Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Česko Slovenská SuperStar 2 – díl druhý: Zoufale málo talentů

21. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Dle dostupných zpráv se Superstar v ČR nevedlo ani včera. Ve sledovanosti prohrála se seriálem Cesty domů a hranici 1 milionu diváků nepokořila. Superstar sledovalo 26,59 % diváků v kategorii 15 až 54 let

Druhý díl druhé řady SuperStar nám naservíroval velkou porci soutěžících hned ze dvou měst – z Prahy a Bratislavy, ale bohužel se většina z nich pohybuje v zóně šedého průměru, žádní výrazní exoti ani dechberoucí talenty se v tomto díle neobjevily. Na obou pólech spektra se mi sice podařilo vybrat vítěze, ale oba dva byli spíše jednookými králi mezi slepými. Jaký tedy byl včerejší díl, a co porota a moderátoři, to si pojďme probrat v následujících odstavcích.

Malá výtka na úvod rekapu

Na začátek mám ke štábu jednu zásadní výtku. Proč proboha nemůže být jeden díl věnován jednomu celému castingu, ale musí to být rozdělené? To je nešvar, který kdysi dávno ve druhé české SuperStar praktikoval vražedný tým v čele s králem všech fušerů Michaelem Čechem. Ovšem takhle naprosto chybí práce s tokem času a stává se pak z toho jeden velký chaos. Systém z minulého ročníku, který byl přejatý ze slovenské SuperStar, tedy jeden díl = jeden casting v jednom městě, byl mnohem lepší.

Tina táhne moderátorský pár, Leoš je již krapánek vyčpělý

Co se týče moderátorů, tak Tina je skutečně zatím největším překvapením celé soutěže a když si odpustíme jakékoliv srovnávání s Adelou, která vždycky bude nedostižným Everestem, tak je nutno říct, že je to právě ona, kdo je tahounem moderátorské dvojice. K Leošovi se nic nového říct nedá, je to prostě starý vyčpělý Leoš. Vstupy moderátorů na mě působily jinak celkem příjemně, byly spíš podobné vstupům Adely a Pyca ze SHS (případně Adely a Leoše z ČSS1) než těm sešněrovaným nervózním vstupům, které v ČHS provozovala Laďka Něrgešová se svými přívěsky.

Porota zatím velmi slabý čajíček

Naopak porota se zdá být mnohem slabší, než se podle jejího složení očekávalo. Není mezi nimi vůbec žádná chemie, každý z nich si hraje na vlastním písečku a působí to tak, jakoby jeden na druhého vůbec nereagovali. Jako jediný si svojí laťku stále drží Paľo Habera. Gábina Osvaldová tentokrát nepronesla žádnou třeskutě vtipnou hlášku, Helena Zeťová pořád působí nemastně a neslaně a Rytmus je největším omylem celé letošní řady.

A nyní hurá na talenty, pokud jsou nějaké

Jak už jsem zmínil v úvodu, úroveň talentů je velmi slabá. Většina těch, kteří ve včerejším díle postoupili do divadla, by si v minulých ročnících ani neškrtli. Ne, že by zpívali špatně, ale jsou prostě nijací. Když si vzpomenu na paralení druhý díl prvního ročníku, kde jako nádherný diamant zazářila Monika Bagárová a pozoronost na sebe výrazně upoutali i další dva pozdější finalisté Jan Bendig a Ben Cristovao, tak z dnešního castingu nebyl opravdu výrazně zapamatovatelný nikdo. Jako první postoupila Petra Szamková, která přišla na casting spolu se svou sestrou Miroslavou, kterou ale porota poslala domů. Ani Petra nemá podle mě velké šance. Sice zpívat jakž takž umí, ale v jejím zpěvu dost překáží vibráto za čtyři Hudčeky. Jednadvacetlitý Jerguš Oravec nadchnul porotu svým pokusem o blues, podle mě byla ale jeho hra na kytaru o třídu lepší než jeho zpěv, který je jen průměrný. Sladký blonďák Lukáš Ondruš je pro puberťačky možná potenciálním idolem, mně se však při představě jeho eventuálního postupu do semifinále dělá mdlo. Druhého Denise Lacha vážně nechci. Objevila se tu i další údajných jasných semifinalistek Aneta Salačová, která vypadá trochu jako Sandra Bullock (a nebo také jako česká herečka Míša Maurerová). A přestože zatím neznáme všechny semifinalisty, tak si troufnu odhadnout, že pro Anetu bude semifinále konečná. Zpívá sice slušně, ale její hlas je naprosto nezajímavý. Asi nejvíc mě z české strany zaujal Tomáš Jurenka, který sice není SuperStar na první pohled a ani jeho zpěv nebyl bůhvíco, ale zpívat bezpochyby umí na navíc je to velký sympaťák. I takovéto perličky na dně se v této nekonkurenci musejí počítat.

V Bratislavě se objevila i stará známá z Talentmanie Dominika Puterová, která se však tentokrát moc nepředvedla, což mohlo být způsobené trémou nebo nemocí (její hlasivky zněly poněkud unaveně). Za ní však stály její dřívější výkony, proto postoupila do divadla, kde to však jako už příliš okoukaná tvář nebude mít vůbec lehké. Další dvě zpěvačky Veronika Poláková a Zuzana Franeková úplně vyšuměly a pánové Marek Kutnár a Matěj Kubec postoupili spíše díky vizáži, přestože jejich zpěv byl průměrný až podprůměrný.

Jedinou zpěvačkou z celého tohoto dílu, u které vidím šance do budoucna, je teprve patnáctiletá Dorota Dragulová, která před porotou vystřihla šanson Je Suis Malade (který si mnozí určitě pamatují z excelentního podání Dominiky Staré). Dorota má pěkný a silný hlas, navíc je velmi zajímavý typ, takže si myslím, že by jí semifinále nemělo minout. Sice mě Dorota úplně neposadila na zadek, ale z dnešního dílu byla jednoznačně nejlepší.

