Panáček v reality show

Popelka (3.4. – 7.4.): Divadlo

3. Duben 2017 | napsal(a): | reality show: Popelka

Titulpopelka1

Zadání na pohled jednoduché, záleží na každé soutěžící jak ho pojme a zbytek spoluhráček pochopí. Stylista Filip Vaněk posílá tento týden Popelky do divadla. V džínách se tam nechodí a jinak jim nechává volnost. Jak to dopadne? Sledujte nákupní show Popelka denně v cca 15 hodin na TV Barrandov.

Popelky

pop1

V pondělí nakupuje matka tří dětí Irena (27). Ještě se můžeme těšit na Amálii (20), Michaelu (19) a Petru (26).

Pondělí – Irena

irena

21 bodů

Úterý – Amálie

Amalie

24 bodů

Středa – Petra

petra

23 bodů

Čtvrtek – Michaela

michala

19 bodů

pátek – FINÁLE

TABulka

Hodnocení stylisty

Irena – náhrdelník zbytečný, kabelka v jiné barvě, třeba červené, by byla vhodnější.
Amálie – babkovská kabelka.
Petra – nemoderní tvar bot, překombinované šaty, krajky je zbytečně moc, šaty působí lacině. Pochválil kabelku a náušnice.
Míša – klobouk a bundu odložit do šatny, kabelku jiné barvy.

Modely stylisty

STYLista

Záměrně volil kalhoty, protože holky měly šaty, tak jako alternativu. U Míši zase naopak vybral šaty.

Zdroj: Video archiv TV Barrandov, FB Popelka

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Popelka

Diskuze k článku

Počet komentářů: 107
1
Janica
Reagovat

Irena se mi líbila. Odebrala bych náhrdelník a přidala barvu rtěnky. Jen ne křiklavě červenou. Irča byla velmi bledá, zřejmě také trémou. Působila jako skutečná Popelka,

Reagovat

Do divadla černé šaty v pohodě, ale chtělo to něco mladistvějšího. Šperky plesové, měla investovat do jemnějších a kvalitních náušnic. Irena byla celá bez života, proto zrovna černá z ní dělala truchlící pozůstalou a vypadala daleko starší.

3
Mila
Reagovat

šaty hezké ale na mladou holku usedlé.přidaly jí dost let.šperků bylo moc a k šatům příliš výrazné.lodičky pěkné kabelka celkem taky.jinak byla celá smutná a zakřiknutá.

4
Kačka K.
Reagovat

Dneska můžu hodnotit jen z fotek. Šaty, boty, kabelka jsou moc pěkné. Ty šperky mi taky připadají moc k těm šatům nápadné, lepší by byly jemnější. Černá není zrovna moje oblíbená barva, ale do divadla se hodí.

5
Tempera
Reagovat

Šaty neurazí ani nenadchnou, ale šperky mi připadaly spíš jako na ples, chtělo to něco jemnějšího. A roli asi hodně hrál i stres, paní vypadá ztrápeně a starší, než ve skutečnosti je. Chybí úsměv.

6
Ludmila
Reagovat

Nebylo to špatné. Já tedy nemám moc ráda krajku takhle jak byla u těch šatů, ale to je můj problém. Zadání splnila. Vynechala bych náhrdelník. K dlouhým náušnicím by potřebovala vyčesané vlasy nahoru a určitě výraznější makeup.

7
Ivka
Reagovat

Jsem už dost starší ročník a ráda čtu už několik měsíců vaši diskuzi k Popelce. Chtěla jsem vám jen napsat, že buhví jak to s těmi všemi realitami v televizi je. Maggie Fisinger, která učinkovala v Popelce v tematu Pánský styl byla právě dnes od 19.15 hod. na stanici Barrandov v pořadu moderátora Honzy Musila Nebezpečné vztahy jako Terezka, která žije již 6 let s přítelem a hrozně si přeje miminko, ale bohužel již několikrát o ně přišla. Právě před cca 7 minutami řekl Musil, že bohužel Terezka nikdy děti nebude moci mít a ona velmi „opravdově plakala“ a utírala si slzy a Musil jí musel půjčit kapesník. Byla tam i její údajná maminka a bratr s partnerkou. Píši Vám to jen proto, že ohledně této dívky byla jak u Vás na na Facebooku velká diskuze.

8
jajas
Reagovat

Hodnotím pouze z fotek. Krajkové šaty jsou hezké. Protože krajka už sama o sobě je ozdobná, vynechala bych ty masívní šperky. Když, tak bych dala jemné náušnice (i třeba visací). Na krk nic, prosvítá a zdobí krajka. Někdy méně znamená více. Boty krásné, kabelka také hezká. Nevím v jaké účesu Irena tento model prezentovala (na fotkách je s rozpuštěnými i vyčesanými), ale svátečnější by pro mne byl ten s vyčesanými vlasy. Souhlasím, že by mohla mít výraznější líčení, hlavně na rty, má je úzké, takže trochu zvýraznit. Ale na oči bych nedávala kouřovky, už tak je má smutné.

Reagovat

@Ivka: V těchto pořadech jde o herce amatéry, už několik Popelek vystupovalo v Soudkyni Barbaře. Princip pořadů je ten, že základ je snad i pravdivý, ale lidé nechtějí osobně vystupovat, proto tam hrají amatéři a je to často utrpení je sledovat. Dokonce i RS Tchýně byla jen nahrané divadlo pro diváky, někteří aktéři jsou často v dalších a dalších pořadech, vždy jako jiná osoba.

10
Mali
Reagovat

Děkuji za fotky. Šaty pěkné, náhrelník je naíc a pppřekáží, celkově moc smutný dojem, vhodné oživit jinými doplňky.

11
Ester
Reagovat

@Ajda: Ano, někdy se na to fakt nedá ani dívat a hlavně je teď tohohle typu pořadů jako jsou Nebezpečné vztahy a různí ti soudcové a soudkyně už moc. A navíc tím, jak vím, že je vše jen hrané, to pro mě postrádá to napětí, jako když kdysi vysílali Áčko nebo Tabu, kam přišli lidi skutečně se svým příběhem.

12
Ajda
Reagovat

@Ester: Teď jsem zrovna asi během 5 minut sjela včerejší Nebezpečné vztahy. Normálně je taky vidím útržkovitě jen když přepínám a hledám na co koukat. Tyhle pořady mě děsí svojí povrchností. Musil, Wolfová, bývali fajn, ale dnes jim to dojetí nevěřím, složenky platíme všichni.
Meggi ani hrát nemusela, byla skoro jak v Popelce. Celá růžová, její barvy, pomalá mluva, dojetí a slzy zahrát umí, je přeci ta umělkyně a navíc tancuje, tam jsou emoce běžné. Nevím o čem to bylo, ale bylo to opět „dojemně“ uvěřitelné :D :D :D

13
Ester
Reagovat

@Ajda: Já nevím proč, ale z neznámého důvodu mě u tohohle typu pořadu irituje, jak se i ten Honza Musil snaží urputně tvářit, že je to všechno doopravdy, takže jsem to ani jednou neviděla celé …. taky na to vlastně narazím jen náhodně, když přepínám a hledám, na co bych se podívala. Na Meggi bych se byla koukla, ale jak to čtu, o nic jsem nepřišla, umělkyně tam byla s tím výkonem asi skoro jako za sebe a to mi stačilo v Popelce :-)

14
Julie
Reagovat

Mně se tyhle masívní šperky prostě nelíbí. Možná, kdyby byla popelka „korpulentních“ tvarů…, Ireně by svědčilo něco jemnějšího. Šaty samy o sobě asi budou hezké, ale barvu bych volila jinou. Jako tmavovláska si může dovolit i bílou. Boty i kabelka ok. Pokud vyhraje, měla by peníze využí na zubaře nebo i logopeda.

