Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (3.část)

4. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Pro věrné diváky Survivoru je trochu neobvyklé, že ani po prvních dvou dílech ještě neznáme jméno trosečníka, který hru definitivně opustil. Je to právě díky tomu novému twistu, že hráči vyloučení na kmenové radě odcházejí na Ostrov vykoupení, kde mohou zabojovat o druhou šanci vrátit se zpět do hry. Prvním obyvatelem Ostrova vykoupení byla Francesca, která si ale musela ještě počkat na příchod svého protivníka, tím se překvapivě stal Matt. Takže teprve teď ve třetí epizodě nastal čas na uspořádání prvního Duelu na Ostrově vykoupení.

Jejich Duelu mohli přihlížet diváci, každý kmen mohl poslat dva diváky, které určili po vzájemné dohodě nebo náhodným losem (v obou kmenech došlo na volbu losem). Za Ometepe dostaly tuto možnost Ashley a Andrea, [singlepic id=1382 w=160 float=left]která tak mohla povzbudit svého velmi dobrého kamaráda Matta. V rámci Duelu měli oba vyloučení trosečníci k dispozici klacíky a provázky, z nichž se měli pokusit sestavit dlouhou tyč a dosáhnout s ní na 3 zavěšené klíče a těmi si pak odemknout dveře jejich vězení. Velmi dobrý začátek měla Francesca a rychle získala dva klíče. Jenže pak se její vachrlatá tyč rozpadla a Matt mohl její náskok dohnat. Napínavý finiš pak rozhodl, že Nikaraguu definitivně opustí Fran.

Všichni čtyři diváci se mohli vrátit zpátky do svých táborů, Dave a Steve se ale cestou domluvili, že Russellovi schválně řeknou opačný výsledek Duelu. Russellovi totiž moc spoluhráčů nedůvěřuje a chtějí ho na nejbližší Kmenové radě vyloučit a poslat na Ostrov vykoupení. Russell na svou stranu přilákal zatím jen dvě věrné ovečky (Stephanii a Kristu) a doufal, že se jim společně podaří rozluštit nápovědu ke skryté imunitě. Jejich pátrání ale nemělo úspěch (jak by taky ne, když imunitu už mezitím úplnou náhodou objevil Ralph). Stephanii tak napadlo, že by si mohli vyrobit falešnou imunitu a ona pak bude předstírat, [singlepic id=1383 w=160 float=right]že ji schovává ve své brašně. Skutečně pak začala z ničeho nic po táboře chodit pořád se svou brašnou, kterou hlídala jako oko v hlavě. Tento nápadný herecký výkon neušel pozornosti Stevovi. Jeho šestičlenná skupinka se tak rozhodla, že už nebudou na nic čekat a musí se nebezpečného Russella zbavit co nejdříve, ikdyby kvůli tomu měli schválně prohrát soutěž o imunitu, aby mohli jít na Kmenovou radu. Domluvili se, že počkají na zadání úkolu a teprve pak si tajným znamením (vztyčeným palce) naznačí, jestli budou úkol sabotovat.

Tato soutěž o imunitu byla obdobou úkolu, který jsme viděli už v Survivor Nicaragua. [singlepic id=1384 w=160 float=left]K velkému mlýnskému kolu byli přivázáni tři hráči, spoluhráči kolem otáčeli, při každé otáčce přivázaní hráči do pusy nabrali vodu, tu vyplivli do misky. Jakmile tak nashromaždili dost vody, vypadla kulička, kterou chytil poslední hráč, z dílků dřevěného puzzle složil drážku, kterou pak kulička projela až do cílového otvoru.

Jakmile spiklenci v Zapatera viděli, že by tento úkol bylo možné lehce sabotovat, dali si smluvené znamení palcem, ženy přivázané na mlýnském kole schválně plivaly vodu mimo misku, [singlepic id=1385 w=160 float=right]Dave nad jednoduchou skládačkou jen bezradně krčil rameny. Russellovi samozřejmě neuniklo, že tady něco smrdí, že byl úkol záměrně sabotován. Nešlo jen o to, že je teď čeká Kmenová rada, ale přišli tak i o odměnu v podobě skládacích lehátek, polštářů a hlavně nepromokavé plachty, která se v častých tropických lijácích trosečníkům mohla hodit.

Odměnu si tak odnesli Ometepe, po návratu do tábora ale začalo horečné hledání nápovědy ke skryté imunitě (Kristina svou imunitu na poslední Kmenové radě použila, takže se do hry vrací imunita nová). Rob si pečlivě prozkoumal každý předmět výhry, [singlepic id=1386 w=160 float=left]zbývalo už jen poslední místo, skládací lehátko, na kterém už se mezitím rozvaloval Phillip. Pod záminkou toho, že lehátko pod jeho vahou praská a potřebuje opravit, Rob Phillipa vystrnadil a skutečně v jednom záhybu lehátka svitek našel. Jenže nápověda byla hodně vágní a Robovi zatím moc nepomohla k nalezení imunity.