Z exotů mě jako jediný celkem pobavil Lukáš Murček, který nejdřív ukazoval porotě fotku své lásky, když jí bylo pět, potom se neúspěšně snažil políbit Rytmuse (což byla sázka), pak vykopal ze záhrobí Leošův „hit“ Svalnatec, přičemž ho Paľo stopnul, aby předvedl něco normálního. A to opravdu neměl dělat. Nedal se však odbýt ani potom, když po něm Paľo hodil banán, a tak musel zasáhnout sekuriťák. Ostatní zoufalci už se ani do kategorie exotů řadit nedali. Romana Janoušová zůstala i po vyřazení ve svém fiktivním světě, když s pláčem nadávala na porotu, že ji vyhodila kvůli eskymáckému kostýmu. Příliš mnoho zbytečného prostoru dostala striptérka Jana Kadeřávková, která zaujala pouze vzhledem a povoláním, ale zpěvem určtě ne. Michaela Krejčíková se pro změnu mohla pochlubit mohutnou podporou emo-kamarádů, kteří šli společně vyčítat porotě, že jejich kámošku vyhodili (což mi připomnělo situaci z X-Factoru, kde se na porotu obořily hned dvě romské rodiny s nařčením, že „vy jste naší dceru vyhodili, protože je Romka“).

Závěrečné resumé za druhým dílem ČS Superstar

Jediná věc, která mě výrazněji potěšila, je fakt, že se Nova a Markíza pozvali na casting i hvězdy první řady. Minule byl hostem sám vítěz Martin Chodúr, tentokrát to byla neoficiální ženská vítězka Dominika Stará a příště nás čeká moje osobní bohyně Monika Bagárová. Jinak je ale zatím druhá řada Česko Slovenské SuperStar jen slabým odvarem té první. Kéž by se v dalších dílech aspoň zlepšila úroveň talentů.

Související články

SuperStar: velké varování pro Primu / Digizone.cz

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 68
1
Pattrick
Reagovat

Palo je ale dobrej debil, byl už v minulé superstar, ale teď to jenom potvrdil ..

2
Jarda
Reagovat

Rytmus je podle mne uplnej idot..

3
Honzad
Reagovat

Rozhodnutí poroty jsou následující- buď řeknou hrůza, díky, naschle, nebo ano, postupujete. Žádné diskuze, rozhodování, další písničky, nic… opravdu divácky atraktivní :-/

4
Radim
Reagovat

Tak bych řekl, že dnes SS rozdrtí Humoresky.

5
Roman
Reagovat

Medzi porotcami neexistuje vôbec žiadna chémia, proste ako to napísal Honzad. Súťažiaci nezaujímavý a aj tí, čo postúpia si myslím, že v iných ročníkoch by si neškrtli. Som zvedavý, čo budú robiť, keď im to začne klesať a klesať… pretože Nova dosiahla katastrofálne výsledky a Markíza dosiahla zatiaľ najhoršie výsledky zo všetkých ročníkov a to Jojka reprízovala CSI, ktoré vysielala na jeseň :)

6
VLT
Reagovat

Viděla jsem asi 15 minut, ale nechápu, proč by na to někdo koukal celou hodinu a půl. Nic se tam neděje, není tam žádné drama, žádné napětí. Porota vždycky souhlasí, žádné rozporuplné názory nebo přesvědčování. Od každého zpěváka pár vteřin (což by nutně nevadilo) a buď nekritické nadšení nebo kritická kritika. Někdy nadšení a kritika i bez zpěváka.
A co jako, to má být zajímavé nebo dokonce napínavé? Nuda, nuda, šeď, šeď.

7
honza
Reagovat

Voni zas dávaj suprstar?No nic,já čtu Dívku ,která si hrála s ohněm.Vřele doporučuju,kéž by všechny knihy byly takovýhle,TV by neměly šanci.A když tak jen občas :-)

8
Lea
Reagovat

K čemu je tam Zeťová? Po 10 min. jsem se vrátiĺa na Čt1 :-(

9
honza
Reagovat

Anebo Zdendu,tobylo pslední co mě v TV zajímalo.Je paradox,že od přechodu na digi,kdy jsem si koupil novou placatou TV jí máme s výjimkou filmů vypnutou.

10
fx
Reagovat

ČS SS 2 má dva tři zásadní problémy.. Jedním je nekvalitně se vyjadřující porota, druhým absence příběhů (které jsou třeba na castinzích v American Idolu tím nejdůležitějším, jelikož slouží k tomu, aby si diváci utvořili k soutěžícím během chvilky vztah) a třetím, velmi zásadním, je absence většího množství talentů.. První dobrý zpěvák se objevil snad asi až ve 28. minutě pořadu (sleduji z web archivu), do té doby jen a jen hvězdná pěchota, na kterou už se ve světě téměř kašle :-/

11
FeW
Reagovat

Nějak mě to nebavilo dneska :/ Vzpomínám si, že ani castingy loňský řady mě tolik nebavili, ale pokaždý se v každém díle objevilo aspoň pár talentů, kteří mě zaujali. Dneska snad nikdo… hvězdná pěchota fajn, ale fakt mě na to nebaví koukat hodinu a půl.

12
Maxx
Reagovat

Tak zatímco z prvního dílu jsem byl docela nadšenej (neukamenujte mě, asi to bylo tím, že se mi po tomhle typu show stýskalo), tak dnes už mě to tak nějak nudilo. A co mě nejvíc děsí, kromě opravdu nesourodé poroty je to, že dál postupují s neuvěřitelnými ovacemi naprosto průměrní zpěváci, kteří by si v předchozích řadách, jak už tu někdo psal, neškrtli. Nevím, už se ani tak nějak netěším na neděli. Jestli se to nezlepší, tak asi dám od března jednoznačně přednost Šéfce. A to jsem sledoval všechny díly hrozné druhé a třetí řady české SuperStar a vždy se těšil na pokračování. Teď už mi to přijde takové slabé, nezajímavé, pořád stejné. A oproti ČSSS1 to prostě nemá šťávu, asi to je fakt tím režisérem.

