Panáček v reality show

Survivor Tocantins (14.část)

20. Květen 2009 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Po vyřazení Coache (na nějž diváci Survivora asi dlouho nezapomenou) ve finálové čtyřce zůstal už jediný člen původního kmene Timbira (Erinn) proti nerozlučné trojici z Jalapaa (J.T., Stephen a Taj), kteři vytvořili alianci už druhý den soutěže a slíbili si, že budou spolu až do konce. Jenže v této sezóně měli ve finále o miliónovou výhru bojovat jen dva hráči. Někdo z nich tedy musí z kola ven. Kdo to bude? Anebo jim všem Erinn vypálí rybník, protože vyhraje soutěž o imunitu?

O čem tato soutěž bude, napověděla už pošta od štábu, [singlepic id=98 w=160 float=left]k níž byla přiložena velká černá tarantule z plastu. Rovněž kulisy pro soutěž o imunitu připomínaly obrovskou tarantuli, její tělo tvořila velká trampolína a končetiny byly ze síťovaných tunelů. Úkolem bylo co nejrychlejí prolézt končetinami, posbírat tři pytlíky s dílky dřevěného puzzle a to pak správně poskládat.

Ihned po odstartování soutěže začal J.T. [singlepic id=99 w=160 float=right]lítat prolézačkami jako blesk a ostatní brzy nechal daleko za sebou. Skládání puzzle ale nebylo zrovna jednoduché, takže o svůj náskok přišel a velkým soupeřem se mu nakonec stala Erinn, pro níž bylo skládání puzzle hračka. Jen o pár vteřin dřív to ale přece jen dokončil J.T. a mohl si opět na krk zavěsit amulet imunity.

Takže Erinn si pomalu mohla začít balit, není přece šance, že by trojice z Jalapaa nedržela při sobě. [singlepic id=100 w=160 float=left]Ale zkusit to mohla. Takže začala Stephena a J.T. přesvědčovat, že by pro ně bylo lepší vyhodit raději Taj, protože ta byla mezi trosečníky docela oblíbená a mohla by tak dostat hodně hlasů od poroty. Na tom skutečně něco bylo. Když jde o milión dolarů, je lepší si do finálového hlasování vzít raději někoho nepopulárního, proti němuž mají větší šanci (Erinn). Přátelství tak šlo stranou a na večerní Kmenové radě byla poměrem hlasů 3:1 vyřazena Taj. Vůbec to nečekala a při závěrečném interview byla hodně rozčilená, nemohla uvěřit, že ji po tom všem Stephen a J.T. hodili přes palubu. Miliónovou odměnu tak přála spíš Erinn, než těmto dvěma zrádcům.

Druhý den ráno se Erinn a Stephen [singlepic id=101 w=160 float=right]tajně dohodli, že by jeden druhého vzali do finálové dvojice (ani jeden z nich by totiž proti oblíbenému J.T. neměl šanci). To samé ovšem Stephen slíbil i svému kamarádovi J.T. Ale jak správně poznamenal J.T., v této hře se nedá slepě věřit každému (to by Taj mohla vyprávět), nejjistější bude vyhrát poslední soutěž o imunitu. Po cestě na místo konání této soutěže se zbývající tři trosečníci zastavovali u pamětních totemů se jmény jednotlivých hráčů, aby zavzpomínali na chvíle, které spolu strávili v Brazílii.

Poslední soutěž nebyla ani tak o [singlepic id=102 w=160 float=left]fyzické výdrži jako spíš o koncentraci. Každý hráč měl jednu ruku svázanou za zády a druhou rukou vhazoval kuličku do kovové konstrukce s vybudovanou dráhou. Na konci dráhy kuličku opět chytil a znovu vložil na start. Počet vhazovaných kuliček se postupně navyšoval a kuličky navíc z konstrukce vypadávaly střídavě ze dvou odlišných výpustí. Bylo tak potřeba dávat bedlivý pozor a správně načasovat vhazování kuliček.

