Panáček v reality show

Popelka (30.5. – 3.6.): Diskotéka 80. léta

30. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Nákupné maniačky 2016, Popelka

pop1
Asi nejsem jediná, kdo od show Popelka očekával inspiraci, opak je však pravdou. A ani tento týden žádná změna, opět téma, které ani u soutěžících zrovna velké nadšení nevyvolalo – Diskotéka ve stylu 80. let!
Sledujte denně po 16.10 na TV Barrandov.

Nákupné maniačky

Téma: Grilování. Marián Hornyak nechce tento týden nic elegantního, přednost má pohodlí a ležérnost. Jediná jeho podmínka je, že model musí obsahovat nějaký dřevěný prvek. Je jedno zda to bude na hodinkách, špercích, detail na kabelce, brýle, podpatky, opasek, možností je víc než dost.

Popelky

popelky

V pondělí nakupuje referentka státní správy Anna (39), v úterý koordinátorka asistenčních služeb Michaela (26). Jako další uvidíme Kristýnu (24), marketingovou specialistku. Poslední nakupuje prodavačka knih Dagmara (28).

Pondělí – Anna
annaaa
18 bodů

Úterý – Michaela
michaela
25 bodů

Středa – Kristýna
kristýnaaa
21 bodů

Čtvrtek – Dagmara
dagmara
24 bodů

Pátek – FINÁLE
Finále

Zdroj: Video archiv TV Barrandov

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Nákupné maniačky 2016, Popelka

Diskuze k článku

Počet komentářů: 124
1
Evik
Reagovat

Z tematu jsem celkem rozpacita nevim… uvitala bych spis neco „soucasneho“,co se ted nosi,tak nejak… :)) A dnesni pani nevim nevim jestli jsou to „osmdesatky“…..to bych se musela spis podivat tedy,co se nosilo… :D ale kdyz pominu ty „osmdesatky“,tak na party,na disko…to asi ne no…:)) to si predstavuju neco jineho,tohle je spis nekam do mesta na kafe napr…jak uz rekly holky…:)(

Reagovat

Nechápu, proč zase taková kravina místo nějakého aktuálního zadání. V Maniačkách se griluje, super, aktuální, Popelky se vrací do osmdesátek, snad nejhorší móda všech dob. Tu dobu si dobře pamatuju, pro oblečení se jezdilo do Maďarska, na černé burzy, šilo se z kde čeho, cvočky, síťovina, mega vycpávky, mrkváče plísňáky, gumové boty to byl hit, na hlavě květák. A hlavně malinké kabelky přes rameno, dnešní paní silně mimo. Ta mohla jít raději na Nedvědy :-)
Archiv opět zaspal!

3
Martina
Reagovat

@Ajda: přesně..akorát tady se jezdilo nakupovat do Polska. vím přesně, v čem bych šla před 30.léty na diskotéku- ale dnes bych se v tom styděla. Dokonce jsem po maturitě i ten květák měla – no havarijní,pak jsem se půl roku styděla, protože to nešlo dolů

Reagovat

@Martina: Do Polska se jezdilo hodně, my tam měli i známé, ale pak uzavřeli kvůli politice hranice a zboží se dalo sehnat jen na černých burzách. Nebo ho vozili a prodávali Poláci pracující v Česku. Měla jsem štěstí, jezdili jsme do Jugoslávie, přes Maďarsko, tam se nakupovalo perfektně úplně všechno. Od hader, přes kosmetiku, potraviny, dokonce rodiče měli i recepty do lékárny. Kýčovitá móda, zpětně fakt nejhorší, co jsem kdy nosila. Plastový žlutý košík, hit té doby, mám dodnes ve skříni :-) Tipuji, že bude retro diskuse :D

5
jarka
Reagovat

Ono také záleží na tom,kam na tu diskotéku šly. Jestli do nějakého klubu v Praze,anebo do vesnického kulturáku.Na malém městě to byly většinou džíny a tričko,možná džínová bundička a někdy neforemná košile s vycpávkami. „Osmdesátky“,to je doba mého mládí a to byla fakt šílená móda. Když už chtěl Osmany nějaké retro,měl zvolit raději „padesátky“,
tam byly aspoň hezké šaty. Jinak soutěžící vypadají lépe než poslední týden a dnešní popelka bylo hodně sympatická. Ty černobílé šaty co měla na sobě jí moc slušely,takže se nedivím,že šaty ve svém šatníku preferuje.

6
Denisa
Reagovat

@Ajda: Přesně, retro diskuse :D Probudilo to ve mně hodně vzpomínek. Na černé burze jsem si koupila síťované triko a myslela si, kdovíco nemám. Na diskotéky jsem nosila velká saka s vycpávkama, která mi šila máma a mrkváče z Tuzexu. A na krku dlouhé perly. Paní dnes úplně mimo téma.

Reagovat

@Denisa: Já nezapomenu, jak jsme šly s kamarádkou na burzu kvůli indickému šátku s lurexem, protože večer jsme ho nutně musely mít na diskotéce. A jen jsme ho za 80 Kč koupily, začala šťára tajných a bylo po dalších nákupech :-)

@jarka: Na vesnici bývaly spíše zábavy. Taky měly svoje kouzlo, úplně jiná atmosféra než na městské diskotéce.

8
Johana
Reagovat

I když jsem pamětnice, v prvním momentě mi vůbec nenaskočilo, co se nosilo. Až jak jste to, holky, začaly rozebírat, začínám si pomalu vzpomínat – na nákupy v Maďarsku a Polsku, domácí šití podle Burdy, umělohmotnou sloteru ( ještě teď mi naskakuje husí kůže )…Na ohoz na první diskotéku si docela pamatuji – široká sukně pod kolena s vlastnoručně vyšitou kytičkou fialek a k tomu halenka z nějakého lesklého saténu s hrozně velkým, špičatým límcem. Marně přemýšlím, co je to ten květák? Do půlky osmdesátek jsem žila na Slovensku a karfiol na hlavě mi nic neříká.
Jo, a Lewisky byly vidět vzácně – tenkrát by se dnešní Popelka považovala za honoraci.

Reagovat

@Johana: Lewisky byly z Tuzexu a stála se na ně a ostatní značky fronta, můj dnešní manžel jiný rifle než Lewis nebo Wildcat neuznával. Já tehdy měla zipsáče Pionner za 210 bonů a to bylo kritiky. Ještě jsem milovala wranglery a to se taky ofrňoval. Dneska on Lewis dávno zavrhl a nosí zásadně Pionnerky, protože dělají verzi slim a ty lichotí jeho hubeným nohám. Navíc mívají skvělé pláteňáky na léto.