13
Radek aka SUNicko
Reagovat

A mimochodem, boží hlas nepotřebuje Superstar http://www.youtube.com/watch?v=MXmZZV9gtWc

14
Marek
Reagovat

Já mám takový pocit, že členové poroty tam jsou za trest.

15
lola
Reagovat

Nuňéz a jeho tým jsou fuč a podle toho to taky vypadá. Jako by to stříhal osmák. Půlka včerejšího dílu už byla i v tom nedělním, věčné „ještě uvidíte“ a pak velice nic musí zabít i skalního fandu, prostor nemají ani talenti, ani porota, dokonce ani ti hvězdní pěšáci. Hlavně že jsme zase baštili bagety a Tina odhrnovala snížek. Katastrofa.

16
Lukáš Obermajer
Reagovat

Ja by som nemal ani tak problem s tym jasnym amaterizmom, alebo lacinostou ( co sa preboha stalo s tymi peknymi sceneriami miest z prvej ceskoslovenskej superstar, vyzeralo to stylovejsie ako ten kumbal v ktorom su teraz). Najvacsi problem mam s tym, ze neukazali zatial vobec ziadny talent. Neviem, ci uz mam vyssi standart, ked teraz sledujem American idol(ktory sa neskutocne zlepsil od minulej serie, vdaka J.Lo, Steven Tylerovi a plnu skvelych talentov), alebo nemaju ziadne talenty. Kebyze maju dobrych spevakov, som ochotny odpustit akekolvek dramaturgicke, strihacske alebo ine kiksy.

Reagovat

DJ Vlado: Chudáku … přežiješ to až do superfinále? :-D

18
DJ Vlado
Reagovat

Nicku, to se uvidí podle toho, zda se někdo zajímavý objeví. Ale třeba u Talentmanie jsem při jejích castingových částech hodně trpěl (mnohem víc než teď), ale nakonec mě v živých přenosech začala celkem bavit, což bylo ale především dáno soutěžícími v čele s Patrícií. Ale i kdyby se nikdo zajímavý letos neobjevil, sledovat to nepřestanu. Co byste si bez mých rekapů počali? :-D

Reagovat

DJ Vlado: Nj, tak talentmánia byla z extrému absolutních nul do extrému skoro až talentů (přiznám se, že ze semifinále a finále jsem neviděl ani jeden celý díl, ale pár lidí ěm taky zaujalo) ale aby tohle nebyla nuda a šeď až do konce ;-)
To je fakt, hodinu a půl to trpět nehodlám, lepší si to tu za čtvrt hoďky přečíst :-D
BTW: Jak vůbec dopadly nedělní táhla na pondělí, rytmusův bratr a kluk z hotelu?

20
DJ Vlado
Reagovat

Nick: Kluk z hotelu se mi do rekapu nějak nevešel, ale byl to pěšák (který si navíc přinesl notebook, z nejž si jako doprovod pustil Michala Davida), takže nepostoupil. Jak dopadl Rytmusův bratr, to uvidíme příště.

Reagovat

DJ Vlado: Teď si tak matně vzpomínám, jestli Nova už to story, že někdo za poslední peníze co měl přijel na casting někde nepoužila? Ty se v tom co kde bylo orientuješ mnohem líp, nevzpomínáš si kde to bylo?

22
Jackolo
Reagovat

Tak já s článkem souhlasím, Řiťmus je tam omylem, Zeťová tam snad ani duchem vůbec není a Osvaldová je spíš trapná, jak se za každou cenu pokouší o vtip. Habera je pořád stejný a už mě taky přestává bavit.
Co se moderátorů týče, tak Tina je opravdu lepší. Ale že by předváděla něco extra(až na svůj výstřih) to se říct nedá. A Leoš? Po Řiťmusovi další omyl soutěže. To nemohli najít někoho jiného? Já osobně bych upřednostnil Boučka, který to komentuje, určitě by mu to sedlo víc a hlavně není tak okoukaný.
Ty moderátorské vstupy jsou strašné. Není to ani trochu vtipné, scéna se sněhem nerozesmála(pokud to vůbec mělo být vtipné) Leošovy sebestředné vtipy nestojí za nic. Já doufám, že tahle Superstar bude u nás propadák a další už nevznikne.
Podle mého skromného názoru byly cástingové díly z celých českých a slovenských reality show nejlepší u Česko Slovensko má Talent. Tam i ty moderátorské vstupy byli vtipné a porota fungovala jako celek(nemluvím o katastrofických živácích).

23
Monika
Reagovat

Nebudu se opakovat, ze Mares je nudny a Tina skvela vcerejsi prenos mne v tom jen utvrdil. Dnes si kdejaka modelka ci herecka mysli, ze se muze zivit moderovanim a podle toho to take vypada (typickym prikladem jsou VIP zpravy na Prime v cele s Ivankou), pokud ale bych mela jmenovat zpevacku, ktera ma na to byt skvelou moderatorkou tak je to prave Tina a take si myslim, ze bude tahounem moderatorske dvojice. Porota je zatim ta nejhorsi jaka tu kdy byla, vubec se nedoplnuji, nespolupracuji vse tahne jen Palo s Osvaldovou za zady. Zetova jako by tam vubec nebyla a ja bych se nedivila kdyby ji cekal stejny osud jako Seredovou. Pokud jde o soutezici samozdrejme, ze uroven je slabsi, ale to snad ani neprekvapuje. Tech superstar uz bylo tolik…Navic ty superstar vzdy budou srovnavany s predchozimi a bude tezke najit jeste zajimavy originalni hlas. Svedci o tom i fakt, ze letos z tech jmen postupujicich do semifinale vetsina uz superstar nebo jinou soutez zkousela v minulosti, kde neuspeli a letos ano.

24
DJ Vlado
Reagovat

Nick: Vzpomínám si, že v X-Factoru byl jeden pán, kterému Soukup dal po vystoupení asi tisícovku. Máš na mysli tohle?