15
Janica
Reagovat

Večer jsem zkoukla NM na téma Viktoriino tajemství – andělská křídla – šou americké značky spodního prádla. Nedokážu ohodnotit, běžně se to nosit nedá. Ale Marian byl opět zlatý, pořad doprovázel taktními připomínkami k výběru prádla Popelky.

Zuzana Plačková arogantní, témeř štítivě odhazovala kousky oblečení, které se jí nelíbily.
Hodnotila oblečení soutěžící Lenky. Pro mne jako vždy – trapná. Navíc, výrazně přibrala, černé vlasy jí nesluší, křiví ústa.

16
ALŽBĚTA
Reagovat

BOŽE-JÁ MYSLELA-ŽE POPELKY JSOU O MÓDĚ.MÁM POCIT-ŽE SE TAM PŘIHLÁSÍ KDE JAKÁ ………JENOM ABY SI NAKOUPILA.NEJDE SE NA TO ANI KOUKAT.BERU-MALÁ-PÁR KG.NAVÍC-MÉNĚ VLASŮ.ALE VYKOTLANÝ ZUBY – NEVÍM – SNAD ANI ŽÁDNÉ NEMĚLI-NEUPRAVENÉ NEHTY NALEPENÉ SNAD VTEŘINOVÝM LEPIDLEM.KAŽDÝ NEMŮŽE BÝT IN.ALE ZÁKLADNÍ HYGIENICÉ NÁVYKY – TO JE SNAD SAMOZŘEJMNOSTÍ.S TAKOVOU ÚSTNÍ DUTINOU BYCH NENASTOUPILA – ANI DO ŠALINY NATOŽ DO TV.HRŮŮŮŮŮZA.

17
Ajda
Reagovat

Největším utrpením se pro mě stává poslouchat hodnocení. Pochopily zadání? Podle těch řečí, bych tipovala, že téma je vánoční stromeček nebo romská princezna. Jedna by přidala pásek, druhá něco do vlasů, přitom dát 6 tisíc za šperky je za mě na diskvalifikaci. Opět by ladily boty a kabelku. Nebo by ta kabelka měla být úplně jiné barvy, ale jaké slečna okroužkovaná neřekne. Stejně tak čekala barevnější outfit, či spíše černý, zase co slovo, to perla. Ireně se u Amálie doma nelíbí šperky, není to její styl. No ještě aby, ona nemá ani styl a ani šperky!
Petře připadají šaty na ni staré, ale jen tak o pět let, opět blbosti, jen aby něco řekla. Včera vytýkají velké šperky a dnes chválí.
Šaty hezké, šperk na krku kýč. Celkově té zlaté tam bylo už hodně. Ale hezčí než včera, slečna uměla výsledek prodat při promenádě.

18
Ivka
Reagovat

@Ajda a Ester : Omlouvám se, ale právě proto, jsem včerejší příspěvek poslala. Je hrozné pozorovat pana Musila, jak dělá zámlky, předstírá slzy dojetí a účasti atd. Bohužel připadá mi to jak vymývání mozků a manipulace s diváky. Věděla jsem, že je to hrané, jen mě trošku překvapila Meggie, která na sebe v Popelce upoutala dost velkou pozornost. No a pan Musil je asi kapitola sama pro sebe. Když dokáže v přímém přenosu říci např. že nevlastní sourozenci, kteří mají jen společnou matku, /šlo v tomto případě o sestry/ by spolu klidně mohly žít a mít poměr, tak asi svědčí o jeho „kvalitách a myšlení“
Jinak k Popelce lze bohužel říci, že má tak jako spousta jiných pořadů, poslední dobou také dost sestupnou tendenci a to jak výběrem účastníků, tak většinou i zadávanými tematy.

19
Mali
Reagovat

Díky za fotky, podle nich se mi zdá dnešní Popelka tak akorát. Určitěb lepší než včera. Klasika. Do divadla je experimentování dost riziko.

20
jajas
Reagovat

Na fotkách vidím mladinkou dívenku, s hezkou postavičkou, ale v oblečení nic moc. Nevím jak u koho, ale vypadá to, že slovo „divadlo“ u většiny znamená tmavé oblečení. Přitom je téma opět docela „volné“. Můžete jít do divadla na operu, činohru, balet, kabaret, pantomimu a to do Národního divadla, nějakého amatérského divadla,, malého oblastního divadla, loutkového divadla (s dítětem), ….prostě je to spousta možností. U těchto dvou Popelek to vidím na něco vážného ve velkém divadle. Prostě tmavé šaty, spousta blýskavé a zbytečně velké bižu, svítivé botky… Mám čím dál větší pocit, že kdo si potřebuje cokoliv nakoupit do 10.000,00 Kč přihlásí se do Popelky a má. Cokoliv, protože vždycky se z toho něco „vynosí“. Obzvláště, když se v poslední době rozmáhá nakupování šperků za polovinu celkové částky. Jinak v tom nic poučného pro ženy o módě nevidím. Jen vidím, co se dá v obchodech koupit. Prostě se každý den mrknu na fotky, co si kdo koupil. Tak nějak jsem asi „zapomněla“, co je „pointou“ tohoto pořadu………

21
Ajda
Reagovat

@jajas: A co nevynosí, to po finále vymění. Taky dost nepochopitelná praxe.

22
Julie
Reagovat

Dneska bych vyměnila jen náhrdelník, dala bych něco v tom stylu jako je náramek. Jinak povedený outfit a první adeptka na vítězku.

23
Kačka K.
Reagovat

Mně se dneska Amálka líbila, vybrala si jednoduché šaty a k tomu výrazné boty, kabelku a šperky. Líbila se mi víc než včera Irena, které neladily výrazné šperky k těm zdobným krajkovým šatům. Podle mne se obě oblékly jak do Národního divadla, třeba budou zbývající Popelky oblečené méně slavnostně. Taky se mi nelíbí, že Popelky utrácejí polovinu rozpočtu za šperky, ale tady jim asi šaty, boty a nějaké psaníčko dohromady deset tisíc nedají. Jedině si koupit přes šaty nějaký kabát, ale ten považuje stylista za zbytečný, jak se někde vyjádřil.

24
jajas
Reagovat

@Ajda: No jo, na to jsem zapomněla. Takže fajn příležitost na nákupy zadara!

25
jajas
Reagovat

@Kačka K.: Je fakt, že do divadla nechodí člověk moc „naoblíkaný“. Takže více peněz za kabelku a botky, šaty se také dají koupit dráž a kdyby zbylo, pak já osobně bych si fakt koupila kvalitní prádlo. Na šperky nejsem, takže něco jemného, zlatého, bižu bych si nevybrala, když tedy mám k dispozici těch 10.000,00 Kč.

