Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015, Superfinále: Jak božská Emma usedla na trůn

8. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Emma Drobná - SuperStar 2015

Jubilejní desátý ročník SuperStar v neděli dospěl do cíle a v tuto chvíli už má svého vítěze, respektive vítězku. A jak už jistě víte, stala se jí charismatická kráska Emma Drobná z Nového města na Váhom. Co všechno jejímu vítězství předcházelo, jak si naposledy zazpívala nejen ona, ale i její soupeři a kamarádi v jednom Štěpán Urban a Pavol Kovaliček, jak se naposledy předvedla porota a moderátoři , který z porotců zažil překvapivě na prknech SuperStar svou premiéru a k jakému WTF momentu v neděli došlo, o tom všem si naposledy přečtěte od DJ Vlada a Scalexe. DJ Vlado se navíc rozhodl navázat na tradici, kterou započal v loňském rekapu z Grandfinále Hlasu, kde se červenou nití stalo slovo Hujerbus. Tentokrát se červenou nití stalo jiné slovo, a když si rekap přečtete pozorně tak okamžitě pochopíte, o které slovo se jedná (a samozřejmě na konci článku zjistíte, co bylo důvodem k jeho opakovanému užití).

Host večera: Janek Ledecký

zpíval: Sliby se maj plnit o Vánocích

DJ Vlado: Před více než dvaceti lety byl Janek lamačem dívčích srdcí, avšak na rozdíl od všech těch Calltů a Sebastianů, kteří nás v SuperStar rovněž poctili svým vystoupením, se jeho písně hrají dodnes, o čemž u těchto one hit wonders silně pochybuju. Ačkoliv Jankova hudba není můj šálek čaje a zvlášť tento vánoční megahit už je pořádně obehraný, tak jeho vystoupení bylo po muzikantské stránce na vysoké úrovni, i když Janek nikdy nebyl extra zpěvák. Navíc Jankovi patří obdiv za to, že zatímco jeho vrstevníci už mnohdy radši leží doma pod duchnou, on je stále hudebně aktivní.

Scalex: Janek Ledecký je taková česká šoubyzová spolehlivost. Vždy odvede profi výstup a takřka třicet let zásobuje českou hudební scénu hity. Ukazuje, jak důležité je umět si složit dobrý song sám, pokud na to nemáte jiné lidi. Nevím, jak na tom po autorské stránce Emma se Štěpánem a Paľom jsou, ale až přestanou dostávat světově proslulé hity a vyrukují s vlastními písněmi, pak teprve se ukáže pravda. Ani Paľova folklórní jalovost, ani Emmina úchvatná barva hlasu, ani Štěpánův zahraniční smrádek nepomůžou, když budou mít průměrný repertoár s nezajímavými songy. U Ledeckého bychom špatných a neúspěšných songů mnoho nenašli, takže možná je toto vystoupení i určitou ukázkou toho, jakou cestou se na hudební scéně vydat.

Emma Drobná

zpívala: Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

DJ Vlado: Když jsem dostal playlist, na kterém stálo, že Emma má zpívat Mariah Carey, tak mě polil studený pot. A bohužel se mé nejčernější obavy naplnily a Emmě tato píseň vůbec nesedla. Zvláště falzety, ve kterých se Emma snažila nahradit výšky Mariah, byly tragické. Těžko se mi to říká, jelikož Emma je mojí srdcovkou této soutěže, ale toto vystoupení působilo, jako kdyby ji někdo přikryl duchnou. Tohle bylo její jednoznačně nejhorší vystoupení v soutěži. No radši pryč od toho a doufejme, že další dvě vystoupení se Emmě povedou víc.

Scalex: Tohle bylo velmi špatné. A tímto nekritizuju jen Emmu, ale i hudební dramaturgii, protože v superfinále už bychom všichni měli znát kvality i limity všech soutěžících a měli bychom si užít jen samé touchdowny. Když ale dramaturgie přiklepne Emmě song, který je zcela mimo její přirozený rozsah, tak je to v této fázi soutěže doopravdy totálně mimo. Inu, další z důsledků příliš mála živých kol – v dřívějších ročnících by semifinále i finále přineslo kvanta různých songů, ze kterých by se reálné schopnosti interpretů dobře poznaly. Nerad zase tahám tu Gunčíkovou, ale po skončení SuperStar jsem si z jejích soutěžních výkonů mohl sestavit pěkně dlouhé CDčko. Od Emmy je těch songů podstatně méně. A tuhle Mariah by si na to CD navíc ani nedal. Fujky, fujky, Emmo, už nikdy!

Pavol Kovaliček

zpíval: Tublatanka – Poďme bratia do Betléma

DJ Vlado: Opět musím otřepat památný výrok Michala Horáčka, že špatnou píseň by dobře nezazpíval ani Freddie Mercury. Paľo navíc tento nepovedený remake vánoční koledy odfrázoval šíleně mechanicky, každá fráze byla úplně stejná, znělo to jako kolovrátek. Navíc když už tato píseň nedosahuje velkých kvalit, mělo by to být vyváženou dostatečnou energií a to se tady nedělo. Paľo opět stál na místě jako tvrdé y, jako kdyby měl pod sebou duchnu a bál se, že když se pohne, tak se duchna protrhne.

Scalex: Simvás, štábe SuperStar, proč v SuperFinále dáváte soutěžícím zpívat sračky? Rockové úpravy koled jsou obecně dost diskutabilní a chabá záležitost a tahle hraje mezi těmi nejblbějšími prim. Jestli to v někom evokovalo ten crossover rocku a folklóru, který je Paľovi připisován jako optimální kariéra, tak to se mýlí. Mezi tímto a Lipovou lyžkou je nebetyčný rozdíl. Nevím, jestli to tak Pavol i cítil, ale odzpíval to zcela bez zájmu a dynamiky. A bez pohybu. Normálně ho měl spoza scény nějaký asistent šťouchat halapartnou a popohánět ho po pódiu, jinak se nám nikdy nerozpohybuje.

Štěpán Urban

zpíval: Václav Neckář – Půlnoční

DJ Vlado: Původně jsem měl strach, jestli dokáže Štěpán tuto píseň dostatečně zurbanizovat, jelikož tato píseň nenabízí dostatek prostoru pro vlastní invenci, navíc Neckářův projev v ní je nezaměnitelný. Štěpán však tuto megaprovařenou vánoční baladu pojal velmi vkusně, citlivě, osobitě, ale zároveň i s úctou k originálu. Štěpánův hlas zde působil vyloženě hladivě, až měl člověk chuť zalézt si pod duchnu. Štěpán je tak jednoznačným vítězem prvního kola.

Scalex: Některé písně by se měly nechat jen jednomu konkrétnímu interpretovi. Tohle je jedna z nich. Spoustu neckářovin mohou zpívat jiní, ale tahle nikomu jinému nesluší. Štěpán se s ní popasoval velmi slušně, hlavně v refrénu. Ve slokách mi ale jiný než Neckářův hlas překážel. Z tohoto kola byl Štěpán jednoznačným vítězem, když odhlédnu od toho, že by tu píseň neměl nikdo krom Neckáře zpívat, tak ji zazpíval skvěle.

Pořadí podle DJ Vlada za 1. kolo (vánoční písně):

1. Štěpán, 2. Pavol, 3. Emma

Pořadí podle Scalexe za 1. kolo (vánoční písně):

1. Štěpán, 2. Pavol, 3. Emma

 

 

Emma Drobná

zpívala: Britney Spears – Toxic

DJ Vlado: Po první nepovedené písni se naštěstí Emma vykoupila hned v té druhé. Tohle byla zase ta stará dobrá Emma, kterou známe z minulých kol. Akustická verze Toxic jí dala prostor pěkně si pohrát s jednotlivými tóny a zároveň píseň pěkně vystavět. A v neposlední řadě Emmina barva hlasu se mi snad nikdy neoposlouchá a stále voní jako čerstvě vyprané povlečení na duchny. Tohle byl více než slušný reparát za první nepovedenou píseň.

Scalex: Zaplaťpámbu za tuhle volnější, baladičtější verzi. Bál jsem se, že opět budou Emmu hnát do svižných songů, které jí nesluší. Tohle ale bylo jiné kafe, tohle Emmě sedělo a Emma odvedla výbornou práci a plně napravila pachuť po té první vánoční písni. A ten živý vibrafon byl velmi příjemnou třešinkou na lahodném dortíku.

Štěpán Urban

zpíval: Bruce Springsteen – Dancing In The Dark

DJ Vlado: Mám stále v živé paměti, jak si tuto píseň upravili k obrazu svému Jess & Matt z australského X Factoru, kteří z této celkem energické záležitosti udělali baladu. Štěpán si píseň rovněž upravil, avšak jen do midtempa, přičemž aranž zněla jako kombinace R.E.M. a Bryana Adamse. Jinak tohle byl takový Štěpánův standard, žádná extra pecka, ale příjemný výkon, který Štěpán navíc okořenil svým chraplákem. Štěpán je zkrátka spolehlivý zpěvák, který nedělá chyby, ani když mu kolem nosu přelétne peří z duchny.

Scalex: Ty nešťastné falzety v tento večer dostaly každého. Tak tragické, jako později u Paľa nebo dříve u Emmy to nebylo, ale v tom úvodu to bylo pípání jak od malého vrabečka. Naštěstí se později přešlo do ostřejší chraptivé polohy a tam byl Štěpán doma a odzpíval to solidně. Solidně, ne však bravurně. Byl to takový výkon, který se poslouchal příjemně, ale přistihl jsem se, jak myšlenkami odbíhám pryč a nevěnuju se poslechu „na plný úvazek“. A to je pro mě vždy znamení, že to není úplně ono. Nicméně na druhé místo to dá s přehledem.

Pavol Kovaliček

zpíval: Extreme – More Than Words

DJ Vlado: V modrém sáčku Pavol působil, jako kdyby se právě vrátil ze sjezdu Babišova hnutí ANO. Začátek vyšel Paľovi moc dobře, jeho hlas se v této poloze příjemně poslouchal a nezněl jalově. Mohlo to být fajn vystoupení, kdyby nedošlo na falzety, ve kterých Pavol zněl jako kočka přidušená pod duchnou. Kdyby nebylo té nešťastné falzetové havárie, mohl v tomto kole držet s Emmou a Štěpánem krok, takhle za nimi zaostal.

Scalex: Tohle strašně bolelo. V tomto songu se potkaly všechny nectnosti a problémy, které se tam potkat mohly. První problém – anglická výslovnost, příliš sekaná, příliš pregnantní. Druhý problém – dvojhlas, který NESMĚL být rovnocenný. Zatímco v originále to krásně souzní, tady bylo slyšet, jak se Juraj Zaujec snaží nevynikat a zároveň jak zvukař vytahuje Paľa, aby hrál prim. Chápu ty důvody, ale to nemohlo dopadnout dobře. Třetí a zásadní problém – falzety. Přiznám se: když jsem to sledoval live, nedal jsem to a odešel jsem z místnosti, protože jsem to prostě nemohl poslouchat. Hudebně jsem trpěl těmi pazvuky, lidsky jsem pak trpěl, protože jsem soucítil s Paľom, který si něco takového jako rozloučení se SuperStar fakt nezasloužil. Později večer jsem si dal dva panáky na kuráž a přeci jen jsem si to doposlechl. A zjistil, že dva panáky jsou na to málo.

Pořadí podle DJ Vlada za 2. kolo (výběr diváků):

1. Emma, 2. Štěpán, 3. Pavol

Pořadí podle Scalexe za 2. kolo (výběr diváků):

1. Emma, 2. Štěpán, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. Pavol

 

Společná hymna Top 8 – Příběh nekončí

DJ Vlado: I na podruhé musím konstatovat, že tato zpomalená verze je jen hodně slabým odvarem původní verze z roku 2009, která byla celkově údernější a hitovější. Kdyby toto byla původní aranž, takovým hitem by se tato píseň nestala.

Scalex: K písničce se vyjadřovat nebudu, jen konstatuju, že je mi líto, že to místo Top 8 nebylo Top 16. Více talentů, více muziky, možná bychom teda v Superfinále neměli Kovalička, ale zato bychom tam nejspíš měli Přibylovou. No nic.

3. místo: Pavol Kovaliček

DJ Vlado: S bronzovou medailí absolutně souhlasím a nemám k ní co dodat. Pavol byl z finálové trojice nejslabší a měl za celou soutěž nejvíc nevyrovnané výkony. Ovšem nemusí vůbec ničeho litovat, v soutěži dokázal dobře prodat svůj neškolený hlas a folklórní feeling. Co se týče hlasového rozsahu, na tom byl Pavol z Top 3 dokonce i nejlíp, to však nestačí, jelikož Emma a Štěpán mají navrch ve většině ostatních předností. Třetí místo je však krásné umístění a Pavol kvůli němu nemusí brečet do duchny.

Scalex: Paľo byl o level jinde než Emma se Štěpánem a ani to, že je to možná po lidské stránce sympaťák až na půdu, nemohlo Pavla dostat do top dvojky. Řekl bych, že na to, co v soutěži předvedl, je i to třetí místo obrovský úspěch a že by na tomto místě mohli stát i jiní. Na jednu stranu má výhodu – poznal své slabé i silné stránky. Na druhou stranu mám pořád pocit, že ve chvíli, kdy o něj přestane pečovat štáb profíků, si se sebou opět nebude umět co počít. Možná bude mít lepší pozici v onom folklórním souboru, ale asi spíš on pomůže souboru, než že by soubor pomohl jemu. Uvidíme, zda se vydá cestou folklórního crossoveru a využije svůj hlas, který má minimální dynamiku, ale solidní rozsah. Jestli bude ale stále tak málo akční, obávám se, že jeho sláva pohasne dřív, než se stihne rozhořet.

Emma Drobná

zpívala: Coldplay – Fix You

DJ Vlado: Vím, že jsem s tím už asi otravný, ale nedá mi to a ve své ješitnosti nemůžu se opět nepochválit, jak dobře jsem Emmě tuto píseň vybral. A opět to byl vynikající výkon s překrásnými vzlyky, při kterých jsem opět nedýchal. Plusové body musím dát Emmě i za outfit, ve kterém byla snad nejvíc sexy za celou soutěž, především z obřího výstřihu si bernardýnek zaslintal, až si poslintal duchnu.

Scalex: Tady hlásím, že jsem místnost neopustil, myšlenkama se jinde netoulal, jen jsem civěl ušima na televizi (mě bere Emma spíš audiálně než vizuálně). Parádní to bylo, řekl bych až dokonalé. Jak občas říká Habera: „len to vypáliť na cédéčko a rovnou do obchodu.“  Jinak černé rukavice jsou dobrý nápad, jak z velké části zakrýt Emmino podpisové „ohmatávání“ mikrofonu (se kterým úspěšně bojuje a v Superfinále ho takřka nepředvedla).

Štěpán Urban

zpíval: Rolling Stones – Angie

DJ Vlado: Jistě si vzpomínáte, že toto byla první píseň, se kterou Štěpán zazářil po svém návratu do soutěže. A tentokrát ji dal ještě o něco líp než napoprvé. Byl tam větší cit a celkově si lépe pohrál s výrazem. Lepší tečku za superfinálovým kláním jsme si zkrátka nemohli přát, ani na tečkované duchně nejsou lepší tečky.

