Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2013: Jací byli letošní finalisté? 1. část – kluci

8. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=5631 w=420]
Minulou neděli proběhlo Grandfinále letošní SuperStar, v němž zvítězila Češka Sabina Křováková nad Slovákem Štefanem Pčelárem. Třetí řada federální SuperStar se tedy stává minulostí, takže nastal čas bilancovat, co všechno se povedlo a nepovedlo. Nejdřív si však probereme ty, o kterých je tato soutěž především, tedy soutěžící. Finálová dvanáctka byla letos velmi pestrá a vyrovnaná, proto jsme se rozhodli, že našim finalistům věnujeme hned dva články. Dnes se zaměříme na pánskou polovinu finálové dvanáctky a zároveň se pokusíme tipovat, jako mají finalisté šanci na úspěch v českém showbyznysu.

Karol Komenda

[singlepic id=5996 w=420]

DJ Vlado: Prvním z kluků, který nás opustil ve druhém finálovém kole, byl dloujopvlasý mladík z Prievidze, o kterém jsem si já konkrétně myslel, že bude velkým magnetem na náctileté fanynky. Trochu jsem však zapomněl na to, že doba podobných androgynních mániček už dávno minula, jelikož i moje sestra, která se před čtrnácti dny provdala, patřila v dobách své puberty k věrným fanynkám Kelly Family. Navíc podobnému stylu hudby by se Karol ani zřejmě věnovat nechtěl. Po zpěvácké stránce Karol patřil k nejslabším článkům v soutěži. Příslibem zazářil pouze v castingu, kde v mnohém připomínal Mira Šmajdu v jeho začátcích. V dalších kolech však už na svůj castingový výkon navázat nedokázal a čím dál víc odkrýval limity svého slabého a ve výškách úzkého hlasu. Jako zpěvák nejspíš Karol díru do světa neudělá, ovšem mohl by se chytit v nějaké rockové kapele jako kytarista, jelikož hra na kytaru mu jde rozhodně lépe než zpěv.




Merťas: Karol byl pro mě od začátku jasný kandidát na brzký konec. Myslím si, že je to jeden z těch typů chlapeckých účastníků, který hrál spíše na vzhled než na zpěv. Karol také proslul asi nejkratším pěveckým projevem v live show. Hlasově mě vůbec neoslovil. V live show působil vždycky rozechvěle až skoro ustrašeně. Dále byl nespočetně krát ve falešných vodách, vystoupení vyloženě tahala za uši a dle mého, Karol není všestranný zpěvák, který by utáhnul kde co. Je to vyloženě zpěvák, který je doma v rocku či bigbítu. Ale i v tomto žánrovém segmentu je průměrný až podprůměrný.
Nedokážu plně odhadnout jeho budoucí kariéru, ale předpokládám, že Karol upadne do zapomnění. Když lovím v paměti, tak si vážně vzpomenu jen na to kraťoučké pěvecké vystoupení. Hudební trh ve federálních krajinách má mnohem lepší zpěváky, kteří dělají rockovou muziku, a troufám si říci, že Karol na to nemá potenciál. Karol je ale dobrý muzikant, a tak by se mohl prosadit jako člen nějaké kapely, kde bude hrát třeba na kytaru.

Daniel Šmidák

[singlepic id=5994 w=420]

DJ Vlado: Týden po Karolovi vypadl ze soutěže další lamač dívčích srdcí, což bylo pro mnohé diváky překvapení, jelikož ze zkušeností víme, že podobní kluci se z pravidla dostávají dál (zřejmě je to tím, že většinu fanynek napříč věkovým spektrem pobral Štefan Pčelár a na ostatní potenciální idoly už jich mnoho nezbylo). Daniel proplouval soutěží doslova s odřenýma ušima. Už na castingu měl na mále, když zapěl „Máááš chuť majorááánky lááásko mááá“ a Paľovi se navíc dost nelíbila jeho hra na kytaru. Do semifinále jej porota vybral spíše jako idol pro teenagerky. V živácích se z Daniela stal otloukánek a dostával od poroty největší kapky ze všech soutěžících, někdy i větší než si zasloužil. To ovšem neznamená, že by Daniel byl nějaký extra zpěvák. Má sice přiíjemnou barvu hlasu, ale jinak je jeho zpěv velmi průměrný. Škoda, že porota nedala při výběru semifinalistů přednost Tomáši Sučikovi, který mi přišel po vizuální stránce srovnatelně přitažlivý, přičemž byl však o třídu lepší zpěvák. Ani u Daniela to nevidím na nějakou výraznou kariéru, podobných slaďoušků už jsme v minulých řadách měli plno a málokterý z nich se výrazněji prosadil. Kdyby však někdo zakládal české One Direction, měl by Daniela okamžitě angažovat.

Merťas: Na Daniela jsem od začátku pohlížel jako na klasického soutěžního cukrouše, který bude lovit fanynky jen na tvář a zpěv bude sekundárním produktem. Očekával jsem, že by to mohl být druhý Harich. Jenže pak se stalo něco, čemu doteď nerozumím. Porota ho protáhla do finále a tam mu od prvního kola začala neskutečně nakládat. A v porovnání s ostatními dostával naloženo mnohem víc nežli si zasloužil až mi ho bylo líto. Protože podle medailonků jsem usuzoval, že se Daniel snažil na sto procent. Můžeme vést debaty nad kvalitou zpěvu, ta valná a průrazná nebyla, ale v rámci soutěže si například pamatuju jeho vystoupení od Desmondů a Ozzyho. Například u Ozzyho bylo nad Slunce jasné, že ho nemůže zvládnout. A Daniel si písničku vzal podle svého a zazpíval ji v rámci svých možností. Na jednu stranu porota tvrdila, aby každý interpret nekopíroval originál, ale tady ho za to sejmuli jak prase na porážce. Pro mě osobně to bylo příjemné vystoupení, kde Daniel otisknul svůj styl a nijak mi to nevadilo. Daniel byl na začátku přeceňovaný a hned po začátku těžce podceňovaný a veškerá kritika se poté na něm odrazila.
Pokud se Daniel nedá na kariéru modelingu, tak ve zpěvu to nebude valná kariéra. Upadne do zapomnění stejně jako Karol. Naše hudební publikum tolik neprahne po cukrkandlu. Vrátka úspěchu se mohou otevřít pouze s kvalitním týmem lidí, kteří mu napíšou perfektní hit, který zasáhne publikum mladších dívek. Něco ve stylu One Direction, ale i Daniel na masovou slávu nemá potenciál.

Jaroslav Smejkal

[singlepic id=5995 w=420]

DJ Vlado: V každé dosavadní řadě došlo ve druhé polovině startovního pole minimálně k jednomu nečekanému a šokujícímu vypadnutí. A letos byl tím předčasně vyřazeným favoritem právě Jarda, který byl středovou osobností kolektivu soutěžících a pro nějž bylo prolito nejvíce slz nejen jeho kolegy, ale i Ewou a Zorkou. Jardova největší deviza je jednoznačně barva hlasu, kterou měl letos ze všech soutěžících vůbec nejunikátnější. Kdykoliv zaslechnu jeho chrčák, je mi jasné, že to je Smejkal. Jardovo soutěžní působení handicapovaly jen menší zkušenosti a tím pádem i větší tréma, pročež jeho výkony nebyly úplně vyrovnané. To nic však nemění na tom, že po zpěvácké stránce patří Jarda k největším objevům letošnímu ročníku. Jeho šance v showbyznysu jsou podle mě díky kombinaci unikátní barvy hlasu a výrazné „britské“ image ze všech soutěžích vůbec největší. Jarda má navíc jeden primát mezi finalisty napříč všemi dosavadními ročníky – svůj debutový singl Nevermind představil premiérově již na Grandfinále, takže se dá říct, že v tuto chvíli je ze všech soutěžících nejdál. A jelikož Nevermind má velký hitový potenciál, tak si myslím, že Jarda má před sebou velmi slibnou hudební kariéru.

Merťas: Jarda byl, dle mého, v soutěži nedoceněný. Troufám si tvrdit, že Jarda měl nejoriginálnější a nejzajímavější barvu hlasu v celém letošním ročníku. Ten hlas má prostě krásný a vyloženě je žrádlem pro uši. Jardovi akcie nejvíc srážel tragický výběr písní a nepřekonaná tréma. Při lepším výběru songů by se mohl zase více ukázat a lépe zabodovat. Jenže výběr písniček byl tragický pro všechny soutěžící. Tréma mu zase ubírala na síle při vystoupeních, kdy se do songů nepokládal naplno. Jardův hlas jsem měl z chlapeckého osazenstva nejradši.
Jardova budoucnost na hudebním trhu je zatím zajímavě našlápnutá. Habera vyzval producenty, aby s ním navázali spolupráci a výsledkem je ještě před koncem soutěže singl Nevermind. Tam sice jeho hlas trochu ztratil na chraplavosti oproti live shows, ale i tak už svou kariéru začíná budovat na prvním stupínku. Jarda disponuje velkým potenciálem a doufám, že ho maximálně využije a dočkáme se skvělých hitovek. A když to nebudou hity tak aspoň parádní hudební jednohubky.

Martin Šafařík

[singlepic id=5998 w=420]

DJ Vlado: Nejlepším zpěvákem z mužské poloviny finalistů byl zcela bezpochyby Martin, kterému nikdo neřekl jinak než Šafa. Tento sympatický student konzervatoře zaujal nejen tím, že získal srdce nejkrásnější finalistky Terezy Mandzákové (což mu upřímně závidím), ale především svým krásným hlubokým hlasem a svými výkony, kterými dokázal, že ač je rocker tělem i duší, dokáže se zazpívat absolutně cokoliv včetně moderních tanečně-popových písní. Ani Šafa však není dokonalý a jeho zpěv poznamenávají určité hlasové manýry okoukané od zahraničních rockových zpěváků včetně anglické výslovnosti češtiny. Když si však na Martinovy manýry diváci zvyknou, tak je mohou brát i jako jeho trademark, podle nějž je okamžitě rozpoznatelný. Martin se v průběhu soutěže prezentoval nejen jako skvělý zpěvák, ale i jako výborný muzikant a hned několikrát se doprovodil na klavír. Už díky muzikantské komplexnosti o Martinovou budoucnost vůbec nemám strach a myslím, že by mohl být nejen úspěšným sólovým interpretem, ale také úspěšným skladatelem. Mým osobním přáním je, aby Martin složil nějaké písně i pro svou vyvolenou Terezku. Doufám tedy, že umí skládat i soul.

