Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2018, 1. semifinále (kluci): První pětka finalistů je známá

1. Květen 2018 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

SuperStar 2018 Top 5 kluci

Živé přenosy letošní SuperStar odstartovaly v neděli prvním semifinále, které se odehrávalo v jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřících. V tomto semifinále se o postup do finále utkala polovina semifinálové dvacítky, konkrétně pánská desítka. Jaké výkony kluci předvedli? Překvapil nějaký outsider? Zklamal některý favorit? A jak finální pětice kluků vlastně vypadá? Na tyto a mnohé další otázky vám již tradičně odpoví DJ Vlado a Scalex ve svém rekapu.

Společná píseň + hvězdný host: Adam Mišík

zpívali: Adam Mišík – V tobě

DJ Vlado: No fujtajbl, to byla ale ultimátní sračka. Z kluků to ladilo jen Richardovi s Kristiánem a Adam Mišík nezpívá, ale vypouští teplý vzduch. Ostatně i v show Tvoje tvář má známý hlas měl jen jediné vystoupení, kterým mě zaujal (Miley Cyrus), zbytek byl těžký průměr. No nic, radši pryč od toho k výkonům semifinalistů.

Scalex: V případě Adama Mišíka dopadlo jablko hodně daleko od stromu a geniální hudební geny jeho otce se do potomka nepropsaly. Podle mě by Adam v tomto ročníku vypadl už na castingu a to letos brali fakt každé jelito. Kvalitě zpěváka odpovídala i kvalita písničky. Ne že by dřívější společné písně byly úchvatnými kousky určenými pro věčné zachování v rámci kulturního odkazu lidstva, ale “mířidla” si pamatuju doteď, zatímco tuhle mišíkovinu jsem zapomínal ještě v průběhu poslechu. No a protože se mi ji naštěstí povedlo zapomenout, tak už k ní nemám co dodat.

Richard Chovan

zpíval: Hozier – Take Me To Church

DJ Vlado: Vzhledem k tomu, že se semifinále odehrává v kostele, bylo od začátku jasné, že jako první vystoupí Richard, jelikož tato píseň k tomu přímo vybízí. Přiznám se však, že jsem od Richarda čekal trochu víc. Začátek byl na jeho poměry nejistý, a až v prvním refrénu to byl teprve ten starý zlatý Rišo, kterého si pamatujeme z minulých kol. Richard má to štěstí, že je natolik muzikální, že u něj každá chyba působí tak, jako by to do té písně patřilo. Rozhodně to nebyl žádný průšvih, ale ani touchdown. Solidní otvírák, nic víc, nic míň.

Scalex: U vyzpívaného muzikanta bych čekal menší porci trémy, která ovlivnila kvalitu začátku písně. Nicméně to chápu, něco jiného je běžný koncert, který máte pod svojí kontrolou, něco jiného je soutěž živě přenášená televizí, kde když něco pohnojíte, hned to vidí diváci dvou národů. Richard naštěstí tu minikrizi překonal a podal naprosto profesionální výkon. Obávám se ale trochu, že tohle “podávání profesionálních výkonů” nemusí stačit – diváky vždycky víc brali outsideři, lidé s HLP a lidé, kteří se nějak vyvíjeli. Na diváky platí emoce, ne racio (totéž bohužel funguje i u voleb), proto technicky schopný Richard může časem narazit na to, že ho porazí nějaký “šeps”, který bude mít zpívání tak trochu na háku, ale lidi to chytne.

Bryan Gandola

zpíval: Queen – Bohemian Rhapsody

DJ Vlado: Pro mě osobně největší zklamání večera. Čekal jsem, že to bude touchdown, ale vylezlo z toho jen prázdné karaoke. Takhle sterilní podání Queenů jsem ještě neslyšel, byla to v podstatě jen informace o tom, jak jsou v té písni tóny, ale necítil jsem v tom vůbec žádnou emoci. Bryan je z kluků technicky nejlepší zpěvák, nicméně v jeho zpěvu zoufale chybí sex-appeal. Po tomto výkonu bych se bez něj ve finále obešel, i když jeho technické kvality uznávám.

Scalex: Další ukázka toho, že technika nestačí. Bryan sází tóny s naprostou jistotou, v tomto ročníku je asi jediný, kdo má výrazný, silný falzet a do každé písně jde s maximálním nasazením, ale opět tam chybí emoce. Bryan zpívá všechno dost stejným stylem. K tomu připočtěme problematickou komunikaci (nic proti Bryanovi, ale soutěžící by měli vládnout češtinou nebo slovenštinou aspoň na úrovni Victora Peeterse). Myslím, že Bryan měl být příjemným zpestřením před semifinálových kol, už v semifinále je to trochu napováženou, no a postup do finále mi přijde zhola zbytečný.

Dominik Gerda

zpíval: James Blunt – Carry You Home

DJ Vlado: První příjemné překvapení. Ačkoliv Dominikova „dívčí“ barva hlasu stále není můj šálek čaje, tak se mi především líbilo, že do této v originále celkem nezáživné písně dokázal dostat svou „showmanship“ a bavil mě mnohem víc než nudný originál. Tímto výkonem si Dominik hlasitě řekl o finále.

Scalex: V minulých kolech jsem měl s Dominikem velké problémy, i když od počátku jsem dával najevo, že je to hlavně můj subjektivní problém. Nicméně moje výtky směřovaly primárně k přehnanému důrazu na image a oblékání – já mám prostě raději šedé myšky, které šokují dokonalým zpěvem, než “vystajlované” až “přestajlované” hvězdy, které pak něco chabě kníkají na pódiu. V tomto kole mě ale Dominik vcelku potěšil v obou směrech, jak ve vizuálním, tak v pěveckém. Touchdown to rozhodně nebyl, ale příjemně odzpívaná píseň a hlavně – s dobrým výrazem. Když Dominik dozpíval, bylo mi jasné, že máme dalšího finalistu.

Marek Motalík

zpíval: Adele – When We Were Young

DJ Vlado: To si jako Marek myslel, že si mě získá, když si místo kšiltovky vezme klobouk? Zlatý voči. Jeho výkon byl rozhodně lepší, než jsem čekal, Marek zazpíval solidně a nepřeháněl to ani s pohledy do kamery, takže se Adele na liposukci obracet nemusela, nicméně v rámci večera to byl jen průměr, což je z velké části způsobeno tím, že Marek nemá oproti jiným klukům zajímavou barvu hlasu. Ještě před vystoupením mě však vytočil Markův medailonek, tolik nabubřelosti pohromadě se jen tak nevidí, a kdyby se točil remake Mrazíka, Marek by byl těžkým aspirantem na roli Ivánka, přestože není blonďák. Ačkoliv Marek není špatný zpěvák, tak kvůli všem excesům kolem mi ve finále chybět nebude.

Scalex: Stylizované medailonky, kde evidentně cvičené opičky plnily pokyny štábu, raději nehodnotím. Kladně ovšem hodnotím to, že Marek odzpíval píseň velmi slušně a taktéž si dal pozor na výraz (jak zpěvu, tak tváře). Ovšem ty jeho cukrbliky před písní, po písni, prostě kdykoli ho zabírala kamera, to je prostě na mě moc. Jestli Marek ještě v něčem potřebuje dozrát, pak je to právě tohle. Chovat se umírněněji, přirozeněji, netlačit tak na pilu. Ono to jde – možná si ještě vzpomenete na Honzu Šmikmátora, který zpíval a tvářil se na castingu takovým dosti vlezlým způsobem a i když nezpíval špatně, daleko se nedostal. Dnes (s lehce pozměněným příjmením) patří k uznávaným a oblíbeným českým jazzmanům.

Petr Borkovec

zpíval: James Bay – Hold Back The River

DJ Vlado: Výkon jako na houpačce. Velmi dobrá místa střídala silná zaváhání, zvláště pak ve slokách, ve kterých jsem měl pocit, jako kdyby Petra někdo škrtil. Celé toto vystoupení bylo pro mě v mnoha směrech neuchopitelné, ačkoliv Petrovi neupírám jeho barvu hlasu a drajv, který má ve vyšších polohách. Petr mi ve finále nevadí, ale raději bych na jeho místě viděl jiné.

Scalex: Mám pocit, že se Petr trošku lekl toho, jak je škatulkován do pozice rebela a “zlého” kluka a držel svůj projev víc na uzdě. Možná v tom ale byl i respekt z písničky, protože ze všech deseti semifinálových songů je tato rytmicky zdaleka nejsložitější. A Petr ji zvládnul, se všemi jejími úskalími. Ono se to možná při poslechu nezdá, ale tam je TOLIK míst, kde se dá škobrtnout, kde se dá nastoupit pozdě nebo brzo, kde se dá rytmicky rozejít zpěv s kytarou, zkrátka za mě dobře odvedená práce a zasloužené finále.

Jakub Pružinský

zpíval: Ed Sheeran – I See Fire

DJ Vlado: Suverénně největší překvapení večera. Dosavadní outsider, který předchozími koly procházel s odřenýma ušima a vždycky bojoval s trémou, neskutečně zabojoval a hlasitě si řekl o finále. Především a capella úvod a refrény byly excelentní, přičemž Karolíně Přibylové se Jakub minimálně vyrovnal a je už jen otázkou vkusu, kdo jaké provedení preferuje. Na Jakubově příkladu je dobře vidět, že v semifinále začíná každý soutěžící od nuly a předchozí výkony se neberou v potaz, přičemž Jakubův posmrtný atentát na Lennona z duelu byl tímto vykoupen. Na Jakuba jsem ve finále velmi zvědavý, jestli dokáže udržet nasazenou laťku, nebo jestli byl jeho semifinálový výkon jen úletem nahoru a opět ho semele tréma. Každopádně si ale za tento výkon finále právem zaslouží.

Scalex: Popravdě moc nerozumím té Jakubově trémě. Věnuje se divadlu, takže vystupovat před lidmi a nosit kůži na trh musí být zvyklý. Zpěv je sice ještě trochu jiná kategorie, ale práci s trémou by měl mít člověk už zvládnutou. Ale částečně to chápu – na divadle je člověk schován za určitou roli, sám to znám z jedné své aktuální práce, kde se mi jako postavě mluví před lidmi lépe, než kdybych byl sám za sebe. Ale zpět k Jakubovi. Naprosto úžasný, jemný, citlivý přednes, i ten falzet byl plnější než u jiných účastníků, budování atmosféry se povedlo. Nejlepší výkon kola, jednoznačně. A diváci to evidentně cítili taky.

Kristián Révay

zpíval: Joe Cocker – Unchain My Heart

DJ Vlado: Návrat krále Kristiána (ovšem ne toho z Gumídků). I když to zvukař místy prasil nejvíc ze všech vystoupení, tak Kristiánovo podání Cockera bylo absolutně skvělé a zároveň osobité. Kristián to oproti předchozím dvěma kolům nepřeháněl s tlačením na pilu, k čemuž Cocker často svádí, a decentně si zachrčel jenom tam, kde to bylo potřeba. Kristián navíc předvedl perfektní dynamiku, kterou by mu někteří jeho kolegové mohli závidět. Osobně dávám Kristiána na první místo těšně před Jakuba, což je v mnoha směrech dáno písní. Kristiánův nepostup je podle mě ten vůbec nejnespravedlivější z celého večera, jelikož za tento výkon by si býval finále opravdu zasloužil.

Scalex: Tohle není zrovna skladba do kostelní akustiky, docela by mě zajímalo, jak to znělo na místě. Zpočátku měl Kristián trochu problém s lehkým zpíváním pod tónem, ale vše včas vyrovnal. Chraplák měl pod kontrolou, rozhodně nejel na maximum a na plný tlak, což by se nehodilo. Skladbu hezky vystavěl až po závěrečné zklidnění. Pořád se ale nemohu zbavit pocitu, že Kristián “zahviezdil” na castingu a pak už nikdy laťku nepřeskočil.