Účes květák, to byly trvalou důkladně zničené vlasy co největšího objemu. V poslední fázi jsem měla vzadu výbrus do půl hlavy a nahoře květáček jak malovaný, brrrr!

http://www.dama.cz/krasa/ucesy-80-let-inspirativni-nebo-zavrzeni-hodne-vzpominate-na-ne-27574

10
Wally
Reagovat

@Ajda: Lewisky šili i Vietnamci asi za 400, což bylo výhodný, teda ty „oranžový“. Já měla nejradši Rifle a H.I.S.ky.
Hlavně se móda dělila na hašišáky (džíny, džíska, triko, číny, v zimě důchodky) a veksláky (mrkváče, pláťáky, barevný košile a mokrá trvalá).

11
Ajda
Reagovat

@Wally: Zapomnělas na depešáky :)

12
Wally
Reagovat

@Ajda: Nezapomněla, ale mám pocit, že jich nebylo tolik. Až pak ke konci 80. let.

Ale nejlepší nákupy by měly Popelky dnes u Vietnamců. Velký výběr modelů a dobové materiály, včetně doplňků.

13
Ajda
Reagovat

Boty od Bati ve všech barvách a pro každou Popelku! Tenhle model by jim už fakt měli zakázat :D

14
Martina
Reagovat

Viděla jsem dnešní díl. Holky tento týden bude sranda!!
Osmanymu je stejně jedno, co si holky oblečou, stejně nejvíc vyzvedne tu, co vypadá žensky a sexy bez ohledu na téma.
Nejvíc se mi líbily hláška poradce ( když se paní předváděla v červených šatech ještě před nákupem): proboha, Anči, vždyt jdete jako brázdou, vždyť nemáte gumáky!!

15
krystal
Reagovat

Možná paní Anna nebyla úplně do tématu, ale v každém případě je velice sympatická, šaty ve kterých vyrazila na nákup byly absolutně Super , seděly jí a lichotily postavě.Trošku jsem jí je záviděla.Moc jsem zvědavá jak to zvládnou ostatní.Zvláště když se tvářily ,že o těch osmdesátkách mají přehled. Při bodování se ani nezačervenaly.

16
andromeda
Reagovat

@krystal: ty šaty jsou z Bonprixu:
http://www.bonprix.cz/style/pletene-saty-294696739/?catalogueNumber=966308&category=847&return=ref
Já je mám taky. Nejsou špatný – za ty peníze.
Ale to téma je na palici. Osmdesátky a ještě na disko. Fuj. Nic horšího si nevybavuju. Vycpaný ramena, trvalá, plísňáky, mrkváče a plastová bižu. :-(

17
Johana
Reagovat

@Ajda: aha, tak to je ten květák – studená vlna Liběna z Hlubny…se divím, že to vlasy vydržely :)
Já měla tenkrát taky nejradši wranglerky. Stávaly, myslím, něco přes 500 bonů a to byla paráda, když se bon sehnal za 5.50 Kčs.
Paní Anna je za posledních pár týdnů konečně sympatická soutěžící a i ten její růžový byteček se mi líbil. Bylo mi ji včera až líto, když nemohla sehnat nic v její velikosti.

18
Ajda
Reagovat

@Johana: Klobouk dolů jak dokázala zhubnout. Sice nenabrala asi z ničeho, ale oceňuji, že zatla zuby a šla do toho.
Nechci se hádat, ale wranglery stály tuším 140 bonů. Ale to byla třeba celá výplata, pro někoho. Nejlevnější a opovrhované byly Lee Cooper za stovku. Průměr byl 130 bonů a 100 m fronta :-) Bez fronty byly u veksláků za cca 800 Kč. Naši omdlévali, když jsem nové rifle hodila do vany, rejžák a už to jelo.

Jsem přemýšlela co bych koupila a je fakt, že zrovna se vrací delší širší šortky pod kolena, tehdy to byly kalhotové sukně. Topy jsou teď taky v oversize střizích, gumové botky už sice nestojí 60 Kč, ale klidně i dva tisíce a více, ale pěkný výběr. To samé u balerín. Tehdy to byly boty slamáky, dneska espadrilky, taky není problém. Plastové bižuterie plné obchody. Jsou k sehnání i propínací šaty, kolové sukně pod kolena, propínací sukně, rifle různých střihů, docela se to dá poskládat. A materiály často 100% polyestery, klasika osmdesátek.

19
Ajda
Reagovat

Někdo minulý týden hodil na fb Popelka odkaz na naše stránky, a když budu hodně namyšlená, tak oni se po nás začali opičit s fotkou :D (máme hezčí)

https://www.facebook.com/451178468398843/
photos/a.451959764987380.1073741830.451178468398843/527760334073989/?type=3

20
Wally
Reagovat

@Johana: Wranglerky byly max za 130. Za 110 byly Lee Cooper. Za 130 Rifle, H.I.S., oranžové Lewis, WildCat,150 bílé Lewis, 160 červené Lewis, 190 Pace bez zipů a za 210 se zipama. :))))

21
Johana
Reagovat

@Ajda: @Wally: určitě máte pravdu…nevím, kde jsem to hausnumero sebrala, anebo Tuzex v Košicích měl předraženo:)
Dnešní Popeluše docela trefa. Nechápu, proč by zbylé tři tu sukni zkracovaly. Mě docela v té době, když ještě bylo co ukazovat, štvalo, že se nosila právě tato délka pod kolena.

22
Ajda
Reagovat

Nedíváte se teď na Soudkyni Barbaru? Jdu vypnout tv a tam povědomý ksicht. Není to Tony Berger, manžel „slavné“ Popelky?

23
Johana
Reagovat

@Ajda: je mu dost podobný, ale myslím, že to není on. Berger byl víc taťuldovitý a, alespoň pro mě, bez jakéhokoliv náznaku charismatu.

24
Ajda
Reagovat

@Johana: Máš pravdu, Tony má hnědé oči, porovnala jsem fotku na fb a díl už je i v archivu.