25
Monika
Reagovat

DJ Vlado: Poslechla jsem si Karasovou v te ukazce a zprvu mne sokovalo jak si nekdo kdo zpiva rockove epcky muze vybrat takovou sracku jako What a feeling. Presto mi prisla jako tucet dalsich, ktere lze slyset v rockovych kapelach na festivalech ci po klubech. Mam-li si vybrat rockovou zpevacku tak mi karasova prijde urcite horsi nez zemanova a senkova, ktera je pro mne na spici. Pokud jde o Puterovou tak tam se s tebou naprosto rozchazim. Podle mne Puterova je nulova zpevacka, vzdy jsem ji kritizovala a mam obrovskou radost, ze porota si z ni nesedla na prdel a prosla s odrenyma usima a urcite to nebylo tremou tu maji vsicnhi a vymlouvat se na to je pokritecke. Slova Zetove:“ ja nechapu jak ses mohla dostat tak daleko “ jako by mi vzala z ust. Naprosto tuctovy hlas, it’s my time preslazeny ( s originalem naprosto nesrovnatelny), navic ta jeji afektovanost, roztomile kukuce to kamery hruza. Naprosto ji chybi kouzlo osobnosti jake mela treba Kokyova Vanessa, a to neberu v podtaz, ze vcera vypadal jako domina. Jestli mne nekdo hodne zaujal a je to zatim muj favorit tak to je prave Dorota, prisla mi hodne dobra. Moc bych si prala, aby zazpivala pisen Je Suis Malade v nekterem z kol (pokud postoupi) pro srovnani se Starou. Troufam si tvrdit, ze ji strci do kapsy. Stara je dalsi z tuctovek s naprosto obycejnym hlasem, ktery mi casto pripominal pilku nebo sirenu.

Reagovat

DJ Vlado: Toho si taky pamatuju. Ale to asi nebyl on.
Nevím, ěm se zdá, že někdy tam taky o někom prohlašovali, že za poslední peníze co měl jen na casting.
A tak to je asi jedno, kluk v hotelu byl trapný i když by to nikdy dřív nikde nebylo :-D

Reagovat

Mílo, již jsem přidal pod článek :)

29
DJ Vlado
Reagovat

Monika: Z toho, že Karasová zpívala What A Feeling bych žádné závěry nedělal, Aneta taky na prvním castingu zpívala Killing Me Softly. Zemanová a Šenková jsou samozřejmě lepší, ale pokud bude Karasová z pelotonu nezajímavých zpěvaček jako je Salačová aspoň stylově vyčnívat, zaplať pánbůh aspoň za to. Co se týček Puterové, jsem asi sám, kdo v ní vidí potenciál pro určitý styl – konkrétně k irskému folk-popu á la The Corrs. K tomuto stylu by její vzlykavý hlas seděl. Andrea Corr taky není nějak extra hlasově disponovaná zpěvačka, ale v kombinaci se stylem Corrs zní její hlas velmi příjemně. Ale bohužel jsou to asi jen drobné nuance, které vnímám jen já sám. Dorota je bezesporu zatím nejlepší, koho jsme v sestřizích slyšeli (navíc ta šála na krku mohla znamenat indispozici, takže se ještě budou dít věci), zatím je podle mě těžké srovnávat úryvek z castingu s kompletním vystoupením, ale obávám se že Je Suis Malade od Dominiky bude pro mě jen těžko překonatelné. To tehdy imho naprosto brilantně zhodnotil trojité M: „Dominičin šanson mi od neděle pořád zní v uších. Je v něm něco neskutečně dojemného, nemoc z lásky, a i ten její pokorný hlas ve výškách a klouzavých skocích zní jako francouzská harmonika.“

30
koc
Reagovat

„Včerejší díl Česko Slovenské SuperStar sledovalo 26,59 % diváků v cílové skupině 15-54 let, v kategorii 15 se dívalo 932 tisíc diváků,“ sdělila Novinkám Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

Sledovanost pořadu má sice vzrůstající tendenci, oproti 928 tisícům diváků z prvního dne jde ale o zanedbatelné 4 tisíce. A na konkurenční Primě tak začali slavit. Jejich seriál Cesty domů totiž měl o sto tisíc diváků více než novácká reality show.

31
Maxx
Reagovat

No nejdřív jsem koukal a tápal, kdo že je ta slavná Dominika Puterová, jak nám říkal doprovodný hlas SuperStar, projížděl jsem si všechny řady této show a na nic jsem nepřišel. A až pak nám prozradili, že se účastnila Talentmánie. Nevím jak daleko se dostala, protože tuhle show jsem neměl žaludek sledovat, ale její vystoupení s písničkou It’s my time jsem někde viděl. A i když vesměs souhlasím s Monikou, tak srovnávat nějakou mladou holku s Jade Ewen (originálem) mi přijde moc. Tuhle písničku napsal sir Andrew Lloyd Weber pro Eurovizi 2009, kde s ní Jade Ewen reprezentovala Británii. Skončila s ní někde ze 40 zemí pátá a následně se stala členkou Sugababes. Navíc je ta zpěvačka mulatka (to podle mě dává lepší hlasové dispozice), takže se chci poprvé zastat účastníka Talentománie a říct, že i když mě zpěv té Puterové nijak nenadchnul, srovnávat ji s profesionální zpěvačkou na světové úrovni mi přijde moc. Musíme si uvědomit, že účastníci SuperStar jsou většinou amatéři, kteří třeba mají hlas, ale ten se ještě musí vybrušovat. Proto zásadně nesouhlasím s tím, když někdo mladé zpěváky ze SuperStar srovnává s originály písní, které zpívají. To fakt nejde, protože originál bude vždycky lepší.

