Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Prima konečně vypustila TV upoutávky na X Factor! (video)

9. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8282 w=615]

Televize Prima dnes konečně vypustila do televizního éteru téměř půlminutovou upoutávku na její hlavní jarní tahák ve spolupráci s TV JOJ – X Factor. Že jim to ale trvalo, nemyslíte? Oficiální název soutěže zatím oznámen nebyl, zda se tedy bude jednat o Česko Slovenský X Factor, X Factor CS nebo o jiné pojmenování, je prozatím ve hvězdách.

Krátké upoutávky běží na všech třech kanálech Primy. Na začátku jsou připomenuti jedni z nejvýraznějších účinkujících britského X Factoru, britsko-irský boyband One Direction, který sklízí úspěch po celém světě. Nejsou také opomenuty samotné termíny a místa castingů, pohádková výhra v sumě přes 5 000 000 Kč a odkaz na web mujxfactor.cz, který ovšem bohužel stále odkazuje na stránky Jojky. Nechápu, proč Prima doposud nevytvořila vlastní podstránku pořadu na svém webu.

Castingy jsou již téměř za týden, uvidíme, nakolik dokáže upoutávka v TV přitáhnout na blíží se soutěž pozornost veřejnosti.
Zde pro připomenutí termíny a místa castingů:

18.1. 2014 09.00 – 14.00 Jihlava (Křesťanská ZŠ, Nám. Svobody 1369/3)
18.1. 2014 09.00 – 14.00 Brno (Základní škola Husova 17)
18.1. 2014 09.00 – 14.00 Plzeň (Benešová ZŠ a MŠ, Doudlevecká 35)
18.1. 2014 15.00 – 21.00 Praha 1 (VOŠ a SPŠ dopravní, Masná 18)
19.1. 2014 09.00 – 13.00 Olomouc (ZŠ a MŠ, třída Svornosti 37/900)
19.1. 2014 16.00 – 19.00 Ostrava (SŠ elektrotechnická, Na Jízdárně 30)
19.1. 2014 09.00 – 12.00 Liberec (ZŠ s r. výukou jazyků‎, Husova 142/44)
19.1. 2014 15.00 – 18.00 Ústí nad Labem (OA, Pařížská 15)

Bedy

Snažím se věnovat různým televizním reality-show a soutěžím dost svého času. Především se zajímám o pěvecké a talentové soutěže, zejména jsem velkým fandou X Factoru. Dále také o "kontejnerovky" typu Vyvolení apod. Stále mě nepřestávají překvapovat zahraniční verze jednotlivých formátů a pevně doufám, že se jim ty naše jednou dokáží celkově vyrovnat. :)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Merťas
Reagovat

Já se teda na CS X Faktor moc těším, ale obávám se, aby to prostě Prima svou laxností nezabila. Už jen ty tanečky okolo jestli budou a nebudou. Teď teprve týden před castingem první promo a ještě k tomu docela slabé na to jaká je to výborná show. Prostě mělo by se do toho mnohem víc šlapat. Ale celkově se taky obávám, že diváci jsou formátem reality show už na našem trhu vcelku přesycení, a tak jak kontejnorovky zase na dlouho dobu Prima zašlapala hluboko do země, tak nejspíš podobně dopadnou i hudební soutěže, protože dvě velké pěvecké show, to bude zabijácké !!! Ale doufám, že se to dá všechno dohromady a X Faktor bude minimálně tak profesně dobře zvládnutá show jako byl Talent.

2
VojtaP
Reagovat

@Merťas: Taky se mi to promo zdá ofláklé, JoJ si dala na náborových reklamách víc záležet. Trochu mě mrzí, že se nepokusili o něco podobného jako Nova s Markízou minule s Hlasem, nějaké velké promo. XF by si to určitě zasloužil, ale tady z toho jde cítit, jak se Primě do toho nechce, nemůžu si pomoct, prostě vzali útržky z klipu 1D, namluvili 3 věty voiceoveru a šlus, člověk to pomalu ani nepostřehne…
K názvu si myslím, že se to bude jmenovat pouze X Factor, bez nějakých přívlastků, tuším, že se k tomu vyjadřoval i šéf JoJ.

Co se týče RS obecně, tak si taky myslím, že o pěveckých show teď dlouho neuslyšíme, možná to bude i dobře, třeba do té doby dorostou talenty a lidi to už nebudou mít tak omrzelé, pak se třeba X Factor nebo něco jiného vrátí a zase to bude pár let fungovat. I tak doufám, že televize na RS nezanevřou a pokusí se oživit některé staré formáty nebo zavést nějaké nevyzkoušené, bylo by toho určitě dost.