Střihač je zralý na vyhození. Ještě ani nehodnotí a divák už ví, že má 25 bodů :(

25
Tempera
Reagovat

Ajdo, dnešní Soudkyni jsem neviděla, ale měla jsem puštěnou jednu starší a ejhle – ona tam Libuška z minulého týdně hraje svědkyni. Naštěstí bez kvetoucího záhonu ve vlasech. Z dnešní Popelky jsem na rozpacích. Jednak sama Michaela je typ, u které bych, kdybych ji neznala, tipovala věk 25, ale taky 40. Taková stará mladá. Kdyby takhle přišla v 80. na disco, nevím, jestli by ji tehdejší mlaďasi vzali. A předtím jsem si nevšimla, že je tak prostorově výrazná, nebo to bylo špatně volenou sukní a bundičkou do pasu?

26
Evik
Reagovat

Dnes se mi popelka líbila,moc ji to slušelo,včerejšek propadák…a sestava tento týden se mi (zatim),líbí…:))

27
Ajda
Reagovat

Michaela divně přeplácaná, všeho moc. Ta sukně je hodně nelichotivá. Popelky tohoto týdne si i v soukromí potrpí na silonky do otevřených bot. Hodinky mimo, v té době vládly barevné digitálky, podobně její pásky. Chtělo to široký, s výraznou sponou, krásně umělý a barevný. Jenže její postavě by nelichotil. Hit osmdesátek – legíny s velkou košilí, to by jí slušelo víc než ta sukně. Boty jsou úplně mimo. Letěly klíny, podpatky kačenky a hlavně, co nějaká kabelka, ale ta správná igelitka se platila zlatem. Nebo psaníčko z fólie, do které byl vložen jakýkoli list z katalogu Neckermann. Ale to by na diskotéku nebylo ani v té době. Letěly placky, cvočky, brože plastová jablíčka, špendlíky, ona má těch korálků až moc.

28
Martina
Reagovat

Tak já jsem dnes po zhlédnutí Popelky ušetřitla. Už dlouho koukám na jednu letní bílou sukni ( bohatou, poloprůhlednou s podšívkou) – a po dnešku vím, že teda rozhodně ne.

Soutěžící jsou mi sympatické, snaží se, ale plácají se v tom. Je to asi tématem. Mladé holky neví přesně co a starší by zas v oblečení na disco vypadaly trapně.

NM-nevím, nějak mi začínají blogerky vadit. Málokdy respektují osobnost soutěžících. Přijde mi to spíš jako soutěž blogerek, které dostanou svou panenkku na oblečení.

29
ludmila
Reagovat

@Ajda: přesně tak, dneska se tam disco moda dá lehce poskládat v lepším stylu bez plísňáků a květáku, tenhle úkol není zas tak těžký, 80desátky v dnešním pojetí

30
ludmila
Reagovat

o a pokud jde o vzpomínky, květák jsem nikdy nevlastnila i v 80desátkách jsem nosila dlouhé vlasy, ale je fakt já měla radši ty zábavy než discošky, nosila jsem lee cooper a džísku, oboje domádo vyzdobené vlastní nášivkou

31
ludmila
Reagovat

Vlastně lewis, no je to už dlouho

32
evina
Reagovat

Zato včera (úterý) Anna to byl děs běs.

33
Julie
Reagovat

Zdravím. Téma pro tento týden je dost nešťastné, zvlášť pro ty, které tu dobu nezažily. A nakoupit si věci, které pak už nevynosí, jen aby splnily téma, je proti upoutávce, kde lákají na doplnění šatníku…. Včerejší popelka měla vyhlídnutou moc pěknou kabelku, kterou si nakonec nevzala a místo ní to strašné psaníčko. Ale ta bundička jí sekla.

34
Ajda
Reagovat

Taktika nebo blbost? Jedna se netrefí ani náhodou do tématu a kritizuje a protiřečí si (to ostatně všechny), druhá si oblečením přidá dvacet kilo a deset let k tomu a dnes se ofrňuje nad vším. Je závislá na silonkách do sandálů, barev splácala tolik, že papoušek tiše závidí, ale moudra sype dnes z rukávu.
Dnešní se mi líbila, bomber úžasný, škoda že si nevyčesala culík nahoru a na bok. K doplňkům mám výhrady, ale jako celek zatím nejlepší. Holt to ty dnešní puchejřky nevydýchaly. Pondělní Anna asi nemá soudnost a zrcadlo, dnes ten její model bylo rudé peklo.

35
wendelinka
Reagovat

@Julie: mas pravdu v tom,ze ta bundicka byla pekna,ale pochybuju,ze by si v ni na diskosce poradne zatrsala ! Mela ji totiz min nez akorat:-) . Nechapu tendence prostornejsich dam,oblekat si veci ktere pomalu nedopnou a jakykoliv pohyb je silne omezujici…A uz vubec nepochopim,jak muze nekdo doporucovat sukne se sklady v pase,tzv. ackove. Kazda v tom vypada jak selka.

36
Wally
Reagovat

@wendelinka: Nemusí mít sklady v pase. Naopak podél boků „vypasované“ a pak hodně rozšířené. Přesně ty jsem v té době nosila s velkýma květama. A saka s vycpanýma ramenama. :D

37
Evik
Reagovat

Dnesni soutezici na fb opet chybi… !! tenhle tyden asi spi nebo co… jinak dnesni slecna se mi libila-chybela mi tam nejaka ta barvicka,doplnky… ale jinak ji to slusi,s jeji postavou si muze dovolit snad cokoliv,moc hezka slecna…:))) Jinak co se mi nelibi je to,jak dneska se ostatni soutezici valely v te posteli…prijdou z venku,a ony lehnou do ciste postele… a to jak si zkousej u soutezicich hadry ze skrine…to mi tez leze na nervy… :D jesteze se dneska nezkousely hadry te slecny…

38
Lucie
Reagovat

Jedna známá natáčela v Brně a vše je o domluvě,nelezlo by se tam,kdyby to nebylo povoleno+zkoušení věcí.

39
Ajda
Reagovat

@Evik: Co dělají „nové“ fotky, trvá jim to 24 h :D

40
ludmila
Reagovat

Dneska dobrý, 80. léta v modernějším pojetí. Myslím, že by v tomhle ohozu mohla i tehdy.

41
Mary
Reagovat

Paní Anna asi opravdu nemá doma zrcadlo a ani vkus, ty její oblečky jsou strašné a dnes tomu dala korunu. Málokdo má ideální postavu, ale takhle se oblékat, hrůza!
Také se mi dnes nelíbilo, jak se tam dámy válely v té posteli, žádná velká slušnost.

