Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (10.část)

22. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Přestože došlo ke sloučení obou soupeřících kmenů, nedá se to nijak poznat. Obě skupinky se drží stranou, spí v samostatných částech přístřešku, mají oddělené zásoby potravin, ani se spolu navzájem nebaví. Původním členům Zapatera taky nezbývá nic jiného, než čekat, kdy přijdou na odstřel. Jsou jenom tři proti přesile šesti členů Ometepe, takže následující děj zřejmě bude hodně předvídatelný (a pro diváky nudný), vypadávat budou jeden po druhém jenom Zapateřané. Ledaže by se stal malý zázrak a ostatní hráči připravili převrat proti Robovi a překvapivě ho vyřadili i se skrytou imunitou v kapse.

Přesně podle našeho očekávání se na začátku této epizody na Ostrově vykoupení konal Duel ve třech (mezi Mattem, Mikem a Davidem), [singlepic id=1654 w=160 float=right]na který se mohli přijít podívat opět všichni trosečníci, nemuseli mezi sebou losovat. Překvapivě ale tento Truel neměl mít jen jednoho vítěze, dva nejrychlejší hráči mohli nadále zůstat na Ostrově vykoupení a vypadl pouze ten třetí nejpomalejší hráč. Soutěž spočívala v tom, že každý z nich měl k dispozici 150 dřevěných destiček o velikosti pohlednice, které měl postupně na sebe stavět jako domeček z karet, až dosáhl výšky 8 stop. V tomto úkolu byl nejpomalejší David, takže se musel se hrou definitivně rozloučit a stal se prvním členem poroty, která bude rozhodovat o celkovém vítězi.

Po návratu do tábora se hodně vyostřily spory mezi členy Ometepe a Zapatera. Důvodem byly zásoby rýže. Každá skupinka má totiž svoji vlastní zásobu a nehodlají je poskytnou společně pro celou skupinu. A protože Zapateřané jsou jenom tři, mohou si dopřávat daleko větších porcí než Ometepané, kteří navíc ve své nádobě objevili červy a museli část rýže vyhodit a pro zbytek hledat jinou formu uskladnění. [singlepic id=1655 w=160 float=left]Požádali Zapateřany o to, jestli mohou svou ryži (pochybné kvality) přisypat do jejich, Steve to ale odmítl, což rozlítilo Phillipa. V následné slovní přestřelce označil Steve černocha Phillipa za blázna (což je všem divákům už dávno jasné), ale Phillip si to kdoví z jakého důvodu vyložil jako inzultaci kvůli své barvě kůže. Steve se vehementně bránil nařčení z rasové diskriminace a i ostatním přihlížejícím nebylo jasné, kde Phillip tento nesmysl vzal.

Na Phillipův iracionální výbuch mohli trosečníci alespoň na chvíli zapomenout během soutěže o imunitu. V ní měli nejdříve otáčením dokola vyšroubovat kruhovou desku, která sloužila jako podstavec pro puzzle. Po jeho složení nejrychlejších šest hráčů postoupilo do druhého kola, [singlepic id=1656 w=160 float=right]v němž měli okolo první skládačky opět do většího kruhu poskládat druhé puzzle. Rob opět dokázal, že má puzzle v malíčku (přece jen není v Survivoru poprvé), soutěž vyhrál a mohl si nasadit amulet imunity. Kromě něj má u sebe ještě skrytou imunitu, prakticky šéfuje celému kmenu a má na své straně spolehlivou přesilu, takže jeho pozice ve hře je opravdu silná.

Alespoň jedna z jeho imunit by se teď hodila trojici ze Zapatera, protože je jim jasné, že večer bude vyloučen jeden z nich. Jejich hlas je jasný, budou se snažit vyřadit šíleného Phillipa. Aby ale uspěli, potřebovali by získat ještě další dva hlasy od někoho z Ometepe, což nebylo nereálné, i jim už Phillip leze na nervy (pouze Robovi Phillip nevadí, protože by to byl ideální soupeř do finálové trojky, nikdo z poroty by totiž Phillipov hlas nedal). Julie Phillipa škodolibě popíchla ještě tím, [singlepic id=1657 w=160 float=left]když mu tajně ukradla ze šňůry kraťasy a zahrabala je do písku. Phillip tak musel jít na Kmenovou radu jenom ve svých trapných růžových slipech (mimochodem, podle oficiálních pravidel soutěže by mohla být Julie za krádež majetku jiného soutěžícího štábem vyloučena. Ale v minulých sezónách se také odcizovaly osobní věci a nikomu se nic nestalo).

