Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (9.část)

16. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Smolař Matt ukázal, že skutečně tuto hru moc hrát neumí, jinak by věděl, kdy je lepší držet jazyk za zuby. Jeho přiznání Robovi, že ho plánoval bodnout do zad, znamenalo jediné, expres jízdenku zpátky na Ostrov vykoupení. Rob tak mimo jiné vyslal varovný signál svým spojencům, jak by taky mohli dopadnout, kdyby je náhodou napadlo postavit se mu.

Ve spojeném kmeni Murlonio schválně udržuje oddělené oba bývalé kmeny Ometepe a Zapatera (poměr sil je 6:5), každá skupinka spí v jiné části, jí v jinou dobu a jeho následovníci mají přikázaného bobříka mlčení, s protivníkem nesmí mluvit o hře, povolená jsou jen nezávazná témata jako počasí. Rob zavedl také systém dvojiček, členové Ometepe musí být stále ve dvojici, aby je protivníci nemohli jednotlivě manipulovat někde v ústraní. Jakmile se třeba Ralph pokusil nahodit udičku, narazil na neprostupnou hradbu navzájem se hlídající dvojice.

Na Ostrově vykoupení je Matt sám, takže tentokrát nebude žádný Duel. [singlepic id=1617 w=160 float=left]Místo něj začínáme rovnou soutěží o imunitu. Tato se skládala z několika mezikol, v tom prvním měli trosečníci za úkol z písku vyhrabat pálku a rozbít keramickou destičku (Rob ji rozbil tak prudce, že střepy zasáhly i moderátora). To druhého kola postoupilo šest nejrychlejších, do velkého akvária ponořili hlavu, do pusy nabrali co nejvíce vody, podplazili se pod akvárkem a vodu vyplivovali do válce. První tři, kteří válec naplnili vodou, postoupili do posledního kola, kde z trojrozměrných tetrisových kostek sestavovali pyramidu podobnou té z první epizody. Imunitu vyhrál Grant jen o pár sekund před Mikem.

Ometepe měli tedy důvod k oslavě a mohli si vybrat, koho nyní odešlou na Ostrov vykoupení. Rob navrhoval, aby to byl někdo, kdo v Duelu dokáže porazit Matta, [singlepic id=1618 w=160 float=right]takže buď fyzicky zdatný Mike, anebo David, který je prý dobrý na puzzle (ikdyž v této soutěži o imunitu mu skládačka moc rychle nešla). Na Kmenové radě se o zábavu opět postaral Phillip, Ometepe už jeho divné hlášky znali, takže se moc nedivili, zato Zapatera na něj zírali, odkud vlastně Phillip spadl. Výsledek hlasování byl ale víceméně očekávaný, vyřazen byl Mike. Ale počkat! Kmenová rada a to jsme teprve v polovině epizody? Tady něco nehraje.

V tomto díle se totiž měly konat hned dvě soutěže o imunitu a dvě vyřazování. Díky tomu novému twistu s Ostrovem vyoupení se první skutečné vyřazování totiž stalo až po Duelu ve třetí epizodě, štáb tak nyní musí vyřazování urychlit, aby se to stihlo do finále 15.května. Další soutěž o imunitu se konala ve „Fabiově bazénku“ (kdyby tak jen tušil, kolikrát se v něm ještě bude odehrávat soutěží, tak do něj tenkrát tak lehkomyslně nemočil). [singlepic id=1619 w=160 float=left]Oproti předchozím řadám SUrvivora se vodní soutěže nekonají v moři, protože u pobřeží Nikaraguy jsou tak vysoké vlny, že by v nich bylo natáčení nebezpečné, proto se raději využívá tento bazének. Soutěž měla jednoduché zadání, trosečníci se rukama a nohama zavěsili na tyč, po dvaceti minutách už mohli viset jenom za nohy hlavou dolů tak dlouho, dokud nespadli do vody.

