Panáček v reality show

Survivor Redemption Island (1.část)

18. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Takže už víme, v čem spočívá přelomová novinka pro 22.řadu Survivora, seznámili jsme se s medailonky 16 nových soutěžících a 2 zkušených veteránů (Roba Mariana a Russella Hantze), podívali jsme se, jak se tato show připravuje a díky úniku interních materálů jsme mohli nahlédnout pod pokličku natáčení. Takže jsme dokonale připraveni a můžeme se vrhnout na první epizodu Survivor Redemption Island.

Celé tato řada se odehrává na stejném místě jako ta předchozí, v Nikaragui. Šestnáctku soutěžících (a moderátora) dopravila na pobřeží vojenská helikoptéra, vzápětí na pláži přistál ještě jeden menší vrtulník, [singlepic id=1297 w=160 float=left]z něhož vystoupili Rob a Russell. Zatímco Roba trosečníci vítali s jásotem, když se objevil z vrtulníku Russellův obličej, reakce už tak bouřlivá nebyla. Každý z nich si vylosoval obálku s barvou kmene, ke kterému se přidají. Rob se tak dostal do oranžového kmene Ometepe a na Russella zbyla fialová barva kmene Zapatera. Moderátor Jeff Probst měl ale pro trosečníky ještě jednu novinku, vysvětlil jim pravidla Ostrova vykoupení, na nějž se dostanou vyloučení hráči, po příchodu dalšího hráče se utkají v Duelu a poražený hráč teprve pak definitivně opouští hru. Ten, kdo na Ostrově vykoupení vydrží nejdéle, se v určitém okamžiku vrátí do základního tábora a může se tak pomstít za své vyloučení (nebude to v okamžiku sloučení kmenů, jak se spekulovalo, podle údajů v interních materálech to určitě nebude dřív, než bude známa finálová čtyřka). [singlepic id=1298 w=160 float=right]Oba kmeny pak po tomto překvápku obdrželi mapy a vydali se na cestu ke svým novým táborům. Rob s Russellem ovšem nedostali žádné volné jízdenky v podobě individuálních imunit, musí se tedy snažit dokázat svým spoluhráčům, že jim mohou být užitečni díky svým bohatým zkušenostem, jak přežít. Jinak by to mohli být právě oni, koho by se spoluhráči nejdříve zbavili, protože znají z televize jejich styl hry.

Russell se tak hned po příchodu do tábora ujal slova a slíbil, že přišel hrát jinak, nebude svůj vlastní kmen sabotovat, protože by ho všichni tentokrát ihned prokoukli. Chvíli na to si ale vyhlédl pohlednou Stephanii a v ústraní ji nabídl tajné spojenectví. Ta bez váhání souhlasila, protože je lepší svézt se po boku Russella [singlepic id=1299 w=160 float=left]do cíle než se mu postavit a zařídit si tak jisté vyřazení. Toto jeho koketování se Stephanií ale neušlo pozornosti ostatních, kterým bylo hned jasné, že Russell už to opět hraje na dívky, místo toho, aby raději pomáhal budovat přístřešek. Stavby přístřešku se mezitím ujal typický „vidlák“ Ralph.

Rob mezitím v táboře Ometepe místo dlouhého řečnění raději ihned přiložil ruce k dílu při stavbě přístřešku (přece jen už je v Survivoru počtvrté, tak s tím má bohaté zkušenosti). Přesto si ale stačil všimnout, že si Kristina podezřele dlouho prohlíží bednu s nářadím, hřebíky a plátnem na kmenovou vlajku. Ihned mu došlo, že asi pátrá po nějakém lístku s nápovědou ke skryté imunitě. Rob se nějak moc nehrnul do pozice vůdce kmene, v ní se viděl spíš černoch Phillip, v civilu generální ředitel IT firmy, který ale spoluhráčkám oznámil, že dřív pracoval jako federální agent a má tak čuch na lidi. Ženy tím ale moc neohromil, [singlepic id=1300 w=160 float=right]zvlášť, když se tento „tajný agent“ producíruje v táboře pouze ve směšných růžových slipech (a televize CBS také v titulku u jeho jména uvádí povolání federální agent s otazníkem, takže kdoví, jak to s tím jeho povoláním vlastně ve skutečnosti je). Phillip se ale do role vůdce až moc vžil, neustále někoho poučuje, jak se mají správně držet pracovní nástroje, nenávidí, když mu někdo skáče do řeči nebo mu odporuje. Tím se u spoluhráčů moc popularity nezískal a může na to brzy doplatit.

