Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2020, 2. casting: Teď královnou drsňáků je Monika Bagárová

25. Únor 2020 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

2586173

Kdyby mi někdo ještě před měsícem řekl, že jednou použiju tento titulek článku, musel bych mu přeposlat číslo na psychiatrickou léčebnu v Bohnicích, které mi onehdá poslal můj „milášek“ Relich. Působí to na první pohled podobně bizarně, jako kdybych napsal, že „Teď králem slušňáků je Pavel Novotný“. Ovšem tento titulek je realita (ten o mé bohyni, ne ten o řeporyjském starostovi), Monika v roli porotkyně je všechno jen ne přeslazené sluníčko, jak od ní mnozí skepticky očekávali. Kterého soutěžícího takto nemilosrdně sepsula? Která replika z dvacet let starého kultovního generačního filmu se stala červenou nití tohoto článku? Který soutěžící je mým osobním překvapivým vítězem toho dílu? A bylo to s talenty lepší než minule? Inu, čtěte níže a dozvíte se více.

Veronika Weissová

zpívala: Avicii – Addicted To You

Veroničino vystoupení připomínalo pečenou kachnu, kterou člověk jakmile stačí ochutnat, hned k němu přiskočí nějaká taková Gréta a sebere mu ji s tím, že ty kačenky musely na farmách strašně trpět. Jinými slovy Veronika zněla velmi nadějně, velmi zajímavá barva hlasu v hloubkách, ale než se stačila pořádně projevit, tak ji Paľo zastavil, což mě mrzelo, jelikož bych si ji rád poslechl až do konce, jakkoliv na této písni se toho moc ukázat nedá. Každopádně Veronika má něco do sebe a jsem na ni v dalších kolech zvědavý.

Veronika Weissová

Laura Onušková

zpívala: Gnarls Barkley – Crazy

První ze zpěvaček tohoto dílu, u které mě napadla má oblíbená hláška Jiřího Macháčka ze Samotářů „Vy mě chcete dostat do nějaký schízy?“. Na jednu stranu je Laura velmi zajímavý typ a má perfektní zastřenou barvu hlasu, na druhou stranu však její projev sráží obrovský afekt, který ve zpěvu má. V českém popu však máme nezvratný důkaz, že i s afektem se dá udělat hvězdná kariéra (tímto zdravím Lucii Bílou), proto by byl hřích neposlat Lauru do divadla, musí však bezpodmínečně zapracovat na civilnosti svého projevu.

Laura Onušková

Michal Šafrata

zpíval: David Koller – Chci zas v tobě spát

Tento první sólový megahit frontmana Lucie získal v rámci českých talent shows prvenství především v tom, že na ní nejvíc zpěváků vypadlo (konkrétně Ivan Štroffek, David Spilka, Petr Ševčík, Daniel Mrózek a Štěpán Urban). To však rozhodně nemohl být případ Michala, který si jej vybral hned pro první kolo a navíc patřil k nejlepším. Všechno je u něj tak nějak příjemně namíchané, skvělý zpěv, dobrý chraplák, atraktivní (nikoliv však metrosexuální) zevnějšek, příjemné vystupování. Není co řešit. Myslím, že máme jednoho z favoritů mezi kluky, i když jeden soutěžící drsného pohlaví mě v tomto díle dostal přece jen víc.

Michal Šafrata

Michaela Pixová

zpívala: James Brown – I Feel Good

Druhá schíza. Míša je na jednu stranu velmi hezká holka, zejména se mi líbí její hodně dlouhé vlasy, ale jakmile začne mluvit, člověk se ihned shání po špuntech do uší. Jinými slovy Míša je prostě hééérečka, ukecaná, sebestředná a hlavně přemotivovaná, což se odrazilo i na jejím výkonu, což bylo jedno velké herecké představení. Kdyby to aspoň vyvážila výjimečným hlasem, ale i ten je veskrze průměrný. Míša má jediné štěstí, že v tomto díle byl jeden víc „napřesdržku“ soutěžící (a že odjakživa zastávám názor, že holky se nebijou). Za mě by to na postup nebylo, nicméně myslím, že divadlo bude pro Míšu s největší pravděpodobností konečná.

Michaela Pixová

Tomáš Mikulka

zpíval: Green Day – American Idiot

Martin Konrád ze třetí slovenské SuperStar se nechal přeoperovat a je zpět. Tomáš má velmi dobrou image, což je výhoda nejen v SuperStar, ale v showbyznysu celkově, ale jeho hlas je ještě dost nevyzrálý, pročež u jeho verze této antibushovské hymny musím oprášit své přirovnání ke coveru Šmoulů, kterému chybí pouze Fanánkův text. Tomáš je typický rozdělovač publika, kterého jedni budou milovat a druzí nenávidět, proto je možné, že se díky své image a kontroverznosti „prošmoulí“ až do finále, i když na vítězství to rozhodně nevidím.

