Panáček v reality show

Gabriela Gunčíková bude reprezentovat Česko na Eurovision Song Contest 2016!

11. Březen 2016 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest, SuperStar 2020

GG_eurosong

Finalistka Česko Slovenské SuperStar 2011 a dnes již ostřílená zpěvačka Gabriela Gunčíková bude reprezentovat Českou republiku na letošní Eurovizi. Vystoupí s písní I Stand, kterou napsali Aidan O’Connor a Sara Gilbert, na hudbě se podílel Christian Schneider. Gabriela byla nominována pětičlennou odbornou porotou. Podle kreativního ředitele soutěže Jana Potměšila o nominaci rozhodly zkušenosti ze zahraničí a úžasný hlasový rozsah. Semifinále soutěže se odehraje 10. a 12. května ve Stockholmu a živě ji bude přenášet také ČT2. Píseň české reprezentantky společně s videoklipem si můžete přehrát uvnitř článku.

gg_eurosong3

foto: eurovision.tv

Gabriela, která letos oslaví již 23. narozeniny, bere svou nominaci především jako čest a nezapomněla vyzdvihnout celoevropské rozměry soutěže. Díky poměrně nečekané nominaci se tak po delší době GG dostává opět do popředí zájmu české veřejnosti. Gabriela totiž poslední 3 roky intenzivně pracovala na svém pěveckém umu u profesionálního hlasového kouče Kena Tamplina v USA. Kromě jiného získala prestižní angažmá na koncertní šňůře Trans-Siberian Orchestra, která čítá více než 120 koncertů v největších arenách po celých Spojených státech. Toto angažmá se GG podařilo udržet hned dva roky po sobě. Zdá se, že nyní sólová kariéra Gabriely nabírá na nový směr. Uvidíme, zda se kromě „eurosongu“ dočkáme také dalšího studiového alba.

V písni I Stand Gabi přemítá nad minulostí a životní cestou, která se neobešla bez chyb, také však o znovuobjevení sebe sama a převzetí kontroly nad svým životem. Píseň sice nenásleduje rockové kořeny Gabi, nicméně se jedná o silnou atmosferickou a gradující skladbu, která dává vyniknout jejímu velkému talentu. Nepochybuji, že při živé prezentaci v semifinále bude v sále někdo, kdo v závěru nepocítí husí kůži. Gabriela má velké šance dostat se do užšího výběru.

K I Stand byl již natočen videoklip, který si můžete pustit níže.

Semifinále soutěže sledujte již 10. a 12. května na ČT2, 14. května poté finále na ČT1. Gabriela vystoupí v 1. semifinálovém večeru, kde se utká například proti zástupcům z Rakouska, Chorvatska, Ruska, Islandu, aj.

Jak se vám líbí česká reprezentace na Eurovizi? Jaké tipujete umístění v soutěži? A má píseň šanci uspět i v Česku?

 

 

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Eurovision Song Contest, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 136
1
Jai Kudo
Reagovat

Do letošní pětičlenné odborné komise zasedli rovnou tři čeští porotci z loňského ročníku Eurovision Song Contest. Prvním z nich je Jan Maxián. Hudebník, skladatel, herec a především dabér, jehož hlas můžeme slyšet prakticky všude. Byl zpěvákem a klávesistou kapely Nightwork a je spoluautorem muzikálu Quasimodo.

Honza Dědek je hudební novinář. Napsal například knihu o skupině Lucie, je autorem scénáře k několika hudebním pořadům České televize a nyní pracuje pro Lidové noviny.

Dalším členem poroty byl textař, hudební publicista a redaktor deníku Právo Jaroslav Špulák. Jeho články o Eurovizi můžeme číst na internetovém portálu Novinky.cz. Jako jeden z mála českých novinářů soutěž považuje za prestižní a významnou.

Michael Kocáb je skladatel, zpěvák a politik. Je zakladatelem skupiny Pražský výběr a tvoří hudbu k filmům. Politicky je spojen s událostmi kolem Sametové revoluce a pamatovat si jej můžeme také jako ministra pro lidská práva a národnostní menšiny.

Posledním porotcem, který se zasadil o výběr písně „I Stand“ a reprezentaci Gabriely Gunčíkové, je loňský zástupce České republiky Václav Noid Bárta.

2
Jarda
Reagovat

Mám smíšené pocity, Gábinu mám rád a považuji ji za jednu z nejlepších českých zpěvaček, ale ani s touto písní se do finále asi nedostaneme. Pěkně zazpíváno, ale naprosto nezapamatovatelný hudební motiv, není tam v podstatě žádný refrén a dokonce nemám ani chuť si to pouštět znovu. Možná je to ale pouze můj názor…

3
Michal V.
Reagovat

Ja myslim, ze eurosong se v dnesni dobe da vyhrat jedine tak, ze se nebudes ucastnit.

Volbu uznavam, i porota je podle me rozumne slozena, ale proste ta soutez je divna prehlidka.

4
VojtaP
Reagovat

Gabi bude mít v semifinále kolegyni z pěvecké soutěže, vítězku australského X Factoru Dami Im https://youtu.be/2EG_Jtw4OyU

5
Michal V.
Reagovat

a hlavne kazdej kdo nekdy sledoval vyhlasovani vysledku tak moc dobre vi, ze evropa je rozdelena do nekolika ‚hlasovacich bloku‘, ktery si davaj pekne hlasy mezi sebou a my prirozene soucasti zadneho takoveho bloku nejsme… nepatrime ani k balkancum, ani k rusakum ani k severanum a nejsme ani nijak velka/zajimava zeme jako nemecko apod….

6
Michal V.
Reagovat

@VojtaP: loni me dost mrzelo, ze se vic neujal ten australec…to byla pekna pisnicka… ale viz moje poznamka o hlasovacich blocich…

7
Monika
Reagovat

@Jarda: Naprosto souhlasim. GG je imho dobrej vyber, dobre se na ni diva, dobre ji to zpiva, je dostatecdne zkusena, ale song je uplne podprumernej, nema zadnou gradaci, silnej motiv. Je to zpichnute horkou jehlou, tohle nebude zadnej hit ani u nas, uz si ten song ani nevybavim a to teprve dohral.

8
Monika
Reagovat

ja si myslim, ze bychom mohli postoupit, ale to by se muselo podarit vyprodukovat opravdu kvalitni song. Zatim jsme v soutezi meli jen podprumerne songy, vzdyt zadnej ze songu, ktery nas reprezentoval v minulosti se nestal hitem ani u nas. Sama vata a letos se obavam, ze to dopadne stejne. Zbytecne vycerpana ucast GG, s timhle bych ji tam neposlala a znova tam uz asik nebude moci jet, neznam pravidla.

9
Radek aka SUNíčko
Reagovat

Gábina je nejen nádherná baba, ale má i naprosto nádherný hlas. Bohužel ta píseň je, jak je psáno výše, naprosto podprůměrná, nezajímavá bez jakéhokoliv chytlavého a zapamatovatelného motivu. Škoda promarněné příležitosti. Gábina tu díru do Eurovize udělat mohla, mít lepší repertoár.

10
Jai Kudo
Reagovat

Tak, vybírali ze 40 songů, jestli tam lepší nebyl ví jen porota. Tuto písničku původně nazpívala Dasha, proč z její účasti sešlo nevím, nejspíš proto, že je těhotná a v létě se jí narodí mimino :-) Gabča to pak odjela do Švédska přezpívat a prý to taky trochu předělali. Když vyjde podiová prezentace (a já věřím, že jo) tak postup do finále není nereálný. Źe se písnička nelíbí naší komerční Monice mně dává naději, že to není tak špatný :-D Podle bilance na youtube to má asi 89% kladných hlasů, což sice není žádná sláva, ale její konkurenti na tom nejsou o nic lépe, většina naopak mnohem hůř.
jinak souhlasím s Michalem V ohledně toho hlasování a „bloků“. Možná by pro nás hlasovali Slováci, ale nevím, jestli to u nich bude v TV když tam letos nikoho neposlali, ozývá se hodně Poláků i Rusů (!) a skrytý potenciál tuším u Švédů – je to přece jen Švédská písnička…..