V soutěži o imunitu mohly poprvé poměřit své síly týmy Roba a Russella. V této soutěži měl každý kmen posunout po kolejnicích 4 obrovské těžké kusy schodiště, [singlepic id=1301 w=160 float=left]poté po schodišti vyběhnout do prvního patra starověkého chrámu, tam jeden hráč přesekl mačetou provazy a uvolnil tak další schodiště, po němž se tým dostal do druhého patra, kde pak z velkých kusů trojrozměrného puzzle měli společně sestavit třístup’novou pyramidu. Už od začátku si získal náskok Russellův tým, a zatímco hráči Ometepe marně zápasili s tíhou čtvrté části schodiště, Zapatera už byli na nejvyšším stupni chrámu a začínali skládat puzzle. Tam se sice na chvíli zdrželi, ale podle pokynů Russella puzzle nakonec složili a vybojovali si imunitu.

Rob byl viditelně zklamaný, že jeho tým není zrovna v nejlepší fyzické kondici, a navíc je čeká cesta na večerní Kmenovou radu. Jeho pozice rozhodně nebyla neotřesitelná, protože Kristina přišla na plán, jak se Roba zbavit. [singlepic id=1303 w=160 float=right]Chtěla k tomu použít svou skrytou imunitu, kterou našla i bez nápovědy. Podobně jako Russell totiž pátrala v okolí tábora a prohlížela si různá místa, na které by mohla odkazovat případná nápověda. A skutečně pod hromadou kamení nalezla to, co hledala (imunita tak tentokrát nebyla moc rafinovaně ukryta). Kristina se se skrytou imunitou pochlubila Francesce a Phillipovi a zasvětila je do svého plánu. Pokud bude zbytek kmene hlasovat pro ni, vytasí se se skrytou imunitou a vypadne Rob, pro nějž budou hlasovat právě tito tři spiklenci.

Rob ale není včerejší a neušlo mu Kristinino vytrvalé hledání skryté imunity. Nechtěl riskovat to, že by imunitu skutečně našla a poradil svým stoupencům, ať na Kmenové radě rozdělí hlasy mezi Francescu a Kristinu. [singlepic id=1302 w=160 float=left]To ještě nikdo netušil, co se na této Kmenové radě semele. Phillip bez zdráhání prozradil, s jakým plánem za ním přišly Kristina s Francescou, včetně toho, že Kristina skutečně má skrytou imunitu. Obě ženy tento plán označily za lež, což rozčílilo Phillipa natolik, že veřejně oznámil, že bude hlasovat pro Francescu (s výslovností jejího jména měl opakovaně problémy). Rob chtěl zjistit, na čí straně je pravda, a přišel se zajímavým testem důvěry. Pokud Kristina tvrdí, že Roba nechtěla vyloučit, tak mu skrytou imunitu může ihned odevzdat a zachrání si tak kůži. Pokud se jí nevzdá, nebude jí už nadále důvěřovat a postará se, aby při nejbližší příležitosti vypadla. Kristina se nechtěla imunity jen tak rozloučit a Robovi ji nepředala. Na hlasovacích lístcích se nejčastěji objevovala jména Francescy a Kristiny, Kristina ale zariskovala a rozhodla se svou skrytou imunitu nepoužít. Prvním trosečníkem, který se přesunul na Ostrov vykoupení, byla nakonec Francesca.

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)

videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
Reagovat

Tak se omlouvám za chybnou informaci ohledně individuálních imunit pro Roba a Russela … Ale dokud nerozbalili ty šátky, tak jsem tomu věřil, protože to bylo i tak zabalené ;-)

2
koc
Reagovat

diky za rekap

3
Honzad
Reagovat

Možná úplně nejlepší první díl všech serií :-) R + R, jejich ohromný vliv na hru a k tomu zajímaví soutěžící, super casting, skvělá první kmenovka a do toho ještě nový prvek RI. Po dlouhé době mám zase takový ten krásný Survivor pocit!

