Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Leoš Mareš: „Při porotcování jsem rád kontaktní a součástí hry“

31. Květen 2020 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

IMG_20200529_174304

Moderátorský matador Leoš Mareš se letos objevil v Superstar nově v roli porotce a není pochyb o tom, že soutěží opravdu žije, včetně toho, že občas diskutuje i zde na Panáčkovi. Jaká je jeho představa o ideální Superstar a jak se cítí v nové poloze, více se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jak by vypadala Superstar pod Vaším vedením, kdyby neexistovala žádná licenční omezení?

Hodně se vzpomíná na dobu, kdy bylo více živých kol. Obecně jsou pro diváky nejatraktivnější castingové epizody, zato ti, co soutěž berou srdcem, mají rádi živá kola. Na druhou stranu pamatuji si, když byla v soutěži Aneta Langerová, tak jsem ji sledoval celou dobu, ale poslední tři jsem už neviděl, musel jsem odjet do zahraničí, bylo to prostě příliš dlouhé. Letos se v Superstar kvůli mimořádným opatřením zmenšoval počet přímých přenosů, ale my skončíme téměř v původně plánovaném termínu, protože jsme zvyšovali počet divadelních epizod. V neděli 24. května původně přenos být neměl, protože byla naplánována pauza kvůli finále mistrovství světa v hokeji. Mluví se o zkrácené verzi, ale nepřijde mi, Superstar začala přece 16. února.

Soutěž je ale ochuzena o to, že divák má možnost v živých kolech si více oblíbit interpreta a zajímá ho jeho vývoj, vrcholy a pády. Navíc má možnost hlasováním zasahovat do výběru.

Chápu, že pro srdcaře jsou vyvrcholením živé přenosy. Ale je otázkou, zda klasický divák neustále se opakující vyřazování po jednom oceňuje. Nejsem si jist, jestli bych chtěl dvanáct živých kol, takováhle show nemůže cílit na menšinové publikum.

Jaký rozdíl vnímáte mezi moderátorskou a porotcovskou rolí?

Jako moderátor jsem byl na straně soutěžícího a bez ohledu na jeho výkon jsem ho hájil. Porotcům jsem vždy záviděl jejich pozici, ale nemyslel jsem si, že bych nabídku vůbec mohl dostat. Přes prvotní obavy mě překvapuje, jak moc si roli v porotě užívám. Úplně vás to pohltí, sedíte na kastingách 8–12 hodin a jak běží čas, stáváte se přirozenějším. Pak je samozřejmě na režisérovi, jak hodnocení sestříhá, protože divák výsledek hodnotí, jako by se jednalo o přímý přenos. V pondělí se zeptám Paľa Habery, bylo to O.K., ve čtvrtek také, ale když se situace dají za sebou, vyzní úplně jinak. Ale být porotcem je samozřejmě cool, vždyť to víte sami, na Panáčkovi jste vlastně taková porota, máte odborné názory podepřené zkušenostmi a umem.

Nemáte rozdělené v porotě role? Jak byste kolegy charakterizoval?

Absolutně ne, myslím si, že když produkce nás obsazovala, tak přemýšleli o typech lidí, ale při samotném natáčení to není herec versus režisér. Pětičlenná porota vznikla tak, že se nemohli rozhodnout mezi Monikou Bagárovou a Patricií Pagáčovou, každá reprezentovala určitý způsob hodnocení a charakter člověka, kterého chtěli do poroty, tak vzali obě. Paľo Habera k Superstar patří, líbí se mi, jak hodnotí. Monika mě překvapila erudovaností a věcností a s jakou nonšalancí dokáže být tvrdá. Marián Čekovský je muzikant, komik a vůbec všeuměl. Jsem jeho fanoušek. U Patricie mě přijde, jako kdybych měl kolegyni moderátorku, nejvíce chápe show z profesionálního hlediska, zatímco ostatní tři jsou hodně bohémsky naladění. Patricie vnímá nejlépe televizní práci.

Není problém se v porotě prosadit?

Pro mě bylo obtížné to, že jsem zvyklý být při moderování těsně vedle člověka, jsem kontaktní, tady je ta vzdálenost velká. Takhle když porotce slyším pouze v uchu a ještě navíc se na ně nemohu dívat, jen periferně, bylo to obtížné. Nedávno jsem dostal nabídku sedět v porotě Tvoje tvář má známý hlas a tam zase bylo nepříjemné, že nejste při té dlouhé době čekání na soutěžícího rozmluvený. Jsem zvyklý být součástí hry, přihraji, čekám na narážku.

Rozhodnutí bývalo často rozporuplné, nepomohlo by, pokud by byla dohadování poroty vidět více na obrazovce?

Výběr lidí je vlastně sám o sobě dlouhý a komplikovaný a vlastně se do televize nehodí. Vy máte představu, že Superstar bude reality show, kde bude přítomna kamera a uvidíte, že se porotce s druhým dohaduje, ale ve finále by se vám forma záznamu nelíbila.

Jak tedy hodnocení probíhá?

Hodnotili jsme výkony, měli jsme před sebou tabuli soutěžících a věděli jsme, že se musíme dostat do určitého počtu a snažili jsme se vybrat nejlepší. Proč bychom se zbavovali kohokoliv, kdo by mohl být oblíbený u lidí? Oslabovali bychom program, chceme mít nejlepší show. Když se například vybírala finálové desítka, tak o posledním finalistovi nebylo rozhodnuto až do poslední chvíle. Byli jsem rozpolcení na dvě křídla a chtěli každý někoho jiného. Nemohli jsme se dohodnout a pak jsem navrhnul Esther, která předtím pěkně zabojovala a s tou najednou všichni souhlasili. Stává se, že někdo je schovaný v pelotonu a v cílové rovince vyjede.

A pouštíte si záznamy?