11
Radek aka SUNíčko
Reagovat

@Jai Kudo: vtipné s tím počtem hlasů. Když jsem včera v noci dával palec dolů, byl poměr zcela jiný. Jednotky kladných hlasů a zhruba podobný počet záporných palců, jako je tam nyní :-)) Asi na to naběhli fans Gabiny :-)

12
Monika
Reagovat

@Radek aka SUNíčko: presne tak, tyhle palce jsou naprosto bezpredmetne, staci o tom dat vedet na fans stranky a zaryti fandove hlasuji pro cokoliv, bez ohledu, zda se jim to libi nebo ne

13
VojtaP
Reagovat

Stejně jako Jai si myslím, že důležitá bude prezentace na živo, která pokud bude efektní, tak se určitě v daném večeru neztratí, ta šance tam je. To, že to není úplně hit na první dobrou ještě neznamená, že tam Gabi nezazáří. Taky je to mnohem lepší song než většina písní z loňska. Ještě jsem dopodrobna nezkoumal, co je tam vše za materiál, jen jsem tak letmo prolétl diskuze na YT pod různými žebříčky. Někde dávají ČR zhruba doprostřed pole a někde zase hodně vysoko, jako milé překvapení.

Jinak jsem někde četl, že systém hlasování má být upravený a bude rovněž zahrnovat hlasování poroty.

14
Jai Kudo
Reagovat

@Radek aka SUNíčko: @Monika: Jestli si dobře pamatuju, tak při různých soutěžích SS, XF, Hlas apod. jsi tady hlavně ty Moniko operovala počty ohlasů na youtube, facbooku aj. Samozřejmě, že na tom fakticky nezáleží, ale s těmi naběhlými fans apod, je to zlomyslnost, kterou bych zrovna od SUníčka nečekal (u Moniky je to normální). Těch lajků je tam přes 2000, přičemž Gabčin fanklub měl v době největší konjunkruty cca 100 členů. Pokud vím, tak nikdo už asi dva roky podobný „náběhy“ neorganizuje….nevím proč zrovna tobě a Monice ty kladné hlasy pro GG tak vadí. Z ostatních zemí slyším a čtu jen, jak jsou jejich zástupci super, nejlepší, písníčky skvělý atd. Jen od čecháčků samozřejmě místo podpory je slyšet jen že je to podprůměr, nepostoupí, nemá šanci atd. Přitom jste si asi nedali tu práci a neposlechli si alespoň přehled písniček, který budou soutěžit. ČR si opravdu takovou zpěvačku jako je GG nezaslouží.

15
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: nereaguj podrazdene na svoji muzu, ja jsem konzistentni v nazoru, ano davala jsem to sem, ale vzdy jsem dodavala, ze to nemusi nic znamenat..mimochodem vloni se taky psalo, jakou maji Marta s Noidem sanci, v hlasovani se drzeli ve stredu, meli dobre prognozy a jak to dopadlo..proc bych psala, ze je song super, kdyz se mi vubec nelibi? ja to nikdy nehodnotim podle zeme, neposlala bych hlas ani Slovakum, kdyz by me song neoslovil..to, ze lide hlasuji pro sve kone vetsinou, ano je to pravda, ja to takhle nastavene nemam, vzdyt Andrea Hola byla skoro sousedka me tety a presto jsem ji neposlala jedinej hlas v Hlasu a dost jsem ji kritizovala…

16
tomáš
Reagovat

Sleduji tuto soutěž od doby co jsme se zúčastnili poprvé, což bylo v roce 2007 se skupinou Kabát, kde jsme úplně vyhořeli ale ne vinou této skupiny. V loňském roce kdy jsme měli zástupce Martu s Bártou tak song neměl chybu, byl chytlaví i rytmický a bylo z toho 13 místo což je úspěch. Musím souhlasit s tím hlasováním je pravda že státy které spolu sousedí tak si předávají body mezi sebou což se mi taky nelíbí. Tento song od Gabči by mohl uspět, letos je to vyrovnané jak sleduji průběžně státy které měli finálová kola tak postupují skoro samé ženy s průměrnou písní. Pokud se tato píseň vylepší efekty které hrají nejvíc v této šou, pak věřím na úspěch Gabči ve Švédsku a postup do finále.

17
Tomáš
Reagovat

Tak písnička mě opravdu nebaví, vůbec sem nebyl ani schopen to doposlouchat do konce….jak už někdo psal žádnej refrén, nic….jenom to tak unyle plyne a je to nuda. Absolutně se mě to nedotklo a nic to ve mě nevyvolalo. GG je jinak pro Eurosong z ČR asi ta nejlepší volba, nádherná žena a vynikající zpěvačka. Ale tato píseň je šlápnutí vedle. Kdyby mohla zpívat něco z repertoáru, který dělá s tou svou americkou metalovou kapelou, tak by určitě měla šanci se dostat výš a dopadnout líp než kdysi Kabáti a Gipsy.CZ. Ale jak už tu taky bylo napsáno, ta soutěž je divná a země si rozdělují hlasy mezi sebou. Naprosto odlišná kultura, kterou ani nikdy nemůžeme pochopit. Vždycky sem jen koukal co tam mělo úspěch a nechápal to. ČR ani o žádné vítězství hrát nemůže, to je nereálné. Ale ukáže se GG na takové velkolepé akci, zazpívá si tam….všimnou si jí další lidi. To jí ani nijak neuškodí.

18
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Sorry, reakce byla podrážděná ne proto, že se vám to nelíbí, ale kvůli řečem o „náběhu“ fans, kteří tam odklikají ty lajky…… :-)

Je také dobré si uvědomit účel, ke kterému byla složena. Není to žádný světový hit, ale podle mně lehce nadprůměrná „festivalovka“ která přesně splňuje to, co podobné soutěže produkují a očekávají. Jak píše Jarda Konáš velice správně ve svém komentáři:
Opulentní nadýchaný pop balancující na hranici dramatičnosti a teatrálnosti…..
A souhlasím s Tomášem, že další důležitý vklad je skutečnost, že Gabrielu uvidí celá Evropa a okolí, v smifinále cca 200 milionů diváků – to je promo jak kráva!
Pro zajímavost odkaz na opravdu překvapivě dobrý a objektivní komentář Jardy Konáše, kterého nikdo nemůže podezírat, že by Gabině fandil :-D
http://magazin.aktualne.cz/kultura/hudba/gabriela-guncikova-ma-v-eurovizi-slusnou-sanci/r~58588948e7b811e5a0ca0025900fea04/

19
Prochor
Reagovat

No co, Gunča chce vyzkoušet všechno. Podruhé tam nepojede – na to dám ruku do ohně.

20
J
Reagovat

Tak piesen som si pustila az 3-krat a zamerala som sa aj na text piesne. Co mne v podstate na piesnach v Eurovizii vadia su tie texty. Vacsina z nich su priserne odrhovacky. Tato piesen nie je zla, ale nedavam velke sance uspiet. GG okrem efektov by mala mat aj urcitu marketingovu podporu, aby sa prebojovala do finale.

