. Tyhle info mě pomůžou být s tím, že X Faktor bude mít u nás těžší pozici, ne sice smířená, ale spíš ne tolik pesimistická, že se nikdo o nic nepokusil :-)…. Tak to je moje reakce na tvoje info, de facto pochopení, být víc při zemi, v reálu.

6
Honza
Reagovat

Jako sorry ale rice, ze upoutavky na X FACTOR nekdo prirovnava k zahranicnim?! Ano, ty posledni rozhodne ale ty verze s porotci sou ultra ubohy. Mini studio, hnusny zabery – je to levny az to boli. K pani Sise a jejimu spotu snad neni treba cokoli dodavat. :)))

7
Honza
Reagovat

oprava – rict

Reagovat

@Honza: Ano, přirovnává, stačí si pročíst diskuze zde na Panáčkovi. Zkrátka jeden z názorů našich čtenářů. Ty máš jiný.

Reagovat

@kakaa: můj pohled na věc je takový, že „sociální smršť“ je nápad slovenské produkce. Proč? Protože se odehrává pouze na slovenské verzi webu k X Factoru. Pokud jsem nic nepřehlédl, tak na české verzi se nic podobného nerealizuje. A jestli ve slovenské části produkce X Factoru, která se o show stará z pohledu TV Joj, sedí národností Čech nebo Slovák, tak to je mně skutečně putna.

10
Ludvík
Reagovat

Teď ve VIPkách Něrgešová a Brzobohatý… mám dejavu xDD

11
priznivec.obecny
Reagovat

A teď jsem zapla TV a je tam VIP a jede upoutávka na X Factor.. Takže za 15 minut ;)

12
Jarda
Reagovat

Tak máme první večer za sebou a musím říct, že se mi velmi líbil! Ani jsem nemyslel, že toto napíšu, ale konečně je tam porota, která neprožívá sebe nýbrž dobré soutěžící a ti tam byli nejméně tři, přičemž ta poslední paní byla skvělá! Porota je živá, neokoukaná, neotrávená a umí nejenom říct do očí drsnou pravdu, ale také ocenit dobrého zpěváka. Připadá mi jako v americkém The Voice. Zatím nemůžu říct kdo z porotců se mi líbí nejméně, ale podle očekáváni nejvíce Ondra. Pokud to bude takhle pokračovat tak se na to budu rád dívat, zatím je to lepší než Hlas i než American Idol – a to je co říct!!

Přidat komentář