Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (4.část)

11. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Kmen Zapatera bez nějakých velkých problémů vyhrál první dvě soutěže o imunitu a mohl tak na svou vítěznou šňůru navázat i v minulé epizodě. Místo toho se ale většina kmene rozhodla, že budou soutěž záměrně sabotovat, aby prohráli a mohli na Kmenové radě co nejdříve vyřadit nebezpečného Russella. Tato porážka by je ale mohla ještě mrzet, kmenu protivníků Ometepe tak vlili do žil novou krev a navíc si mohli výhrou nad nimi navýšit početní převahu před sloučením obou kmenů. Přesto to riskli, tak moc chtěli slavného Russella dostat ze hry.

Russell měl ale stále ještě druhou šanci vrátit se zpět do hry a pomstít se, k tomu ale potřeboval nejdříve porazit Matta v Duelu na Ostrově vykoupení (a pak porazit i všechny další nově příchozí). V Duelu měli oba dva za úkol co nejrychleji rozestavit dřevěné destičky podél trasy tak, aby ťuknutím do prvního dílku dominovým efektem popadaly postupně všechny a uvolnily na samotném konci míček, který rozbil keramickou desku. [singlepic id=1412 w=160 float=right]Při sestavování domina museli dávat pozor na to, že dílků měli jen omezený počet, nesměli také tělem zavadit o natažené provázky, které by rozkmitaly celou stavbu. Oba dva hráči také doplatili na to, že prvním pokusem se jim domino zastavilo v půli cesty, protože některé dílky dali až moc daleko od sebe, museli tak část stavby opravovat. Nakonec v této soutěži prohrál Russell a musel se tak se slzami v očích se hrou definitivně rozloučit, moc dlouho se v ní neohřál.

Jejich vzájemný Duel opět mohli sledovat diváci (Sarita a Ralph za kmen Zapatera a Phillip s Kristinou z Ometepe). Diváci nemají zakázáno na duelanty promluvit, takže jsme mohli být svědky slovní přestřelky [singlepic id=1413 w=160 float=left]mezi Russellem a Ralphem, který se slavnému hráči vysmíval a chlubil se, že našel skrytou imunitu dřív než on. Dokonce ji chtěl Russellovi i ukázat, než ho zarazila Sarita, ať ji z batůžku raději nevytahuje. Ralph se tedy vzpamatoval a rázem tvrdil, že si to celé vymyslel. Jenže „bývalý federální agent“ Phillip zkušeně odhadl, že Ralph neblafoval a že imunitu skutečně má. Phillip se pak od Russella dozvěděl i další tajemství kmene protivníků, [singlepic id=1414 w=160 float=right]takže rozhodně se mu cesta na Ostrov vykoupení vyplatila. Tyto cenné informace chtěl po návratu do tábora nějak využít pro svůj prospěch, Robovi naznačil, že se dozvěděl zajímavé informace, ale prozradí je jedině tehdy, když mu Rob slíbí, že bude Kristina v bezpečí. Rob mu to naoko slíbil, ale stejně s Phillipem a Kristinou už ve svých plánech nepočítá.

Zatímco totiž oba dva byli na Ostrově vykoupení, Rob chtěl využít čas k hledání skryté imunity. Měl sice nápovědu, ale ta mu moc užitečná nebyla, potřeboval prohledat různé haldy kamení a kmeny stromů. Aby se zbavil nežádoucí [singlepic id=1415 w=160 float=left]pozornosti od ostatních spoluhráčů, rozhodl Rob, že si na pláži uspořádají odpočinkový turnaj v házení kamenů na terč. Zatímco ostatní zatáh do příprav turnaje, Rob itíkal zpátky do tábora a začal usilovně hledat. Skutečně se mu podařilo imunitu najít v koruně jednoho stromu a vrátit se rychle za ostatními tak, že ho nikdo nepodezíral.

V soutěži o imunitu (a zároveň o odměnu v podobě bohatého grilování) se trosečníci z obou kmenů postavili na start štafetového závodu, v němž měli postupně používat nástroje pro kutily laskavě poskytnuté jistým známým obchodním řetězcem (sponzorem pořadu). Nejdříve tak páčidlem otevřeli bednu, popadli lopatu a v písku vyhrabali sekyrku, [singlepic id=1416 w=160 float=right]tou přesekli kmen a spustili zavěšené dvě pily ocasky. Dva hráči pak společně z dřevěné stěny vyřezali desky, které se pak měly poskládat ve správném pořadí a vytvořit tak rampu. Po ní všichni soutěžící vyběhli na plošinu, do stolu kladívkem zatloukli tři hřebíky a na ponk položili bedničku na nářadí. Nejrychleji tento úkol zvládli Zapatera.