Merťas: Martin s postupem soutěže rozděloval publikum. Jedni ho milovali a druzí skoro nenáviděli. Soutěž měla od začátku jiné favority a Martin se postupně ztělesňoval do černého koně, ale díky svým opakujícím se hlasovým chybám se stal spíše černou ovcí. Byl silný hlavně v prvních live shows, kde jeho vystoupení byly jedny z nejlepších. Osobně Martin nebyl barvou hlasu můj šálek kávy. Od začátku měl typické rozpoznatelné prvky v hlasu, které mi vadily na poslech. Pak ho produkce neustále profilovala jako rockového přísňáka a přitom si myslím, že by se rád věnoval i popovým věcem. Příkladem toho může být song I´m sexy and I Know It. Ale pak se začaly kupit jeho hlasové chyby. Ale ani to bych mu neměl za zlé, protože to je i účel soutěže. Poukázat na chyby. A navíc to i pramenilo z toho, že Martin je v zásadě ještě amatér a v širokém měřítku ještě nebyl hodnocen. Ty chyby mě zarážely hlavně v tom, že Martin dělá hudební školu, kde studuje zpěv a na nedostatky se v průběhu moc nehledělo a těžko soudit jestli se je snažil někdo odstranit. Martin si na začátku nastavil laťku hodně vysoko, ale s každým dalším kolem měl větší problémy ji přeskočit.
Martin je pěvecky neopracovaný diamant, který by mohl po opracování zazářit. Hlasový potenciál má, a když odstraní chybičky, získá kvalitní tvůrčí tým, tak by se mohl prosadit. Neviděl bych ho ani jako rockera, ale něco ve stylu Ollyho Murse.

Adam Kukačka

[singlepic id=5993 w=420]

DJ Vlado: Benjamínek finálové dvanáctky okouzlil diváky už v prvním díle a už tehdy se zařadil mezi vůbec největší favority soutěže. Od ostatních soutěžících se od začátku odlišoval nejen svým „medvídkovským“ vzhledem, ale především svou oblibou klasického rock´n´rollu. I když Adam není majitelem nejsilnějšího hlasu v soutěži, tak jeho perlivý chraplák je velmi příjemný a do zpěvu dokáže dát velké množství energie, především tedy ve svých oblíbených rock´n´rollových peckách. Adam si diváky získal rovněž i svým sympatickým vystupováním a v neposlední řadě i silným životním příběhem. V průběhu soutěže se však ukázalo, že Adam je na vstup do showbyznysu ještě hodně mladý a celkový nápor, který SuperStar přináší, nezvládal vždy úplně nejlépe a několikrát se to odrazilo i na výkonu. U diváků mu mohly uškodit i nelichotivé zvěsti, které o něm po svém vypadnutí rozšířila Veronika Stýblová, ať už byly pravdivé či nikoliv. U Adama vidím celkově menší šance na uplatnění v showbyznysu než u Martina nebo Jardy, protože je na to zkrátka až moc velká čistá duše. To ovšem neznamená, že by se Adam nemohl hudbou živit, ovšem potřebuje na to zkrátka ještě trochu dozrát.

Merťas: Adam byl z kluků od začátku jasným favoritem, možná na vítězství, ale určitě nejeden divák předpokládal, že z kluků dojde nejdál. Jenže Adam s příchodem live shows svou pozici favorita nepotvrzoval a jeho výkony byly jako sinusoida. Jednou se dostal na vrchol a poté kousek ode dna. Scházela mi konzistence ve výkonosti. Adam se mi ze začátku líbil, ale s postupem kol začala být jeho vystoupení monotónní a jeho barva hlasu mě začala nudit. Byl ale jako jeden z mála energický, udělal na pódiu show a dokázal diváky v hale dostat do varu. Rokec zvládal se vší parádou a díky Mad World oslovil diváky napříč věkových kategorií. To je také jeho velký plus, oslovil velkou škálu fanoušků. To, že skončil na třetím místě může mít několik příčin. První, jeho nevyrovnané výkony. Druhý, bulvární články, které hovořili o jeho namyšlenosti. Třetí, produkce nechtěla ryze české finále. Čtvrté, možná diváky přestal bavit. Příčin může být daleko víc, ale s vývojem soutěže se Adam stal velmi diskutovanou osobou, která disponuje kvalitním hlasem a projevem.
Na Adamovu budoucnost jsem osobně zvědav. Má velký hlasový potenciál a velkou základnu fanoušků. Když správně zvolí hudební směr a styl tak, aby oslovil masové diváky, úspěch bude zaručený. Alfou a omegou bude, jak s tím vším Adam naloží. Je dobrým muzikantem i zpěvákem. Hlas sice nemá všestranný, ale zaujmout dokáže. Jen s chutí do práce a určitě o něm ještě uslyšíme.

Štefan Pčelár

[singlepic id=6001 w=420]

DJ Vlado: V letošní chlapecké konkurenci je lehčím překvapením, že nejdál ze všech kluků došel právě Štefan. Zpívat sice bez debat umí, ale trio českých kluků je po zpěvácké stránce o třídu výš. O Štefanovi se mluvilo sice od samého začátku soutěže, ale především jako o miláčkovi Ewy Farné než jako o velkém zpěváckém objevu. Jeho výkony byly po celou dobu soutěže nevyrovnané jako horská dráha v Pratru. K vysokému umístění mu pomohl mimo jiné i jeho vzhled, kterým zaujal ženy bez rozdílu věku, „happiness“ projev a také fakt, že v Top 5 zůstal jako poslední Slovák, v neposlední řadě mu však pomohl i vývoj, který během soutěže prodělal, a především pak jeho výkon v aktuálním hitu Impossible od vítěze loňského britského X Factoru Jamese Arthura, který jej dostal až do Grandfinále. Štefan se tak dá s klidným svědomím označit za černého koně soutěže a jeho účast v Grandfinále patří rozhodně k největším překvapením letošní řady SuperStar. Co se týče jeho po soutěžní kariéry, tak zde vidím dvě možnosti. Buď se bude držet svých kapel Jamestown a Bijouterrier, s nimiž bude nadále dělat kvalitní hudbu, nebo své kapely opustí, vydá se mainstreamovým směrem a stane se podobným sex-symbolem jako svého času Sámer Issa. Obávám se však, že obojí dohromady sloučit nelze, proto si Štefan musí vybrat.

Merťas: Ani já a asi ani nikdo další nečekal, že Štefan skončí na stříbrné pozici. Od začátku byl spíše průměrným zpěvákem, který si soutěž užíval, ale zpěv nebyl hlavní doménou. Ale možná právě ta uvolněnost a citelná odvázanost ho dovedla pod stupeň vítězů. Štefan jako jeden z mála také vydělal na dobrém výběru písniček, kdy dostával komerčně úspěšné a široké veřejnosti známé hitovky a díky nim několikrát doslova rozhýbal celou halu. Že se lidé baví, bylo vidět. Kolik zpěváků na světě děláš primárně show? Mnoho. I přes tvrdou kritiku porotců byl stále ve svém vakuu a vystoupení si dělal podle svého. Další možný střípek úspěchu je , že vyloženě nekopíroval originál, ale dělal hudbu podle sebe. Hlavní masu diváku si nejspíš získal peckou The Impossible, kterou dal víc jak dobře. Když se za soutěží ohlédnu, tak si myslím, že Štefan soutěží tak nějak proplul, a ani on sám neví jak.
Poslední dobou se potvrzuje, že spíše prosazují ti, co nevyhráli než samotný vítěz. V případě Štefana jsem trochu na pochybách. Nedisponuje hlasovým potenciálem a soudím, že také plno hlasů pobral proto, protože byl posledním Slovákem v soutěži. Jako na začátku, tak i na konci si Štefana nedokážu představit jako zpěváka, který bude oslovovat davy. Nevidím jeho potenciální hudební směr a schází mi u něho větší osobnost na to, aby byl lídrem či frontmanem. Soudím, že mnoho lidí si vzpomene na jeho překvapivé druhé místo, ale hudebně skončí v zapomnění. Ale jsem člověk, tudíž se mohu mýlit. Kdybych se mýlil, tak by to bylo jenom dobře pro náš hudební průmysl.

Tak to by byla šestice nejlepších kluků z letošní SuperStar očima DJ Vlada a Merťase. Zítra si stejným způsobem probereme holčičí polovinu finálové dvanáctky.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 156
1
T.M.
Reagovat

Karol – Jako zpěvák asi opravdu díru do světa neudělá ale muzikant je to slušný. Slyšel sem jeho covery na youtube a tam se i docela dobře poslouchal když zpíval jen akusticky s kytarou. Takže buď se vydá stejnou cestou jako Jerguš Oravec a bude koncertovat v klubech s kytarou kde bude zpěv jen přidaná hodnota protože samozřejmě nemá na to aby hlasově utáhnul větší publikum a nebo bude jen hrát na kytaru v nějaké kapele a zpívat bude někdo jiný. Karol asi nebude superslavný ale myslím že on se okolo muziky stejně bude vždycky motat tak jako tak protože je to prostě muzikant a hudba je jeho život.

Daniel – Daniel je stejně jako Karol průměrný až podprůměrný zpěvák ale na rozdíl od Karola v něm nevidím ani to čiré muzikantství. Myslím že Dan se hudbou ani živit nebude a viděl bych to spíš na úspěchy v jiné oblasti. Sport? Modeling? V hudbě ale nemá šanci, jako zpěvák je u nás úplně zbytečný

Jarda – Má opravdu výhodu že má tak krásnou a charakteristickou barvu hlasu podle které ho hned každý pozná. Jarda je skvělý zpěvák a vzhledem k tomu že už má na kontě singl tak je vidět že maká a opravdu nezahálí. Slavíky asi přebírat nebude protože v tomhle směru je to u nás zabité ale úspěchy by slavit mohl a možná ještě větší v zahraničí než u nás….

Martin – Manýry nemanýry, Šafa je talent a hudba je jeho život. Myslím že má před sebou skvělou kariéru a že prostě bude dělat to co ho baví. Myslím že je docela všestranný a to je jedině plus.

Adam – Je možné že prvně bude chtít dostudovat atd. ale hudbě se určitě věnovat bude. Vidím to stejně jako u Karola, i kdyby neprorazil tak on se stejně bude pořád motat kolem muziky. Ale já bych mu přál aby prorazil protože na to má vše co je k tomu potřeba – skvělou a rozpoznatelnou barvu hlasu, muzikantské cítění, skvělý hudební vkus, talent. Buď bude Adam velkou hvězdou a nebo bude o něco menší hvězdou ale zpívat bude tak jako tak protože je k tomu předurčený. O tom jsem přesvědčen. Rád bych někdy na jeho koncert, snad to vyjde.

Štefan – Itcho je podle mě průměrný zpěvák a rozhodně lepší skladatel který má okolo sebe velmi dobrou kapelu plnou talentovaných lidí. Nikdy sem se netajil tím že Adam, Martin a Jarda jsou nejen podle mě lepší zpěváci ale i zajímavější osobnosti než Itcho. Právě větší a výraznější osobnost a zároveň i výraznější a zajímavější hlas jsou věci které mi u Itcha chybí. V soutěži mu spousta písní nesedla a proto myslím že u něj je stěžejní jeho vlastní tvorba s kapelou a tam je Itcho jistý v kramflecích. Asi nebudou megaslavní ale do klubů a na fesťáky se hodí určitě, možná by se mu mohl díky anglicky zpívanému repertoáru splnit sen o úspěchu v zahraničí. Ale to se uvidí. Bez své kapely by byl Itcho ani ne poloviční a to myslím tahle soutěž nejvíc potvrdila.