Ne, to by možná pomohlo. Pro diváka není viditelný celý proces, hodnotíte v reálném čase, ale vyřazujete na konci dne. Navíc byla rozhodnutí, kdy jsem měl jiný názor, ale je nás pět a musíme dojít k jednomu výsledku, nemůžete říct jako v pořadu Den D, mě se tento člověk, prezentující projekt, líbí a podpořím ho. Musíme se dohodnout a několikrát jsme si mysleli, že situace nemá řešení. Na Panáčkovi se také neshodnete, ale nemusíte dojít k rozhodnutí. Máme deset finalistů, za kterými si musíme jednomyslně stát, představte si ten proces jako ve filmu Dvanáct rozhněvaných mužů.

Možná by stálo zato prezentovat argumenty, proč jste je vybrali.

Ale čí argument je silnější? Superstar byl měl být komplexní „balíček“. Vnímáte příběh, to, jak dotyčný působí na jevišti. Není to rádiová show. Prvotně jsme vždy řešili zpěv, ale i „hezký“ zpěv si každý představuje jinak.

Mají možnost si soutěžící vybrat písně?

U výběru písniček porotci nejsou, ale vím, že výběr písní vzniká po domluvě se soutěžícím, kdy posílají seznam a pak se řeší známost písničky, tempo, žánr. Soutěžící navíc někdy inklinují k zpěvákům, které málo lidí zná, a ještě zvolí ne tak populární píseň. Také si dost často vybírají stejné písničky. Jako producent show chcete, aby účinkující podávali nejlepší výkony a nedáte jim záměrně špatný song.

Jaký hudební žánr posloucháte?

Miluji život ve všech jeho odstínech a v pestrosti. Poslouchám většinou hitrádia. Jsem prostě komerčnější. Celý život mám rád Coca-Colu i Big Mac, a to i v hudbě. Korejskou kuchyni rád ochutnám, ale miluji řízek s bramborovou kaší.

Budou zveřejněny výsledky hlasování?

Nevím, ale já jako divák bych je ocenil. Mám rád čísla, statistiky a budu bojovat zato, aby se výsledky po dnešním finále zveřejnily. Přišel extrémní počet hlasů, patrně i situace s koronavirem nahrála tomu, že lidé pořad sledují. Na druhou stranu pro televizi je to obtížné, že je méně reklam. Je teď hodně krátkých breaků, podobně jako v Americe.

Měl někdo moderovat živá kola? Byl jste osloven na moderování?

Ne. Nechtěl jsem míchat role, jsem najmutý jako porotce, tím bychom popřeli nastavený systém. Vyřešilo se to rozdělením moderování mezi všechny a chopil jsem se role spojnice mezi režisérem a kolegy porotci.

Z minulých řad Superstar máte někoho, koho byset vyzdvihnul?

Hodně lidí uspělo, ale musím zmínit Bena Cristovaa, který má milionový účet na Instagramu, vyprodanou O2 arénu, naprosto úžasné. Může se povést komukoliv, ale je to o osobnosti Bena, který se dokázal takhle prosadit. Je hvězdou západního střihu. Přitom když přišel do soutěže, myslel si, že Superstar je o tancování a až na castingu ve frontě se dozvěděl, že je to pěvecká soutez. Timotej byl podobný případ, není zpěvák, skládá taneční hudbu od 13 let a mě dostal jeho příběh, že kluk, který ani nešel do soutěže s cílem být zpěvák, je náhle za zpěv pranýřovaný. Málokterý soutěžící MasterChef uvaří všechno, někdo třeba nedělá dezerty. Univerzálnost je fajn, ale jsem pro rozvíjení předností, pokud je někdo nejlepší steakař na světě, tak je to přece v pořádku a nemusí dělat něco jiného. Soutěžící také budou zpívat po soutěži věci, v kterých se cítí silní, akorát že se jim může stát, že vypadnou v Superstar na dezertech

Máte tip na vítěze?

Miluji překvapení, je ve mně showbusinessový čertík. Lidi milují černé koně a líbilo by se mi, kdyby vyhrál outsider.

Aby David porazil Goliáše?

Ale kdo je David a kdo Goliáš? Jsou nějaké kurzy, ale většinový divák má svého favorita a drží mu palce. Vždy jsem vnímal tu pravděpodobnost, s kterou by někdo mohl vyhrát, ale chtěl jsem zvednout ruku takovému vítězi, kterého nikdo nečekal. Mám rád ten zvrat, když jsem třeba vyhlašoval Lukáše Adamce. Letos mohu říct, že je to na prvních místech neuvěřitelně vyrovnané.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 96
1
Bezík
Reagovat

Pěkné, moc pěkné, dobře si se ptala, ale Leoš je obratný a mnohdy se ladně vykroutil ;-)
Nicméně ještě má rozhovor dva další výsledky (pro mě)
1) Leoš má u mě malé, ale významné plus za to, že mi poslal Esther do finále !
2) konečně vím, jak vypadá Tridentská princezna !!!
;-) :-D

2
jjj
Reagovat

Leoš je rozenej diplomat, je vidět, že je to profík :-) Nesouhlasil bych s tím, že klasický divák by nemusel ocenit vypadávání po jednom. Celkově se mi to četlo pěkně, rozhovor na úrovni, i když až tolik nového jsem se nedozvěděl, Leoš je prostě dobrej. Možná mě překvapila poslední věta, že je to na prvních místech neuvěřitelně vyrovnaný, ale taky to mohl Leoš myslet jinak, že např. u něj či obecně v myslích diváků. Oba jste šikovní :-)

3
libena
Reagovat

pěkné, děkuju za zprostředkování leošových názorů, je to opravdu mistr slova a jeho odpovědi jsou mnohdy mistrovsky vykličkované, na druhou stranu to chápu. nemůže prozradit co by říct určitě chtěl.

na druhou stranu jsem si myslela že „vipichne“ některé panáčkovské diskutéry a nějak je rozebere. je tady na to pár slušných adeptů ;-)
violette, tak příště :-)))

4
Monika
Reagovat

@Bezík: JJ Leos je profik a obcas z toho rozhovoru vybruslil :-)))

Jinak s nim sdilim sympatie pro outsidery, ja to mam hodne podobne, v kazdem rocniku si snazim vybrat k fandeni neprvoplanovaneho favorita, aby v tom fandeni bylo napeti a vyvoj. Taky mi muj hlavni favorit vyhral naposledy v roce 2006 (a to ani nebyl outsider vyjimka u me), jinak furt prohravam :-)) V tom mi je sympaticky i Tomas, ma to hozeny dost podobne jako ja. Navic pokud se nemylim jemu nevyhral nikdy nikdo. Ja mam zasah aspon u Anety a Drdy, jinak taky smolik.

