Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Prorazí Martin Novotný v X Factoru? (video)

26. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8357 w=615]
V diskuzi pod jedním článkem o přípravách na X Factor 2014 se nám ozval Martin Novotný, jeden z účastníků castingů X Factor 2014, který dal odkaz na svůj mashup, který chce případně předvést na castingu s porotou v Bratislavě.

Jinak za poslech stojí i další Martinovy skladby, včetně jeho vlastní tvorby umístěné na SoundCloud.com

Martin Novotný: So you better run to me (video)

Tak jak se vám projev Martina líbí? Co myslíte, má šanci zaujmout dosud neznámou porotu?

Vlastní tvorba Martina Novotného

– Nezávazné polštáře X Factor / SoundCloud.com

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 47
1
Lucas
Reagovat

To je od Tebe hezký, SUNíčko :)) tak doufejme, že tu máme budoucího finalistu :D

2
priznivec.obecny
Reagovat

Tak určitě souhlasím s Lukasem. Připomíná mi to začátky v SS, kdy Sabina nám poslala odkaz na svůj fb. Tady je to dokonce ještě před castingem. Poslechnu si vše spíš zítra – dnes už jsem si naposlouchala svoji dávku a nebyla bych už moc soustředěná. Zítra dám svůj „skromný, věru odborný, názor“ :-)))).
Tak zatím..

3
Jai Kudo
Reagovat

Nemíním řešit, co kdo a od koho okopíroval, ale Novotný na rozdíl od CelesteB. nepoužívá autotuning, takže docela dobrý….

4
Lucas
Reagovat

Poslouchal jsem pár dalších písniček a fakt se mi líbí tón, barva hlasu, příjemně se poslouchá. Jsem fakt zvědavej, co na to řekne porota :) pak nějaká ta spolupráce s mentorem, rady a výběr dobrých písní a bude to fajn!

5
bezík
Reagovat

Hmm. je to takové „pumprdentlich“. Nevěřím mu ani slůvko. Slušná intonace nestačí.

6
Martin
Reagovat

Jeee, to je hezký, děkuji :D Akorát koukám na Grammy a co tu nenajdu.

7
Tomík
Reagovat

Mě se popravdě tahle verze líbí víc než od Celeste. Hlas má Martin zajímavý a zpívá dobře, navíc muzikant s kytarou vždycky potěší. Já osobně si ho klidně dokážu představit ve finále. Myslím že u poroty by s tím uspět mohl a Celeste by mohla jeho verzi ocenit. Rozhodně už se do finále podobných soutěží dostali i daleko méně talentovaní soutěžící. Nic jiného sem od něj zatím neslyšel tak nechci dělat předčasné závěry ale za tohle by si postup minimálně u prvního castingu zasloužil.

8
PV
Reagovat

Tak pokud můžu a nebude to vadit tak sem taky něco hodim od nás. My bysme rádi na castingu hodili vlastní songu sice nevím jestli by byla pro ně ideální ale co =) Jinakpokud se budete dívat na jiná videa pu’dte trpělivý, bylo to nahráno na jeden zátah a není to ještě úplně 100% =)
https://www.youtube.com/watch?v=sU7_HoMvBno

9
Jai Kudo
Reagovat

@Tomík: Jen přemýšlím, proč se to jmenuje každý jinak….? Přitom je to stejnej song.

10
Tomík
Reagovat

8: Tak tohle mě příliš neoslovilo mám li být upřímnej. Špatní nejste ale přijde mi to jako takovej průměr a průměrných je spousta….navíc nevím jestli zrovna tenhle styl tady ještě někdo hledá ale i když zvážím že X Factor má o dost větší stylový rozpětí než Superstar tak musíte počítat s obrovskou konkurencí. Martin byl prostě lepší, vidím u něj šance na postup vyšší. :) Takový je můj první dojem, třeba tu ostatní budou mít jinej názor. Za zkoušku ale každopádně nic nedáte…..
9: Tak to netuším.