Tomáš Karlík

zpíval: Go Go Dolls – Iris

DJ Vlado: Průšvih večera. Ve srovnání s touchdowny, které v této písni předvedli Bea Miller a Martin Šafařík, bylo Tomášovo podání jen velmi slabým čajíčkem. Místy z Tomáše vycházel spíš teplý vzduch a kromě jednoho místa, kde se do toho trochu opřel, zpíval celou dobu totálně při zdi. Tomáš je šťastlivec, který vytěžil z nedostatku českých kluků v soutěži, nicméně většině svých kolegů kouká hodně z dálky na záda.

Scalex: Výborná aranž písničky, s níž bohužel výkon zpěváka absolutně nedržel krok. Tohle vyžaduje mnohem větší dynamické rozpětí, než na jaké Tomáš technicky má. Do semifinále to nebylo, nicméně pořád je Tomášův výkon lepší než běžné “karaoke” a “školní besídka”, ke kterým jsem mnoho výkonů v Superstar přirovnával. Když bude Tomáš v budoucnu zpívat, ostudu si tím neudělá, ale díru do světa nejspíš také ne. Možná na pár semifinalistů čeká “efekt Debbi”, ale na Toma bych nesázel.

Victor Peeters

zpíval: OneRepublic – Love Runs Out

DJ Vlado: Další příjemné překvapení. V sáčku, které měl Victor na sobě, sice vypadal, jako kdyby se ucházel o roli inspektora Javerta v muzikálu Bídníci, nicméně jeho vystoupení bylo mnohem lepší než jsem čekal. Victor do toho dal potřebnou energii, nepřeháněl to s teatrálností, a i když mu ke konci docházel dech, tak to by slušný výkon. Pořád si sice myslím, že Victor je průměrný zpěvák a ve finále ho nepostrádám, ale za své semifinálové vystoupení se rozhodně nemusí stydět.

Scalex: Já s Victorem neměl problém od začátku a i jeho bych s klidem vyměnil za Bryana, když už teda měl být v soutěži nějaký cizinec. Do skladby se opřel s chutí, předvedl pár nových poloh, které zatím v soutěži neukázal, dopřál si samozřejmě i svoji “podpisovou” techniku klouzání dolů na konci tónů, což používá často (a možná se tím vylhává z některých technik, v nichž si není jistý). Asi by ve finále byl mezi prvními odšedšími, ale stejně si ho zasloužil.

Matej Barko

zpíval: Sam Smith – I’m Not The Only One

DJ Vlado: Jelikož byl Matej zlatým hřebem večera, tak jsem čekal, že jeho vystoupení bude bomba. To se však bohužel nekonalo a Matej zůstal celkem daleko za očekáváním. Falzety nezvládl a místy dost bojoval s rozsahem. Matej má však natolik příjemnou medovou barvu hlasu, která ho vytáhne z každého průšvihu, tudíž ho ve svém žebříčku řadím i před některé kluky, kteří objektivně zazpívali lépe. Škoda, že si nevybral něco ve své barytonové poloze, to by měl větší šanci na postup. Takhle mu zůstala brána finále uzavřena, což mě vzhledem k jeho barvě hlasu mrzí.

Scalex: Tohle bolelo. Naprosto impotentní falzety, značné problémy ve výškách, neskutečně sevřený krk, který se maličko otevřel až ve druhé třetině skladby, aby se na závěr zase zavřel. Nevím, zda si soutěžící songy mohly vybírat, mám dojem, že je dostali přidělené, o čemž svědčí i to, že právě spousta zpěváků se musela poprat s falzety, na které neměla. Matejův výkon v této skladbě byl rozpačitý, rozhodně to nebyl zlatý hřebejk večera, ale on zkrátka takovouto chodúrovinu zpívat nemůže.

Pořadí výkonů podle DJ Vlada:

1. Kristián Révay, 2. Jakub Pružinský, 3. Dominik Gerda, 4. Richard Chovan, 5. Victor Peeters, 6. Matej Bartko, 7. Petr Borkovec, 8. Marek Motalík, 9. Bryan Gandola, 10. Tomáš Karlík

Pořadí výkonů podle Scalexe:

1.Jakub Pružinský, 2. Petr Borkovec, 3. Richard Chovan, 4. Dominik Gerda, 5. Kristián Révay, 6. Victor Peeters, 7. Marek Motalík,  8. Bryan Gandola, 9. Matej Bartko, 10. Tomáš Karlík

Hvězdný host: Ladislav Angyal

zpíval: Krása hudby (vlastní píseň)

DJ Vlado: Miláček národa už sice ze SuperStar vypadl, tak jeho popularita je natolik veliká, že ho Nova s Markízou prostě nemohly nepozvat jako hvězdného hosta. Jeho poslední píseň je zatím jeho nejdospělejším počinem a opět je vyloženě chytlavá. Laci prostě dokáže přenášet na lidi pozitivní energii, což je v dnešní době velká vzácnost. Když jsem viděl, jak se na Laciho usmívala má srdcovka Zuzka Chalupová, tak jsem na něj málem začal žárlit. V této chvíli je jasné, že letošní SuperStar bude mít dva vítěze a Laci je prvním z nich.

Scalex:  Laci je prostě zlatíčko, nicméně všechna jeho hudba je samozřejmě to nejjednodušší klišé pro mateřské školky, a platí to i pro texty a rýmy, které jsou všechny ve stylu AABB a bez větší jazykové invence nebo snahy o větší libozvučnost. Takže tímto končím s vyjadřováním se k Lacimu jako k hudebníkovi, protože jestli mě něčím zaujal, tak vším tím nehudebním. Skromností, pracovitostí, neskutečným pozitivismem a tím, jak se dokáže vzepřít i neradostným podmínkám, ze kterých vzešel a v kterých žije (snad už se to nějak mění).

Kdo postoupil do Top 5 kluků?

Leoš nejprve vyhlásil prvního postupujícího díky hlasům diváků, kterým se stal Jakub Pružinský. Pak už vybírala porota, Matěj poslal do finále Bryana Gandolu, Katarína Petra Borkovce, Ben Richarda Chovana a Paľo Dominika Gerdu. Zbylých pět kluků muselo tím pádem soutěž opustit, což mě zamrzelo především u Kristiána a Mateje.

Hodnocení 1. semifinále podle DJ Vlada:

Nedělní večer pořádně zamíchal kartami, a pokud se něco naplno ukázalo, tak je to fakt, že v této soutěži nemá nikdo nic jisté a zvlášť v semifinále se začíná znovu od nuly, zvláště pak Jakubovo vítězství toho bylo jasným důkazem. Škoda jen, že diváci nerozhodovali o všech pěti postupujících. CO se týče zpracování, tak nic nového pod sluncem – kapela hraje výborně, zvukař je stále na zabití. Svůj návrat do SuperStar absolvoval i Leoš Mareš, který už však působí dost vyčpěle a nepodal takový výkon jako ve své zlaté éře. Moderátorka Jasmína Alagič byla v prvním přímáku prakticky neviditelná. Porota taky neprošla žádnou výraznou změnou oproti předtočené části, snad jen Matěj občas hodnotil dost mimo (zkritizoval Kristiána, vychválil Tomáše) a Katarína oproti předtočené části výrazně vyměkla. Příští týden se finálová desítka zkompletuje a z druhého semifinále postoupí pětice dívek. Které to budou, to se dozvíme už v neděli.

Hodnocení 1. semifinále podle Scalexe:

Letošnímu ročníku už jsem našel výstižnou přezdívku: “Ročník impotentních falzetů” – skutečně za celou éru Superstar jsem ještě neslyšel tolik špatných falzetů v jiných fázích soutěže než u castingu. Není to ale jen chyba zpěváků, přijde mi, že štáb si řekl: “Hele, ti kluci jsou jelita na falzet, pojďme jim do playlistů nasázet samé falzetové fláky!”  Samozřejmě pokud nemáte hlas na falzet a pokusíte se o falzet, výsledkem je komické kníkání, u nějž buď nezvládnete intonaci, nebo když zvládnete, tak poklesne hlasitost oproti normální poloze o 80 %. I v klukovském semifinále bylo nemálo takových momentů, nejvíc se to bohužel projevilo u Mateje, kde vidím výběr písně jako zásadní věc, která ho potopila (a fakt by mě zajímalo, jak volnou ruku soutěžící měli).

Leoš Mareš působil trochu unaveně, koukal do scénáře víc než kdy předtím, přesto pořád dokázal, že má smysl si ho pro podobný projekt najmout. Bohužel když máte Leoše, je těžké najít někoho, koho postavíte vedle něj. Adela Banášová byla asi jediný člověk, který dokázal držet krok s jeho typem humoru a občas ho dokonce předčit, Tina zase bodovala svojí upřímností a tím, že soutěžícím dělala něco jako starší ségru. U Jasmíny zatím cítím jen modelkovskou vyumělkovanost a křeč. Viděl jsem ji v jiných pořadech a tam i nevadila, takže možná jen není kompatibilní se Superstar. Leošovi nebude umět sekundovat, takže to prostě bude “sošná modelka na pódiu”, ale to mi přijde jako role zbytečná.

Výborný výkon podala kapela. Tady produkce nikdy neriskuje a vždy si najme výborné spolehlivé muzikanty, kteří svým umem dokážou soutěžící podržet. Někdy i při chabém pěveckém výkonu máme ze skladby poměrně dobrý pocit, protože kapela to zachránila svojí prací.

Na druhé semifinálové kolo se netěším, protože zatímco u kluků jsem tolik favoritů neměl, u holek je to jiná, tam bych jich do finále poslal alespoň osm. Takže ten masakr asi hodně opláču. Ale jak neustále zdůrazňuju já a několikrát i porotci – ta soutěž je jen jedno velké zviditelnění a i ten, kdo vypadne mezi prvními, to může využít a rozjet to ve velkém, dokud se na něj myslí. Nejeden ze soutěžících využil i to mezidobí mezi natáčením předtočených částí pořadu a mezi tímto živým kolem a vrhnul na internet nějaké nové klipy, covery, skladby. I pětice kluků, kteří nepostoupili do finále, má pořád šanci využít tu aktuální pozornost publika a odvést si své fanoušky třeba na svůj web, socsítě nebo juťubko a tam s nimi dál pracovat.

 

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 158
1
dolores
Reagovat

Podla mna najlepsie pochopil dynamiku Jakub

2
Bezík
Reagovat

Hezký rekap. Já si nemyslím, že Jakub je až takový trémista, jak by se mohlo zdát. To by nemohl dělat divadlo (a asi ani nechtěl). On jen musí umět roli, a to byl v předchozí části SS problém. Tam evidentně měli zatraceně málo času na to se skladby naučit (a podle toho taky kolikrát vypadalo). To je disciplína, ve které Jakub propadá a to ho přivádělo do extrémního stresu. Pokud ale roli umí, je velmi dobrý a v pohodě. Kristiána je mi taky líto, rozhodně měl postoupit místo zcela zbytečného Filipínce, byť se mi jeho vystoupení až tolik nelíbilo. Tohle chce trochu bluesového cítění (byť to blues až na úplný začátek není) a to Kristiánovi myslím není dáno. Ale solidní výkon to byl.

3
J
Reagovat

Opat zopakujem svoju TOP 5:
1. Jakub
2. Kristian
3. Dominik
4. Richard
5. Petr

Kristian sa aj mne velmi pacil, ale Jakub s tou piesnou zahviezdil tak vyborne, ze ho musim dat na prve miesto. A obaja ma velmi prekvapili spolu s Dominikom v tom dobrom. Isteze aj mne bude Kristian chybat vo finale. Bola by som zvedava na jeho dalsi rast, pretoze na rozdiel od Richarda sa mal kde posuvat. A bol mi aj tak ludsky sympaticky, na nic sa nehral. No co uz. Vdaka za Mika Shinodu a jeho hudbu. On spomina na Chestera a ja pri jej pocuvani na Kristiana POST TRAUMATIC. Tragediou je smrt niekoho a nie nepostup v SS.

Ked uz dojde na finalove kola bola by som rada, keby to produkcia nechala na divakov. Som totizto zvedava, ktory zo SK chlapcov dojde najdalej. Osobne tipujem Jakuba. Ale bojim sa, ze produkcia preferuje Richarda. Bola by som vdacna keby vsetkym dali vhodne songy a ziadne odstrelujuce vybery a nechali to naozaj na divakov.