Imunitu by mezitím potřeboval Russell. Správně odhadl, že skupinka šesti oponentů v Zapatera rozdělí pro jistotu své hlasy 3:3 mezi Russella a Stephanii (protože si nemohli být jisti, [singlepic id=1387 w=160 float=right]jestli skutečně Russell imunitu nenašel), Russellova tříčlenná skupinka zase plánovala hlasovat pro Ralpha. Výsledek 3:3:3 by jim moc nepomohl, při opakovaném hlasování už by Russell zcela určitě vypadl. Potřebovali tedy zlanařit ještě jednoho člověka. Chytře si pro tento účel vyprali Julii, která už od počátku byla proti nápadu sabotovat soutěž, Russellovu nabídku tudíž hodně zvažovala, mohla by se s jeho pomocí dostat v soutěži daleko.

Na večerní kmenové radě mohl tento plán překazit jedině to, kdyby Ralph všechny překvapil a vytáhl svou skrytou imunitu. [singlepic id=1388 w=160 float=left]Jenže neudělal tak. Záleželo tedy jen na posledním hlasu Julie. Pokud by zůstala věrná původní koalici, nastala by plichta 3:3:3 a po opakovaném hlasování by nejspíš vypadl Russell. Pokud by se přidala na stranu Russella, Ralph by dostal 4 hlasy a vypadl by on. Nakonec se na Ostrov vykoupení musel vypravit Russell.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Redemption Island (1.část)
Survivor Redemption Island (2.část)

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Jackolo
Reagovat

Já byl za výsledek rady rád. Russel mě štval už od první minuty, kdy se tam objevil. Nejvíc mě ale pobavil výrok Stephanie, že to bude ta největší zrada vůbec a ona nakonec byla, ale asi ne taková, jakou Russel trio chtělo :-))

2
Ondra L.
Reagovat

Tato episoda se mi neskutečně líbila. Dlouho jsem se tak u survivoru nebavil. Jak se blížila kmenovka, tak jsem si stále více říkal, on to snad přeci jen zvládne… nezvládl. Dobře mu tak :-) Uvidíme, co ukáže na RI

Jediné mínus RI bych dal vyřazení soutěžícího. Při kmenové radě, jak mu/ji zhasí pochodeň, to je hezké ukončení cesty za výhrou. Takto mi to připadá takové nijaké. Prohrál jsi, spal buff a ahoj. Chybí mi tam nějaký rituál. Třeba v dalších sériích :-)

3
koc
Reagovat

diky za rekap TK .. hmmm .. porad pekne a neuveritelne napinave .. uz sem se dlouho tak netesil co bude priste .. pokud prohraje Ometepe asi pujde Phil ale to by udelal Rob velikou chybu .. takoveho verneho a oddaneho psika by uz nenasel .. nebo se kmen zblazni a posle za nim Roba :) (i kdyz je to malo pravdepodobne) ..

4
lukáš
Reagovat

Může mi někdy vysvětlit jak tedy funguje redemption island? Dosud jsem se domníval, že dva budou bojovat a vítěz se vrátí ke svému původnímu knemi a pěkně to tam rozvíří, ale takhle bude jenom soutěžit a musí vyhrát XX krát a bude rovnou ve finále? hodně nepovedené a řekl bych, že jestli je to takhle, tak to tam ani neměli dávat.

5
Honzad
Reagovat

lukáš: právě naopak, takto je to výborné :) Navíc, toto znění bylo od začátku jasné. Kdyby se měl ihned vracet, soutěž na RI by tak byla vždy až po dvou epizodách, protože vždy by museli vypadnout opět další dva, kteří by se tak na RI utkali. Ano, pokud by se chtěl současný vypadnutý vrátit do hry, musí vyhrát opravdu hodně soutěží po sobě. Ale pozor, ten návrat nebude až na finále, ten moment ještě není určen, ale předpokládá se, že zřejmě do sloučení nebo někdy kolem něj, určitě ne do finále, to by přece nemělo logiku. Navíc, pokud by se soutěžící, který vypadnul, vrátil hned třeba den nato, jeho šance by byly naprosto minimální, proto je tento model nejlepší… jen snad škoda těch přihlížejících, mohl to pro ně být pak větší šok.

Reagovat

Ty soutěže na RI budou asi nic moc, přišlo mi to teď docela nudné proti klasickým soutěžím.
Rituál odchodu je taky o ničem, když je to za bílého dne a ještě to nemá moc kouzla. Kdyby jim na kmenové radě vzali jen šátek a tu pochodeň nechali a zhasínali až na RI asi by to bylo lepší. Ale jinak asi nejlepší sezóna co jsem kdy viděl, napínavé, intrikové, ze soutěžících půlku ještě ani neznáme a přitom to co známe je fakt maso. jen mi teda vadí, že už to není vůbec o přežívání, nafasovat hřebíky a kladiva je už moc luxus.