2
Rena
Reagovat

právě na jedničce zpívá Chodůr „Když máš v chalupě orchestrion“ – od Matušky

3
T.M.
Reagovat

2: Ještě že se nedívám na jedničku..D

4
Pavlína
Reagovat

Dost zajímavá kritika, víceméně s vámi souhlasím, ale neodpustím si jednu poznámku ohledně Štefana.

On se nikdy neprofiloval jako sólo zpěvák, kde mohl, tak hlásal: „Jsem tu, abych trošku proslavil svou kapelu Jamestown. Sólovou kariéru neplánuju.“ A rozhodně není typ Sámer Isa – vymetač večírků, balič super modelek atd. Pokud ho člověk někdy pořádně poslouchal v rozhovorech nebo medailoncích, bylo jasně poznat, že on už hotová osobnost je a nemá potřebu někomu něco dokazovat.

A rozhodně budu radši, když dostojí svému slovu a bude hrát s Jamestownem. Ono, řekněme si upřímně, tahle země je ve zpěvácích a zpěvačkách na dvě věci. Jede Bílá, Gott, David nebo Vondráčkové. Pak jsou tady vlaštovky jako Aneta (ta už taky ale nevyprodává jako předtím), nebo Tomáš Klus. No a pak zahraniční scéna. Ti noví moc příležitostí nemají. A vybrat si něco, co nikdo nedělá (divadelní rock) je možná i cesta, jak si získat svoje publikum, které bude věrné, a pak se rozroste.

5
Rena
Reagovat

Pavlína –
souhlasím, Stefan nikdy neusiloval o první místo v SS, ale chtěl jen seznámit lidi se svou tvorbou a proslavit svoji kapelu, no a co už, když to takhle dopadlo.. Myslím, že svůj ukol splnil a jak stále hlásá, dá se hned do práce a brzy o něm určitě uslyšíme..

Adam má styl a hlas, který u nás chybí, určitě by se mohl prosadit. Jeho kamarádi z kapely jsou starší, letos maturovali, takže by mohli mít více času s popularitu Adama využít, protože za měsíc dohnat půlrok na gymplu a pak ještě dva roky, aby měl Adam ukončené vzdělání, nebude jednoduché a zas tolik času na hudbu mít nebude. Přihlásil se moc brzo… Rozhodně ale neupadne v zapomnění, já na na něj v Brně ráda půjdu kdykoliv..
I Petru Ševčíkovi velmi pomohlo, když v 18 ho dál neposlali, za rok a půl si dokončil gympl, dospěl a nic nezmeškal, když se v soutěži opět ukázal, již téměř dvacetiletý…byl to dospělý člověk, věděl co chce – pro mě byl vítězem, nemohu zapomenout třeba na tohle…
http://www.dailymotion.com/video/xovtej_petr-yevyik-this-is-the-last-time_music#.UbNzgtimUXk

Myslím, že ani Jarda se neztratí… má upřímnpou povahu,krásný hlas, je všestranný…pokud nenajde kapelu, bude skládat a třeba jednou nahradí Mareše… zpívat bude rozhodně líp než on.. :-)

6
DJ Vlado
Reagovat

4 – Tak pokud se Štefan bude držet Jamestownu, tím lépe, je to rozhodně ta lepší cesta :-)

7
T.M.
Reagovat

Tak ač Štefan nebyl mým favoritem tak je jasné že on už má dávno vybráno. Sexsymbolem být nechce, tahle prezentace mu vadila ( i když očkem si občas hodil rád a mnohdy mu to v lecčem pomohlo) ale v podstatě ve všech rozhovorech které s ním byly poskytnuty mluvil o plánech s kapelou. Na sólovou dráhu není dostatečně osobnostně výrazný a není na to ani dostatečně dobrý zpěvák a je si toho plně vědom. Kapela a vlastní tvorba, tam je jeho síla. On sice pro mě nepatří mezi nejvýraznější osobnosti soutěže ale osobnost to bezpochyby je už hotová a má to v hlavě srovnané po svém. Že by se vydal cestou Sámera se fakt neobávám. Tak dopadne maximálně Dan Šmidák pokud se bude chtít udržet v šoubyznysu protože u toho ani jiný způsob jak se tam udržet neexistuje.

8
irena
Reagovat

5-Rena – tak jsem si dala nostalgicky Petra Ševčíka, ještě jsem si k tomu přidala You raise me up. Jeho výrazný tenor a Martinův výrazný bas jsou pro mě absolutní špičky. I když je mi Jarda jako člověk nesmírně sympatický, ta jeho barva hlasu pro mě není tak okouzlující jako pro mnohé zde. Mému uchu prostě mnohem víc lahodí ti dva zmínění. Petr se myslím už dal na dobrou cestu a u Šafy s tím jednoznačně počítám. I když by mě vůbec nevadilo kdyby zůstal u opery.

9
Rena
Reagovat

8 – Já posílala sms jen Anetě, Petrovi a ted Adamovi, Aneta i Petr si vedou dobře a jistě se nezapomene ani na Adama… ten je ale hodně mladý, nevím, na kolik už to má v hlavně srovnaný a má li už určené priority. Tou hlavní asi je a bude dodělat ještě 2 roky střední školy..přihlásil se holt moc brzy..

10
Rena
Reagovat

Toho Jarouška bych fakt docela ráda viděla jako moderátora, třeba i Superstar za pár let… A hledá on vůbec kapelu? Co plánuje, je o tom něco známo?

11
Tereza
Reagovat

You raise me up od Petra Ševčíka mě tedy dostalo tak, že od té doby nikdo jiný neměl šanci…..

12
přiznivec.obecny
Reagovat

Podle rozhovoru s Jardou, který v minulém článku dal Cedarin, já chápu, že se čeká na na to, jak dobře se bude šířit jeho první singl. Taky se tam Jarda zmínil, že si zatím nebude hledat jinou práci. Přijde mi to tedy jako vyčkávání na impuls. Měla jsem za to, že po singlu bude album, ale to právě pravděpodobně je buď na spadnutí nebo ne. Asi bod obratu? Jestli má někdo nějaké další info, tak taky jsem zvědavá. Jinak už je jeho singl i na musicserveru. Bododvé hodnocení je sice podle mě a podle dalších diskutujících nic moc, ale přímo v komentáři to není tak špatné.

13
-bé-bé-
Reagovat

12
nezabúdaj na duet SsEwou…to je tiež impulz…možno v stave zrodu…
ak sa Jarda „pripravuje“ tak to čakanie na impulzy je tiež cesta…síce nepredvídateľná ale aj slobodnejšia…
no o býkovi sa vraví, že ak sa raz dá do pohybu (čo on nerad) je „nezastaviteľný“ ako jediný z celého zvieratníku

14
přiznivec.obecny
Reagovat

13 Ano, máš pravdu, ano s Ewou už prý na duetu právě pracují. Prý by se měli ukázat v nějakém programu na tv v nějaké bližší době. Máš pravdu o té svobodě. Připomněla jsi mi, jak o tom mluvil Jaroslav Dušek v souvislosti s knihou Čtyři Dohody (já se zase inspiruji synchronicitou, každý to máme různě). Je to těžší, ale potom vše nějak líp „plyne“…
Určitě ale šíření jeho singlu pomůže….

15
Lucas
Reagovat

A nevíte, kde se bude ten duet Jardy a Ewy zpívat? Mám pocit, že se někde psalo, že při nějakém vyhlašování nějakých cen..

16
přiznivec.obecny
Reagovat

15 Lucasi, to právě nevím. Četla jsem v „nějakém televizním programu“. To tedy ty víš víc. Každopádně Jára by měl uvést datum a ten pořad na svém fb, předpokládám. Pokud zachytím, dám sem info. Má, vlastně ještě něco, na svém fb i info, že bude s Veronikou v „Limuzíně“ a dá taky vědět až bude vědět i on…

17
-bé-bé-
Reagovat


fungovať „synchrónne“ chce stálu bdělost a pripravenosť…no a najma „fúru energie“ bez nej sa nepohne ani lístoček na strome
i keď to pomenoval Jung…ešte stále je to len „hudba“ budúcnosti…

18
-bé-bé-
Reagovat

1č =14

19
přiznivec.obecny
Reagovat

17 Zrovna u vás na Slovensku je nějaký pán, která založil instituci a má o tom knížku, dost objemnou a vypadá vskutku zajímavě. Mám jen zatím letáček, ale není pro mě momentálně vhodná doba, byť občas s tím koketuju, ale jen trošilinku… Je to ale tady už OT. Třeba někdy bude čas a i místo, když se o tomhle jevu zmiňujeme…

20
přiznivec.obecny
Reagovat

19 oprava : ..který..
( dodávám, že vystudoval myslím něco s fyzikou, není žádný nevzdělanec…)

21
-bé-bé-
Reagovat

20
joÓÓ???to by mohla byť tá „nenáhoda“
ako sa volá…nič mi to totiž nevraví…akú inštitúciu?

22
přiznivec.obecny
Reagovat

21 bé-bé, když, právě, že to není pro mě aktuální, tak to mám někde založené mezi ostatními věcmi a plány :-)))
Já ti pohodím jméno knihy a toho člověka třeba do článku k Jardovi… Jen prosím vyčkat, fakt teď nevím, kde to mám, ale mám to určitě, je to pro mě samotnou zajímavý… Ty k Jardovi chodíš a „počítáš“, tak to zaregistruješ :-) Zkusím do zítřka to dohledat… Já toho mám fakt moc :-)))

23
-bé-bé-
Reagovat

22
ďakujem…ak by navazoval aj na Ruiza či Castanedu…tak to by bole super (hneď by som dala vedieť kamarádke do Blavy)

