Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Jaké bude vysílací schéma X Factoru? (obrázek)

26. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8129 w=615]

Celeste Buckingham nedávno na svém Facebooku zveřejnila jízdní řád X Factoru, podle předpokladů show začne opravdu 9. 3. 2014 prvním castingovým sestřihem. Show bude vysílána s týdenní periodicitou. Jak schéma vypadá a co nás čeká a nemine se dočtete v článku.

Castingy

Jak už je zmíněno v popisu, na první castingový díl se můžeme těšit už 9. března od 20:30. Castingových sestřihů bude celkem 6, každý týden až do 13. dubna se tak budeme setkávat s novými nadějnými i s těmi méně nadějnými zpěváky a skupinami.

Bootcamp

Bootcamp obvykle v zahraničních verzích zabírá v programu minimálně dvě hodinové epizody, my se dočkáme pouze jedné, která bude odvysílána 20. dubna. Vzhledem k tomu nás čekají nejspíš pěkná jatka. Do domovů porotců bojovat o místo v live shows postoupí pouze 20 soutěžících.

Domovy porotců

Po bootcampu obvykle následuje diváky nejoblíbenější část – Domovy porotců. Obvykle se zde odehrají jedny z nejlepších výkonů v soutěži. Soutěžící jsou pozváni na zajímavé lokace, každý porotce si také na pomoc přizve hvězdného hosta, aby mu pomohl s rozhodováním. Na tuto část připadají neděle 27. dubna a 4. května, kdy se také dozvíme kompletní finálovou sestavu postupujících do live shows, kolik soutěžících z Domovů porotců postoupí je zatím záhadou.

Live shows

Fázi Live shows netřeba dlouze představovat. Každý týden od 11. května budou soutěžící zpívat na dané téma a každý týden také někdo soutěž opustí. Zatím není známo jestli vyřazovací večer proběhne ještě tentýž den nebo večer následující, způsob vyřazování se nejspíš dozvíme také později. Ve schématu jsou zaneseny pouze první tři večery, ale podle mě se nemusíme obávat, že skončí jen u toho, šipka může naznačovat pokračování dále.
Pokud televize počítají s vysíláním do konce června, celkový počet Liveshow včetně finále o třech finalistech (29.6.) by byl 8, při klasickém počtu 12 finalistů by tak na dva večery připadla double eliminace. Jestli to tak skutečně bude se musíme nechat překvapit.

[singlepic id=8545 w=615]

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
fx
Reagovat

Nejvíc mě na všech pěveckých soutěžích baví bootcampy… Škoda, že zrovna tohle zkrátí :-/

2
Ludvík
Reagovat

Na to že to vysílají 1x týdně mají hodně konkurzových kol… 4 by stačily

3
VojtaP
Reagovat

Taky si myslím, že 4 díly se stopáží 1h30m by bylo lepší než 6 hodinových. Místo toho by mohl být delší bootcamp a jedna live show navíc.

4
Ludvík
Reagovat

@VojtaP: Souhlas… já jsem doufal aspoň v 10 liveshow… začínají moc pozdě… Hlas si to může dovolit, ona má jen 14 dílů nebo kolik, ale X Factor je soutěž na dlouho měli začít už v únoru… ale Prima zase než se rozhodne to bude další Olympiáda…

5
Vojtěch
Reagovat

Je to divné, protože 15. 5. je čtvrtek a určitě hlavní live show dají na čtvrtek!! To by Prima určitě si nedala dovolit, když by šli proti růžovce. A pak v neděli 18.5 nebudou nic vysílat, to by byly proti sobě… :) dle mého je to nějaké divné a ta šipka neoznačuji nic jiného že těch live show bude více… :)

6
Nofux
Reagovat

5 – Taky je možný, že toho 18.5. se XF nebude vysílat, protože už tam je něco jinýho a důležitějšího. Ale nijak mě nenapadá, co by to mohlo být.

7
VojtaP
Reagovat

@Nofux: Dost možná je to jenom překlep, taky mě nenapadlo nic, co by tam mělo být v tu neděli důležitějšího.

8
Jindra
Reagovat

A můžu se tam přihlásit kdyš umým dobře vařyt?Do prostřená mně nevzaly.

9
lukefry21
Reagovat

Z tohoto článku na webu JOJky plyne, že ty live přenosy budou bohužel opravdu jen tři… :/ „V poslednej fáze čakajú na účinkujúcich, porotcov a divákov tri veľkolepé živé prenosy, v ktorých sa rozhodne o absolútnom víťazovi X FACTORU.“

Za mě teda velké zklamání, nedovedu si představit přenosy X FACTORU narvané pouze do tří přenosů… Jak to chtějí proboha udělat?

(zdroj: http://xfactor.joj.sk/c/novinky/x-factor-odstartoval-precitajte-si-pravidla-divacky-najuspesnejsej-sou)

Přidat komentář