26
Inbezka
Reagovat

Z dnešní Popelky jsem část viděla. Slečna zkoušela nejdřív béžové šaty, potom tyhle modré – v TV se mi zdály být spíš modrozelené, moc hezké, strašně jí to šlo k vlasům. Na krk mohla mít možná něco jemnějšího, ale jinak byla opravdu krásná a ty holky nevědely, co na ní najít. Zlaté boty mně přišly už moc, ale ta béžová kabelka k tomu byla hezká, nevím, co se jim nelíbilo. Tady na fotkách je to barevně trochu jiné.
Šaty včerejší Popelky se mi líbily při zkoušení moc, ale pak to dorazila tou bižuterií:-(( , černými botami a kabelkou:-( Tak jsem zvědavá, jaké barvičky zvolí ostatní dvě. S těmi jejich komenty je to na facku – jedna myslela, že bude mít šaty béžové, druhá barvy nebo černou, třetí by ráda viděla pásek:-( Na druhou stranu, asi musejí něco říkat – přijde mi to, že TV nechce platit zbytečně moc hodin stylistovi, tak mu dá prostor jenom v pátek a ostatní dny musejí děvčata blekotat nesmysly.
Nebýt to jediný pořad o módě, už se raději dívám Mistry zastaváren!

27
Tempera
Reagovat

Druhá Popelka mi utekla, viděla jsem až hodnocení. Šaty se zdály hezké, boty možná mohly být míň blyštivé. Co pořád mají všechny Popelky s tím sladěním bot a kabelky? To fakt nikdy neviděly žádný předešlý pořad, kde Vaněk upozorňuje, že už to není in? Popelka možná mohla mít šaty trošku rozevlátější, zdála se mi ne štíhlá, ale hodně hubená. Ale za tu chvíli to člověk úplně nepostřehne, tak uvidím v pátek, až tam budou všechny.

28
Mila
Reagovat

tento týden budu vidět jen fotky.Amálce to slušelo až na ten šperk na krku-chtělo to něco jemnějšího.boty ne-ale tento typ já nemusím.ale ten rozpočet za šperky je mazec.asi je těžké splnit limit na málo věcí ale zašla bych si radší koupit prádlo.
příští téma
„šperky“ za 3/4 rozpočtu a oblečením“cokoliv“ doplnit do požadovaných 10000k.

29
Jarmila
Reagovat

Vidím teď jen fotky a z těch se to nedá dost dobře posoudit. Já chodím do divadla poměrně často,ale slavnostně oblečené ženy( i muži), jsou spíše v menšině. Nejvýš třetina.
Třetina má univerzální oblečení,kalhoty,halenku,košili. No a třetina,možná i víc je v džínách a svetrech. Jinak 10 tisíc není zase tak moc peněz. Kvalitní dobře vypracované šaty stojí minimálně 4-5 tisíc,kvalitní boty a kabelka kolem 2, takže na doplňky zbude tak tisícovka. Zajímalo by mě v jakých obchodech mají konkrétně možnost nakupovat. Protože,když vidím šaty 900,kabelka 500,tak by mě to fakt zajímalo. Druhá věc je,že na fotkách to vypadá možná dobře ale „naživo“?

30
Johana
Reagovat

Mně by ani tak nevadilo, že popelky utratí polovinu rozpočtu za šperky, víc mi vadí, že jsou schopny zkombinovat šmuk s nějakým luxusnějším kouskem.
Když vědí, že jim zbývá dost peněz, proč nejdou rovnou pro nějaký dražší set, ale prvně nakoupí laciné, i lacině vypadající bižu a pak to dohání něčím dražším, co už se k té nakoupené bižu vůbec nehodí. Ten včerejší náhrdelník, to byl taky úlet – kdyby ho vynechala, udělala by líp.

31
Julie
Reagovat

@Johana: Souhlasím, kombinaci bižuterie a šperků taky neschvaluji. A jít nakupovat prvotně do obchodu s bižuterii, když jim zbývá spousta peněz rovněž nepochopím….

32
Ajda
Reagovat

Kamera a osvětlení v brněnském studiu jsou tragédie, záběry na nic . V Olympii je P&C tam se dají najít pěkné kousky, jen holky na vyšší ceny asi nejsou zvyklé a málokterá tam jde. Taky mi vadí kombinace šmuků a značkových kousků.

33
Ajda
Reagovat

Lodičky nehezké, kabelka nezajímavá, s šaty mám problém. Nelíbí se mi lacině vypadající krajka. Tato skupina je bez vkusu i vlastního názoru. Nelíbí, vyměnila bych…. ale nevím za co. Michala dnes vypadala jak uklízečka.

34
Kačka K.
Reagovat

Mně se dneska Michaela líbila. Jen bych už k tomu nedávala hodinky,nějak mi nejdou k těm svátečním šatům .

35
Ajda
Reagovat

Měla investovat do tvarujícího prádla. I když je štíhlá, tak zadek to chtělo zvednout a zpevnit. Body by bylo ideální. Nebo kalhotky až pod prsa.

36
Tempera
Reagovat

Nevím jestli tady nebo na FB někdo zmiňoval žvýkající vizážistku. Dneska mě upoutala odkvetlá blondýna, co prodávala Petře řetízek a žvýkala u toho mohutně jako – no jako kravička. To nemohla tu žvýkačku na tu chvíli natáčení odložit? Šaty docela zajímavé, ale nějak mi tam neseděla ta krajka, ta byla taková navíc. Boty ne, kabelka ne. Co to mají tento týden za styl líčení? Všechny Popelky mi připadají, jako by před promenádou na koberci skládaly uhlí. A ty kecy dnešních bodovaček byly na zabití, nejvíc perlila Amálie, její „kabelečka“ neměla chybu.

37
Julie
Reagovat

Já bych dnes vyměnila jen kabelku.

38
jajas
Reagovat

Šaty jsou na můj vkus příliš nápadné a kontrastní. Působí tak nějak násilně. Stály sice tři tácy, asi je dobrý materiál, ale nelíbí se mi. Boty – klasické. Chtěla jsem tento týden pochválit Popelky, že se nehnaly koupit hodinky, a je to tady…. A tak musím říct, že šaty Amálky , přestože jsou tmavé, mají výhodu v tom, že lze celkový look obměnit třeba tím, že si dá kolem krku lehký šátek a v jeho barvách třeba botky, nebo pásek (buď těsně kolem pasu nebo jej nechat volnější), nebo si připnout kolem výstřihu nějaký háčkovaný límeček. Jsou takové variabilnější. Tady tyto, černobílé, budou pořád stejné a tím jak jsou nápadné, se okoukají. No ale vždyť je může vyměnit za něco jiného, třeba džíny, žejo….. Amálka, prozatím, na tu nudu, u mně vede.

39
Ludmila
Reagovat

U dnešních šatů mi vadí krajka na těle, pokud jde o rukávy OK. Jak tady někdo psal výše, zatím se mi líbí šaty Amálky, dají se obměňovat doplňky. Boty se mi líbí pondělní. Kabelka úterní. Šperky nevím, nevidím pořádně na fotce. Úterní na starší ženu v letech ( náhrdelník). Náušnice možná dnes, možná včera, nevím. Nicméně, kdyby byla pondělní paní rozesmátá a lépe učesaná, taky by nebyla marná.