Jako první nestihla chytit svou kuličkou Erinn a byla ze hry. A zakrátko ji následoval Stephen, takže amulet imunity si opět na krk nasadil J.T. Stephen si [singlepic id=103 w=160 float=right]překvapivě hodně oddychl, že imunitu nevyhrál, protože by před ním bylo velké dilema, jestli by si do finálové dvojice vybral kamaráda J.T. (ale pak by se mohl s miliónem rovnou rozloučit), anebo by si vybral Erinn a proti ní by měl lepší šanci. Jenže tíha tohoto rozhodování teď ležela na někom jiném, na J.T. Ten by měl také hodně velkou šanci vyhrát snadněji nad Erinn (ikdyž, pokud by porotci z bývalé Timbiry drželi při sobě, mohli by vítězství dopřát své poslední Mohykánce, Erinn). Vybrat si Stephena by bylo pro něj riskantnější, protože by byl vyrovnanějším protivníkem. Ale protože J.T. dal Stephenovi svůj slib, rozhodl se na večerní Kmenové radě, že to zkusí těžší cestou, a vyřadil přece jen Erinn.

Ráno nemohli Stephen ani J.T. uvěřit, že se společně dožili 39. soutěžního dne, že jim vycházely všechny strategie, [singlepic id=104 w=160 float=left]které spolu vymýšleli, a že se z nich stali tak dobří přátelé, když každý byl z jiného světa. Stephen byl typický kluk z města, který se v divoké přírodě moc nevyznal, kovboj J.T. toho sice moc nenamluvil, ale naučil Stephena spoustu praktických věcí. Ale přátelství teď muselo jít stranou, protože večer je čekala závěrečná bitva před porotou.

Na začátku Kmenové rady dostali oba finalisté čas na úvodní proslov, kterým si mohli naklonit členy poroty. Stephen ve své řeči zdůrazňoval to, jak mu tato soutěž pomohla najít schopnosti přežít v přírodě a [singlepic id=105 w=160 float=right]právě kvůli tomuto osobnímu růstu si zaslouží vyhrát. Nebyla to moc dobrá řeč, porotce tím nijak neohromil, lépe by udělal, kdyby jim popsal, jak chytře během celé soutěže taktizoval a že stál v pozadí některých překvapivých zvratů. Naproti tomu J.T. ve své úvodní řeči porotcům zdůraznil, jak užitečný jim byl během každodenního života v táboře. Připomněl také, že si finále neulehčil volbou snadného protivníka v podobě Erinn, ale vyzval toho nejsilnějšího soupeře, Stephena.

Pak dostali slovo jednotliví porotci, kteří mohli oběma finalistům položit jakýkoliv dotaz. A servítky si nebrali. Debbie chtěla od Stephena slyšet, [singlepic id=106 w=160 float=left]koho by si on vybral do finále, kdyby vyhrál soutěž o imunitu. Když se Stephen začal vykrucovat, rázně ho přinutila, aby přiznal, že by si skutečně vzal raději Erinn a ne přítele J.T. Toto přiznání J.T. hodně zaskočilo. Zatímco na začátku Kmenové rady vypadali oba jako nejlepší přátelé, s dalšími otázkami porotců se atmosféra změnila a oba dva se začali ostře napadat a obviňovat ze lži, až se zdálo, že už na sebe v životě nikdy nepromluví (jak ale oba po skončení natáčení přiznali, bylo to z jejich strany hrané, chtěli jen získat na svou stranu hlas porotců, dodnes jsou z nich dobří přátelé).

Sedmičlenná porota poté vhodila do urny lístek se jménem svého favorita, moderátor Jeff Probst urnu popadl… a otevřel ji až v přímém přenosu ze studia v New Yorku, [singlepic id=107 w=160 float=right]v němž se opět sešli všichni účastníci Survivor Tocantins. Po přečtění 4 hlasovacích lístků bylo jasné, že vítězem se stal _J.T._ (ale jeho vítězství bylo daleko drtivější, dostal totiž všech 7 hlasů, což se stalo podruhé v historii Survivora). A navíc získal ještě bonus 100.000 dolarů v hlasování televizních diváků o nejoblíbenějšího trosečníka.