32
Monika
Reagovat

Maxx: To si nemyslim, ze original musi byt vzdy lepsi. Nekolikrat se stalo, ze ucastnik superstar top zazpival lepe nez original. Pro mne napriklad rockersky nadech Senkove v pisni lasko vonis destem je lepsi nez original (i kdyz i ten je skvely) stejne tak spousta diskutujicich povazuje papparazzi od chodura za lepsi nez od Lady gaga

33
Eva
Reagovat

S Novou to jde od 10 k 5. Jak snídaně s novou, jejich hrozné chování, tak televizní noviny kde jsem snad ještě za svůj život nezažila nějakou dobrou zprávu a hlavně ty trapné pořady u kterým prostě musím přepnout program. nekonečně dlouhá zamotaná ordinace v růžové zahradě, ted ta telenovela a k tomu ještě superstar. Jedine co to tak drželo bylo asi Dva a půl chlapa a nějaký ten odpolední serial. jinak PROPADAK! Andruško by se měl nad sebou zamyslet, než udělá více škody.

34
Jarda
Reagovat

Jak už jsem psal na Gorille, souhlasím s Vladem v tom, že jediná Dorota Dragulová má na finále, snad se ještě v Brně a Košicích někdo dobrý najde. Tento rok se nabízí současně přímé srovnání ČSS a právě probíhající American Idol 10 a ukazuje se přímo propastný rozdíl nejen v úrovni zpěváků (ono vybírat z takového davu jako je v USA je samozřejmě mnohem snažší), ale hlavně v pojetí a provedení celé soutěže. U nás se mi ještě nikdy nestalo abych měl slzy na krajíčku, zato u AI se mi to stává dosti často a letos zvláště. A také pohled na krásnou Jeniffer Lopez stojí za podívání. A ona tam není jenom do počtu, během kastingů si už vypracovala slušný respekt i od kolegů porotců, z nichž jeden má za sebou 150 milionů prodaných desek. Ale ty talenty jsou letos opravdu impozantní, taková Ashton Jones nebo James Durbin se hned tak neslyší – a to je jich tam spousta dalších.

35
Lenka
Reagovat

Jardo, kde sledujes american idol? dej sem prosim odkaz, at to nehledam pul dne.

36
Maxx
Reagovat

Monika: Ano, ale to jsou skutečně jen výjimky. Já se nikdy nesnažím písně v podání soutěžících srovnávat s originály, které má navíc každej v hlavě zakořeněny a každá odchylka (a to nemusí být třeba faleš, ale i nějaký přídavek, který je hlasově ok) je hned většinou diváků hodnocena negativně, protože to tak v originálu není. Já osobně se toho snažím vždy vyvarovat, protože jak se říká, originál je jen jeden ;-)

37
Gusta
Reagovat

První dva díly mě příliš nenadchly, použitelného materiálu nám N+M ukázaly poskrovnu, počítám, že v castingových dílech uvidíme tak polovinu budoucích semifinalistů, ostatní si nechají na divadlo. Z postupujících tak nejnadějnější vypadá zatím Marcel Dragúň, z té kratičké ukázky nejde dělat nějaké směrodatné závěry, ale určité hudební charisma a poctivé muzikantství tam znát bylo.
Nemám moc dobrý dojem z Jerguše Oravce, nadšení Osvaldové z něj mi přišlo poněkud předčasné, jen aby nespadl pak ve finále mezi slabingry! Velmi negativním dojmem na mě působí Marek Kutnár a Matěj Kubec, zdá se, že budeme mít co do činění se zpěváky omezeného potenciálu, kteří budou sázet na image a vystajlovanost. Z ostatních postupujících mě nějak výrazně nezaujal nikdo, ani v pozitivním, ani v negativním smyslu, škoda. Ani Dominika Puterová z TM tentokrát nic moc nepředvedla, ale díky jejím skvělým dřívějším výkonům jí dávám subjektivně ještě šanci, bohužel ale objektivně je tady „fenomén okoukaná tvář“.

38
Monika
Reagovat

Gusta: ja si naopak myslim, ze Puterova se diky zname tvari do semifinale dostane. Moc bych si prala, aby tomu tak nebylo, protoze takovy tuctovy hlas s afektovanym projevem fakt nemusim. Ona uz superstar zkousela pred talentmanii a vyletela hned na prvnim castingu a prave diky te zname tvari se ted dostala do divadla, jinak by vyletela znova. Oni zname tvare totiz pomahaji zvysit sledovanost a to Nova potrebuje jao sul. Staci se podivat na Haskovou ta je toho prikladem jak je zname jmeno na skodu. Mimochodem dopurucila bych si od Dominiky poslechnout pisen beutiful, ta mne srazila na kolena.

39
FeW
Reagovat

Lenka: Sice nejsem Jarda, ale snad neva :D Já ty díly sice stahuju, ale tak dívat se můžeš třeba tady, po každý odvysílaný epizodě (AI se vysílá každou středu a čtvrtek) se tam objeví plno odkazů ;) http://www.fastpasstv.eu/tv/american-idol/ Letos to je fakt našlápnutý :))

Doufám, že i ČSS2 se ještě rozjede, když ne během castingů a divadla, tak aspoň v těch live shows… prosím…

40
Gusta
Reagovat

Monika: bohužel dosavadní zkušenosti s „okoukanými tvářemi“ ukazují, že napodruhé je to pro soutěžící těžší uspět, jsou konfrontováni s novou konkurencí a nároky na ně jsou u poroty i u diváků vyšší než na „nováčky“. Dominika se s největší pravděpodobností do SF dostane, ale to pro ni bude konečná, případně vypadne zkraje finálových kol.