5
Monika
Reagovat

Nostalgicky vzpominam na minulou radu, Maslikova jela v ocich divaku start cil, byla pokladana za jasnou vitezku a snad nikdo nepochyboval o tom, ze by nevyhrala. Fandila jsem Elisce Ruskove v te rade a to byla jizda. Nikdy nezapomenu na to jeji finalove vystoupeni I will always love you, to byl takovej sok, uplne me to vystrelilo z kresla, husina po celem tele ani jsem pomalu nedychala :-)), jen poslouchala, obrovska pecka. A jak vedla pred Terezou!! Takova obrovska skoda, ze to nedotahla do konce, hrozne me to mrzelo, jak by tam stala s Terezou a leos by pak vyhlasil vitezem ji, to by byly pohledy k nezaplaceni :-))

Vlastne nejlepsi v tomhle ohledu je finale GG a Lukase, to byl asi zatim nejvetsi zvrat v dejinach SS, GG jasna favoritka, navic ten vecer byl Lukas kritizovan, GG chvalena, zminila ji jako vitezku komplet cela porota..a pak vitezem se stava Lukas. To byla fantazie, obrovskej adrenalin pro divaka a i pro Leose to muselo byt bozi… jak si precetl obalku, ten pocit v dany moment..kdy drtiva vetsina lidi tak nejak ocekavala Gabinu a on vedel, ze vyslovi Lukase…

6
orchis
Reagovat

Děkujeme za rozhovor, bylo zajímavé si to přečíst :-))

7
Ally
Reagovat

Taky, děkuji, zajímavé, je vidět, že jste si dali oba záležet. Taky mě překvapil názor, že pro běžného diváka jsou asi atraktivnější castingy. Ale určitě to má Leoš něčím podpořené, x let zkušeností , milion sledujících na instagramu atd..Je fakt, že já se posledních pár let s “ normálníma lidma “ o Superstar skoro nikdy nebavím, tak jsem ovlivněna názory zde.

Tak snad si dnes užijeme nějaké překvapení všichni :)

8
Tomáš
Reagovat

Zajímavý rozhovor s Leošem, z některých věcí vykličkoval ale asi to jinak nešlo. Snad se mu podaří prosadit zveřejnění výsledků hlasování, vlastně vůbec nechápu co by s tím mělo být za problém a proč by televize aspoň pořadí v obou kolech a nebo i procenta nemohly zveřejnit. Jeden dotaz mi v tom rozhovoru chyběl. A to sice ten, jestli Leošovi nepřijde že produkce Novy a Markízy v těchto soutěžích v posledních osmi letech hrozně zvýhodňuje holky a jestli mu nepřijde zvláštní že od roku 2012 vyhrávají vždy jenom dívky a že dnes přibyde v pořadí už sedmá dívčí vítězka pěveckých soutěží v řadě za sebou. Jeho názor na toto by mě doopravdy moc zajímal. Protože si myslím že tu protekci u děvčat prostě nejde popřít. Sedm vítězek dívek po sobě to prostě není jenom tak. Produkce všechno ovlivňuje strašně moc, mnohem víc než diváci. Kdyby letos zařízli ještě před živáky Báru, Dianu a Dominiku tak jako to udělali všem talentovaným chlapům a do Finále by poslaly jen 4 holky a to ještě Esther, Julii a k nim třeba Hanku a Karin co vypadly v semifinále, prostě ppodle stejného klíče jako vybrali kluky když zvolili do Finále ty slabší, tak by letos natuty vyhrál kluk. To že kluci nevyhrávají a asi už ani nikdy nebudou, to je především zásluha produkce a toho že prostě oni to takhle chtějí.

9
Tomáš
Reagovat

Ještě bych s Leošem nesouhlasil ohledně počtu živáků. Možná má pravdu že 9 nebo 10 kol je v dnešní době už moc a bylo by to pro běžné diváky už moc natahované, navíc by si to možná ani po celou dobu nedrželo slušnou sledovanost, ale udělat živáky jenom 2, tak to je zase extrém z opačného konce a není s ním podle reakcí spokojený naprosto žádný divák. :-))) Já myslím že optimální řešení by mohlo být 12 finalistů a živáků udělat příště zase aspoň 7 nebo 6 a mohli by pak být spokojeni úplně všichni, televize i diváci. A ať mi nikdo nevykládá že kvůli koroňákovi nešlo letos udělat živáků víc. Vždyť už je v podstatě všechno uvolněné, klidně se ještě mohlo vysílat další tři neděle. Hlavním důvodem prostě je šetření. Ale tady platí další věc – pokud televize nemají peníze na to aby mohly udělat dostatečný počet živých přenosů, aby bylo aspoň 12 finalistů a dokonce ani na to aby si zaplatili nějakého moderátora a musí nechat moderovat porotu (!) což je mimochodem snad ještě větší wtf než ty dva živáky, tak proč se vůbec do takového projektu jako je SuperStar pouštět? Buď to udělám pořádně a nebo se na to vykašlu. Ale tohle jsou typičtí čecháčci, je to prostě naše povaha. Škudlilové v produkci musí být opravdu mimořádní, udělají pořad v okleštěných podmínkách a s minimálními náklady ale hlavně že se na tom sami co nejvíc napakují. Že na tom utrpí diváci i soutěžící, to je absolutně nezajímá. Jenom vlastní zisk, to je o co jim jde. A pokud ty finance vážně nemají, proč prostě s další SS raději pár let nepočkat a nenašetřit si na to aby to udělali pořádně? Vykašlat se mezitím na všechny ty Voice a SS každé dva roky v okleštěných podmínkách, zájem by po delší pauze vzrostl i u diváků a šlo by to udělat pořádně z našetřených financí. Ale to by zas nešly zisky a nemohli by vydělávat, bylo by to pro ně kontraproduktivní. Je to prostě asi už ztracené s tou naší slavnou produkcí a celým jejím současným pojetím SuperStar.

