Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (14.část)

19. Květen 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Na začátku fnálového dílu Survivor Redemption Island bylo ještě ve hře netradičně hodně soutěžících. V táboře Murlonio to byla čtveřice věrných Ometepanů (Rob, Phillip, Ashley a Natalie), na Ostrově vykoupení pak další čtveřice (Matt, Mike, Grant a Andrea), která čeká na svou druhou šanci. Vrátit do hry se může ale jen jeden z nich. Kdo to bude a jak to ovlivní Roba na jeho cestě k téměř jistému vítězství?

Tento poslední Duel byl tedy nesmírně důležitý, přitom zadání úkolu bylo jednoduché. [singlepic id=1830 w=160 float=right]Každý duelant se postavil k dětské houpačce, na jejímž jednom konci byla umístěna keramická váza, na opačný konec houpačky položili nohu a museli v této pozici vydržet nehnutě, aby se jim váza neskutálela a nerozbila. Po hodině stání na jedné noze už byly jejich největším nepřítelem křeče. Jen malá nepozornost stačila k tomu, že ze hry vypadl Matt, který byl dosud přeborníkem na Ostrově vykoupení, strávil zde 29 dní a z jedenácti soutěží jich vyhrál 10. Tuto poslední soutěž ale nakonec vyhrála jediná dívka mezi nimi, Andrea, a mohla se tak vrátit zpátky do tábora ke svým „přátelům“, kteří ji před pár dny podrazili a vyhodili na Kmenové radě, když to vůbec nečekala.




Aby se to samé znovu neopakovalo, mohla ji zachránit jen jediná věc, [singlepic id=1831 w=160 float=left]výhra v další soutěži o imunitu. V této soutěži měli trosečníci za úkol přeběhnout po úzké kladině a postupně z ní sebrat 4 zavěšené pytlíky. V každém pytlíku měli sadu očíslovaných destiček, ty pak měli jednoduše seřadit vzestupně od čísla 1 do 100, zkrátka nic moc složitá skládačka. Až do konce to byl velmi těsný souboj mezi Robem a Ashley, podruhé v řadě si ale amulet imunity vybojovala Ashley.

Robovi to opět překazilo plány, protože se chtěl co nejdříve zbavit Ashley a hned po ní Andrey, takhle musel své pořadí změnit. [singlepic id=1832 w=160 float=right]Andrea vycítila, co jí reálně hrozí, a zkusila zbývajícím dvěma dívkám podsunout hříšnou myšlenku: co takhle sebrat odvahu a vyřadit Roba? Rob ovšem mohl být v klidu, tato Kmenová rada byla poslední, na níž mohl uplatnit svou skrytou imunitu. Dál ve hře by mu už byla k ničemu, proto ji také uplatnil. Samozřejmě se ukázalo, že ji použil zbytečně, nikdo se ke vzpouře Andrey nepřidal a vyřazena byla skutečně ona.

Na finálovou čtveřici už tak čekala jen úplně poslední soutěž o imunitu. Obvykle se těsně před ní odehrává tradiční vzpomínkový chodník, na němž trosečníci vzpomínají na všechny své padlé spoluhráče. [singlepic id=1833 w=160 float=left]Tentokrát se ale nic takového překvapivě nekonalo (bylo to sice natočeno, ale do epizody už se to nevešlo, video je jen na webu). Takže se můžeme podívat rovnou na soutěž o imunitu. V ní měli trosečníci projít komplikovaným bludištěm postupně do 4 chatiček, v nichž sebrali pytlíky s dílky skládačky, když měli všechny 4 pytlíky, mohli vyjít po schodech na plošinu, kde měli z písmenek skládačky sestavit správné heslo.

I tentokrát se v úkolu dařilo nejvíce Ashley,[singlepic id=1834 w=160 float=right] která v bludišti chytře následovala Roba, kdežto Natalie a Phillip byli jako obvykle ztracení. Při sestavování skládačky byli opět Rob a Ashley bok po boku, dokonce si navzájem navrhli, že si pomohou (ale spíš od sebe jen opisovali, Ashley se tentokrát hattrick nepovedl, imunitu vyhrál Rob a mohl se radovat, zajistil si tím finále (podruhé v životě, poprvé to bylo při Survivor All-Stars). [singlepic id=1835 w=160 float=left]A mohl si taky vybrat ideální protikandidáty, určitě se mu ve finále hodil Phillip, kterého všichni nesnášeli, a nevýrazná Natalie. Naopak se mu do počtu nehodila Ashley, která měla mezi členy poroty dost přátel. Proto také Ashley musela z kola ven, i za cenu toho, že pro ni na Kmenové radě hlasovala její nejlepší kamarádka Natalie (což Ashley dost zabolelo).