41
Jul
Reagovat

Ahoj. Jen pár postřehů k tomu, jak se necháme krásně manipulovat Novou:
1) casting třeba v Praze byl na přihláškách napsaný na 15. ledna. Ano, v ten den tam bylo zmíněných cca 4,5tis. lidí, kteří si ale prošli jakýmsi „předcastingem“, totiž bez poroty (ovšem o tom se nikdo v prvním ani druhém díle v tv nezmíní a tudíž divák, který nic okolo více nesleduje, nebo nezná někoho kdo tam byl, neví. I když určitě přemýšlí jak je možné, že porota vydrží v každém městě poslechnout tolik lidí…) Takže to probíhá zhruba tak, že se chodí sice zpívat, ale před 1 člověka, který rozhodne, zda se podíváš před porotu nebo ne. Takových „porotců“ je tam zhruba 10-15, nevím jistě. Ale je to teda o štěstí, jestli se zrovna tomu dotyčnému zalíbíš, kolik tam měl talentů… no prostě jeden by tě poslal třeba dál, jinej tě vyhodí rovnou a třetí ti dá Možná, což znamená čekat na telefon, jestli se ozvou nebo ne, pokud jsi něco mezi… 2) z těch 4,5 tisíc teda údajně vybrali takto 100 lidí!!! kteří jdou další dva dny před porotu – zdaleka ne všichni ale umí zpívat, vybírají jednak ty, který umí, a zbytek jsou adepti na hvězdnou pěchotu, zřejmě aby si porota taky „užila“ a aby to vzbudilo dojem, že se každý podívá před porotu. Nevím, možná že jich vyberou víc než 100, ale na růžových posupových papírech bylo TOP 100 (kupodivu i na těch které rozdávala porota, což nechápu, nejspíš další podvod, aby to vypadalo jako že je fatk vybere porota… 3) Když toto víte, dobře se bavíte při tom, co vysílají v televizi ofiko :-)) Třeba to, že porota strávila 192 hodin vybíráním, no to je sranda – na programu který se tam válel na stolku na chodbě ale je jasně napsáno, že na castingu 16.1. stráví porota celkem max 9 hodin sledováním soutěžících – těch kteří zpívat umí, neb ti ostatní jsou pozvaní až na 17.1. zřejmě aby se nepotkali a neviděli, že oboje mají růžové papíry. Potvrdil to i rozhovor s tím „ubožákem“ z Plzně, který v oficiálním programu nebyl, ale on tam když čekal na vystoupení před porotou řekl, že zazpíval, oni mu řekli ještě jednu, tak dal ještě jednu, a prej že postupuje… takže navíc je to ještě tak hnusné, že oni ty lidi normálně nechaj v tom, že fakt postoupili a dělaj z nich ještě větší debili než ze sebe udělají sami… takže se nedivím, že se někteří s porotou hádají, když je jim den nebo dva dny předtím dáno najevo, že jsou dobří a postoupili. No jasně, kdyby jim řekli že mají přijít kvůli hvězdné pěchotě, tak se jim na to každej vyprdne… Jako je to pěknej podvod a přijde mi, že se tady mylně zaměřují na ty ichtyly, který buď nemají soudnost a nebo se jdou jen předvádět a vědí, že takhle mají velkou šanci se dostat do televize… Myslím že by se měli vykašlat na hvězdnou pěchotu a konečně začít hledat fakt talenty a neplýtvat energií na tohle… Lidi už to taky určitě nebaví. A nebo tím jak to pořádají skoro každý rok, tak fakt ty talenty nejsou, nevím… No co se týká poroty, tak souhlasím, že Rytmus je omyl, Zeťová se zatím taky moc neprojevila, Osvaldová mě zklamala, na tu jsem se těšila, jedinej osvědčenej je Habera, toho uznávám, ale taky žádnej zázrak… No a tu společnici Mareše teda radši nekomentuju, fakt mě nenadchla, není jí rozumět, není vtipná… no prostě propadák….

42
Honzad
Reagovat

Jul: nic nového, takhle to funguje na všech soutěžích tohoto typu /včetně Got talentu/, i v USA je to obdobně. Hezké to není, ale logické určitě, z organizačního pohledu :)
Jinak, když se tak probíralo Je suis malade, ted konkrétně od Dominiky Staré- já určitě nechci popírat, že to tenkrát dávno zazpíla dobře- to určitě jo, líbilo se mi to, běham z toho mráz po zádech, ale výsledný efekt mi prostě šíleně zkazila ta špatná francouzská výslovnost! Prostě, ačkoliv jde hlavně o zpěv, tady to byl maličko krok vedle, každý francouzštinář pozná jasné chyby a tím se tak celkový dojem hodně zmírnil a to byla škoda… Slečna v letošní SS už na tom byla o poznání lépe, přesto je to dost velké sousto (myslím výslovností, pěvecky asi taky) a není to takové sranda, jak se zdá :)

Reagovat

Honzad (42): A taky z finančních ;-) Habera si za hodinu sedění určitě řekne tak stokrát víc, než nějaký producent z novy …
A je fakt, že tenhle ročník oficiálně má rozpočet 80mega, kdežto myslím druhý nebo třetí měl 120mega.
Jul (41): Tak Jul má pravdu, že to mohli zmínit nebo nemystifikovat s počtem hodin, ale zase kdyby to kdokoli tak řekl v televizi, tak by to neznělo dobře (Ať už Nova nebo Prima nebo kdokoli jiný)
A trošku jsem se tam ztratil v těch tvých růžových papírech … já to chápal tak, že ten růžový dostane ten, kdo jde do divadla a do divadla půjde sto lidí…
No jsem zvědavý na sledovanost za další víkend :-) Reklamu jsem na Nově zatím žádnou nezaznamenal (a to jsem ji dnes měl jako kulisu asi tři hodiny) takže uvidíme :-)

Reagovat

Tak jsem zkouknul jeden dil a teda bida :) Nejhorsi je ale porota. Rytmus … takovej fakt frajirek, co si hraje na nejakyho big bosse, Zetova by tam snad nemusela ani bejt, nastesti alespon Habera s Osvaldovou tam jsou k necemu.

45
Jul
Reagovat

Nick – no, brácha říkal, že na těch růžových papírech, které dostávali na předcastingu, bylo TOP 100, a stejné potom měli od poroty… těch sto jsem myslela z každého města, kolik jich jde do divadla to nevím..

Jinak to bylo pěkně vidět, když byl záběr na ty který vycházeli od poroty, jak tam bylo málo lidí kolem a do toho dávali záběry z toho 15.1….