4
J
Reagovat

Cudujem sa, ze nikomu z dievcat produkcia nevybrala na semifinale PRAYING – KESHA. Velmi emotivny song.

5
Bezík
Reagovat

@J: Ono už je někde napsáno, co každá bude zpívat ?

6
Rena
Reagovat

třetí singl brněnské pop-rockové skupiny Adam Kukačka Band s názvem Než přijde den. https://www.youtube.com/watch?v=Qxz6u4jXRw0&feature=youtu.be

8
jab
Reagovat

@DJ Vlado:
Upřímně jsem čekal, že nikdo z postupujících nebude hůř jak 1. pod čarou. Jsem zvědav, jak začachruje porota/produkce u holek.

9
Ally
Reagovat

@DJ Vlado:
A mě to zas tak nepřekvapuje, pořadí Viktora. Psala jsem už předem, že se bude písničkou odlišovat
Jak píše Vlado nepřeháněl to s teatrálností a jestli je to i o tom, že se má člověk bavit, já se bavila
Podobně s Borkovcem, i když to je trochu méně dirty pleasure :)
Chápu co na něm některým / ženám / tady vadí..ale celkově má něco, proč ho chci /zatím/ vidět dál

Spíš mě překvapuje, že byl Dominik tak dole, možná si Tomáš spletl číslo ?:)
Asi hlasovalo přece jen větší než malé množství diváků..

10
Prochor
Reagovat

Mně by zajímalo co budou v neděli zpívat holky. Už se to ví ?

11
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: Mně to zas tak moc šokující nepřipadá, na všech soc. sitích se drží tryzna za úžasného, jedinečného a nejsympatičtějšího šoumena Vitora Peeeeterse…..ještě, že tam tu porotu máme, jinak bysme se ho nezbavili. A Laciho taky ne, :-D Asi si pamatuješ, jak v SS 2011 porota v čele s Haberou pustila dál jen tak z legrace Šepse a pak se ho nemohli zbavit? A málem to celé vyhrál… :-D :-D :-D
Jinak nesouhlasím s tvým nadhodnocením Kristiána, ani v SF ani předtím už nezazpíval nic tak dobře, aby to bylo na postup :-)

12
Piha
Reagovat

@DJ Vlado-vidim ze nejsem jedina kdo pouziva prirovnani vydava jen teply vzduch, psala jsem to uz pod minuly clanek.:)

13
Monika
Reagovat

Me ten Viktor neprekvapil, sama jsem ho mela pateho a hrala roli i ma nesympatie k nemu :-)) On mel vyhodu, ze sel vzadu a taky mu vyrazne pomohl Ben. Hlasujte pro nej, porota ho nema rada, poslete ho tam vy. To byl dost silny moment. Takovej protest jako v politice proti Andrejovi a Zemanovi. me nejvic prekvapil Dominik, ze bude tak nizko jsem neocekavala ani v nejhorsim snu :-)) Kristian si nemel brat vykopavku a rockovej song, to se proste do tehle show nehodi, navic si myslim, ze mu uskodil i vek, vypada starsi, to same Richard, i on je dost nizko, myslim, ze tatinkove a maminky vyleti brzo.

14
Monika
Reagovat

Kazdopadne pro Viktora je to kruty, musi bejt nastvanej, byt druhy a nepostoupit masakr.

15
Luke
Reagovat

@Prochor:
Viktorie Černíková : Ať žijí duchové -Dunky žalky a co já
Adéla Ferencová : Lunetic – Jsi moje máma
Aneta Horňáková : Mumuland
Zuzana Chalupová : Lucie – Panic
Ester Kubátová : Barbora Poláková – Nafrněná
Adéla Kvitová : Sagvan Tofi – Dávej ber
Timea Lacová : La Bouche – Be my love
Teeza Mašková : Ricky Martin – Livinˇ La vida Loca
Karmen : Petra Janů – Už nejsem volná
Eliška Rusková : Helena Vondráčková – A ty se ptáš co já

16
Luke
Reagovat

:-D :-D :-D

17
Scalex
Reagovat

@Luke: cože, on nebude nikdo zpívat Dvě malá křídla? 8^)

18
ales winner Karmen
Reagovat

co to je za playlist tomu nevěřím kde to zas Luke vyhrabal potom že já dělám nějaké konspirační teorie ale co je todle zač to nevím jak může zpívatKarmen Petru janů když měla zpívat Adele bud sem pod práškami a spím nebo nevím ale dokud to nebude potrzené tak tomu neuvěřím proč by to měnili

19
Scalex
Reagovat

Už jsem ukáp‘ rekap.

20
Monika
Reagovat

Za vyber songu nemuze uplne produkce. Co vim tak soutezici si jako kazdy rok vybrali dle sveho uvazeni seznam pisni, ktere by chteli zpivat a produkce jim ze seznamu nejaky zvolila. Mozna v nekterych pripadech byl cely seznam nevhodny a tak po domluve byla zvolena jina pisnicka. Nicmene castecna volnost tam rozhodne byla. A konkretne u Mateje je to uplne jednoduche, kdo sleduje jeho Instagram, tak moc dobre vi, ze Matej chtel tuto pisen hrozne zpivat. Kdysi tam daval odkaz presne na tu pisnicku s komentarem, ze tohle by si rad zazpival v superstar. Produkce mu vysla vstric.

21
Jana2
Reagovat

Mně je toho Viktora docela líto, v neděli se mi líbil, bavilo mě to. Ale je fakt, že Dominik je prostě zajímavější typ, Viktor je hrozně zapomenutelnej :(

22
ales winner Karmen
Reagovat

Monika ale sranda na tom je že tohle není asi pravda pokud vím tak se tady psali jiné věci že Ester má Demi Lovato Karmen Adele Fiflenka Cher apod… takže se mi to nezdá jedině že by zpívali po dvou skladbách jinak si to neumím vysvětlit

23
Monika
Reagovat

Chudak Tomas, az zjisti, ze Dominik skoncil u divaku az na osmem miste a je mu jasne, ze prave Dominik bude mit velky problem prezit vubec prvni finalove kolo. Tomas vzdycky posila svym oblibencum vyrazne hodne smsek, tak si tak rikam, jestli pro Dominika hlasoval vubec jeste nekdo jinej :-)))

24
Prochor
Reagovat

@Luke: Díky.

25
jab
Reagovat

@Monika: Na druhou stranu, po tomhle proláknutí výsledků se může Dominikův fanclub ještě zmobilizovat. Ale asi bude záležet, jestli na tenhle výkon naváže.

26
Luke
Reagovat

@Prochor: Není zač :-) Myslím, že kdyby zpívali, co sem psal, tak by se asi nikdo nedíval :-D
@Scalex: No to by nešlo, to by někdo potom zazářil až moc :-)

27
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: Tvl, tak nechybalo vela a Peeters je vo finale cez sms :D Zaujimali by ma este jednotlive rozdiely medzi poctom sms. Kedze teraz nehlasuje vela divakov ako kedysi, tak tie rozdiely mozu byt uz len v par tisococh. Tam uz staci len zmobilizovat zakladnu, a ak za Victora hlasoval cely Slovensky ludovy umelecky kolektiv (SLUK) :-), vratane pribuzenstva, a kazdy napr. plus minus po 100 sms (ako Tomas Dominikovi), tak par tisicmi hlasmi to mohli ovplyvnit . Ale nebudem spekulovat, ludia hlasuju podla aktualnych vykonov, a ten Victorov bol solidny, a ktoze uz poznal jeho cestu od kastingu po semi.

28
Prochor
Reagovat

@dolores: To můžeme taky spekulovat jestli pro Zuzanu bude hlasovat celá trubičkárna v Hořicích a podobně:-)))

29
Prochor
Reagovat

Tak jsem nakoukl na anketu která holka má postoupit (880 lidí zatím) a Eliška je až 4. První je Zuzana. http://superstar2018.nova.cz/clanek/nejlepsi-zpevcky-superstar-hlasujte-kdo-z-holek-by-mel-postoupit-do-top-10.html

30
dolores
Reagovat

@Monika: Co ty vies ako to bolo,..Po boji kazdy general :-)) mozno si Matej myslel, ze mu ten song pretransponuju nizsie, ale aj keby tu piesen zaspieval ovela lepsie, a isiel medzi prvymi, cim by sa mu stihlo poslat viac sms a bol by v hlasovani vyssie, nic by to nezmenilo na fakte, ze Dominik bol vopred urceny uchadzac :-)

31
dolores
Reagovat

@ales winner Karmen: budu spievat az po troch skladbach, a tretia ma byt operna aria ://

32
Monika
Reagovat

@dolores: Matejovi by nepomohlo ani kdyby sel mezi prvnima, vic hlasu by neziskal, v tom to neni. Viktor sel az devaty, nemel zadne PR, zadne fanousky z predchozich kol a skoncil druhy.

33
Monika
Reagovat

@Prochor: Ankety a realita je uplne jinde. Jakub a Viktor byli v anketach hoooodne vzadu. Ankety jsou ovlivneny PR prezentaci. Treba Ester nemela zadnou, cumim na Novu porad, videla jsem uz x reklam na Superstar, Ester tam nebyla jeste ani jednou. Presto verim, ze pokud zazari, dostane se u divaku vysoko. Drtiva vetsina lidi hodnoti aktualni vykon, malokdo ma vazby z predchozich kol. Takovych posuku jako tady v diskuzi moc neni :-))

34
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: Predpokladam, ze ak by Laci bol v semifinale, ludia by boli schopni poslat ho cez SMS :D

35
ales winner Karmen
Reagovat

dolores tak to je dobrý tu árii bych mohl vystřihnout i sám no každopádně to bude napínavé

36
Tomáš
Reagovat

Tak to mě překvapuje že hned ukázali výsledky diváckého hlasování ze Semifinále když s tím vždy dělali takové tajnosti. Navíc se to ukazovalo maximálně po skončení soutěže a ze semifinále ani to ne ale tady to asi další hlasování moc neovlivní protože kluci jsou stejně všichni hodně vyrovnaní. Co k tomu říct? No nasralo mě to s Dominikem, mě už fakt napadalo že ho poslali do Finále protože viděli že má hodně hlasů a to díky mě. Ale přecenil sem se, na tom sem hold moc malý pán abych nějak ovlivnil soutěž kde hlasují dva národy. Možná kdybych Dominika nepodpořil, skončil by ještě za Kristiánem, nevím no. Takže to zničilo mou teorii o tom že jsem mu do Finále pomohl já, musel být vybrán už dopředu. Ale aspoň mám jistotu jak to teda je. A jak sem předtím produkci proklínal za to že nenechají rozhodovat diváky, tak teď musím říct zaplaťpánbůh za to a díky vám, beru to vše zpět! Kdyby rozhodovali diváci tak tma Dominik vůbec není. Na druhou stranu ale Viktor by mi po nedělním výkonu ve Finále vůbec nevadil a klidně bych ho tam dal místo Borkovce a možná i místo Bryana. Teď mě teda dost štve že Dominik vyletí nejspíš už v prvním kole a při Double Elimination je to dost pravděpodobné ale s tím už asi nic neudělám. A mrzí mě i umístění Richarda, zasloužil si být určitě výš a před Borkovcem. No je to na nic no ale zas tak moc mě to stejně nepřekvapilo.

37
Jarda
Reagovat

@Monika: Doufám, že to tak bude. Na těchto soutěžích (pokud se tomu tak vůbec dá říkat) mi vadí to, že zhruba v polovině se vytvoří nekritické oslavování jednoho a naopak neustálé kritizování druhého. Např. ten druhý případ byl u Saary Aalto v loňském X factoru UK, ten první je letos u Elišky. Nic proti ní nemám, je velmi sympatická, ale nějaký úžasný talent to není. Pochybuji, že by zazpívala tak dobře tuto píseň jako tato 11ti letá holka:
https://www.youtube.com/watch?v=MmtfuxltrQs&start_radio=1&list=RDMmtfuxltrQs

38
Bezík
Reagovat

@Jarda: Eliška docela úžasný talent je a ne že ne. S tou ruskou dívčinou to nesrovnávej, vydrilovaná chuděrka s dětským hláskem, tohle úplně nesnáším, za to by se mělo snad trestat. Forma nade vše, obsah žádnej (pochopitelně, je to dítě), nikdo neví co s tím vším udělá puberta ale přesto ji vydrilujou k formální dokonalosti. Fujtajksl.