Tím se dostáváme do posledního 39.dne, kde na 3 finalisty čekala závěrečná Kmenová rada. Na jejím začátku si mohl každý z nich vzít úvodní slovo. Phillip ve své řeči paradoxně za svůj postup do finále několikrát děkoval Robovi (tím mu tak u poroty zadarmo dělal ještě větší reklamu), Rob ve své úvodní řeči věcně připomenul, že to je jeho poslední učinkování v Survivoru (objevil se celkem ve 4 řadách, ve hře prožil 117 soutěžních dnů, dosud ani jednou nevyhrál). A pak už se dostali ke slovu porotci. Vlna kritiky se snesla na hlavu Natalie, která se podle porotců svezla do finále na Robových zádech a její oddanost Robovi byla prý až úchylná. K Phillipovi se porotci ani moc nevyjadřovali, bylo jasné, že pro něj nikdo hlasovat nebude, až na Ralpha, který najednou začal Phillipovi fandit, [singlepic id=1836 w=160 float=right]protože poznal, že toho blázna celou dobu jen hrál. Phillip si ale na této Kmenové radě svou pověst moc nevylepšil, přišel na ni zabalený do červené deky s čelenkou s ptačími péryl, ve svých odpovědích byl často arogantní a řadu porotců si ještě víc znepřátelil. Jako poslední předstoupil právník David, který se otevřeně postavil za Roba a vyjmenoval důvody, proč Rob předvedl nejlepší strategickou hru v historii Survivora a proč by ostatní porotci neměli ani vteřinu váhat a dát hlas právě jemu.

Po skončení tajného hlasování si urnu z Nikaraguy odnesl moderátor [singlepic id=1837 w=160 float=left]Jeff Probst a otevřel ji až v přímém přenosu v New Yorku. S výjimkou jednoho hlasu byly všechny ostatní určeny pro Roba , nového vítěze milónu dolarů. Vzápětí pokračoval přenos tradiční Reunion show, na níž si například Jeff Probst pozval federální agentku, která potvrdila, že si Phillip své působení v tajných službách skutečně nevymyslel. V obecenstvu seděla také Davidova nová přítelkyně Carolina (soutěžila v Survivor Tocantines), která vůbec netušila, že David využije příležitosti a v přímém přenosu ji požádá o ruku (nevypadala ale z toho nějak moc nadšeně).

Velkým lákadlem této řady Survivora měl být souboj Rob vs. Russell, ke kterému ale nedošlo ,protože Russell ze hry vypadl už 8.den, když kmen Zapatera dobrovolně sabotoval soutěž o imunitu, aby se ho mohli zbavit (a později svého rozhodnutí litovali, druhý kmen je pak převálcoval). [singlepic id=1838 w=160 float=right]Při svém emotivním odchodu z Ostrova vykoupení sice Russell prohlásil, že se už do Survivora nikdy nevrátí, na Reunion ale Jeff Probst do Russella tak dlouho šťoural, až přikývl, že by si možná dal ještě říct (na svých web stránkách už totiž Jeff Probst naznačoval, že by rádi Russellovi ještě jednou nabídli účast v některém dalším Survivorovi). Russell ale musel uznat, že Rob hrál vynikající hru, a přede všemi mu potřásl rukou. Robův výkon ocenili také televizní diváci, kteří mu přiřkli odměnu 100.000 za nejlepšího hráče této sezóny.




Kdo se stane nejlepším hráčem následující 23.sezóny, se dozvíme až na podzim. Natáčet se bude opět na souostroví Samoa (na stejném místě, kde se natáčel Survivor Samoa a Survivor Heroes vs.Villains). Opět v něm bude použit princip Ostrova vykoupení, ale protože oba názvy už byly použity, jmenovat se bude Survivor South Pacific. Mezi nové soutěžící budou zase přiřazeni dva hráči, kteří se v soutěži už objevili. Kdo to bude? Nechme se překvapit.