Honzad: Tak v jendom článku TK psal, že i když jsou poslední čtyři soutěžící, tak vyřazeného odvážejí na redemption island http://reality-show.panacek.com/6858-pohled-do-zakulisi-nataceni-survivor-22.html takže se vítěz RI vrátí do kmene buď těsně před finále nebo bude jedním z finalistů.

7
TK
Reagovat

Skutečně, pokud se bude chtít R. vrátit do hry, musí nejen porazit Matta, ale musí postupně porazit i všechny další přechodné obyvatele Ostrova vykoupení, což nebude snadné. V úkolech nepůjde o fyzickou sílu, štáb si určitě připraví úkoly, v nichž budou mít ženy i muži stejné šance, takže očekávám, že se objeví spíš úkoly na trpělivost a obratnost, např. balancování s talířky a miskami nebo pokládání mincí na sebe apod.

Podle interních informací z natáčecího plánu se Duel na Ostrově vykoupení koná ještě v době, kdy je v základním táboře Murlonia poslední 4 trosečníků (36.hrací den), takže se hráč z Ostrova vykoupení bude vracet skutečně až někdy před koncem.
Je ale možné, že se třeba jeden hráč z Ostrova vykoupení vrátí ještě dřív, například v době sloučení kmenů, uvidíme, jestli se tedy vrátí jen 1 hráč nebo víc.

8
Pattrick
Reagovat

No aby byl finalista, to se mi nezdá : ), je možné že se vrátí jeden do sloučení a pak další ještě před finálem = )

Reagovat

TK, Pattrick: Tahle možnost už mě taky napadla, že se celkem vrátí dva lidi ;-) Tak uvidíme, nechme se překvapit :-D

10
koc
Reagovat

tipnul bych si ze ten co se vrati po slouceni bude mit individual imunitu

11
Trew
Reagovat

Ten Russ je fakt ztracenej. Jestli jsem někdy pochyboval o tom, kdo z R&R je lepší, tak mam teď fakt jasno! Jednoznačně je to Rob :)

Reagovat

Tak Russel si to podělal tím, že nepřišel s ničím novým a prostě si zase všechny poštval proti sobě, jenže tentokrát už to všichni znali … Kdyby začal být navenek kamarád, řekl jim o nápovědě a třeba jen potají si intrikařil nebo čekal až bude mít na své straně víc lidí, tak by to i na to finále dotáhl… Takhle mu to finále sice přeju, ale nevěřím tomu …

13
koc
Reagovat

12 – ta holcina ho ale hezky branila .. te to finale preju .. pusinku ma pekne prorizlou

14
Pattrick
Reagovat

jenže ono ROB vs RUSS, kdyby byl Russ v kmeni kde je Rob, tak se má stejně vysmátě jako on, protože by si tam ty mladé pubiny obmotal přesně jako je má obmotané Rob, už ty kmeny byly takto připravené v jednom kmeni mladí (pro Russella) v druhým vyzrálejší spíš pro (Roba), ten by si tam taky neškrtl. A Jullie to stejně mohla líp promyslet, jestli tady má být teď na 6. pozici, nebo s nima na 4. pozici je docela velkej rozdíl.

15
TK
Reagovat

Účast čtyř diváků na Duelu mohl být zajímavý nápad napoprvé, aby mohli poreferovat v táboře, co vlastně ten Duel je. Ale podle mě by tam už dále diváky posílat neměli, myslím si, že bude lepší, když trosečníci budou v nevědomosti a nebudou vůbec tušit, kdo na RI vyhrává jeden Duel za druhým. To by pak pro ně byl větší šok, kdyby se vrátil někdo, koho vyrazili mezi prvními.

16
David
Reagovat

Z preview dalsi epizody – http://youtu.be/g0diXmNDp_s – mam pocit, ze bud dojde k promichani kmenu anebo pravdepodobneji dojde navratu viteze z RI do opacnyho kmene

Reagovat

David: Tak ten pocit z toho videa vůbec nemám … Proč tě to k tomu napadlo?

18
Pattrick
Reagovat

Asi z těch výrazů nakonci upoutávky :D

19
fx
Reagovat

Na jednu stranu chápu, proč se některým nelíbí přítomnost přihlížejících při duelu na RI, na stranu druhou je to ale do budoucna další možnost ovlivnění hry různým taktizováním.. ;-)
Co spíš vadí mně jsou těžce neoriginální soutěžní úkoly.. Ten z duelu už byl v Survivoru několikrát a ten o imunitu už jsme taky viděli.. Sice chápu, že po tolika dílech už není snadné vymýšlet něco zcela nového, ale aspoň jeden mohl být trochu originální ;-)
Každopádně jsem rád, že se zbavili Russela.. Ještě vyhodit Roba a bude to :-)

20
Denisa
Reagovat

Chtěla bych se zeptat jestli se na nějakém českém internetovém portálu dají zakoupit originály šátků BUFF SURVIVOR. Předem děkuji za odpověď

23
Belisana
Reagovat

a jinak ebay, tusim, ze vyber te neuspokoji

24
mellanie
Reagovat

super hra bejby

Přidat komentář