10
Sa. I.
Reagovat

Super předkrm před večeří, pardón, před večerem ;-)
Violette výtečně připravená a Leoš umí skvěle tančit mezi vejci ;-)

11
Tomáš
Reagovat

@Monika: To by byla paráda kdyby dnes vyhrál Martin, že? To bych vyletěl do nebes radostí. Ale to je pohádka, můžeme si snít dál. Ona by stačila asi i ta Bára aby to dopadlo aspoň trošku nečekaně. Ale na 99, 9 % to dnes vidím na pořadí 1. Diana, 2 -3 Bára a Martin, 4. Dominika a 5. Giovanni. Prostě zase všechno podle předpokladů. Zvrat chci strašně moc ale myslím že se ho ani my ani Leoš už nedočkáme. Diváci hlasují předvídatelně a kdyby to snad přece jen chtěli nějak zvrátit, postará se produkce aby jim Dianka stejně vyhrála. Takže to bude předvídatelná nuda no a lepší už to nebude nikdy.

12
Rudolf
Reagovat

S takovým soutěžícím jako Timem je to pak těžký, Když se hlásí do soutěže v něčem, co pak dělat nechce, tak tím jen trápí sebe, diváky i štáb. To je podobné, jako by se někdo přihlásil na medicínu s tím, že lékařem být nechce.

13
Dana
Reagovat

Smekám a děkuji, Violete, za bravurně vedený rozhovor👍👍👍 Dala jsem si jej s opravdovým potěšením:)

14
Ally
Reagovat

@Rudolf: No je. Ale soutěže pro producenty , textaře atd ještě nejsou . I když tu tuším Scalex kdysi navrhoval.

Taky mě pobavilo, že Ben zjistil až v řadě na castingu, že to je soutěž o zpěvu :) Ale tak asi osud tomu chtěl, že tam měl stát.
Jsme si vzpomněla jak tam šel kdysi můj bratranec, jestli to byla hec nebo šli rovnou z karaoke baru :) No na hvězdnou pěchotu to asi nebylo.. ataky měl jiné příjmení naštěstí než já :)

15
Ally
Reagovat

@ Rimmer ..až Martin zahřmí super čisté vysoké G… eeever you are ..
To mě pobavilo :) ale stejně se na to těším, kapesníky připraveny :)

A kdo psal , že zpívali hymnu…. já první přemýšlela , kdy zpívali soutěžící Kde domov můj ?? :))

16
Ally
Reagovat

@Ally: A Nad Tatrou sa blýská…sorry :)

17
Filip
Reagovat

„Letos mohu říct, že je to na prvních místech neuvěřitelně vyrovnané.“

Tak proto ta obrovska, az by se dalo rict neskutecne trapna, tlacenka Dianky na jistotu :D

18
Ter.
Reagovat

Leoši, rada bych se v navaznosti na diskusi u vas na instaci dozeptala, jak to opravdu bylo se solem Mira Smajdy v Pribeh nekonci. Fakt jste vzbudil mou zvedavost :) Diky.

19
Violete
Reagovat

@libena: Tak třeba další rozhovor by mohl být o kyborgách, mytologii, sociálních médiích a diskutujících na Panáčkovi :-) Anebo, ještě lépe, to vtělím do své fantasy knihy.

20
Filip
Reagovat

Jinak je podle me spatne, ze porotci znaji vysledky hlasovani, kolik kdo ma hlasu na prvnich mistech – podle toho muzou upravovat svoje dalsi hodnoceni a tim vyrazne snizit vlastni rozhodovani divaku a tak by to byt nemelo.

21
Violete
Reagovat

@Sa. I.: Bylo mi ctí být předkrmem :-) Tanec mezi vejci mě zaujal a prý skutečně existoval jako středověký německý tanec, Goethe popisoval Mignon, který mezi vejci skutečně tančila, aniž se jich dotkla a sváděla tak hlavní postavu románu Vilém Meister.

22
Violete
Reagovat

@Filip: Nevím, nakolik porotci vědí umístění těch, co postupují, ale Leoš Mareš se je dozví před vyřazováním. Hlavně jsem zvědavá, jestli opravdu bude to překvapení. Třeba by mohla být dnes příznivá konstelace. Přála bych to Báře. A co si dát ještě před finálem písničku, Always od Erasure, za mě vizuálně povedený videoklip https://www.youtube.com/watch?v=lWqJTKdznaM

23
Filip
Reagovat

@Violete: Ja tipuju, ze to prekvapeni bude prave ten nepostup Bary do TOP3 :D Produkce pro to udelala maximum.

24
Sa. I.
Reagovat

@Violete:
21
To je fajn :-)Také se takto zajímám hlouběji, o to jste/jsi mi sympatičtější. Jsou mi blízcí lidé, co se jen nekloužou po povrchu. Opravdu píšeš fantasy? Mně se to povedlo jen v jedné povídce /Vlak do Mefistotelovic/, jinak se striktně držím reality a psaní mi po cca 12 letech na tom ustrnulo, vypsala jsem se z podoby ;-)
Těším se na večer, ale už teď je mi smutno, že to tu po ještě jednom velkém boomu postupně utichne :-/ :-)

25
BarBora
Reagovat

@Violete:
Dík za rozhovor, nebudem ho rozoberať, kolegovia ho predo mnou už prebrali a skomentovli, s väčšinou súhlasím. Ale nemohla by si sa viac podeliť o videné, dojmy, ako to tam vyzeralo, atmosféru a tak.