40
Mali
Reagovat

Krajka na šartech působí rušivě a lacině. Vadí mi světlé boty k převážně tmavým šatům.
Jinak- „z nouze cnost, co šatník dal.“ Téma splnila.

41
Ajda
Reagovat

Dnešek se mi nelíbil. Klobouk nechápu, byla v něm utopená, mašle u overalu z ní dělala tučňáka a je hodně nelichotivá (nebyl použitelný záběr, u té černé to splývá). Oloupané nehty kazily celkový dojem. Bunda a overal bez vázačky a bylo by to fajn. Celkově mi tato Popelka nesedí, kritická, neupravená, až na mě dělá dojem šmudličky.

42
Kačka K.
Reagovat

Nějak jsem ty Popelky popletla, ve středu byla Petra a dneska tedy Michaela. Asi je to věc vkusu, ale mně se ten klobouk ani ta bunda nelíbily. Tu bundu by ji mohl vytknout stylista, že je to uměla kůže. Ale nemůžu říct, že se Michaela oblékla špatně, jen se netrefila do mého vkusu , k jejímu věku a typu to jde.

43
Ajda
Reagovat

Pobavilo mě, jak Michala vyžadovala barvy a sama došla jak černá můra. Jsem zvědavá na modely FV.

44
Julie
Reagovat

No nazdar ! To myslí vážně ? Takhle jít do divadla ? Klobouk bude muset nechat v šatně, pak rychle na toaletu upravit účes :) Mašli si přisedne…:) :) :). Bunda byl taktický tah, to oceňuji. Ale jinak nepovedené.

45
Tempera
Reagovat

Na dnešek jsem byla hodně zvědavá a byla to jedna velká katastrofa. Klobouk ji tak nějak připrcatěl, bunda absolutně mimo mísu, overal by byl super, ale bez té hrozné mašle na zadku. Ohlodané nehty taky moc elegance nepřidaly. Ale nedivila bych se, kdyby se to Vaňkovi líbilo. V této partě nechápu Irenu, která se pořád tváří strašně tragicky. Přidává jí to roky. A zase se kvokalo na téma sladěnosti kabelečky a botiček.

46
Ludmila
Reagovat

Líbí se mi, když se lidi liší. Ale dnešek se mi nelíbí. Kožená bunda do divadla prostě ne. Klobouk také ne, v hledišti v něm sedět nemůže a pokud ho odloží bude mít mizerné vlasy. Navíc klobouk ani nebyl šik. Celkově to oblečení nevypadalo lichotivě. Přišla mi jak vodník, co si spletl barvu. Ne, ne a ne.

47
Ludmila
Reagovat

Za mne pořadí:
1. Amála (přestože ve stylu starší dámy, slušelo jí to
2. Irena (škoda špatného účesu a tragického výrazu = vypadala jak vdova na pohřbu)
3. Petra ( ta krajka v pase mi prostě vadí, ty šaty vypadají levnější než jsou, navíc jí zezadu moc nelichotí)
4. Michaela (overal mám ráda, ale tohle v celku byla katastrofa)

48
adalim
Reagovat

@Tempera: Za tím tragickým výrazem je zřejmě chrup v katastrofickém stavu, dává si pozor, aby neodhalila vrchní zuby, škoda.

49
Panda
Reagovat

@Tempera: Irenu chápu, protože i malý úsměv by odhalil stav chrupu.
To v těch obchodech vážně nic není? Všecky mladé, štíhlé a oblečou si hadry ja tetky.
Ale abych jen nepomlouvala, tak každá má aspoň jeden kousek povedený. Peřiny šaty mi připomínají divný overal (stylisty obdivovaný) .

50
jajas
Reagovat

Tak dnes to byla síla největší. Tuto Popelku mám pojmenovanou jako Popelka s oparem, protože to na tom rtu mi evokuje opar. O tom kroužku v nose a oranžových vlasech ve střichu „kastrol“ raději nemluvím. Evidentně má velkou touhu na sebe jakkoliv upozornit, asi proto, že je malá. A daří se jí. Postava nic moc, spíš nadváha . A tak i proto ji ten klóbrc ještě více uzemnil. Navíc má krátký krk, takže „obojek“ ji hlavu úplně nasadil mezi ramena. To co ji visí vzadu je asi ta mašle, jak píšete. Z boku to asi musí vypadat děsně, protože jí určitě zadek rozšiřuje, a pravděpodobně dlouhá mašle se musí pěkně plést mezi nohama. Bunda jí zrušila pas (i když ho myslím taky nemá). Prostě mi příjde ještě více menší a přiťáplejší. O tom, že by šla v tomto do divadla (a to na cokoliv) bych raději neuvažovala.

51
helena
Reagovat

Dívenky jsou amatérky bez soudnosti.Tento pořad jim vkus a oči,aby se viděly,nezajistí. Škoda ,ale je to znát i v ulicích měst a vesnic, pohled na některé ženy není fascinují .

52
Johana
Reagovat

V našem malém městečku bývá 30. dubna tradiční průvod čarodejnic a myslím, že Michaela by v tom svém dnešním kostýmu zapadla – černý klobouk, rudé vlasy, piercingy místo bradavic a hadr na zadku…bosorka jak vyšitá.

53
maya
Reagovat

@Johana:
Díl jsem v televizi neviděla, soudě ale podle fotek zde, musím vám dát plně za pravdu. Když jsem totiž fotky uviděla, byla to první moje myšlenka – čarodějnice. To děvče nemá vůbec žádnou soudnost. Že má barvu vlasů takovou, jakou má, mi ani moc nevadí, ale zbytečně tím na sebe přitahuje pozornost. Být na jejím místě, snažím se spíš „splynout s davem“, protože, jak píše jajas, má zřejmě tak trochu nadváhu a v kontextu s její menší postavou to není úplně nejhezčí pohled. Ale je možné, že v televizi to vypadá jinak než ve skutečnosti, vždyť „kamery přidávají“. Klobouk se jí do divadla vůbec nehodí, nesluší jí, je jakýsi neforemný, opravdu ji zaráží do země. Celý outfit je podprůměrný, líbí se mi kabelka. Podle toho, jaké modely se Popelky vybraly (kromě Amálie), je vidět, že děvčata do divadla moc nechodí. Líbí se mi to, co si vybrala Amálie, na ni je to ale usedlé. Docela jsem zvědavá na hodnocení Filipa, které uvidím, bohužel, asi až v neděli.

54
Inbezka
Reagovat

Díky fotkám ze včerejška si můžu sestavit svoje pořadi:
1. Na prvním místě mám Amálku. Líbila se mi, jak nakupovala, věděla, co chce. Možná trochu masivnější náhrdelník, ale jinak moc hezké. Byla jsem ráda, že nevzala zlatou kabelku, to by bylo příliš.
2. Irena – koupila si krásné šaty, které neuměla prodat. Náhrdelník bych dala pryč a mohla mít nějakou světlou kabelku, třeba trochu do zlaté, ale ani ta černá nebyla špatná. Irena vypadá smutně sama o sobě, vypadala by tak i v červené.
3. Petra. Viděla jsem, jak si kupovala šaty. Sice jí hezky sedly, ale je to typ šatů, ke kterým se už těžko něco dokupuje. Náušnice hezké, místo hodinek bych dala náramek. Škoda, že nesehnala tmavomodré boty, vypadalo by to lépe. Také neměla punčocháče, což nemám ráda.
4. Michaela – soudím jen podle fotek tady a už jen tím kloboukem mě dostala. Když si představím sedět v divadle za tímhle…. Schválně jsem trošku hledala a dočetla se, že klobouk je dámám dovolen jen v lóži. Takže, jestli se chystala do lóže, ano, ale stejně jí to nesluší. Obojek jí nelichotí a nejde mi k ní ani světlá kabelka. Boty ano. Mašle hrozná, ale jestli chce být extravagantní a nejde zrovna do Národního, ať si ji nechá. Ale buď mašle nebo bunda.