Tomáš Mikulka

Michaela Janáčová

zpívala: OneRepublic – Countig Stars / Aneta Langerová – Tráva

Ze všech postupujících druhého dílu byla Míša nejmíň zapamatovatelná. Celkem pěkný hlas, celkem slušný zpěv (s mírným, leč nijak otravným afektem), celkem hezká a sympatická holka, problém je však v tom, že to všechno bylo jenom celkem, přičemž takoví soutěžící, kteří jsou celkem dobří, ale ničím výjimeční, obvykle vypadávají v divadle, což nejspíš bude i Míšin případ.

Michaela Janáčová

Adéla Stonavská

zpívala: Jarda Hypochondr – Šenkýřka / Christina Perri – Jar Of Hearts

Třetí schíza. Adéla je neskutečně sympatická, taková správná holka do nepohody, ale její výběr písně byl snad vůbec nejbizarnější, jaký jsme v našich talent shows kdy slyšeli. Chápu, že se Adéla chtěla odlišit, ale v tomto případě to bylo podobné odlišení jako přijít v teplákách do opery. Druhou píseň, která se na rozdíl od Šenkýřky dala brát seriózně, zazpívala slušně avšak nijak dechberoucně. S Adélou bych určitě rád zašel na pivo, ale na dlouhou cestu soutěží to nevidím.

Adéla Stonavská

Jaroslav Oláh

zpíval: John Legend – All Of Me

Zatímco v minulém díle každému, kdo mě jen trochu zná, bylo nad slunce jasné, že mou vítězkou dílu bude Alica Urcikánová, tentokrát myslím, že mnozí budou překvapení, že mým vítězem je tento zápasník MMA. Jardův zpěv nebyl dokonalý, zvlášť ke konci mu těžce padal řetěz a ztrácel se v rytmu, nicméně jeho barva hlasu je zkrátka famózní. Už dlouho v našich talent shows čekám na československého Rag ‘N‘ Bone Mana, proto ať už to s Jardou v divadle dopadne jakkoliv, pro mě osobně je to mužský objev soutěže.

Jaroslav Oláh

Diana Kovaľová

zpívala: Lewis Capaldi – Someone You Loved

Čtvrtá a zároveň největší schíza. Z coverů na Youtube tuším, že Diana jako zpěvačka nebude úplně šálek mého čaje, navíc přirovnání jejích rodičů k Evě a Vaškovi bylo od našeho diskutujícího popyho mimořádně trefné. Ovšem když se od toho oprostím a budu se soustředit jen na její vystoupení před porotou, tak to musím smeknout svůj stetson, jelikož to bylo nejen technicky kvalitní, ale i procítěné. Velkou zásluhu na tom má i vybraná píseň, která je jedním z mála slaďáků z posledních let, který mi ani v nejmenším nevadí, jelikož jej v originále nezpívá žádný přeslazený eunuch, ale zpěvák s mužným chraplákem. Je docela možné, že v dalších kolech už mě Diana bavit nebude, zvlášť pokud drtit všechny ty stokrát omleté songy velkohlasých div, nicméně její první vystoupení se mi líbilo hodně, minimálně z děvčat v tomto díle zazpívala nejlíp, jakkoliv tam byly i zpěvačky se zajímavějšími hlasy.

Diana Kovaľová

Top 3 exotů podle DJ Vlada:

1. Jiří Besta, nejnesympatičtější, nejnafoukanější, nejdrzejší spratek, jakého jsme kdy v jaké talent show viděli, vůbec se nedivím Moničině ostré reakci, jelikož u mě to nebylo jen na facku, ale i na kopnutí do prdele a plivnutí do ksichtu
2. Patrik Štancel, bezpohlavní parodie na Lady Gaga
3. Dominik Sitta, nerytmické Despacito

Z nepostoupivších musím zmínit ještě dva soutěžící, kteří se rozhodně neřadí k exotům, avšak jejich nepostup ve mně vyvolal opačnou emoci. Tím prvním je Dominik Bučko, který sice působí velmi sympaticky, ale hlasově je to čistokrevné dvojče Pavla Callty, takže jsem byl vloženě rád, že nepostoupil. Opačným případem je Simona Navrovcová, velmi zajímavá a osobitá písničkářka s lehce quirky hlasem. Mladých písničkářek je v Česku jako šafránu (respektive ony tu jsou, ale nedostávají velký mediální prostor na úkor calltoidů), proto mi přijde trestuhodné s nimi takto plýtvat. A v obou těchto případech jsem se neshodl se svou bohyní, jakkoliv jinak mě jako porotkyně nepřestává pozitivně překvapovat. Asi mě chce dostat do nějaký schízy.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Jaroslav Oláh
2. Diana Kovaľová
3. Michal Šafrata

Na 4. a 5. místě by u mě skončily Veronika Weissová a Laura Onušková, které mají obě zajímavější hlasy než Diana, avšak u obou bylo nějaké to ale. Veroniku jsme slyšeli příliš krátce, navíc v dost nevděčné písni, a Laura musí odbourat afekt, aby nepůsobila jako karikatura.