39
Monika
Reagovat

@Bezík: My jsme se zase shodli, to fakt neni mozny :-)) Co se to letos deje. No mne se to ruske devce vubec nelibi, vystajlovana umelohmotina, kam se hrabe na prirozenou Elisku. Holcicka ve videu ma i ty teatralni pozy herecky.

40
ales winner Karmen
Reagovat

Tomášku vidíš to děkuj produkci a moc jí děkuj protože si myslím že při 1 finálovém kole vypadne právě on

41
Bezík
Reagovat

@Monika: :D Asi skvrny na slunci, nebo prostě stárneme ;-) Lety se z tebe stane alternativec a ze mě komerčák :D

42
Tomáš
Reagovat

@ales winner Karmen: Ano vypadne ale Karmen Pál-Baláž si vezme sebou. :-)

43
ales winner Karmen
Reagovat

Tomáš no když myslíš´vymlouvat ti to nebudu myslím že ted příjdou na řadu ve finále kluci čili na vypadnutí Chovan Gerda a těsně za ním filipínec ale můžu se mílit

44
J
Reagovat

@Tomáš: Tomas, tvoj Dominik by mal teraz zacat mobilizovat svoj fanklub. Este ma dost casu. Mohol by si vziat priklad z Cadea: https://www.instagram.com/p/BiFoXtzhp1Q/?taken-by=cadefoehner

A nie je to na 100% iste, ze Dominik musi vypadnut ako prvy chlapec. Bude zalezat od vyberu piesne a tematickeho kola. Obavam sa, ze produkcia neodola dat Bryanovi nejaky rockovy song. Bryan nie je rocker. Je len technicky typ spevaka. Spomen si na A. Bonaobra a jej DEFYING GRAVITY. Aj z rockovej skladby na teba musi nieco liezt a to z Bryana na mna vobec nelezie. Richard je viac profesional. Asi som to prehnala prirovnavat ho k tucniaku na ladovci, ale z neho mam proste pocit akoby si drzal fanusikov od tela.

45
J
Reagovat

Nieco zaujimave som nasla na YT a zrejme ide o nasu Terezu Annu Maskovu: https://www.youtube.com/watch?v=HI6KuGR9UTM

46
Monika
Reagovat

@J: Pokud bude zpivat takove hruzy i v Superstar, vypadne predcasne, hned se mi vybavila Styblova, jako by tam stala misto ni.

47
Jarda
Reagovat

@Bezík: Tak tato chuděrka vyhrála poslední Hlas Ukrajiny a na svých videích má miliony shlédnutí, což se takové Elišce nikdy nestane. Ale nejde o to jak vypadá, ale o hlas, který má už ve svém věku téměř dokonalý. Talent se nedá nadrilovat, to snad uznáš. Ale v těchto soutěžích vlastně u nás ani tak o hlas nejde, hledá se osobnost, která je sympatická, emocionální, originální, skromná, aspoň trochu hezká, přirozená, zábavná a kdoví co ještě… Není to ale na jednoho až moc? Já se snažím na každém který něco umí vidět spíše to pozitivní, protože si nedovedu představit ani to, že bych měl (i kdybych snad zpívat uměl) předstoupit před tolik lidí a porotu s tím, že druhý den si počtu na nějakém Panáčkovi jak jsem byl hrozný atd. Asi bych k tomu měl jedinou větu -polibte mi….

48
J
Reagovat

@Monika: Vo finale vybera produkcia. Mozno vyvolenejsim davaju vyberat aj z niekolkych songov a ak s nou rataju daleko, rozhodne jej vyberu nieco lepsie nez je muzikal. Inak ma aj covery modernejsich veci. Mne sa najviac paci asi ten DIAMONDS od Rihanny byt Rihannu vobec nemam rada.

49
jardach pb
Reagovat

To, ze ukazali hlasovani, tim jasne rikaj, ze je jim uplne jedno, co si mysli divaci a dle me to maj dopredu narysovane…jen se divim sazkovym kancelarim, ze na to vubec vypisujou kurzy…

51
Ally
Reagovat

@Jai Kudo: Asi už se Habera poučil ze Šepse :)
Teda koukám do rekap že šeps ( a chodurovina ) už je pojem :).a já myslela , že Šeps je jediný svého druhu :))

52
Ludvik
Reagovat

Ahoj všichni, tohle není komentář ohledně Superstar ale nevím kde jinde se zeptat a dotaz směřuje hlavně na správce stránky. Zrovna včera přidali na Britský Netflix první dvě série reality show Love Island, která je teď v UK převážně mezi mladou generací velice populární. Chtěl jsem se zeptat zda o této show taky vydáte článek, nebo už jste možná vydali? :D Zrovna jsem v 8. díle první série a totálně tu show žeru… je to daleko lepší než Britský Big Brother a za 5 týdnů začíná nová série! A sledujete Love Island ještě někdo jiný? :D

53
jpp
Reagovat

Velice roztomilé video :-). Budoucí hvězda se pozná i v 11 letech:
https://www.youtube.com/watch?v=qNUp0opXtH4

54
J
Reagovat

@jpp: Podla mna je Eliska velky talent, ale pochybujem, ze ju producenti vo veku 15 rokov budu tlacit na vitazstvo. Keby mala Eliska 17 rokov ako Jordin Sparks ci Louisa Johnson tak o tom ani nepochybujem. Ten vek…

55
yeey
Reagovat

Poradi je celkem sok hlavne u Viktora a Kristiana :-O necekal bych, ze Kristian (podobny tip jako Lukas Adamec) u divaku tak tezce nezaboduje, vystoupeni mel sviznejsi nez vsichni ostatni a je dost zapamatovatelny. U Victora mohlo sehrat roli i to, co rekl Ben, at pro nej lidi hlasujou, ze zbytek poroty ho dal neposle. Pozitivne me prekvapil vysledek Richarda, cekal jsem, ze to bude spis on, kdo u divaku pohori.

Jinak nekdy touto dobou minuly tyden uz byl k dispozici seznam skladeb…….:-)

56
Monika
Reagovat

Docela mi vadi, ze porota nezohlednila vysledky hlasovani. Jsem sice rada za Dominika, ale objektivne vzit do finale cloveka, ktery skoncil az osmy v hlasovani divaku a zariznout druheho!!! semifinalistu no nevim nevim…navic je to Slovak za Slovaka…Pusobi to na me dojmem, ze porota uz mela dohodnute finalisty predem a vykon nehral prilis velkou roli. Obavam se, ze to tak bude i u bab a ctyrka Tereza, Eliska, Karmen, Zuzana jsou jasne bez ohledu na aktualni vykon. Je to videt i v reklamach v televizi, s ostatnima se nejak nepocita, Jasmina na konci minuleho dilu tez hovorila jen s temito divkami. Prakticky je volne jedine misto na sest bab, velmi doufam, ze ho urve Ester. I kdyz je nejvic opomijena, takovej Karlik v sukni, v anketach prohrava, suverenne nejmene viditelnej clovek.

57
J
Reagovat

@Monika: Ak sa ide na 3+2 tak si myslim, ze Aneta aj keby bola na 8.mieste v hlasovani. Ale suhlasim s tebou ohladne Ester. Podla mna je to najkrajsie dievca v SS, osobnost +ten jej hlas.

58
J
Reagovat

@yeey: Mozno niektorej z dievcat menia song na poslednu chvilu.

59
Bezík
Reagovat

@Monika: Nezohlednila ? Zohlednila až až, 4 z pěti je dost silné zohlednění, že si dovolila jednu výjimku se ti zdá moc ?

60
Monika
Reagovat

@Bezík: Jo zda, pokud je nekdo druhy!!! (a to nevime odstup ani, Mares rikal, ze to bylo dost vyrovnany), tak to je dost na povazenou…Kdyby vyhodili pateho Bryana, primhourila bych oci, ale dovolit si to u semifinalisty na druhem miste je hnus.

61
Prochor
Reagovat

Opět kuk na hlasování pro holky na ofiku.
Počet hlasujících je už 10x větší než minule 8775. A pořadí se hodně změnilo. Eliška je první s dobrým náskokem 2523 (29%) druhá Tereza má 1196 (14%) a Zuzana je třetí 1107 (13%).

62
Bezík
Reagovat

@Monika: Tak postupuje jen první a žádné další zohlednění nikdy nebylo vyřčeno, takže můžou klidně posunout všechny zezadu, to je v jejich kompetenci. To, že jdou 4 z pěti je až až, i když si myslím, že další pořadí na postupy žádný vliv nemělo. Jsem za to rád, protože na Victora ve finále bych se fakt koukat nechtěl. Někdy je potřeba „lidu“ zabránit v tom, aby dělal kraviny :D

63
jab
Reagovat

@Prochor: První tři za mne v pohodě. Akorát mě štve ten počet minusových hlasů pro Viktorii.

64
jardach pb
Reagovat

na facebooku už změnili i titulní fotku (výkon od čtvrtka reklamovat neděli), třeba se brzo dočkáme toho playlistu na neděli ;-)

65
Lucie
Reagovat

Podle me porota nevěděla výsledky hlasování…nebo rozhodně ne dřív než se dohodli,koho pošlou do finále…

66
J
Reagovat

Moj osobny nazor je ten, ze urcitych ludi mali vytipovanych uz od kastingu + SuperVyberu a po generalke sa zrejme produkcia rozpravala s porotou. Samozrejme nemohli na 100% vediet, ze Jakub postupi cez hlasy divakov. Ale podla mna ho aj tak mali medzi postupujucimi 5 chlapcami.

67
ales winner Karmen
Reagovat

za mně musí Karmen postoupit přes diváky pomocí sms hlasů a chlácholění Tomáška jak to má Karmen jisté je totální nesmysl budu za ní bojovat pošlu jí tolik sms kolik budu moci Karmen má Karmen ach jsem v němém ůžasu Karmen má Karmen jak je důležité vzkřísit a políbit tvou něžnou krásu jsi milá skromná nedáš se přitom vidíš jak mě je do pláče bojovat za tebe budu do poslední chvíle dokud mě budou zbývat chvíle o síle jsi vichřice všechny dáš protože milá moje Karmen milovaná na to máš ty jediná jsi už ted Star a za chvíli budeš ještě i Superstar

68
ales winner Karmen
Reagovat

a to nemusím ani vymýšlet různé dětské říkanky alá pošta laci angyal abych viděl že když bych chtěl můžu se tím taky živit … co to kecám no každopádně v neděli sem snad i večer příjdu protože mě budou zajímat názory jak to Karmen nedá a ona není tak dobrá ablablabla

69
jardach pb
Reagovat

http://superstar2018.nova.cz/clanek/odtajneno-v-semifinale-superstar-zazni-nejvetsi-hit-seznam-pisni.html?kapitola=1

Tak uz je playlist…prijde mi takovy divny…a mam podezreni,ze to prozrazuje i poradi na nedeli

70
ales winner Karmen
Reagovat

Jardach pb za mně stokrát lepší playlist než u kluků a absolutní radost a trefil jsem se když sem říkal že playlist holek jinak Karmen to dá tak že se z toho vy všichni tady poserete jinak u vystoupení fiflenky se radši odeberu si udělat třeba kafe jinak bych se asi poblil a jinak ani třeba tereza mašková nemá nic jistého a předpovídám že ona s eliškou se nakonec do finále ani nepodívají a že tam budou jména se kterými se moc nepočítá

71
Lucie
Reagovat

Zajímavost – Aneta Horňáková se asi inspirovala Terezy vystoupením v ČSMT, bude zpívat stejnou písničku At last..navíc ony 2 jsou kamarádky, to asi nebude náhoda. :D

72
jardach pb
Reagovat

@ales winner Karmen: na fiflenku jsem zvědav, protože se to bude porovnávat s jedním z nejdokonalejších vystoupení v britském x faktoru dle mě…jinak my se z toho neposerem, ale ty se asi budeš muset dívat přímo z mísy, když z ní tak uchcav….no dyť ty víš co….