26
Violete
Reagovat

@Sa. I.: Já jsem někdy hlubokomyslná až moc :-) Mám vymyšlený trojpříběh provázaný různými časovými rovinami, historickou linku se šlechtičnou, současnou s květinářkou a scifi realitu, kde právě probíhá Superstar, ale v nějakém absolutně ulítlém formátu. Zatím jsem ale stále na začátku. Jinak jsem napsala fantasy povídku Záhada V. H., kterou jsem chtěla převést do komiksu, ale zatím je jen v Almanachu Městské knihovny v Praze, kdybys se chtěla podívat https://web2.mlp.cz/koweb/00/04/37/61/67/almanach_start_line_ii.pdf

27
Violete
Reagovat

@BarBora: V reálu je to takové dost komorní jeviště, sice impozantní s těmi světly, řada s židličkami porotců se fakt natahuje dost do šířky. A vepředu byl ten stan s testováním na COVID-19, jak je vidět u Leoše na Instagramu. Superstáristy jsem zahlédla fakt jen letmo. Atmosféra naprosto poklidná.

28
libena
Reagovat

@Violete: tak super, v rozhovorech určitě pokračuj, je to skvělé, prostě „príbeh nekončí“

a připojuji s k prosbě @BarBora: o sdělení osobních dojmů a postřehů

29
Michaela
Reagovat

@Ter.:

Co bylo se sólem Mira Šmajdy?

Vždyť tam ani žádné neměl, ne? Jeno něco málo na konci.

30
Ally
Reagovat

@Violete: To zní jako Atlas mraku ?
A musela jsi se tam taky nechat testovat? ;)

31
Ally
Reagovat

@Ally: A to byl špatný vtip uznávám..já teď už 14 dní nachlazená, tak raději nikde nechodím ..tak taky důvod proč jsem nešla, na 99 , 9 % mi nic není ,ale tak bych se proslavit nechtěla :)

32
Tomáš
Reagovat

To že není moderátor a porota zná tím pádem výsledky hlasování, to je samozřejmě další věc která je v tomhle ročníku úplně na nic. V tom právě bylo to kouzlo když společně s diváky byla při vyhlášování vítěze moderátory napnutá i porota a nikdo z nich netušil kdo vlastně vyhraje – a nebo se tak aspoň tvářili že ty výsledky neznají a měli v divácích vzbudit ten dojem ale to už je koneckonců ve výsledku jedno. Jestli i vyhlášení vítěze Leošem bude dnes probíhat z porotcovského křesílka a nepůjde ani mezi finalisty, tak to už bude vážně hodně nepovedené.

33
Sa. I.
Reagovat

@Violete:
26
Tak jsem se podívala i něco četla, uložila jsem si link, protože mě to zaujalo, také link na Tvůj Blog iDnes, tak máš o jednoho čtenáře navíc ;-)
Já mám svoje první pokusy v jiném almanachu – od str. 9 dvě povídky, to už je dávno:
https://www.kdk.cz/user_uploads/knihovna/projekty/publikacni%20cinnost/supliky/supliky_2003.pdf
Od té doby jsem se hodně rozprostřela v písmenkových seskupeních ;-) Ale poslední roky útlum.
Vůbec si netroufám tipovat vítěze SS 2020, bude to o tom, kdo dnes večer chytne za srdíčko a za citlivé uši ochotné majitele kreditu ;-)

34
Filip
Reagovat

Myslite, ze Bagarova bude dnes hodnotit pres webkameru? :D Ja bych si na to i vsadil.

Jen skoda, ze tentokrat nebude moci jit obejmout Dianku :(

35
Tomáš
Reagovat

@Monika: Máš pravdu, nikdy mi hlavní favorit nevyhrál. Ale někteří k tomu byli fakt jen malinkatý kousíček a skončili druzí – Bende, Spilka, Šmajda. Pak sem začal mít smůlu ještě větší a favorité mi vypadávali dřív a dnes už se většinou nedostávají ani do Finále. :-D Na Slovensku tedy vyhrál druhou řadu Cmorik a tomu bych určitě fandil z celé té finálové jedenáctky ve které tam tenkrát byl nejvíc ale nevím jestli se to dá počítat když sem ten ročník nesledoval v době kdy běžel ale vzal sem ho v povědomí spíš až později po sloučení české a slovenské SS. Dnes to pro mě bude opravdu hodně smutné Finále stejně tak jako tomu bylo i před dvěma lety. Nemám tam už vůbec nikoho.

36
Tomáš
Reagovat

@Monika: Ještě jeden dotaz na Moniku : Proč pořád říkáš Maškové Mašlíková? :-D

37
DJ Vlado
Reagovat

@Filip: Myslím, že dokonce přijde osobně, jelikož Habera na Instáči sdílel fotku, kde je vedle něj volné místo :-) Kdyby byli jenom 4, tak by je posunuli, aby nepůsobili asymetricky :-)

38
Rudolf
Reagovat

@Tomáš: Je to čím dál čitelnější, předvídatelnější a nezajímavější, Poslední finále, kdy ještě vypadaly šance tak nějak vyrovnané, bylo v roce 2013: Sabina vs. Itcho. Pak už to bylo jasné dopředu.

39
jjj
Reagovat

@Violete:
Na mě ta povídka byla hlubokomyslná až moc, rychle jsem se zamotal :-) Možná je až moc umělecká a neškodilo by trochu více švihu. A taky mám rád, když si k nějaké postavě od začátku vytvořím nějaký vztah, nejlépe sympatie, což ale bývá u kratších povídek problém. Tvůj rukopis je v ní ale zřejmý, máš bujnou fantazii, vytváříš si vlastní svět :-)

Jinak nic proti Leošovi, ale možná by se mohl rekap posunout na první pozici a psát postřehy k finále pod něj :-)

40
Violete
Reagovat

@Ally: Atlas mraků mám ráda kvůli tomu, že se chopil Tom Tykwer, ale knihu jsem nedala. Já píšu více surrealisticky a vizuálně, tak by to mohlo být jiné, ale třeba to bude nakonec ten komiks :-) Naštěstí mě netestovali, jen mi změřili teplotu a bylo to.