24
přiznivec.obecny
Reagovat

23 Nemáš zač :-) Je to jen předávka jména :-)

25
jab
Reagovat

Karol – Sám někde přiznal, že je pěvecky ještě úplných začátcích a bohužel, s výjimkou castingu, to bylo během soutěže vidět víc než dost. Vyvrcholilo to Cestou zakázanou rychlosťou, což byl jeden z nejhorších výkonů letošního ročníku, avšak rovněž jeden z nejprůhlednějších odstřelů produkce. Karolovu pěveckou budoucnost rovněž nevidím moc růžově, možná se mu povede vypracovat aspoň v nějaký trochu lepší průměr, ale bohužel během finálových kol na mne Karol ani jednou nedokázal předat (ve mně vyvolat) nějaké emoce, což vidím jako mnohem horší úskalí než nedokonalou techniku. Karol se určitě může chytit jako kytarista a skladatel, na víc než na hraní v klubech, případně na některých festivalech, to zatím bohužel nevidím.
Daniel – Oběť jedné z nejhorších zhovadilostí letošní Superstar – to si vážně někdo myslel, že nás bude zajímat, jak je jeden soutěžící každé kolo za fackovacího panáka, přičemž si muslí vyslechnout hotovou slovní pyrotechniku poroty na svou adresu? Vážně si někdo myslel, že jsme zvědaví na ponižování a nedůstojné ínvektivy? To však nic nemění na tom, že kromě pěkné barvy hlasu a atraktivního zevnějšku nemá Daniel momentálně moc co nabídnout. Když se zadaří, je z toho jen průměrné karaoke, jinak ani to ne. Ani Danovi nějakou velkou kariéru nevěštím. Škoda že místo něj nedostal šanci někdo z dvojice Tomášů – Súčik nebo Kaliarik.
Jarda – Tak taky jsem naopak velmi optimistický – všechno vypadá tak dobře, Jarda má zajímavou a pěknou barvu hlasu (byť u mě je v tomhle ohledu až za Šafou a Štefanem), evidentní muzikálnost, hudební cítění, cílevědomost, ví co chce, dokonce si ho do své přízně přizvali Grausovci, kteří „udělali“ Debbie, která se i po 32 letech stále drží na scéně…Myslím, že jestli se něco hodně ndmile nezvrtne, o Jardovi budeme slyšet i nadále. Jen bych rád u něj viděl nějakou tvorbu v rodném jazyce, aby mě přesvědčil, že výpadek v ČS kole byl dán jen nevhodným výběrem písně. Neschopnost kvalitně odfrázovat český text by pro mne byla bohužel příliš výrazná kaňka na listě tohoto jinak velmi talentovaného a zajímavého umělce.
Martin – Pro mě majitel nejkrásnějšího a nejzajímavějšího hlasu v letošní SS. Jediné, co mi na něm vadí, jsou občasné manýry (místama připomínající jakési vrčení) a trochu zvláštní výslovnost češtiny (ale i tu už dokázal jednou eliminovat). Jinak velmi oceňuji jeho všestrannost, showmanství a celkový hudební rozhled (hodně daný studiem konzervatoře). Nemyslím si, že by doplatil na pomoc ostatním finalistům, věřím, že i tahle zkušenost mu dala mnohé do budoucna. Těším se na jeho vlastní tvorbu (ať už rock nebo pop), pro mě je to z letošní TOP 12 největší adept na boje o Slavíky. Věřím a doufám, že nezapadne, a že se mu pod Wronkou bude dařit. Byl by hřích zahodit takovýto hlas a ochudit tím tuzemskou hudební scénu.
Adam – Zezčátku jeden z favoritů, který i přes nízký věk působil jako hotový zpěvák a muzikant, leč náročná kola odhalila jeho slabiny a nedokonalosti, takže zatím je to jen příslib do budoucna. Ale jaký příslib! Nádherný hlas (pro mne zhruba těsně za úrovní Jardy, se kterým spolehlivě drtí všechny Poláčky, Forety a Novotné), skvělý hudební vkus, muzikalita, vysoká inteligence, skromnost a určitě nelze nezmínit i značnou vyspělost. Je dost možné, že Adam se teď bude hlavně osustředít na školu a v mezičase koncertovat se svou kapelou, pak se však doufám můžeme těšit na jeho vlastní tvorbu. Reinkarnaci rock’n’rollu nevidím příliš nadějně, Adama tipuji do budoucna na písničkáře, žánrově spadajícího hlavně do rocku a možná i do folku.
Štefan – Pro mne majitel krásného a zajímavého hlasu, takový neúplný chraplák, kdybych jej měl charakterizovat. Jeden z největších sympaťáků letošní SS, stále nad věcí, showman a jakýsi pěvecký samorost. Věřím, že Štefan neopustí svou kapelu Jamestown, vydají vysněné CD a budou pokračovat v produkci zajímavé experimentální muziky a ještě zajímavějších koncertních vystoupení. Rovněž kvituji, že se Štefan snaží minimalizovat své nedostatky u hlasového pedagoga. Věřím, že bude pokračovat i spolupráce s Bijouterrier a Štefana s oběma kapelami uvidíme na turné nejen na Slovensku, ale i na nšem břehu Moravy. Rozhodně bych mu nedoporučoval pokusy o sólovou kariéry – Štefan by byl bez své kapely ztracen a jeho kapela bez něj možná ještě ztracenější – tj. byla by to přímo dvojnásobná škoda pro československou alternativní scénu.

26
přiznivec.obecny
Reagovat

25 Tak já bych souhlasila v dosti bodech. Třeba u Štefana souhlasím s alternativní scénou, jen, jak jsem již mnohokrát uvedla, raději bych uvítala někoho jiného na pěveckém postu. Jeho neotřelé zajímavé hudební vnímání jsem ale již vícekrát uvedla také, takže to chci opakovat pro jistotu, abych byla opět uváděna jako nepřítel Štefana. Jen popisuji svůj vjem a názor, že jako tvůrce v muzice ano, jako zpěvák ne.
Adam. Tak ten mě nakonec velmi překvapil songem s Cookerem. To bylo velmi působivé. Dnes jsem si na něj vzpomněla a přemýšlela. Říkala jsem si, že ten kluk, pakliže má takovou vkusnou hudební náturu, mohl by v budoucnu skládat a to sakra dobře. Pro něj by mohlo platit, že by začal úplně zezdola, resp. po klubech a pak růst. Když si udělá skladby ve stylu Cookera a sám si je s takovou chutí odzpívá, tak by mohl naši scénu hodně ovlivnit. V tom vidím jeho velký potenciál. Že to bude těžké, to je neoddiskutovatelný, ale já mu v tomhle věřím.
Jarda. Skládal songy jako malej ve folk stylu, předpokládám, že to nebylo v AJ, tak si myslím, že spíš zapomněl a bude si to muset připomenout a tudíž, by neměla být obava.
Jinak souhlasím s tebou a i s Merťasem skoro ve všem.

27
přiznivec.obecny
Reagovat

26 oprava ..nebyla uváděna…

28
jab
Reagovat

26 – To jeho folkové album nebo aspoň některé písně se asi nedají dohledat, že? Rád bych si z toho něco poslechl.
Mě Štefanův zpěv v jeho věcech vůbec nevadí, přijde mi, že na těch alternativních scénách působí hodně interpretů, u nichž vzpěv po technické stránce těžce pokulhává a ve výsledku to vůbec nevadí. Horší by to bylo, pokud by s tím chtěl prorazit někde ve středním proudu ;-)

29
DJ Vlado
Reagovat

25 – Souhlasím, že oba Tomášové by byli rozhodně lepší než Daniel (Sučik celkově víc, Kaliarik přece jen nebyl až tak výrazný), ale zase na druhou stranu byl Daniel pro roli plyšáka rozhodně přijatelnější než Holubec nebo Zakouřil, ti byli fakt jeden horší než druhý.

Jinak co se týče článku o holkách, který vyjde večer, tak vám mohu prozradit, že mezi odstavci věnovanými jednotlivým finalistkám jsem udělal velké disproporční rozdíly, zatímco Natálie, Virgínia a Kristína se mi vešly všechny na jednu stránku, Terezka sama pokryla více něž půl stránky (jaké překvapení u mě, že?:-). A taky se dozvíte mojí teorii o tom, proč byla Sabina v tom nesmyslném rozstřelu (a proč tam s ní byla Terezka následně doplním v diskusi) :-)

30
Anonymní
Reagovat

zustane pouze na spekulacich proc to tak udelali-a stale potom ji to pripominali ze je nejaka nahradnicka ci co-ale chybu a osrani takto divaku to je vec druha -je az komicke ze nahradnicka tkz to cele vyhrala asi nemeli gule ji tam hned poslat a museli taku komedie udelat a potom ji to pripominali ze ona za neco moze kdyz chybu a blbost udelali oni sami.-proste meli je tam pustit obe terku i sabcu byla by 16 finalova -a semifinale by sli po dvou vypadlich a kdyby te dvojce byla sabca si terka tak udelit divoku kartu hlasy by zustali a v 1 finale by opet vypadli po dvou ci 4-.jak snadne ale nekdo proste to nechapal.a udelal taku astradu jiz od zacatku.a jedine nasral divaky a nic dobreho s toho potom nevzeslo.

31
jab
Reagovat

29 – Za Holubce a Zakouřila buďme rádi, pokud by tihle dva vyřadili Kristínu a Terezu, tak bych dost možná začal tomášovat i já :-D A pořádně :-D

32
Anonymní
Reagovat

Sranda, ako odlisne posobi jeden clovek na roznych ludi. Pre mna osobne je Stefan najzaujimavejsou a najvyraznejsou osobnostou z finalistov. Uznavam vsak, ze tam boli po hlasovej stranke lepsi jedinci. Ich spev a hlas ma ale nedostali tak velmi ako jeho. Nedokazem vsak vysvetlit preco. Jednym z dovodov, preco som mu najviac drzala palce bola vsak nepochybne jeho predsuperstarovska tvorba, ktorá je dokazom jeho potencialu. Netusim, ci sa mu podari komercne prerazit ale verim, ze album, ktory vyda bude naozaj dobry.

Samozrejme, ze jeden nikdy nevie, ale ja pochybujem, ze by sa Stefan dal na solovu karieru. Ako sam povedal v jednom z dennickov:
„….Fakt sa na to tesim. To je praca, ktora ma bude naplnat. Presne, robit vlastne veci, vlastne pesnicky. A nie vydavat nejake cd s covermi a tak podobne. Co znamena …. som rad za tuto superstar kvoli tomu, ze to vlastne splnilo to kvoli comu som sem isiel a rozhodne to nebude solova kariera, rozhodne nechcem ist dalej sam. Potrebujem mat za sebou ludi ktorych mam rad, s ktorymi mam nieco prezite a to je vec …. jedine vtedy budem stastny, ked to budem robit s mojou kapelou a su to vsetko profi muzikanti a som za nich strasne rad ….“

33
-bé-bé-
Reagovat

ŠTEFAN ITCHO PČELÁR
ja by som teda bola smutná, keby nespieval ,len skladal…
vyjadril sa, že jeho kapelka je jeho „minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou“…to je úplne skvelé, ak to tak má… ak už pozná „skupinu ľudí“, s ktorými má spoločný cieľ…
pre mňa je jeho hlas „najuhrančivejší“ zo Superstar…pretože ma „núti“ nielen k počúvaniu ale aj k hľadaniu „zmyslu tu a teraz v prítomnost“i…

tak ma teraz napadlo takéto lineárne prirovnanie:
Bas = minulosť , Barytón = prítomnosť, Tenor = budúcnosť
čudné prirovnanie ale vyplynulo z „prieniku mňa (in) so Superstar (out)

a tiež ma k tomu posunula irena (bas = M.Šafa, barytoón = ????, tenor = Peter Š.)