Scalex: Osobně se mi o něco více líbilo Štěpánovo první podání této písně, ale každopádně i tentokrát jsem si to zcela užil. Bylo vidět, jak to Štěpána baví, jak si poslední skladbu své účasti v soutěži užívá. Výborné. Jen jsem si trochu bolestně uvědomil, že po skončení soutěže už Štěpán nebude zpívat legendární songy legendárních kapel, ale že bude muset na trh s vlastní kůží. A pak se teprve ukáže (nebo neukáže) Štěpánova síla. O co více bychom věděli, kdyby v soutěži zaznělo více českých a slovenských písní. Ale když se hledá Česko Slovenská SuperStar, nakládá se soutěžícím zahraniční tvorba v míře větší než obludně velké. Škoda.

Pořadí podle DJ Vlada za 3. kolo (best of):

1.-2. Emma a Štěpán (absolutní plichta)

Pořadí podle Scalexe za 3. kolo (best of):

1. Emma (51 %), 2. Štěpán (49 %)

 

Pořadí za celé Superfinále podle DJ Vlada:

1. Štěpán, 2. Emma, 3. Pavol

Pořadí za celé Superfinále podle Scalexe:

1. Štěpán, 2. Emma, 3. Pavol

 

Host večera: Palo Habera & Team

zpívali: Viem čo chceš / Držím ti miesto

DJ Vlado: Ačkoliv Paľo seděl už v sedmi řadách SuperStar, jeho nedělní vystoupení bylo na prknech, která znamenají SuperStar, vůbec první. A jelikož s kapelou Team zahráli hned dvě písně, tak byl vidět rozdíl mezi jejich novější a starší tvorbou, jelikož novinka Viem čo chceš zdaleka kvalit ani hitovosti gigahitu Držím ti miesto nedosahuje. Paľo navíc během celého vystoupení působil na pódiu dost sebestředně, holt ta stařecká ješitnost je už na něm znát. Ale zase to bylo lepší než kdyby ve svém věku ležel doma pod duchnou.

Scalex: Já vlastně novější Haberovu tvorbu vůbec neznám, znám jen ty prehistorické songy a proto mě překvapilo, jak mečivý dnes Haberův hlas je. Relich to není, to by Vlado zkolaboval přímo v sále, ale mečáček to byl. Druhé nepříjemné překvapení byla poměrně chabá intonace. Tak nějak jsem od proslulého kata SuperStar čekal víc. Možná bych něco takového odpustil na koncertě, tam prostě člověk chodí slintat na své oblíbené hvězdy, ale v pěvecké soutěži mi to nesedí.

Jak to celé dopadlo?

2. místo: Štěpán Urban

DJ Vlado: Finálová dvojka byla mimořádně vyrovnaná, byla to jedna z vůbec nejvyrovnanějších finálových dvojek, kterou jsme kdy v SuperStar zažili. Čistě z hlediska všestrannosti a vyrovnanosti výkonu by si Štěpán zasloužil vítězství víc než Emma, ale všichni víme, že to není to jediné, co v SuperStar rozhoduje. Ondřej Soukup měl pravdu v tom, že Štěpán není typem prvoplánového zpěváka, který by strhnul masy. To byl ostatně i důvod jeho vypadnutí ve třetím finále, od kterého ho zachránila divoká karta. V lecčems je to podobný případ jako moje favoritka z loňského Hlasu Kristína Mihaľová (která v neděli spolu s dalšími dvěma finalistkami Hlasu Eliškou Mrázovou a Janou Rybníčkovou seděla v publiku), to byla rovněž výborná a spolehlivá zpěvačka, která však nebyla zpěvácky prvoplánová. Štěpán však po svém návratu do soutěže dokázal, že si divokou kartu jednoznačně zasloužil a předvedl největší vývoj ze všech finalistů. Na charisma a hvězdnou auru Emmy to sice celkově nestačilo, ale Štěpánovi muže sloužit ke cti, že byl Emmě vyrovnaným soupeřem (chvílemi byli tak vyrovnaní, že by je ani duchnou neproložil) a nedal jí nic zadarmo.

Scalex: Říkám to rok co rok a říkali to letos i porotci – zpěváků jsme v soutěžích našli dost, ale je zoufale málo dobrých autorů. Skladatelů i textařů. Česká špička pomalu vymírá a nových talentů je v této oblasti pomálu. A kdo na to doplácí nejvíc? Kromě nás posluchačů třeba právě i soutěžící ze SuperStar. Mají talent, mají pěknou startovní pozici, ví se o nich – ale po vypadnutí ze hry nemají co zpívat. Paradoxně hůř na tom myslím bude Štěpán, který je univerzálnější než Emma. Emma si totiž v té své úzké linii snáze najde cestu. Štěpán musí začít znovu, musí ukázat, co vlastně chce dělat, musí si najít autory, producenta a tak dále. Nepůsobí moc průbojně, takže doufám, že nenaletí nějakému nýmandovi, který se na něm bude chtít přiživit. Lidí, kteří skončili v horních příčkách pěveckých soutěží a pak zcela pohasli, je spousta, byla by škoda k nim přihodit dalšího. Štěpán mě bavil, jak jsem psal – má v sobě něco zahraničního. Když jsem ho slyšel zpívat Angie, říkal jsem si, že narodit se tenhle kluk se svým talentem před 40-50 lety v Americe, možná je dnes legendou. Teď se taky může stát legendou, jen to dá dost práce a pár desítek let času. Tak šup šup, Štěpáne. 8^)

Vítězka: Emma Drobná

DJ Vlado: Ti, kteří četli mé rekapy k této řadě SuperStar od začátku, tak dobře vědí, že Emma byla od první chvíle mojí jednoznačně největší favoritkou (a dokonce ještě tři měsíce před tím, než se SuperStar začala vysílat, jelikož jsem Emmu zaregistroval už v reportáží z castingu, která běžela online na Nova Plus). Do jejího přenádherného hlasu v kombinaci s mimořádnou krásou a charismatem jsem se totálně zamiloval podobně jako před šesti lety do Moniky Bagárové. Emma v soutěži předvedla hned několik skvostných vystoupení, ve který svoji barvu hlasu a andělskou auru parádně prodala. Kantilénofilové, kteří si SuperStar pletou se sportovním utkáním o to, kdo vyzpívá ten nejvyšší tón, se budou sice pořád ohánět tím, že Emma nemá rozsah, ale já říkám, že v současné době už není rozsah pro zpěvačku až tak důležitý (Madonna taky například nemá rozsah a je královnou popu), mnohem důležitější je charakteristická barva hlasu, podle které zpěvačku okamžitě poznáte v rádiu a přesně takovou Emma má. A právě kombinací barvy hlasu a mimořádného osobního kouzla si Emma diváky naprosto (včetně mě) podmanila. Marta měla pravdu, když říkala, že z Emmy člověk během jejího zpěvu nespustí oči, já bych navíc dodal, že když Emma zpívá, tak se mi tají dech. I když v soutěži byly sice technicky lepší zpěvačky s větším rozsahem, tak Emma je prostě hvězda, která dokáže strhnout davy, pročež jí titul SuperStar náleží absolutně právem (a kantilénofilové se můžou klidně zalknout duchnou).

Scalex: Co říci k Emmě, když už jsem všechno napsal dříve? Unikátní barva, velmi slušná technika, vkusné podání, charisma, rozpoznatelnost, to vše ji dovedlo na první příčku, byť pro mě – i pro ten pokrok a větší univerzálnost – se stal nevyhlášeným vítězem soutěže Štěpán. Emma ale bude ta, koho budu sledovat bedlivěji a čí hudební kariéra mě více zajímá. Jsem i u ní zvědavý na její originální tvorbu a na to, zda za pár let budou v pěveckých soutěžích lidé zpívat její hity.

Největší WTF moment večera

DJ Vlado: A teď se dostávám k jádru duchny, tedy k důvodu, proč se právě toto slovo stalo červenou nití tohoto článku stejně jako před rokem a půl Hujerbus. Před osmnácti lety, když jsem byl na gymplu, tak jsme jeli na školu v přírodě, ve třídě nás bylo jedenáct kluků a na školu v přírodě nás jelo deset. Na chlapeckém pokoji však bylo jen osm postelí, proto dva z nás museli jít na vedlejší pokoj ke klukům z jiné třídy. Naše třídní, které jsme přezdívali Duchna (protože se jmenoval Dušková), tehdy rozhodovala tím způsobem, že mezi námi kluky dělala průzkum, kdo s kým kamarádí, což byl z její strany skutečně WTF moment. A k podobnému WTF momentu došlo včera, když se Jitka Nováčková ptala pěti vypadlých finalistů, komu nejvíc přejí výhru, což by možná nevadilo v nějakém bulvárním článku, které stejně ne každý z diváků zaregistruje, ale v přímém přenosu tato otázka neměla už z principu co dělat. Tohle nejsou VyVolení, aby se z toho dělala show o vztazích mezi soutěžícími. Za tuto debilní otázku by si zasloužil nakopat do zadních partií především Jan Liška, který ji evidentně napsal do scénáře, jelikož nevěřím, že to Nováčková měla ze své hlavy. Naštěstí Emmě ani v nejmenším neuškodilo, že ji nikdo z vypadlíků nezmínil, takže Jan Liška má přímo z prdele kliku, protože jinak by si musel vybrat mezi kopancem do zadnice (a že to od mých kovbojských bot bolí) a zardoušením duchnou.

Scalex: Já měl tento večer hned dva oblíbené WTF momenty – tedy když nepočítám tu falzetovou tragédii u všech tří soutěžících. Jedním WTF momentem byl výrok Jitky Nováčkové „Kdo je tvůj fanoušek? Teda… komu fandíš?“, kteroužto větou jistě potěšila všechny panáčkovské pamětníky téhož výroku v podání Diany Kobzanové v Noční show VyVolených. Druhým WTF momentem byly záběry z domácnosti Urbanových, kam štáb vecpal product placement zvlášť zavrženíhodným způsobem (paní Urbanová byla donucena před kamerou rozbalit a upéct pizzy od sponzora pořadu a vnucovat je rodině).

Hodnocení Superfinále podle DJ Vlada:

Soutěžící ze sebe vydali v samém závěru maximum a zvláště mezi Emmou a Štěpánem to byl skutečně vyrovnaný boj. Zcela zbytečná tam včera však byla porota, která se rozhodla téměř nehodnotit a plácala jen bezobsažnou vatu. Kdyby tam místo nich seděli čtyři panáci vycpaní peřím z duchny, vyšlo by to nastejno. U moderátorů to bylo stejné jako po celou soutěž, Pyco si držel svůj vysoký standard a Jitka se pořád pohybovala hluboko pod průměrem. Co musím naopak ocenit, je fakt, že Štěpán dostal po své prohře prostor k rozloučení, protože když si vzpomenu, jak se Hlas vloni nedůstojně rozloučil se stříbrnou Vendulou Příhodovou, tak tohle je rozhodně posun dopředu.

Já za sebe můžu říct, že jsem si Superfinále opravdu užil, a protože jsem Emmě od začátku fandil, tak jsem zažil obrovskou euforii z jejího vítězství. Byl to pro mě skutečně nádherný vánoční dárek (a doufám, že nebude jediný a že se k Emmě příští neděli přidá i Louisa Johnson v britském X Factoru). A ještě v noci z neděle na pondělí jsem se neustále budil v záchvatu štěstí, že to se mnou moje duchna neměla lehké. Ještěže jsem si na další den vzal v práci dovolenou, protože to bych tam zaváděl Schwarzenberg systém (tzn. spaní v práci). Emmě přeju hodně štěstí v její budoucí kariéře a ať jí smlouva s Novou a Markízou svazuje co nejméně, jelikož by byla škoda, kdyby zapadla, protože zpěvačka tohoto typu u nás vyloženě chybí. Všechno nejlepší v budoucí kariéře přeju samozřejmě i Štěpánovi, který má potenciál být zajímavou muzikantskou osobností, a také všem ostatním finalistům a semifinalistům. A vám našim věrným čtenářům přeju krásné Vánoce, všechno nejlepší do nového roku a ať se vám splní všechno, o čem se vám pod duchnou zdá (stejně jako mě se splnil sen o vítězství Emmy).

Hodnocení Superfinále podle Scalexe:

Ačkoli jsem si superfinále nakonec docela užil, skřípalo to na mnoha místech. Bylo cítit, že to zkrátka v té soutěži přišlo příliš brzo (a nesouhlasím s porotou, že tohle byl ten správný čas). Mrzí mě, že jsme od spousty soutěžících slyšeli jen málo písní. Masakr v úvodních kolech byl příliš ostrý. Když tehdy limuzína s polovinou soutěžících zamířila k nádraží, uvědomil jsem si, kolik z nich bych ještě rád slyšel dál. Nepostup některých soutěžících do finále pak byl vyloženě trestuhodný; za všechny budu jmenovat Karolínu Přibylovou.

Finálová kola mě překvapila pozitivně i negativně, Emma, Štěpán a Veronika byly takové jistoty, zklamalo mě vyhoření Báry Hazuchové, kterou tréma semlela neskutečným způsobem. Slepčíci by mi nevadili, kdyby bylo finále o 12-15 lidech. V osmičce fakt jen zabírali místo.

Superfinále mi přišlo co do výběru písní jako jedno z nejhorších v rámci česko slovenských SuperStar. Že by někdo dostal v grandfinále píseň zcela mimo své již dávno prokázané limity, to tu fakt ještě nebylo a vidím to jako značné pochybení štábu. Ano, zazněly i skvělé songy, ale pouze dva. To mi na skoro čtyřhodinový večer přijde málo.

Výhru jsem spíše přál Štěpánovi, kdybych o vítězi rozhodoval já, byl by to on. Ale v podstatě jen o pár procent nad Emmou. Emmino vítězství mi rozhodně nijak nevadí, někdo to být musel a ona s výhrou snad naloží tak, aby to její kariéru pěkně našláplo.

I já oceňuju prostor pro rozloučení jak Paľa, tak Štěpána. Konečně se našel režisér a dramaturg, který dopřál stříbrné SuperStar odchod na úrovni a netočilo se vše hned po vyhlášení jen kolem vítěze. Závěrečné nájezdy na pohasínající portréty už jsem chválil dříve, nyní vše skončilo nájezdem na nepohasnoucí tvář Emmy a byla to pěkná tečka za tím naším případem.

 

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 210
1
bezik
Reagovat

DJ Vado : tvl „stařecká ješitnost“, to si zabil :D :D Jako jo, ale doufej, že se z Haberou v nejbližší době nepotkáš :D

2
J
Reagovat

Dobre Vlado, ale na rozdiel od tvojej Emmy bol Palo uvolneny a mal dobru naladu. Tu kolovratkovu piesen som mu v podstate vybrala ja aj ked som nechcela. Zdravim pana Lisku. Jedno suhlasim, jedna z najhorsich na tom albume. To uz ta najsilnejsia rockova koleda NARODIL SA KRISTUS PAN je 1000x lepsia. Ale jasne, museli vybrat tu najznamejsiu a najvacsiu odrhovacku. A o tom stati za mikrofonom, ale hybal sa za nim a po druhykrat som videla v jeho ociach radost a ze si to uzival v oboch piesnach. Dobre vedel, ze skonci treti. Ziadna trema, ziadna strnulost, falzety nedal lebo ich nevedel dat.