11
Packa
Reagovat

@PV: Musím souhlasit s Tomíkem (10), taky mě to moc neoslovilo. Vpodstatě bych řekla, že se mi to vůbec nelíbilo. :/
——————-
Zato Martin má docela dobrou barvu hlasu a úprava Run, Run, Run je skvělá, tím by mohl zabodovat. :)

12
PV
Reagovat

10,11, Jasný beru =) Takže asi radši hodit nějakou profláklejší věc no je pravda za zkoušku nic nedáme =)

13
Bedy
Reagovat

@PV: Rozhodně je podle mě lepší jít na casting se známější písní.. pokud bude obecenstvo píseň znát.. a začnou skandovat, řvát, tleskat bo taky zpívat (víte, jak to chodí v zahraničních verzích), zpravidla to dopadne dobře i u poroty. :) :D

14
Lucas
Reagovat

@PV: Myslím, že to není špatné a nějaký potenciál tam je, jen nevím, jestli je to dostatečně dobré a originální na postup dál. Ale určitě to zkuste, budete mít nějakou zkušenost a pak můžete povyprávět ;)

15
Tomík
Reagovat

13,14: Souhlasím.

16
Martin
Reagovat

Děkuju Vám všem za hezké komentáře, tolik let sem chodím a nikdy by mě nenapadlo že budu mít samostatný článek :) Do Bratislavy se těším :) Doufám, že to vyjde.

17
Lucas
Reagovat

@Martin: To já jsem rád, že tu aspoň je někdo talentovanej, koho můžem popřípadě sledovat od začátku :))

18
fx
Reagovat

Budu upřímný. Tohle mě prostě vůbec nebaví. Projel jsem Martinův YT profil a jsou tam věci, které mě naopak oslovily hodně. Edge of Glory pecka, chvílemi jsem měl až husí kůži (dobře, uznávám jistou neobjektivitu, LG zbožňuji). No a ta předělávka 1D (jakkoliv je jinak opravdu nemusím) byla prostě výborná… Takhle mi chlap zazpívat, tak se mi podlamují kolena :-D

19
Lenak
Reagovat

Jako hosté vystoupí v jednom z finálových kol One Direction, kteří tak poprvé dorazí na Slovensko a rovnou na X factor.

Reagovat

@Lenak: zdroj této zprávy by byl?

21
Jai Kudo
Reagovat

@Martin: Je příjemné slyšet, že se odrhovačka dá zazpívat i jinak, zajimavým a procítěným způsobem. Za Run run run palec nahoru. Lady Gaga – velmi dobře zazpívaná ale zase dost „pomalá“ verze. Ale taky velmi dobrý cover! Ty 1D jsou ale pro mě dost velká nuda…..navíc je to všechno dost takové smutné, pomalé…… nicméně podle mého osobního názoru hodně zajímavý a dobrý hlas a hudební cítění, frázování vesměs OK, velká naděje pro X-Faktor! A souhlas s Lucasem.

22
Lenak
Reagovat

@SUNíčko: Asi to potvrzený ještě není, nechci ani moc šířit poplašné zprávy. Ale Jojka jednala z manažerem 1D už od prosince a v těchto dnech se měli podle všeho domluvit. Ale počkala bych na nějaké ověření od někoho víc kompetentnějšího.

23
Lucas
Reagovat

Zkouknul jsem první díl X Factoru Polsko 2013 a líbilo :)) a když už jsem na to koukal, tak jsem udělal krátkej rekap ;) kdyby to někoho zajímalo.. Nevěděl jsem, kam to dát, tak je to tu – http://lucas-g.blog.cz/1401/x-factor

Reagovat

@Lucas: a nechceš to psát na Panáčka? :-) Sem se vleze i polský X Factor a určitě si zde najde i své publikum.

25
Lucas
Reagovat

@SUNíčko: Klidně a rád, akorát nejsem žádnej velkej spisovatel :D :))

Reagovat

@Lucas: To skoro nikdo z nás. Já určitě ne :-) Zítra večer to tedy s dovolením publikuji na Panackovi pod tvým jménem a již nyní tě vítám mezi námi autory :-)

27
Lucas
Reagovat

@SUNíčko: OK, dobře, děkuju moc :)

28
Jakub
Reagovat

@Lucas: Máš to celkem dobře sepsaný. Ale nechtěl by ses zaměřit i (hlavně) na letošní ročník, ve kterém je už i Ewa Farna?

29
Lucas
Reagovat

@Jakub: Ten začne někdy v březnu. Já chtěl začít předcházející řadou, abych se seznámil s porotou a budu pokračovat tou letošní. Takže pak bych rád pokračoval. :)

30
Tomík
Reagovat

One Direction jako hosti? Tak ty bych teda s úplným klidem oželel, podle mě patří k tomu nejhoršímu co vůbec kdy ve světě X Factor vyprodukoval a jejich tvorba je srovnatelná s naším Michalem Davidem. Jasně že jsou úspěšní a fanynky je zbožňují ale to byli u nás Lunetic svého času taky. O jejich kvalitě to vůbec nic nevypovídá. To už byl lepší Shayne Ward, který u nás vystoupil jako host v X Factoru 2008, ta jeho písnička byla hodně chytlavá.