34
dolores
Reagovat

32 – samozrejme, Itcho viackrat v rozhovoroch aj v chatoch opakoval, ze solo draha nie je pre neho, a ze Jamestown je jeho dieta, ktore nemieni po 5 rokoch opustit. DJ Vlado urcite nic taketo necital, pravdepodobne Stefana vobec nemonitoroval, inak by moznost jeho solo drahy vo svojom blogu vylucil. a tiez by ani nemohol prirovnat buduci vyvoj Stefana k Samerovi Issovi. to je proste uplne nepochopenie Itchovej osobnosti. :))) spravne to napisala Pavlina. Stefan ako vymetac celebritynch vecierkov ? so svojou happynes, bylinkarskou a meditacnou filozofiou asi tazko :D instalovat sa do pozicie sexsymbol on nemusi, lebo uz tam je, a pricinili sa o to same baby-fanynky na cele s Ewou, ktore ho do tejto pozicie dostali. :D nie je ani ziadny zvodca ako Issa, dokonca v tomto smere skor plachy a hanblivy na rozdiel od Safu. :D sama Tereza spomenula v Servitke, ze Itcho nie je typ, ktory by balil baby, skor ony balia jeho :D takze ak by sa mal vydat cestou Samera Issu, to by musel od zakladov zmenit svoju prirodzenu povahu. a takemuto typkovi by som ja veru nefandila .. :)))
alebo zeby DJ vedel nieco, co my nevieme ? :D

ale co sa tyka solo kariery, ako sa vravi nikdy nehovor nikdy. Adamec tiez planoval len karieru so Siempre, a teraz po 2 rokoch sa vydal na solovu drahu. Sevcik sa tiez odputal od acapelovej Flow of voices, pricom po sutazi nic take nepripustal.
mne osobne by Stefan ako solista vobec nevadil. ak dopiluje techniku, nahra chytlave hity, a ako skvely performer ich v nejakych show zaspieva, zeny a dievcata mu budu padat k noham. :))) ale to by myslim on ani nechcel, a dalsia vec, sme na taketo nieco prilis maly trh, na to treba mecenasa, nehovoriac o tom, ako je verejnost negativne ovplyvnena nalepkou superstar.
takze radsej ten Jamestown a hostovanie v Bijuterrier

35
dolores
Reagovat

33 – zvlastne prirovnanie. buducnost je v tenore? akoze sa posunieme do vyssich sfer ? :))

36
blixa
Reagovat

32, 33 : hezky napsané ! Je zajímavé, jaké Štefan budí emoce a jak mají někteří jedinci neustálou potřebu se vůči němu vymezovat :D V zásadě je to ale v pořádku, jen velké osobnosti vzbuzují silné pozitivní či negativní reakce. Má někdo potřebu se vymezovat vůči Adamovi či Šafovi ? Ne, není totiž proč. Přiznám se, že Štefan je jediný z letošních soutěžících, o kterého nemám obavy. Na rozdíl od ostatních má totiž jasno – a to zcela reálné jasno, je to skladatel a týmový člověk, má silné charisma a duši, která osloví. Pokud se neprosadí takový člověk, kdo potom už ? Tím „prosadí“ pak nemyslím nějakou bulvární slávu či „MD“ kšeftování, ale kvalitní tvorbu a plné kluby.

37
dolores
Reagovat

25 – jab…! tak tejto vete nerozumiem:

dokonce si ho do své přízně přizvali Grausovci, kteří „udělali“ Debbie, která se i po 32 letech stále drží na scéně…

32 let? rokov ? to by Debbie hadam bola uz dost slusna babicka, nie ? :)))

38
-bé-bé-
Reagovat

nevyznám sa v tom…ale ak sa dá sólová dráha „prepojiť“ s kapelou…tak to by bolo pre Itcha vhodné….
(Vodnár túži zostať individualistom a zároveň časťou skupiny…je to preň najprirodzenejšie)

39
-bé-bé-
Reagovat

35
tak som to nemyslela ale je to jedna z variant, o ktorej sa v podstate i „mluví“…(v spojení ezoteriky a fyziky sa vraví o „zvyšovaní vibrácií“…či energie…napr. hyperaktivita je toho dosledkom

skor som mala na mysli, že človeka oslovuje ten typ hlasu, ktorý mu napomáha „riešiť“ niečo u seba v daných časoch

41
jab
Reagovat

37 – 3 letech samozřejmě, to jsou zas ty moje překlepy :-D :-D :-D

42
-bé-bé-
Reagovat

pardón za odkaz č. 40..to až k hodnoteniu finalistiek

36
blixa…čítam čítam a zdalo sa mi, že to píše Jab…až keď to dorazilo k Šafovi…tak som zistila, že nie

43
jab
Reagovat

Mezi Lukášem a Štefanem byl tuším jeden rozdíl. Lukáš přišel k Siempre tuším jako zpěvák, později se začal zapojovat i autorsky a pak přišla kapitola se Superstar, zatímco Štefan vlastně Jamestown zakládal a tak nějak ho ještě s jedním borcem stavěli kolem sebe (pokud jsem to dobře pochopil). Proto mi osobně pouto mezi Štefanem a Jemstownem přijde pevnější než jaké bylo mezi Lukášem a Siempre, ale mohu se samozřejmě mýlit (a vyhrazuji si na to plné právo :-D) ;-).

44
jab
Reagovat

36 – Souhlasím, avšak s dodatkem, že i Šafa měl své odpůrce, což však nebylo dáno ani tak jeho osobností, jako spíš tím, že se našlo dost lidí, kterým neseděl jeho hlas a projev. Akorát oproti Štefanovým odpůrcům byli tito lidé vesměs mimo Panáčka (nemusím jmenovat kde třeba).

45
přiznivec.obecny
Reagovat

36 To se dalo čekat :-)))

46
Anta
Reagovat

44 jab – to byli :-))

47
dolores
Reagovat

moje poradie chalanov:

5.-6. miesto –Karol/Daniel
mam ich na rovnako. Karol ma sice spevacky vobec neoslovil, ale ako muzikantska osobnost ma zaujal o dost viac ako Daniel. ten ale disponuje peknou farbou hlasu. obidvaja boli vybrani asi aj kvoli vzhladu, no ale niet sa co cudovat, o tom ta sutaz je. aj dievcata boli vybrane takmer vsetky krasavice.
takze u mna tito chalali 1:1

3-4. miesto -Jarda/Adam
tiez ich mam na rovnako. Jarda je hlasovo pre mna zaujimavejsi ako Adam, je viacfarebnejsi, prekvapujucejsi, a nepada len do jedinej polohy. imigovo velmi zaujimavy typek, niekoho fascinoval, niekoho odpudzoval- typicky vyvolavac vasni.
Adamov hlas, tiez krasne zafarbeny- je ale lepsie ukotveny ako Jardov, a v sutazi ukazal schopnost odhodit tremu, urobit show, ci sa roztomilo tvarit. toto zial Jarda nema prirodzene dane, takze potrebuje nabrat skusenosti. obidvom chybalo viac energie. Adam ju sice mal, ale prilis detsku na moj vkus.
takze tiez 1:1

2. miesto – Martin
krasny, technicky zdatny bas-baryton.
bas dokonca v nasich koncinach unikatny. velmi prijemny, komunikativny a spolocensky zalozeny chalan a timovy hrac. hudba ho evidentne bavi a je jeho neoddelitelnou sucastou. klavir, ako by s nim bol zrasteny. najprv sa mi profiloval ako slusny rocker, ale ortodoxni rockeri ho v tej polohe odmietali, kvoli jeho manierom. tie ale zial dostal aj do ceskych songov, kde to vadilo uz aj mne. niektore vystupenia mu ale vysli skvelo. nikdy nepochopim kartac od poroty za Love me tender, kde to konecne zaspieval bez akychkolvek manierov, uplne nezne, kde mimoriadne vynikla jeho farba hlasu aj s jemnymi odtienkami.
a aby som zase nezabudla ocenit jeho tanecne vlohy pri pop-dancing skladbach! :D negativum je ale jeho grimasenie sa – krcenie nosa, cerenie zubov, – nic pre kamery … ://

1.miesto – Stefan
ten ma vazne celkom pohltil svojim X-factorom na podiu aj mimo. spevacky ma zaujal uz v prvom zivaku, kde som citila nesmiernu energiu v jeho hlase a suverennost v podiovom prejave. v kazdom dalsom vystupeni bol iny, stale niecim prekvapoval, aj kolisavymi vykonmi, aj sokujucim vzostupom v Impossible, v poslednych kolach velkou bojovnostou, v GF dokonca sa zmobilizoval tak, ze to Sabina vobec nemala lahke… nedokonalost v speve hravo dohnal emociami, iskrou, vasnou. asi predsa nieco vyuzil z divadelneho rocku, pretoze to bol na podiu muz mnohych tvari. v Pink Floyd prejavil horkost, tvrdost, v Robbie Willliamsovi totalnu uvolnenost, v Gustavo Lima. zabavnost, show, radost , v Can´t take my eyes dusu uhranciveho romantika, v Impossible vasen a naliehavost, v Adele nekompromisnost, v Mando diao to bol pohlad nezbedneho, huncuta :)) a vsetko to sa mu zracilo na tvari, aj v hlasovom prejave tak, ze som mu to proste uverila. aj jeho farba hlasu sa mi postupne zacala pacit, mozno aj tym ako ju vedel menit, a objavila som tam vela prijemneho, zvlast v spodnych polohach. sice spieva ako mu zobak narastol, ale technika sa doucit da. no na ostatne sa clovek musi narodit. aj ked niektori budu neustale ako papagaji do nekonecna omielat, ze tam kde sa dostal, je vdaka svojej narodnosti a vzhladu, ja si myslim, ze je to prave aj kvoli veciam, co som tu vymenovala. a ze je krasny chlap, to je velky dar, co dostal od Boha, a bol by blby, keby to primerane s mierou nevyuzil. chcela by som vidiet, ktorehokolvek chlapa z vas, co tu pisete rekapy alebo prispievate, ci by ste takyto vzhlad nevyuzili vo svoj prospech :DD

48
jab
Reagovat

47 – Mě se náhodou Martinovy grimasy líbily, bylo vidět, že se do vypjatějších skladeb skutečně pokládal celým svým tělem, duší a obličejem :-D

49
dolores
Reagovat

41 – ahaaa. :)) ale aspon bud rad, ze ta niekto cita pozorne. :D

39 . vidis to , a mna oslovoval vacsinou v minulosti tenor. teda hlavne tenor. teraz ma uhranuli barytonaci a basaci :)) sama nechapem :))
Rena mi pripomenula, ked tu dala link na Petra, ze ak uz dokonala technika, tak ziadna Veronika alebo Safa.. ale jedine Petr. :)) som si preklikla aj na Chci zas v tobe spat od neho, aj dalsie a musim priznat, v tomto sa este stale dokazem vyzivat. hlavne ked Petr pritlaci na pilu, tak to je tak prijemne na moje usi, taky makky chlapcensky chraplak, tvorba tonov neskutocna… len keby si dokazal nieco vynimocne k svojmu hlasu napisat.. lebo inak jeho spevacky talent zostane stale nepovsimnuty

mmch, v superstar mal Petr podobny staticky pohlad ako Terka. to je asi problem ludi, co sa velmi sustredia na svoj spev, aby to nepohnojili. a trosku zabudaju, ze sa maju odovzdat publiku…

50
Anta
Reagovat

47 dolores – tak Šafa když zpívá prostě není sfinga :-))
Mě to nerušilo :)

48 jab – ano, prožíval :)

51
dolores
Reagovat

48 – ked uz grimasy, tak radsej Kristinkine :))

52
eva2
Reagovat

47 – napsala jsi to úžasně, já to tak podat neumím, ale mluvíš mi z duše (nejen u Štefana) :-))

53
Rena
Reagovat

40 bé bé –
tak přítel Veroniky vypadá spíŠ na 40, než na 34… ale asi jí to vyhovuje, že je na starší, movité a známé lidi, mě nepřekvapuje – co by dělala s 20tiletým klukem..?
A dostala se nakonec k MD do toho muzikálu? Do jakého?