Přímý přenos ovšem pokračoval ještě rozhovorem s účastníky a vzpomínáním na některé klíčové momenty, například, když J.T. v jedné soutěži přišel o zub. Nesměl chybět ani rozhovor s nejkontroverznějším soutěžícím, Coachem, kterému nikdo nevěřil jeho barvitou historku, jak byl během plavby po Amazonce na kajaku zajat lidožravými domorodci. [singlepic id=108 w=160 float=left]Štáb proto nabídl Coachovi test na detektoru lži, Coach sice odmítl, ale pak ho údajně skutečně podstoupil (ovšem bez přítomnosti štábu) a do studia si přinesl zapečetěnou obálku s výsledkem a předal ji moderátorovi, aby ji přečetl. Skutečně v ní stálo, že příběh o únosu domorodci je pravdivý. (Ale přavděpodobně je Coach tak vnitřně přesvědčen o pravdivosti svých slov, že se mu podařilo detektor ošálit). O veselý moment se postarala Coachova přítelkyně, jíž se Jeff Probst ptal, jaký je Coach ve skutečnosti, jestli si i doma hraje na drakobijce. Odpověděla, že v ložnici je to ona, kdo krotí draka…

Fanoušci už ale netrpělivě čekali, až Jeff Probst oznámí, kde se bude natáčet příští (devatenáctá) sezóna. Již poosmé se vrátíme do oblasti Jižního Pacifiku, konkrétně na ostrov Samoa:

(Jméno vítěze se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

související články

Survivor Tocantins (13.část)
Survivor Tocantins (12.část)
Survivor Tocantins (11.část)
Survivor Tocantins (10.část)
Survivor Tocantins (9.část)
Survivor Tocantins (8.část)
Survivor Tocantins (6. a 7.část)
Survivor Tocantins (5.část)
Survivor Tocantins (4.část)
Survivor Tocantins (3.část)
Survivor Tocantins (2.část)
Survivor Tocantins (1.část)
Upoutávky na Survivor Tocantins

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
me2d
Reagovat

stephen byl můj favorit, ale ukázala se malost jury, že spíš preferovala vidláka JTho, je teda pravda, že von si se svym IQ milion nevydělá, to Stephen asi v pohodě, jinak je teda votrava, že další série bude až na podzim, ale aspoň, že je.

2
TK
Reagovat

Stephen hrál chytře ze strategického hlediska a nenápadně stál za vyřazením všech klíčových protivníků. Jenže se neuměl prodat při tom křížovém výslechu před porotou, kdyby lépe odpovídal, mohl si je naklonit. Sice by stejně na J.T. neměl, ale možná by to skončilo čestnou prohrou 4:3 a ne naprostým debaklem 7:0.

3
Pattrick
Reagovat

Přesně, také po tatkické stránce si to zaslužil Stephen, ale co předvedll :D

4
Petr Novák
Reagovat

Jedna z nejzábavnějších Reunion show, za těch 18 řad. Speciálně Coachův sestřih z Tocantins… jak mi ten týpek byl ze začátku šumák, tak ho teď žeru. :-)

5
Feji
Reagovat

Jj, reunion byl perfektní, nejvíce mě dostala „zabíječka draků“ Sierra ;D Já ji prostě žral od začátku a věřil jsem jí, že by to mohla dotáhnout až do finále, škoda no, byla to moje nejoblíbenější hráčka řady… J.T. vyhrál zaslouženě, i když jsem mu ze začátku nefandil a v předposlední hře o imunitu jsem se modlil, ať to vyhraje Erinn, protože mi bylo jasný, že jestli se ten týpek dostane do finále, tak to nebude vůbec napínavé :-)) A Coach mi lezl na nervy celou řadu, ale ten sestřih mě dostal, je to takový vůl, že si ho budu pamatovat a udělal tuto řadu o dost zajímavější, ale ještě že nevyhrál :-))) A co říkáte na Samou? Já jsem tajně doufal v Indii, ale pochybuju, že se toho kdy dočkám, i když kdo ví… :-)) Btw tato řada se mi moc líbila, je u mě v top5 s Auustrálií, Amazonkou, Čínou a Mikronésií, škoda jen že nevyhrála Sierra… :-)) A díky za rekapy btw, sice jsem je našel až teď, ale co už :-))

6
elvis
Reagovat

Perfektná séria, pre mňa zatiaľ najlepšia čo som videl, síce som celý čas fandil Taj ale ani J.T. ako víťaz mi nevadí.