(Jméno vítěze se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Redemption Island (1.část)
Survivor Redemption Island (2.část)
Survivor Redemption Island (3.část)
Survivor Redemption Island (4.část)
Survivor Redemption Island (5.část)
Survivor Redemption Island (6.část)
Survivor Redemption Island (7.část)
Survivor Redemption Island (8.část)
Survivor Redemption Island (9.část)
Survivor Redemption Island (10.část)
Survivor Redemption Island (11.část)
Survivor Redemption Island (12.část)
Survivor Redemption Island (13.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
TK
Reagovat

A ještě několik krátkých informací souvisejících se Survivorem:

Coach (Drakobijec ze Survivor Tocantines a Survivor Heroes vs.Villains) a Danielle DiLorenzo (Survivor Panama a Survivor Heroes vs.Villains) si spolu zahrají v celovečerním filmu (.180film.com/) 180, který má mít premiéru v červnu (podívejte se na trailer).

Televize A&E zase připravuje dokumentární seriál s Russellem Hantzem. Bude se jmenovat Flipped a má být o tom, jak Russell nakupuje v Houstonu levné domy, zrekonstruuje je a prodá se ziskem.

Ani Rob Mariano se nebude nudit, V těchto dnech začal pro History Channel natáčel destidílnou cestovatelskou sérii Around the World in 80 Ways, v níž ještě s jedním moderátorem procestují svět různými dopravními prostředky, přičemž každý prostředek mohou použít jen jednou (svezou se např. ve stíhačce, na pštrosovi, v balónu apod.)

2
koc
Reagovat

1 – dik az rekap a info .. jestlipak dostane Coach za svuj jiste velkolepy vykon Malinu ? :)

3
koc
Reagovat

tak nejak musim porad premyslet jak by to dopadlo kdyby sel Rob/Russell do jineho kmene .. dopadlo by to stejne ?.. Russel by zvitezil a Rob by odesel po 7-8 dnech ? .. asi ano .. tolik naivity co mel Rob kolem sebe sem jeste nikdy nevidel .. 30 dni mel Survivor pouze jednoho hrace .. asi su budu muset pustil prvni dily abych vedel kde udelal Russell chybu .. kdyz uz chtej mit ve hre zkusene hrace tak je maj dat dohromady a neplest je k amaterum (nebo lidem co nejspis nikdy nevideli ani jeden dil) .. jinak to dopadne jak v teto sezone :(

4
fx
Reagovat

Už by zase bylo na čase natočit řadu v nějakém trochu odlišném prostředí :-/ Každopádně S22 byla hned po Africe nejhorší řada a nudil jsem se opravdu hrozně..

5
koc
Reagovat

4 – tobe se Afrika nelibila .. jak sem jim zatoulal ten manik (mladej cernoch co to chtel vzdat) na clunu :) .. a sloni ? … takovejch zajimavejch deju tam bylo :D .. vzpominam si pouze na dva lidi z Afriky .. brejlaty pan s motylkem a slecna co potom byla v HvW ;-)

6
Pattrick
Reagovat

koc, on nemyslí Gabon, ale afriku, třetí sérku :P .. Tohle byla opravdu bídná řada :( a jak je tu psáno, kdyby se Russ dostal do Ometepe, dopadlo by to přesně takto.. i když Rob má jednu výhodu, umí hrát sociální hru, Russ je více dravější, Rob má pokoru k hráčům.. :)

7
koc
Reagovat

6 – aha .. no Gabon je taky v Africe :) .. ja stare rady nevidle .. videl sem od 11 serie . ty stare se blbe shanej a bez slusne aglictiy nemam narok :(

8
fx
Reagovat

Já sjel v době Tocantines všechny předešlé série během měsíce.. Byla (a je) to totální závislost.. Titulky neřeším, takže to problém nebyl.. Jen kvalita (myslím kvalita ripů) prvních sérií byla bídná.. Jinak Gabon mi přišel jako v pohodě série :o) Jo a ta slečna byla Sugar ;-) Mně utkvěli v paměti ona a Ace (či jak se jmenoval ten její typ)..

Jinak (snad všechny funkční) linky na starší řady jsou třeba tady: http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=4821677&highlight=

9
koc
Reagovat

8 – jj sladka Sugar .. ona vlastne v HvW vypadla jako prvni ci jak to bylo ne ? ..-

10
fx
Reagovat

9 – Jj, taky myslím.. Jinak já si jí dohledal ještě v Gilmorových děvčatech, je to moje oblíbenkyně :o) Spolu s celou řadou holek.. Chlapům obvykle nefandím, snad kromě Todda..

11
lukas
Reagovat

Kdo myslíte že se vrátí?

Osobně by se mi hodně líbil Ruppert nebo Parvatti ty mě utkvěli v paměti z předešlých řad.