42
Maja
Reagovat

Největší problém je v několika se opakujících chyb pořadu Popelka. Tento týden přehozená jména v tabulce hodnocení 2x. Myslím, že jako divák, který to nesleduje každý den je potom zmatený. Potom doma u Michaely, že má ráda sportovní módu, přitom první den sama v rozhovoru říkala, že sportovní módu nemá ráda. Já nevím,mám z toho celého pořadu rozpačité pocity. To téma absolutně mimo mísu. Nejhorší móda všech dob. Žádná inspirace pro diváky a slečnám doma zbyde několik nepotřebných kousků :-D Kvalita sdílených fotek se nedá snad ani komentovat. Ze šatníků holek se skoro už nic neukazuje,to je celkem škoda. Začíná z toho být reality show a né pořad o módě. Co se týče holek: Anna v pondělí nuda, Michaela v úterý do tématu super až na délku sukně,škoda, že nevzala hned tu první v Orsay. a Kristýna krásná postava, hezký outfit, ale né do tématu. Uvidíme co bude zítra. Dagmar třeba překvapí.

43
Ajda
Reagovat

@Maja: Dovolím si nesouhlasit. Kristýna do tématu sedla, legíny i lesklé bundičky se nosily. Určitě víc k tématu než Michaela. Sukně ani bunda do osmdesátek ani omylem. To samé boty. Jedině barevnost seděla.

Včera byla otřesná kamera. Při hodnocení ji zabírali neustále jen od pasu nahoru, jeden krátký záběr na celou postavu, žádný detail.

44
wendelínka
Reagovat

@Wally: Právě o to jde – pokud já si pamatuju, tak áčková sukně byla úzká přes boky a pod boky se rozšiřovala – přesně kopírovala písmeno A. Dnes říkají áčková všemu, co je od pasu jakkoliv široké, naskládané, nabrané atd. A právě tenhle styl nemůže pasovat slovanské postavě – široké boky to jen zdůrazní a neschová, jak se nám snaží namluvit! A taky jsem jednu vlastnila – černý podklad s různobarevnými velkými květy, délka pod kolena…Byla by nositelná ještě dnes.

45
Julie
Reagovat

Včerejší kritika byla tak trochu trapná. Všem se to mic líbilo a pak hledaly, co by zkritizovaly. Že by závist ? Slečna si dokázala vybrat oblečení, které ji slušelo a to mohou i ty, které vlastní pár špíčků navíc a né pak závistivě ubírat body. Dle mého by do 80. zapadla. Kritizovaná barva topu taky nebyla špatná. Pokud by slečna zvolila nějaký barevný, tak by nevyniknul ten náhrdelník. Právě ten náhrdelník a botičky + kabelka byly těmi extravagantními prvky, které to celé oživily. Veliká pochvala za nákup náramku.

46
Lady XL
Reagovat

Připojím se k diskuzi. Mohu teď akorát vidět fotky a tak louskám vaše postřehy. Je to fakt retro povídání a já mohu přidat i svou trošku… Tak pliséé se nosilo různé a my prostornější jsme objevily včas, že se dá naplisovat látka až od boků dolů. Dala jsem si dělat u soukromnice podle formy vějířovité pliséé právě od boků. Líbí se mi do tématu až ta středeční Popelka. Ty před ní jsou podle mne mimo téma. Sama jsem si šila z lesklých barevných podšívkovin saka s „óbr“ vycpávkami, vepředu krátké, vzadu na způsob fraku…, sukně taky lesklé, propínací s velkými knoflíky…. Barevné úzké náramky, co nejvíc, tím lépe…, kruhy v uších, květák na hlavě… :-). No prostě co nejbarevnější… Mládí to sneslo a do práce holt člověk chodil v umírněnějších verzích. Pamatuji taky, jak jsem v době pomalu končících mini oblékla jednoduché vlněné šaty po mamce z 50.let + džínový klobouk. Délka midi a do školy mne v tom málem nepustili a na ulici si mne pletli s cizinkou :-D.

47
Tempera
Reagovat

Taky si myslím, že nejblíž tématu byla Kristýna. Ty první dvě ani náhodou. Jinak vkus hrozný, chápu Annu, že má hroznou radost ze shozených kil, ale to červené cosi, co na sobě měla včera, vypadala v tom jako zápasník. Punčochy v sandálech mi nevadí, hlavně ale nesmí mít vyznačenou patu a ty už se asi dneska ani nedělají. Vůbec nechápu ani ten údiv, když má někdo ponožky v sandálech. Když jsou ponožky takové ty kotníkové, proč ne. Hlavně u mužů se radši podívám na tu ponožku, jen když mě ušetří pohledu na v převážné většině neošetřované nohy. Mimochodem, ve světě už zase frčí ponožky v lodičkách (za mne tedy opravdu ne, nelíbí se mi to). Štve mě, že vždycky nějaký stylista (co to vlastně je?) řekne, tak a od teď tohle a tohle bude fuj a tamto bude cool. Jinak mi hodně vadí hodnocení – všechny vydechnou waw (mimochodem to slovo je hrozné) a potom hledají hnidy a dají málo bodů.

48
koraro
Reagovat

Mně nejvíc vadí, že ta témata od Osmanyho jsou dost nuda. To je pořád nějaký večírek, disco a tak. V nákupných maniačkách se aspoň snaží být kreativní… No a to včerejší hodnocení beru jako podpásovku (zřejmě to úterní soutěžící nemohla vydýchat), protože když si Kristýna vybírala mezi sukní a těmi kalhotami, řvali jsme doma: ty kalhoty, ber ty kalhoty, to bude bomba… a byla :-)

49
krystal
Reagovat

Tak čtu ty příspěvky a jsem moc ráda , že se shodnu na některých věcech s vámi. Nejprve, taky mně nesmírně štve když vidím jak se některé soutěžící chovají k věcem , které jsou na ukázku ze šatníku. O tom jak ta holka skákala po posteli ani nemluvím. To je prostě nehoráznost. Zvláštní je ,jak se opakuje stále stejný scénář….“moc ti to sluší ..ALE.. A teď někdy velice trapné připomínky a hlavně kalkulačka bodů.Potom jdou nakoupit a nacpou se buď do naprosto příšerné sukně , která by slušela selce , co sype zrní slepicím , nebo podobně. Anna to přepískla s tou červenou robou , ta byla opravdu mimo. Strašně se mně líbila v šatech , které měla když nakupovala. Andromeda , díky za typ , kde je koupila. Myslím si ,že dost zbytečně rvaly dolů body Krystýnce, její model nebyl špatný , dala bych tam určitě výraznější top , nebo halenku s nějakou krajkou , nebo volánkem , což v té době frčelo.Jinak jí to slušelo , je to milá holka. V té době hodně doplňků bylo barevných , náramků třeba 5 , každý v jiné barvě, No , ale ten zlatý je užitečnější do budoucna.