73
dolores
Reagovat

Tak Ester ma definitivne odstrelovy song :-(, popravde to ani nepoznam . Timea naopak vyfasovala velky hit, ….:-O
Karmen, Tereza, Adela F., dostali hviezdne vypalovacky, tzv.postupove songy, takze je na nich, ci to pretavia do uspechu ….Zuzana, ak to nepohnoji, tiez. Eliska, nie som si ista piesnou, ale asi ju produkcia do finale bude chciet alebo s nou pocitaju, ze prejde cez divakov, no zaziarit, podobne ako Jakub by mohla Viktorie.
Osobne ma este bude zaujimat Aneta ako si poradi s Ettou.

74
Monika
Reagovat

Co to ma Ester za debilitu? V zivote jsem to neslysela, neznam ani tu zpevacku, je to ukrutna uspavacka hadu, nezajimave, bez naboje uplne, jsem dost nastvana, takovej grc.

75
ales winner Karmen
Reagovat

Jardach pb jojo vím co konkrétně myslíš

76
mia
Reagovat

Mno, ak by som mala hodnotiť výber pesničiek pre dievčatá len podľa môjho vkusu, tak je to čistá katastrofa. Ten strašný kaleráb Without You? Seriously?? Som sa osypala keď som to tam zbadala. A sračkoidná prerábka Power of Love je v mojom rebríčku niekde na úrovni Mariánskej priekopy spolu s You Don’t Own Me. Someone Like You je už strašne otravné, tú pesničku od Dua Lipa som v živote nepočula (chvalabohu) a z Cher ani Ella Henderson nevykúzlila zázrak, alebo ako sa u nás hovorí – z hovna bič neupletieš. Všetko uslintané, pomalé, otravné. Pre mňa z toho ešte najlepšie vyšla Ester, aj keď chápem, že ľuďom sa asi zdá neznáma tá pesnička (čo je to oproti Someone Like You, že?) Som vcelku skalný fanúšik (nikdy mi nejde žehlenie lepšie ako pri Superstar :-D) ale toto budem mať asi problém dopozerať. No ale keďže môj vkus je mikrokvapka v mori univerza, načo sa nad tým vzrušovať, že…:-D

77
Monika
Reagovat

tereza si vzala vyrvavacku do kostela nevhodne absolutne, lidi maji radsi balady, tyhle urvane songy, debilni vyber. Viktorie marja,m nic uspavavejsiho tam nema, uplne slysim ten useptanej a uknouranej hlas v te uknourane pisnicce. Carey je vykopavka, to nemusi vubec fungovat. nejlepsi vyber ma podle me jednoznacne Karmen.

78
dolores
Reagovat

@Monika: to je spevak, nie spevacka :-)

U Terezy bolo jasne, ze pojde robit atletiku hlasiviek, a dost divakov na toto prave leti

79
Pája
Reagovat

Playlist holek je zajímavý, hlavně holky jsou letos mnohem zajímavější než kluci. Moje favoritky: Viktorie, Adéla F., Adéla K, Zuzka, aneb go go zajímavé hlasy, ale stejně v neděli všechny vyletí :(

80
ales winner Karmen
Reagovat

Monika vždyt to říkám pořád že Karmen má tutovku a megasong který když opravdu to tam dá a to opravdu s vervou tak se dostane s přehledem na 1 místo a postup má prostě jistý kdoví já teda tipuju s 1 místa Karmen z dalších to může bejt kdokoliv a produkce-porota může strašně zamíchat kartami v tuto chvíli vidím na vypadnutí Terezu Viktorii Adélu F a doufám budu si moooc přát aby i fiflenka ale tam se opravdu obávám zásahu z jiných míst jinak v pondělí opět tady aktuální postřehy z semifinálového dílu a tentokrát to asi bude fakt doost výživné

81
Monika
Reagovat

@dolores: :-)))) ok, jsem z toho byla nejak rozrusena…cesky divak neni americky, u nas ten americky styl zpevu moc neleti, tereza bude jak sirena predpokladam, ja si nemuzu pomoci, ale porad mi z toho vychazi nejlip Karmen. Timea a Adela hruza, jitrnice ma slusnou vykopavku milionkrat prezpivanou.

82
Petr
Reagovat

To jako nepoznate another love od Toma Odella? Ester ma prave jeden z nej songu, podivejte jak krasne to dala Elodie z Voice of France, s tymhle songem se neda nezazarit, naopak nechapu, Adela Kvitova ma song ktery je sice HIT ted ale neda se snim nic delat, a proto si myslim, Adel ma hluboky krasny syty hlas ale ten se v te pisni neda prodat a nepostoupi.
https://www.youtube.com/watch?v=CVK5bxh6om8

83
dolores
Reagovat

@Monika: tak Timea ma podla mna velmi efektny song, prerabku zo 60th, ktora sa dost uchytila mozno vdaka rapu, co tam ako to uz dnes byva doplnili… Timea tam ma pasaz na svoj mecivy hlas a potom refren je taky naliehavy, silny, IMHo song, ktorym by mohla zamiesat karty

84
Monika
Reagovat

@Petr: Zajimava zpevacka, dobre zpiva, ale ten song je naprosta nuda, porad jsem cekala, ze bude nekde gradovat, prijde nastup na refren a furt nic, postupne to omrzi a clovek to ani nevnima. Ester je celou soutez upozadena, potrebovala by vyrazny song, aby na sebe upozornila, tenhle to rozhodne neni.

85
J
Reagovat

Tak za mna. Hovorte si co chcete. Chlapci mali lepsi playlist. Ak to vyberala produkcia, tak odviedli mizernu pracu. Tieto songy ma urcite nepresvedcia v nedelu vecer utekat k telke a pustit si semifinale dievcat nazivo. Skoda.
Zuzana neprekona touchdown Elly. To ani nejde. Ale na druhej strane to moze dat jemnejsie po svojom. Timea neprekona famozny vykon Lauren Murray. Az na tie saty, ktore mala Lauren oblecene, ked to spievala to bol nezabudnutelny vykon.
Najlepsi vyber ma jednoznacne Eliska. Sam Bailey s coverom tejto piesne dobila Vianocnu hitparadu UK.
K diva songu WITHOUT YOU odo mna ziadny comment. Ak si to vybrala sama, tak ma velmi mizerny vkus. Je to totalne dated.
Od Terezy sa dal cakat song z DREAMGIRLS – ved muzikal ma v krvi. Tak Tereza bude Lloydom Maceym SS 2018.
Karmen – Adele. Nie najhorsi song do kostola. Predpokladam klavirnu verziu.

86
dolores
Reagovat

@Petr: fakt tu piesen nepoznam, mozno som ju aj niekde pocula uz, ale nespominam si. Je to svojim sposobom pekny song, zvlast v podani tej Elodie, no tu prvu cast treba odspievat s velkym vyrazom a to sa obavam, ze budu u Ester kritizovat. A ku koncu sice sa da pridat volume, vzlyk a energia, ale nie az tak, akoby vzhladom na schopnosti Ester, sa dalo ukazat

Mam dojem, ze Ester ma podobne nieco ako mal Borkovec

87
Ally
Reagovat

Ha MariaCarey – J. to přivolala :)

Timea , taky si myslim, že to bude fungovat..efekt jako u Viktora možná…:)
O Viktorií bych strach neměla, dobře je to kýč jak bič, ale pokud to bude mít atmosféru..a líbit se to Haberovi ..:)

Ta verze Believe pro Zuzku..nevím no, mě to neba..
Tereza to bude asi fakt moc teatrální
Adéle ..tak už je to nějakou dobu ,co to bylo slyšet pořád ..pokud se to Karmen povede,..
Adéla K jde nějak mimo mě ..ale na toto jsem taky zvědavá , myslim dobrý výběr

88
J
Reagovat

@Petr: Mne sa ten song ANOTHER LOVE pozdava aj v originale. Bude vsak zalezat ako to Ester zaspieva, na ten vyraz. A nech sa neusmieva. Mohla by postupit namiesto dalsich dvoch Sloveniek Anety a Timey.

89
Ally
Reagovat

@Ally:
A myslela jsem Anetu Hornakovou ne Adelu Kvitovou ..se mi pletou ..polepším se, jestli bude příležitost :)

90
J
Reagovat

@dolores: Timea, ze ma dobry song na svoj hlas? Ale musela by to zaspievat takto a to ona nedokaze: https://www.youtube.com/watch?v=TZVo95JQiJU

91
Bezík
Reagovat

Tak jsem si to prošel a myslím, že postupující jsou jasné. Suveréně nejlepší song má Ester (ahoj Moniko, svět je zase v pořádku :D), takže je jasné, kdo bude třetí postupující Češka kromě Terezy a Elišky. Největší sračku má Karmen, ale ta postoupí, i kdyby zpívala pec nám spadla. Druhá postupující Slovenka bude nejspíš Timea.

92
J
Reagovat

Moj tip na postup cez divakov je Eliska. Ak by davala verziu Sam Bailey a samozrejme skvele odspievala tie jemnejsie pasaze piesne: https://www.youtube.com/watch?v=5V18yk6nIMY

93
mia
Reagovat

@Bezík: Som rada, že nie som jediná, kto si myslí, že Ester má dobrú pesničku. Ale ak by sa chcela odlíšiť, tak môže dať túto verziu…:-D https://www.youtube.com/watch?v=XlawZLKAZ6s

94
J
Reagovat

Eliska ma korunovacny alebo vitazny singel SAM BAILEY a to vzdy zabera ak sa to zaspieva tak ako sa ma.

95
J
Reagovat

Tak produkcia nam chodi po napady do XF UK? SKYSCRAPER spievala Sam Bailey a Nicolas McDonald zasa SOMEONE LIKE YOU.

96
Tomáš
Reagovat

Musím říct že jedna věc mě u Dominika hodně těší. Když se objevil na castingu tak pro Scalexe to byl umečený Ježíšek, kterého by hned z castingu vyhodil a nedával mu žádné šance. Kdo by to byl řekl že z něj nakonec bude finalista? Ale já v něm ten potenciál od začátku viděl a tvrdě sem se tu za něj rval i když sem v tom byl úplně sám. Nakonec i Scalex uznal jeho kvality i když to jeho favorit nikdy nebude ale dokázal přesvědčit. Tohle i úspěch i když Dominik vypadne hned v 1. kole a jakože asi vypadne. Sem moc rád že ho porota vybrala a Viktor měl postoupit místo Petra nebo Bryana, tam je to škoda že ho nevybrali. Těžko říct jestli porota znala výsledky hlasování ještě před svým verdiktem nebo ne, to fakt netuším.

97
Tomáš
Reagovat

No a teď teda něco k holkám. Rozhodně nejsou letos zajímavější než kluci, to fakt čistě záleží na vkusu každého diváka a posluchače kdo se mu líbí víc. Pro mě určitě kluci vedou. Nikdo mi nedokázal svým neustálým adorováním a vychvalováním pomalu do nebes tak strašně zprotivit nejdříve Zuzanu a potom i Elišku jako diskutéři zdejšího Panáčka. Tohle fakt umíte dokonale, máte na tom ty největší zásluhy právě vy, to se vám musí nechat. :D Já ty dvě už úplně nesnáším a to hlavně díky vám. S Terezou to mám podobně. Mě je v podstatě úplně jedno jestli by tuto show vyhrála Tereza nebo Eliška, mě to vyjde nastejno – ani jedna z nich mě vůbec nezajímá. Chci aby vyhrál chlap i kdyby to měl být Borkovec ale asi mě takový zázrak ani tentokrát nepotká no.