Hodnocení 2. castingu podle DJ Vlada:

Oproti prvnímu dílu naštěstí přibylo talentů a ubylo exotů, i když žádná velká bomba to pořád není. Tou největší bombou však pro mě je fakt, jak si v roli porotkyně vede Monika. V jejím případě je to poprvé, kdy někam nastupovala jako outsiderka a potom překvapila, jelikož jak před deseti a půl lety v SuperStar, tak předloni ve StarDance začínala jako favoritka (spolu s pozdějšími vítězi Martinem Chodúrem a Jiřím Dvořákem) a následně selhala. Zvlášť to, jak zatočila s tím nesnesitelným pseudoraperem, patří k nejlepším porotcovským momentům EVER. Jsem na svou bohyni neuvěřitelně hrdý a modlím se, aby předčasně neporodila. Druhým tahounem poroty je Čeky, který je neuvěřitelný hláškař, především pak jeho „Já jsem hrdý na svého kraula“ v reakci na soutěžící, která do dotazníku napsala, že je hrdá na svoje prsa, byla za 100 bodů. Habera předvádí tak svůj standard a Leoš má lepší i horší okamžiky. Nejslabším článkem poroty je Patrície, nicméně pořád mi ten hon na ni jako na Divou Báru přijde přehnaný. Tady je dobře vidět, co udělají předsudky a stereotypy. Například takový Matěj Ruppert byl v minulé SuperStar ještě mnohem horší, v podstatě celou dobu buď jen prvoplánově šaškoval, nebo zcela bezzubě chválil a každému dával standing ovations, ale jelikož je to pan zpěvák z Anděly ověnčených Monkey Business, tak mu všechno prošlo. Patrície má coby céčková herečka z Ulice mnohem horší výchozí pozici, proto si to odnáší stokrát víc, ovšem je tam pouze zbytečná, zatímco za Matěje mi bylo předloni místy trapně. S porotou za mě tedy spokojenost, jediným problémem je jejich vysoký počet. Kdyby Leoš a Patrície byli přesunuti na moderátory, byla by tříčlenná porota ve složení Habera, Monika a Čeky absolutně ideální. Příští týden nás čeká třetí casting, přičemž ještě zdaleka nebudeme v polovině, jelikož letos nás čeká rovných osm castingů, takže se obávám, že ve zbylých šesti castinzích se bude hodně vařit z vody a mnozí z nás se tak dostanou do schízy, zda to nadále sledovat, nebo ne.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 43
1
Mila1
Reagovat

Vlado, s tím Tvým hodnocením Patricie a porovnáváním s Ruppertem nemůžu souhlasit. Patricie tam prostě nemá co dělat. Není to ani herečka (účinkování v Ulici není přece herecký výkon nebo si snad myslíš, že ano..?) ani zpěvačka a jako „hlas lidu“ mi už nepřijde vůbec. Jak jsem ji měla v Ulici ráda, tak mi tady vadí. Je afektovaná, bez vlastního názoru a navíc příšerně zmalovaná a postrojená. Ani jako moderátorku bych ji nechtěla. Evidentně má ale v Nově zelenou a někdo ji protlačuje kam se dá, podobně jako „moderátorku“ Partyšovou.
V porotě mi moc sedí Monika, to už jsem psala, má svůj názor, navíc umí zpívat a ještě jako bonus je krásná. Hodí se mi tam i Leoš, protože taky ví, o čem showbusiness je. No a Habera a Čeky jsou profíci a jejich hodnocení beru.

2
Lucas
Reagovat

Naprosto souhlasím s přirovnáním k Ruppertovi, ten byl otřesnej, Patricie je opravdu jen zbytečná.

Vadí mi i přepálená délka dílů, hlavně to, že i exoty nechávají dozpívat celou písničku.

Jinak přemýšlím, jestli i jinde ve světě byl v porotě někdo, kdo není manažer nebo zpěvák? Jediná byla snad Ellen DeGeneres, co si tak vzpomínám.

Jinak American Idol tenhle rok je (po prvním díle) zatím skvělej, tolik talentů na jeden díl, o tom si můžeme nechat zdát.

3
Tomáš
Reagovat

Tak tentokrát tomu nemůžu uvěřit ale můj žebříček Top 3 tohoto dílu je úplně shodný s Top 3 DJ Vlada.

1 Jaroslav Oláh – Zpěv nebyl úplně dokonalý ale pro mě je to zatím nejzajímavější a nejsympatičtější soutěžící za oba dva díly, navíc s krásnou barvou hlasu a přímo obřím charismatem. Dokonce u mě překonal i Timotije z minulého dílu. Takového testosteronového týpka bysme ve Finále vážně potřebovali, kdyby tenhle borec došel do živáků, tak snad poruším i svoje předsevzetí z minulé SS a i mu nějaký ten hlas pošlu. Pro mě zatím největší letošní favorit na vítěze i když se dost obávám že mi ho porota v divadle zařízne. Prostě frajer!