3
dorka
Reagovat

Promiňte, nechodím sem zas tak často, takže nejsem v obraze – ten zmiňovaný scénárista Liška je tentýž tragéd a Troškomil, který psával na Gorillu? Protože to by hodně vysvětlovalo…

4
Jan Liška
Reagovat

Bylo mi ctí stát se součástí tvého finálního rekapu, Vlado – hardcore fanouška, jak se patří.

Pokud bys mě chtěl nakopat i s rozběhem, tak se domluvíme na nějakém pěkném místě pod kopečkem – gravitace ti pomůže k ještě většímu nakopnutí.

5
Jan Liška
Reagovat

@dorka: A víte, že ano? Na Gorillu jsem psal pět let a jsem za to rád. A mimochodem, nikdy jsem netvrdil, že jsem Troškomil. Jeho pohádky se mi líbí, protože mám rád českou pohádkovou tvorbu a snažím se ji podporovat. Jeho komedie nemusím, ale to je věc vkusu. To jen abychom si to uvedli na pravou míru.

6
bezik
Reagovat

@Jan Liška: Tak to by stálo za shlédnutí ! I vstupné bych zaplatil :D :D

7
bezik
Reagovat

@Jan Liška: Byla by to taková pěkná scénáristická tečka za tím letošním případem ;-) :D

8
jab
Reagovat

Vlado, díky za rekap, nebudu se vyjadřovat ke kauze duchna, ale jenom k hodnocení a až na Fix You, které mi naopak napodruhé nepřišlo příliš povedené, s tvým hodnocením víceméně souhlasím, včetně rýpnutí do kantilénofilů – a to přesto, že v první sérii byl mou jasnou jedničkou Chodúr, jenže ten byl taky neskutečně muzikální a hlavně naprosto iriginální a rozeznatelný.

9
Poseidon
Reagovat

Madonna nemá rozsah a je královnou popu – ano, o tom to právě je ;) Já také Madonnu uznávám jako šoumenku a star, ale absolutně ne jako zpěvačku. Jinak duchna, nevím, jestli je to nějaká sázka nebo co, ale článek se kvůli tomu téměř nedá číst. Nevím, co ostatní, já bych se na to příště být tebou vybodnul ;)

10
Poseidon
Reagovat

Jinak co se týče Habery, člověk málokdy vidí člověka, který by byl tak zamilovaný sám do sebe :)

11
Poseidon
Reagovat

Jinak ještě drobně k product placementu – chápu, že je to komerční pořad, ale dělat ze Štěpánovy maminky blbou cuchtu která synovi po návratu domů udělá mražený pizzy, mi přijde trochu přes čáru. :D

12
jab
Reagovat

@Poseidon:
Třeba si tu minipizzu Štěpán sám vyžádal, myslím, e takováhle recese by mu byla docela podobná :-D.

13
BBK
Reagovat

@Poseidon: @Poseidon: @Poseidon:
Pod všechny 3 příspěvky se podepisuji!

14
Ája
Reagovat

Tak koukám, že letos se s Vladem neshodnu na favoritovi nejen v SS, ale ani v X Factoru (tímto zdravím vypadlou Lauren) :-D. Jinak ještě jednou mu gratuluju k vítězství Emmy, já jsem se Štěpánovým druhým místem spokojená, hlavně poté, co mě polil studený pot, když měl vypadnout :-)

Musím říct, že mi bude chybět hádání písniček na další týden, sakra, mohli to ještě protáhnout do těch Vánoc

15
bezik
Reagovat

@Ája: Mohli, ještě aspoň dva přímáky, vyhrál by Štěpán a všichni by byli spokojeni. Emma už byla zřetelně unavená, Štěpán, asi i kvůli své pohodové povaze měl mnohem více sil. Taky měl možná z počátku více klidu, pozornost se upírala hlavně na Emmu, což je dost únavný.

16
Poseidon
Reagovat

@bezik:

Já si myslím, že by Emu neporazil ani za čtrnáct dní.

17
Ája
Reagovat

@bezik: @Poseidon: Já si taky myslím, že by ji porazil, ale to už se nedozvíme :-). On nabíral každé kolo víc a víc fanoušků, zatímco Emma je pomalu ztrácela. Navíc bych si ho ještě ráda poslechla, protože svým výběrem se mi nejvíc trefoval do vkusu :-). Ale dopadlo to tak, jak to dopadlo a teprve v budoucnosti se ukáže, kdo z nich je ta opravdová Superstar.

18
bezik
Reagovat

@Poseidon: Těžko říct. Ten rozdíl v silách byl zřetelný, proti Emmě se vyrojilo spousta haterů, těžko odhadovat, jak by to ustála. Já bych tipoval Štěpána.

19
notickas
Reagovat

@Jan Liška:
I já se přidávám. Kolik bude vstupné?

20
dolores
Reagovat

pekny rozhovor so sv.trojkou z dnesneho Telerana, …… su vsetci traja uplne skveli pohodaci, … uz som videla par takychto navstev superstaristov v Telerane , ale tu je naozaj citit, ze su to naozaj velki kamarati …!!

http://www.tvnoviny.sk/soubiz/1813220_trojica-finalistov-superstar-zaspievala-v-telerane

21
betty
Reagovat

@Poseidon: Pokud by se Emma nevzchopila, nezabojovala a něčím novým nezaujala, tak by ji Štěpán v pohodě dal. Stoupal výš a výš a Emma začala ztrácet a někoho i nudit. Viz jak dopadl Dalibor, původně velký kandidát na vítěze.

22
bezik
Reagovat

@Ája: Ale tohle přeci není o tom, „kdo s koho“. Tohle je umění, na to se tu nehraje. Netuším, co si představuješ pod pojmem Superstar, ale prosadit se můžou klidně oba. A nebo nikdo. Pro mě jsou tihle dva, spolu s Anetou, největší talenti, kteří SS prošli. (Itcha nepočítám, to nebyl superstárista ale umělec, který si odskočil do SS zpropagovat svoji kapelu). V Čechách či na Slovensku to na mainstream u obou rozhodně není, oba jsou ve zdejším rybníčku pro klubovou scénu. Emma by teoreticky, kdyby se stal zázrak, se mohla prosadit i zahraničí, ona je skutečně mimořádná nejen v Československém rybníčku. To ale chce, kromě spousty práce i velikou dávku štěstí. Hrozně moc tu bude záležet na jejím autorském potenciálu. Bez něj si myslím , že to nepůjde. Teď nemyslím, že nutně musí udělat úplně všechno, ale musí mít jasno co přesně chce docílit, jaká má být forma a obsah, psát třeba texty, prostě musí být ten vůdčí duch. Melodie jí třeba může psát někdo jiný (kdyby i to uměla sama, bylo by to ideální). Bude to těžký, ale konečně je tu někdo, kdo tenhle potenciál vůbec má.

23
Tomáš
Reagovat

Na kdyby se bohužel nehraje. Kdyby tam byli třeba Denis Kolek a Samuel Sleziak, tak to mohlo všechno dopadnout ještě úplně nějak jinak. Kartami mohl zamíchat i Farkašovský, kterého sem prvně neměl rád a pak mě svým semifinálovým výkonem úplně odrovnal a přesvědčil, že do finále patří. Já jsem pořád přesvědčen o tom, že to Emma letos prostě měla vyhrát protože je slovenka. Štěpánovo vítězství nebylo pro televize žádoucí. A proto nevyhrál…

24
Poseidon
Reagovat

@betty:

Imho byla Emma tak specifická osobnost, mimozemšťanka, taková femme fatale, jakoby vůbec nebyla ocaď, že se natolik odlišovala od ostatních, že by vyhrála i před Vánoci, i kdyby mezitím Štěpán zazpíval V zahradě Getshemanské a Una furvita lagrima :))))

25
Poseidon
Reagovat

furtiva, samozřejmě

26
Jarda
Reagovat

Vlado, když jsi psal první větu rekapu tak jsi na sobě měl určitě DUCHNU, co?

27
Poseidon
Reagovat

Mě by zase zajímalo, kam by až došel Roman Tomeš, kdyby ho porota kreténsky nezařízla. Imho tohle považuju za největší prasárnu letošního ročníku – pokud měli s jeho profesionální kariérou problém, měli mu říct hned na začátku, hele, vždyt ty jsi hotovej zpěvák, my hledáme mladé talenty, a vyhodit ho. A nebo to neřešit, a nechat ho spravedlivě dojít minimálně do toho semifinále, že nepatřil mezi deset nejlepších kluků, to si snad nikdo tvrdit netroufne. Ale nechat ho absolvovat ty kraviny mezi tím a pak ho před semifinále vyhodit, to je prostě prasárna.

28
Tomáš
Reagovat

@Poseidon: Třeba by došel tak daleko, že by mu teď v neděli zvedli ruku místo Emmy. To je další člověk, kterého mi bylo hodně líto a kterého vyhodili absolutně nespravedlivě. Nebo byl snad takový Dalibor lepší zpěvák? :D Tohle ale asi nemá cenu řešit, tohle je prostě SuperStar, manipuluje se tam všude a se vším od A do Z. Letos prostě bylo chronologicky na plánu že vyhraje slovenka, udělalo se proto vše a vše se tomu podřídilo – od vyhazovu dobrých zpěváků, přes na onu dámu absolutně nekritickou osobu až možná po ty manipulace s hlasy ( a když ne s hlasy, tak s diváky rozhodně, ale to tu u federálních projektů bylo vždycky ). Tak si splnili svůj cíl a příště bude ten cíl zase jiný – pokud nějaké příště bude. Nikdy to ale nebude v první řadě o talentech, vždy prvně o sponzorech a o penězích.

29
Ája
Reagovat

@bezik: Nemyslela jsem to jako kdo s koho nebo Emma vs Štěpán, ale tak, že tohle je strašně pomijivé, prosadit se můžou všichni z finálové osmičky a samozřejmě bych jim to přála, ale co si budeme říkat, lehký to mít nebudou a relativně za chvíli se uvidí,na koho si lidé budou pamatovat a kdo z nich se udrží v hudebním světě, což může být kdokoliv z účastníků celé SS :-)

30
Jarda
Reagovat

@dolores: Tak jsem si poslechl jak všichni tři zazpívali civilně v Teleráně, ale Emma svým hlasem je úplně jiná liga než oba kluci, dala by se poslouchat dlouhé minuty. Zde v tom komorním prostředí to vyniklo mnohem více než v tom velkém prostoru. A to nemluvím o její kráse, to je ještě bonus – no má to někdo štěstí když se mu to tak sejde…

31
betty
Reagovat

@bezik: Nemohu souhlasit s tím , že Emma se Štěpánem a Anetou byli největší talenti, co ve všech SS byli. My jsme teď plní dojmů z poslední SS, ale bylo by to velice nespravedlivé vůči minulým účinkujícím a vítězům předchozích řad. Byli mezi nimi muzikální lidé, kteří nejenže výborně zpívali, ale hráli třeba i na několik hudebních nástrojů, skládali si sami písně…

32
betty
Reagovat

@Poseidon: 23 – femme fatale – Chápu Tě a všechny muže a chlapce, kteří Emmu obdivují, protože je opravdu velmi hezká, ale já jsem zaměřena výhradně na mužské pohlaví, takže mě se toto nedotýká.

34
Poseidon
Reagovat

@betty:

Já zase výhradně na to ženské :D Já bych neřek, že je to tolik o kráse, spíš to, že působí takovým cizím dojmem, jako skutečně nějaká diva z Anglie. Nebo jako Lana del Rey, nebo tenhle typ zpěvaček. Tak proto si myslím, že by vždycky měla hodně fanoušků, není to jenom o tom že je hezká, hezkých byla hromada zpěvaček, koneckonců Gunčíková byla parádní kočka a k tomu neskutečná zpěvačka a nevyhrála.

35
J
Reagovat

@Poseidon: Guncikova nemohla vyhrat, lebo musel vyhrat Adamec.

36
Tomáš
Reagovat

@J: A Urban nemohl vyhrát, protože musela vyhrát Drobná.

37
bezik
Reagovat

@betty: Nemyslím si, že bych s odstupem času změnil názor. Já to takhle vidím a slyším, pochopitelně že tento svůj názor nikomu nevnucuju. Nakonec už sis mohla všimnout, že můj pohled na hudbu se značně odlišuje jak od místních diskutérů, tak od běžného Nováka. To, že Emma nakonec vyhrála je skoro zázrak, kterému bych na začátku vůbec nevěřil. Myslím, že to je s ní trochu jako s Anetou, že běžný hlasující Novák si do ní promítá svoje představy, které Emma, stejně jako Aneta nakonec vůbec nenaplní a bude si dělat to co jí se líbí, a ne Novákovi ;-)

38
bezik
Reagovat

@J: @Tomáš: Nechte si založit nějaké „bratrstvo konspirační pracky“ ? :D Zájemnců o členství by bylo určitě spousta ;-)

39
betty
Reagovat

@Poseidon: Myslela jsem velmi hezká takovým tím zajímavým způsobem. Zvlášť po té, co jí obarvili vlasy na zrzavo, což jí moc sluší.

40
J
Reagovat

@bezik: Prvy s tym prisiel JAI KUDO. A ja som sa tiez nieco dopocula. Ale, ci je pravda taka alebo onaka vie ju len BOH a ten nam ju neprezradi.

41
bezik
Reagovat

@J: To mi připomnělo jeden slovenský vtip ještě z hlubokého socializmu. Paní učitelka se ptá ve škole Pepíčka , Pepíčku, čo by si nám mohol povedať o slovenskom národnom povstaniu ? Pepíček tajnůstkářsky : noo, niečo som dopočul, volačo sa chystá !!!

42
Enaz
Reagovat

Tak taky si nemyslím, že je Emma přírodní zrzka (vlastně jsem viděla, že má světle hnědé vlasy). Ale je mi to fuk :). Je krásná, zajímavá a má velmi specifický hlas.
Štěpán je salámista s velkým charizmatem. A Pavol je příjemný chlapec.

Z těch tří mne zajímali jen ti dva. Emma a Štěpán. Štěpán mne dostal v semifinále, když jsem poslouchala kluky. Zavřela jsem oči a poslouchala … a vybrala jsem si tři. Jen Štěpán postoupil.
Je zajímavý, podle mne je jeho parketa více ve vnitřně vypjatých písničkách. Jak to popsat … prostě víc molová a nepříliš pozitivní. Juchačky mu nesvědčí :).
S Emmou je to podobné. Si myslím.
Nebudou pravděpodobně hvězdy šoubizu, ale za to budu ráda. Mají na to, aby dělali to, co je baví a aby se prosadili. Aneta Langerová taky není hvězda v tomhle smyslu slova a ví se o ní ;).

A chyběla mi tam Karolína. Škoda, že neprošla přes semi.

43
J
Reagovat

@bezik: Nech je pravda taka, ci onaka. GG sa presadila aj bez titulu SS. A pracuje na sebe a to je len dobre. A ked Stepan to tiez bude chciet, tiez sa bude moct presadit. Rovnako sa to tyka aj Emmy. Ale cakat zazraky za mesiac, ci 2 je nemyslitelne. Aj dobre vino dlho zreje, nie? Co ked sa presadi niekto z tych, co sa nedostali ani do finale? Cas ukaze.