Jako mě by nevadilo že mají ten předcasting, i když mi přijde že u některých prostě by třeba porota rozhodla jinak, ale vadí mi to mlžení a zkreslování. A hlavně ten důraz na ty s odpuštěním magory, na který už dneska není nikdo moc zvědavej. Jako pro zpestření ano, ale aby celej díl byl víceméně o nich… to nechápu a už se ani nedivím té nízké sledovanosti. Navíc těch podobných projektů je už asi fakt hodně a hned za sebou, sotva skončila Talentmanie, tak zase Superstar…

Hlavně když nad tím přemýšlím, přijde mi, že by to mohlo být zorganizovaný trochu jinak, třeba – udělat uzávěrku přihlášek (což letos nebylo a mohl člověk přijít a přihlásit se až tam v den castingu), tím by včas věděli kolik se jich do kterého města přihlásilo a mohli by podle toho procentuelně rozdělit, kolik v kterém městě vyberou lidí, aby to bylo adekvátní počtu – ne že ze dvou tisíc vyberou sto a z pěti tisíc taky… a jestli porota fakt vidí jen sto lidí z každýho města, tak si myslím že je hodně šetřej a všechny ty jejich unavený grimasy jsou jen hraný…. Neříkám že by neměli vytřídit ty vyložený exoty, ale pokud člověk aspoň nezpívá falešně, zasloužil by aby o něm rozhodla porota a ne třeba Yemi, který byl prý jeden z porotců… ale toť jen můj názor…

46
Jarda
Reagovat

Lenka (35): Já AI přímo nesleduji, při časovém posunu bych se na to musel dívat ve 4 hodiny ráno, stahuji si následující den dopoledne tzv. torrenty a přehraji si to až po stažení. Je to ve velmi dobré televizní kvalitě jak obrazové tak i zvukové. Finálová kola si potom vypálím na DVD. Takto mám již několik ročníků a rovněž i závěrečná kola skvělé taneční soutěže So you think you can dance.

47
Pavleek
Reagovat

**** SPOILER *****

Zdravím, co jste říkali na noční dvoudíl American Idol???
HUSTÝÝ!!!

48
DJ Vlado
Reagovat

Můj osobní tip, jak dopadnou postupující z prvních dvou dílů:

Marcel Dragúň – podle toho, co tu psal FeW, by měl být v semifinále a myslím, že tam právem patří, přestože jsme od něj slyšeli zatím jen krátký úryvek.
šance na SF: 10:0 (při odhlédnutí od drbů 8:2)

Noah Scott Ellenwood – takový nový Ben Cristovao, na castingu vlastně nepoznáme, jak vlastně zpívá, ale něco do sebe má.
šance na SF: 5:5

Jana Karasová – údajně jasná semifinalistka, zatím mě sice víc zaujala v té ukázce s kapelou než ve What A Feeling, ale díky jejím rockovějším sklonům jsem na ni zvědavý.
šance na SF: 10:0 (při odhlédnutí od drbů 7:3)

Petra Szamková – šance vidím minimální, to je podobný případ jako Mattiová v ČSMT. Leda že by ji vrátili jako náhradnici, ale ani to myslím nehrozí.
šance na SF: 2:8

Jerguš Oravec – totéž co Noah, další z „netalentovaných talentů“. Porota z něj byla sice nadšená, ale v divadle mohl klidně vyhořet, proto jeho šance vidím sporně.
šance na SF: 5:5

Lukáš Ondruš – ačkoliv si to zoufale nepřeju, tak tohohle „jednočlenného Lunetika“ nejspíš do SF posunou, ať už v divadle zapívá jakkoliv. Obávám se, že tam bude smrdět stejně dlouho jako Lacho.
šance na SF: 7:3

Tomáš Jurenka – tomu bych naopak za sebe postup přál. Sice ani jeho zpěv mi nepřišel jako žádná velká bomba, ale jinak má celkem pěkný hlubší hlas a jeví se mi jako vyzrálý muzikant, což je bezesporu plus. Proti němu by mohla hrát jen jeho „neplakátová“ vizáž, protože podobné typy pouští porotci do semifinále jen pokud jsou o třídu lepší než ostatní.
šance na SF: 6:4

Aneta Salačová – další z „jasných“ semifinalistek. Zpívá slušně, mě ale osobně vůbec nezaujala.
šance na SF: 10:0 (při odhlédnutí od drbů 6:4)

Veronika Poláková – ta mi přijde veskrze průměrná, šance vidím minimální.
šance na SF: 1:9

Dorota Dragulová – nevím, co by se muselo stát, aby do semifinále neprošla. Zatím se jeví jako jedna z největších favoritek celé soutěže. Maximální poměr nedávám jen proto, že SuperStar bývá občas ošidná (viz. vloni Ševčík a Mojžíš).
šance na SF: 9:1

Dominika Puterová – tady fakt nevím. Může proti ní hrát „syndrom okoukaných tváří“, ale také nemusí. Nějaké ty The Corrs bych si od ní poslechl určitě rád.
šance na SF: 6:4

Veronika Franeková – hlasové dispozoce má slušné, ale jinak mě nezaujala. šance vidím spíš malé, nicméně může i překvapit.
šance na SF: 4:6

Marek Kutnár a Matěj Kubec – absolutní nezpěváci, kteří nemají ani stín reálné šance. Podle mě oba vyletí hned v prvním rozstřelu v divadle.
šance na SF: 0:10

A jak to vidíte vy?

49
FeW
Reagovat

Pavleek: Bylo to dost dobrý :) akorát mě mrzí, že Las Vegas zkrátili jenom na jednu hodinu. Původně měly být celé dvě hodiny z Las Vegas, ale kvůli tomu drama z jejich dlouhý cesty to byla nakonec jenom hodina…. ale jinak fakt super :))

50
DeANn
Reagovat

Ještě postoupil takovej ten v pyžamu, kterej zpíval Miku a Nightwork, ten by mohl projít… :D :D

51
Pavleek
Reagovat

Jo, jo… USA, to je jiná liga!!! AI ruleZZZ!!!!