Po smutném návratu do tábora Ometepe se jako obvykle slova ujal Phillip a analyzoval příčiny porážky, na což neměl nikdo náladu. [singlepic id=1417 w=160 float=left]Phillip už všem delší dobu pil krev, takže by se ho nejraději zbavili na večerní Kmenové radě. Rob se ale více obával strategicky uvažující Kristiny a doporučoval rozdělit hlasy v poměru 3:2 mezi Kristinu a Phillipa pro případ, že by Kristina náhodou našla další skrytou imunitu (věděl sice, že to není možné, protože ji našel sám, ale to neměl v úmyslu nikomu prozradit). Phillip i Kristina dobře věděli, jak jsou karty rozdány, že se bude rozhodovat jen mezi nimi dvěma, tak se na Kmenové radě každý snažil obhájit, proč by právě on měl zůstat. Výsledek hlasování rozhodl, že se na Ostrov vykoupení musí vydat Kristina.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Redemption Island (1.část)
Survivor Redemption Island (2.část)
Survivor Redemption Island (3.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
BostonRob
Reagovat

Vymyslet si hru někde daleko na pláži od tábora o potom předstírat zácpu byl nejlepší způsob nalezeni skyryté imunity co jsem viděl .)
Jinak bych chtěl vidět příště sezónu kde budou Coach a Phillip spolu v jednou kmeni to by bylo NĚCO! xD Být Robem tak bych se Phillipa nezbavoval a zkusil bych ho dotáhnout až do finálové trojky místo těch holek ať nedopadne jak Russel v Samoe

2
TK
Reagovat

IMHO si Rob uvědomuje, že se Phillipa nemusí hned tak zbavovat, proto raději navrhoval místo něj vyřadit chytrou Kristinu. S Phillipem se může vypořádat kdykoliv, je neškodny, nikdo jiný s ním alianci nebude chtít dělat. Není ani fyzická konkurence, Phillip se v dosavadních soutěžích moc nepředvedl, v prvním díle měl málo sil na tlačení schodiště, ve druhém se neuměl trefit míčkem do keramických destiček a ve čtvrtém nestíhal vyříznout pilou ty desky.

3
koc
Reagovat

dikes za rekap pane .. sice se mi Russellovo hra v Samoe libila a ani v HvW to nebylo zle ale i tak jsem rad ze to tak dopadlo .. dost bylo tech dvou a je cas uvolnit misto jinym .. pokud se neco neuveritelneho nestane tak Rob asi do slouceni vydrzi .. nevyhraje .. to ani nahodou ..

4
David
Reagovat

Vyplati se sledovat kanal cbs na youtube – – cas epizody je kratky a tak je hodne veci, ktery se tam nevejdou, protoze nejsou „dost zajimavy pro americky divaky“. Z epizody 4 se vyplati shlednout
– Russell a jeho ohlednuti den pote za svoji hrou a rozebira Ralphovu „demenci“
– Grant o soutěži o imunitu
– Kristina a opetovne hledani idolu
– jak Russel a jeho aliance ukradli ryzi mezitim co ostatni rybarili

5
fx
Reagovat

Vidět Russela brečet, to byl nejkrásnější moment v historii celého Survivoru… Opravdu ho nesnáším a jsem rád, že to tak dopadlo… :-)

6
TK
Reagovat

A ještě jeden videoodkaz, tentokrát na video, které natočil sám Jeff Probst, jeho interview přes Skype s Russellem, v němž naznačuje, že by producenti chtěli, aby se Russell do Survivoru vrátil ještě napočtvrté.

Mimochodem, CBS si v tomto týdnu objednala natočení Survivoru 23 a 24, také Jeff Probst podepsal smlouvu na moderování těchto dvou řad.

7
koc
Reagovat

6 – oni si neuvedomuji ze uz nema sanci .. je moc proflakly a kazdy by se ho snazil zbavit

8
fx
Reagovat

Russel se už několikrát ukázal jako nejhloupější hráč v dějinách Survivoru.. Proč by ho proboha chtěl někdo zvát počtvrté :-O?

9
Honzad
Reagovat

TK: díky za info, to Jeffovo podepsání na další dvě sezóny je super. Jinak, hádám, že se Surv CBS stále vyplácí, i když si nedrží dřívější čísla. Jinak by přece další řady netočili :)
A jinak Robova taktika s hledáním imunitu- super!

10
Trew
Reagovat

Z vypadnutí Russella mám radost ze dvou důvodů. 1) Prostě jsem mu to přál. Hlavně za to, jak debilně tuhle sezónu hrál. 2) Po těch různejch hrůzostrašnejch zprávách, ve kterých se psalo, jak štáb podstrkoval Russovi tajný imunity, jak v HvV měla Parvati informační náskok před ostatními atd. atd…, mi survivor přijde zas o něco více důvěryhodný a tak nějak víc reality. Přece jenom… Kdyby štáb hru takhle nepěkně ovládal, tak by Russell určitě nevypadl.
Jinak něco málo k epizodě :) Rob je fakt dobrej a začínaj mi tam být sympatický snad všichni. Kromě Philipa… :) Dobrej cast prostě!!

Přidat komentář