44
bezik
Reagovat

@J: Jasné. Jen s tím vínem je to složitější. Každé dobré víno má své kouzlo, mladé i archivní. Třeba v bílých vínech dávám rozhodně přednost mladým svěžím vínům. Mladá vína mají typickou výraznou chuť své odrůdy, která se u těch archivních poněkud ztrácí. Jestli ono to není s těmi umělci částečně podobné ? ;-)

45
betty
Reagovat

@bezik: Věřím Ti, že nemusíš s odstupem času změnit názor. Mou superstar také zatím nikdo v dalších řadách nepřekonal a alespoň doteď pro mě září nejvíc. Každý máme tu svou, a to je dobře. Byla by to strašná nuda, kdybychom všichni fandili jednomu člověku.

46
J
Reagovat

@bezik: Ja len, ze nemozeme nikoho vopred odsudzovat. Napr. nepaci sa mi to zhadzovanie Stepana Monikou. Ako moze ona teraz 2 dni po SS vediet, ze Stepan nebude nikdy uspesny, ze sa v hudbe nepresadi. Ma len 17 rokov a este ani skolu nedokoncil, ale zivot ma pred sebou nie? Mozeme to podla mna tvrdit az za 10 rokov. Kto sa nepresadi za taku dobu, nepresadi sa vobec. Ale to musi Stepan chciet a tvrdo za tym ist. Ale ja som este nikdy nikoho vopred neodsudila. Ze mna sklamali ti, ktorym som fandila, ze sa nepresadili je druha vec: Sindlerova, Stroffek. Smajda je tiez len v Cechach, ale ako vravel Scalex Tomasovi, ze mala som to stastie, ze som Smajdu spoznala a dalej ho sledujem, jeho tvorbu atd. Dokonca som bola na jednom jeho koncerte v Cechach.

47
bezik
Reagovat

@J: A proč je vlastně Šmajda v Čechách ? Na Slovensku nebyly kšefty, nebo proč ?

48
J
Reagovat

@bezik: Ja neviem. A kedze nie som prilis dotieravy fanusik, tak som sa ho na to nikdy nespytala. Viem len, ze mal jeden koncert v Ziline a koncert v Kosiciach zrusil. Nase komercne radia ho nehraju, ale tie su kapitola sama o sebe. Uvidime ako to bude, ked vstupi do platnosti novy zakon. Sporadicky bol v televizii.

49
bezik
Reagovat

@J: No co se komerčních rádií týče, v Čechách si nepomůže. Tady je to přímo megatragédie. A co u vás chystají za zákon ? Nějaký povinný podíl slovenské tvorby nebo co ?

50
Enaz
Reagovat

@J: Promiň, že se vměšuji, ale nikdy jsem neviděla fanouška jako je Monika :).
Docela věřím, že mu i přeje, aby uspěl, ale je prostě pesimistická a raději předpokládá, že prostě neuspěje, aby nemusela projevit pozitivní emoce.
Monika je prostě dost negativní fan. Nevím, jestli bych takového chtěla. ;)

51
J
Reagovat

@bezik: Ano, nieco take ako plati napr. vo Francuzsku. Najviac ma stve, ked napr. pocuvam Radio Express a tam namiesto poriadnej hudby sa na mna vali taka odrhovacka ako RIXTON Me And My Broken Heart. Malo sk alebo cz pesniciek v radiach. Dufam, ze sa to zmeni.

52
bezik
Reagovat

@Enaz: Monika je za svého pohledu velmi realistická. Ona dobře tuší, že Štěpán ty její oblíbené megasrágory zpívat nebude, takže pro ni vlastně propadák, konec, tragédie :D Z jejího pohledu se neprosadí ;-)

53
Jan Liška
Reagovat

Mimochodem, Vlado, víme, že si bernardýnek rád poslintá, ale věnoval bys mi ten jeden odstavec i kdyby někdo z ex-finalistů Emmu zmínil a zapomněl třeba na Štěpána nebo Pavla? Trochu o tom totiž pochybuju – takže nejdřív nakopeš ty mě a pak já zase tebe, co ty na to?

54
Monika
Reagovat

Ta otazka mi prisla naprosto v poradku, uplne bezna vec, kolikrat se uz takhle ptali v minulosti, napr. Pergnerova v kazdem kole Vyvolenych, ja chapu, ze neni prijemne slyset, ze vas oblibenec je de facto neoblibenej v kolektivu a nikdo mu to nepreje, ale ta otazka za to nemohla, byla zcela na miste, ja bych se zeptala podobne.

55
J
Reagovat

@Enaz: Ved to. Beriem na jednu stranu, ze Stepan mozno este uplne nedospel, ale nemozem tvrdit, ze nema zaklady preto, aby bol jedneho dna uspesny aj ked to nemusi byt uplne v celom Cesko-Slovensku, ked beriem do uvahy, ze je nielen strieborna CZ-SK SS, ale je Ceska SS 2015. A hlavne si musime uvedomit, ze to nejde zo dna na den. Chalan proste bude musiet na sebe poriadne tvrdo makat, ale ak za tym tvrdo pojde, moze sa mu zadarit. Ja napr. uplne ani Pala neodpisujem. Co ked ma jedneho dna prekvapi, ze budem pocut jeho singel, ved to pripustil. Ze to nebude hned zajtra alebo o mesiac viem. Moze to byt kludne az o rok, dva. Palo sam povedal a ja mu to plne schvalujem, ze prvorade je pre neho teraz zmaturovat. A potom by sa chcel pokusit dostat na Vysoku. Ale pritom vzal do uvahy moznost pokracovat aj v hudbe, co mu zasa schvalujem. Podla mna mu najma pomohlo to, ze sa dostal do TOP 3 a aj slova Haberu na konci, rovnako ako aj jeho fans, ktori po Palovi chcu, aby pokracoval. Uvidime. Najmenej sa bojim v tomto o Emmu. Ta je na rozdiel od chalanov dost ostrielana a sebavedoma a vie, co chce.

56
Monika
Reagovat

@Enaz: promin, ale zkusenosti mluvi jasne, Strasne fanousku Sevcika me odsuzovalo za me drsne komentare na jeho adresu..pozdeji prozreli..Stepan se svym pristupem nevyzraleho kluka proste bude mit problem se prosadit, pokud se budu plest, budu strasne rada a nasypu si popel na hlavu, ale bohuzel se obavam, ze ta jeho nevyzralost ho semele..kdo se prosadil..GG, harich, celeste..vsechno osobnosti

57
betty
Reagovat

@Monika: Mně ta otázka také nepřekvapila. Vím, že se takto ptali i v jiných řadách SS, ale nikdo se nad tím nepozastavoval. Spíš bylo překvapivě to, že to Emmě evidentně vůbec nikdo nepřál.

58
bezik
Reagovat

@Monika: Tak to se hodně pleteš děvče. Štěpán je sakra silná osobnost. Ale jinak máš pravdu, z tvého pohledu se neprosadí. Sračky dělat nebude ;-)

59
betty
Reagovat

@betty: … bylo překvapivé…

60
Ally
Reagovat

Tak já jsem v neděli onemocněla, takže jsem pod duchnou :) jen začátek..a pak už jsme odpadla s tím, že to musi Emma zvládnout sama :)..snad v sobotu opáčko,,jestli stál zbytek zato ? asi kvuli Stepánovi si čas najdu
Emma- Mariah – njn taková lepší Sabina, aspon ví co nee
Pavol – Tublatanka – jo takhle mě jedině baví ten jeho hlas,ani mi nevadilo, že pisnička je děsná verze a monotnonní
Emma — Toxic- moc pěkný..a taky jsem ráda a trochu překvapená ,že to lidi berou..podobne jako u Loly, Anety snad..ale zas bych lidi nepodcenovala ..lidi je široký pojem :) i ten typický Novák..kdo to dnes je? / no možná to mají TV zjistené /ale je možný, že to je podobné jako s Horváthem, že lidi chtějí ukázat, že nemají předsudky
No ale hlavne u Emmy to charisma atd ..,myslim, že se holka neztratí..ta Geislerová taky nemůže hrát pořád ve všem ..a vůbec :)

61
Tomáš
Reagovat

@Jan Liška: A už se nám to tady pere. :D

62
Eliska
Reagovat

@Monika-ak niekomu verim ze sa presadi,tak je to on.Bude svoj, presne ako napr.Klus. To ze Ti po dvoch dnoch od finale dojde jak je nevyzrety atd.,po jednom chate s fans, mi dojde absurdne.ved je len sam sebou,prdelista srandista a vtedy bez spanku, ja by som ani pismenko nenapisala. A veta kde pise o svojich planoch mi dojde velmi rozvazne napisana a tak nejak jej verim..planuje vlastnu tvorbu s kapelou pod jeho menom, uz brzo..mame sa nechat prekvapit. Zviditelnil sa slusne a ted uz len vzhuru do oblak, za svojimi snami..Emca ma nudi tak bohuzial i skrz krasnu farbu hlasu i vlasu ju tu nerozoberam..mne od zaciatk vadi jej prazvlastna rec, akoby poanglictena..

63
Monika
Reagovat

Dneska jsem si pripomela nadhernou pisnicku a hned me napadlo, ze je skoda, ze tohle nezpivala Emma se Stepanem misto toho debilniho Xindla, dala bych jim prvni noc v novem byte, jo kdybych ja vybirala songy to by si Novak prisel na sve :-))))
Jinak kdyby Nova planovala nejakej porad se s nima, Silvestr atd, moc moc bych si prala slyset od Stepana toho Lennona a perfektne by se hodilo Imagine, tak treba me Liska jeste vyslysi, kdyz to nevyslo v soutezi.

64
Ája
Reagovat

Mě ta otázka taky nijak nepřekvapila, nevidím důvod, proč by se nemohli zeptat. Jinak s Monikou zásadně nesouhlasím s tím, že Štěpán není osobnost, naopak, navíc to má podle mě v hlavě srovnaný a ví, co chce v hudbě dělat.

65
Ally
Reagovat

@J:
Já poslouchám na střídačku asi 3 SK rádia, ale fakt že uroven jde dost dolu taky / a množství reklam nahoru :/ tak už asi jen Antenu, když mám takovou rock náladu :)
Ale pořád mi připadá uroven CZ moderatorů -aspon tady na Morave – tak na urovni Jitky N / ale tu omlouvá , že je nová /

66
glum
Reagovat

Ten Vlado se snad při každém vystoupení Emmy 3x udělá, když ji tak v článku přechvaluje. :-)
Nejdebilnější otázka večera byla, jestli si vítěz rozdělí výhru, ale už nevim kdo to říkal.

67
betty
Reagovat

@Monika: Superstar bude na Silvestra na Nově od 20.40 do 22.00. Jmenuje se to „Superstar – Příběh hvězdy „.

68
J
Reagovat

Tiez mam komentar k tej vyhre Emmy. Neviem preco, by sa Emma mala s niekym o nieco delit ak to sama nebude chciet. Ze bude chciet nieco kupit, resp. venovat na pamiatku Palovi a Stepanovi je pekne. Ale su to jej peniaze a ona nech o nich rozhodne, co s nimi urobi.

69
Tomáš
Reagovat

Mohl bych tady prosím taky někoho nakopat do pozadí?

70
Jenka
Reagovat

Já naopak doufám, že se Štěpán opravdu neprosadí ve smyslu „úspěchu“, jaký si představuje Monika.
Sobecky bych mu přála herecko – zpěváckou kariéru, abych ho mohla vídat ve Slováckém divadle, co mám za rohem, nějaké účinkování po klubech… Žádnou velkou super slávu.
Bojím se, že by ho šoubyznys semlel, že by mohl ztratit svou bezprostřednost a humor, kterým mě doslova unesl :-).
Ale chápu, že Štěpán v tomto momentě tak „nízko“ nemyslí a nemíří. Držím mu palce, stejně jako ostatním.

71
Monika
Reagovat

@Eliska: V tomhle se pletes, asi jsi me necetla, o jeho nevyzralosti pisu celou dobu. Ten chat byl nahodou dobrej, zasmala jsem se moc, jak mel slecny na haku, naopak to byl snad nejoriginalnejsi chat, co jsem kdy cetla s exsuperstaristou. Bohuzel, se domnivam, ze ta detskost, kterou v sobe ma, mu zlomi vaz. kez bych se spletla!!

72
Leandros
Reagovat

@betty:
To není pravda, Štěpán jí to přál. A že někdo někomu přeje víc, neznamená, že druhému nepřeje vůbec. Kromě toho se ptali pěti lidí, z toho byly tři holky, jeden Slepčík, u kterého by mě překvapilo, kdyby ve svém dětském projevu neřekl kluka. Dan se kamarádil s Pavlem. Nic divného.

73
ales-winner emma
Reagovat

halo je tu někdo aha není

74
betty
Reagovat

@Eliska: K Emmině „prazvláštní řeči „: V kole, kdy se soutěžící navzájem parodovali, někdo napodobil její řeč a zároveň si jakoby za Emmu i odpověděl, že tak mluví schválně, protože je to roztomilé a zajímavé. Pokud by to chtěl někdo slyšet přesně, určitě se to dá najít.

75
Tomáš
Reagovat

@ales-winner emma: Já jo. Chceš pokecat o Emmě?

76
Monika
Reagovat

@glum: Jandova, to jo to byla debilita na n tou, jako by ji nekdo rekl, jestli si rozdeli svuj honorar s vypadlikama :-)))

77
Enaz
Reagovat

@bezik: @bezik: Ano, naprosto souhlasím :).

@J: Souhlasím, všichni mají šanci. Je jim jen 18 a 21 a je to jen na nich. Všichni jsou talentovaní (kolik našich „hvězdiček“ by zvládlo zpívat naživo a pod takovým tlakem?) a bude záležet jen na tom, jak moc chtějí zpívat a prosadit se.
Nemusí je hrát naše rádia a stejně se mohou slušně živit muzikou. A i kdyby nakonec jen ve stáří vzpomínali, jak to bylo fajn, když v mládí zpívali, tak i to by bylo pozitivní.

@Monika: Víš, já tvou negativitu opravdu nechápu. Ty už předem předpokládáš, že ten, kterému jsi fandila, neuspěje. Možná ano a možná ne.
Není to tvůj život, ale jeho. Podle mne je to talentovaný kluk se smyslem pro humor, který má nárok si z života dělat legraci. Proč by byl v 18 letech vážný a usazený? Proč by měl dávat ty děsný megafláky? Na to má čas. A když bude dobrý, tak je nikdy dávat nebude. Nebo nebude zpívat na profi scéně vůbec. No a co? Snižuje to snad to, co dokázal teď?
Nechceš se na to „fandění“ vykašlat? Nezatěžuje tě to příliš? Nechceš to brát trochu s nadhledem? Fakt ti nerozumím.

78
Enaz
Reagovat

Napsala jsem odpověď na tři posty najednou a čeká to na schválení. Je tu někdo, kdo by mi to schválil? :)

79
bezik
Reagovat

@Enaz: To tam máš tolik sprosťáren ? :D :D

80
Enaz
Reagovat

@bezik: Ani jednu … a to je možná chyba :).

81
betty
Reagovat

@Leandros: Myslela jsem tím, přál někdo z těch, co už vypadli, samozřejmě (ale to už je slovíčkaření).
Štěpán jako dobrý kluk a kamarád, když se ho ptali, řekl, že jí to přeje, ale samozřejmě, že si přál vyhrát sám. Nebylo by normální, kdyby nechtěl. Vždyť proto do té soutěže šel!!!
A překvapivé to bylo. Nejenže se to ještě nikdy nestalo, že by jednoho z favoritů neřekl vůbec nikdo, ale hlavně o tom svědčí ten rozruch, který tu potom vypukl.