7
fx
Reagovat

No, mě vítězství J.T.ho celkem vytočilo. Nepřál jsem to ale ani Stephenovi, takže finále pro mě bylo spíš opruz. Co se 19.řady týče, tak se ani nějak extra netěším, nedokážu si představit, že by byl další ostrov ještě něčím zajímavý. Nejvíc mě bavily řady 1.Australian Outback, 2.China, 3.Tocantines.. Ta Indie zmíněná výše by byla bezvadná :) Pak mě ještě napadlo, že by nebylo špatné jednou taky udělat zimní verzi trosečníka.. Chatu v horách, zcela jiné úkoly atp.. Mám pocit, že z toho by se něco vyždímat dalo, při nejmenším by to bylo jiné ;-)

8
TK
Reagovat

Až jednou budeme vzpomínat na tuto řadu, tak si určitě řekneme „jo, to byla ta řada, jak v ní byl Coach“. Podobně jako Borneo bylo hlavně o Richardu Hatchovi nebo Fiji o Yao Minovi.

Jak byste výstižně charakterizovali ostatní sezóny?

9
fx
Reagovat

TK: Za nějakou dobu už nebudu vědět kdo v ní byl, stejně jako se mi to stalo se spoustou jiných sérií.. Pamatuji si jen pár jedinců.. A u většiny bohužel nedám dohromady z jaké série jsou.. Kdo mi opravdu utkvěl v paměti je Richard z 1, Bobby Jon a Steph z 10 a 11, Amanda z 15, Parvati jako vítězka Fans vs Favorites, Sugar z 17 a z 18 to nejspíš bude Sierra, idioty jako je Coach rychle zapomínám ;-)

10
Feji
Reagovat

fx: Pozor s těmi spoilery, ať někomu nezkazíš zábavu ;D

11
kajda
Reagovat

Stojím si za svým názorem, že Tocantins přinesl nejmíň zaslouženého vítěze..bez Stephana by byl totálně ztracenej, ale budiž..všichni ostatní vítězové, alespoň malinko se o své vítězství přičinili(i strategicky, ne jenom fyzicky, kde není divu, že po vypadnutí Tysona, hře fyzicky zcela dominoval)..Výhru si zasložil bezesporu Stephan(Cesternino této řady) skvělej stratég.. nebo Erinn- naprosto neprávem podceňované vynikající hráčka, nejlepší žena této řady(škoda brzkého výpadku Candice, mohly spolu udělat velké věci) a ke Coachovi-naprostej sociopat, velmi nesympatická osoba a na můj zážitek z této řady nemá naprosto žádnej vliv..lehce zapomenutelný kretén.. Jinak Tocantins skvělá řada jen zakončená otřesným vítězem, ale já si zase naprosto užil vítěze Mikronésie..

12
chaarleene
Reagovat

já bych neřekla, že by byl JT bez Stephena ztracenej – všichni ho měli rádi, všichni mu věřili a byl fyzicky i mentálně schopen vyhrávat imunity… pokud někdo moc nemluví a když promluví, tak mu není skoro rozumět, tak to ještě neznamená, že je blbej vidlák :o)))) takže z těch dvou jsem to přála J.T. a jsem spokojená :o)

13
Zack
Reagovat

Za sebe musím říct, že pro mě tato sezóna zase tak perfektní nebyla. Za pár měsíců se mi vybaví pouze Sierra a Kouč (toho si budeme pamatovat skutečně hodně dlouho.) Ale jinak mě casting vůbec nebavil. Chína, Mikronésie a Gabon se mi opravdu líbily a je fakt, že čtvrtá po sobě jdoucí řada, která by se mi stejně líbila jako předchozí tři by bylo asi už moc:)

14
Ciky
Reagovat

Ahojte všetci! Rozbieham Online verziu Survivor Borneo. Bližšie info http://www.survivoronline.websnadno.cz Nájdete tam prihlášku a aj nejaké základné informácie. Teším sa na vás:-)

15
Pavel
Reagovat

Survivor CZ: Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat a poprosit, jestli někdo neví, kde bych mohl sehnat českého Trosečníka ke stažení. Předem moc díky za odpověď.

16
Donnellek
Reagovat

Konečně vyhrál někdo, komu jsem fandil.

17
J.T.
Reagovat

J.T. je nejlepší ze všech soutěžících…Nejlepší je přece ten kdo se dokáže dostat do finále bez toho, aby někoho podrazil.Jak řekla Taj : o tom že by jsme ho vyřadili jsme nikdy nemluvili, protože on je tak sladkej.Nejlepší je ten kdo projde celou hrou bez toho, aby někdo napsal jeho jméno.Nejlepší je ten, kfo dokáže hned ve své 1. sérii vyhrát.Ne jako Boston Rob, kterej hrál 4 a až po 4. vyhrál(s tím že roba naprosto zbožňuju)

Přidat komentář