50
Lucie
Reagovat

@krystal:
Vse je podle scenare…

51
Marie
Reagovat

Nikoho nenapadlo,že to co tam ty holky dělají,že mají dělat?To,že třeba přenášeli šatník,byli na posteli apod?Jednoduché je soudit,má to být bohužel show a těžko říci,že nebudete tohle dělat,určitě by někdo nedělal něco co není domluveno…

52
Tempera
Reagovat

No právě. Zdá se mi, že je to všechno podle scénáře. Že mají naučené i ty komentáře a hodnocení. A hlásí se tam často osoby, které vymetají kdejakou reality show, jako třeba ta příšerná Michaela z minulého týdne (Tchýně) a diblík Libuše (Soudkyně Barbara). A takových je určitě víc, protože často mám silný pocit, že už jsem tu nebo onu Popelku už někde viděla.

53
Ajda
Reagovat

Každá reality show má scénář, mají obavu, že se divák bude nudit. Ale záleží na účinkujících, kam a do čeho se dají až dotlačit, snad nejsou ovce. Primitivní bylo, jak se u Jany Berg nacpaly do společenských šatů. Cílené otázky a hloupé odpovědi, to je běžné. Před kameru jde každá dobrovolně, co dokáže střih, to ví snad už každý.

Začínají se tu objevovat příspěvky pod různými nicky, ale shodná IP. Upozorňuji je, že toto tady netrpím.

54
wendelinka
Reagovat

Nejak jsem nepostrehla,kolik ma Kristyna roku,ale dnes mi tim zmalovanim pripadla jak zdatna tricitka !Nevite,kolik ji je ?

55
Ajda
Reagovat

@wendelinka: Je to nahoře v článku – 24 :-)

56
Věra
Reagovat

@Nejlevnější džíny byla značka „Rifle“ a stály 40 bonů. Proč tolik lidí říká džínům rifle? To už je konkrétní značka džín. A žádná ze soutěžících nevystihla 80. léta. Pamatuji se velmi dobře na velká saka s vycpávkami, květované legíny tzv. „unavené“ svetry, takové ty hodně velké. Mini délka sukní byla spíš v 70. letech, v 80. letech se ujala „midi“ délka. Sukně volánkové, ztavinovací, lodičky spíš do společnosti, na běžné nošení černé lakovky na cca 4 cm širším podpatku.Ajda:

57
Wally
Reagovat

@Věra: To tak v 60 letech. V 80 stály 130.
Rifle proto, že rifle, džíny nebo texasky je jeden název pro kalhoty z džínoviny. :D

58
Julie
Reagovat

Dneska se mi líbily snad jen ty lodičky. A nejsem si jistá, že by takové – myslím tím ten pastelový odstím, tehdy sehnala.

59
Johana
Reagovat

@Věra: já si taky myslím, že mini do osmdesátek nepatří a snad ani do let sedmdesátých. A taky jsem si ne úplně jistá, jestli se v té době dalo vyjít ven na ulici s odhaleným pupíkem bez toho, aby byla slečna považována za děvu lehčích mravů.

60
Ananas
Reagovat

@Johana:
V 80.vlna mini opět přišla, samozřejmě ne tak masová a ne tak ultramini, jako na přelomu 60./70. Někdy tak v r.84 mi máma musela ušít sukýnku s několika patry volánků. Hladké sedlo nahoře a pak tři patra kraťoučkých volánků. Ještě ji mám schovanou.:-))
A vzpomínám, že starší holky řešily, jestli jít či nejít v mini na diskošku. :-D

61
Johana
Reagovat

@Ananas: tak přesně takovou sukýnku s vypasovaným sedlem a patrovými volánky nosí dnes dcera a já už jen tiše závidím:)
Taky mám pár kousků z té doby schovaných v tajné krabici a Burdy z přelomu 70/80 let jsou tam taky…asi nostalgie mi brání to vyhodit.

62
Wally
Reagovat

@Johana: @Ananas: Já mám schovanou krabici barevných plastových náramků, náušnic, korálů. Bohužel ty mí dva chlapáci to neunosí, tak snad vnučky.
Ale doma pletené svetry jsou nositelné dodnes. :D

63
Tempera
Reagovat

Proboha, paní Anna nemá doma zrcadlo? Co to zase měla dneska za model? Obzvláště ohavné to bylo, když seděly u bot, jak tam měla rozvalené ty kejty. Chybí mi Osmanyho hodnocení, které vždy dělal na začátku, když tři grácie kráčí na návštěvu k další Popelce.

64
Ananas
Reagovat

@Wally: @Johana:
Tuhle vytáhla před časem babi jako poklad, ale moje holky jí zhrdly. Stejně tak originál „vintage“ bižutérií, holt frčí Claire’s.:-(
Ale taky tam máme pár sedmdesátkových kousků na lidovů notečku z Rumunska a Maďarska, toho jsou teď plné obchody. Že bych je oprášila? :-)))
K soutěžícím – pro mne nejlepší Kristýna – vystižením tématu i celkovým vyzněním outfitu.

65
ludmila
Reagovat

@Ananas: jo máma mi tehdy ušila volánkovou sukni z krajky, pod to jsem nosila mini šaty. Taky mi uháčkovala síťované punčochy. takže s těmi se dnes popelka strefila.

66
Wally
Reagovat

Barvila jsem kecky, šilo se z síťoviny a zase barvilo, doktorské kalhoty ve všech barvách, pruban místo ponožek. V drogerii pro Duhy a v Řempu jako doma :D

67
Ajda
Reagovat

Já jsem tajně rozstříhala fialkové pruhované povlečení a ušila si šaty – nahoře háčkovaný široký lem + ramínka, dole háčkovaná krajka, k tomu bílé obháčkované ponožky, baleríny a celou radost mi pokazil řev mámy. Nějak neměla pochopení, že šaty užiju víc, než pitomé povlečení :-)

68
Julie
Reagovat

Já si zase vzpomínám na halenku i sukni ušitou z velkých čtvercových šátků a taky na háčkované límečky. Taky balerínky, ale už nevím jestli se jim tak říkalo.