82
Enaz
Reagovat

@Enaz: Tak to rozdělím :). S tebou jsem souhlasila ;).

83
Enaz
Reagovat

Další bylo pro J.
@J: Souhlasím, všichni mají šanci. Je jim jen 18 a 21 a je to jen na nich. Všichni jsou talentovaní (kolik našich „hvězdiček“ by zvládlo zpívat naživo a pod takovým tlakem?) a bude záležet jen na tom, jak moc chtějí zpívat a prosadit se.
Nemusí je hrát naše rádia a stejně se mohou slušně živit muzikou. A i kdyby nakonec jen ve stáří vzpomínali, jak to bylo fajn, když v mládí zpívali, tak i to by bylo pozitivní.

84
Enaz
Reagovat

a poslední část pro Moniku:
@Monika: Víš, já tvou negativitu opravdu nechápu. Ty už předem předpokládáš, že ten, kterému jsi fandila, neuspěje. Možná ano a možná ne.
Není to tvůj život, ale jeho. Podle mne je to talentovaný kluk se smyslem pro humor, který má nárok si z života dělat legraci. Proč by byl v 18 letech vážný a usazený? Proč by měl dávat ty děsný megafláky? Na to má čas. A když bude dobrý, tak je nikdy dávat nebude. Nebo nebude zpívat na profi scéně vůbec. No a co? Snižuje to snad to, co dokázal teď?
Nechceš se na to „fandění“ vykašlat? Nezatěžuje tě to příliš? Nechceš to brát trochu s nadhledem? Fakt ti nerozumím.

85
bezik
Reagovat

@Enaz: No ono stačí málo. Napsal jsem do jednoho komentáře slovo „stup_idní“, čekalo to na schválení a pak mi to smázli :D

86
Enaz
Reagovat

@bezik: Po částech to prošlo :).

87
Enaz
Reagovat

@bezik: Tak mne to při posledním Hlasu bloklo tak, že mne nikdo nevytáhl i když okkvp říkala, že je to už ok (nějak jsme si posílali odkazy na staré fláky). Nemohla jsem sem psát hodně dlouho :).

88
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: Tak samozřejmě, že kdyby nešlo o Emmu, tak by z toho odstavec asi nebyl (možná jen malá zmínka v závěrečném hodnocení) a nakopat bych tě za to taky nechtěl :-D Ale už z matematického hlediska, když se pěti lidí zeptáš, aby si vybrali ze tří lidí (což je jenom o dva míň), tak se dá celkem předpokládat, že se na někoho zapomene :-) Možná v minulých řadách zazněla taky tato otázka (i když mám pořád pocit, že to nikdy nebylo v přímáku, ale vždycky v nějakém bulvárním článku, videu na webu, maximálně v magazínu), ale taky dřív bylo víc finalistů a jenom dva superfinalisté, takže byla větší pravděpodobnost, že zazní obě jména :-) Je mi jasné, že ti to do důsledku nedošlo a že nemůžeš za to, že se toho pak hateři Emmy chytli a začali rozmazávat, jak je v kolektivu neoblíbená atd., ačkoliv to podle té otázky vůbec nemusí být pravda (souhlasím s Leandros, příspěvek 71, že když to někomu přeju víc, neznamená to, že druhému nepřeju vůbec) :-/ Holt mám v sobě rytířské sklony a když někdo ublíží nebo ukřivdí dámě mého srdce, tak se neznám a znectím kdekoho (i proto nosím ten kovbojský klobouk a boty) :-) Ale jelikož Emmě to nijak neuškodilo a stejně vyhrála, takže v podstatě o nic nejde :-) S tím nakopáním to samozřejmě byla nadsázka, což jsi myslím i pochopil :-D Ber to prostě tak, že jsem si díky tomu vzpomněl na ten příběh s Duchnou a hodilo se mi to, abych tak mohl navázat na úspěch Hujerbusu :-D btw. to opakování jednoho slova v rekapu jsi mě vlastně naučil ty, pokud si vzpomeneš na své rekapy druhého Talentu :-D

89
jab
Reagovat

@Enaz:
My, obyčejní smrtelníci, smíme do komentářů vkládat max. 2 odkazy ;-)

90
bezik
Reagovat

@Enaz: No jo, vlastně, jab na to kápnul ! Jsou povoleny jen dva odkazy a každé „reagovat“ se počítá jako jeden ! Záhada vyřešena ;-)

91
Leandros
Reagovat

@betty:
Proč ty vykřičníky? Možná vyhrát šel a chtěl, ale to snad platí pro všechny ostatní. Ale nevyhráli, Štěpán taky ne, Emma jo a on jí výhru přál. Věřím, že stejným dílem i Pavlovi, ale přál.
Mě to vážně nepřekvapilo, že ostatní ji nejmenovali. A vlastně ani ten rozruch tady. Tady se za poslední dobu výrazně zvýšil počet lidí, co Emmě nepřáli. Dost lidí tu začalo opakovat, jak je falešná a jak si někoho namotává. A hnedle měli důkaz – vypadlí finalisté ji nepřáli, měli jsme pravdu, je to zlá zkažená holka. Ve skutečnosti tyhle reakce vypovídají mnohem víc o těch, co je píšou, než o Emmě. Stejně jako reakce vypadlých finalistů. Lidi jsou hrozně ovlivnitelní a na téhle diskusi to letos bylo zřetelný. Jednou tu někdo napsal slovo pionýrka a okamžitě se toho chytla spousta dalších. Točilo se to tu od rána do večera. Pak někdo přišel s uspávačkou hadů a to samý. Nudná, zrovna tak. Okamžitě to její nepříznivci začali přebírat a opakovat s otravnou frekvencí. Následně se objevilo falešná a že to umí s muži. A zas se to rozjelo. Stejně tak jako ty řeči o tlačence a protekci. Finalisti to tady klidně mohli číst a někteří četli, poslali dál, mohlo to vyvolat averzi a žárlivost. Lidi jsou prostě strašně ovlivnitelní a tím negativním obzvlášť. Ti, co vypadli, mohli taky žárlit na její roli ve „svaté trojici“, šarm nebo na chválu poroty a společně si šuškat, jak může ta nudná Emma vyhrát, když například Veronika Danišová měla mnohem větší rozsah. Přitom je to jednoduchý. Veronika vzbuzovala mnohem menší emoce a nikoho moc nezajímala ani v dobrým, ani v špatným.
Podle mě se tohle všechno odrazilo na tom, že Emmu nikdo z oslovených nejmenoval. A jsem přesvědčen, že to skutečně vypovídá víc o nich než o ní.

92
DJ Vlado
Reagovat

@Leandros: DÍKY MOC za krásný příspěvek :-) Podepsal bych každé tvé slovo a mrzí mě, že ti nemůžu dát like jako na FB :-)

93
betty
Reagovat

@Leandros: Leandros, já jsem pouze vstoupila do diskuze o tom, zda otázka moderátorky Jitky byla vhodná nebo ne. Podle mě nebyla neobvyklá, protože padla i v jiných řadách SS (a nikdo se nad ní nikdy nepozastavil) a připsala jsem, že bylo neobvyklé, že nikdo z dotazovaných nejmenoval Emmu. Rozhodně jsem nekomentovala, jestli je to chyba Emmy nebo jejích „kolegů“, kteří ji nejmenovali.
Proto se mi nelíbí, že mě zamotáváš do něčeho, v čem nejedu (pomluvy Emmy), a podsouváš mi slova, která jsem nenapsala (že je to Emmina chyba, že ji nejmenovali).
Nikdy jsem se netajila tím, že je mi proti srsti manipulace diváků porotou, ale také, že tím Emmě dělají medvědí službu. Také jsem nenapsala na Emminu adresu jediné ošklivé slovo a chápu ty, co jí fandili a fandí. Můj favorit byl Štěpán, a!e Emmu jsem měla z holek od začátku na 1. místě. Takže si na mně laskavě nepřihřívej svou polívčičku a najdi si jinou oběť, na kterou zde budeš útočit.

94
betty
Reagovat

@DJ Vlado: 86 – Ano, i v minulých řadách zazněla tato otázka, a to minimálně ve finále Martin Ch. – Miro Š., kde se ptali zbylých osmi finalistů, a v SS, kde v posledním předfinálovém kole zbyla trojice GG, Lukáš a Michal Šeps. Zda podobná otázka padla ve starších řadách, si nepamatuji, a na tu poslední jsem se nedívala.

95
Pavluša
Reagovat

Kluci, díky za vaše články, hltala jsem je po každém vysílání stejně jako v předešlých ročnících, těšila se na další a letos souhlasně pokyvovala hlavou víc než jindy. Vaše hodnocení bylo super, často jsem se dočetla to, co jsem sama prohlásila po některém vystoupení. Podle stejné vaší logiky jsem i já tipovala Štěpána na vítěze a propadla kouzlu Emmy hned od prvního castingu. Mlela jsem o ní, dokud se znovu neobjevila na obrazovce a přesvědčovala celé okolí, že tohle je ta holka, která je prostě nej ze všech. Ještě jednou díky a teď si zase počkáme na další soutěž a hlavně si počkáme, jak to celé bude dál :)

96
Pavluša
Reagovat

Neodpustím si dodat ještě jeden postřeh. Kromě zpěvu a přirozené krásy (jako ženská prostě musím uznat, že je Emma fakt krásná a že z ní chlapi, nejen režiséři, musí být naprosto paf, teda já bejt chlap, tak jsem :D ), má tahle holka fakt charisma, umí dobře mluvit, skvěle reaguje a je velmi vtipná. Má určitou dávku cynismu a myslím, že to bude i jeden z možných důvodů, proč jí někteří „nemusejí“. Jediný moment, kdy jsem si říkala OMG, nastal v kole těch trapných kvízových otázek, ze kterých v podstatě vyšli všichni jako dementi, ale budiž jí odpuštěno, nikdo není dokonalý. Ale stejně dobře na mě působil i Štěpán, u něho mě zaujala osobnost jako celek, to dobré jádro, ta touha, poctivý přístup a zároveň osobitost, kterou si někteří pletou s lajdáctvím.

97
bezik
Reagovat

@Pavluša: Like ;-)

98
DJ Vlado
Reagovat

@betty: Že by moje sloní paměť selhala? :-D V ČSS2 si to pamatuju, nicméně měl jsem za to, že to byl buď jen bulvární článek, nebo video na webu (a to je podstatný rozdíl, jelikož tyto články a videa vyhledávají především ti hardcore fanoušci, zatímco pro soft fanoušky, kterých je podstatně víc a kteří jsou celkově ovlivnitelnější, je důležité pouze to, co vidí v TV), u ČSS1 si to nepamatuju už vůbec, což je dáno možná tím, že ta řada pro mě emočně nejvypjatější, vzhledem k tomu, jak velkou srdcovku jsem v té řadě měl, takže ta tři kola po jejím vypadnutí jsem to bral už spíš jako relax, takže mi mohlo leccos uniknout, ale stejně si nevybavuju, že by ta otázka zazněla přímo ve finále :-) Ovšem kde si vzpomínám, že ta otázka zazněla přímo ve finále, tak to byla má oblíbená SHS3, ale tam to bylo až po uzavření hlasování těsně před vyhlášením vítězky (navíc se tehdy vypadlá osmička rozdělila na 4 a 4) :-)

99
betty
Reagovat

@DJ Vlado: V ČSSS 1 se opravdu ptali všech vypadlých osmi finalistů, komu by přáli vítězství, jestli Martinovi nebo Mirovi. (Pamatuji se, že většina to přála Martinovi, protože byl podle nich nejlepší zpěvák.) V ČSSS 2 se ptali před finálem, přesně v posledním předfinálovém kole, kdy byl ve hře ještě i Michal Šeps. Nebylo to přímo v průběhu přenosu, ale v předtočeném videu, který ale v přímém přenosu pouštěli divákům v hledišti i nám ostatním do TV. Ptali se ovšem jen posledních tří. Utkvělo mi to proto, že Gábina i Lukáš řekli sebe navzájem a mně bylo Michala líto. Všichni mu tam dávali najevo, že už je jen dopočtu a že by nebylo žádoucí, aby do VF postoupil.

100
Jan Liška
Reagovat

@DJ Vlado: Tak to už si bohužel nepamatuju :D Ale OK, beru to jako nadsázku. Já mám beztak železnou *****, o kterou by sis akorát tak zlomil nohu.

101
Poseidon
Reagovat

To myslite vazne??? Ze nikdo nerekl Emmu vypovida neco o soutezicich? Tak to je jeste vetsi magorarna, nez kdyz nekdo rekne, ze Emmu proto urcite vsichni nesnaseli..co to prosimvas o kom vypovida? Ze na otazku vyber ze tri komu to prejes nejvic nikdo nerekne Emmu, tak to o nekom neco vypovida? Jak uz tu bylo zmineno, to ze nekomu to nepreju nejvic neznamena, ze mu to nepreju vubec. A popravde receno mi ta otazka nijak skandalni neprisla, proste normalni dotaz. A neverim tomu, ze to muze nejak ovlivnit divaky. Jakoze si napr reknou Stepanovi to nikdo nepreje, takze i kdyz ho mam rad, libi se mi jak zpiva a chci mu poslat hlas, tak mu ho kvuli tomu neposlu? To jsou teda myslenkovy pochody :D

102
betty
Reagovat

@Poseidon: Jsem ráda, že se tady ozval někdo normální, kdo v tom nevidí problém. Už jsem si začala připadat jako největší vyvrhel.
Navíc taková otázka se pokládá až po skončení hlasování.

103
Monika
Reagovat

@Poseidon: no vida, zrovna jsem chtela napsat neco ve stejnem duchu :-)) proste si kazdy z peti lidi zvolil nekoho jineho a co ma bejt, jejich vec…proc by to jako melo neco o nich vypovidat..naprosto nezakerna otazka, ktera je skvela a zajimava mimochodem, ja bych se tak ptala kazdou superstar.

104
Jai Kudo
Reagovat

@betty: V kauze „otázek a odpovědí“ jsem tentokrát spíš na tvé straně (a Poseidona) než Vlada. Předpokládám, že si to Vlado vzal trochu víc osobně, když je takový obdivovatel Emmy. Kdyby všchni jmenovali Emmu, tak by mu to třeba tolik nevadilo (sorry Vlado… :) já taky vím a chápu, co je to bojovat a bránit svou favoritku :)

105
ales-winner emma
Reagovat

Nazdar tomáši jestli by jsi tu byl tak ano byl bych rád s tebou pokecat

106
Scalex
Reagovat

Jinak jestli se tu dělají čárky za to, kdo vidí nebo nevidí tu otázku „komu přeješ vítězství“ jako problematickou, tak já v tom taky problém nevidím a taky si pamatuju, že obdobné otázky v různých soutěžích a reality show padaly poměrně často. Je pravda, že ve VyVolených a podobných show to bylo spíše kvůli rozjitření emocí a rozehrání psychologických her.

Nejmenování Emmy mě trochu překvapilo, ale že bych z toho byl paf nebo v tom hledal něco hlubšího, tak to určitě ne. Ostatně sedět tam já, tak taky jmenuju Štěpána a ne Emmu. Přestože se víc těším na Emminu hudební budoucnost než Štěpánovu.