21
Jai Kudo
Reagovat

@J: Já doufám v postup do finále. TOP10 už by byla opravdu senzace. Jestli sis poslechla ty ostatní soutěžní songy, tak drtivá většina je mnohem horších…..ale to hlasování je samozřejmě i o taktice, politice apod. Marketing je samzřejmě potřeba, hlavně v zahrničí, když od nás se nemůže (naštěstí) hlasovat. Škoda, že GG asi nebude na Eurovision tour v Londně, kde bude většina ostatních účastníků a budou zpívat živě. GG bude v té době ještě na turné s RMC. Ale tam se zase nabízí pravdielné promo při každém koncertu RMC po celém Německu. Já ještě spoléhám na živé vystoupení, prý se chystá nějaká velkolepá pódiová video produkce atd. Tak uvidíme :-)

22
J
Reagovat

@Jai Kudo: To nie je zly napad s tym promo vystupenim pocas koncertu RMC v Nemecku. Inak som zbrazdila net a nasla som dost priaznive ohlasy na GG piesen u susedov v Polsku a dost zaujala aj v Belgicku a Anglicku. Pocitam, ze piesen moze zaujat aj Skandinaviu. Ak by sa dalo hlasovat aj zo Slovenska verim, ze dostane hlasy. Ta piesen musi zniet tak vela ako sa len bude dat. Bolo by dobre ak by bola vysielana aj u nas na Slovensku.

23
Tomáš
Reagovat

Jo to je pravda, škoda že se Slovenská televize nechce zapojit aspoň do přenosu finále a umožnila hlasování. Když se vrátím k hitu Gabči nejni to špatný ani dobrý něco mezi, chybí mi tam něco co by mě vtáhlo do děje. Souhlasím že tato pěvecká soutěž je o taktice a politice. Jsem na druhou stranu rád že se zúčastníme a naši zpěváci zpěvačky se mohou zviditelnit.

24
nofux
Reagovat

@VojtaP: Hlasování poroty bylo zahrnuto už od roku 2009 – ale v kombinaci s hlasováním diváků. Od letoška bude každá země rozdávat „dvojnásob“ hlasů – jeden set za diváky a jeden za porotu.

Jinak sledovali jste tu soutěž vůbec v posledních letech? Dost se to od 00s změnilo – díky porotě se přátelské/politické hlasování dost potlačilo a skoro úplně zmizeli veškeré úlety, kvůli kterým ta soutěž má u nás takovou pověst.

25
nofux
Reagovat

Jinak GG rozhodně šanci na postup má, jak podle bookmakerů tak podle fanoušků na velkých eurovizních fórech. Její písnička je mnohem líbivější než ta naše loňská a patří k nejlepším letošním baladám. Pro mě má ten song lehce „mystický“ nádech a při dobré pódiové prezentaci má šanci zaujmout. Sice to neni úplně Gábiny styl, ale v Evropě to nikoho zajímat nebude a navíc všichni víme, že je GG skvělá zpěvačka, takže zazpívá všechno a naživo tu písničku ještě pozvedne.
K dobrému umístění taky není třeba aby to byla hitovka na první dobrou, viz Maďarsko 2013 nebo Holandsko 2014 :)

26
nofux
Reagovat

Jinak když už je tu článek o Eurovizi – tak můj letošní favorit je Gruzie – tak jen taková menší ukázka pro ty z vás, co si myslí, že je Eurovize jenom o prvoplánových, líbivých popovkách :-) https://www.youtube.com/watch?v=y5VynlW6Xeo

27
Monika
Reagovat

@nofux: S tim nesouhlasim, letosni unyla balada se ani z poloviny nevyrovna pisnicce Hope never dies, taky zadna pecka, ale porad o tisic procent lepsi nez letosni nuda. Skoda, ze GG nezpiva Hope never dies.

28
Doyle77
Reagovat

I stand je pro GG dokonalá věc. Ona je ta co sešla z cesty, narazila do zdi a dělala chyby. V osmnácti její talent zneužili. Peníze za každou cenu, až by z ní nezůstalo nic. Přesto se stala skvělou zpěvačkou. Ona se v té písni omlouvá, děkuje a slaví.
Zvláštní náhodou se taková písen dostala ke zpěvačce, která ji prožila. Málokdo v evropě (i u nás) to pochopí. Možná to nebude stačit na postup, ale hádám, že kdyby si GG mohla zvolit kteroukoli ze 42 písní letošní eurovize, byla by to I stand.

29
Jai Kudo
Reagovat

@Doyle77: Když jsem několikrát četl, že ten text je primitivní apod. tak jsem si ho přečetl a přeložil (což by měli udělat i mnozí jiní) a došel k podobnému názoru, jako vy. Ten text je GG blízký a proto si asi bude stát za ním i za tou skladbou. btw „omlouvá, děkuje a slaví“ – dobrý postřeh!

30
bezik
Reagovat

Přiznám se že účast GG v tomhle freak show je pro mě trochu nepochopitelná. Já čekal spíš něco jako ženu s třemi prsy, nebo dvouhlavého chlapa, to by mělo šanci na úspěch ale GG ? To je jen (byť dobrá) zpěvačka. Tady uspějí jen obludky ;-)

31
Prochor
Reagovat

30 – Možná kdyby si nechala narůst plnovous – o takové je na ESC zájem.
Jinak na postup do finále budeme muset zapomenout – to se zatím žádnému Čechovi ani Slovákovi nikdy nepovedlo a to včetně Karla Gotta.

32
nofux
Reagovat

^

Oba evidentně o soutěži vůbec nic nevíte, tenhle styl komentářů bych čekal tak na Novinkách a ne na Panáčkovi, zvlášť ještě od lidí, co sledují talentovky.

33
bezik
Reagovat

@nofux: No tak to mi pověz, co o téhle megasračkařině nevím. Jsem jedno ucho :D

34
Jai Kudo
Reagovat

Jen pro představu, přehled účastníků prvního semifinále v kostce:
https://www.youtube.com/watch?v=tjLHBrghSQY

35
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=eo0VrY5C-ow Mě se kdysi v Eurosongu líbili tihle dva chlapíci z Azerbajdžánu, ti byli fakt parádní. A došli tuším až do finále a skončili někde na osmém místě.

36
Michal V.
Reagovat

imo nejvetsi prusvih je, ze podobnych modelu – hezka zpevacka, popova odrhovacka, vyzyvave obleceni, je tam fakt 12 do tuctu… a uprimne receno je velmi tezke absolutne nezapadnout v sedem prumeru.

hodne by pomohlo dobry nasazeni, aka nejlepe v poslednich 3ech vystupujicich a pekne to odpalit.

37
Michal V.
Reagovat

jinak z uvedeneho sestrihu me fakt docela dost zaujal ten rusak a kdyz vemu v potaz jak daleko se dostala loni ta ruska modelka, je to peknej chlap a ze spravne geopoliticke oblasti, tam asi bude hodne hlasu pro nej.

ty ostatni holky me celkem prislo, ze aspon v tom kousku co byl hran maj zajimavejsi refreny.
moc jsem nepochopil ten manevr rakusaku s tou francouzkou/francouzstinou.

38
Prochor
Reagovat

No, doufejme, že Gunčice dostane na rozdíl od Gipsy.cz alespoň jeden hlas. Ten bude asi ze Slovenska:-)

39
Monika
Reagovat

Ze sestrihu me nejvic zaujalo Rusko (pro me jasnej vitez prvniho semifinale) aspon v te kratke ukazce a pak se mi jeste libil Azerbaijan.