54
dolores
Reagovat

co sa tyka buducnosti, nemam ruzove okuliare. a to ani v pripade Itcha. on aj Martin to maju iste hlavne vo svojej lokalite a mozno aj za jej hranicami. tam budu urcite velmi vyhladavani, ale vramci celej krajiny ich zatial mozno zachrania len festaky. uvidime, co ponukne Safovi Wronka … Itcho svoju manazerku mal uz predtym, prave ta ho prihlasila do superstar (slusny marketingovy tah :D)
zaziarit moze hocikto z nich,(aj Dan) ak dostane vyhodnu ponuku a s nou spojeny hit. do radia so svojimi vecami neprerazi imho nikto, okrem Jardu, lebo za nim stoja velke mena. ale stale sa ten jeho song este nehra v nasich celoplosnych radiach … zachranou pre vsetkych je Youtube. dobry song s napaditym klipom moze sirenim sa po socialnych sietach plnohodnotne nahradit radia.. ;) takto sa interpret moze zviditelnit sam zdola bez spasitelskej ruky mecenasa. dolezite su koncerty, vela vela koncertov … vsetko chce cas. a cas ukaze, ci niekto z tychto chlapcov ma schopnost prerazit aj mimo superstar.

55
jab
Reagovat

53 – Teď je aktuální Mata Hari, ale jestli nakonec prošla, to netuším. :-)

56
blixa
Reagovat

55 : Matahari není špatná kapelka ale že by se Žántí nechala u mikrofonu vystřídat Veronikou, o tom pochybuju :D :D

57
matt
Reagovat

Veronika v muzikálu Mata Hari hrát nebude, prý se na tu hlavní roli typově nehodila, nabídli ji proto jinou roli ale na tu by prý musela znovu přibrat tak to ale odmítla. Takže tu získá asi Leona Šenková , která má o ni zájem.

58
T.M.
Reagovat

K tomu duelu Sabiny a Terezy na začátku semifinále……jsem si stoprocentně jistej tím že je tam obě poslali jen proto aby bylo nějaký vzrůšo a že už dopředu moc dobře věděli že je obě dvě nechají postoupit. Že tím zbytečně vyrejžovali na lidech prachy za sms, s tím si samozřejmě hlavu vůbec nelámali. U Sabiny už pak asi ke konci soutěže tušili že by mohla vyhrát a tak jí tu báchorku o tom že byla jen náhradnice začali předhazovat protože prostě chtěli mít příběh jak se z náhradnice stala vítězka aby to byla senzace. Sabina byla skvělá od začátku a z holek vždy nejlepší a nejzajímavější takže neexistoval jediný důvod proč ji do toho duelu posílat, ona se tam vlastní vinou rozhodně nedostala. Prostě to okopírovali z Ameriky, tam se taky Melanie Amaro do finále málem nedostala a pak nakonec vyhrála. Řekl bych že se tím dost inspirovali.

59
DJ Vlado
Reagovat

58 – Ty mi snad čteš myšlenky :-) S tou Melanií mě to taky napadlo a napsal jsem to i do článku, který vyjde, jakmile Merťas doplní svoji část. Myslím, že od začátku tušili, že Sabina má velkou šanci vyhrát (vždycky patřila do Top 3 favoritů spolu s Adamem a Veronikou), tak jí chtěli udělat příběh. A proč k ní vybrali Terezku? Podle mě proto, aby proti Češce postavili Slovenku, navíc tu nejlepší možnou, aby ten duel byl aspoň trochu napínavý. Byla to prostě dopředu připravená šaráda a s odstupem času mě mrzí, že jsem jim skočil na špek a nechal se tím zbytečně rozhodit :-)

60
Monika
Reagovat

Nemyslim si, ze hlavnim problemem Petra Sevcika je jeho tvorba, ale absence osobnosti. Ten kluk je velice nevyzraly, nesamostatny, malo prubojny, prilis pasivni. Je neskutecne, ze jeste dva roky po SS nebyl schopen dat dohromady kapelu a vystupuje jen na hudebni podklady, coz je dobre tak maximalne na skolni besidku, ne na drahu profesionalniho zpevaka. Ten kluk udelal naproste maximum proto, aby byl zapomenut. Jeho mluveny projev je katastrofalni, po shlednuti poslednich videi ze Zlina mi ho bylo az lito. Ten jeho trapnohumor, kteremu se smeje jen on sam, chudak kluk:-((( Taky vizaz za nic nestoji, celenku do hlavy s nahozenou vlnou a k tomu celorocni outfit, ktery vypada jako by byl vytazen z nejblizsi popelnice….

61
T.M.
Reagovat

59: Já jsem jasnovidec.:D Hned mě to napadlo protože ten příběh Melanie je dost známý a USA X Factor sem taky sledoval. Ale nebylo to moc ohleduplný k divákům kteří poslali sms a přišli tak úplně zbytečně o peníze, to vlastně byly ještě víc zbytečně vyhozené peníze za sms než když je člověk pošle soutěžícímu který vypadne. Ještě že sem tenkrát nic neposlal.

62
DJ Vlado
Reagovat

61 – Ani já jsem nehlasoval, protože jsem ten duel bojkotoval. A nakonec se ukázalo, že jsem udělal dobře :-)

65
blixa
Reagovat

64 :no tak to je trága. Měl jsem dojem, že si kapelu chce postavit sama :( Potěš koště, to zase budou dva roky trápení a průserů. Proč radši nezůstala u Aku-aku ? Chjo …

66
Jai Kudo
Reagovat

65 – standardní postup – Ewě taky první věc – nová kapela….
btw. jak víš, že dva? že ne víc….

67
BarBora
Reagovat

Karol, Daniel: obaja zabrali miesto talentovanejším a zaujímavejším typom, nemali postúpiť ani do semifinále. Karol neprekonal trému, Daniel si svoje vystúpenia očividne úžíval a bol komunikatívny, s ním, aspoň, bola sranda. Po Karolovom vypadnutí zostal v hre za Slovensko, z mužov, už len Štefan (4:1 / Česko:Slovensko) a… „skvelý“ postreh, ako českí chlapci prespievali Slovákov, bol na svete.

Jarko: od začiatku patril k mojej „vyvolenej“ štvorke. Krásny hlas, výborný spev, milý, aj keď, ako všetci, mal svoje slabšie aj hviezdnejšie chvíle. Chcem veriť, že sa mu bude dariť aj po SS, ale mal by, aspoň skúsiť, skladať si aj vlastné piesne. Nie som hlasový odborník, ale chvíľami som mala pocit, že by sa mal naučiť šetriť si hlasivky.

Martin: tiež, hneď od začiatku u mňa v TOP 4, superlatívy, ani výhrady už nebudem rozvádzať, boli už x krát spomenuté, je na ňom, čo s tým urobí. Myslím, že patrí k tým, čo majú veľkú šancu živiť sa hudbou.

Adam: pekná farba hlasu, len ma trošku rušilo niečo ako sípavý zvuk v jeho hlase. Nepatril k mojím „naj“, ale s Mad world očaril aj mňa, mal by skúsiť aj tento štýl, nie len rock and roll. Adamko bude, asi, podobný prípad ako Dominika Stará – najskôr ukončiť stredné vzdelanie, popri tom na sebe pracovať a … potom sa uvidí. Alebo, že by zažiaril oveĺa skôr?

Štefan: na kastingu vošiel do miestnosti a … vošla hviezda. To nie je len o kráse, v jeho prípade hlavne o charizme. K tomu zaujímavý, podmanivý hlas, svojbytná osobnosť, schopnosť vysporiadať sa, niekedy super, niekedy horšie, s nakladačkami čo spieval.
On má svoj smer jasný, vyslovene sólovú dráhu voliť nebude, ale zaujímavé príležitosti by odmietať nemal.

68
blixa
Reagovat

66 : věštím z kávové sedliny … víc snad ne, dva roky jsou tam tuším nějaký smluvní závazky vyplývající pro vítěze se SS.

69
Jai Kudo
Reagovat

68 – závazky ze SS představují myslím 1 rok u agentury MPP (dělá produkci pro Novu) a nahrání CD. Závazky k Lewronu myslím nevyplývají ze SS, ale ze smlouvy s tuto agenturou. A tam se mně 2 royk zdají málo…ale nevím, jen spekulace…

70
Prochor
Reagovat

Nevím, jestli jste viděli playlisty na albech:
Zoznam skladieb na albume Sabiny Křovákovej:

What’s Up? (4 Non Blondes)
One of Us (Joan Osbourne)
Cry Baby (Janis Joplin)
Bitch (Meredith Brooks)
I Don’t Wanna Miss A Thing (Aerosmith)
Who Knew (Pink)
Stop! (Sam Brown)
Torn (Natalia Imbruglia)
Ironic (Alanis Morissette)
Survivor (Die Happy / Destiny’s Child)

Zoznam skladieb na albume Štefana Pčelára:

Feeling Good (Muse / Cy Grant)
Little Less Conversation (Elvis Presley)
Bozk (IMT Smile)
Beat It (Fall Out Boy / Michael Jackson)
Kiss From A Rose (Seal)
Wish You Were Here (Pink Floyd)
Viva La Vida (Coldplay)
Don’t Stop Me Now (Queen)
Ak nie si moja (Elán)
Wonderwall (Oasis)
Easy (Faith No More / Commodores)
Strong (Robbie Williams)
Impossible (James Arthur / Shontelle)
Hollywood Hills (Sunrise Avenue)
Balada (Gustavo Lima)
Can’t Take My Eyes Off You (James Arthur / Bonnie Raitt)
Somewhere Over The Rainbow (Israel Kamakawiwo’ole / Judy Garland)
Paradise (Coldplay)
Set Fire To The Rain (Adele)
Dance With Somebody (Mando Diao)

71
rosien
Reagovat

Pro mě byl tenhle ročník opravdu „úrodný“, protože sem si našla hned několik favoritů (u kterých se velmi těším na další tvorbu a vývoj). Konkrétně mluvím o Adamovi, Štefanovi, Jardovi a Martinovi, nerozlušuju u nich žádné pořadí, pro mě jsou prostě výborní všichni čtyři. Nejméně mi k srdci přirostli Daniel ( i když ten mi byl sympatický tím, jak se mu nelíbilo, že má jen plnit roli plyšáka + skvělé jazyk. nadání, jeho španělština byla skvělé) a Karol (je to možná tím, jak vypadl brzo, každopádně jako muzikanta a ne primárně jako zpěváka si ho dovedu představit).
I tak ale musím říct, že mě dost mrzí, že nepostoupil především Tomáš Sučík a docela i ten kluk, co nechtěl zpívat veselé písničky (Šenkapoul tuším), ten byl taky ohromně zajímavý.