98
jab
Reagovat

@Tomáš: Zajímavé, že tys nám přitom svým adorováním Bryana a posléze Dominika znechutit nedokázal :-D. Kdepak asi bude chyba? :-)

Jinak nejlepší výběry má Ester (ten song úžasně graduje a ona na to hlasově má), Eliška (i když Demi moc nemusím), asi i Zuzka s Karmen (vzhledem k tomu, kde se zpívá). Viktorie má song od jedné z mých oblíbených umělkyň ale do háje zeleného, ano a opět, proč musí produkce sáhnout po téhle předělávce a nevezme místo toho některý z Gabrielliných autorských singlů. Třeba taková Salvation, to by byla vstupenka do finále jak ten Odell pro Ester.

99
Lukša
Reagovat

Náhodou, u Ester bych se nedivil, kdyby přišel touchdown. Její song jsem slyšel poprvé, ale hned mě zaujal, nádherně graduje, je atraktivní, žádná uspávačka, do kostela to padne dobře, no a to hlavní, Ester na to má, když nasadí správný výraz a krásně to procítí, mohla by projít dál.

100
J
Reagovat

@Tomáš: Mozno to vyhra Jakub. Na FB som citala ako ho vidia ludia a padli slova ako sympatak a pokora. Tereza je viac muzikalova spevacka a viac sa hodi na dosky Broadway nez sucasna pop scena a Eliska je prilis mlada. Takze Jakub. Ked ti vypadne Dominik, treba hlasovat za Jakuba.

101
Monika
Reagovat

@jab: Naprosty souhlas, kdyby Viktorie mela Salvation, tak ma sanci na postup jako svina. ten song je suprovy, neni tak unyly a utahany, jsou tam zajimava mista. Kdyby to Viki zpivala napsala bych tu, ze ma sanci i na finale, byl by to jeden z nejlepsich songu v playlistu.

102
Ally
Reagovat

@J: Se mi nechce pracovat :) tak jsem si projížděla na YouTube Viktorií, Elišku, Karmen..a já nevím..už minulé dny mě napadlo taky , že Jakub ala James Arthur..ale ještě je asi brzy soudit..není to jednoznačné letos vůbec..

103
jab
Reagovat

@Monika: Na druhou stranu, z té písně určitě zazpívá tak dvě sloky a kdyby druhou dala výš než první a celý song nějak zajímavě vystavěla…ona je skvělá muzikantka a úžasně se poslouchá , akorát z jejích coverů mám pocit, že ona moc není zvyklá stavět songy na efekt. Ostatně dobrých 90 % jejích coverů je indie a nevím, kolik alternativců si v neděli zapne obrazovku. Její výhodou může být, že kostelní atmosféra může jejímu hlasu hodně pomoct vyniknout.

104
J
Reagovat

@Ally: Neviem ake ma sance Jakub vyhrat. To sa uvidi, ked sa pripoji 5 dievcat k chlapcom. Keby si aspon Jakub dokazal skladat piesne sam ako Sheeran a ci Arthur. To by sa dokazal presadit aj bez vitazstva v SS. Jakubova farba hlasu moze byt zaujimava pre kazdu nahravaciu spolocnost a hoci aj ako nevitaz tohto rocnika SS by mohol dostat nahravaciu zmluvu. Skoda, ze nasa produkcia nerozmysla tymto smerom.

105
nofuxCZ
Reagovat

Tak z nedělního playlistu se mi pozdává snad jen volba pro Ester. A jsem teda dost překvapenej, že tady většina z vás ten song nezná – však je to dost profláklej hit.

106
J
Reagovat

O to, ze to Ester zaspieva ani nemam pochyb. Druha vec je, ci za to zahlasuju divaci masivne, aby isla z 1.miesta a nemusela byt vydana na milost produkcii/porote. Ti su schopni nevybrat Ester do finale aj keby bola v hlasovani na 5.mieste.

107
dolores
Reagovat

Ta pesnicka pre Ester, ak je nabeh na touchdown, a ak dievca naozaj vdaka tomu songu postupi, tak si poviem, ze uz naozaj nemam ziadny odhad na vkus vacsinoveho esemeskujuceho divaka v tychto sutaziach…(ale budem sa tesit, ak postupi :-) )
Mohla by ju vybrat aj porota, no obavam sa, ze Ester nazapada do ziadnej typovej skatulky..
@J: pisala som, ze urcita PASAZ tej piesne je pre Timein hlas vhodna, nie cela piesen

108
dolores
Reagovat

Popocuvala som vsetky Terezine covery a mozem len skonstatovat uz dobre zname, ze je to vynikajuca spevacka, talent, co sa len tak casto nerodi. Velmi rada by som jej fandila, ved je aj pekna, ak ju daju vizazisti do parady, este sa budeme cudovat :-) No nieco mi na nej nesedi, a to asi bude farba jej hlasu, ktora nie je taka vynimocna ako farba jej vlasov, je strasne neurcita, malo rozpoznatelna, postrada nejaku pridanu hodnotu. Rihannu spieva technicky snad este lespie ako Rihanna sama, ale je to take bez stavy a zapachu, drzosti, naliehavosti. Nezvyknem fandit muzikalovym divam, jedina vynimka snad bola Vendula Prihodova, ktoru si obcas rada pustim aj teraz, lebo mi svojimi vykonmi vzdy nieco odovzdala a pohladila dusu. Tereze stale davam sancu, aby ma v semi takto nadchla.

109
Tomáš
Reagovat

@jab: Chyba bude v tom že já tu Dominika ( Bryana už moc ne ) adoruju sám, zato vás je tu většina a tudíž i chvály na osobu Elišky je tu až přehnaně moc. :-)

@J: No kdyby to vyhrál Jakub tak by to byla bomba, já bych mu to moc přál. :-) Tak nějak ale nevěřím že to klapne protože je to slovák a produkce bohužel letos bude chtít za vítěze někoho z Česka…kéž by to národnostní dogma ohledně vítězství už letos konečně padlo ale podle mě se to nestane. :( Až vypadne Dominik, počítám hned v prvním kole, tak chci ještě podpořit Richarda aby se aspoň udržel o nějaké to kolo déle než stejně taky vypadne. Jakubovi asi posílat nebudu, tam nějak cítím že bude mít dost velkou podporu i beze mě. Dominik, Richard, to jsou ohrožené druhy. Hrozně mě štve že to nemůže vyhrát Richard protože by si to podle mě zasloužil asi nejvíc ze všech ale je mi jasné že teď už má šanci na vítězství nulovou. Ale i ten Jakub by byl skvělý vítěz – originální a zapamatovatelný týpek, sympaťák s kterým se člověk dokáže ztotožnit…pro mě úplně jiný a o milion procent lepší než nějaké strojové zpěvačky ať už je to Tereza, Eliška nebo Zuzana, zkrátka mě nebaví ani jedna. Uvidíme no jak to dopadne ale počítám s tím že špatně.

110
Tomáš
Reagovat

@J: Produkce je schopná nevybrat Ester do Finále i kdyby v hlasování byla druhá, vzpomeň si na Viktora. :-)

111
Tomáš
Reagovat

A co bych tedy napsal k playlistu holek?

Tereza – Vím že tohle zpívala Veronika Stýblová v semifinále SS 2013 takže to vypadá že jde v jejích stopách. Je to typická hlasová exhibice se kterou nemůže nezazářit. Zbourá tím halu takže postup do Finále má absolutně jasný.
Eliška – Já tyhle typy songů vůbec neposlouchám ale protože to je naše Éliška tak i ona má postup do Finále jasný a taky tipuju že to bude dokonce přes diváky. Co na ní kdo vidí ale moc nechápu.
Karmen – Dost ohraný song, který se mi opět ani moc nelíbí ale Karmen jako nejlepší slovenka je stejně jasná finalistka.
Zuzana – Tuhle sračkoidní verzi zpívala už kdysi v SS Kristína Debnárová a měla s tím velký úspěch takže cesta plačky nejspíš taky povede do Finále.
Adéla Ferencová – No hlas na tenhle velkosong má a může s tím dost zabodovat, na druhou stranu tohle je už tak provařená a obehraná záležitost že se na tom prakticky nedá ukázat nic nového. Může sklidit ovace ve stoje a postoupit i vysmahnout. Šance na postup vidím tak 50 na 50.
Viktorie – Překrásný song, v téhle verzi tedy o něco méně než originál ale i tak je to hezké. Pamatuju že to zpívala Tereza Mandzáková v SS 2013. Viki je muzikantka a nechybí jí vlastní invence, může to podat velmi zajímavě ale nevím jestli tím zaujme většinového diváka na to aby jí poslal největší počet hlasů, tomu vlastně vůbec nevěřím. Postup do Finále bych jí moc přál ale zřejmě se to nestane, byl by to stejný zázrak jako minulý týden postup Dominika.
Adéla Kvitová – Mě se ten song v originále moc nelíbí ale Adéla je žena s velkým charismatem a sexappealem který jistě opět do svého vystoupení dá a povýší píseň na něco úplně nového a přivlastní si ji. Takže to může být i lepší než originál. Rád bych i věřil v její postup ale příliš tomu nevěřím. Bylo by to velké překvapení.
Ester – Píseň neznám ale vcelku líbivá, docela se to pak rozbalí a graduje to. Nepochybuju o tom že to Ester zazpívá skvěle ale na postup přes esemesky u ní nevěřím, na to tam bohužel bude spousta jiných adeptek a nejvíc asi slečna Éliška. Takže pak už bude záležet jen na produkci jestli Ester ve Finále chce a nebo ne. Já sem realista takže se přiznám že i když bych jí to moc přál, tak v její postup moc nevěřím. Spíš si tedy myslím že nepostoupí ale úplně ztracené to snad není. Naděje umírá poslední jak sem teď viděl u Dominika, tam to platilo do slova a do písmene přesně.
Timea a Aneta – Nechci být špatným prorokem ale Timea a Aneta mají hvězdné songy, které by je mohly dostat do Finále. Proč asi? Produkce tam možná potřebuje víc slovenek než jen Karmen takže se skutečně může stát že jedna z nich postoupí po relativně zdařilém vystoupení ale stejně na úkor lepší češky. Timea má dost dobrý song na postup, pokud to úplně nezkazí tak šanci má. Aneta kdyby zazářila s At Last tak může taky postoupit místo Timey.

No shrnuto podtrženo, 100 % ní jistotu Finále vidím u Terezy, Elišky a Karmen. Pak to bude boj a i Zuzana je podle mě jistá tak na 75 až 80 % ale mohlo by se stát i to že nepostoupí tak jako nepostoupili minulý týden někteří kluci se kterými se tu do Finále počítalo. To by asi Vlada ranila mrtvice. :-D Zbylé holky se o Finále poperou. Já bych to hrozně přál Viki nebo Ester aby se aspoň na jednu z nich štěstí usmálo protože jsou to jediné dvě holky u kterých vidím kromě skvělého zpěvu i nějakou vlastní invenci a přidanou hodnotu ( no ještě ji vidím i v Karmen, která mě ale ač je krásná tak nějak moc nebaví a docela nudí protože je unylá a u Zuzky sem ji viděl jen na castingu ). No ale když se ani na Viki a ani na Ester štěstí neusměje tak už to pro mě aspoň ve Finále bude jen čistě pánská jízda a budu prostě fandit jen klukům. Tereza je přesně typ zpěvačky bez nějaké přijaté hodnoty, na tu to co tu o ní psala Dolores fakt sedí a já vidím stejně i Elišku. Tereza a Eliška jsou prostě takové technicky skvělé a univerzální zpěvačky, které zazpívají všechno, jsou to takové chodící juboxy na přání ale mě prostě u obou zoufale chybí nějaká přidaná hodnota a vlastní invence, obě mě zoufale nebaví.