Vedle bazénku stál také stůl s koupou voňavých hamburgerů. Moderátor Jeff Probst dal na začátku soutěže trosečníkům na výběr: pokud se jim nebude chtít soutěžit o imunitu, [singlepic id=1620 w=160 float=right]mohou klidně usednout ke stolu a spořádat tolik hamburgerů, kolik se do nich vejde než celá soutěž skončí. Této nabídky využili jen postarší Steve a velkohubý Phillip, který se nebál vyřazení. Škoda, že moderátor mohl zkusit nalákat na hamburgery i další hráče v průběhu plnění úkolu, ale neudělal to. Jakmile po 45 minutách do vody spadl poslední člen Zapatera, ve hře stále ještě zůstávaly tři dívky z Ometepe, kterým bylo srdečně jedno, kdo si nasadí imunitu, tak ji přenechali Andree.

Na žádné večerní Kmenové radě nesmí chybět hláškující Phillip. Tentokrát se pochlubil tajnou aliancí, kterou sám nazval Stealth R Us a v níž má každý svou úlohu: [singlepic id=1621 w=160 float=left]Specialista (Phillip), Mentalista (Rob) a Zabiják (Grant). (Už samotný název je parodií na síť obchodů s hračkami Toys R Us. Podobně ulítlý název jsme mohli loni vidět v Big Brother rovněž na CBS, kde se dospěli muži pojmenovali Brigáda a říkali si Zvíře, Bestie, Mozek a Mňau mňau…) A po této zábavné vsuvce přišel čas na hlasování, které dopadlo přesně podle očekávání, vypadl další Zapateran, David. Na začátku příštího dílu nás tak čeká Duel ve třech, tedy Truel.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Redemption Island (1.část)
Survivor Redemption Island (2.část)
Survivor Redemption Island (3.část)
Survivor Redemption Island (4.část)
Survivor Redemption Island (5.část)
Survivor Redemption Island (6.část)
Survivor Redemption Island (7.část)
Survivor Redemption Island (8.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
TK
Reagovat

A ještě doplním pár spekulací ze zákulisí:

Je možné, že se 23. a 24. série Survivora bude natáčet opět na souostroví Samoa. Někdo totiž vykoupil na celé 3 měsíce stejný hotel, ve kterém byl ubytovaný štáb při natáčení Survivor Samoa a Survivor Heroes vs.Villains. Uvidíme, co je na tom pravdy a jak by potom produkce tyto dvě řady pojmenovala.

A druhá zajímavá informace se týká toho, že produkce na základě vyhlášeného castingu hledá urychleně dvojníka Matta Elroda, kterého potřebují v New Yorku na 3 dny (od pátku 13.do neděle 15.května) a během živého finále Survivora. Žádného jiného dvojníka nehledají, pouze Matta. K čemu tohoto dubléra budou potřebovat?
Podle jedné vtipné spekulace chce možná CBS natočit scénku „Matt je stále na Ostrově vykoupení, protože jsme ho tam zapomněli.“

2
koc
Reagovat

diky za rekap .. uz nekdo vi jak to tedy bude za nekolik tydnu .. to budou na ostrove deuly (tedy podle TK truely :)) ve třech a nebo vypadnou hned dva a nasledne vyrazovani bude jen ve dvou .. doufam ze nejsem sam zmaten z teto novot a pomalu si nedokazu predstavit co se stane kdyz budou uz jen v 5-4 ..

3
Jackolo
Reagovat

Cokoliv z Phillipa vypadne, promění se to ve zlato. Je to určitě taktika, ale věřím tomu, že trochu šílenej je. :-)

4
BMAJTZ
Reagovat

tak od doby kdy odesel Russel jsem na tuhle radu prestal koukat. Nejak to ztratilo ty intrikarske koule a Robovo vedeni sice dokaze prekvapit, ale ma na sve strane tak zastrasene jedince ze ti ho proste neopusti a kazda epizoda je tak naprosto nudna. Diky tedy za rekapy priotoze ty si úrectu za 5 minut a nemusim koukat na cely dil.

5
Trew
Reagovat

Rob to má rozehraný ta dobře, jak jsem snad ještě neviděl. A pokud mu to takhle vydrží, tak nás zřejmě čeká pěkně nudnej průběh hry po sloučení… Zlikvidují všechny ze Zapatery, pak pár podrazí svých vlastních (jinak to prostě nejde, že?) a žádnej dramatickej průběh, jako např. na Samoe, nás určitě nečeká. Bohužel…

Přidat komentář