55
Kačka K.
Reagovat

@Inbezka: Asi bych to pořadí dala stejně. Nebyly tam nějaké velké rozdíly mezi Popelkami. Jen Michaela byla úplně jiná, ale ona je takový typ. Uvidíme, co na to dneska stylista. Za hodinu jdu trpět k zubaři, tak mi teď ty starosti, co má která Popelka na sobě, připadají nicotné. Ale je to příjemné odreagování.

56
Hana
Reagovat

@Inbezka: Michaela okecala svůj výběr tím, že jde na rockovou operu (i to je pořád divadlo, takže argument mimo mísu).Ten oprýskaný lak na nehtech a černá bunda jsou jak z jiné opery (spíš koncert na fesťáku), zbytek by do divadla s výhradami šel (klobouk vyhodit, mašli ustřihnout).
Za mne jednoznačně nejlepší Amálka,jí dokonce prominu i ty hnusné lesklé boty (působí hrozně lacině a nekvalitně – do divadla bych si představovala opravdu drahé kvalitní nadčasové boty).

57
Denisa
Reagovat

Jedním slovem celý týden katastrofa! O módě se zde nedá mluvit, všechny vypadají jako strašidla. A tohle se hlásí do Popelky? Koukněte se na Nákupné maniačky a uvidíte ten propastný rozdíl mezi „českým venkovem“ (snad pochopíte jak to myslím) a slovenskou módou. Vždy byly o hodně napřed a vkusnější. Celý pořad upadá totálně na dno.

58
Eva původní
Reagovat

@Denisa: Já musím jen a jen souhlasit! Bohužel, Nákupné maniačky jsou s našimi Popelkami nesrovnatelné, maniačky vedou a dívám se na ně raději … Máme co do vkusu hodně Slovenky dohánět… Škoda pro nás Češky. Dívám se jak mi to čas dovolí, Popelka někdy super, ale tento týden však žádná sláva a včera Michaela – děs – běs. Fakt to jsem holku nechápala jak se vyhastrošila a jak se vykrucovala, že jde do rockového divadla či kam měla namířeno :-) tak či tak by tam jen strašila… Fakt se těším dnes na Filipa, co ten na to, i když :-) Já fandím Amálce …

59
Hana
Reagovat

@Denisa: musím souhlasit, pořad v TV jsem neviděla, ale se Slovenkami se setkávám a musím uznat, že nás převyšují v citu pro módu naprosto drtivě. Ty, co jsem poznala, mají v sobě jakýsi vrozený šarm ( připomíná mi to Francouzky), kdy dovedou z mála vykouzlit super výsledek a ani k tomu nepotřebují moc peněz.

60
Tempera
Reagovat

Děvčata, mám dotaz. Kde se vysílají nové slovenské maniačky? Jestli je to jenom na JOJ, tak to mám smůlu, tu nechytám. Neopakují to někde? Díky za odpověď.

62
Ajda
Reagovat

@Tempera: Zrovna začínají a dají se v pc přehrát online (LIVE), nebo archív zadarmo kdykoli. Posunutí Popelky mi vyhovuje, stihnu NM, dříve to bylo naopak.

63
Mila
Reagovat

dnes když jsem uviděla tu poslední popelku tak jsem si řekla-čarodějnice. nejvíc se mi líbila Amálka.správně vyhrála.ta v tom overalu byla přiražená do země,blbý klobouk a mašle se jí tam motala jak čertovi ocas.ale u Filipa celkem bodovala.dát jí na stejnou úroveň s Amálkou???ani ty jeho modely se mi moc nezdály.ne že by byly špatné ale zas žádný zázrak.čekala jsem víc.

64
Ajda
Reagovat

@Mila: Nechápu, proč si tu mašli neuvázala dopředu, ne na střed, ale na levé stehno.

65
Tempera
Reagovat

@Aloha: @Ajda: Moc děkuji, to jsem netušila, že to jde i přes PC, na kabelovce JOJ nemám.

66
Tempera
Reagovat

Tak jsem to tipovala správně, že se ta poslední bude Vaňkovi líbit. Jestlipak si všimnul toho ocasu vzadu? Taky jsem se dnes soustředila na Irenu, já jí špatně rozumím, asi to bude fakt tím, že se snaží skrývat chrup. Amálka vyhrála oprávněně, šaty Petry byly opravdu moc překombinované. Z Filipových modelů jsem trochu rozpačitá, přece jen jsem ze staré školy a do divadla bych v nich asi nešla. A teď jdu na ty maniačky.

67
Ajda
Reagovat

@Tempera: JOJ a Markízu je zakázáno šířit na území ČR někdy od září, ale obdobně je to s Primou a Novou na Slovensku. Proto paskvil JOJ family. Je to kvůli zahraničním filmům, soud jim to povolil :-(

Pokud máte u tv wifi, tak je to pohodlnější než pc :-)

Doplnila jsem u NM fotku z finále a od příštího týdne, kdy už bude doufám normální téma opět spojím Popelky a NM do jedné party.

68
Janica
Reagovat

Taky mě Filip překvapil, nacpal Popelky do kalhot, pro mne do divadla nevhodné.
Ani mě neudivuje, že bodovala u něho ta příšerně oděná Michaela, má ten Filip zvláštní vkus. Modely žádné waaau!
U Ireny mi ještě vadí divný pohled od spodu, nepodívá se rovně do očí. Stále zavřená ústa zakrývají špatný chrup. Ale slušelo jí to, jen moc smutná. Vítězná Amálka je spravedlivě oceněná.

69
adalim
Reagovat

@Tempera: Souhlasím s vaším názorem – zejména ty první vzorované kalhoty mi do divadla vůbec nesedí, tak na pláž nebo jako domácí úbor, o oblečení do divadla mám jinou představu.

70
Wally
Reagovat

Když se podíváte na obchod, který FV stále propaguje na svém FB tak se už vůbec ničemu nedivím. A tu nekomentuju ceny, to jde momo mě. :DDD
https://www.facebook.com/fashiontemporarystore/?pnref=story

71
Tempera
Reagovat

@Wally: Nakoukla jsem, ale boty a kabelky mi připadají jako pro madam ze střelnice. Asi holt neznám nejnovější trendy.

72
Ananas
Reagovat

@Tempera:
Kalhoty do divadla obecně ano, ovšem společenské, ne ty plandavé maskáče, co navrhl Vaněk! V těch tak na večerní představení animátorů v hotelu na pláži. A Míšu bych v tom červeném saténu chtěla vidět! (nebo radši nechtěla?)

73
Ludmila
Reagovat

Se stylistou vcelku souhlasím, kromě hodnocení Michaely. Nejspíš se mu líbilo, že si vzala overal, nicméně jako celek to bylo děsivé. S jeho modely nemám problém, kromě toho prvního maskáčového. V tomhle do divadla ani náhodou. Jinak s kalhoty do divadla problém nemám.