69
Johana
Reagovat

@Wally: ano, máš pravdu, u nás frčelo domácí barvení zdravotnických trojcípích šátků ve třech odstínech, pak se to spletlo jako do copu a byla z toho velká paráda do vlasů, nebo jinam…a taky se hodně pletlo…svetry sukně a dokonce i dvoudílne plavky jsem upletla.
Síťované a vzorované punčochy byla vzácnost – já je měla, ale nenosila, abych neroztrhala :)
Fakt srandovní doba to byla…fantazii, jak napodobit západní zboží se meze nekladly.

70
Ajda
Reagovat

Velkou vzácností byla jakákoli nášivka, která šitému modelu dala punc ciziny :-)

71
ludmila
Reagovat

@Ajda: já dostala rifle z Jugoslávie, ustřihla jsem u nich nohavice , našila zpy a pak jsem to měla podle počasí buď dlouhé nohavice nebo kraťasy. Legrační je, že cca 15 let zpátky si manžel koupil takhle šité kalhoty u Bushmana. Tak si říkám jestli to ode mne neobšlehli.

72
Martina
Reagovat

Mi se včera zdálo nevkusné a takové selské, jak nakupující lezly vzadu ramínka od podprsenky. Buď jsou speciální podprsenky se zkříženými ramínky. Nebo když jsem si tak ještě před 7 lety mohla dovolit podobný střih nebo americké průramky, tak mi manžel vzadu šňůrkou ráno ramínka k sobě přitáhl.
Jinak její outfit se mi líbí, punčochy do 80.let patří. Asi barvu lodiček by nesehnala, ale to je detail.

Středu jsem neviděla- co Anička plácala při hodnocení. Její včerejší omluva ve stylu: viděla jsem to jinak, ale nechala jsem se strhnout holkama, je víc než trapná. Ona není člověk, co se nechá strhnout.

73
Hanka
Reagovat

Poslední outfit paní Dagmar se mi líbí!Vidím 80.léta.Soutěžící celý týden byla hezky oblečená,měla hezky sladěné věci…s ramínky si to možná neuvědomila,mohla být nervózní v den nákupu,neberu to jako chybu,může se to stát.Jsem zvědavá na hodnocení Osmanyho,celkem vyrovnané bodovaní :-)))

74
Gina
Reagovat

@Mary: Divím se ,že tu někdo psal jak jí to sluší (Anna) to že zhubla je ok ,ale ještě má co shodit a tak bych byla opatrná ve výběru šatů ty červené to byla katastrofa poodlalené rameno ještě víc ukazovalo na to co měla skrýt.
Její nohy taky nejsou zrovna nohy lanky a sukně nad kolena , hrozný copak nemá doma zrcadlo? a jak se rozvalila na té posteli tak to jsem kulila oči uff….

75
Martina
Reagovat

@Hanka: já si jinak myslím, že paní Dáša ze včerejška měla moc hezký šatník

76
Tempera
Reagovat

Koukám, že v hodnocení oděvů paní Anny jsme se celkem shodly s Ginou. Některá z nich řekla při hodnocení Dáše, že ji ta pruhovaná sukně rozšiřuje a punčochy taky. Nepamatuji se přesně, ale nebyla to právě Anna? Ještě jsem si říkala, že to se ozvala ta pravá.

77
Hanka
Reagovat

@Martina: Ano,souhlasím,akorát mohli ukázat více šatů,měla jich opravdu hodně a všechny mi nepřipadali s květy a myslím,že květy na jaro,léto jsou fajn :)

78
Evik
Reagovat

@Marie: Jezis,proste a jednoduse se mi nelibi,kdyz se nekdo z venku s bosíma nohama,u ciziho rozvali na postel,nebo zkousej si dane soutezici saty no…. :)) ja proste hodnotim to co vidim,a slyšim,to co je „za kamerou“,nevidim…:))

79
Evik
Reagovat

Jezis fuj…“bosýma nohama“ :-)))

80
Lady XL
Reagovat

tak jsem konečně viděla včerejší nakupování. Tahle Popelka mi byla sympatická, u nakupování nevypadala tak hysterická jako jiné.Celkově oblečení skoro zvládla. Nelíbí se mi akorát to tričko, možná jiná barva…
A ke vzpomínkám – taky jste si šily ze starých bavlněných bombarďáků mikiny? Cvočky, různá poutka, nášivky, síťky – vše našít, kam to šlo… A největší poklona pak bylo, když se někdo zeptal, kde jsem to koupila. Sehnala jsem si i cizí nášivky a jednu našila u ušitého obyčejného fialového trička. Vypadalo jak z Benettonu, jak mi bylo řečeno. Jó tehdy se kreativitě meze nekladly :-). Burdy mám taky schované i ty vytažené střihy, které mi pochopitelně už dávno nejsou…

81
Martina
Reagovat

@Lady XL: já sjsem si šila mikiny a luzky z popelinu- tenkrát byl dojitá šířka 1m za 19 korun. Měla jsem dva základní střihy- jeen měl netopýří rukávyy, výstřih a déleku jsem střihla podle náldyy. a na to pa jsem našívaala různé klikyháky z lemovky, nebo čtberce ze sí´toviny našišato. Sukně nabírané v pase do gummyy nebo postupně ze 3 volánů,abyy tolik nerozšiřovala. Jo za 2 hodky byl nový kousek hotov, ale louho jem to přdtím promýšlela.
To už není ani pravda. Pak při dětech, ale i teď se mi zkušenosti se šitím už mockrát zúročily.

A Dáša, podle mne se strefila do tématu nejvíce.

82
Wally
Reagovat

@Ajda: Nášivky. Mít je tak to bylo něco. Já měla kluka, který začal vyšívat krokodýlka. Časem to dovedl do naprosté dokonalosti, takže veškeré naše mikiny a trička s límečkem byly Lacoste. :D

83
Ajda
Reagovat

Zajímalo by mě, kdo Anně poradil ten uzel na triku a špek měl výhled a divák zíral :-) Včera se mi nelíbily kabelky od Dáši, moc usedlé na mladou holku. A Anna, která by už na ně i měla věk a výzor je zase neumí nosit. Kabelka úplně řvala o pomoc, když si ji Anna narvala přes rameno a připleskla tlustou paží. Tohle je nešvar mnoha žen.

@Lady XL: Z bombarďáků a podvlékacích trik těch největších velikostí se šilo úžasně. Na jednu mikinu jsem si našila aplikace z utěrky s obrázkem.