3
hihi
Reagovat

To co teda Prima předvedla, že měsíce nebyli schopný vypustit promo a to dlouho po podepsání smlouvy, zvlášť když u konkurence poběží podobná show, i když to je shit, tak to je prostě neomluvitelný. Tehle novej ředitel Primy se navíc vyjádřil, že mladý lidi u televize neseděj a tak chtěj vysílat hlavně seriály pro starý a reality show odsunout do pozdějších hodin, kde se už vyplatí, ale dělat je klidnější, aby bavili i důchodce. Oni ne aby mladý získali zpátky, oni se na ně prostě vykašlou. Pokud na Slovensku je u televizí mladejch lidí kupa a podobný show tam můžou běžet furt, tak to asi jde, jen se musí chtít. Naše televize si samy odehnaly mladý lidi, když se soustředily jen na ty starší. A proto teď nevědí, jestli o ně vůbec má cenu bojovat a jestli vůbec XF dávat. To co se děje u nás je šílený. Přitom co mladý baví – zahraniční seriály a show, tak se sakra snažte. Kde jsou ty časy, když startovali první VV a Prima udělala takový promo a čachry se startem, že rozdrtila konkurenci? Prostě je to o vedení televize a pokud se to na Primě střídá jak partneři Dominiky Mesárošový, tak se není čemu divit, že to vypadá, jak to vypadá. Za ty letošní kixy bych možná letos Primě přál, aby to s Novou projela a příště se trochu probudila.

4
james73
Reagovat

http://www.extra.cz/no-to-je-tedy-sok-prima-potvrdila-ze-x-factor-bude-v-porotcich-je-chaos-prachar-nevi-a-rad-by-kolaborantka-bila-udajne-podepsala-jen-slovakum-a-noname-celeste-buckingham
Celeste je prý céčková no name zpěvačka! Kdo tu chválil Novotného, že píše vtipné člány? Hlavně, že je pořád přesvědčený, že tam bude Rozbořil a ani neví, že to jojka snad už před měsícem vyvrátila jako kachnu. Nechci vás tu s tím otravoval, ale fak mě tohle naštvalo.

5
Packa
Reagovat

@hihi: To se dost odráží i na vysílacím čase třeba Partičky. Nevím, jestli to někdo sledujete, ale začalo to v pondělí kolem desáté večer, což se dalo. Pak to posunuli kolem jedenácté večer, pak to šoupli na úterý taky takhle pozdě a teď zas na pondělí po jedenácté. Přitom Partička je mířená spíš na mladší a co jsem tak četla, tak většina jsou prostě studenti a v podobném věku, kteří na čekání do půlnoci fakt nemají čas (beru to třeba i podle sebe, od jedenácti to dvanácti je fakt pitomý čas). A to je přesně ono – Prima si sama vybírá, co je pro ni důležité a nerozhoduje se podle sledovanosti. A jestli se nakonec zaměří opravdu víc na starší, tak to pro mě nebude „Prima“ ale „Eldery“.
X factor – zase. Promo týden před castingy? Proč? Kdo se tam probral, že by mohli začít něco dělat? Docela to ve mně vyvolává obavy, jak asi bude ta show nakonec vypadat. Doufám, že velení bude mít Jojka, ti vypadají, že z toho opravdu chtějí mít velkou show (jaká to má být).

6
spety
Reagovat

Prima s timhle dělá náhodou moc dobře, hodne lidem se podobny styly zhn usi uz jen z toho duvodu ze vidi nabory treba pul roku podobne jako u superstar,takhle to prijde najednou tejden pred castingama a u lidi to vzbudi zajem nez otravu:)takze ja v tomhle postupu vidim hodne dobrej tah, jak bude vypadat format samotnej je uz vec druha,myslim ze bude udelanej kvalitne, kazdopadne upozorneni se na sebe DOBRY.):)

7
Kuba
Reagovat

super

8
Bedy
Reagovat

Už přidali i velký poutací plakát na hlavní stranu Primy. Pomalu to začínají promovat no, chtělo by to ale ještě mnohem větší kampaň.. jeden, dva články na webu Primy, jedna TV upoutávka týden před castingy je dle mého názoru na tuhle show opravdu málo…, měli to rozvěsit po bilboardech po republice :D .., stejně jako upoutávky na Máme rádi Česko, těch jsem jenom u nás na západě Čech (K. Vary, Sokolov) viděl několik obrovských s tvářemi Dejdara a Prachaře :).