4
Trew
Reagovat

Z první epizody jsem taky nadšenej! Neviděl jsem sice úplně všechny série, ale tohle určitě musí být nejlepší první kmenovka :)
Jen mě mrzí vyřazení Francescy… Raději bych viděl odcházet nějakou tu modelku, co se motají kolem Roba. Snad na tom RI nějakou dobu vydrží… :)

5
David
Reagovat

První epizoda dost dobrá, btw nepřipomíná vám taky Kristina trochu Williama Fitchnera ? (http://www.google.cz/images?q=william+fitchner&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=cs&tab=wi&biw=1024&bih=653)

6
Honzad
Reagovat

David: to mě teda nenapadlo, pamatuju si ho jako Mahoneho z Prison Breaku, ale něco na tom bude :-) Spíš mi teda ten blondýn z týmu od Roba šíleně připomíná vítěze S21 Fabia.

7
Dana
Reagovat

nebyl by odkaz na neplacený download? rapidshare po mě chce platbu :-/

8
Pattrick
Reagovat

Danča, uloz.to .. czshare tam se dá stáhnout z free : ) a jede to rychle

9
Dana
Reagovat

Díky, Pattricku, jdu tam :-)

11
Geremi
Reagovat

tak prvni dil naprosta bomba. Prevysil mnohem me ocekavani. Jestli to takhle bude dal,tak to bued moct kandidovat na nejlepsi radu,ikdyz Micronesie je tvrdy orisek :DKristina doufam hned vypadne,jinak je tam spousta mladych holek, aby nebyla divci aliance na konci. R+R drzte se,bude zajimave sledovat jak se je vseci chteji zbavit,ale kdovi, v HvV se taky od zacatku snazili zbavit Parvati a nejak se jim to nevedlo,tak treba dojdou daleko :D

12
fx
Reagovat

Tak já nadšení nesdílím.. R a R jsou dva mí snad nejméně oblíbení hráči za celou historii Survivoru (viděl jsem všechny řady) a tohle je další řada, kterou mi kazí.. Dva hráči jsou v jasné výhodě, protože už tuhle hru znají a očividně bude celá S22 postavená jen a jen na nich.. Díky tomu prakticky nebylo možné zatím blíže poznat ostatní hráče a tudíž nemám zatím moc komu fandit..

13
koc
Reagovat

12 – mas recht .. ja mam vcelku rozporuplne pocity a jeste rozporuplnejsi prani do dalsich casti .. chtel bych vic Russella ale ne na ukor ostatnich .. chtel bych vypadnuti Roba ale to by zase Russell prisel o soupere (a naopak) ..
v kazdem kmeni je videt zbytecny respekt z obou hracu .. ale po prvnim dile se da tezko odhadovat jak to bude pokracovat ..
hrozi zde velke nebezpeci ze oba hraci ovladnou kmeny a az do slouceni to bude „nuda“ .. pripadne brzke vylouceni obou a serie ztrati divaky

14
koraktor
Reagovat

Rob předvedl opět, že není žádný hlupák. Nejvíce mě pobavil „bývalý agent“. tak jsem se dlouho nenasmál, vypadá na pacienta z „Bohnic“ :) Ač jsem chlap, stejně fandím Robovi.

15
Jackolo
Reagovat

Former agent Phillip je vážně vtipný. Otázkou je, jestli to celé jenom hraje a děla ze sebe čestného vola anebo opravdu je vůl. Já ty dva předchozí neznám, takže mi jsou celkem ukradení a z toho, co jsem viděl zatím fandím Phillipovi, i když brzo skončí na Redemption island :-))

16
TribalCouncil
Reagovat

12/13 nj roba mas bud oblibenyho nebo ho uplne nenavidis, aji kdyz reality show nevyhrava tak je dycky hodně zpestří a to se mě líbí, aji amazing race kde ma za partnera amber je super :)(ofc neni to jen kvuli nim ale aji diky nim je 7. serie TAR jedna z nejlepších vubec), ale tak chapu ze ten jeho namistrovanej postoj může nekomu vadit ale díky hracum jako on jsou tyhle show zajimavy, kdyby tam vybrali jen „normalní“ lidi bylo by to dost o nicem imo…

17
hjhhj
Reagovat

ty voe ty mlady holky sou strany decka, je tam dali snad jen proto aby s nima mohl russel manipulovat, trosku divny mohli tam misto nich dat naky opravdovy hrace…

Přidat komentář