40
nofux
Reagovat

@bezik: Jestli si myslíš, že pro úspěch musí být účastníci bizarní, dvouhlavé příšery, pak evidentně o tý soutěži nevíš vůbec nic (maximálně to, že před pár lety tam byla nějaká Verka Serduchka nebo Conchita) a řadíš se ke komentující žumpě na našich zpravodajských kanálech. Takovým lidem netřeba nic vysvětlovat, protože si stejně nic vysvětlit nenechají :)

41
Jai Kudo
Reagovat

Hm, co je tohle zase? WTF! I když upřímně, čekal bych to horší…… :-D
https://www.youtube.com/watch?v=nPRZLhxCh6A

42
jab
Reagovat

@Jai Kudo: @Jai Kudo:
Tak ona necoveruje GG poprvé, asi to bude jeden z jejích idolů :-D. Pěvecky celkem slušné, ale nejvíc mě tam baví ta kytara – o důvod víc, proč si chci do pár let ke své DM-ST přikoupit i některou z jejich mahagonových sester :-).

43
nofux
Reagovat

Ten cover od VV se mi vůbec nelíbí :D

Jinak, na dvou největších eurovizních fórech se v hlasování fanoušků umístila GG zatím na 7. a 9. místě a v hlasování Francouzských fanoušků taky na 7. místě http://www.eurovision-bonsoirparis.com/crbst_168.html – takže aspoň mezi fanoušky jsme hodnocení vysoko – uvidíme, co na to ještě diváci u TV obrazovek.

44
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Ty mi chces hnout zluci ze :-)))) Neni horsi exsuperstaristka nez tahle zoufala osoba, presladla afektovana nula, ja to povazuji za drzost nazpivat cover songu, ktery soutezi v letosni Eurovision soutezi, co jeste neprobehla. No a neni to kvuli hujerce, to by mi vadilo u kazdeho, tohle se proste nedela s ohledem na probihajici soutez. Ja chapu, ze by se kvuli zviditelneni byla schopna nacpat i prasatum do zradla, ale kdyz dva delaji totez neni to totez. Na GG se nikdy nedotahne, vzdy bude jen zavidet za monitorem :-))) GG je krasnejsi, uspesnejsi, lepsi zpevacka, hihi :-))))

45
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: :-D :-D :-D

46
Monika
Reagovat

No a mimochodem neni to zadna Gabriela Guncikova – I stand – cover by Vivi, ale je to Veronika Vrublova – I stand (cover) Gabriela Guncikova. Jen ucelove napsane pro lepsi vyhledavanost na YT, kdyz je ted ta Eurovise :-))) Nadeje, ze si ji vsimnou svetovi producenti a jini lide z branze, az si budou vyhledavat skutecnou Gabrielu Guncikovou.

47
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Jj, je to parazit :-(

48
jab
Reagovat

@Monika:
Teda mne by rozhodně nenapadlo takhle slovíčkařit při pojmenování coveru :-D :-D :-D. Možné je všechno, ale podle mne je naprosto jedno, jestli svůj cover pojmenuji XY – ABC (YZ cover) nebo YZ – ABC (cover by XY). Na mne třeba osobně působí tenhle název coveru tak, že dává o to silnější hold původnímu interpretovi, když ho uvede hned na prvním místě. Tímhle ViVi neobhajuju, podle mne udělala za poslední rok, dva hodně chyb, kterými sešla z celkem zajímavě vyšlapané cesty, ale tohle mi přijde fakt dost ujeté :-D.

49
bezik
Reagovat

@nofux: 40 : Neschopnost pochopit psaný text, natož ještě zvládnout ironii a nadsázku, to vůbec nehrozí :D. Ty dnešní školy fakt produkujou elitu …. (blijící smajlík)

50
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Možná je to slovíčkaření, ale já v tomto souhlasím s Monikou. Nakonec Vivi sama přiznala, že to tak uvedla proto, že „Přece jen tuto písničku takto vyhledají snáz… “ Nějaká pravidla pro to asi neexistují, ale je to spíš otázka všeobecé slušnosti a případného respektu k původnímu interpretovi pojmenovat to tak, aby bylo jasné, o co jde. Takhle si to třeba lehce najdou zahraniční zájemci o Eurosong, neznající GG, a budou si třeba myslet, že to takhle blbě zpívá naživo GG ….. :-) ALe připadá mně typické, že to takhle použila právě Vivi, kterou tady máme většinou tak „rádi“ už od Hlasu. Od někoho jiného by mě to překvplo víc. :-)

51
Prochor
Reagovat

OT – Bára Hazuchová prý vydala první singl.
http://www.extra.cz/favoritka-superstar-ukazala-co-v-ni-je-jak-se-vam-jeji-klip-libi

P.S. Když si vzpomenu, tak se mi vybaví Emmy Cudzinka. Možná proto, že jsem čech. A co vy?
https://www.youtube.com/watch?v=Ki_slyGr9LE&list=RDKi_slyGr9LE

52
Prochor
Reagovat

OT No2.
S překvapením zjišťuji, že můj „brácha“ Jirka Schellinge stále žije a dokonce podrtil Adele.
http://www.impuls.cz/clanky/2016/03/nejprodavanejsi-ceskou-desku-ma-jiri-schelinger
Takže ome oblíbená brácho\.
https://www.youtube.com/watch?v=5vKaUEVxDqw

53
Prochor
Reagovat

A kdo z mladých pak Jirku nezná tak snad tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=PDoqzOnglEc

54
Monika
Reagovat

Ja pridam jeste prvni sing veroniky danisove

https://www.youtube.com/watch?v=SgJ5GWdDYtQ

Osobne jsem dost cucela, ze vyprodukovala neco jeste desivejsiho nez jsem od ni ocekavala. Strasnej song, strasnej klip, absolutne se to k ni nehodi a z meho pohledu silne kopiruje Daru Rolins.

55
bezik
Reagovat

Pro DJ Vlada, jestli sem občas zavítá. Víš že Lucka Bakešová je nová Laura a natočila s ní letošní CD Továrna na sny ? Docela slušný posun v její kariéře ;-)

56
bezik
Reagovat

@Monika: Nebylo by to špatný, kdyby to nemělo tak příšernej text, ten je k zblití. Jinak normální, celkem vkusné funky, dobře zahrané i zazpívané.

57
Monika
Reagovat

@bezik: Tak to jsi snad prvni komu se to libi, na FB sklidila strasnou kritiku i od svych fanousku :-)) No me to prijde celkem legracni, kdyz tam s tou svoji oplacanou postavou tancuje a prijde mi to desne amaterske cele, pro me jeden z nejhorsich pocinu exsuperstaristu.

58
bezik
Reagovat

@Monika: Tak s tím „líbí“ bych to nepřeháněl, líbí se mi úplně jiné věci, ale pokud si odmyslím text, tak mi to přijde jako mírný nadprůměr současné běžné komerční produkce. Text to ovšem sráží někam do hlubin.

59
DJ Vlado
Reagovat

@bezik: Samozřejmě, že to vím, dokonce jdu dneska večer na křest toho CD v Lucerna Music Baru :-)

60
bezik
Reagovat

@DJ Vlado: No paráda, tak pak poreferuj ;-)

61
Jai Kudo
Reagovat

Lucka Bakešová jako Laura? Zajímavé…. :-) Já jsem konečně sehnal vstupenky na brněnský Čarodějáles, takže se těším 30.4. v Brně na Riviéře to bude doufám super… Guano Apes, The Qemists, Monkey Business aj.
https://www.facebook.com/%C4%8CAROD%C4%9AJ%C3%81LES-335253631741/?fref=pb&hc_location=profile_browser

62
Prochor
Reagovat

OT. Doufám že bude další Superstar a dočkáme se zase rockového kola.
Chtělo by to nového Šmajdu, který by dal třeba tohle od Alice Coopera:
https://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww

63
Ally
Reagovat

A tak mě se ten song od GG dost libi..ale je fakt , že mám dneska nějakou mělancholickou náladu, tak možná nejsem objektivní :)

Není to asi uplně do rádia, ale to jejedno, když u nás se hlasovat nebude..
Jinak to je snad podminkou songů Eurovize, že nemají refren, ne ? :)

No asi jsem už jak komerční Monika, z celé diskuse jsem si vzala totiž informaci , že je Dasha těhotná :) to ji ale přeju..