Na Kmenové radě se samozřejmě nejvíce probíralo Phillipovo obvinění z rasismu. Rasové téma je v americké společnosti hodně citlivé, proto se moderátor snažil důkladně pochopit podstatu sporu mezi všemi zúčastněnými. [singlepic id=1658 w=160 float=right]Phillip si stál na svém, že jako Afroameričan už za svůj život dokáže odhalit mezi řádky rasový podtext, naopak Steve znovu odmítl, že by jeho konverzace s Phillipem měla mít jiný význam, za své kariéry profesionálního fotbalisty měl ve družstvu hodně černochů a nikdy s nimi neměl žádný problém. Po této dlouhé diskuzi došlo na tajné hlasování, jehož výsledkem bylo, že se na Ostrov vykoupení vydá Julie.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Redemption Island (1.část)
Survivor Redemption Island (2.část)
Survivor Redemption Island (3.část)
Survivor Redemption Island (4.část)
Survivor Redemption Island (5.část)
Survivor Redemption Island (6.část)
Survivor Redemption Island (7.část)
Survivor Redemption Island (8.část)
Survivor Redemption Island (9.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
koc
Reagovat

diky za rekap .. ani nevim zda si to mam stahnout a podivat se :) ..
TK myslis ze se jeste neco zajimaveho do finale bude dit ?

2
TK
Reagovat

Vzhledem k mentálnímu zdraví Phillipa se třeba může stát to, že mu definitivně přeskočí, vezme mačetu a všechny je tam pozabíjí.

Jinak se asi nic nestane, nikdo se Robovi nepostaví, takže příště vypadne Steven, pak Ralph, pak asi Andrea. Rob si to vše pojistí imunitou a do finále si určitě ponechá Phillipa. Zamíchat tím může jedině navrátilec z Ostrova vykoupení. Pokud to bude třeba Mike, tak mu hlasy dají jeho kolegové ze Zapatera. Matt to už asi podle ukázek psychicky nedává a ani modlení mu nepomůže.

3
Jackolo
Reagovat

Kdyby je tam Phillip opravdu posekal, tak to by byl můj nejoblíbenější twist v dějinách Survivora, že by i Jeffovi samým překvapením odletěla kšiltovka z hlavy :-))

4
koraktor
Reagovat

Bez Phillipa by to byla nuda, Rob se skvěle baví, jak je Phillip všechny štve :D

5
Jerremy
Reagovat

Popravde, me se celkem tahle serie libi …

Mimochodem, kterou serii povazujete za nejlepsi? Nebo mate nejaky rebricek?
Ja teda nevidel vsechny (spousta mi jich chybi nebo jsem zahlidl jenom par dilu z urcite serie na AXN), takze uvazuji, kterou bych si aktualne stahnul :)

6
Jirgen
Reagovat

No já bych tuhle serii viděl jako lepší průměr … bohužel tam prostě postrádám Russe :D :-( kdyby tam byl ve sloučení tak je to určitě mazec a je jen škoda že nepřežíval na RI a pak se tam nasledně nevrátil … Jinak co se týče kterou serku si pustit ? no záleží co očekáváš jestli chceš starou nostalgii tak určitě jet od první nemůžeš prohloupit až snad na Thajsko … a z novějších bych si určitě pustil Palau, Exile island , Cook Island , Chinu …. no je toho prostě dost :-)

7
BostonRob
Reagovat

-5- Doporučil bych ti : Survivor China – nejspíš nejlepší casting bez vracejících se hráčů ,
Survivor All-Stars – Ke konci velmi vyhrocené osobní vztahy, nejlepší Reunion Show, Boston Rob
Ale myslím že v každé sezoně je něco zajímavého až na Fiji .)

8
Jerremy
Reagovat

Diky za typ na Chinu…

All-Star me napadla … doufam, ze to jeste nekde najdu :)
Jeste jsem uvazoval o Fans versus Favorites.
Z tech poslednich jsem videl „Zloduchove versus Hrdinove“ – to me vlastne prinutilo kouknout na Samou ;-)

9
BostonRob
Reagovat

-8- FvF jsou hodně dobrá volba,: Dobří hráči, náročné soutěže a celkově dobrý mix solidní hry a opravdu hloupých momentů

10
Jirgen
Reagovat

Jeremy každopádně děláš hloupost že se podíváš na All-stars výběry a neviděl jsi serie před tim jak hrali ve svejch původních seriích , proto bych bejt tebou než jít do all-stars tak bych si pustil prvních 7 serií a pak až all-stars, protože nebudeš vědět ani kdo to je Rich. Hatch atd… ale dělej jak myslíš … každopádně jak tak poslouchám tak jsi se podíva na HvsV a přddtim jsi viděl asi malo serek s těmi hráči co tam hrali co ?
Proto ti to doporučuji než se mrkneš na All-stars a Micronesii FvsF, tak zkouknout předešlý serky … ale dělej jak myslíš …

11
TK
Reagovat

Ale kdo si počká, ten se dočká Survivoru s českým dabingem na COOLu, kde jako první budou vysílat Guatemalu (11.řada).

12
Mates
Reagovat

Tocantins se mi líbila asi nejvíc :) spolu se Samoou,HvsV a FvsF, ale jak říká Jirgen, prvňo od začátku..

13
koc
Reagovat

11 – kdyz uz vysilat tak radeji s titulkama .. k tomuto formauu se dabing moc nehodi a fanove na to mrknou i s titulkama ..

Přidat komentář