9
Ludvík
Reagovat

Škoda, že začali tak pozdě… mají co dohánět… akorát nechápu proč píšou přihlašte se do další řady… jako kdyby už Prima s Jojkou někdy nějakou řadu dělaly :D

10
james73
Reagovat

Ludvík: Prima ne, ale nova jo v roce 2008, tak by lhali, když by říkali, že tohle je první řada.

11
Jakub
Reagovat

Ano přesně tak, X factor už tady byl, tak nemůžou říkat první. I když v tomto případě bych možná radši i zapomněl. Je to stejný jako u Talentu, to taky Jojka nemohla říkat první řada.

12
Jack.Gibbs
Reagovat

Teď začala promovat X Factor pomocí pohyblivých reklam, které využívala již na webu v prosinci. Jelikož je to však Prima – promuje zde prosincové datumy, tudíž asi moc soutěžících nenaláká.

Reagovat

Jack.Gibbs (12) dělají skutečně vše proto, aby jim na ty castingy moc lidí nedorazilo. Škoda.

14
priznivec.obecny
Reagovat

@SUNíčko: Je to tak. S objevy českých talentů se v tomhle Factoru začínám loučit. Mě se zdálo, že ten X Factor by měl být jen slovenský, protože mám dojem, že české ručičky a hlavičky dávají v posledních letech všemu korunu. O Nově a její schopnostech dělat pěveckou show mám silný pochybnosti (no, všechno od Novy mi přijde o ničem…) a Prima v tomhle duchu, zdá se, pokračuje … Štvalo by mě, kdyby Prima práci Slováků shazovala. Zatím se mi zdá, že se tomu tak děje, ale snad tím to bude končit. Potěšila by mě vylepšená reputace např. ve formě zvolení porotce toho Rupperta… Jako pozitivum vidím větší finance na pořad a že to poběží i na českých médiích. Já ty české talenty holt oželím a budu se stejně koukat na talent jako takový a ne na to, odkud je. A taky na kvalitu pořadu. A to, si myslím, bude i dost lidí z Čech brát taky tak nějak obdobně…

15
VojtaP
Reagovat

Článek z Billboard.com :)

Bubbling Under: Celeste Buckingham Begins ‚Run‘ (celý článek zde http://bit.ly/1iZe5Zz)

„Eighteen-year-old singer Celeste Buckingham is poised to make her airplay chart debut with „Run Run Run.“ The big-voiced artist, who previously competed on the Czech version of „American Idol,“ is receiving early support from Radio Disney. The Mr. 305-signed act’s introductory single was the outlet’s No. 23 most-played song of the Dec. 30-Jan. 5 Nielsen BDS tracking week with 30 plays“

16
Elko
Reagovat

Jojka má ešte jedno prekvapenie, čo sa týka X Factoru, vraj to promo (prekvapenie) nasadia cez víkend alebo po víkende :-)

17
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: On je snad jediná „vlaštovka“ z naší SS, která protlačila, resp. donutila jmenovat Czech Idol verzi ;) Ono je to vlastně dobře, že porota v 2011 a i naši lidi (tam byl rozstřel s hlasováním, že?) ji posunuli do live. Tak nejsme aspoň za úplně hluchý. To, že pak neintovala, se už dá pochopit, že dál ji posunout nešlo…

18
priznivec.obecny
Reagovat

@Elko: Tenhle Factor je dost tajnůstkářský a něco mi na tom vadí, ale jinde je zase napětí, což je zrovna teď. Jsem zvědavá :-)

20
james73
Reagovat

19- Podle mě půjde o nějaký jeho vlastní pořad, to s tím x factorem bylo už dávno vyvráceno.

Reagovat

ad Rozboril) teď rozeslala TV JOJ tiskovku a v ní se píše

Formát, ktorý si diváci budú môcť pozrieť v prime time už túto jar, bude diametrálne odlišný od charitatívnych projektov, ktorým sa moderátor venoval niekoľko posledných rokov. Je to príležitosť mediálnej stálice dokázať svoju všestrannosť a zároveň sa posunúť do novej roviny.

22
Bedy
Reagovat

SK má novou upoutávku na X Factor, figuruje v ní opět (jako u Got Talent) Simon Cowell, ovšem opět je to směřované na X Factor Slovensko, asi natočeno dřív než se přidala Prima :D.

http://xfactor.joj.sk/x-factor-2014-novinky/simon-cowell-v-slovenskom-x-factore-chcem-vidiet-teba.html

Přidat komentář