64
Ally
Reagovat

A pustila jsem si i Veroniku Danišovou / na Vivi nemám odvahu zatim :)
..a náhodou dobře se to poslouchá..text teda u téhle hudby někdy naštěstí neřeším :) a jestli se v tom ona cití dobře proč ne.
..tak Dara to není no vzhledově :) ale aspon není umělá..

65
Jai Kudo
Reagovat

Když jsme u těch absolventek talentových soutěží, včera mělo křest CD Jany Rybníčkové a skupiny Purpur, tohle je titulní song ……nevím, proč všichni musí zpívat funky :-)
https://www.youtube.com/watch?v=we4RTfvM7zA

66
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Ona je to především dost velká nuda. Text hroznej, muzika a klip nejsou o moc lepší (sledovat Danišovou svíjející se v nějaké teplákové soupravě nebo v čem to je fakt výchyt…..jako klobouk dolů, jak dokázala zhubnout, ale na tohle fakt ještě zdaleka nemá). A především, to nemá na rozdíl třeba od Dary žádnej…“šmrnc“…..

67
Tomáš
Reagovat

@Prochor: No to by teda vážně chtělo.

68
jab
Reagovat

@Prochor: Tohle bych taky rád slyšel v SS, ale spíš než Šmajdu bych tam bral někoho s hrubším a ne tak úzkým hlasem.

69
Monika
Reagovat

OT: Chtela jsem strasne zdrbnout novou show Tvoje tvar ma znamy hlas, ale neni tady k tomu nikde solo clanek, tak nic :-)))

70
Jarda
Reagovat

@Monika: Myslím, že tady ani žádný článek nebude, protože ten pořad není reality show, ale to neznamená, že si o tom tady nemůžeme povykládat. Také jsem se včera na to díval, jediná mě zaujala Hana Holišová s Edit Piaf. Ale na Markíze už probíhá tato zábavná show 3 týdny a dnes bylo už čtvrté kolo, které vyhrála Ema Drobná, která představovala Justina Biebra s písní Sory. Byla opravdu výborná a dobrá byla i minule kdy představovala rovněž Edit Piaf. Kromě Emy tam účinkuje i Lukáš Adamec, který naopak vedl po prvních třech kolech. Je to podobné jako bývaly Superstar když ještě byly oddělené – prostě slovenská podání se mi líbí víc, mají jakýsi větší šmrnc a vtip a také vybraní soutěžící se mi tam zdají až na výjimky lepší. Ema dokazuje, že je nejen výbornou zpěvačkou, ale že má i jistý komediální talent, o kterém jsme dříve nevěděli. Jinak tato soutěž probíhá už několik let v Rusku pod názvem Toč v toč, kde jsou k vidění vynikající výkony. Stačí si na YouTube najít např. Elenu Maximovu a její ztvárnění Michaela Jacksona, úžasné!

71
Monika
Reagovat

@Jarda: No me to strasne zklamalo, porota tragicka, nezazivna, totalne mrtva, unudena, nevi co ma rikat, nastava mnoho trapnych chvilek. Proc je tam vykrmena Cvancarova by me strasne zajimalo. Vtipu nema ani trochu, nejake moudre komentare z ni tez nepadaji, je tam vylozene do poctu, rekne sotva dve slova, ale hlavne, ze si to za pekne penize odsedi :-)))
A soutezici, ja si myslela, ze budou tyden co tyden jini, pac ta sestava me nebavila a tesila jsem se na dalsi tyden s jinymi soutezicimi. Malem me trefil slak, kdyz jsem zjistila, ze interpreti zustavaji. Hlava mne nebere podle jakeho klice je vybirali, vzdyt tam krome Chylkove nejsou zadne osobnosti, jen zapomenuti ci dokonce neznami herci treti kategorie. Nad vetsinou jmen zustava rozum stat.

72
bezik
Reagovat

@Jarda: Českou verzi jsem neviděl, ale slovenská není vůbec špatná. Lukáš Adamec dává od začátku neskutečný čísla, vůbec jsem netušil jakej je komediant a Emma už se taky chytá, byť je vlastně jediná ryzí amatérka mezi profíky. A Pyco je holt moderátorká skála která utáhne cokoliv. Porota je asi nejslabším článkem řetězu ale dá se přežít. Jak na takové „šaškárny“ obvykle nekoukám, tak tohle mě začalo docela bavit. Českou verzi ale asi vypustím, všeho moc škodí, Sokola bych asi nevydejchal, stejně jako Rychlého nebo Vondráčka :D

73
DJ Vlado
Reagovat

@Jarda: Souhlasím, že slovenská verze je minimálně o třídu lepší a zábavnější než ta česká (stejně jako tomu bylo kdysi u národních SuperStar, což je ten hlavní důvod, proč jsem jednoznačně pro federální projekty, na rozdíl od mnoha jiných zdejších diskutujících), i když to dělá de facto stejný tým, tak prostě Slováci tomu dodávají větší šmrnc, čemuž pomohla i volba poroty a soutěžících, jejichž složení je ve slovenské verzi celkově zajímavější a pestřejší (jsou tam zpěváci, herci i moderátoři, zatímco u nás jsou to téměř výhradně jen zpívající herci, tedy s výjimkou mladého Mišíka, kterého já osobně nepovažuju ani za zpěváka, ani za herce :-D). Taky nechápu, proč u nás nevzali nikoho z exsuperstáristů a exhlasistů, když ve slovenské verzi vyhrávají zatím jen jejich zástupci (1x Emma, 1x Lukáš a 2x Bára Švidraňová, která sice nebyla do této show obsazena kvůli Hlasu, ale kvůli Búrlivému vínu, avšak v Hlasu rovněž byla a to se počítá).
A ano, na Panáčkovi o těchto show nepíšeme, protože to není reality show, i když nějakou tu srovnávací glosu bych oběma verzím věnovat mohl :-)

@bezik: Mně ta slovenská porota nevadí, naopak mě oproti té české místy vyloženě baví, Zuzka Fialová je jasným tahounem, je to hodně charismatická ženská, která má navíc i dobré názory (unylá Čvančarová se s ní vůbec nemůže měřit), Dangl je takový šašek, ale líbí se mi, jak je spontánní, čímž mě baví, Kuly je z té poroty překvapivě nejslabším článkem, ale ani on mi tam nevadí, jelikož ho mám rád jako zpěváka (kvůli příjemnému hlubšímu hlasu a prostorové výraznosti, se kterou se mi dobře identifikuje :-D, ale i některé písně Desmodu se mi líbí) :-) Oproti tomu česká porota je úplně tragická, od Čvančarové a Ledeckého jsem pravda nic nečekal už od začátku, proto jediný, na koho jsem spoléhal, byl Kohák, od kterého jsem si sliboval, že bude kontroverzní, ale i on byl totálně mdlý a kromě neustálého zdůrazňování, že je „předseda poroty“ jsem si z jeho hodnocení nezapamatoval vůbec nic :-/

74
Michal V.
Reagovat

Da se ta slovenska verze nekde sjet na internetu? na ceskou verzi jsem se nedival, protoze to byla lost cause uz jen podle popisu na idnesu :-)

75
Prochor
Reagovat

69 – Moniko strašný dík za tip. Ještě teď se chechtám protože jsem zkouknul Emmu v druhém dílu. Emma je skvělá jak zpívá Katy Pery a cupitá v modré paruce po jevišti:-))) Luky zase vypadal jako pirát z Karibiku a zpíval skvěle:-))) Už se těším na 3. a 4. díl.

