Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Dominika Lukešová alias DOMMI představuje videoklip k singlu Homeland (rozhovor + video)

3. Srpen 2020 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Dominika Lukešová (DOMMI)

Ve finálové desítce letošní SuperStar byla tichou vodou, která břehy mele, přičemž toto rčení ji provází i po soutěži. Sedmnáctiletá Dominika Lukešová, která si nyní říká DOMMI, už má na kontě první hit – singl Homeland vyšel začátkem července, do playlistu jej zařadila i Evropa 2, na které vyhrál i Music Chart. A jelikož dnes má premiéru i videoklip k tomuto chytlavému songu, tak jsem se rozhodl s Dominikou udělat rozhovor (bohužel jen po mailu, jelikož v době jeho realizace, byla Dominika nemocná), ve kterém mě zajímal nejen tento singl, ale i její předchozí píseň I’ll Steal Away, Dominičiny hudební plány, poměry v českém showbyznysu a zavzpomínali jsme i na SuperStar.

Jsou to asi dva měsíce od skočení SuperStar. K jakým novinkám ve tvém životě od té doby došlo?

Dominika: Velká novinka je asi to, že mě občas poznávají lidé na ulici (na což jsem si ještě moc nezvykla a pořád mi to přijde divné), další novinka je ta, že se hudbě věnuji konečně „se vším všudy“. Myslím tím videoklipy, kvalitní studiové nahrávky atd.

Tvůj singl Homeland už několik týdnů můžeme slýchat na Evropě 2, kde dokonce dosáhl na první místo Music Chart hned v prvním týdnu. Můžeš nám tuto píseň blíže představit?

Dominika: Homeland znamená v překladu „domovina“, takže je singl o mé vlasti. Řekla jsem si, že je to vlastně hezké téma na tohle léto, protože je problém s cestováním do cizích krajin, nemůžeme jet na dovolenou k moři (nebo resp. můžeme, ale je to pořád nebezpečné ohledně COVIDU 19) a myslím, že jak text, tak i videoklip vyjadřuje přesně to, jak je to tu u nás krásné a že si tohle léto můžeme užít i v Česku.

Song zprodukovali a napsali kluci z „The carsleepers“, se kterýma jsem si opravdu lidsky sedla a doufám, že to nebyla poslední spolupráce s nimi.

Dnes má premiéru i videoklip k této písni. Jak natáčení probíhalo? Případně můžeš prozradit i nějaké pikanterie z natáčení…

Dominika: Natáčeli jsme celkem dva dny, kdy byla šílená horka a málem jsme s Mikym a Zuzkou dostali všichni úpal:DDD všichni jsme si to ale užili a rádi na to vzpomínáme. Byla to sranda.

Homeland však není tvoje první píseň, jelikož už během SuperStar jsi vydala něžnou baladu I’ll Steal Away. Mohla bys i o této písni něco říct?

Dominika: Tuto písen jsem vyhrála v soutěži „Hlas Slezska“. Hudbu složil Jirka Vidasov a text složil Alasdair Bouch. Řekla bych, že song „I’ll steal away“ je přesně o mně. Jsem velký snílek a mám velkou fantazii. Vždy když si tu písničku zpívám, tak se jak kdyby zasním a uzavřu se do svého světa.

Obě tvé písně jsou v angličtině. Myslíš, že v současnosti je pro mladé začínající zpěváky lehčí prorazit s angličtinou, nebo s češtinou?

Dominika: Angličtina je světový jazyk. Samozřejmě záleží na tom, kde chtějí prorazit a jestli plánují zkusit kariéru v zahraničí. Např. Můj velký sen je studovat 1-2 roky bud v Anglii nebo v Americe jazzovou hudbu. Takže opravdu záleží na tom, jaký má člověk cíle a sny.

S angličtinou souvisí i tvůj nový umělecký pseudonym DOMMI. To dvojité m jsi zvolila proto, aby ses odlišila od britsko-české skupiny DOMI, které produkuje moderní taneční hudbu a jejíž zpěvačkou je Dominika Hašková (dcera Dominika Haška, která je fanouškům talent show známá z prvního federálního Talentu pozn. red.)?

Dominika: Pseudonym „DOMMI“ nebylo tak těžké vymyslet. Všichni mi odjakživa říkají „Domi“ a to druhé „M“ se mi tam prostě líbilo. O skupině „DOMI“ jsem ještě neslyšela:D

Máš už nějakou bližší představu, jak by mělo vypadat tvé debutové album?