41
Eda
Reagovat




tak jak lidi, ja to vidim na Barboru i kdyz ma vetsi kurz 🤩🤑
https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/superstar-2020-finale-vyhraje-kovaova-nebo-piesova_5008.html


42
Violete
Reagovat

@jjj: Jsem si toho vědoma, budu muset své psaní zjednodušit a nebo naopak, udělat ze sebe takového Borise Viana. DJ Vlado by mohl vytvořit nový příspěvek s fotkou.

43
Tomáš
Reagovat

@Rudolf: Já bych řekl že i mezi Sabinou a Itchem už bylo předem jasné že musí vyhrát češka Sabina protože na řadě s výhrou bylo Česko stejně tak jako tak že s ní ve finále musí být slovák. Takže poslední napínavé finále bylo podle mě Adamec – Gunčíková před devíti lety a tak to nakonec i dopadlo. Takový šok už ale bohužel asi nikdy v životě nezažijeme.

44
Filip
Reagovat

@Tomáš: Tehdy byl Adamec opravdu sok, i pro me velkej.

Ale s odstupem casu, kdyz se nato podivas, tak i Adamec byl logickej vitez, protoze to byl Slovak, coz nyni ukazuje, ze to vlastne zadnej sok nebyl.

45
BarBora
Reagovat

@Eda:
Bodaj by si mala pravdu, ale aj keby Baška nevyhrala, rada by som si ešte vypočula Next to me.
Držím palce.

46
libena
Reagovat

leoš má na instagramu fotku s finalisty, no diana vypadá jak princezna, celá v bílém, dominice to taky sluší, ale je tmavě modrá. bára krátké lesklé třpytivé šatky jak z osmdesátek, asi se k songu hodí…ale diana okamžitě upoutá pozornost

47
RAINMAN
Reagovat

SuperStar – finále ze dne 24. května
———
Šafrata: výborný
Piešová: pod tónem, špatné frázování, občas falešné, hlasový fond výborný
Bikárová: výborný pohyb i tělo… ale jinak to byla nuda
Májský: hloupý výběr písně, intonačně špatné, frázování nedobré
Kramárová: špatný výběr písně, předbíhala hudbu, pod tónem
Lukešová: nudné a intonačně špatné
Ricci: pod tónem, intonačně špatné, refrény dobré
Schreiner: špatné frázování ze začátku, pak dobré… krásně zařval
Lubadika: originálně pojaté, špatná intonace i frázování, závěr už byl dobrý
Kovaľová: mikrofon špatně ozvučen, divácký zážitek u TV byl hrozný

48
jjj
Reagovat

@Violete:
Články by měly jít normálně pozičně prohodit, Lukša už to párkrát udělal z podobných důvodů. Já jen, že rekap je více k věci a je už pod ním dost příspěvků k tématu, tady se případné komentáře k Leošovi ztratí. A taky netrhnem rekord v počtu příspěvků :-) Ale nějak zvlášť mi na tom nezáleží, čistě jsem vznesl návrh :-)

49
dolores
Reagovat

Violete…. som rada, ze tu mame taku super spoludiskuterku, ktora nema problem vybehnut za Leosom a urobit rozhovor pre nas, co sme tak daleko … som na teba hrda :-)

suhlasim s Leosom, ze ak by sme sa my tu na Panakovi mali zhodnut na 10 finalistoch, tak to by bol problem a dodavam, ze by sme sa mozno aj pobili :-D

P.S. Monika vyzera uzasne, to nie je mozne, ale aj vo vysokom stadiu tehotenstva bola nadherna, krajsia ako predtym… takze nielen Kate Middleton to dokazala …:-D

50
Ter.
Reagovat

Zastřelte stylisty! Bára vypadá jak stará mladá z osmdesátejch let, je mi jí lito :(

51
libena
Reagovat

kdeže má barbora ty slibované podpatky :-))

52
Ter.
Reagovat

A Habera trochu buran, ne? Sundat si sako bez toho, že by se dovolil přitomných dam. Leoš se tam potí ve smokingu nebo v čem.

53
Lukša
Reagovat

@jjj: Provedeno, snad Vlado promine 🙂. Tak k diskuzi k aktuálnímu dílu všichni pryč, a pamatujte na klid a žádné obrovské zahlcování fóra ;)

54
Filip
Reagovat

Tak prvne pozitivni veci:

Tu Bagarovou z obrazovky vymysleli skvele :D fakt jako sci-fi a skvelej napad!

55
Violete
Reagovat

@dolores: Diky moc, rada jsem to udelala. Zatim ten prenos je hodne o Monice Bagarove. Bara se mi libila hlavne v refrenech.

56
Filip
Reagovat

A ted negativa…

Na Barbore se zase vyradil stylista, horsi uces uz ji vymyslet nesel. V te ukazce vypada asi 100x lip.

Navic ji dali obleceni podobny jako minule u Bikarove, u ktere to ocividne „slavilo uspech“. A Dianka „velmi necekane“ opet oblecena jako princezna :D

57
Jai Kudo
Reagovat

Bagárová OK, ale Piešová ne. Bez energie, nulový feeling jako vždycky, frázování jakž takž, ale jinak mě to nebavilo…

58
Monika
Reagovat

Bara byla hrozna, cekala jsem to, ale byla to jeste vetsi hruza. takovej grc si vybrat do finale, je masakr, sebevrazda, k tomu vypadala jak teta ze lhoty, ctyricetileta mana v zupanu, bara budemit problem projit do trojky, velky problem

59
Tomáš
Reagovat

Báře to podle mě moc nesedlo i když ji porota vychvalovala. A ještě ji dají hned na začátek, hodně nevýhodná pozice. Je evidentní že se jede na vítězství Diany. Bára bude mít co dělat aby byla v Top 3.