107
Nika
Reagovat

Můžu mít taky otázku? Proč se tady v x desítkách komentářů rozebírá nějaká zcela nepodstatná otázka: Komu přeješ vítězství? No a? Co je na ní divného? Mně to přijde zcela v pořádku. To jako když všichni nejmenovali Emmu, tak je to hned špatně? SS je u konce, známě výsledky, tak hurá:) Co řešit.
Přeji všem hezké Vánoce.

108
J
Reagovat

Tak, prv nez sa so vsetkymi rozlucim, tak to este na koniec zrekapitulujem. Na otazku KDYBY je len jedna odpoved: Keby bolo keby, boli by sme v nebi, ale ale ale, na zemi sme stale.
Musim sa podakovat otcovi Pala Kovalicka, ze syna prihlasil do sutaze, ci uz podaval skvele vykony alebo nie , robil svojim spevom radost nielen mne, ale aj dalsim. Vysoko ocenujem a respektujem ako sa s povinnymi vybermi popasoval. Najma ten Aerosmith a Linkin Park. Asi takto. Rovnako som rada, ze sa do SS prihlasil aj Stepan Urban, ktory taktiez potesil. Co sa tyka Emmy, tak to necham na jej fanusikov, ktorych je urcite vela, lebo tuto SS vyhrala. Subjektivne som to priala Palovi, objektivne si to podla mna zasluzil Stepan a vyhrala to Emma. Asi to takto bola vola Bozia.
TOP 3 vykony pre mna zo SS 2015:
1. Pavol Kovalicek – ZBOHOM BUD LIPOVA LYZKA
2. Stepan Urban – ANGIE
3. Pavol Kovalicek – I DON´T WANT TO MISS A THING

Palovi zelam vela stastia a uspechov do dalsieho zivota. Nech uspesne zmaturuje, lebo to je teraz to najdolezitejsie a kedze chce dalej pokracovat v studiu na vysokej skole, tak mu zelam, aby mu to vyslo. Je pekne stat nohami pevne na zemi a rozumne premyslat, ale je potreba mat aj sen a za nim ist. Najvacsim prejavom zbabelosti je zo strachu sa o nic nepokusit. Na jeho mieste by som zvazila aj spevacku karieru, hoci v oblasti toho komercneho poprocku, ktory teraz leti. Postup do TOP 3 a celkovu bronzovu poziciu nemohol predsa ziskat len zato, ze bol krasny, inteligentny, sympaticky a pokorny. Aby clovek zobral do ruky mobil a poslal hlas, musel dostat ovela viac a tym je SPEV. Zaroven mu odporucam, ak sa chce venovat spevu, aby navstevoval dobreho hudobneho pedagoga, lebo sa potrebuje po spevackej stranke este zdokonalit. Druha vec je ta jeho anglictina, co najskor sa zapisat na dobry kurz anglictiny. Sam na vlastnej kozi sa v sutazi presvedcil, ze dnes ovladat anglictinu je nevyhnutnostou, hoci by vo svojej spevackej kariere spieval po slovensky, lebo slovencina mu svedci. Vyhoda znalosti anglictiny sa hodi aj pri potulkach svetom, kedze rad cestuje. Dufam, ze raz bude aj ten singel a nielen jeden, ale cely album. Odporucam rozumne vyuzit letne prazdniny. Aj Stepan velmi potesil, vdaka za divoku kartu, ktora nakopla Stepan k skvelym vysledkom. Tak ako nikdy som si nepomyslela, ze v SS zaznie Lipova lyzka, bola som tiez prekvapena Angie. Chalani maju zatracene dobry hudobny vkus. Aj Stepanovi zelam vsetko naj. A rozhodne nech pokracuje vo svojej tvorbe. Je to vyrazna osobnost. Emma nech sa presadi nielen spevacky, ale aj herecky a ked chce ist na tu skolu do Berlina, nech to skusi.

Vsetkym spoludiskuterom zelam KRASNE PREZITIE VIANOCNYCH SVIATKOV a STASTNY NOVY ROK 2016. Nech sa vsetkym splnia tuzby a predsavzatia.
Niekedy nabuduce.
Specialne zdravim Tomasa a Dolores.

109
Jai Kudo
Reagovat

@J: Každý máme svoje favority, svoje vítězy a poražené, přejme sobě i všem soutěžícím to nejlepší a pokud možno i úspěch v kariéře….
btw Možná by ses měla mrknout na instagram Karolíny, asi by tě potěšilo, jak tam moc pěkně mluví o Palovi. Asi tam nějaká jiskra proběhla, alespoň z její strany myslím …. :)

110
J
Reagovat

@Jai Kudo: Vdaka za info. A sledujem aj FB GG. Pacila sa mi ta fotka so Sabovcikom. Vsetko naj do buducna. Nateraz dovi.

111
Tomáš
Reagovat

@J: Taky se mi tu s tebou letos dobře fandilo Palovi a diskutovalo. Zdravím tě a třeba se tu při nějaké další SS – pokud ještě nějaká někdy bude – zase potkáme. Přeju šťastné a veselé Vánoce. :-)

112
Jai Kudo
Reagovat

@J: Jj, taky vše nej…. :) Určitě se tady zase potkáme při nějaké podobné reality show, i s ostatními…

113
betty
Reagovat

@Jai Kudo: 102 – Děkuji.

Těší mě, že jsem Panáčka objevila. Přispívala jsem sem potřetí ( ČSSS 2 + VyVolení podruhé s Vladkem) a moc ráda jsem si četla Vaše názory a setkávala se tu s Vámi. Bylo mi ve Vaší společnosti dobře a mnohokrát jsem se tu zasmála vtipným komentářům. Děkuji Vladovi a Scalexovi za jejich články a rekapitulace, za to, že tu pro nás jsou.
Přeji Vám všem krásné a klidné prožití vánočních svátků a do nového roku pevné zdraví, hodně lásky, štěstí a spokojenosti. Mějte se krásně a věřím, že se tu opět potkáme. Eliška.

114
dolores
Reagovat

@J: tak teda maj sa :) Marry Christmas tebe aj tvojej rodinke:) a vdaka za nase partenrstvo v spolocnom boji :DD

@Jai Kudo: musim to tam ist Karoline presliedit, ak je to verejne …..a vies, ze aj ja som si to iskrenie vsimla, ale este po duetach :)

115
Tomáš
Reagovat

Pokud vím, tak tu Mariah Carey sem tu pro Emmu jako první navrhnul já. Doteď nedokážu pochopit, že se toho mého nápadu produkce skutečně chytila. Mě bylo jasné, že to Emma nezvládne: 1) nevyzpívá ty výšky, 2) refrén je rychlý a nebude jí to sedět. Bylo mi jasné, že i tak to stejně vyhraje protože prostě musí vyhrát, ale aspoň sem chtěl odkrýt její limity a chtěl sem, aby se na něčem vysekala. Takže se mi to vlastně do puntíku povedlo, jestli ste jí to skutečně vybrali díky mě, tak za to jediné vám děkuju a škodolibě se usmívám. :D Aspoň taková malá útěcha pro mě a náplast na její vítězství ( plus ten skandál okolo hlasování ).

116
dolores
Reagovat

Vlado, Vlado, … ako to tu citam… hm, bolo ti treba vytahovat tu duchnu ? :D uplne zbytocne si rozjatril ranu, ktora by inak ak ostala v zabudnuti, kdesi v minulych vlaknach :))) chudak Emma, dost ze to musela znasat tam, este jej to pripomenie aj tvoje hodnotenie … :(

ale nie si sam, kto to vytiahol..no vdacna tema pre bulvar toto.
dnes rano som v Tescu nahodou nadabila na Sarm, ktorej titulka vyzera takto : http://www.pluska.sk/images/gallery/soubiznis/2015/12/emma-sarm.jpg
v clanku k tomu som si precitala, ze kvoli tomu dokonca aj plakala v zakulisi a Palo so Stepanom ju utesovali
na nete ale je k tomu iny clanok, tiez zaujimavy, napokon to splufinalistov aj mrzelo
(Sarm patri po Plusku) http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/zaskocena-vitazka-superstar-emma-drobna-podraz-od-finalistov.html?utm_source=Glanc-clanok&utm_medium=cross-box-na-ostatnych-strankach&utm_campaign=vb

117
dolores
Reagovat

a este jedna otazka.. to vazne hardcore fanusik ales uz prestal fandit Emme ? omg omg, co sa stalo ? :D alebo si niekto robi prdel a pise pod jeho nickom (nic nove na Panakovi, to sa stavalo kedysi bezne), alebo ho Emma niecim nastvala ?

118
bezik
Reagovat

@Tomáš: Typická malá čecháčkovská svi_ně a ještě se tím chlubí. Krása …

119
Tomáš
Reagovat

@bezik: Děkuju za poklonu. Možná je to ukázka toho že sem svině, ale ještě víc je to ukázka pitomosti produkce jestli jí to vážně vybrali díky mě.

120
Tomáš
Reagovat

@bezik: A navíc sem jí tu písničku navrhl spíš v nadsázce jak to u mě často bývá když se mě tuším J ptala co bych finalistům do SuperFinále vybral. Jak sem mohl tušit, že se toho chytnou. :D Ono je to podobné jako s tou vánoční Tublatankou o které tu zase psala J a taky se toho chytli.

121
bezik
Reagovat

@Tomáš: To, že jí to produkce vybrala je úplně jedno. Zajímavá je jen ukázka tvého uvažování.

122
Tomáš
Reagovat

@dolores: Aleš mě taky překvapil. Vzhledem k tomu že ji začal urážet i na Facebooku, tak to sem psal on sám.

123
Tomáš
Reagovat

@bezik: No navrhl sem to napůl v nadsázce a napůl strategicky, protože sem chtěl zvýšit šance na vítězství kluků ( i když sem beztak nevěřil, že by to něčemu pomohlo ). Ale věděl sem, že to nedá. Tak asi mám lepší odhad než ti odborníci co s ní přímo v SuperStar pracovali. A to je smutné.

124
ales-winner emma
Reagovat

dolores ano ano prozřel jsem bohužel sice pozdě ale přece tomáš ano psal sem to já nikdo se mým jménem bohudík nezviditelnuje ještě to by scházelo

125
dolores
Reagovat

@ales-winner emma: ale preco ??? v com je problem ? z mojho pohladu je to aj po vyhre ta ista Emma ako predtym

126
ales-winner emma
Reagovat

a taky si dnes dovedu přiznat že jsem se tu k vám slušným diskutujícím nechoval férově a mé příspěvky byli opravdu přes čáru a proto se vám všem chci moc omluvit tomáš,jai kudo,j,bezik,dolores,monika. a spol… hrozně se vám omlouvám je mi ze sebe špatně jste skvělí a myslím si že i jako lidi musíte být fajn tentokrát to doopravdy myslím upřímně a jsem velmi rád že sice jsem tu přispíval vůbec poprvé sem nováček mezi vámi ale doufám že se naučím od vás vaší školu a ano nepíšu čárky a apod… ale doučím se to a chci vám objasnit ještě něco já sem emmu moc miloval strašně moc a okolnosti tomu napovídali bohužel sem se choval jak dobytek a třeba si k emmě jednou sám najdu cestu too je už jedno prostě mě moc zklamala a možná že ani sám nevím co chci zároven chci taky říct že Dj Vlado je skutečný borec fajn chlap a profesionál a někdy bych s ním i s váma se rád osobně sešel a ted vám chci popřát všechno nejlepší k vánočkám mějme se rádi a doufám že se tady na panáčkovi budem potkávat lidi děkuji vám že jste to se mnou vydrželi a snad mě odpustíte ahoj

127
bezik
Reagovat

Teď jsem shlédl jeden rozhovor s Palem nedlouho po vypadnutí (v pozadí tam Emma zpívá Fix You). Co jsem netušil, že od začátku prý bojoval s hroznou trémou. Padl na něj i dotaz, jestli by něco udělal jinak kdyby mohl jít znovu do SS s tím co už ví. On říkal že spoustu věcí by udělal jinak, a jen mezi řečí zmínil „zobral bysom si iné pesničky“. Takže zřejmě letos tam možnost nějaké volby skutečně asi byla, jen si s ní Pavol ještě nevěděl rady.

128
Twin Falls
Reagovat

Aleši, co to hulíš za matroš? Nebo rozpolcená osobnost?

129
dolores
Reagovat

@ales-winner emma: tak dakujeme pekne, napodobne…ale dovod preco si tak otocil, si ani teraz neobjasnil… :/

130
dolores
Reagovat

@bezik: tak daj link … ja predpokladam, zeby si „zobral“ len ine pesnicky z toho zoznamu, co mali pre neho k dispozicii :D a ano, pravdu mas v tom, ze on sa na rozdiel od E a S, ..vlastne hladal este len pocas sutaze, zaskoceny svojim postupom na ktory absolutne nebol pripraveny :)) …a neboli nato pripraveni ani porotcovia, ani stab …
no ani jeho kolisave vykony nezmenili nic na fakte, ze svojim posobivym hlasom, charizmatickou osobnostou a dobrym srdieckom, si podmanil velku cast divakov

ja som teraz vzhliadla na webe Markizy video, kde Habera pripusta moznost, zeby Emme do buducnosti vedel pomoct…. ak zavola
p.s. on tiez uz kadekomu z exsuperstaristov nasluboval a nic :D (Sidlerova, Mirgova ..)

131
Leandros
Reagovat

@betty:
Čteš úplně něco jiného, než co říkám. Reagoval jsem na tvoje vykřičíky a na to, že Štěpán chtěl vyhrát. Další jsem odělil odstavcem. A psal jsem o tom, jak jsem viděl letošní diskusi zde. Mimo jiný.

S otázkou, komu kdo přeje, nemám žádný problém. Naopak je to zajímavý. Včetně toho, jaké reakce to vyvolalo tady.
Stejně tak mi přišla zajímavá diskuse na téma únik výsledků. Skvěle je na tom vidět, že spoustu lidí nezajímá pravda, ale jejich konspirační teorie – pokud se jim hodí do krámu. Scalex tady napsal, že on měl vždycky připravené různé varianty. Ale kdo chtěl vidět podvod, ten ho viděl i nadále. Najednou se vynořila spousta lidí, co psala externí články v krajských novinách nebo měla známé v novinách a všichni si byli jistí, že takové chyby se nestávají. To jako vážně? No zjevně ano.