74
Panda
Reagovat

@Wally: Do pytle – tak to my tady mudrujem mimo mísu. Budu si muset zavolat Chocholouška.

75
Ludmila
Reagovat

A vlastně jsem zapomněla, ty šaty co vybral pro Michaelu se mi líbí, nicméně k barvě jejich vlasů podle mne nejdou. Sice jsem už viděla pár článků, kde rusovláskám doporučovali bleděmodrou, nebo červenou, ale mně tahle barevná kombinace prostě nelahodí oku.

76
Tempera
Reagovat

Asi jsem se špatně vyjádřila, s kalhoty do divadla problém nemám, já už vlastně ani sukně a šaty nenosím. Brala jsem to ze svého hlediska, v mém věku a s mými kily bych asi v tom bílém kostýmku hóóódně mezi diváky vyčnívala. A bílou jsem vůbec nikdy nemusela, hlavně na kalhotách. Jak tam kterási Popelka řekla, vždycky jsem měla strach, že si někde na něco sednu, umažu se apod. První model vůbec ne, ten třetí by šel, ale volila bych delší kabátek a ne úplně bílý. A ty poslední šaty pro nějakou výraznou, ovšem štíhlou dámu, si představit umím. Neumím si v nich ale představit Míšu.

77
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Na první pohled se mi ty flekaté kalhoty nelíbily, ale na druhý už jo. Mělo to nádech hedvábí, pěkně laděné barvy, svetřík byl z krásné příze, opravdu slavnostní. Nelíbily se mi boty a už vůbec ne červená kabelka, u tolika barev bych už volila některý tón z outfitu. Barva saka také rušila.

Na Míšu a její postavu si nedovedu představit ten široký pásek. Je malá, pas nikde. Na podobně široké pásky si potrpěla doktorka Cajthamlová v JTCJ a byl to hrozný pohled.

78
Inbezka
Reagovat

Tak jsem zas neviděla pořádně celé hodnocení.
Jsem spokojená, že vyhrála moje favoritka Amálie, ale nechápu, jak mohla dostat stejně bodů jako Michaela. Když měla Michaela odložit klobouk, bundu a kabelku, a to asi neviděl mašli:-) .. tak to je dost chyb.
Filipovy modely se mi tentokrát líbily, možná až na ten bílý kostým, ale to je můj problém, že si tu bílou do žádného divadla nedovedu představit. Kalhoty u prvního modelu se mi v TV zdály být krásné – nebyly maskáčové, ale byli na nich nějací rajští ptáci – rajky nebo co – a látka vypadala docela luxusně. Ale asi bych si musela sáhnout:-)
Dost hodně se mi líbil třetí model a dokonce mi ani nevadilo, že je na černé figuríně. Šaty pro Michaelu – určitě by jí nešly k vlasům, jak píše Ludmila.

79
Ludmila
Reagovat

@Ajda: a Inbezka
Pořad jsem neviděla, hodnotím jen z fotek, tady mi kalhoty připomněly maskáče. Pokud je to ale jak píšete, asi bych s tím problém neměla, mám ráda kombinaci světlých kalhot se vzorem a tmavý svetřík, ale pořád se mi nelíbí střih kalhot a dlouhý svetr,

80
Ajda
Reagovat

@Ludmila:
A

U prvního modelu je přízová halenka a sako. Vaněk dost dnes s ohledem na postavu holek preferoval kalhoty se zvýšeným pasem.

81
Kačka K.
Reagovat

Jsem taky ráda, že vyhrála Amálka. Vypadala nejlíp a byla mi i nejvíc sympatická. Modely Filipa se mi docela líbily, hlavně ten třetí pro Petru.

82
Johana
Reagovat

Z Filipových modelů se mi nejvíc líbil třetí model – elegantní i barevný zároveň.
U prvního byl první dojem z kalhot strašný, opravdu jak maskáče. Při záběru zblízka bylo vidět ptáky a luxusní materiál, ale měla bych strach, že tři čtvrtiny návštěvníků divadla si pomyslí, že jsem se zbláznila, protože nebudou dost blízko, aby ocenili delikátní vzor a materiál.
U druhého Filipového modelu bych měla taky problém jestli neodejdu s flekem na zadku.
Čtvrtý model se mi líbil, ale určitě ne pro Míšu. Myslím, že by zvýraznil všechny nedostatky její postavy – lodičkový výstřih zdůrazní krátký krk, široký pásek břicho a krátké mini ne zrovna štíhlé nohy. FV říkal, že barva šatů se hodí k její barvě vlasů – pro mě je jedna z nejhorších barevných kombinací kombinace dvou odstínů červené. které neladí v tónech.

83
Hana
Reagovat

Filip Vaněk opět pozitivně diskriminuje – stejné hodnocení Amálky (krásná, štíhlá, vkusná, milá) a Míši (problematická postava, prvoplánový vyzývavý vzhled bez kouzla osobnosti, nevkusný outfit, který zdůraznil všechny její nedostatky) se mu navíc ani nepodařilo přesvědčivě obhájit. Pokud největší úlety přijal s tím, že je odloží v šatně, tak to měl dotáhnout a nechat odložit i ve studiu. Docela by mě zajímalo, jak vypadal horní díl overalu – měla jsem pocit, že nesedící prádlo maskovala právě bundou. Ten plandající fábor na zadku stylista raději ani nekomentoval.
Jinak kalhoty v divadle mi rozhodně nevadí, i já je nosím velmi často, např. úzké, černé s tunikou, nebo rozevlátou halenkou v kontrastní barvě, když je zima,tak i se sakem. Třetí Filipův model se tomu hodně podobá. Je to pohodlné a dobře to vypadá.

84
Ananas
Reagovat

@Wally:
Ta příšerná hadrárna je ostuda Pařížské. Uválené poničené hadry z kolekcí z roku raz dva, bez cedulek, bez knoflíků…. Celý ten obchod vypadá hůř, než nějaký nejlevnější sekáč, všelijak rozstrkané štendry bez ladu a skladu. Personál katastrofa. Výjimečně se tam něco najít dá, ovšem pak vás dorazí pokladní, která vám sdělí, že při platbě kartou si účtují přirážku!

85
Camilla
Reagovat

Paní Alžběta-ohledně Ireny-v jejím věku již má 3 děti, a to, že má problém s chrupem, je její handicap, ne váš..tak to laskavě nechte na ni, nikde není psáno,že ten,kdo si čistí huby x krát denně je musí mít ok,.Vůbec nic o ní nevíte,tak ji nesuďte. Suďte jen o jejím oblečení, na téma, a to splnila docela dobře,.Naopak oceňuji, že taková žena má tu odvahu jít do TV pořadu,však není prašivá..Vás bych chtěla vidět v nějaké asijské zemi,kde tedy hygiena je opravdu na štíru..To byste teprve viděla. Takže dle bible-nesuď, abys nebyl souzen. Pokud jste taková bezchybná kráska, máte štěstí,ale rozumu to opravdu nepřidá. A posmívat se někomu je něco daleko odpornějšího,než hledat na někom jeho určitý handicap.(až tam přijde šilhavá osoba,nebo koktavá,tak do toho se asi také opřete, že?