60
DJ Vlado
Reagovat

Jenom připomenu, že to není poprvé, kdy porotce hodnotil přes stream, konkrétně v roce 2006 při SHS2 byl Habera jednou po operaci slepáku a protože ho operovali v Praze, tak musel streamovat :-) Ale vyřešili to s Moničkou skvěle, všechna čest :-)

61
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Jasně, že jedou na výhru Diany, ale přiznám se, že by mě letos nevadilo ani kdyby vyhrál Martin :-D

62
Mata
Reagovat

preboha chudatko Baska, fakt pomsta stylistov a produkcie… taketo podpasovky:-(((((((((((((((( idem jej hned poslat zopar esemesiek, chcem ju vidiet v top3, nech si este zaspieva Imagine Dragons

63
libena
Reagovat

hej lidi! diskutujte plís jen pod jedním vláknem ;-) thnx

64
Jai Kudo
Reagovat

LIkvidační výběr pro Martina funguje bohužel bezpečně. Ať mě nikdo, ale Leoš, neříká, že si tohle vybral sám a dobrovolně.

65
Rimmer
Reagovat

Ajaj tak kříšťálově čisté tóny Martina se nějak nekonají.

66
Filip
Reagovat

Kdyby nahodou Schreiner vystrkoval v poctu hlasu ruzky na Dianku, tak ho pro jistotu porota docela dost sjela :D

67
Tomáš
Reagovat

Báře ten účes fakt neslušel. Martin měl ze začátku překvapivě intonační problémy a i jinak bylo to jeho vystoupení nuda. Takže to vypadá že hlavní hvězdou večera a tím pádem jistou vítězkou bude vážně jen Diana.

68
Rudolf
Reagovat

Tak Martin dneska nic moc, zklamání. V Superstar 2009 stejný song v podání Jendy se mi líbil víc.

69
Rudolf
Reagovat

Tak se zdá, že budeme mít opět čistě dívčí TOP 3. Giovanni je tam jen do počtu a nevím, jaký závratný touchdown by musel dát, aby skončil na lepším než 5. místě.

70
Rick
Reagovat

Dianu tá produkcia tlačí až to musí byť blbé aj jej samotnej. Zase má Adele, ak nemá Aguileru tak má Adele. Leoš konečne trochu kritiky na ňu. Diana by už mohla pochopiť sama, že Adele nie je pre ňu. Plot twist na dnes, Diana 4. :D to by bola show.

71
Sa. I.
Reagovat

Za mě první kolo Dominika. Diana se doprovázela znakovou řečí – těch gest bylo opravdu moc a budilo to dojem, že je to nějak rychlé.

72
Filip
Reagovat

Tak NEJLEPSI vykon zatim DOMINKA.

Zbytek byl horsi a nekdo jeste horsi.

PS: Vykon Dianky to byla takova ceckova, mozna i deckova Adele :D ale ani to ji nezabrani vyhrat.

73
Filip
Reagovat

2. kolo zatim jak Martin, tak Barbora skveli!

Skoda, ze musi nutne postoupit Dianka, protoze za normalnich okolnosti by si postup zaslouzila trojka: Dominika, Martin, Barbora

74
Tomáš
Reagovat

Bára se mi v tom Mullerovi líbila, řekl bych touchdown. Tím se dost zachránila a pomůže jí to do Top 3. Martin taky podal skvělý výkon v Kornovi. Přesto to začíná vypadat zase na dívčí Top 3 jak to tak počítám. A je to vlastně už úplně jedno, je to letos strašná nuda.

75
dolores
Reagovat

@Tomáš: Tome , pod to napisat do diskusie vyssie …:-) tam sme vsetci

76
dolores
Reagovat

Billy Ocean este zije, tak mozno pride pozdravit ako povodny interpret Giovanniho on :-D

77
Filip
Reagovat

Az na ten konec byla Diana vylozene spatna a po Dominice (ve 2. kole) druhy nejhorsi vystoupeni vecera.

Dianka by tomto vykonu objektivne mela byt mimo TOP3, ale i tak nam vyhraje srdiecko zlate :)

78
Tomáš
Reagovat

V Top 3 budou tři baby jako před dvěma lety. Za chvíli vypadnou Giovanni i Martin. A Diana to stejně natuty vyhraje. Šílená nuda to je, neskutečně.

79
libena
Reagovat

@Tomáš: tome, fakt, diskuse je v jiném článku ;-)

80
Tomáš
Reagovat

Pěkně na hovno když to tu nefunguje jak by mělo, fórum neunese nápor diskutujících, padá to a neodesílají se příspěvky v těch nejdůležitějších okamžicích.

81
Rudolf
Reagovat

@Tomáš: Tím hůř, že se tu diskuteje na 2 článkách.

82
Filip
Reagovat

Tak na tu finalovou bidu to nakonec dopadlo alespon trochu dustojne. Barbora bude urcite jednou z tech horsich vitezech, nicmene porad velmi dustojna vitezka!

Zabery po vyhlaseni vitezu se mi mozna libily uplne nejvic ze vsech. Protoze vetsinou se to vyhlasi, preda sek, vyleti konfety a konci prenos. Tady to nechali trochu dyl, Leos to tam trochu rezirovali a bylo to super!

Tohle urcite nemusi byt posledni rocnik SuperStar, nicmene chce to hodne veci vylepsit do priste a hlavne doufejme, ze uz zadna korona, ci jina krize nebude.

Nove SuperStar Barbore Piesove 3x zdar!!!

83
Tomáš
Reagovat

Tak vyhrála Bára, to je překvápko co? Ale nicméně pořád slovenka takže zadání pro letošní rok ohledně výherní země bylo i tak splněno. Mě to bylo mezi těma dvouma celkem jedno ale posledním vystoupením i mě Bára emočně dostala takže sem to nakonec taky přál víc jí ale byl sem do poslední chvíle přesvědčen že to bude Diana. Tak aspoň takhle no ale kluk už stejně nevyhraje nikdy.

84
Filip
Reagovat

@Tomáš: Kazdopadne mam pocit, ze priste budeme hledat muzskou SuperStar. Preci jen tolik rocniku bez vyhry kluka uz je moc, ne?