72
dolores
Reagovat

52 – eva2, diky, verim, ze som nevyjadrila len svoje, ci tvoje pocity,. ale aj pocity velkej cielovej skupiny, ktora bola rovnako zasiahnuta ..:D

73
Lucas
Reagovat

A to CD Sabči už jste někdo slyšel? :)

74
blixa
Reagovat

52 : jojo, dolores lepší všech rekapistů !!! ;-)

75
dolores
Reagovat

73 -ja ani neviem od koho by som to mala tu na Slovensku objednat. ktosi tu minue daval len cesky Bonton

76
BarBora
Reagovat

72 dolores – veď hej, super si to napísala, ušetrila si mi písanie.

77
Lucas
Reagovat

koukal jsem, jestli je to někde na netu, i to jejich společný CD a Itchovo a nic jsem nenašel :D a tady nějaký článek :D http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/87338/6-dni-po-vitezstvi-v-superstar-krovakova-vyprodala-album.html

78
dolores
Reagovat

74 – ako pre koho blixa, ako pre koho .. :D (ale cervenam sa :)) )

inak dost mi chybaju rekapy Lukasa Frantu

80
dolores
Reagovat

76 -ved aj ty BArbi, si doplnila aj ine dolezite postrehy;)

77 – vypredane ? wow, tu sa ukazalo, ze prave covery tesne po sutazi su pre fanusikov este cerstve a velmi cenne :)))
minule pisal jeden diskuter na niektorej slovenskej stranke, ze v zahranici to je normalne, ze sa tesne vydavaju covery. napr. on zil v Nemecku a tam to bolo po sutazi stale tak.

82
dolores
Reagovat

79, 81 – akurat, ze sa mi to cez moju banku neda uhradit, a na dobierku neposielaju?

83
eva2
Reagovat

82 – škoda, neposílají. Jinde se mi to najít nepovedlo :-(

84
blixa
Reagovat

Nový rekap !

86
Jai Kudo
Reagovat

80 dolores – vypredané CD – to vypadá jinak. Že tomu bulváru pořád věříte….
http://www.bontonland.cz/krovakova-sabina-sabina/?utm_source=hp&utm_medium=slider&utm_campaign=sabina

88
Karla
Reagovat

60 Moniko, outfit vem ďas, ale ta obsence kapely mě fakt dojímá :-((( Nechápu, že s tím Petr a jeho tým něco neudělají. Bez kapely jako provizorium prvních pár měsíců, ale toto…. Určitě by se celkový dojem posunul o level výš. Hlas super, skladby OK, tak proč to zabíjet….. :-(((

89
-bé-bé-
Reagovat

87
díky slunečnice…tvoja práca?

90
dolores
Reagovat

85, 87 – diky sunflower, ta reportaz je super :)

86 – a co ak niekde naozaj vypredali ? :)))

88 – je to fakt smutne, bez kapely to dnes proste nejde …://

91
sunflower
Reagovat

87 – :lol: nie, ale myslim si, ze tu reportaz robila Itchova manazerka

92
dolores
Reagovat

suflower, ked budes mat cas, uploadnes mi este Jacksona a Elvisa? a spolocny song U2? (smajlik s prosebnymi ocickami ) :D … neponahla mi to ;)

94
sunflower
Reagovat

tu je U2 (ak by s tym bol nejaky proble, daj vediet) – https://webshare.cz/file/21l576Ug77/martin-sabina-adam-veronika-itcho-one-u2-rar

itcho zajtra na dalsom online chate – http://zenskyweb.sk/superstarista-stefan-itcho-pcelar-bude-online

95
Tereza
Reagovat

60…Moniko..čelenka sedí..pohledný kluk,který ze sebe dělá mnohem staršího a usedlejšího než je…oblečení neřeším/otázka 5. minut/…ve Zlíně jsem nebyla,ale že by neuměl mluvit si nemyslím…nemohl by moderovat v Českém rozhlase…k mému překvapení si vede výborně…že nemá kapelu škoda,ale vzhledem k tomu ,že pokračuje ve studiu na VŠ,že 14 dní v měsíci od 13_18 .hod. se v radiu Junior věnuje dětem , komponuje nové skladby na vydání druhého CD….pak na rozdíl od Tebe nemám pocit,že dělá maximum proto,aby se na něj zapomnělo……https://www.facebook.com/photo.php?fbid=353611981418453&set=a.353611528085165.1073741829.310580052388313&type=1&theater

96
dolores
Reagovat

sufllower, vdaka :) ty si naozaj extremne pohotova :) U2 mi stiahlo paradne rychlo, ale ten Jackson a Elvis taha velmi pomaly..:/

v tej pasazi, kde Itcho spieva spolu Veronikou objavujem, ze im hlasy spolu celkom ladia ;)

97
sunflower
Reagovat

zvlastne, ak by bol nejaky problem daj vediet uploadnem to niekam inam

by ma celkom zaujimalo, preco ten koniec vypustil a nespieval spolu s ostatnymi, ci to tak bolo nacvicene alebo … :lol:

98
dolores
Reagovat

94 – Zensky web ? to budu zas otazky,…chodis s Farnou ? alebo pacia sa ti brunety, blondinky :)))

kym mi to stiahne, pridam aj na nieco zo Sme: http://nitra.sme.sk/c/6830789/itcho-ostava-doma-ale-bude-pendlovat-medzi-nitrou-a-prahou.html

99
dolores
Reagovat

aj nieco starsie, o com som nevedela

http://nitra.sme.sk/c/6798565/nitran-itcho-pcelar-je-uz-teraz-slovenskou-superstar.html

97 – asi tu cast mali nacvicenu bez neho. ale spominam si, ze sa ho nato niekto pytal a hovoril, ze sa mu nechcelo, asi zartoval ..

zatial to taha, ale este nie je ani polovica, hmm.. :D

100
sunflower
Reagovat

zaujimave, mne to stiahlo takmer okamzite :lol:

toto tu uz asi bolo ale neva http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/superstarista-itcho-pcelar-priznal-skolu-si-vybral-vdaka-dievcatam.html

no, ja by som sa ani necudovala ak by aj nezartoval :lol:, ale asi by to potom rozoberali

101
dolores
Reagovat

tak stahovanie skoncilo neocakavanou chybou, mam tam len Jacksona, aj to funguje len mp3. nevadi, to bude asi notasom, ktory je dost problemovy. zajtra skusim z ineho PC alebo v robote. :)

102
sunflower
Reagovat

ok, ak budes mat stale problem stiahnut to napis, uploadnem to znova

103
dolores
Reagovat

dobre, ale ja verim, ze to v inom PC pojde. ;)

ten clanok na Pluske som citala, ale uz to bolo davno, aj som na neho zabudla. takze som si to rada zopakovala :))
ako dieta bol Itcho poriadny certik :D

104
dolores
Reagovat

93- teraz mi to preslo pekne bez problemov ani nie za minutku ;)
este raz diky :)

105
eva2
Reagovat

82 – tady posílají i na dobírku:
http://www.patro.cz/objects/1076083852.html?

106
sunflower
Reagovat

104 – super :), a nemas za co

107
eva2
Reagovat

Z chatu s Itchem:
Otazka:
Davali vam ponuku podpisat zmluvu a ty si odmietol alebo tam tento rok nic take nebolo a ste vsetci „slobodní“?
Zmluvu som ako jediný nepodpísal a som rád, pretože nemám žiadne záväzky a môžem slobodne hrávať a tvoriť s kapelou :)

108
Monika
Reagovat

107- hmm, to je velka odvaha, klobouk dolu, tohle odmitnout dokaze malokdo, respekt:-)))

109
-bé-bé-
Reagovat

107
presne túto otázku som tu chcela „zverejniť“
si ma predbehla „eva2“
dík

110
-bé-bé-
Reagovat

107
táto na ňu nadvazuje:
Ak by si bol vyhral tiez by si musel ist do studia nahrat nove verzie piesni, alebo by ti aj tak vydali rovnake CD ako teraz?
To by bol problém pre nich pretože som nahrávaciu zmluvu nepodpísal a tým pádom som odietal nahrať CD plné coverov…ale aj tak mi ako druhému vydali jedno….ale to je niečo ako CD z koncertu, k tomu sa nepríznávam…

111
Jai Kudo
Reagovat

Itcho – dobré otázky a dobré odpovědi……díval jsem se ze záznamu na to vaření s Terezou a Itcho tam byl jednoznačně nejsympatičtější osobou. Na rozdíl od Kukyho, který mně byl ještě protivnější, než dřív… Přece jen asi působí to, že je starší a má určité hudební zázemí….

112
sunflower
Reagovat

107, 110 sa priznavam, ze tie otazky su odo mna, aj ked sa nevolam ani vlasta ani ivan

113
eva2
Reagovat

112 – dobré otázky a odpovědi potěšily :D

114
-bé-bé-
Reagovat

ja som tiež dala otázku ale po „funuse“…zabalil trochu skor chlapče…ja som dala, či tie anglické pesničky jeho skupiny sú prevzaté?…lebo o slovenských (zrejme tie čo má pripravené) povedal, že ich robil on aj hudbu aj texty…tak teraz neviem, iba on alebo so skupinou???

115
-bé-bé-
Reagovat

112
koľko si ich dala „slunečnice“…pri tej prvej, kde je „slobodní“ v úvodzovkách sa mi zazdalo, že ej to odo mňa…
takže nielen anonymita ale aj androgynita????

116
sunflower
Reagovat

113 ma u mna velky respekt :)

som mu poslala niekolko otazok a nechcela som, aby to vyzeralo, ze sa ho stale pyta iba jedna osoba :lol: tak som pouzila viacero mien

117
sunflower
Reagovat

115 bebe – ked to tak pocitam, tak ich bolo 7

118
sunflower
Reagovat

114 – ja si myslim, ze anglicke piesne nie su prebrate, ale su povodne, tu dakuju ravenovy, za (predpokladam, ze anglicke) texty http://www.myspace.com/jamestownsite/blog

niekde hovoril, ze sklada prevazne on a Tom, ale je mozne, ze aj ostatni clenovia prichadzaju s napadmi

119
dolores
Reagovat

107- tak to klobuk dole.. wow, ako sa mu podarilo nepodpisat s nimi ziadnu zmluvu ?? ako odolal natlaku?
nema ani ziadne zavazky voci Markize ako to myslilm vsetci superstaristi mali o roka? cize t.z. moze sa vyskytnut teraz v ktorejkolvek TV bez problemov ?

musim povedat, ze je to novodoby superstarovsky hero!! vlastne ako prvy v historii pocas lajfky otvorene na plnu hubu povedal, ze songy si nevyberaju sami, a teraz toto. zda sa, ze si aj pocas sutaze isiel tvrdo svojou cestou. je to fakt bojovnik. zacinam opatrne verit, ze to ten chalan svojou nekompromisnou huzevnatostou a bojovnosotu niekam dotiahne.

zda sa, ze Itcho je nova era superstar !! :D

120
dolores
Reagovat

110 -no ak s nimi nepodpisal nahravaciu a ani ziadnu inu zmluvu, tak to by pre Nohu/Narkozu nebol prilis akceptovatelny vitaz :P :D urcite si vydychli, ked vyhrala Sabca :D

velmi ma to potesilo.. necakala som taketo otazky, diky sun, ty si nieco o tom nepodpisani tusila?

ja som v noci tiez polozila nejaku otazku, ale neodpovedal na nu… zly zly Itcho :(( :D

121
eva2
Reagovat

119 – pěkně jsi to napsala: Itcho je nova era superstar :-DDD

On je opravdová osobnost a taky nesměle věřím (abych to nezakřikla…), že se neztratí!
Mně taky na otázky neodpověděl, ale naštěstí odpověděl na ty podstatné :-)

122
dolores
Reagovat

121 -tak moja otazka bola nahodou celkom zaujimava (ci by prijal ponuku na ulohu v muzikali :D ).. pre neho bola asi nepodstatna , ked ju vynechal… :)))

btw. ako pise …to objatie so Sabcou vymyslel vraj tesne pred GF, teda na generelke to nebolo? cize aj porota musela byt v soku :D

111 -Jai, videl si len diel s Terezkou? aj ostatne boli vyborne.