76
Jarda
Reagovat

@Michal V.: Nevím jestli je na Markíze archiv, ale jednotlivá vystoupení najdeš na YouTube, stačí zadat jméno.

77
bezik
Reagovat

@DJ Vlado: Já nemám srovnání s českou verzí, takže porovnávám tři body trojúhelníka – účinkující, moderátor , porota a z toho mi vychází porota jako nejslabší článek, ale netvrdím že špatný, jen ji ty další dva články ho převyšují. Ano Filalová je rozhodně jejím pilířem, ti další dva jsou celkem zábavní ale nic extra. Když to tak čtu od vás, tak českou verzi fakt radši vynechám, to bude asi docela peklo :D
To, že na slovensku zatím vítězí exsupersáristi či exhlasisti má jistou logiku v tom že jsou lepší zpěváci než herci či moderátor, ale zároveň je zajímavé, kolik v sobě mají komediálního talentu, obzvláště Lukáš, to bych nevěřil co v něm dřímá :D a Emma už se do toho také dostává takže myslím že to budou válcovat i dále, ať už hodnocení bude jakékoliv.

78
dorka
Reagovat

@Michal V.: Je to na uložto v celkem slušné kvalitě.

79
dorka
Reagovat

@DJ Vlado: A já jsem PRÁVĚ PROTO proti federálním slepencům. Tentokrát Slováci nemuseli dělat kompromisy a vznikla parádní šou. A tou podělanou nováckou verzí si nemusím kazit náladu. Mimochodem – tentokrát mi nikdo v porotě vyloženě nevadil a Sokol aspoň není uhýkaný melhuba jako třeba Bouček. Ovšem výběr soutěžících je oproti Slovensku úplně mimo mísu. Proč nevyužili smluvně vázané superstáristy nebo hlasovce mi hlava nebere…. Jediní dva, na které bych se těšila, protože by mohli překvapit, jsou Chýlková a Kraus. Zbytek buď neznám ( ty dvě herečky), nebo je mi protivný (Mišík), nebo tragicky ohledění (Rychlý, Vondráček, Pazderková). A celé to bylo takové tuhé a třeskutě rádobyhumorné, jako kdyby za tím stál scénáristický gigant Liška… Aha, vlastně stál. Prostě – Nova. Dosere co může.

80
Kuba
Reagovat

Byla tady zmíněna Hana Holišová a Edit Piaf, aby se jí to nepovedlo a nevyhrála by první kolo, když přesně tuto postavu hrála v divadle, nad tím mi trochu zůstal rozum stát, protože měla obrovskou výhodu oproti ostatním, dokonala jí zahrála v divadle, zpívala její písničky, prakticky se nemusela nic učit, protože jí měla zmáknutou už z minulosti.

81
dorka
Reagovat

Kuba: Tak to je hnus, velebnosti…. Dík za echo, tímto u mě Nova spadla na absolutní dno.

82
Kuba
Reagovat

@dorka: A je to hodně čerstvý, premiéru to mělo v listopadu a stále se hraje, zrovna zítra bude jedno představení, kde Hanka hraje Edit (pokud nebude hrát alternace). Takže já si nemůžu pomoct, ale mě to přijde jako podvod, když jí vybrali zrovna tuto zpěvačku, kterou logicky ovládá dokonale, proto neměla problém vyhrát.

83
Jarda
Reagovat

@Kuba: Myslím, že Edit bude hrát Markéta Sedláčková na kterou jsou zatím vynikající recenze (to bych si také rád poslechl).

84
dorka
Reagovat

@Kuba: Ono ani tak nejde o tu výhru. Jde o to, že to pro tu herečku nebyla výzva, o kterou má jít především. Teď už je jasné, že Nova zas jede tou nejjednodušší cestou, aby jako ty „výkony“ byly super a pochybuju, že to byl poslední případ. Pro mě jako pro diváka to v ten moment samozřejmě ztrácí jakékoli kouzlo… A to si realizační tým složený zřejmě ze samých dilin jako myslí, že si to lidi mezi sebou neřeknou…? Opakuju – Nova prostě dosere úplně všechno. Zlatí Slováci.

85
Jarda
Reagovat

Ale abychom se zase vrátili k Eurosongu – i když nevím co tam dělá Austrálie (tak jako už vloni) tak tipuji, že vyhraje. Písnička je líbivá, zapamatovatelná, zrovna tak jako její interpretka. Nevím ale, jestli tam není mimo soutěž, neznám regule soutěže.

86
Prochor
Reagovat

85- Neznám aktuální pravidla ale dříve mohli mimoevropští zpěváci startovat za evropské země. Například mladičká a neznámá Kanaďanka Celine Dion startovala za Švýcarsko (šokovala a zvítězila).

87
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Zástupci jiného státu mohou soutěžit za jinou zemi.
ALe Austrálie je v soutěži teprve od loňska. Soutěž vysílá už 31 let australská televizní stanice SBS. Za tu dobu se u protinožců vytvořila obrovská základna fanoušků, kteří každý rok podporují své favority v soutěži, která je největší hudební událostí na světě. U příležitosti 60. výročí soutěže se pořadatelé ve Vídni rozhodli, že Austrálii nabídnou pevnou startovní pozici ve finále. Letos musí Austrálie projít semifinálem jako ostatní. :-)

88
bezik
Reagovat

@Kuba: Kubo a další, zbytečně se rozčilujete. Ta hra nespočívá v žádném imitování Edit Piaf a ani jejího zpěvu. Obojí je tam pojato bez vazby na originál. Čili výhoda veškerá žádná.

89
Jan Liška
Reagovat

@dorka: Díky, že mě považujete za scenáristického giganta :D To potěší :D Mimochodem, když už jste využila toho spojení české verze s mým jménem jako zárukou třeskohumornosti – já jsem zapojený i do slovenské verze, kterou chválíte.

90
dorka
Reagovat

@Jan Liška: To je zajímavá informace. A čím si tedy myslíte, že to je, že je česká verze o tolik tříd horší, než slovenská? Máte kolem sebe na Nově neschopný kolektiv, nebo Vás na Markíze nepustili k ničemu podstatnému? Btw, podobná otázka – když už jste zapojen v obou verzích, nevíte, proč jsou slovenské masky úžasné a ty české ubohé? Porovnejte obě Tuny Turner, nebo třeba MM, i ten Skrúcaný jí byl víc podobný než Čvančarová, což mi přijde skoro až vtipné. Neumí Nova najít profesionály v oboru, nebo se jen šetří, kde to jde?

91
Michal V.
Reagovat

@dorka: ani bych se nedivil kdyby to bylo reziserem… ostatne… tahle diskuse mi pripomela jeden starsi cesky bajecny film s nazvem Trhak :-).

92
Michal V.
Reagovat

@Michal V.: prip. dramaturgem… v tomhle ma Nova „tradici“

93
bezik
Reagovat

@dorka: Dorko, pokud vám vadí masky tak nadáváte tomu nepravému, co má scénárista s nimi společného ?
Jinak po přečtení tolika kontroverzí jsem se nakonec na českou verzi podíval a není to zdaleka tak strašné, jak se tu líčí. Neštěstím je především porota, Kohák s Čvančarovou, to je fakt tragédie, verbálně nudní a vkus příšernej, Ledecký budiž ale ani on není zrovna verbální gigant, aspoň má vkus. Druhé neštěstí je Sokol, Pycovi nesahá ani po trenky, třetí pak Petr Rychlý, ten se těžko dá vydejchat. Jinak mi účinkující nevadí, o trochu horší než ti slovenští ale to se ještě vyvrbí.