52
DJ Vlado
Reagovat

DeANn: Vidíš Jan Ráček, ten mi úplně vypadl (i z rekapu). Tomu ale moc velké šance nedávám. Hlas má, ale ten jeho zpěv mi připadal jako parodie, výjimečně musím souhlasit s Rytmusem, že ten jeho zpěv působil až komicky. Za sebe mu dávám šance tak 3:7, ale mohu se i mýlit, třeba takový Bendig na mě v castingu taky působil jako číslo vhodné leda do cirkusu…

53
Jarda
Reagovat

Pavleek (47): Tak letošní AI je neskutečně našlapaná z těch 61 lidí, kteří byli v Las Vegas je snad 50 výborných, těžko se jim vybírá ta 24ka. Ta provedení Beatles byla skutečně vesměs úžasná. Těším se na pokračování a doufám, že se do semifinále dostane i moje oblíbenkyně Thia Megia.

54
Pavleek
Reagovat

2Jarda: Já mám za favorita Jay-C :)

55
Gusta
Reagovat

DJ Vlado (48): Moje tipy

Marcel Dragúň – 10:0
Noah Scott Ellenwood – 2:8
Jana Karasová – 9:1
Petra Szamková – 3:7
Jerguš Oravec – 8:2
Lukáš Ondruš – 4:6
Tomáš Jurenka – 5:5
Aneta Salačová – 7:3
Veronika Poláková – 1:9
Dorota Dragulová – 8:2
Dominika Puterová – 8:2
Veronika Franeková – 5:5
Marek Kutnár – 5:5
Matěj Kubec – 6:4
Jan Ráček – 0:10

56
FeW
Reagovat

*********SPOILER ***********
Podařilo se mi zjistit jméno další semifinalistky ČSS2: Alexandra Vokalíková, 18 letá slečna ze Slovenska ;)

57
Pavleek
Reagovat

**** SPOILER ****
Tak máme za sebou vyřazování po Las Vegas.. Škoda jen, že ten klučina, jak má tu nemocnou holku nepostoupil. Ale přesně jak to řekla Jennifer Lopez, hodnotíme tady zpěv (sice se pak zhroutila, ale aspoň je vidět, že je to taky jen člověk). Tak v sobotu nás čeká TOP 24. Kdo je váš favorit? Můj Jay-C (tedy, pokud postoupil, což zjistím za pár minut, až se na to mrknu).

58
libena
Reagovat

to jarda (46)
nemáš prosím někde odkazy na loňský AI – s Adamem Lambertem?
dík

59
libena
Reagovat

to jarda (46)
sorry, tak už předloňský:-) toto letí….
libena_k@seznam.cz

60
DJ Vlado
Reagovat

Few: Díky za další jméno :-) Našel jsem si profil té Alexandry na FB a je to opravdu velmi hezká holka, ale nic víc se mi o ní zjistit nepodařilo. Jinak jsem se dozvěděl, že Anička Kliková v semifinále není. Ten článek na idnes jsem si našel a došlo mi, že ten autor jen překroutil můj vlastní příspěvek z diskuse na oficiálkách, kde jsem napsal pouze to, že se Durkáč a Kliková zúčastnili SS. Od samotné Aničky jsem se pak dozvěděl, že vypadla už v prvním kole u té předporoty. Tím pádem není jistý ani Durkáč. V tuto chvíli je tedy 7 jistých semifinalistů: Ševčík, Karasová, Povýšilová, Salačová, Dragúň, Piňák, Vokalíková + z těch, které nám zatím ukázali, bych si téměř s jistotou vsadil ještě na Dragulovou.

Reagovat

Tak Nova asi konečně pochopila, že bez reklam to nepůjde. Během dnešního dílu Ulice (tj hodina) byla reklama na Superstar na obrazovce asi desetkrát :-D Hlavně vyskakovací okýnko během seriálu, to miluju.

62
FeW
Reagovat

Pavleek: Tak nakonec Jaycee nic.. ale tak je mladej a může se vrátit příště :) Už se těšim na semifinále. Včera se natáčelo klučičí semifinále a hned několik vystoupení postavilo porotce na nohy :) A nová semifinálová scéna vypadá fakt dobře!! Těšim se :D

63
E.go
Reagovat

Já se bohužel na česko-slovenskou superstar vůbec nemůžu koukat..když vidím, jak tam ti někteří „skřehotají“ a srovnám to s A-Idolem, na který teď taky koukám..no to s eprostě nedááá! :D Prostě americký idol nasadil vysokou laťku :)

64
Yvona
Reagovat

co může takovej RYTMUSÁK hodnotit ?
Jedině H.ovno !
A taková OSTUDA Osvaldová ? Vůbec nic ! To absolutní nestyda a vošklivá nána…

65
DJ VLADO II+
Reagovat

som odborník a krátké nohy a šály kolem krku teďko “ jede “ a myslím, že se nebudu moc mýlit, když bude ve finále malinká a mlaďunká Dorota Dragulová

66
MisQwa Kaulitz
Reagovat

Marek Kutnár…Chci ho tam zpátky …:( krásně zpívá a je i pěknej :)

67
bety
Reagovat

ALŽBĚTA KOLEČKÁŘOVÁ = 30% MICHAL ŠEPS = 100%

68
vivh
Reagovat

můj názor je ten,že superstar je hodně velká fraška…porota je děsná hlavně Rytmus…no děs!!…ze zpěváků byl jediný podle mě dobrý a to Marek Kutnár…moc se mi líbil jeho hlas byl takový jemný tejemný docela hodně mi připomínal Villa Vala(H.I.M.)…a Ville je můj nejoblíbenější zpěvák…no myslím si,že to byla hodně velká chyba ho vyřadit…jinak v superstar už nikdo extra není doufám,že už snad další SS nebude

Přidat komentář