31
Michal
Reagovat

@Tomík: Já osobně 1D nevyhledávám, ale musím přiznat, že spojit je byl od Simona dost chytrý marketingový tah, sice risk, ale vyplatil se. Jejich tvorba je sice taková… „Teen“, ale některé songy, musím přiznat, jsou dost zvučné a chytlavé :D. Za jejich nejlepší song považuji „Story of my life“, který podle mě vybočuje z jejich typické, skákavé-kolotočářské, tvorby :)
Každopádně každý zahraniční host takového kalibru jako je 1D, Shane Ward nebo Leona Lewis či další, by byl pro CZ/SK verzi ohromným úspěchem a určitě by byl lepší než tradiční čeští-slovenští hosté, moc velký výběr tu nemáme. :)

32
Lucas
Reagovat

Náhodou by to byl hodně dobrej krok pozvat 1D. Já je mám rád, protože jsem je sledoval v X Factoru už od začátku a zpívat prostě umí. Většina jejich písniček jsou pro teen, ale některé jsou fajn, veselý a nebo Story of my life, což je podle mě taky jejich nejlepší písnička. A líbí se mi, že se nesnaží hrát jen pop, ale trochu i ten pop rock. Srovnávat s Michalem Davidem bys musel už teda téměř všechny boybandy :)

33
Tomík
Reagovat

31: Tak chytrý marketingový tah to byl určitě, jde prostě o komerci no. Jejich jednotlivé songy nemůžu posoudit protože je neposlouchám ale z toho co jsem viděl tak to prostě fakt není šálek mého čaje. Takže bych tam raději jiného zahraničního hosta z řad X Factoru ale je pravda že jakýkoliv host ze světového X Factoru by byl pro nás úspěchem. :-)

34
DJ Vlado
Reagovat

Já bych bylo proto, aby produkce pozvala mojí xfactorskou Top 1 srdcovku Dianu Vickers, což je bohužel asi nereálné, jelikož u nás je prakticky neznámá (když si odmyslím, že Musicserver recenzoval její singly), ale aspoň by ji Češi a Slováci konečně poznali :-) Nicméně doufám, že podobná zpěvačka jako Diana se objeví mezi soutěžícími, abych měl komu fandit :-)
1D nemusím, jejich hudba absolutně není můj šálek (a zvlášť na One Way Or Another mám kvůli obehranosti v rádiích už těžkou alergii), nicméně uznávám, že od produkce je to chytrý tah je pozvat :-)

35
Tomík
Reagovat

Já bych pozval Joshe Krajcika nebo Tatea Stevense, moje favority z amerického X Factoru ale taky asi nereálné. Ten Shayne Ward se mi náhodou u nás tenkrát líbil a povedlo se ho sem dostat dokonce produkci Novy….ani se nechce věřit že je to už tolik let. http://www.youtube.com/watch?v=QIUS_-RMAAA

36
VojtaP
Reagovat

@Lucas: Souhlasím, taky mi nijak nevadí a je to asi dané tím, že jsem taky sledoval i tu soutěž. Story of my life je fakt asi zatím nejlepší, ale i zbytek alba není špatný, přijde mi dospělejší než jejich předchozí tvorba, která byla někdy až moc rozjuchaná. Ten pop rock mi k nim sedí víc. Každopádně by byl dobrý tah je tu pozvat, ale klidně i jiné hvězdy z X Factoru, ale i ty jiné světové bych uvítal :D

30: Ta písnička, co zpíval Shane byla chytlavá, ale podle mě z podobného soudku, jako právě 1D, akorát on je jen jeden. Dokonce ji napsal stejný autor, jako píše 1D :)

37
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: Diana by byla skvělá, bohužel ji tu nikdo nezná, až teda na ten musicserver. On by byl úspěch kdyby sem dostali vůbec někoho ze světové scény.