12
koc
Reagovat

11 – jen ne Parvatti :( .. nejak mi devce k srdci nepriorostla tu ozelim .. Ruppert je fajn .. ja bych si dal jeste jednou Sugar kdy uz sem si na ni vzpomel (sice ne na jmeno ale prece jen)

13
OndřejŠ
Reagovat

Mně by se líbila sezóna, kde by dostali druhou šanci lidé, co udělali dojem, ale vypadli ve své sezóně před sloučením nebo před jury. Jako vytrvalý Andrew z Pearl Islands, potetovaná Angie z Palau, Amy s vymknutým kotníkem z Guatemaly, Aaron zničený twistem v Chině, Misty z Panamy, hráblý Rocky z Fiji, Marissa, co ji odstavil Russell na Samoe…

14
TK
Reagovat

CBS už vyzkoušela The Amazing Race Unfinished Business, tak proč by to nemohla udělat i v Survivoru, kam by se vrátili hráči, kteří z nějakého důvodu hru nedokončili.

Já osobně bych rád viděl zpátky třeba Yau-Mana nebo Richarda Hatche. Ruperta už ne, ten se v Heroes moc nepředvedl.
Celkem logické by bylo, kdyby štáb nabídl druhou šanci Mattovi, který si tuto řadu vlastně ani moc nezahrál, když z 35 dnů jich 29 strávil odříznutý na Ostrově vykoupení.

15
jukab
Reagovat

Mě by se zamlouvaly Parvati, Neleh, Christa, Cindy, Sierra…z chlapů asi jedině Yau(!) a Rob C…..vidět kmeny, které proti sobě vedou třeba Parv a Yau, to je sen :-)

16
Trew
Reagovat

Já bych bral kdyby se zas střetly taková Parvati se Sandrou :) Parvati je prostě moje oblíbenkyně a mam pro ni neskutečnou slabost!
Jinak bych znovu rád viděl spoustu soutěžících… Sierra, Amy(i) (Vanuatu), Elizabeth (Austrálie), Eliza, Jonathan Penner… a snad i tu Amber :) (je jich určitě víc, ale teď si nevzpomenu)

No a k RI… Když vypadla Andrea, tak jedinej přijatelnej vítěz byl Rob. Je asi zbytečný psát, že celá sérka byla jen o něm. Asi je trochu paradoxní, že jsem z nejzaslouženějšího vítěze tentokrát neměl vůbec radost. Já bych vlastně ale teď neměl radost z žádnýho vítěze…

17
Kapi
Reagovat

Nejnudnejsi serie ze vsech!! Velkym dilem kvuli naprosto zbytecnemu a nedotazenemu Redemption Island-u a zbytek kvuli soutezicim a „prehnanym reality strihem“ (prostrihy na nesouvisejici zabery jen kvuli efektu, ktery tam nebyl realne) teto rady.

Bohuzel se RI vrati – pochybuju ze epizody prodlouzi – to jediny by to zachranilo – a tak to zase bude tak rozmelneny, ze to bude jeste vic „fikce“ nez „real“ :(
Jako divak proste ztracim kontrolu nad denim a to je spatne.

V tet rade ta posledni divcina (ani ted si na jeji jmeno nevzpomenu) byla tak nudna, ze jsem si ji prakticky do 2-3 poslednich dilu ani nevsimla (nevnimala ji).
Pak vyhral „zaslouzene“ Rob, kterymu jsem to vubec neprala. At si rika co chce, je takovy i realnem zivote, kdyz se dostane do uzkych nebo mu o neco jde – falesnej clovek – dobrej postoj mel k nemu ten ostrihanej dredar! Ten ho prokoukl spravne v tom studiu.

Rob je „genialni“ manipulator a vdecna postavicka do TV show- lidi mu vsechno uveri a sezerou a je zaroven kontroverzni a vse co byste hledali. Ten jeho „poker face“ kdyz je zahnanej do kouta je na poblit!

Co rict zaverem – ze setrvacnosti ano, jinak se na dalsi radu nejak moc netesim. I Probst z toho dela za kazdou cenu senzaci a to je skoda. I ta Africe (3.serie) byla o moc lepsi nez tohle!

18
Kapi
Reagovat

jeste dodam, ze z tech americkej zvastu co se toci jen kolem mantry „bůh, rodina, hrdost byt american, vše rodinu, dekovani bohu za kde co…“ mi uz „marcelovatí“ oči!!

19
TK
Reagovat

Podle šuškandy ze zákulisí natáčení Survivor South Pacific by se tentokrát do hry mohli vrátit Coach a Ozzy.

Přidat komentář