2 Diana Kovaľová – Za normálních okolností by mi tahle holčina asi měla vadit, splňuje snad všechny atributy které měly Ivanna Bagová nebo Veronika Stýblová a nevím co se to se mnou děje ale nevadila mi vůbec. Krásná holka na kterou se dobře kouká, krásný hlas i když asi bez výrazně zajímavé barvy ale hlavně jejímu zpěvu nechyběly emoce a tím se dost odlišila od ledových technicky dokonalých královen kterým je jinak typově podobná. Asi tomu fakt dost pomohl i ten song, který je prostě sám o sobě krásný. Hodnocení v podstatě shodné s Vladem, je možné že v dalších kolech už z Diany tolik unešený nebudu a zvlášť jestli mi začne ohrožovat nějaké mé větší favority ale zatím mi nevadí vůbec a kdyby v posledních letech už tolik holek před ní nevyhrálo SS tak by mi v tuhle chvíli ani jako vítězka vůbec nevadila. Takhle samozřejmě dál platí že za vítěze chci prostě jedině chlapa ale Dianka je moc talentovaná dívčina a nevadí mi zatím vůbec. A ještě mi připomíná jednu jinou Dianu, kterou jsme tu měli loni a taky ji tu spousta lidí nemusela – Dianu Kalashovou. Taky taková snaživá lolitka s ambicióznímu rodiči. Ale zatím je to sympaťačka.

3 Michal Šafrata – Úžasně sympatický kluk, přirozený a mužný typ, navíc rocker a skoro můj krajan jelikož bydlí v podstatě ve stejném kraji jako já. Nejvíc se mi líbilo že si vůbec na nic nehrál a byl to prostě kluk z lidu, sympatický přírodňák. Nemám co řešit, další můj favorit mezi kluky.

Do Top 3 se mi těsně nevešel Tomáš Mikulka, který se mi taky moc líbil a jeho hlas se právě může do těch lehce punkových věcí dost hodit. Mohl by se stát Martinem Konrádem nebo Mirem Šmajdou této řady. Takže ho mám na 4. místě v tomto dílu. Na 5. místě mám Lauru Onuškovou, na to že je to baba mě překvapivě docela zaujala a přišla mi charismatická. Jen ta její mimika je příliš přeafektovaná ale o tom už se tu myslím psalo. Dál mi nevadily ani Veronika Weissová a ani zde hodně kritizovaná herečka Míša Pixová. Obě měly vcelku příjemné hlasy. Adéla Stonavská trochu úlet ale vyloženě špatná taky nebyla. U Simony Navrovcové nevím jestli mi nepostup má vadit nebo ne, byla prostě zvláštní ale zase nějak extra mě její nepostup nevadí, nic extra to taky nebylo. Michaela Janáčková ta mi byla nějakým způsobem až protivná a navíc je fakt i nevýrazná takže tam mi naopak spíš vadí její postup.

Celkově mi v tomhle díle holky moc nevadily což u mě není zvykem. Ale největším objevem tohoto ročníku je pro mě zatím stejně boxer Jaroslav!

4
DJ Vlado
Reagovat

@Mila1: No, já se přiznám, že jsem rád, že tam Patrície je hlavně jako hromosvod, protože kdyby tam nebyla, nejvíc hejtů by si odnášela Monička, jakkoliv se osvědčila a my „hardcore fanoušci“ jsme z ní nadšení, u „sofťáků“ takové nadšení nevzbuzuje (dokonce jsem na FB zaznamenal, že se toho pseudorapera někteří zastávali, WTF????), navíc ze zkušeností vím, že si nejvíc hejtů odnáší v porotě ženy, viz. vloni ve Voice Jana Kirschner, které se vyčítalo prohrabávání vlasů a kroucení v křesle, zatímco Dyk byl se svým voláním Klusovi, navážením se do Kaliho a vůbec celkovou masáží ega mnohem víc na pěst, zrovna tak Knechtová si odnášela v minulé SS nejvíc hejtů, přestože byla rozhodně jednou z těch lepších porotkyň (nebýt toho nešťastného románku s Borkovcem) a vedle ní seděl mnohem horší porotce Ruppert a mnohem horší zpěvák Ben (i když ten byl jako porotce celkem v pohodě), ale jsou to chlapi, tak se jim toho (u převážně ženského publika) odpustilo mnohem víc :-/ Takže Patrícii beru jenom jako hromosvod, ale zase co je moc, to je moc :-/ A Ulici rozhodně za hodnotný seriál nepovažuju, oproti tomu Ranč U Zelené sedmy byl fajn seriál a díky němu mám k Patrícii shovívavý vztah, jelikož jsem jí tam fandil proti učitelce (Stašové), která ji tam šikanovala :-D

5
Pattrick
Reagovat

Já jsem bohužel z Patricie fakt zhnusen, nemůžu jí naprosto vystát a to se mi dlouho nestalo u talentových soutěží.. Monika alespoň občas něco zajímavého plácne a akceptuju ji, jakožto zpěvačku, jen je škoda, že je tak hloupoučká.
Co se týká dílů, je to bída, taktéž nechápu, proč se dává exotům tolik prostoru a zajímavé hlasy střihnou tak rychle.