Skoro jakoby Barrandov Popelku odpískal. Archiv denně se zpožděním, fb stránky vypadají jako mimo provoz, pak nemají mít díly sestupnou kvalitu.

84
Monika
Reagovat

Kristýna má vzadu na bundě pípák z obchodu?! To ty věci pak vracejí? Uniklo mi něco v pravidlech?
Za mě pořadí Kristýna, Dagmara pak dlouho nic, pak ještě delší nic a pak totální NIC!

85
Ajda
Reagovat

@Monika: Neuniklo ti nic, ale ve středu nebyl pořádný záběr ve studiu, kameraman snad spal, pořád jen od pasu nahoru. Takže obrázek „zezadu“ je z obchodu při zkoušení, stejně jako boty a kabelka :D

86
Monika
Reagovat

@Ajda, děkuji. Podívám se na to o víkendu při žehlení a dalších domácích koníčcích ;-)

87
Kristýna
Reagovat

Hezký den všem. Nejprve bych chtěla poděkovat autorce @Ajda za rychlost zveřejňování fotek (a vlastně vůbec za zveřejnění, jelikož na Facebooku mě jaksi vyškrtli). Takto by měly sociální sítě a blogy fungovat. Dále bych ráda poděkovala všem, kteří se jakkoli vyjádřili k mému outfitu. Co si budeme povídat, nakupování nebyla žádná sranda, 80ky jsem nezažila a na barevné úlety úplně nejsem. Přesto jsem se snažila splnit téma po svém. Rozhodla jsem se, že to pojmu trošku moderněji. Inspiruji se těmi léty, ale budu se snažit propojit je se současnými trendy (bomber, špičaté lodičky, kůže). Nechtěla jsem čistě kopírovat 80ky, ale vnést do outfitu trochu současnosti. Uznávám, že chybičky v celkovém outfitu byly, ale jako celek se mi líbil. A jsem ráda, že se mnou někteří z vás souhlasí. Náramek byla prostě srdcovka, chtěla jsem ho už strašně dlouho a jednoduše jsem neodolala, i přesto, že jsem možná mohla zvolit něco pestřejšího a mohutnějšího. Přeji hezký den. :) Kristýna

88
Ajda
Reagovat

@Kristýna: Děkuji :-) Rychlost fotek záleží na rychlosti archivu, tam je to v poslední době katastrofa. Před zahájením vysílání Popelky jsem žádala Barrandov o PR materiály k jednotlivým týdnům, bez odpovědi. Třeba u Primy nebýval problém. Vždyť jim děláme zadarmo promo. Dělají tajnosti, téma málokdy prozradí dříve.
Máš štěstí, že soutěžíš v tomto týdnu, protože ten příští jsem mimo signál a celý týden bude bez fotek :-( V pondělí pověsím článek ať můžete diskutovat a do neděle se rozloučím.

Michaela má problém ve 26 zhubnout?! Není to náhodou jen pohodlnost? Devět měsíců nabírala 15 kg, za týden je nesundá. Co bude dělat po čtyřicítce?! Dneska se projevila jako pěkně falešná a hnusná povaha. Bodovat se anonymně, dává minimum bodů.

89
Tempera
Reagovat

Docela mě ten konec zklamal. Michaela je naštvaná, že vyhrála Dáša a potom bez mrknutí oka přijme její velkorysou nabídku? Ale je pravda, že Dáša by to asi nevyužila. Michaela je falešná, nepřející osoba, tu bych za kamarádku mít nechtěla. Kdyby se volila miss Nesypatie, určitě bych dala Michaele hodně bodů.

90
Martina
Reagovat

@Tempera: já myslím, že až se uvidí Michaela v záběru v TV, tak pochopí, proč není první.

91
Tempera
Reagovat

@Martina: Martino, vyjádřila jste to perfektně.

92
Věra
Reagovat

Nesouhlasím s Vaším názorem na ponožky v sandálech a ještě horší to je v otevřených dámských lodičkách. Nosily to jen „buranky“ a ženské bez vkusu. Elegantní dívka nebo dáma ani náhodou. A proč ne ponožky v otevřené obuvi? No proto, že si je obuju proto, že je vedro. Proč tedy mám mít ještě ponožky? A navíc, je to hnusné. Dámské lodičky s ponožkama, fuj. To tedy Osmany nemá správné informace. Sám byl ještě hodně mladý, aby to měl ze sebe. @Tempera:

93
Ajda
Reagovat

@Věra:Osmanymu je 51, myslím že o osmdesátkách ví dost, navíc je zažil i tady v tehdejším Československu.
A co ponožky z hygienických důvodů? Na pěkné podkotníkové ponožky v sandálech je hezčí pohled, než na plesnivé nehty a zanedbanou pedikúru na patách. Ponožky u žen je holt aktuální móda, v letních letoviscích jsou běžně k vidění už alespoň 3-4 roky. A rozhodně ty holky nevypadají jako buranky.

94
Tempera
Reagovat

Věro, je to věc názoru. Mimochodem asi moc nesledujete módní trendy, teď opravdu letí ponožky v dámských lodičkách a u mužských dokonce silnější ponožky do otevřených sandálů. Tím netrvdím, že se mi to líbí. Mně se jenom nelíbí takové to, že někdo řekne, že tohle není cool a všichni to po něm opakují. Moje kamarádka musí mít aspoň tenké ponožky i do těch sandálů, i kdyby byly sebepohodlnější tak bez těch ponožek se jí nadělají puchýře. A kdybyste náhodou někdy chtěla pracovat v diplomatických službách, tak vás poučí, že dáma musí mít nohy zásadně bez chloupků a nikdy bez punčoch. I v tom největším vedru.

95
Wally
Reagovat

Hlavně ty ponožky se opravdu nosily. Hezky barevné, krajkové, různě zdobené. I s bambulkama nebo mašičkama.

96
Ajda
Reagovat

@Wally: Taky se na ně nebo na boty připínali různé ozdobné brože, letěly plastové jablíčka. Na boty se dávaly berušky, co byly do vlasů :-)

97
Wally
Reagovat

Ale OL ty 80 vůbec sám nepobral. To co jim doporučoval bylo naprosto mimo. Hlavně na diskotéky chodily „mláďata“ a ty by černobílém modelu asi nevyrazily. A ty štekle na Popelkách i u OL taky mimo. Tehdy bez podpatků. V bílostříbrných balerínách jsem byla i na maturiťáku.