123
sunflower
Reagovat

120, 121 – mne odpovedal na vsetky, dokonca aj na tie trosku stupidnejsie :)

dolores – v jednom z chatov pisal, ze nema ziadne zavazky a ze je volny, alebo nieco v tom vyzname, a v rozhovore na e2 povedal, ze k cd, ktore mu vydavaju sa nepriznava a tak som nadobudla tusenie, ze nieco taketo asi za tym bude, preto ma zaujimalo, ze ako to bolo, ci im ponukali zmluvu a on to odmietol alebo nebodaj naozaj nastali „nove casy“, zaroven som chcela vediet, ako je na tom Sabina …

124
sunflower
Reagovat

ak by mal nieko zaujem – tu su dennicky finalistov, ked vypadli adam a martin https://webshare.cz/file/5Mp28k2P82/dennicky-rar adam tam pomerne dost (a v dobrom) hovori aj o stefanovi

125
dolores
Reagovat

124 -diky, to si potom stiahnem…

bebe, ttoto je super akcia, okrem iTcha je tam aj Ave,.. :)
2 muchy jednou ranou. dokonca tam vystupuje aj Adam Durica a Chrenko. ti sa mi tiez pacili :))

http://dtonline.sk/icho-pcelar-v-sobotu-na-amfiku-sutaz-o-listky/

126
tamina
Reagovat

Na Itchovi je niečo, čo vás núti sa o neho zaujímať… má neuveriteľnú charizmu a jeho prejav ako povedal Habera nie je afektovaný a to je práve na tom to sympatické, čo ľuďom imponuje. Štefan neraz dokázal, že je dobrý spevák ( aj keď s nedostatkami) a nesúhlasím s tým, že výkony sa zlepšovali len potom , pretože už na začiatku bol dobrý – Feeling good a Elvis dal celkom slušne si myslím… potom bol ako na hojdačke a Impossible ho „predalo“ širšiemu publiku. Aj keď to nie je možno technicky dokonalé, jeho verzia ma presvedčila omnoho viac ako verzia J. Arthura ( o výzore to nie je, pretože to počúvam aj bez vizuálu ak by chcel niekto namietať). Fakt, že je Itcho pohľadný muž je len jeho plus a s tým sa jednoducho narodil. Prezentovanie jeho kapely, ich tvorby je pre neho určite tá správna cesta, vie čo robí, dáva do toho kus zo seba a čo je najdôležitejšie, že tomu verí. Držím mu nesmierne palce aby zlomil „kliatbu“ a nálepku Superstar a presadil sa s Jamestown :)))

128
-bé-bé-
Reagovat

125
akcia super ale nejdem…mohli by si padnúť do oka (Itcho a Anka)

131
dolores
Reagovat

124 –
tak s tym Can´t take my eyes ma dostal :DD, ked na generalke poprosil zvukara, aby porote do sluchatok nepustali gitaru, ktoru nemal este naucenu :)))
a nato, ze si ten song v piatok prvykrat pustil, ho v nedelu na zivaku dal suprovo!! :)

132
dolores
Reagovat

129 -Anicka nam zreje ako vino :).. a ten chalan s nou tam je kto?

134
-bé-bé-
Reagovat

132
neviem…ale je to už 3. gitarista po jej boku…možno od Táslera????nemám potuchy

137
-bé-bé-
Reagovat

136
slunečnice…poctivo čekuješ???díky

138
sunflower
Reagovat

137 – ani nie :), nahoda

139
-bé-bé-
Reagovat

Babka Nad Tatrou-ska a De domo(v) muj? :

toto som si nevšimla, vy áno?

141
-bé-bé-
Reagovat

136,140
obaja sa „vlníte na rovnakej vlne“…možno i 100%

142
sunflower
Reagovat

http://dtonline.sk/foto-oslavy-dna-otcov-v-detve-rozhovor-s-itchom-a-aya/

takze prvy singel bude podla vsetkeho – Butterflies in me

143
dolores
Reagovat

to je zaujimave, ze prvy singel nebude jeho aurtorska skladba, s najvacsou pravdepodobnostou ju ani nezaspieva. vyzera to, ze uprednostnil zaujmy kapely pred svojimi vlastnymi. :) stale prekvapuje, ten nas chlapec :D
sunflover, nevies kto sa bude na tom singli podielat producentsky ?

144
sunflower
Reagovat

143 – dolores – tak to vobec netusim, ale celkom by ma to zaujimalo, mohli by uz prist s nejakymi novymi info co, kto, kde, kedy, ako …

uprimne, som trosku sklamana kedze hovoril, ze prvy album chce v slovencine, by ma zaujimalo preco zrazu ta zmena nazoru
neverim, ze to nebude spievat on, to by nedavalo zmysel … aj ked, pri nom nikdy nevies :lol:
ta pesnicka je dobra ale myslela som si, ze vyberu nieco energickejsie
dufam, ze to nebude cisto klavirna vec, ze si v nej zahraju aj ostatni clenovia, ved prave tie husle, kontrabas je to, co ich odlisuje od vacsiny skupin u nas

145
dolores
Reagovat

urcite tam budu aj ine nastroje, podla mna to nejako zaujimavo zaranzuju. na tej demo nahravke su vlastne len gitary a bicie. ak to bude nahrane v kvalitnom studiu, a ten klavir bude spravne ozvuceny, mohlo by to vyzniet smrncovne. hadam budu aj vokaly. ja sa necham prekvapit :)
preco sa rozhodli pre toto, a nie pre slovensky alebo nejaky energickejsi song je pre mna zahadou. asi mali v kapele vaznu poradu, a toto je vysledok :))) ja som skor cakala, ze vytiahne nieco celkom nove zo suflika, co este nebolo na nete.

146
sunflower
Reagovat

uvidime, zhodnotime, ked sa to dostane na svetlo sveta :)
mne by sa pacila aj cisto „klavirna verzia“, ale bola by som rada, keby boli do prvej piesne zapojeni vsetci clenovia skupiny
tiez som cakala, ze vytiahnu nieco uplne nove, mam pocit, ze to bolo povodne aj v plane, neviem, preco sa rozhodli ako sa rozhodli len dufam, ze sa do toho nenechali dotlacit, vtedy na chate pisal (ak si to dobre pamatam), ze sa maju stretnut s producentom a vybrat prvy singel – naozaj by som preto rada vedela, kto je ten producent, snad sa to dozvieme coskoro

147
dolores
Reagovat

146 – to by zaujimalo teda aj mna.. ci to robia s Grausom v Creativ House alebo nebodaj so Sramkom v Littlebeat, co by vobec nebolo zle :) ale ktovie, mozno je to uplne niekto iny ..

len pre zaujimavost, dnes som v markete nahodou zbadala titulku Staru :D , aj som chcela prelistovat, len som dost ponahlala..

http://www.zenskyweb.sk/sites/default/files/uploads/images/ZenskyWeb/00-Titulky/Star%2023-24.jpg

148
sunflower
Reagovat

147 – uvidime, snad spolupracujú s tým spravnym clovekom, s niekym naozaj dobrým a kvalitnym, kto ich nakoniec „nepotopi“

ten casopis este vychadza? :lol:

149
-bé-bé-
Reagovat

včera som nebola na nete a „hneďkom“ to tu ožíva…
tí motýlikovia no…možno ho preto zvolili lebo sa to páči „T.M.“…ale dúfam, že to teda naspieva Itcho…

150
dolores
Reagovat

148 -ako vidis vychadza, a to aj v casoch socialnych sieti :)))

bebe, sunflower, ..ja som bola zmierena s faktom, ze singel nenaspieva Itcho, ale vy dve ste ma prave prebudili :D a aj ja si uz vysostne zelam, aby to naspieval prave on :) !!

ozaj, dnes sa konecne ozval na fanpage. uz je aspon iste, ze nahravacie studio je v Blave …

151
sunflower
Reagovat

150 – :) som zistila, ze sestra ten casopis kupila, ak sa podari a ma niekto zaujem zajtra to naskenujem a uploadnem

nemyslim si, ze by bol spravny krok ak by to naspieval niekto iny a oni si to urcite uvedomuju takze 100% bude spievat hlavny vokal on (ibazebynie :lol:)

snad sa coskoro dozvieme viac :)

152
dolores
Reagovat

jasne naskenuj, aj ked sa zajtra chytstam na nakupy, ktovie ci tam este bude …

ibazeby nie :DD aj tuto moznost treba pripustit :))

153
-bé-bé-
Reagovat

151
tiež myslím, že by tým „zahodil svoju popularitu“…ak by to nenaspieval….“nebude to také ľahké“ vzdať sa zodpovednosti „vedúceho“…ale ja ho chápem…

154
dolores
Reagovat

ked on stale o sebe spevacky pochybuje, (asi aj z toho tlaku siriaceho sa po nete pred GF – ze je nespevak , atd) .. taketo veci mozu dost podlomit spevacke sebavedomie … mozno prave preto radsej teraz na zaciatku poda zezlo na chvilu niekomu inemu… co sa tyka zahodenia popularity … mozno tuto superstarovsku popularitu potrebuje precistit … ale asi to uz prilis analyzujem, …:D
idealne by bolo, ak by to naspieval on s pripadnymi vokalmi ostatnych. samozrejme s kvalitnym aranzmanom. je fajn, ze bude aj klip, lebo vizualny vnem je velmi dolezity :))

155
sunflower
Reagovat

ok :) tu je slubeny scan https://webshare.cz/group/3qq1iJ62M6/

dolores, Už len párkrát sa vyspíme a uvidime resp. upocujeme :lol:

156
dolores
Reagovat

155-diky za scan :) v podstate je tam vsetko co vieme, akurat som netusila, ze Itcho prvy tyzden cital vsetky clanky a diskusie :))) esteze ho to tak rychlo preslo :D

Přidat komentář