6
Tomáš
Reagovat

V porotě je super Čekovský, ten tam zastupuje roli jako kdysi Lučenič nebo Klezla a je to opravdu skvělý porotce se vším všudy, jsem z něj nadšený. Habera taky super, mnozí k němu mají výhrady a nemusí s ním vždy člověk souhlasit ale já sem ho měl rád vždycky. Leoš je taky trefný a pohotový, Monika se umí dobře vyjadřovat a nebojí se někoho i odpálkovat. Takže jediná zbytečná je tam Patricie, ta tam být nemusela. Opravdu takové páté kolo u vozu ale že by mi nějak výrazně vadila, to ne. Však ona soutěžící jenom hodnotí a s nikým tam nesoutěží, tak nemám potřebu ji hejtovat. Ale kdyby mi vyřadila Járu jelikož rozhodnutí bylo na ní, to bych si na ní teda smlsnul. :-D Ale naštěstí ho poslala dál.

7
Tomáš
Reagovat

Co mi ale dělá starosti, to jsou moderátoři. Pakliže se na moderátorský post opravdu nepřesune Leoš ( ale zase by ho byla docela škoda jako porotce protože mě se líbí i v téhle roli ) tak očekávám že moderátoři asi nic moc kvalitami oplývat nebudou a budou vybráni spíš z nouze když doteď ani nebyli zveřejněni. Ale uvidíme no.

8
Sa. I.
Reagovat

@DJ Vlado:

Ač laik, v podstatě souzním s profíkem, a to mě těší :-D

9
Tom
Reagovat

S tímto článkem tak nějak souhlasím. Jediné co mě zarazilo je fakt, že Vlado bere Moniku za „tahouna“ poroty. Jako vážně? Neříkám, že by mi tam nějak extra vadila to ne, spíš mi přijde, že zatím svým hodnocením nedokázala předat nějaké zajímavé informace a poznatky. Palo a Čeky dokáží znatelně lépe popsat co se jim na daném zpěvu líbí nebo nelíbí. Monika hodnotí podobným způsobem jako Patrície a Leoš… ale Monika je brána za zpěvačku ne?

10
Eva
Reagovat

Prosím, mohly by být rekapy zase s fotkami? Děkuji

11
Prochor
Reagovat

Ze všech výše jmenovaných jsem v dalších kolech nejvíc zvědavý na Dianu a to přesně z těch důvodů, které se uvádí v rekapu. Jsem zvědavý jestli její zpěv upadne a Diana vypadne podobně jako třeba kdysi velice favorizovaná Tereza Najdekrová. Ale může to být i naopak a Diana se bude zlepšovat a může klidně vyhrát celou soutěž.

12
libena
Reagovat

@Tomáš: já pořád věřím tomu, že to bude moderovat adela vinczeová (banášová)

13
Bezík
Reagovat

@libena: Sni dál :-D Určitě nebude, když je v porotě Leoš, není šance že by na ni zbyl rozpočet. Šetří se všude. Bude to nějakej low-cost moderátor.

14
DJ Vlado
Reagovat

@Tom: Já taky neříkám, že Monika je tahounem poroty, ale že je největším překvapením z porotců, což bezesporu je, protože Habera už v porotě seděl xkrát, takže nemá čím překvapit, od Čekyho se dalo čekat, že bude výborný porotce a Leoš se osvědčil v Talentu :-) Všichni čekali (včetně mě jako jejího nejhardcorovotějšího hardcore-fanouška), že bude moc sluníčková a vyměklá, ale svou zdravou kritičností a schopností vyjádřit názor neskutečně překvapila :-)

@Eva: OK, ale bude to vždycky dodatečně, jelikož to v úterý ráno přidávám vždycky z práce, kde mám „mediální soubory“ blokovány (profilovku stačím přidat z mobilu) :-)

15
Eva
Reagovat

@DJ Vlado: To nevadí, děkuji.

16
Šarak
Reagovat

Pagacova je fakt marna. Vysokej pistivej hlas, jedina, kdo se furt otaci na zbytek poroty, protoze se boji rikat svuj nazor, zatimco ostatni jedou za sebe, chova se jak dite, je nudna, ustrasena, afektovana. Souteziciho sla obejmout, az kdyz Bagarova mela standing ovation, s jinym soutezicim dala high five, az kdyz to udelali dva pred ni, porad se otaci na jiny, opakuje se po nich, boze na co tam je? Bagarova tam je jako suverenni sebevedoma porotkyne, jako dama, co rekne, je zajimavy. Pagacova je jak dite, dava otrepany fraze, stydi se, chvali a kritizuje jen podle toho, co zbytek poroty. Skoda mluvit. Jinak v nedeli trochu nuda, divaci se chtej bavit a cekaj vic hvezdny poroty. Jinak kritika toho barbera byla drsna, jelikoz vlastne nic spatnyho neudelal. To samy Maxim v prvnim dile. Ale aspon neni nuda. A muze mi nekdo vysvetlit co je na tom Safralovi atraktivniho? Ja si prave rikal, chudak kluk, takovej fakt osklivej, zpivat muze skvele ale s touhle vizazi si mlady lidi fakt nema sanci ziskat.