A jelikoz musi vyhrat Cech, tak Cesi – zpevaci – priste mate obrovskou sanci! :)

85
Toka
Reagovat

@Filip: Že letos vyhraje holka jsem tipoval už od castingu. Nevinil bych z toho produkci, za mě ty holky už kolik ročníků hlasově válcujou druhé pohlaví. V TOP10 bylo 6 holek a 4 kluci a mezi náma, kdyby do toho produkce vůbec nezasahovala, tak tam jsou kluci maximálně dva (konkrétně Martin a Dolínek, jenže si byli moc podobní).

86
martinez.cz
Reagovat

Přijde mi opravdu smutné, že ani v této, troufnu si říct docela malé, komunitě nedokážou diskutující psát příspěvky do těch správných diskuzí. Tato má být o Leošovi, o rozhovoru a každý jeden z nás, kdo už sem napíše, by měl vzdát velkou poklonu Violette, která si jednou takhle řekla, že ten rozhovor udělá, a tak ho jednoduše udělala.
Takže Violette, wow, opravdu super práce. Já bych to rozhodně tak dobře neudělal, a to mě práce s lidmi živí.
Pokud někomu chybí nějaké téma, pak Violette dokázala, že je možné se zeptat někoho přímo ze Superstar kolotoče a dokonce dostat na svoje otázky odpovědi.
Ještě jednou, super práce a díky za ni. :)

87
libena
Reagovat

@martinez.cz: yes, já jsem se snažila už včera na to poukázat, ale bylo to marný, bylo to marný, bylo to marný….

88
Monika
Reagovat

@martinez.cz: Souhlasim, klidne bych byla pro aby to tady Vlado promazal a nechal jen komentare souvisejici s rozhovorem.

89
martinez.cz
Reagovat

@libena: Viděl jsem, snažila ses, ale někdy prostě nenaděláš nic.

@Monika: Wow, poprvé se s Tebou na něčem shodnu. :D

90
Violete
Reagovat

@martinez.cz: Diky moc za poklonu, potesila me. Ja mela bonus, ze jsem na Superstar nahledla z obou stran a urcite to kazdemu doporucuji.

91
Tomáš
Reagovat

@Violete: Doufám že sem na Panáčka Leoš teď po konci SS zase co nejdříve zavítá a podělí se s námi o dojmy z nedělního přímého přenosu. Musela to být fakt síla takže samozřejmě co nejčerstvější dojmy by byly nejlepší. A taky doufám že nám prozradí kdo na kolikátém místě skončil v hlasování v 1. živém kole a kdo to kolo vyhrál protože naše drahé televize nám jistě nezveřejní zase vůbec nic jako obvykle. Můžeš se na to Leoše prosím kdyžtak zeptat, když máš na něho kontakt?

92
martinez.cz
Reagovat

@Violete: Vůbec nemáš proč děkovat a máš pravdu, zákulisí stojí za to. Měl jsem možnost do něj také trochu nakouknout a rozhodně nelituju.

@Tomáš: Jsi normální? Tak Violette nám tu zprostředkuje během několika dní rozhovor a ty po ní chceš, aby znovu napsala Leošovi s tím, že ty chceš vědět něco dalšího? Uvědomuješ si, že Leoš žije v ČR a dá se s ním spojit tak, že se ho zeptáš sám? A až ho zkontaktuješ, protože Violette to (doufám!) za Tebe dělat nebude, nezapomeň se ho, prosím, zeptat na celou tu konsipraci ohledně kluků, to bude brát určitě vážně. Ty vole, občas, prosím, přemýšlej než začneš ťukat do klávesnice..

93
Violete
Reagovat

@Tomáš: Já si myslím, že některé věci by měly zůstat zahaleny trochou tajemství, ostatně autenticitu zážitku nikdy člověk přesně nezprostředkuje, i když se o to může pokusit. Jeden čas jsem i měla období, kdy jsem poslouchala jen zpěváky, které jsem slyšela zpívat naživo, ale v Superstar vlastně neslyšíme nikoho takhle přímo. Možná v budoucnu.

94
Violete
Reagovat

@martinez.cz: Bylo by fajn ty dva odlišné světy prolnout, ale to je na filosofickou debatu, zda by to bylo možné a účelné.

95
martinez.cz
Reagovat

@Violete: Já Ti nevím, jak píšeš, mně osobně to nepřijde moc účelné. Věc první je, že i když věřím, že Leoš Ti mohl říct něco málo víc než je v rozhovoru, tak ani jeden z nás ( a tím teď myslím nikdo z diskutujících na Panáčkovi) nemá tu zkušenost z první ruky, nebyl součástí produkčího týmu. Nebo se pletu? Je tu někdo takový? A k tomu se pojí věc druhá, že někteří diskutující budou pořád psát to svoje bez ohledu na to, jaký argument před ně postavíš. Např. s Tebou si o tom rád pokecám u kafe, chatu.. cokoliv Tě napadne. Ale o všech lidech tady to bohužel nemůžu říct.
Neříkám, že to je špatný nápad, vůbec ne, tam bych snad začal přispívat i častěji, než teď jednou za 5 let, jen se tady vrátím k tomu, že nevím, jak moc účelné by to bylo.

Popravdě mě nejen v poslední době zajímá trochu jiná věc. Proč vlstně každý z nás sleduje Superstar / Voice / X Factor? Tomáše štve, že tam nemá kluky. Dost lidí štvala blonďatá část poroty. Dva živáky. Někdo v jiné diskuzi zmínil nedstatek talentů. A to nemluvím o tom, že dost lidí ze soutěže neuspěje ve skutečném světě. Promiň, tohle je určitě do jiné diskuze, jen je to něco, co se mi v poslední dobou honí hlavou. Asi napíšu Vladovi, jestli bych mohl udělat nějakou anketu nebo diskuzi na toto téma. :)

96
Violete
Reagovat

@martinez.cz: Já vím, že je to spíše sci-fi ta moje myšlenka. Zajímaly by mě Tvoje názory, klidně napiš na e-mail, co jsem tady dávala, mythighoul@gmail.com

Přidat komentář