132
bezik
Reagovat

@dolores: Mrkni na FB SS, tam je odkaz „Týdny v SuperStar Pala Kovalička poznamenaly! Jak se změnil?“

133
dolores
Reagovat

@bezik: dik, idem hladat

a medzitym som na Prasku nasla haluzneho stryka Emmy :DDD

134
bezik
Reagovat

@dolores: Jo, ten strýc je hustej týpek :D

135
dolores
Reagovat

@bezik: ja som asi dement na prehrabavanie sa v tej vate fejsbuku, nic som nenasla a uz ani nebudem mat teraz nato cas.
ked tak, daj mi sem odkaz nato, pls, neskor sem pridem ceknut. dopredu dakujem:-)

136
Pavol
Reagovat

Na tieto stranky som zacal chodit preto, lebo si velmi cenim komentare DJ Vlada a Scalexa a musim celkom neskromne priznat, ze sa spolu casto zhodneme, kedze hodnotenia poroty mi obcas pridu take ako keby im reziser naschval do usi pustil spev ludi z uplne inej TV sutaze. Zo zaciatku som mal pocit, ze aj diskutujuci sa snazia vyjadrovat vecne, pokial sa da, tak co mozno najobjektivnejsie zhodnotit vykony sutaziacich a nenechat sa ovplyvnit bulvarnostou z inych webov. Velmi ma mrzi, ako sa tu diskusia zvrhava, pretoze aspon pre mna tato reality show bola ina ako vsetky ostatne doposial. Prvy krat som mal moznost vidiet, ze ludia si navzajom dokazu fandit a nakoniec aj poslat do superfinale takych, co nam na obrazovky nepredkladaju iba pre reality shows typicke ozrate ksichty, nezdravu dravost a bezohladny postup na vrchol pomocou vsetkych tych dnesnych „cool“ a „in“ atributov. Ani som neveril, ze dnes este vobec niekto dokaze ocenit slusnost, prajnost a dobre srdce, aj ked to vraj nie su vhodne atributy pre hudobnu branzu. Namiesto troch namyslenych ksichtov som mohol pozerat na ludi, ktori si na rozdiel od mnohych inych cenia aj trvale moralne hodnoty. Ani vo sne by ma nenapadlo, ze ja ako pravy (a ako to uz tu ktosi aj pisal – horkokrvny) Slovak sa vzdam akychkolvek sprosto-nenavistych komentarov a ze ja, pomaly uz „stary cap“ sa budem ucit od troch 18-rocnych deti, ako sa prejavuje prajnost, cestnost a moralka a ze sa netreba hanbit ukazat tieto moralne hodnoty aj pred ostatnymi, ze Palo :)

Odkaz pre „svatu trojicu“ – pocuvam to pomerne casto – „kazdy chce len Tvoje dobro. Nedaj si ho zobrat!“ :)

137
bezik
Reagovat

@dolores: Jaký přehrabování, třetí článek odshora. To se nedá nenajít ! :D
http://superstar2015.nova.cz/clanek/palo-kovalicek.html

138
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: To jsi mi neměla říkat, že Emma kvůli tomu v zákulisí plakala, to moje rytířství ještě posílí :-) Škoda, že jsem do zákulisí neměl přístup, to bych ji taky hned utěšoval (možná bysme se Štěpánem a Paľom udělali utěšovatelský grupáč :-DDD)

Ale možná bych to opravdu nevytahoval, kdybych si při tom nevzpomněl na tu naší debilní třídní (což byla fakt kráva všech krav a mám na ni dost mrzuté vzpomínky) a nenapadlo mě, že by duchna mohla být červenou nití článku, kterou bych navázal na úspěch Hujerbusu (a že ten článek měl před rokem a půl úspěch, dokazuje i fakt, že ho pochválila i jindy negativní Monika :-D)

139
-bé-bé-
Reagovat

@bezik: díky, krásny rozhovor, fakt…potešil ma Pavol aj Ty, že si chcel dolores potešiť

140
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: @bezik: jj. strýc Emmy je hustej týpek, poznal jsem ho i osobně a dali jsme si spolu i panáka :-D

141
-bé-bé-
Reagovat

@bezik: len som nerozumela, že kto ho alebo ich inšpiroval…to slovo som nedokázala „zhmotniť“…ne-be-ska…?????

142
bezik
Reagovat

@-bé-bé-: Já měl dojem že říká „německá“, ale jistej si fakt nejsem ;-)

143
-bé-bé-
Reagovat

@bezik: Aha…no to som nepochopila, myslela som nejaká skupina alebo štýl…dík

144
Belisana
Reagovat

DJ Vlado: Původně jsem měl strach, jestli dokáže Štěpán tuto píseň dostatečně zurbanizovat … zurbanizovat? To je co za pojem? Jak se do háje urbanizuje píseň?
Když neznáš významy cizích slov, buď tý dobroty a nepoužívej je.
No a jinak utrpení číst tvý komentáře, fakt že jo. Napiš tetě Sally, kovboji.

145
Pavol
Reagovat

@Belisana: tak ako Stepan svoje piesne dokazal zurbanizovat, tak Emma dokazala svoj vyraz zdrobnit a Pavol bol obcas skovalickovany.

146
dolores
Reagovat

@-bé-bé-: nebude to toto ? https://www.youtube.com/watch?v=onqnYkzTO9U

mozno ho oslovili na spolupracu, lebo ta ich spevacka je dost tragicka..:D

bezik, radsej keby si napisal, ze na webe Novy a nie na FB SS, toto ma zmiatlo, mne sa to na mojej liste vobec nezobrazilo… :)) a vies kolko casu by si mi usetril, keby si mi ten link tu ihned napelil ? :)) ty jeden chlape zanovity :))) ale diky, ktovie kedy by som sa k tomu dostala :)

147
bezik
Reagovat

@dolores: Dyk jsem psal na FB SS, co s tím má společného tvoje lišta ?? :D :D :D Já už to pak neidentifikuju, kam mě to hází, resp. si to nepamatuju :D

148
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: neviem, ci ten plac nie je nahodou vymysel bulvaru, ale vazne to tam je, ak chces kupim ten Sarm a oskenujem ho, ziadny problem, maju ho v kazdej putike..a dali jej tam jednu fotku, kde ju zhodnotili ako unavenu, jj, je pravda, ze trochu tak posobila, ale ona aj keby neviem aka unavena bola, vyzera vzdycky prenadherne, :D to je proste fakt ukaz baba, kam sa hrabu vsetky missky, – ja vas chlapov chapem, ze slintate :D,… dokonca Vlado – ona pre mna o dost krajsia ako tvoja bohyna :)) sice pre mna bol vitazom tejto sutaze niekto iny, ale kebyze tu znovu obnovis anketu MISS vsetkych superstar, tak ja uz mam vitazku. :D

a na tejto fotke, akoze wow!
https://zn.sk/wp-content/uploads/2015/10/emmadrobna.jpg

aj ked svoju krasu urcite patricne vyuzila vo svoj prospech, ale nie prvoplanovym sposobom, skor sofistikovane :D, predsa stale ako na zaciatku som pisala, si myslim, ze ona svoj vyzor neznehodnocuje blbymi uputavacimi gestami ako kopa inych „celebrit“ (napr. spulenie pier) .. a hlavne nie je pysna…:)

149
dolores
Reagovat

@bezik: znamena to, ze ak mam na FB lajknutu Superstar, tak na mojej liste , timeline alebo co je to sa mi obcas vynaraju clanky a videa, atd. ktore tam doplnaju… to iste vies… ale tento s Palom sa mi vobec nezobrazil, tak som vosla priamo na ich FB stanku SS, ale nevidela som ho ani ked som to tam podrobne skumala, neviem preco, ale je to tak …kapito ? :)

150
bezik
Reagovat

@dolores: No lajk je fajn, ale to má kolikrát zpoždění jako prase a ne všechno tam přijde, kdoví proč. Na stránce SS prostě byl, stačilo malinko sjet dolů ;-)

152
ales-winner emma
Reagovat

a hele Dj Vlado ty seš borec a gratuluji sem nevěděl že s emmou chodíš ale pozor štěpánek má s ní obdobný zájmy když řekl že jsou od sebe jen hodinu cesty tak hodně štěstí a možná je to paradox ale děkuji ti opět o ní začnu bojovat

153
Tomáš
Reagovat

DJ Vlado: Jestli je to pravda, tak taky gratuluju.

154
jj
Reagovat

V článku je předuchnováno. I když je duchna krásné slovo, jeho důležitost je autory vesměs přeceňovaná, naopak takový šušeň je podobně krásné slovo, málo užívané a přitom zvlášť nyní s příchodem zimy je aktuální a mezi čtenáři je po něm velká poptávka. A jistě s ním má Dj Vlado taky nějakou WTF zkušenost a klidně si mohl vyřídit v článku účty s ním.
Co se týče dotazů na to, kdo komu přeje výhru. Sice mi to připadá jak když se dělá z malé housenky velká, ale když jsem si přečetl reakce některých Slováků, myslím na jiných stránkách, tak si myslím, že to Emmě i mohl pomoct, že ji nikdo nejmenoval. Její favoriti se mohli více semknout a poslat natruc víc hlasů. Jinak ale reality show už je ze Superstar dávno, např. těmi nekonečnými medailonky. Dotazy byly v pořádku, možná bych je ale nechal až na konec hlasování, co když náhodou stály Štépána vítězství, jestli bylo hlasování těsné.

155
BarBora
Reagovat

Emma plakala ? A čo? Plakala aj na generálke…únava a stres, mňa keby takto postavili pred obecenstvo spievať, všetci by sa skydli zo stolíc. Vyspí sa z toho, mňa prekvapil len Dan, ona ho v SF určila ako najlepšieho,nepochybujem, že zo sympatií, on tak dobrý spevák nie je, určite tam nebol najlepší a ona nie je hluchá.

V Dobrom ráne spomínala, že možno spolu nahrajű nejaký letný hit a že sa chystajú zregenerovať na ich chatu, boli v pohode. Zaspievala Čerešne, podľa mňa jej táto pieseň najlepšie sadla, mala ju spievať aj v GF.

Nebudem už rozoberať GF podľa výkonov, čo by som napísala uz tu spomenuli iní, poviem len toľko, že výhra je v dobrých rukách a verím, že aj Paľo sa uchytí, potešilo by.

156
Ally
Reagovat

Dobré zhodnocení Scalexe..škoda fakt , že bylo tak uzké finále a to ještě dvě místa obsazená v podstatě zbytečně..no tak možná jedno at nežeru..:)

Škoda Sama, Aleny, té borky z továrny:), Karolíny samozřejmě..co já vím možná i ten synek moderátorů / mám fakt hroznou pamet na jména/ by se nakonec dal..Reka ? a další holky, které už nepamatuju :(

No možná by většina z toho B – teamu ,fakt navic neměla a brzy letěla,ale celkově jeste dve finále do Vánoc by se snesly myslim..
I když fakt že v GF zustali sympataci ..a snad o nich uslyšíme ..myslim hudebně , případně herecky u Emmy.a. možná i u Stěpána, jak jsem včera četla ten chat :)

Hezký adventní čas i Vánoce všem , kdybychom se neslyšeli.. a zas někdy..

157
dorka
Reagovat

Mám dotaz na Scalexe, Vlada a asi i na Troškomila, i když ten je asi někde zakopán hanbou : Nevíte, kdy a kdo zařídil, že se na Superstar MUSÍ přiživovat živá kapela a pak jsou vlastně zpěváci, posluchači i zvukaři úplně v řiti? Dřív ve slovenské bývalo jen jedno kolo anplákt s kapelou a zbytek podkres a zpěváci bývali slyšet, jako třeba tady : https://www.youtube.com/watch?v=RWj5T_PE7go – nebo tady: https://www.youtube.com/watch?v=UQueaGAnQGM .
Zajímá mě to. Díky za odpověď.

158
bezik
Reagovat

@dorka: Sice netuším, kdo a kdy to zařídil, ale podle mě je to výborný, navíc ty kapely nejsou vůbec špatný, spíš naopak. V sále byl zřejmě zvuk v pořádku, a to , že ten jouda co míchal zvuk do tv je zřejmě dementní nebo hluchej neznamená, že živá kapela je špatně.

159
dorka
Reagovat

@bezik: Jenže – být joudou je zřejmě podmínka pracovního vztahu pro Novu (viz. Liška). Z toho vyplývá, že jouda bez kapely by nám ty zpěváky s podkresem dal líp.

160
bezik
Reagovat

@dorka: nevím, tak velké problémy jako letos zatím nebyly, asi byl jouda vyměněn za ještě většího joudu. A smíchat blbě hlas a nahrávku taky není tak velkej problém :D Prostě chyba není v kapele. Netřeba s vaničkou vylévat i dítě ;-)

161
Scalex
Reagovat

@dorka: když se v Superstar pouštívaly neživé podkresovky, tak si v diskuzích všichni stěžovali, že chtějí více živé muziky. Pak tam hrál Kumžákův Pajky Pajk, bylo to lepší, ale pořád slabý odvar proti tomu, co by tam být mohlo. Pak nastoupili do hry tihle Slováci, tenkrát pod vedením Jimiho Cimbaly, a to bylo úplně jiné kafe. Kapela hraje senzačně a nemám proti ní ani letos ani ň. Jiná věc je zvukař, který má na starost živý zvuk do televize. Už v minulých ročnících to bylo slabé místo a letos to bylo taky tak – zpěv často velmi utopený ve zvuku kapely. Když si pak druhý den člověk našel danou píseň na webu Novy, už to tam bylo namícháno jinak a podstatně lépe.

Samozřejmě, že kdyby se pouštěla muzika „z CDčka“, měl by to zvukař jednodušší a tenhle problém by zmizel. Ale já si nemyslím, že je dobrou cestou vyhodit skvělou kapelu jen proto, že zvukař to nezvládá.

162
-bé-bé-
Reagovat

@dolores: DÚFAM, ŽE PAĽO NEBUDE SPIEVAŤ O BOROVIČKE, RADŠEJ KLASIKU FOLKLÓRNU ALEBO TEN „POPOV ROCK“

163
-bé-bé-
Reagovat

@Belisana: Ahoj Belis? Kdeže si zmizla, kde ti je koniec? A mala si svojho favorita alebo od čias Michala nemáš fanúšika?

164
Rick
Reagovat

Za mňa jednoznačne bodovala Jitka hláškou: Paľo ty si náš krám instagramu. :D

165
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: A to si představ, že já dokonce plánuju obnovení té ankety Miss talentových soutěží, protože za 4 roky těch krasavic dost přibylo (a zvlášť mezi Slovenkami) :-D A Emma v ní bude hodně vysoko, i když Moničku u mě asi z trůnu nesesadí :-) ale pokud se opět rozhodnu to rozdělit na Češky a Slovenky (a jako bonus tentokrát přidám i zahraniční desítku), tak mezi Slovenkami má jasné prvenství a to je našlapanější kategorie :-D

A ten oscanovaný článek by mě opravdu zajímal :-) Mohla bys mi ho pls. poslat na mail? Díky :-)

166
ales-winner emma
Reagovat

tak vážení přátelé už nemůže být o nějakém podvodu že vyhrála emma nefér na webu extra cz nova zveřejnila výsledky všech finálových kol včetně GF

169
Rick
Reagovat

Teda taký rozdiel v TOP 2 som nečakal, skôr som čakal nejak 49% na 51% ale skoro 58% tak to je teda veľký rozdiel. Prekvapilo ma aj prvé kolo a následný totálny prepad Barbory v druhom.

170
betty
Reagovat

@Rick: Záleží na tom, kolik přišlo hlasů. Pokud jich bylo celkově málo, tak rozdíl nemusel být až tak velký.
Ales, jawa, beddy – děkujeme za info.