17
Saskie
Reagovat

Tak nejdřív musím říct, že mě mile překvapilo, že tento díl nabídl víc zpěváků než ten první a jestli má být castingových dílů 8, tak si myslím, že určitě se ještě řada talentů objeví.

Co se poroty týče, jsem vcelku spokojená, docela mi jako komplet pasují, samozřejmě každý z nich má světlejší chvilky a naopak. Nejvíc mě mile překvapil slovenský pán, kterého jsem doposud neznala. Ten je fakt sympoš a pro mě určitě momentálně nejlepší pan porotce, má super hlody, neshazuje soutěžící, je charismatický a v hudbě se vyzná. Tak by to mělo být. Pak jsem ráda i za Leoše, udělá si sice z leckoho prču, ale nepřijde mi nějak povýšený, i jeho hodnocení bývá rozumné na to, že sám zpívat neumí. Zbylí tři mi trochu vadí. Přiznám se, že Haberu jsem brala, ale je ostrost a konstruktivní kritika a je chování na přesdržku, které mi u něj někdy vadí. To jsou ty slabší místa (naštěstí nepřevažují), byť je Habera spjat s těmito soutěžemi od nepaměti. Co se týče dívčího osazenstva. Monika mě v prvním díle mile překvapile. Přišlo, že vyjádří svůj názor a i přes je milá. Patricie mi tam docela vadila, vůbec jsem nevěděla, kdo to je a navíc mi přišla taková afektovaná. Nicméně po druhém díle jsem změnila názor. Víc mi vadilo, jak se vyjádřila Monika k tomu klukovi. Něco jiného by bylo říct to jiným způsobem, tímto si mé sympatie fakt nezískala. A na Patricii jsem si tak nějak začala zvykat ale jako celek, si myslím, že ta porota špatná není. Už byly horší sestavy.

Nicméně mě v tomto dílu zarazilo, že nechtěli pustit toho týpka Oláha do dalšího kola. Pro mě to byl člověk s unikátní barvou hlasu a že tam měl chyby. No, od toho ta superstar je, aby lidem v těchto věcech pomohla. Naštěstí postoupil.
Tomáš Mikulka – tady jsem postup zase tolik nepochopila, možná dobrý a zajímavý týpek, ale na kytaru hrál znatelně líp než zpíval. Jsem zvědavá, co bude, až mu vezmou kytaru, a asi už nic moc nebude….
Pak ódy na Dianu, přitom mi Laura přišla v mnohém na podobné lodi a i zajímavější. Nejsem odborník na hudbu, nepoznám detaily, ale prostě tomu moc nerozumím.
Veronika, škoda, že ji tak brzo zarazili, zajímavá ve všech směrech. Je krásná, zajímavá barva hlasu, umí…
Michal Šafrata – tomu říkám umění. Jen tak přijít, odzpívat si a jít. Naprosto na nic si nehrál, přirozenost, skromnost. Když někdo umí, nic jiného ani nepotřebuje, milé.
Dvě Michaely – ty asi dlouho nevydrží.
Adéla – fajnová pohodová sympatická holka, ale asi se taky dlouho nezdrží.

Z minulého dílu pro mě jasně Timotej, to je tak krásná barva hlasu, naprosto dechberoucí. A Taky Dominika mě dostala, silný zajímavý hlas. Alice uvidím časem, ta je pro mě zatím nezajímavá, tím nepopírám její pěvecký talent.

18
Tomáš
Reagovat

Neřešte pořád tu Pagáčovou, že vás to pořád baví se jí tak zabývat když je tam tolik zbytečná. :-D Teda ona tam zbytečná je a právě proto bysme jí tu neměli věnovat zbytečně moc prostoru. Co třeba se bavit o něčem jiném? Měli byste už teď tip na vítěze? Vím že je to strašně brzy po dvou dílech když sme ještě nadpoloviční většinu všech účinkujících neviděli ale o to větší umění by to bylo tipnout to teď správně. Já bych v tuhle chvíli vsadil asi na Alici Urcikánovou ale nadšený z toho vůbec nejsem. Je to slovenka a ta je s výhrou na řadě protože češka vyhrála minule a ve výhru chlapa už fakt vůbec nevěřím. Navíc se dost stylizuje do Emmy a ta už jednou s tím svým quirky vyhrála. Produkce si oblíbila tyhle holčiny na vítězství. Ještě by to mohla vyhrát i Diana ale momentálně bych Alici na vítězství věřil mnohem víc. Pevně doufám aby mi tenhle tip nevyšel a konečně bylo letos nějaké překvapení.