86
Camilla
Reagovat

@jajas: Souhlasím naprosto s jajas ohledně Michaely..Také jsem si napoprvé myslela,že má nějaký opar na rtu neb něco takového. Vlasy,když měla jednou vyčesané nahoru,působily,že má vzadu vyholeno..Souhllasím, klobrc a bunda úplně mimo mísu..do divadla ne,prý jde na rockovou operu, tak tam by to možná prošlo,.Mašle vzadu byla legrační,jak se plácala mezi nohama,obojek zkrátil krk..opravdu nic moc,ale také hlavně,že každého zkritizovala..Doufala,že dostane daleko víc bodů od děvčat..to jí nevyšlo..Souhlasím jinak s vítězkou,byla přese vše nejlepší..

87
Wally
Reagovat

@Ananas: Já nevím, já tam nikdy nebyla. V Pařížský jsem byla naposledy za komančů v Dioru pro řasenku a rtěnku. ::DD Našla sem to u FV na jeho FB.

88
Mali
Reagovat

Ahoj, taky hodnotím jen podle fotek.Kalhoty mám ráda, v divadle bych se v nich necítila. Ale některým ženám sluší.
Vadí mi čtvrtý model- lekslý satén a zlatý pásek, to vypadá jak od kolotočů, moc lacině.

S vítězkou jsem spokojena, vyhrála právem.

89
jajas
Reagovat

@Camilla: Nesouhlasím. Přestože by to měl být pořad hlavně o oblékání, hodnotí se celkový dojem a mít zuby v takovém stavu, kdy paní raději moc nemluví a neusmívá se, pak ten její černý outfit v podstatě ještě více uškodí v celkovém dojmu. Paní by nestačilo, ani kdyby byla obléknutá podle nejnovější módy jako modelka.( A ty mají zuby v pořádku.) Evidentně se také necítí moc dobře, známí si už na ni zvykli, nicméně při setkání s cizími si může jista, že si všimnou. Z toho pak vzniká nejisté chování, raději se nijak neangažovat a v souvislosti s oblékáním nic moc. Prašivá určitě není, to nevím, kdo tady zmiňoval kromě Vás a ani by mně to nenapadlo psát,a to že měla vůbec odvahu jít do TV je fakt obdivuhodné. Ale jak je vidět, všimnou si toho i TV diváci. A my tady pořád, že paní je moc smutná…..a ona se jen nechtěla usmívat, věděla proč, celkový dojem by pokazila. I pro ni by bylo lepší, kdyby nabyla sebejistotu a měla raději v pořádku zuby než oblečení podle poslední módy. Takže, pardon, ale kdybyste ty zuby tady nerozpitvávala, tak bych nereagovala, Ale musela jsem napsat svůj názor, stejně jako Vy jste napsala svůj.

90
Ester
Reagovat

@jajas: Přesně tak, v pořadu nejde jen o oblečení, v pořadu soutěžící také mluví. A jestliže se někdo přihlásí a pak se s prominutím bojí otevřít hubu při hovoru a neusmívá se z důvodu, že má špatné zuby, nemůže počítat s tím, že si toho diváci nevšimnou a nebude to předmětem kritiky. Proč s těmi zuby nic neudělá, to už je jiná věc, ale máte pravdu, že mít v pořádku chrup, to je základ, chce-li žena vypadat dobře.

91
jajas
Reagovat

@Ester: Jen jsem ještě chtěla říct, že nejde jen o zuby. Pokud žena (dívka) jde někam do společnosti (a nemyslím jen divadlo), pak se snaží, aby vypadala dobře, Tedy – hezky se učeše, nalíčí, upraví si nehty, vybere šperky (bižu) a oblékne. Mrkne do zrcadla a řekne si: „docela dobrý holka“, To, že zuby nejsou na první pohled vidět neznamená, že nemohou ten dobrý dojem z Vás pokazit. Protože do společnosti se jdeme nejen ukazovat, ale i bavit a tam se to může (počínaje mluvením a konče usmíváním) pěkně pokazit. Je to podobné, jako bychom měli mastné vlasy a polámané nehty. Jenom oblečení to vytrhne………Jak se říká: „nahoře huj a vespod (tady uvnitř) fuj“. Já osobně nejsem žádná hvězda, ale od mládí dávám přednost vlasům, zubům, nehtům a pleti. A tady je pak úplně jedno, jestli máme nebo nemáme hezkou postavu nebo kila navíc. Oblečení je pak (pokud se povede) pouze pomyslná třešnička na dortu. V pořadu o módě se nedá jen věnovat tomu, co si na sebe oblékneme….tedy aspoň podle mne.

92
Ester
Reagovat

@jajas: Souhlasím ve všem. A je pravda, že o typ postavy až tolik nejde, i žena s kily navíc – nemyslím morbidní obezitu – může vypadat hodně dobře, když o sebe dbá. Neumyté vlasy a ještě třeba i s viditelnými odrosty, jako měla Míša, oloupaný lak, okousané nehty, špatný stav zubů a podobné „chuťovky“ jsou odpuzující, i když si žena oblékne značkové oblečení.

93
Tempera
Reagovat

@jajas: @Ester: Souhlasím se vším co píšete, jen bych se trochu zastala těch s nižšími příjmy, mezi něž asi patří i Irena. Dneska to opravdu není lehké, má tři děti a možná je ráda, když zvládne zaplatit zubní péči pro své děti. O rovnátkách a podobných „radovánkách“ ani nemluvím. Vypláznout 5 tisíc za korunku (a to jsem ještě z laciného kraje), 1500 za plombu, to jsou podle mne nemravné ceny. A je pravda, že stav zubů je často ovlivněn i genetikou. Můj manžel má snad 2 malé plomby, já zase mám plomby takřka na všech a některé ty zadní už mě opustily. Na druhé straně ucourané vlasy či okousané nehty (Míša), to se fakt omluvit nedá.

94
Panda
Reagovat

Mluvíte mi z duše, ale přidala bych další extrém, který se ni nelíbí – je to až přílišná upravenost, vystavená na obdiv, kdy mám pocit, že dotyčná je snad éterická bytost a brzy se rozplyne. Zaráží mě taky šatníky mladých děvčat – takové dámičkovské – když si mohou dovolit něco odvážnějšího a nápaditějšího.
Moc bych si přála, kdyby jednou stylista oblékl soutěžící místo figurín. Obléci věšák je něco jiného, než se trefit do oblečení vzhledem k postavě, ale i osobnosti.

95
Ester
Reagovat

@Tempera: Ano, zuby jsou dneska hodně drahá položka a někteří lékaří účtují nekřesťanské ceny, to je fakt … Na stavu Irčiných zubů se jistě podepsala i ta tři těhotenství. Pamatuju si, jak mi kdysi za socialismu „odešel“ jeden zub závratnou rychlostí, než došlo na temín, kdy mě zubařka objednala. Dneska si člověk sice může zubaře vybírat, jenže když chybí finance, je to málo platné. Říkávalo se, že každé dítě stojí matku jeden zub. Dneska se to tvrzení zdá přehnané, ale z vlastní zkušenosti musím říct, že to bývala mnohdy i pravda.