Dominika: Určitě bych se nechtěla stranit do jednoho žánru. Chci, aby bylo album hudebně pestré a aby si v něm každý našel tu svoji oblíbenou písničku.

Vraťme se ještě k SuperStar. Ty jsi skončila na krásném čtvrtém místě. Když tam pak v Top 3 stáli Bára, Diana a Martin, komu z nich jsi to nejvíc přála?

Dominika: To nejde říct. V ten moment jsem byla emočně v háji z Barčinýho vystoupení s písní „Next to me“ (jako asi všichni) a hltala jsem každou vteřinu toho velkého napětí.

Které vyřazení tě během soutěže vůbec nejvíc překvapilo? A kdo ti ve finálové Top 10 nejvíc chyběl?

Dominika: Nejvíc mě překvapil odchod Jardy Dolníka, se kterým jsem zpívala v duetu. Je to neuvěřitelný zpěvák se silným hlasem a je to taky vynikající muzikant. Moc jsem mu přála, aby se dostal do živých přenosů.

Nejvíc mi tam chyběl právě Jarda Dolník, protože jsem brala jako samozřejmost, že se tam dostane. Pak mi tam také chyběl Miky Hrbáček, protože to je kluk, který umí udělat show, zabavit lidi a šíří kolem sebe šíleně moc pozitivní energie.

Soutěžící v SuperStar musí čelit místy nechtěnému zájmu médií, především tedy bulváru. U tebe se myslím jen krátce po soutěži rozebíral tvůj vzdálený příbuzenský vztah s Leošem Marešem, jinak se ti zájem bulváru naštěstí vyhýbal. Byla jsi připravená i na případné tvrdší útoky?

Dominika: V této situaci jsem si vůbec neuvědomovala, že z toho může být takové halo. V rozhovoru se Super.cz jsem o mém VZDÁLENÉM příbuzenském vztahu s Leošem Marešem nechtěla původně vůbec mluvit. Zmínila jsem to mimo kamery a nenapadlo mě, že si to budou chtít poté natočit. Nakonec mě přemluvili, řekla jsem jim to ještě jednou na kamery a lidi na internetu to vzali tak, jak to vzali.

V posledních dvou ročnících SuperStar zasedl v porotě i bývalý soutěžící (Ben Cristovao, Monika Bagárová), který dobře věděl, čím si vy nováčci procházíte. Dokázala by sis představit, že bys za pár let mohla v porotě zasednout taky?

Dominika: Velice by mě zajímalo jaký to je pocit. Byla by to další zkušenost navíc, kterou bych si chtěla v budoucnu vyzkoušet.

Jako o tobě ve finále prozradil Leoš, ty jsi fanynkou SuperStar už od roku 2009. Kdo byl tvůj vůbec největší favorit z ročníků, které jsi sledovala?

Dominika: Pamatuji si, že jsem hodně fandila Gabče Gunčíkové.

A když tuto otázku rozšířím, jaké jsou tvé největší hudební vzory (u nás i v zahraničí)?

Dominika: Ze zahraničí to bude určitě Jacob Collier a Ariana Grande. A od nás mám mega ráda Vojtu Dyka a Emmu Drobnou.

Jaké máš plány pro nejbližší budoucnost?

Dominika: Určitě chci vydávat další písničky, mít své koncerty a dělat radost lidem, kteří mě podporují.

Foto: Petra Vosecká

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Ally
Reagovat

Ale je tu krásně..;) dekujeme..

2
Jarda
Reagovat

Dominika patřila od samého počátku společně s Dianou k mým největším favoritům a to ještě v době kdy si ji málo kdo všiml. Proto jsem byl velmi rád jak bezpečné postupovala dál a dál. Při té vysoké úrovni letošního ročníku je čtvrté místo vynikajícím úspěchem i když já jsem ji viděl ještě o kousek výše. Dominika má vše co je potřeba pro to aby oslovovala posluchače kteří mají vkus – krásně a čistě zpívá, je všestranně hudebně nadaná, je krásná, milá s velmi sympatickým vystupováním. S Dominikou jsem poprvé „dal řeč“ při poslechu jejího podání Bohemian Rhapsody ke kterému se naprosto bezchybně sama doprovází na klavír. Tehdy jsem se jí ptal jak se tu velmi těžkou píseň na klavír naučila. Je k vidění na YouTube. Dominice přeji hodně úspěchů jak v hudební kariéře tak i v osobním životě.

Přidat komentář