94
dorka
Reagovat

@bezik: To se ale pletete, já panu Liškovi přece vůbec nenadávám. Pouze jsem se zeptala profesionála, který, jak tu vzpomenul, se nějakým způsobem účastní obou pořadů. Tudíž by mohl mít představu o příčinách tak odlišného konečného výsledku.

95
Monika
Reagovat

Mne uplne nejvic vadi spatny vyber soutezicich. Proc tam musi byt ceckove celebrity, ktere nic nedokazali, nemaji ve spolecnosti nejakej vyssi kredit. Kdyz to srovnam s vyberem do Stardance, kde prevazuji osobnosti, tady je to nula vedle nuly. Nekteri jsou i totalne neznami, ta skupinka neni zadnym trhakem, co privabi divaka. Ta mladinka herecka, kdo ji zna..Proc tam je Vondracek? Rychlej taky musi bejt nacpanej v kazdem poradu Novy, Holisovou znaji jen divaci Ulici, naprosto mi tam chybi nekdo z exsuperstaristu. ve slovenske verzi jsou hned tri, zde nikdo a zrovna komedialni Stepan Urban by se tam tak hodil…
Porota no to je taky traga, mam to podobne jako Vlado, u Cvancarky a Ledeckeho jsem nic neocekavala, to bylo predem zrejme, ze tam nemaji co delat. On ale i Kohak je uplne mimo, unudenej, celej vecer se jen trapne odvolaval na predsedu poroty, nic jineho z nej nevylezlo. Cvarncarka je zenska bez vtipu, pohotovosti, inteligence, kdo ji tam dosadil…Kdyz uz chteli, nejakou ozdobu poroty, ktera udela nejlip, kdyz nebude vubec mluvit, tak meli angazovat aspon nejakou peknou babu a ne tenhle rozvarenej knedlik.

96
J
Reagovat

Ako si tak prezeram tak Gabina ma celkom dobre sance a aspon do finale by sa dostat mohla. Vo Svajciarsku niekoho zaujala tak, ze ju dal na 1.miesto v semifinale.
https://www.youtube.com/watch?v=2anHU1XNsz4
Keby sa to Vam chcelo podarit. GG si to urcite zasluzi. Vela vsak bude zalezat na samotnom prevedeni piesne live. Gabina musi byt krasne oblecena s nejakymi efektami a hlavne hlasovo top fit. Dufam, ze jej to vyjde a nielen postupi do finale, ale tam obsadi nejake pekne miesto.

97
J
Reagovat

Ja budem asi divna, ale najviac si zo vsetkych pesniciek, ktore budu tohto roku spievane na EUROVISION SONG CONTEST pustam Alter Ego z Cypru, The Real Thing z Ciernej Hory a Midnight Gold z Gruzinska. Z toho mi vychadza, ze sa mi najviac pacia. To uz sa mi davno nestalo, aby som si nejake pustala tak casto. Asi sa mensine ludi ani nebudu pacit, ale tieto tri su podla mojho gusta.

98
Jai Kudo
Reagovat

@J: Ten Kypr je překvapivě dobrej….
Jinak zajímavý předběžný hlasování je tady: (Pre-chart 16)
http://www.escstats.com/

99
J
Reagovat

@Jai Kudo: Vidim, ze nielen mna zaujala rockova kapela MINUS ONE z Cypru. Jej frontman sa zucastnil v The Voice France 2016, ale bohuzial prehral v battle.
https://www.youtube.com/watch?v=23GpQl3tyNk
Dufam, ze Cyprus aspon s Ciernou Horou postupia do Finale a ano iste aj s Ceskom. To by bola podivana pre mna. Ak sa bude dat hlasovat aj zo Slovenska tak by som tomu Cypru poslala hlas. Pre mna jednoznacne najlepsi.

100
BarBora
Reagovat

Nezúčastňujeme sa, takže nemôžeme ani hlasovať, škoda, určite by som vás podporila. Ale aj keby sme sa zúčastňovali, neverím, že by nás dali do spoločného SF, takže aj tak by to bolo k ničomu.

101
Prochor
Reagovat

OT- Tvoja tvár znie povedome: Luky si na další neděli vylosoval Ozzyho – bomba – co si vybere od Black Sabbath.
Navrhuji Paranoid:
https://www.youtube.com/watch?v=hkXHsK4AQPs

102
Prochor
Reagovat

Nebo můj oblíbený NATIONAL ACROBAT:
https://www.youtube.com/watch?v=1baNhqKLev8&nohtml5=False

103
Prochor
Reagovat

Nebo dá Luky Válku prasat nebo klasiku Iron Man?
https://www.youtube.com/watch?v=jNo3zmhXE9Y

104
Prochor
Reagovat

Stopněte mně neboť jsem se zbláznil. Tohle bych chtěl slyšet:
https://www.youtube.com/watch?v=7QlwzmbiKx8&nohtml5=False#t=32.6214561

105
Jai Kudo
Reagovat

OT – tenhle mix má na YT za 5 dní přes půl milionu zhlédnutí…..jednotlivé ukázky mohly být delší, ale i tak….ANthony Vincent je úžasněj borec a to, jak Gábina zpívá Janis Joplin nebo Iron Mana je „out of sight“ :-) To Piece Of My Heart bych chtěl slyšet celý, byla by to bomba….

https://www.youtube.com/watch?v=pjTUKNhoQ58&feature=youtu.be

106
Prochor
Reagovat

OT: Jestli se chcete zasmát, mrkněte na Lukiho alias Ozzy Osbourne – Luki si vybral si pecku Black Sabbath Paranoid:
https://www.youtube.com/watch?v=kVj8SIx3aHA

107
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Hm, zase taková sranda to není…..Lukáš dejme tomu, ale ty kecy poroty…….. bléééé

108
Prochor
Reagovat

Musíte to celé brát jako srandu Emma i Luki to tak berou a já taky.

109
Prochor
Reagovat

107 – Jai Kudo
Ještě jsem chtěl říct, že tahle pokleslá show je zajímavá tím, že se vlastně jedná o karaoke jako v Superster a Superstaristi podávají celkem slušné výkony :
Emma:
https://www.youtube.com/watch?v=ng3-mB7W_xk

110
Tomáš
Reagovat

Co se týče téhle show, tak pro mě byl absolutně bezkonkurenční Petr Rychlý. https://www.youtube.com/watch?v=ctAR-Ojxy9w Jeho napodobení Nedvěda včetně barvy hlasu prostě bylo dokonalé a nemělo to jedinou chybičku. A to ho jinak za jeho účinkování ve slátaninách typu Ordinace atd. nijak zvlášť nemusím, ale tohle kolo měl rozhodně vyhrát. Ještě sem v téhle show lepší napodobení neviděl. Hodně dobře si vede i David Kraus. Na Slovensku je pro mě absolutně bezkonkurenční jednička Lukáš Adamec, jeho Bob Marley, Janis Joplin, Rick Astley a nebo teď Ozzy Osbourne – vynikající!

111
Jai Kudo
Reagovat

Některé rychlokvašky Gábinu fakt nemusí :-D haha
https://www.facebook.com/hruzovalola/posts/1697812507174116?pnref=story

112
bezik
Reagovat

@Jai Kudo: Ten profil není dostupný (alespoň pro mě), tak nevím, co tam je. Ale silně pochybuji že s tím má Lenka Hrůzová něco společného, protože na její FB profily můžu a ke Gábině se nikdy nijak nevyjadřovala.