112
J
Reagovat

Dat tak fantasticky song Ester, to by chcelo ju aj posunut do Finale, ked to nedokazu divaci. Dufam, ze to divaci ocenia a poslu dostatok sms. Ester by som uprednostnila najma pred Zuzanou o Adele F. ani nehovoriac. Ak by si tie songy vyberali same a nie produkcia a spievali by pred Cowellom, tak Terezu by znosil, ze je kabaret, Adela F. je neuveritelne dated a old fashioned. Jeho oblubene slovo: TO BE CURRENT. Najviac by sa mu pozdavali prave Ester s Eliskou. Adela K. ma tiez current song, len mne sa nezda, ze by sa hodil do kostola. Naco sa ja vobec netesim je to, ze dievcata budu zavyjat, tie ich vysoke tony. Boze! Pripomina mi to dievcensku 6 CC z minuleho roka XF UK 2017, kde vsetky zavyjali. Zaujimave, ze zo 6 CC si pamatam jedine Leona, ktory spieval CLOSER a dokonca rapoval (pekne vystupenie):https://www.youtube.com/watch?v=sRKE51Fa_2w

113
Tomáš
Reagovat

@J: Já prostě nevěřím že Ester postoupí přes esemesky, na to aby se tak stalo byla bohužel doteď v soutěži až moc upozaděná a nepomůže jí k tomu asi ani sebelepší výkon. Tohle štěstí asi fakt bude mít Eliška, která to ale vůbec nepotřebuje protože by ji porota / produkce posunuli stejně do Finále. Tohle mě na tom štve. Podle mě Tereza, Eliška a Karmen jsou absolutně jasné finalistky. Čtvrtá nejspíš bude Zuzana ale ta to možná úplně jisté nemá, to fakt těžko říct ale spíš si myslím že postoupí taky. Lepší by bylo kdyby nepostoupila, já bych tam Zuzku moc nepostrádal protože se mi líbila jen na castingu a to co předvádí od té doby jsou pro mě jen další kopie Emmy. To by se pak otvírala možnost účasti ve Finále pro další zajímavou holku češku. Ta poslední pátá postupující to asi může být úplně každá. Nejpravděpodobněji to vidím na souboj mezi Adélou Ferencovou a právě Ester. Může ale překvapit i Adéla Kvitová nebo Viktorie ( i když u Viki bohužel na postup do Finále fakt moc nevěřím ). No a pokud produkce bude chtít další slovenku tak ta postupující bude Timea nebo Aneta, však songy na postup mají hodně efektivní a dobré takže se nedá ani tohle vůbec vyloučit. Zkrátka to může být každá. Ale řekněme si že Ester má na Finále přece jen aspoň nějakou šanci, určitě větší než Viki, která je asi úplně bez šance což mě dost mrzí. K nějakému překvapení ale může dojít vždy.

114
Tomáš
Reagovat

Pokud chce produkce letos vítěze z Česka, jakože si téměř na 100 % myslím že ano, tak by jim ani mírná převaha čechů ve Finále vadit nemusela. Kdyby v neděli postoupila ze slovenek jen Karmen tak by byl poměr 6:4 pro čechy a to ještě Bryan je filipínec, který neumí vůbec česky takže se ani mezi čechy moc počítat nedá. V tom případě by Timea nebo Aneta postoupit nemusely. Na druhou stranu bych si z čistě strategického hlediska asi měl postup druhé slovenky přát protože asi jedině tu může Dominik v 1. finálovém kole porazit. Z češek by asi neporazil bohužel žádnou, možná Viki ale ani to si nejsem vůbec jistý. Pokud ale budou v 1. Finále vypadávat dva, tak půjde Dominik domů stejně a pomohlo by mu to maximálně v tom že by třeba neskončil úplně poslední 10. ale třeba 9. ale domů půjde i tak, takže to vyjde asi nastejno.

115
ales winner Karmen
Reagovat

Tomáš ale v 1 finále má vypadnout jen jeden soutěžící ne dva

116
Tomáš
Reagovat

@ales winner Karmen: Ne to není nikde oficiálně potvrzeno, psal to jen jeden pofiderní web, který už před tím uváděl že finalistů bude jen 8 a to taky nebyla pravda. Vycucali si to z prstu na základě toho co psali někde v TV programu. Jedině produkce ví jak to skutečně bude a přijde mi divné že by v 1. Finále vypadnul jen jeden a pak by se to celé zvrtlo a začali by vypadávat po více lidech, proč by to tak dělali? Finále bude 10. června takže to vychází každý týden na dva vypadnuté. Možná ale Superfinále bude ve třech, to fakt netuším.

117
ales winner Karmen
Reagovat

Tomáš vlastně ano máš pravdu nějak sem to blbě spočítal všechno jo o tom pofidérním webu který dělá nepřesné informace a taje do živého ale aspon harmonogram by milá televize jak to bude zveřejnit mohla

118
ales winner Karmen
Reagovat

Tomáš a pak je tu další věc co mně osobně překvapuje že najednou zveřejnuní kolik do dostal sms hlasů přitom todle měli u všech séríí dělat od samého začátku aby nevznikalo k dohadům co by kdyby

119
Tomáš
Reagovat

@ales winner Karmen: Ano to měli. Nezveřejnili teda počty hlasů, to asi neudělají nikdy ale aspoň pořadí. Taky nechápu proč dřív to nešlo u některých sérií a dokonce ani po konci soutěže a ve Finále a teď ukážou výsledky Semifinále dva dny po jeho konání.

120
Monika
Reagovat

@dolores: Souhlas s Terezou, kazde slovo bych podepsala. Ma hrozne obycejny nezabarveny hlas, v radiu bych ji nerozpoznala od mnoha jinych zpevacek. Zazpiva to perfektne a se mnou to ani nehne, nevyvolava ve mne zadne emoce. mam s ni podobny problem jako se Styblovou. Z Elisky i ester uz jsem mela husinu, u Terezy se mi to nikdy nestalo.

121
Tomáš
Reagovat

@Monika: A do třetice taky souhlas s Terezou, univerzální zpěvačka bez přidané hodnoty a vůbec mě nebaví. Jenže já to mám to samé i s Eliškou. Ester to je něco jiného…

123
J
Reagovat

Ja by som bola rada, keby sa v nedelu stalo nieco nepredstavitelne a cez sms-ky od divakov postupila outsiderka ESTER. Song ma jednoznacne najlepsi. Je to najkrajsie dievca v sutazi. Ten jej hlas je velmi prijemny a aj ona je velmi sympaticka. Tereza ci Eliska by boli predvidatelna nuda na postup cez divakov. Neviem co take super vidi produkcia napr. na Adele F? Ze je moletnejsia, tym je zaujimavejsia? Nesuhlasim s jej postupom do finale uz aj s dovodu naco nam bude dalsia popova zavyjajuca uvrestana diva akoby nestacili Tereza zastupkyna muzikalu a Eliska zastupkyna teen-popu. Karmen mi nevadi ako niektorym tu. Myslela som si, ze je viac poprock, ale vidim, ze ona ma sklony k indie ci alternativnemu popu. Nikdy z nej nebude frontrunner, ale svoj okruh fanusikov si vzdy najde. Ja budem asi jeden z nich. Zuzana je dalsia, ktora mi nevadi. Rozhodne radsej budem pocuvat Zuzanu vo finalovych kolach ako Adelu F. a ci nedajboze mecanie Timey. ESTER je dievca, ktore ma momentalne najviac zaujima. Tak sa mi zda, ze Viktorie, Adela K. a Aneta idu tak trochu mimo produkcie. Ak by som ja mala poslat do finale v nedelu niekoho tak: ESTER (najlepsie cez hlasy od divakov), Karmen, Elisku, Zuzanu a Terezu a to v takom poradi ake som napisala.

Ak produkcia vyberala songy pre sutaziace, neviem preco pre Terezu nevybrali PRAYING od Keshe. Ovela viac sa to hodi do kostola nez ONE NIGHT ONLY. A Tereza ako jedina z dievcat by to bola schopna zaspievat. Aj ked na druhej strane neviem, ci by prekonala tento vykon z australskeho VOICE: https://www.youtube.com/watch?v=jp58Hg_Ji_Q (neskutocne zimomriavky).

A ak si Tereza vybrala sama ONE NIGHT ONLY, tak ma velmi mizerny vkus.

125
Tomáš
Reagovat

Já jdu zase proti proudu a jediné tři zpěvačky, které jsou pro mě v tomto Semifinále opravdu zajímavé a sympatické jsou Ester Kubátová, Viktorie Černíková a Adéla Kvitová. Ty tři bych chtěl za finalistky ale je mi jasné že se tam z nich nejspíš nedostane žádná a když už tak maximálně Ester má nějakou malou šanci, Viki a Adéla K. jsou úplně bez šance. Finalistky se budou bohužel tvořit z přesně opačného konce, který mě na rozdíl od většiny, nepřekvapivě příliš neoslovuje. Jako čtvrtou finalistku bych k nim dal Karmen, ke které mám takový neutrální vztah – neurazí mě ale ani nenadchne. A jako pátou finalistku bych zvolil božskou Timeu nebo Anetu ale to jen z toho důvodu aby vypadly hned v 1. kole a umožnily Dominikovi cestu dál, jinak mě nezajímají vůbec. :D Pokud jde o favoritky Terezu, Elišku a Zuzanu tak mě ani jedna z nich vůbec nebaví a Adélu Ferencovou zvanou Jitrnice, tu nemám rád už od začátku. Takže zase budu fandit outsiderkám a budu tajně doufat že potopí favoritky soutěže i když to se tentokrát nejspíš nestane. Budu rád za postup pro mě zajímavých zpěvaček ale pokud to ani jedna z nich neurve tak mi to zase žíly trhat nebude. Přece jen fandím hlavně chlapům a tam by mě to bolelo daleko víc. Tak budu mít tentokrát nedělní přenos aspoň trošku klidnější a relaxační, naberu nové síly. Protože další týden už to zase bude sado maso a nervy, tam tu sílu budu vážně potřebovat.

126
J
Reagovat

Uz som si spomenula kto dalsi spieval YOU DON´T OWN ME v XF UK. V r. 2015 to bola Lauren Murray (skvely vykon). V r. 2016 ten nicomnik Matt Terry. A v r. 2017 to v 6 CC spievala Tracey Leann Jefford. V 1. live show potom Tracey spievala WRITTEN IN THE WATER od Gin Wigmore. Dost ma tym britsky XF prekvapil. Taky song som naozaj neocakavala v live shows. A to nehovorim o tych Kevinovych lahodkach VOODOO CHILD a SMOOTH. Naozaj nezvycajne na britsky XF.

128
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Avon využívá semifinalistky jako herce ve svojí reklamě.

129
Bezík
Reagovat

Ano, řekněme si s Jindřichem Plachtou, „krasavice inteligentní !!!“ ;-)

130
Jana
Reagovat

Podle mě Karmen a Zuzka zastupují podobný typ a na co budou ve Finále dvě typově podobné zpěvačky? Myslím že dvě písničkářky tam nejsou potřeba a Karmen má tu výhodu že je slovenka a těch je nedostatek takže tam bude. Z toho důvodu si myslím že neprojde do Finále Viki a nemusela by možná ani Zuzka, vážně sem zvědavá jak to dopadne. Taková Ester, Adéla F. nebo i ta Timea jsou přece jen trochu jiné a ozvláštnily by finálovou sestavu, myslím že produkce počítá i s tím.

131
ales winner Karmen
Reagovat

Tomáš no ale Karmen se neustále zlepšuje a ona má na jistý postup to je jasné jo a něco ti prozradím má před všemi dívkami jasnou výhodu a jestli uhádneš jakou

132
jab
Reagovat

@Jana: No jo, ale zas není pisnickarka jako pisnickarka. Já vidím typovou podobnost mezi Zuzkou a Viky, ale Karmen mi přijde imho trochu odlišná. Jinak černým koněm je pro mne Ester, může zazarit stejně jako Jakub

133
dolores
Reagovat

@Jana: Tiez mam stale nejaky blby pocit, ze Ferencova bude vo finale. :-/

Karmen sa mi nezda byt pesnickarka., na rozdiel od Zuzky a Viky

134
ales winner Karmen
Reagovat

dolores Karmen je písníčkářka a to sakra na profi ůrovni v neděli to ukáže naplno

135
J
Reagovat

@dolores: Ja len nechapem preco Ferencovu pchaju do finalovej TOP 10? Chcu mat popovu divu? Ale ak postupi Tereza a Eliska uz tam budu 2 popove divy, ktore vedia vyspievat „zavyjat“ tie najvyssie tony. Ked uz sa tu riesi zbytocnost 2 ci 3 pesnickariek vo finale, tak ja vidim zbytocne 3 popove divy. A bola by som osobne rada ak aspon jeden zolik nepostupi a to Ferencova. Ak si ten song WITHOUT YOU vybrala sama, bolo by dobre, aby jej niekto z poroty vytkol old fashioned. To iste ocakavam u Timey s mecanim. Tolko sa vytykalo chlapcom. Tak nech sa vytyka aj dievcatam.