171
J
Reagovat

@Rick: Mna prekvapilo 3.miesto P. Kovalicka vo filmovom kole. Cize nielen mne sa pacil ten Aerosmith. Ale niet sa co cudovat, vyrazne skladbu nepokazil a piesen bola tak efektna, ze jeho vykon predala sama. Dokazom je to, ze spolu s Lipovou lyzkou si ju najcastejsie pustam. A zasa zopakujem to, ze Diane Warrenova napisala skutocny hudobny skvost pre Stevena Tylera. To, ze P. Kovalicek vyhral CZ/SK songy som predpokladala. Morava poslala hlasy Palovi namiesto Stepana a ten musel dostat DK. Ale z toho je vidno, ze porota spolu s produkciou sa vopred pripravila na udelenie DK. A takisto je vidno, ze tym, ze dala P. Kovalicka v kole LEGIEND do rozstrelu s Danisovou namiesto Dalibora, nevarovala Daliborovych fanusikov ako malo hlasov Dalibor dostal. To sposobilo, ze sa do TOP 3 dostala „svata 3“.

172
Prochor
Reagovat

Zajímavý je z hlediska hlasování průběh Superfinále.
Nahrává to nacionálním teoriím, že Slováci hlasovali pro Slováky. Takže se dělili hlasy mezi Emmu a Pavla a vedl Štěpán.
Po vypadnutí Kovalíčka se některé hlasy pro Kovalíčka ze Slovenska nahrnuly Emmě, která předběhla Štěpána. Ale je to jen teorie. Faktem zůstává, že výsledek byl ovlivněn způsobem vypadávání v Superfinále.

173
betty
Reagovat

@Prochor: Také mě to hned napadlo.

174
Tomáš
Reagovat

Cože skutečné výsledky hlasování po x letech? To je neuvěřitelné! Jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

175
J
Reagovat

@Tomáš: Vsimol si si aky uspech zozala LIPOVA LYZKA. Skoda, ze nemohla byt zaspievana v SuperFinale, nie?

176
Rick
Reagovat

Inak mňa by celkom zaujímali aj výsledky semifinále, či sa naozaj porota trafila do všetkých podľa divákov alebo či by sa dostali do TOP 8 napríklad Karolína alebo Melinda. Ale stále sa neviem vynadívať na ten 5% rozdiel v druhom kole medzi posledným a predposledným, taký veľký prepad finalistu tu ešte asi nebol, vždy to bolo tak max 2-3% od predposledného. Možno ešte keď vypadla Natália Hatalová v SHS 3, tam bol tiež dosť veľký rozdiel medzi posledným a predposledným.

177
Tomáš
Reagovat

Pavol vyhrál třetí kolo, to je bomba. Teda ale sem i naštvanej. Emma vyhrála jen poslední dvě kola…a navíc v SuperFinále ze začátku vedl Štěpán. Vždyť ona to vůbec vyhrát nemusela, nebyla zase tak velkou favoritkou! Oni dobře věděli proč to hlasování v SuperFinále udělali tak jak ho udělali!

178
Tomáš
Reagovat

A teda hodně hustá je Štěpánova pozice na začátku. Kdyby v prvním kole nevypadl Dan tak by místo něj nevypadla Barbora ale on. To je hodně zajímavé. Zaplaťpánbůh za tu DK, letos se hodila tak jako ještě nikdy.

179
Ája
Reagovat

No, zajímavý výsledky, hlavně superfinále, jakoby najednou pro Štěpána lidi přestali hlasovat a všechno to posílali Emmě. Já jsem si spíš myslela, že tu první část Emma vyhrála, protože se mezi kluky dělily hlasy, a pak Štěpán dotahoval, ne naopak. Takže na tom hlasování podle národností možná něco bude.

A taky je krásně vidět, jak Slepčíkovcům docházel kredit

180
Tomáš
Reagovat

@Ája: Já o tom národnostním hlasování píšu pořád. Tohle už IMHO vysvětluje i to, proč se v každé předchozí SS dostal do GF jeden čech a jeden slovák. Jak jsou tři soutěžící a dva ze stejné země, tak jsou nahraní. Hlasy se rozdělí a jeden z nich vypadne. Kdyby jeli do konce ve třech, tak to Emma nevyhraje.

181
Tomáš
Reagovat

Když už se dokopali k tomuhle, nemohli by teda zveřejnit výsledky i předchozích dvou ročníků? Mě by pořád zajímaly. Ale to asi už neklapne.

182
Luke
Reagovat

No tak hlasování bylo každej týden jinak, strašně se to střídalo, což asi znamená, že se posílalo málo hlasů…

183
J
Reagovat

@Tomáš: Ja ti poviem jedno, okrem toho, ze som chodila tu na panacka, mapovala som aj ine diskusie. Viem, ze Emma je akoby z inej planety + ta farba hlasu a charizma. Ale bola som prekvapena, kolko Slovakov jej vycitalo jej slovencinu + pomale piesne – ziadna rychla. A taktiez dost vela jej fanusikov zo slovenskych diskusii chcelo od nej rychlejsie piesne. Ale kvoli Emme som tam nechodila, skor som chcela zistit ako je na tom Palo. A prekvapil ma na jednom fore, ktore nebudem menovat, ze Palo nemusel mat tak malo hlasov, ked bol v rozstrele s Danisovou a ani ked bol v bottom 3 vo filmovom kole. A vidis, ze nemal. Ved v kole LEGIEND predbehol Dalibora. A vo filmovom kole bol na 3. mieste – k comu mu verim pomohla samotna piesen od Aerosmith + ten svetelny efekt pocas piesne. To, ze sam priznal, ze mu ju vybrali a ze sa mu spievala najtazsie je uz druha vec. Ja si ten Aerosmith stale s Lipovou lyzkou + DEMONS + NUMB pustam. Od Stepana toho Kollera, Angie, Nirvanu a Pink Floyd. Od Emmy len Habits, lebo je trosku zivsia piesen aj ked kvalitou zaostava za Ceresnami.

184
Tomáš
Reagovat

Teď by mě ještě místo těch procent zajímaly reálné počty hlasů. Tipuju že chodilo nejméně hlasů za všechny dosavadní CZ, SK i federální ročníky. Střídání na prvních místech tomu dost nahrává.

185
ales-winner emma
Reagovat

betty nemáš zač a tomáš to je možná ůplně poprvé kdy to televize zveřejnili skutečné výsledky hlasování a souhlas taky by mě zajímalo i semifinále mohli by to taky zveřejnit

186
betty
Reagovat

@ales-winner emma: Poslední zveřejnění výsledků hlasování ve finálových kolech proběhlo v 1. ČSSS (vítěz Martin Ch.), pak už nic.

187
Prochor
Reagovat

Hlasy v semifinále by byly dobré. Známe jen první místo – Slepčíkovci.
Ale mně by hlavně zajímalo kolik dostala Kája a nakolik se rozhodnutí poroty vyřadit Karolínu kryje s rozhodnutím diváků.

188
jj
Reagovat

Nacionální hlasování je podle mě fakt, žádný dohad. Předně musím napsat, že na tom nevidím nic špatného, je to stejné po celém světě. Můžeme to vidět ve sportu, v Eurovizi nebo u první společné Superstar, kde byly zveřejněny výsledky z obou zemí. Téměř každý to v sobě podvědomě má, i když si to mnohdy neuvědomuje. Lidi se nemění, není žádný důvod si myslet, že se za pár let něco změnilo. Napsat u první společné Superstar, že nacionální hlasování bilo do očí je slabý výraz, tehdy to byl masakr. Proto pak zřejmě v dalších řadách přestali zveřejňovat výsledky, i když mohli ukázat aspoň ty společné. Třeba ze Slovenska chodilo v první řadě českým soutěžícím skoro pořád jen kolem 20 procent, z Česka slovenským občas i 40. Slovensko je menší a tím i soudržnější, díky tomu se vyrovná nestejný počet obyvatel a všechno pak tak nějak vychází spravedlivě. V Hlasu to kdysi dvakrát nevyšlo, protože jednou měl katastrofální sledovanost v jedné zemi a podruhé obráceně. Pak je taky třeba soutěžící, který chytne za srdce, nepůsobí chladně atd. Když takový v nějaké zemi není, tak ani národnostní hlasování mu nepomůže. Když ale budou na obou stranách dva rovnocenní, podobně sympatičtí zpěváci, pak se národnostní hlasování rozjede naplno. Ale pořád záleží na zpěvácích a jejich výkonech, jak moc se národnostní hlasování projeví, výkonem ho může ovlivnit na svou stranu.
Kdybych si měl tipnout, tak Štěpán pravděpodobně nedostal ze Slovenska víc jak 25 procent, Emma dostala z Česka víc, možná dostala i nějaké hlasy z lítosti, že ji nikdo nejmenoval, možná i muži se tentokrát překonali a hlasovali ve větší míře, a i to ji pomohlo vyhrát. Podle mě i tak zaslouženě.

189
Prochor
Reagovat

Jako správný rejpal musím upozornit, že uveřejněné výsledky mohou být nepravdivé. I když musím uznat, že vypadají hodně věrohodně – zvlášť superfinále.

190
jj
Reagovat

Ještě dodám, že Štěpán měl do vypadnutí Pavla výhodu jednoho Čecha, když o ni přišel, tak se projevilo, kdo má větší podporu a více fandů.

191
ales-winner emma
Reagovat

betty aha tak dík za info to sem sice asi tušil ale tak nějak zapomněl že to jednou bylo zveřejněno

192
jj
Reagovat

Na výsledcích mě docela překvapuje podpora Kovalíčka, bral jsem ho jako outsidera. Tvrzením zdejší přispěvatelky Moniky jsem moc nevěřil, ale nebyla daleko od pravdy. Dokonce jedno kolo vyhrál, zřejmě to, o kterém tvrdila, že ho vyhrál. Možná, kdyby Pavol ve finále zpíval tu Lyžku, tak mohl překvapivě vyřadit Emmu. Naštěstí pro mě ji nedostal :-)

193
Ája
Reagovat

@jj: Mě zase docela překvapilo to první místo Štěpána po udělení DK, postup byl jasný, ale čekala jsem tak třetí místo a ne naprosto suverénní vítězství. Asi fakt chodilo málo hlasů, že zmobilizování jeho fandů mu s prstem v nose zajistilo takový výsledek

194
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Já jako už vysloužilý, nicméně dlouholetý statistik musím po zběžném prohlédnutí výsledků konstatovat, že mi připadají logické a věrohodně :) Po DK se vždycky zmobilizují fans toho kterého zpěváka, Palo vyhrál díky Lyžce zaslouženě, stejně jako Štěpán díky Pink Floyd. V 1. kole grandfinále vyhrál Štěpán díky Půlnoční, když vypadl Palo tak se Slováci sjednotili na Emmě a vyhrála ona…..dává to smysl.

195
dolores
Reagovat

ok Vlado, …:)
davam to sem, ak by to este niekoho zaujimalo

http://uloz.to/xPeiCdoZ/scan-emma-1-jpg

http://uloz.to/xXwkaVHG/scan-emma-2-jpg

196
Jai Kudo
Reagovat

Hm, už je to tady! Na Haberova slova došlo:
„První album vítězky SuperStar Emmy Drobné je tady! CD vychází už příští pátek a přináší původní autentický záznam živých vystoupení v SuperStar – Fix You, Čerešne, Pokoj v duši, Habits a mnoho dalších!“
Hlavně to musí vyjít do Vánoc, aby se Nova napakovala, výsledek nikoho nezajímá…..

197
dolores
Reagovat

@jj: mna skor prekvapuje, ze ho v 2.finale, kde skoncil treti,….. Pyco poslal do rozstrelu s Hazuchovou……

a vlastne ma to neprekvapuje, pretoze v rozhodnuti Pyco nepostupoval len podla poradia hlasovania, ale aj podla hodnotenia poroty -vid. najviac chvalena Danisova isla do bezpecia prva, pricom skoncila 4.

198
notickas
Reagovat

@Jai Kudo:
No je to aspoň „živák“, mohlo by to dopadnout i hůř.
S tím napakováním máš bohužel pravdu.

199
ales-winner emma
Reagovat

tak přátelé mám pro vás dvě nové zprávy ta první že příští pátek jdu do prodejny si pro debutové album emmi drobné což je pro mě super mega výborná zpráva a vlastně se mi splní sen když sem ještě tenkrát říkal že bych si přál emmu pod vánoční stromeček tak ted se mi to splní a druhá zpráva na webu superstar je odpočet který oznamuje že za 630 dní bude další ročník superstar ano v roce 2017 se můžeme těšit na v pořadí pátou českosovenskou superstar a to není vše příští rok chce markíza nasadit novou pěveckou show kde by mohli vystoupit i finalisté nejen tohoto ročníku viz droj mediaboom sk

200
Jai Kudo
Reagovat

@notickas: Asi vezmou ty záznamy ze soutěže tak, jak byly. Minule musela Sabina nazpívat svoje písničky, které zpívala v soutěži, asi za 3 dny znovu ve studiu, aby CD mohlo vyjít za 5 dní…..podle toho to taky dopadlo…. těžko říct, co je horší…

Reagovat

Kdyby někoho náhodou zajímali výsledky hlasování v jednotlivých kolech, ale koho by to zajímalo, že :-) http://reality-show.panacek.com/44310-vysledky-hlasovani-v-superstar-2015-odhaleny.html

202
notickas
Reagovat

@Jai Kudo:
No právě proto myslím, že lěpší živák, snad to bude autentické a s atmosférou,
jen případně udělají mastering – uvidíme, jak to dopadne.
Než horkou jehlou nazpívat ve studiu – pak je hrůza předem zaručena.

203
dolores
Reagovat

@ales-winner emma: diky, tak o tomto formate pocujem po prvykrat v zivote ……ale beriem to ciste ako len zabavnu show

http://mediaboom.sk/nezaradene/exkluzivne-o-novej-spevackej-celebrity-sou-markizy-pozname-prve-mena-poistena-klucova-tvar/

204
bezik
Reagovat

@Jai Kudo: Tak album nahrávek ze SS můžou vydat každýmu, Itchovi ho taky vydali, aniž by s tím měl něco společného. To je daň za SS.

205
dolores
Reagovat

som si ten Your Face Sound Familiar presla na ytb, hmm, …pride mi to akoze dost bizarne :-E

206
ales-winner emma
Reagovat

dolores myslíš si že je ta show dobrý nápad nebo ne

207
maria
Reagovat

uz to tu pomaly usina, ale ja este stale pocuvam Stepana, pre mna je vitaz, ovela lepsie to znie z YT a este ked si to stiahnete, pripadne „ostrihate“, nema to chybu, len si pozrite Pulnocni alebo trebars aj Sex On Fire, ten chalan si spieva pre seba, ziadne predvadzanie, tam citim muzikanta, Pavla mam rada, Extreme pekne, ale tam ho zachranoval Zaujec, to s Annou sa ani neda porovnat,, Emke vitazstvo prajem, to bolo ocividne, preto ju ani neriesim, pre mna su vyzvy ti outsajderi, prajem vsetkym pekny vecer, pekne sviatky

208
Eliška
Reagovat

Videli ste niekto včera Kredenc? Na začiatku tam hraju Štepán s Pavolom :-D to byla podívaná…šikovníci chlapci :-)

210
Prochor
Reagovat

Miluju Emmu.
Můj tip byl, že zůstane samou sebobu a z výhru si koupí kytaru a boty.
Emma mně nezkamala-je to obyčejná super baba- za výhru si koupí bundu a boty aby nezamrzla: Emmo-miluju tě. Ale zpívej – ty babo – máme tě rádi.
http://kultura.zpravy.idnes.cz/emma-drobna-superstar-glosa-deska-dl3-/hudba.aspx?c=A151222_144651_hudba_vha

Přidat komentář