113
-bé-bé-
Reagovat

http://amfikbukovina.cz/?p=5929…koncert Š.Urbana na Morave

115
Prochor
Reagovat

Když už jsem v tom, tak jsem kouknul na český web ESC kde je článek o tipech fanoušků a bookmakerů.
Podle fanoušků je GG na 18. místě ale podle bookmakerů je na 10. místě s kursem 1,4.
Takže by podle nich mohla jako první češka dojít do finále i když s odřenýma ušima .
http://escportal.cz/pohled-na-zahranicni-ankety-2016-3/

116
Prochor
Reagovat

Odkládal jsem to poslední chvíle abych si pilotní klip pustil. Ale teď už jde do tuhého. Může mi někdo nebo GG vysvětli proč se nepokusila 600 milionům divákům Evropy prodat svůj legendární chraplák se kterým vyhrála československou superstar? Asi jsem pitomec ale nějak mi to nedochází v okamžiku, kdy ostatní zpěváci jsou ochotní vystupovat s (živým) vlkem nazí. Co si od toho GG slibuje ? Že postoupí do finále? Mám se zasmát ?

117
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Nevyhrála, vyhrál Lukáš Adamec.

118
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: S těmi 600 mil. jsi to trochu přehnal. Semi vidělo vloni asi 180 mil., finále asi 300 mil. diváků. Je fakt, že nahá s živým vlkem by hooodně zaujala. Nicméně je otázka, jestli není lépe zaujmout zpěvem, hudbou apod. Myslíš, že ty milony diváků zaujme víc rockový chraplák (je fakt, že Kabáti nasadili v tomto laťku hodně vysoko :-D ) nebo čistý, jasný pop? Já jako rocker docházím v poslední době, když poslouchám rockovou muziku kolem sebe, že je někdy lepší dobrý pop (třeba I Stand) než špatný rock (Kabáti aj…).

119
Prochor
Reagovat

Jai Kudo – mrzí mně, že si nerozumíme. Jsem první, kdo dává přednost zpěvu a právě proto měla GG prodat svůj chraplák. Ale podle mně v stejně ESC rozhodují sympatie států a GG nejspíš nedopadne o moc lépe než Kabát i když to nebude objektivní. Stejně to nehraje roli. GG je šťastná holka, která má šanci si vyzkoušet zpívat ve všech možných soutěžích a udělat si život zajímavý a o to jde. Já jí to upřímně přeju a mám jí rád. Kdybych si měl vsadit, tak do finále se bohužel nedostane ani náhodou.

120
Prochor
Reagovat

Ještě drobná poznámka – víte koho znají například američané z naší populární hudby?
Taky jsem to nevěděl i když tušil.
Na své služební cestě na Floridu jsem zjistil že to jsou jen dva zpěváci – Matuška (asi protože emigroval) a Karel Gott (přestože neemigroval). Tak si to promyslete.

121
Prochor
Reagovat

117 – Pro mně zvítězila. Já si v těchto věcech dělám zásadně svoje pravidla. Stejně tak fakticky zvítězil Šmajda nad Chodůrem o čemž svědčí počet stažení Šmajdových klipů ze Superstar. Diváci se totiž velmi často tragicky mýlí stejně jako voliči politických stran. jen čas ukáže pravdu.
https://www.youtube.com/watch?v=_r86n2lAg98

122
J
Reagovat

@Prochor: Prave som prechadzala nejake top na YT a myslim si, ze keby mala GG dobru rockovu piesen, tak by aspon u divakov urcite zabodovala a specialne u muzov. Neviem ako by to bolo u poroty. Ale u poroty urcite zohrava aj nejake ine hladisko, nielen to spevacke (politika, susedske vztahy apod.). Jeden fanusik sa tam zameral na hlasy zien a GG vedie a pritom v zostrihu je uvedene jej vystupenie s ALONE a jej nadherny rockovy hlas.
https://www.youtube.com/watch?v=XBKDCWh4c7g
V utorok 10. jej budem strasne drzat palce, aby postupila. Len nech tam odvedie vsetko na 110% ako to vie len ona, ked ide o vsetko.

123
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Zkus se zeptat za 10 let. Těžko očekávat, že se tam proslaví za dvě sezóny s TSO.

124
Ing. Jiří Bartůsek
Reagovat

Gábinko!
jen tak dál, vzpomínáme na Tebe v Kvasicích, kde jsi prožila určitě krásné
chvíle. Přeju Ti velký úspěch v Eurosongu. A někdy v Kvasicích někdy na Nashledanou.
Jirka

125
Ing. Jiří Bartůsek
Reagovat

Všechno nejlepší Gábi a v Kvasicích někdy na Shledanou.

Jirka Bartůsek

126
Prochor
Reagovat

Jestli Gábi postoupí do finále, tak porazí samotného mistra Gotta, kterému se to nepovedlo. I když v době, kdy on soutěžil byla kvalita ESC někde jinde.

127
Prochor
Reagovat

Ještě mně překvapilo, že Gunčice se zná osobně s členy skupiny Sweet Andy Scottem a Pete Lincolnem . Tahle kapela byla výborná na přelomu 60. a 70.-tek a já byl na ně velkej fanda. Sweet patří do hudebního boomu hardrocku stylu Deep Purple a Black Sabbath.
Např:
https://www.youtube.com/watch?v=z_jdiU47bFA

128
bezik
Reagovat

@Prochor: No, Sweeti byly vždycky vyměklejší, mnohem popovější odnoží tehdejšího hardrocku. Se skutečnými velikány jako Deep Purple nebo Black Sabbath bych je nesrovnával.

129
Monika
Reagovat

Tak jit do komercni souteze s chraplakem by byla sebevrazda, tohle je popova soutez a chce-li clovek uspet musi se tomu prispusobit. Ja jsem rada, ze cirkularku nechala doma :-))) Nicmene po tech vsech ovaci a videi jsem tak nahlodana, ze finale je malo, ocekavam mnohem vyssi umisteni. Z 18 postupuje 10 to zas neni takove terno, takze doufam, ze se podari vic nez pouhy postup.

130
Prochor
Reagovat

@bezik: Srovnávám je jen co do období. Popíci to byli ale slušní a podle mně jejich styl odrážel fascinaci hardrockem té doby a to mně právě bavilo.

131
Prochor
Reagovat

Mimochodem- pro mně jsou Sweeti zajímaví i tím, že jakoby předznamenali nástup abbamánie.
Třeba jejich asi nejznámější skladba „Fox on the run“:
https://www.youtube.com/watch?v=kRv7EjjwYBI

132
Prochor
Reagovat

Moniko- sledujete přímý přenos? Právě finku by GG poslala svým legendárním chraplákem zpět k fjordům.

133
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Zná se s nimi z turné s Rock Meets Classic, kde také zpívali…..

134
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Ve finále by mohla být výhoda, že pro nás bude moci hlasovat Německo, Polsko a Švédsko, které včera nesoutěžili. Myslím, že z 26 častníků finále by TOP10 bylo super!

135
Tomáš
Reagovat

To by byl mazec kdyby to dnes GG celé vyhrála. Vím že je to nereálné a že se to nestane, ale to by byl opravdu masakr.

136
Karabinka
Reagovat

@Jai Kudo: GG mala na výhru.. Problém boli absolútne hrozné šaty a účes ktorý sa minul cieľu, v piesni boli miesta kde sa dalo ukázať čo dokáže, jeden moment nestačil.. Ale gratulujem, škoda tých dizajnérskych nedokonalostí!

Přidat komentář