19
DJ Vlado
Reagovat

Fotky přidány :-) Bohužel se mi je nepodařilo sehnat v lepší kvalitě a velikosti :-/

20
Tomáš
Reagovat

To bude vážně osm castingů takže nás jich čeká ještě šest? To se mi fakt zdá hodně moc. Už si nepamatuju kolik castingů bylo minule ale vím že jich taky bylo hodně, tentokrát to možná ještě překonají? Ale je jasné už teď že je to na úkor živáků, což je nevýslovná škoda. Z těch dvou dílů co zatím byly bych sestavil svou Top 3 asi takto:

1 Jaroslav Oláh
2 Timotij Májsky
3 Diana Kovalová

Jaroslav není dokonalý zpěvák, je spíš v začátcích ale ta barva hlasu, muzikalita a charisma, to vše je u něj v obřích dávkách. Pod vedením hlasové poradkyně a dalších by mohl vyladit chyby a v soutěži se zdokonalit, mohl by u něj být velký vývoj a na konci soutěže by z něj byl úžasný zpěvák. Vždyť právě k tomu tahle soutěž kdysi byla, aby se v ní zpěváci zdokonalili a vyrostli. Bohužel dnešní osekaná verze nemá na nějaký vývoj vůbec čas a tak bere pouze hotové dokonalé zpěváky. Proto si myslím že než aby se s Jardou dřeli, tak ho radši vyšoupnou hned v divadle. To je ale obrovská škoda protože mě zatím baví nejvíc ze všech. Diana má jednu velkou přidanou hodnotu proti ledovým královnám Stýblové, Maškové a dalším. Na rozdíl od nich dokáže do technicky skvělého zpěvu dávat i emoce a srdce a je to z ní cítit. Intonuje perfektně , skvěle pracuje s dynamikou, na svůj věk prostě hvězda. Jen ta barva hlasu je trochu nerozeznatelná od jiných. Jestli ale i dál bude při zpívání tak srdečná, tak mě bavit bude ( To se Stýblové povedlo jen jednou v songu Stay a Maškové jednou v songu Jednoho dne se vrátíš aby mě dostaly ). Kdyby to měla vyhrát Diana, tak by to pro mě rozhodně byla daleko příjemnější vítězka než Emma Drobná nebo Tereza Mašková a dokonce bych jí to i přál ale holek už vyhrálo opravdu strašně moc, proto prostě chci vítězství chlapa i když myslím že ani tentokrát štěstí mít nebudu. Pak je tu Alica, ta mě vyloženě nebaví. Hezká holka ale tím to u mě začíná i končí. Quirky mě nebavilo už když s ním přišla Emma a nebaví mě to ani dnes. Doufám že tohle nebude další vítězka, to už by byla fakt supernuda. Pak jsou tu kluci jako Timotej, ten působí trochu zvláštně takže netuším jak ho případně může přijmout masové publikum. Nebo nedokonalí zpěváci jako Tomáš zpívající Green Day či Mikuláš z prvního dílu – ale zrovna Mikuláš si myslím že má šanci na Finále skoro nulovou. Ještě nebyli Jan Nic a Matěj Vávra, uvidíme kam až to dotáhnou ale nemyslím že by je televize pustily až do Finále protože jsou už oba celkem provaření i když já bych je oba do Finále rozhodně bral všemi deseti. Tak uvidíme co ty další castingy přinesou a jestli se nezačneme nudit.

21
Tomáš
Reagovat

Takže si zatím jako možné finalisty dokážu představit Dianu, Timotije a bohužel Alicu. Jaroslav a Michal Šafrata to mají tak 50 na 50, mohli by je tam posunout ale taky je můžou zaříznout před branami, hlavně u Járy se spíš bojím že ho do Finále nedají. Tomáš Mikulka možná pokud budou chtít idola pro pubiny a nenajdou hlasově lepšího. Zbytek není jasný vůbec a fakt se ukáže co nabídnou další castingy.

22
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Právě tím, že nás ještě čeká ještě hodně castingů, tak je teď těžké tipovat finalisty. Uvidíme, jestli se ještě neobjeví nějací borci.

23
dolores
Reagovat

ako to bude ked sa nakaza rozsiri aj do nasich krajin, budu zive kola v hale plnej divakov? alebo to urobia len v studiu?

24
Inbezka
Reagovat

@dolores: Dolores všichni diváci projdou screeningem a budou mít povinné masky:-)

25
Bezík
Reagovat

@Inbezka: Soutěžící také ! :-D

26
Bezík
Reagovat

Samozřejmě plynové !!! ;-)

27
Tomáš
Reagovat

Úplně už vidím Haberu nebo Mareše jak s rouškami hodnotí soutěžící v živácích. To by byl teda fakt mazec.

28
Filip
Reagovat

@Tomáš: Oni patri mezi ty okruhy lidi, co si vetsinou delaji z „obycejnych“ lidi nosici rousky/respiratory prd*l, takze ocekavam, ze jako hrdinove bez rousky/respiratoru, ikdyby tu byly tisice nakazenych.