136
J
Reagovat

@Tomáš: Hot news z AI 2018. V nedelu bude TOP 7 v 1. kole spievat piesne od PRINCEa a v 2. kole piesne z roku, kedy sa narodili. Cade vyfasoval JUNGLE LOVE. Toto je cover z The Voice : https://www.youtube.com/watch?v=r3XtQwEO5bY . Trosku mi to pripomina UPTOWN FUNK. Nikto zo sutaziacich podozrivo nedostal PURPLE RAIN. Okrem JUNGLE LOVE sa bude spievat KISS, WHEN DOVES CRY, NOTHING COMPARES 2 YOU, MANIC MONDAY, I WOULD DIE 4 U a HOW CAN´T YOU DON´T CALL ME ANYMORE.Neviem, ale co za song dostane z r. 1996, kedy sa narodil. A ak je spravne poradie uvedene na wikipedii, tak by mal vystupovat ako druhy v poradi. Nie vzdy to znamena vypadnutie. JURNEE minuly tyzden prezila. A po skusenosti z XF UK 2017 to 2-krat prezil Kevin, a okrem neho raz Matt, Sam, RAK-SU a Grace.

137
Tomáš
Reagovat

Teď sem viděl ve zprávách medailonky Elišky a Adély Kvitové. A jaký to pro mě rozdíl mezi nimi. Eliška mi prostě něčím nesedí a navíc mi přijde i nezajímavá. Adéla Kvitová je už vyspělejší a má takové přirozené charisma, prostě je to velká sympaťačka a chtěl bych ji ve Finále. Takže to vidím úplně jinak než většina ale já jsem rád že to tak vidím.

138
J
Reagovat

@Tomáš: Adela K. sa paci aj mne. Ale ma dost blby song na semifinale v kostole. Naozaj neviem, ci si vsetky vyberaju songy same + to iste plati aj o chlapcoch alebo im vo vsetkych pripadoch vybera produkcia. Ja podozrievam, ze urcity pocet favoritov si vybera sam a ostatni maju tu smolu, ze im vybera produkcia. Inak si neviem vysvetlit toho J. Cockera u Kristiana. A aj Katka sa prekecla o pridelovani songov.

139
Tomáš
Reagovat

@J: Podle toho co se říkalo minule tak jim to asi přiděluje produkce ale je možné že ti ´´vyvolení´´ si můžou vybrat i sami. No Adéla K. ve Finále nebude, na takový zázrak fakt nevěřím. Nevím místo koho by tam postoupila. Nepočítá se s ní a je to škoda…proto dostala song, který se do kostela nehodí. Ať žije nespravedlnost.

140
Bezík
Reagovat

@J: Těžko říct, ale soudil bych, že si vybírají z nějakého playlistu a produkce jim to buď schválí, nebo neschválí a dá jim něco jiného. Byl jeden rozhovor s Jakubem kde se ho na song ptali a on se vyjádřil v tom smyslu, že zatím zpíval jen minimum věcí, maximálně tak doma v koupleně, a že tohle byla jedna z mála věcí kterou trošku znal a produkce mu ji naštěstí schválila. Takže bych tipoval že je to tak.
Druhá věc, co z toho vyplývá je to, že ten kluk je proti všem ostatním totální amatér s nulovými zkušenostmi. V tomto kontextu se zdá až neuvěřitelné, jak to semifinále zazpíval.

141
J
Reagovat

@Bezík: Ved aj to je manipulacia od produkcie dat niekomu song, co sa nehodi do kostola. Ine je to na podiu vo finalovych kolach a ine zasa v kostole.

142
Monika
Reagovat

@Bezík: Presne takhle to je, semifinaliste napisou seznam par pisni a produkce jim z nej neco vybere.

143
Ally
Reagovat

@J:
A já bych to zas tak nedramatizovala, myslim je to kompromis, i Richard mluvil ,ž e mu navrhli písničku
Sicednes už víme, že Facebook a spol umí zanalyzovat a ovlivnit různé věci :) :(…jen na příspěvky Aleše by byly asi krátcí :)).ale chci věřit ,že jde pořád o zpěv a neovlivnitelný x faktor.
Co když zrovna nějaká jakože nevhodná písnička sedne a tutovku někdo jiný zvorá..

144
Ally
Reagovat

Jinak u Adély F by mi nevadilo, že zpívá Mariah Carey , co už..jjednou za čas se to dá ..sice možná spíš ve finále s nějakou “ výpravou “ ..tam mám ale taky jiné adeptky …spíš mi to nesedí k jejímu věku..

Jakub by mohl zpívat někdy Mad World ? To by mohl i znát, ne ? :)

145
J
Reagovat

@Ally: Ja osobne nic nemam proti Adele F. Mne len vadi to, ze by sme vo finale mali az 3 popove divy. Tereza a Eliska su milacikmi produkcie a zda sa, ze aj ludi. A to staci. Ja by som skor dala prednost dalsim 3 normalne spievajucim dievcatam a nie dalsej zavyjajucej najvyssi ton. Radsej by som milionkrat pocuvala panackom milovanu Viktorii ako Adelu F.

S tym MAD WORLD suhlasim. Mna len zaujima ohladom Jakuba, co slovenskeho by mu sadlo ak uz pride na tie piesne slovenske. O anglicku tvorbu sa ja nebojim. Tam je viditelne doma. Pochybujem, ze vynechaju kolo CZ/SK. Uz len kvoli divakom.

146
Prochor
Reagovat

Řekl bych že v neděli proběhne boj o poslední místo ve finále protože silná 4-ka je jasná. Ale taky je možný že porota má jasno a v tom případě jako pátou tipuju Ferencovou protože vždycky chtějí mít někoho s lehkým hendikepem aby mu dali šanci. Bylo by mi líto Ester protože na ní se dá koukat – je moc hezká.

147
J
Reagovat

A to je asi aj dovod, preco nemam vobec chut si zapnut finaloveho kola SS nazivo. Naco? Tereza zavyjajuca muzikalove piesne, Eliska zavyjajuca teen-popove piesne a k tomu ako bonus Adela F. zavyjajuca Celine, Whitney a spol. piesne. Keby aspon vybrali Ester namiesto Zuzany. Eliska je taka ceska Ariana Grande. Zaujimalo by ma ci by dokazala zaspievat PROBLEM asi jediny schopny song, ktory sa mi paci od Ariany.

148
Ally
Reagovat

Souhlasím s tím hendikepem / odlišností ..možná proto i Jakub…asi i hlasují dost lidi
Jo Jakub je fakt britský typ..zajímavý
/Ale já bych někdy udělala SS ,kde by se zpívalo jen česky a slovensky..dobře , tak aspoň polovinu času ? :)/

To jo ,a le na popové divy mi přijdou Adéla, Eliška ještě jako mláďata..aby z nic zase nedělali něco , co nejsou ..ale co, daly se na vojnu..
Zavyjajuci je dobré slovo, jazykolam :)

149
ales winner Karmen
Reagovat

vždyt to říkám od začátku že Karmen je prostě nejlepší a žádná jiná jí nepřevyšuje naštěstí

150
J
Reagovat

@Ally: Elisku mam zaskatulkovanu v tzv. teen-pope. Mohla by podla mna prespievat cely repertoar A. Grande. Urcite by to znelo lepsie nez original. Pretoze Ariana ma taky dost tenky hlas, vo vyskach az znejuci priserne. A Elisku vlastne tymto neponizujem, skor chvalim. Vzhladom na svoj vek 15 rokov, by mohla oslovit svoju vekovu skupinu tinedzeriek pocuvajucich tuto hudbu. Minule som niekde citala koment ohladom novej piesne od A. Grande a jedna tinedzerka sa nevedela dostat z tranzu ako velmi sa jej pesnicka paci a ako ju streamovala vyse 150-krat denne. Ja som mala problem ju vobec na SPOTIFY dat do konca, ked mi ju SPOTIFY ponukol ako new release. Iny vek, iny zaner, iny vkus.

151
jab
Reagovat

@J: Když už Arianu Grande, rád bych slyšel v kole duetu Popular song. Akorát nevím, kdo by Elisce dělal Miku :-D

152
Bezík
Reagovat

@jab: Vězeňský sbor kastrátů ;-)

153
J
Reagovat

@Bezík: @jab: Od Ariany by stacil vylepseny cover ONE LAST TIME. To by Eliska dala urcite s prehladom a Ariana by ju mohla chodit prosit na kolenach, aby ju zaskakovala na koncerte.

Ale srandy ohladom MIKU dajme nabok. Dobre sa na neho pozera a Louisovi Walshovi skvele radil v Judge Houses v Istanbule XF UK 2017 ohladom chlapcov, ktorych by mal vybrat do LS. Skoda, ze ho Louis (produkcia) vybrali inac. Tomas to moze potvrdit.

154
J
Reagovat

Sorry za preklep to namiesto ho.

155
kikinder
Reagovat

Ludia sledoval som trosku tieto vase recapy a diskusie a kedze uz je premna koniec sutaze tak som Vam chcel podakovat za pozitivnu ale taktiez aj negativnu kritiku pokial bola konstruktivna. Posunulo ma to v pred a zaroven mi to ukazalo aj pohlad ludi ktory to takto sleduju ( aj ked ste len velmi mnozstvo ) . Ak by sa niekto pytal tak s hudbou neprestavam praveze chcem to viac nakopnut a najst svoju cestu ktora by vyhovovala aj mne a zaroven by som ju tak citil a samozrejme a aby si nasla aj svoje publikum. Lebo hudba je pre ludi. Takze Vam este raz dakujem a pevne verim ze tento rok to vyhra clovek co to bude najviac potrebovat a bude najlepsie vyuzit mozno aj ked nebude z nich uplne najlepsi spevak alebo spevacka. Lebo spievat je jedna vec ale tvorit dobru hudbu je uplne nieco diametralne ine. Majte sa tu teda pekne :)

Kristian

156
Tomáš
Reagovat

https://www.super.cz/564587-ktera-holka-ma-vase-sympatie-podivejte-se-na-10-semifinalistek-superstar.html Pokud jde o mě tak zdaleka největší sympaťačka ze všech holek je pro mě Adélka Kvitová ( i když i Viktorie je přímo Miss sympatie ). Hrozně bych jí přál postup do Finále. Je krásná, skvěle zpívá a navíc vypadá i inteligentně a něco z ní prostě vyzařuje. Když ji srovnám s Terezou, která je pro mě tak trochu ledová královna, s Eliškou, která je sice na svůj věk vyzrálá zpěvačka ale stále ještě nevýrazná osobnost nebo s křehkou plačkou Zuzkou, tak je to jak nebe a dudy. Řekl bych že Adéla K. je vyzrálá po všech stránkách a účast ve Finále by si hodně zasloužila.

157
J
Reagovat

@Tomáš: Vsimol si si, kto nas pocastoval komentom na panackovi? Dalsie HOT NEWS z AI 2018 ak si Cade nerobil srandu na twitteri, tak druhy song, ktory bude spievat je pre mna obrovskym sokom. Ide o piesen z r. 1996 od Britskeho interpreta, lepsie pouzit mnozne cislo, lebo ich je 5. A ide o opacne pohlavie ako je Cade. Tychto 5 krasok odstartovalo svoju karieru s tymto songom, ktory dobyl cely svet. Tolko k napovede a ak sa ti nechce rozmyslat tak je to tento song: https://www.youtube.com/watch?v=gJLIiF15wjQ . Uz sa tesim na ten jeho cover.

158
libena
Reagovat

@J: taky jsem si všimla :-)

na cadea se teda fakt těším, doufám že vyhraje

Přidat komentář