96
Ester
Reagovat

@Panda: Šatníky některých mladých děvčat vypadají jako by se Popelky ocitly v nějakém butiku. Já to těm děvčatům i přeju, ale co nechápu, to je to množství kabelek. Kam to nosí? Já bych to určitě neužila, už jen z důvodu, že mě neskutečně štve, když si mám věci z kabelky přendavat do jiné.

97
jajas
Reagovat

@Ester: Ano, vypadá to, že zuby jsou dnes nejdražší položkou ve zdravotnictví. Nicméně, mé kolegyni se po druhém dítěti (v 38 letech), začaly rychle kazit zuby. Kaz na kazu, váčky a tak se musely některé i trhat. A pak záleží na zubním lékaři (ke kterému každý z nás chodí určitě pravidelně), na kterého měla patrně štěstí, protože jí nabídl vyrobit standartní zubní můstky za přijatelnou cenu (přijatelnou pro svobodnou matku se dvěma dětmi). Dokonce se domluvila na splátkovém kalendáři, přestože i pětistovka měsíčně pro ni byl problém. Jsou obyčejné, žádné keramické, ale není to vůbec poznat, že zuby nejsou její. A hlavně se o opravu zubů začala zajímat včas. Nečekala, až bude mít plnou pusu černých nebo pokažených zubů. Jinak také může paní Irena skončit se snímatelnými náhradami (a ty jsou placené pojišťovnou, pokud nejsou keramické). Já mám například nahoře na obou stranách můstky, pouze čtyři přední jsou ještě moje vlastní. A jsem spokojená. No, vidím, že se to tady nakonec „zvrhlo“ na zubní poradnu, ale i toto patří ke vzhledu, nejen móda. :))

98
jajas
Reagovat

@Ester: Také jsem si všimla, že některá děvčata mají, podle mne, zbytečně mnoho oblečení, bot, kabelek nebo šperků. Jednak si myslím, že to ani nelze vynosit, když si dokupují pořád nové a jednak to také něco stojí, takže mají patrně zdroje (rodiče, přítele…), kteří jim to platí. Když ještě byla Popelka v pozdějším čase a já viděla u některých ty obrovské skříně a šatny narvané vším možným (i nemožným) oblečením, tak jsem jen zírala. Proč??? Mně stačí úplně na všechno (oblečení zimní, jarní, letní, kabáty, prádlo, svetry, trička, džíny, šaty a kabelky) jedna trojdílná skříň. Pouze boty mám na dvou policích ve skříni ve zdi. Holkám nezávidím. Pokud jsou už teď zvyklé mít vše co se jim líbí, pak se to s nimi potáhne celý život a časem pochopí, že i jejich děti nebo manžel se potřebuje oblékat. Jistě, pokud budou zdroje, pak se nic neděje, ale kolik z nás je má? A tak kupuju hlavně věci, které se dají kombinovat a zjišťuji, že mi to naprosto stačí. Necítím potřebu nakupovat každý měsíc něco na sebe (samozřejmě, pokud z toho nevyrostu. Někdy se mi totiž věci „samy od sebe“ zmenšují a „srážejí“ nebo co…. :)

99
Ajda
Reagovat

Je otázka, jak rychle daná osoba problém se zuby řeší. To není stav během měsíce. Vykotlá se jeden, kašle na to a časem je to katastrofa a u zubaře by se nedoplatily. Můj zubař říká, že spousta věcí jde na pojišťovnu, jen nesmí přijít po letech a s vyhnilou pusou.

100
Johana
Reagovat

@Ajda: některé ženy to neřeší, protože mají mylně vsugerováno co dítě, to zákonitě jeden zub.
Na obranu Ireny však můžu říct, že v dnešní době se prevence na pojišťovnu mezi stomatology moc nenosí – je to pracné a za málo peněz, takže pokud Irena nenarazila na starého poctivce, kterému záleží i na pacientovi, nejenom na penězích, má smůlu.

101
jajas
Reagovat

@Ajda: Přesně tak jsem to myslela.

102
jajas
Reagovat

@Johana: To mně překvapuje, že by stomatologové neměli zájem o prevenci. Moje zubařka na tom trvá a já s tím problém nemám. Dokonce se mi stalo, že jsem se po půl roce zapomněla objednat a přišla jsem ještě o dva měsíce později a vytkla mi to, takže chodím pravidelně. Je to zadarmo, tak proč alespoň toto v dnešní době nevyužít. A pacienti na to mají právo, takže by je stomatolog nesměl odmítnout. A co se týká paní Ireny, je to samozřejmě její věc, jenže mně překvapilo, že se rozhodla takto ukazovat v TV. To fakt nešlo přehlédnout. A kvůli nákupu oblečení bych tam nešla vůbec.

103
Johana
Reagovat

@jajas: já ani tak nemyslela preventivní prohlídky, spíš preventivní výkony a léčbu onemocnění dásní, které přímo souvisí s poškozením, nebo i ztrátou zubů. Dnes je ve stomatologii trend všechno přesunout na dentální hygienistky, což je pojišťovnou nehrazeno a u sociálně slabších je to prostě problém.
Stomatolog, který při preventivních prohlídkách dvakrát ročně odstraňuje zubní kámen, poučí pacienta o hygieně a poradí mu, je už dnes skoro rarita a vzácná výjimka.

104
adalim
Reagovat

@Ajda: Ne chci se mýlit, ale v době těhotenství a nějaký čas po porodu platí zubního lékaře pojišťovna (tak jako u mladistvých), myslím, že je škoda toho nevyužít. Co se týká šatníku některých popelek, myslím, že jdou do soutěže se také trochu pochlubit, jak luxusně bydlí a jak luxusně se oblékají, některé nechávají i cenovky na oblečení, abychom všichni viděli :“Já na to mám“. Trochu pokory a skromnosti by bylo někdy na místě. Já si cením toho, když dokáže mladá holčina se za pár kaček vkusně, moderně a originálně se obléknout.

105
Ester
Reagovat

@jajas: To záhadné zmenšování oblečení taky v posledních letech pozoruju :-D

106
Ajda
Reagovat

Ono s tím poškozením chrupu po dětech je to také individuální. Já třeba žádnou změnu neviděla, nepocítila, ale hodně záleží na stavu před těhotenstvím, o péči atd. Všechno jde, jen se musí chtít. Mám svého zubaře roky, když jsem potřebovala potvrzení kvůli operaci, tak rovnou řekl, že u mě je to v pořádku, že jsem vzorný pacient, ale i tak mi vše překontroloval.
Dnes hodně chybí vzory u rodičů, už malé děti mají vykažené zuby, rodiče bezzubí a jen se vymlouvají. Taky chybí povinné školní prohlídky, to si pak člověk navykne a jede v nich i později. Pak vzor v rodině, jedno z druhým. Kdo chce má chrup v pořádku, kdo ne, hledá výmluvy.
Zubař, gynekologie, kadeřnice, to jsou pro mne životní nutnosti kdyby na chleba nebylo :D

107
Johana
Reagovat

Tak mě ještě napadlo, jak si FV odporuje – u tématu ,,Myslivecký večírek“ dostala Kristýna v tom nevkusném černobílém overalu s krajkou na ramenou od něho 9 bodů a v pátek Petře vyčítal černobílou kombinaci na šatech a lacině vypadající krajku. Mně se ty šaty taky nelíbily, ale minimálně jejich materiál byl stoprocentně o pár levelů výš, než u teplákoidního overalu.

Přidat komentář