29
Tomáš
Reagovat

Škoda je toho Reného, rockeři jsou potřeba. To by skvělý týpek a i s tím hlasem se dalo pracovat, já bych ho pustil dál. Líbil se mi i víc než ten kluk od koní i když ten taky nebyl špatný. A teď ta slečna aktivistka je taky vcelku zajímavá a mám z ní smíšené pocity, jsem zvědavý jestli ji Habera pošle dál nebo ji vyhodí.

30
libena
Reagovat

já bych reného klidně pustila dál. byl zapamatovatelný.
aktivistka mě nebere.
tak nějak dnes pořád nechávají haberu rozhodovat…blbě. fur kecá nějaký kraviny. a moc o zpěvu to není :-(

31
pimpa
Reagovat

Bagárová na pěst. Sorry, Vlado…

32
libena
Reagovat

@pimpa: jo souhlasím, dnes katastrofa (společně s haberou)

33
Tomáš
Reagovat

Dnes je to celý nějaký divný a slabý. Vidím že se vrátil Mrózek kterýho sem v Hlasu moc nemusel. Teď už docela vyspěl a o kluky mám v týhle show nouzi, tak třeba mu ještě budu fandit. Ten odbarvený blon´dák Fanta taky nebyl úplně k zahození. Učitel co je teď dobrý i když fakt trochu staromódní. Ale postoupit bych ho nechal.

34
Prochor
Reagovat

Tifany Bigest je figura. Už chybí jen Chichi Tornádo.

35
Tomáš
Reagovat

Dnes mě fakt namíchli s vyhazovem Reného co zpíval Radioactive. Takže pro mě byl dnes nejzajímavější ten soutěžící, který ani nepostoupil. Aspoň že postoupil Jakub Hudák, ten mi taky přijde jako zajímavý týpek a jsem na něj zvědavý dál. Adéla co zpívala teď poslední to má pěvecky hodně zmáklý a hlas má brilantní ale myslím že jako zpěvačka nebude zrovna mým šálkem kávy. No bylo to dnes celé nějaké nezáživné.

36
Bezík
Reagovat

Teda dneska děs běs, další zbyteční exoti co postoupili. O to víc mě sere minulý nepostup Simony,

37
Monika
Reagovat

Dneska me zaujali dva soutezici, jednak ten kluk od koni. Jako nebyla to zadna hitparada co by me vystrelila z kresla, ale na uroven letosnich kluku to staci. Jednickou tohoto dilu je za me Nikola, nejvic si ji i pamatuji. V usich mi zni jeji hlas, pro me velmi zajimava barva hlasu, fakt se mi to moc libilo a ocekavala jsem jasnej postup…Vubec nechapu ty kecy o aroganci a tak, necitila jsem z toho vubec nic. jo n salamu to mela, ale ze by z ni vyzarovala nejaka drzost nebo tak, to ani nahodou. pro me vlastne patri z holek k nejzajimavejsim zatim.

38
Monika
Reagovat

v Hlase jsem Mrozka zrala, byla to moje jednicka te rady, ale dneska z nej mam smisene pocity. Vlastne nevim co prijde dal, dam mu jeste sanci. A jeste jsem zapomnela na jednu soutezici v klobouku sabrine nebo tak nejak, ta mela dobrou image i pevecky mi nevadila, urcite dobry postup.

39
Mila1
Reagovat

Mně se líbil David – kluk od koně – asi tím, že jako jeden z mála zazpíval čistě a má pěkný silný hlas a celkově je to osobnost. Potom ta holčina s kloboukem – Sandrine – byla zajímavá.
Nikola na mne naopak působila hodně divně, jakoby byla pod práškama, takový divný pohled a nepřesvědčivý výkon.
Celkově to ale včera byla jedna velká slabota.

40
Sa. I.
Reagovat

@Mila1:

Přesně takto, slovo od slova moje pocity.

41
Tomáš
Reagovat

Měl postoupit René. Docela mi připomínal Mira Šmajdu v jeho začátcích. Takový zajímavý týpek jim tam přijde a oni ho pošlou domů. Nebyl pěvecky dokonalý ale mohli mu pomoct se zlepšovat, od toho ta soutěž přece má být. Obávám se že příště se už nepřihlásí, jestli vůbec ještě nějaká SS bude. Pro mě to fakt byl nejzajímavější týpek co tam včera byl, to by aspoň bylo fandění v živácích. Tohle rozhodnutí mě fakt štve. Jinak to byla včera vážně docela bída no.

42
Patrik
Reagovat

@Monika: vzdyt tam žádný mrazek nebyl :D

43
DJ Vlado
Reagovat

Rekap je venku :-) Očekávám zuřivý nálet fanynek Adama Mišíka, ale i děkovné dopisy za doporučení vynikajícího pečeného kolínka v hospodě Mezi Lány v Jinonicích :-D

Přidat komentář