38
Tomík
Reagovat

@VojtaP: Tak já normálně ani ten Shaynův styl nějak neposlouchám ale ta jediná písnička je fakt výjimka že se mi líbí. :-) Byl by úspěch kdyby sem dostali kohokoliv, taky se může stát že tam bude zpívat jako host z jiných X Factorů třeba jenom Zonyga. :-)

39
james73
Reagovat

Tak říkali, že porotce odtajní do konce ledna. Už je 28. – dávají si teda na čas :D

40
Lucas
Reagovat

Kdyby jen vítěz polského X Factoru třeba, ale alespoň něco! :D a škoda, že James Arthur bude v Praze už v březnu, třeba by se nějak dohodli.. ale tak třeba natočí alespoň nějaký vzkaz :)

41
DJ Vlado
Reagovat

@Tomík: Josh Krajcik jako host by byl bomba a navíc by se i tématický hodil, jelikož je původem Čechoslovák :-) To mi trochu připomíná tu situaci, kdy na Českém Lvu 2005 předával hlavní cenu jeden herec českého původu, který byl v zahraniční známější než u nás, hrál např. Cornella v Pokladu na stříbrném jezeře (a pamatuju si i, jak mu Macháček, který to tehdy moderoval, říkal, že v dětství patřil k jeho nenáviděným hercům, jelikož by fanouškem Vinnetoua a on hrál takového hajzla :-D).

@VojtaP: (36) Tohle já chápu, já to mám podobné s Fifth Harmony, které jsou hudebně podobného ražení jako 1D, ale holt jsou to baby a pro jednu z nich mám slabost (konkrétně pro Camilu, která by díky své originální barvě hlasu měla šanci prorazit i jako sólistka), proto je mám rád :-)

@VojtaP: (37) Já bych se rozhodně nebránil zvát účastníky zahraničních XF, kteří u nás nejsou známí. Byla by to pro ně aspoň dobrá reklama a naši diváci by si rozšířili vzdělání :-) A zrovna tak bych se nebránil nasazování porotců, kteří jsou známí jen v jednom státě (např. Kuly). Třeba Marta Jandová se do všeobecného povědomí dostala především po 1. ČS SuperStar, do té doby byla známá víc v Německu než u nás. A zrovna Kuly by byl mentor jedna radost, proto by mě mrzelo, kdyby do poroty nebyl vybrán jen proto, že ho Češi neznají.

42
jab
Reagovat

Kdybych si měl vybrat hosta ze zahraničního X Factoru, z US bych souhlasil s Joshem K. nebo Tatem (event. Jeff Gutt nebo Alex & Sierra), z Británie bych byl nejradši za Janet Devlin nebo Lukea Frienda ;-).

43
Jakub
Reagovat

Jenže si musíme uvědomit, že Jojka (Prima) by nezvali někoho podle kvality, ale podle popularity. Vy jste tady vyjmenovali nejmíň deset jmen, ale upřímně řečeno, mě u poloviny z nich neříká nic ani jméno. A je to tím, že nejsem takovej velkej fanoušek, nesledoval jsem zahraniční verze X factoru, takže je vůbec neznám a takových diváků je většina. Takže pro takový se musí pozvat „jméno“, jako je podle mě v současné době asi 1D nebo James Arthur.

44
Tomík
Reagovat

39: Na Gorille psali že nejpozději 3.února to praskne takže nám nezbývá než si ještě maximálně ten týden počkat a pak se to konečně dozvíme.
41: Josh by byl pro mě ta nejlepší varianta a skutečně by se svým původem hodil nejvíc.
43: Já sledoval pouze první a druhou řadu amerického X Factoru, jinak sem taky nikdy žádnou zahraniční show neviděl.

45
fx
Reagovat

Tak pravda je, že mají velmi omezený výběr… Těch skutečně známých hvězd z X Factoru je naprosté minimum… Aktuálně jsou v rádiích pokud vím 1D, Littel Mix, James Arthur (ten by mi udělal nějvětší radost – doteď si rvu vlasy, že jsem promeškal zahájení prodeje lístků na jeho pražský koncert)…

Mimo to bych uvítal jako hosta třeba Rudimental feat. Becky Hill (zpívá s ním teď na koncertech)… Z US si nepamatuju nikoho, a to jsem sledoval všechny řady :-D

46
Lucas
Reagovat

@fx: jsem si říkal, kdo to ta Becky je a koukám, že ta je z The Voice :D

47
fx
Reagovat

46: A jo :D Tak to jsem si úplně spletl… Už je těch soutěží nějak moc :D

Přidat komentář