98
Pája
Reagovat

@Evik: Já souhlasím. Oblečená na ven se válet někomu v posteli. A pak si jít do toho večer lehnout? Fuj. Není omluva, že to chtěla produkce. To je jedno, kdo to chtěl.

99
Ajda
Reagovat

@Wally: Do tanečních jsem si pořídila 10 cm podpatky a neuměla na nich ani chodit, natož tančit. Nosily se podpatky kačenky, pohodlné, dnes by řekly pro důchodkyně :(
Vím, že jsem pracně sehnala síťované baleríny za 200 Kč a potom se nosily boty v cihlové nebo okrové barvě – pod patou klínek cca 2 cm, široká kulatá špička, prázdné boky, jen kolem paty zase kus boty a řemínek kolem kotníku. Byly z jemného semiše, perforované, hrozný hit to byl (děsný popis, ale úplně je vidím). Taky se za cca 70 Kč objevily látkové lodičky na klínku – modré, bílé, červené, hrozné! Potom cca 5 cm kovové podpatky na šroubování, zlaté, strašně klapaly.
Brikety a jehlové podpatky začaly až v devadesátkách, Osmany je často mimo. Podobně jako když Dáša tvrdila, že kopíruje Samanthu :D

100
Wally
Reagovat

@Ajda: To její vítězství jsem nepochopila. To bylo jako když holka z vesnice vyrazí do města na diskošku a po 2 ginfizzech a vodce s džusem skončí jak Džusovém románě. :D

101
Martina
Reagovat

@Ajda: prosím Tě, co jsi myslela brigetami? U nás to jíný význam ( také odlišný od původního), ale to nemohu ventilovat, je to rasistické.

102
Tempera
Reagovat

Brikety byly boty na vysoké platformě. Není to tak dávno, co se nosily znova, ale za nás snad byly jinak vyrobené, nepamatuji se, že by někdo chodil toporně jako na chůdách. Mimochodem pamatujete boty gondoly? Asi ne, budete asi všechny mladší, nosila jsem je koncem sedmdesátých let. Pohodlnější boty na podpatku jsem snad nikdy neměla.

103
Ajda
Reagovat

@Tempera: Gondoly – nebyly to boty s hranatou zvednutou špičkou a podpatek? Já v té době ještě navštěvovala dětské oddělení, ale mamka měla takové. Ještě se nosily nesmrtelné důchodky a tuleňky v zimě. Natahovačky – to byly taky asi ještě sedmdesátky. V létě kristusky – křusky. Baleríny určitě nebyly baleríny, marně vzpomínám jak se jim říkalo, placky?!

104
Martina
Reagovat

Gondoly vím, že byl určitý typ kabelek, časově bych je ale nezařadila.
Ještě byly boty jarmilky- původně na cvičení s gumou přes nárt. Pak se v různých barvách, případně bez gumy začly nosit i v létě.

105
Wally
Reagovat

Boty gondoly mi taky nic neříkají. Ale natahovačky (krešlačky) byly dřív. Vlétě ještě dřeváky, taky těžký sehnat. Pro boty k soudruhům z NDR. A hlavně do Salamandru. U kristusek jsem si vzpomněla na mysliveckou kabelku. Taky velký hit. :D

106
Jarmila
Reagovat

@Pája: To take uplne nenavidim, i v Prostřeno si lehaji do postele. Postel považuji za hodně velké soukromí. Poznámka k OL- je to módní návrhář, který má svoji vizi, ta ho odlišuje od druhých, má svůj pohled na téma. Kdyby tam byl jiný odborník, viděl by to třeba zase jinak – nemyslím módu osmdesátých let, ale outfity sestavené pro jednotlivé Popelky.

107
Ajda
Reagovat

@Martina: Gondoly (kabelky ve tvaru měsíce) se nosily konec osmdesátek, víc v devadesátkách. Tam začaly i široká, áčková paleta, kaliopky, vysoké kozačky až pod kolena. Přišla revoluce a otevřel se trh, pomalu domácí kutilství končilo. Akorát se spustila vlna pletení, protože se objevilo mnoho zajímavých vln a přízí, hitovka – igelitka s klubíčky melírovaného mohéru z Rakouska. Ale to už osmdesátky končí.

108
Tempera
Reagovat

@Ajda: Ajdo, to byly ony. „Špička“ trošku do hranata a mírně zvednutá, zapínaly se na pásek přes nárt a ten pásek byl spojený dalším páskem s předkem boty, čili bylo to takové „T“. Podpatek uprostřed zúžený a dole zase rozšířený, maximálně takových 5 cm. Vysvětluje se to hrozně, snad chápete. A jak někdo zmínil jarmilky, ano, taky pamatuji, ustřihla se guma a ještě se obarvily Duhou. Kabelky gondoly nějak nepamatuji, asi se mi nelíbily, protože nevím, že bych nějakou měla.

109
jarka
Reagovat

@Johana: žádné džíny nestály 500 bonů! Wranglerky stály něco přes sto podle typu. Vždyť průměrné platy byly kolem 2000 hrubého.

110
Johana
Reagovat

@jarka: viz můj příspěvek č, 21

111
Martina
Reagovat

@Ajda: zmínila jsi, že tento týden budeš mimo signál. Tak Ti přeji, ať se Ti daří a pokud je to dovolená,ať si odpočineš.

112
Ajda
Reagovat

@Martina: Děkuji, bude to takové pracovně – relaxační, pořádná dovolená až v létě :-)

113
Věra
Reagovat

@ty boty se jmenovaly Gondoly. Byly nádherné, ale byla to šedesátá léta. Chodila jsem v nich „na čaje“Tempera:

114
Věra
Reagovat

říkalo se jim „ťapky“. Byly dva druhy těchto „placatých bot. Ťapky s gumičkou kolem dokola, kulatá špička, a „rokenrolky hezky vykrojené, trochu špičatější špička a plochá mašlička ve vykrojení@Ajda:

115
Věra
Reagovat

Wally: není to pravda. rifle NENÍ obecný název pro džíny. V té době byly k dostání nejlevnější džíny obchodní značky RIFLE. Bohužel to zdomácnělo, protože jinou značku jako Lee, Strauss, Wrangler nikdo neznal, v Československu nebyly běžně k dostání. A tak zdomácněla jen ta jedna OBCHODNÍ (!) značka džín: Rifle. A jen hlupáci to dodneška používají. Hodně se „Rifle“ říkají na Moravě. A velmi velmi často to zaznívalo z TV pořadu „Policie pátrá“ (pachatel oblečen do riflí……), aniž věděli, jestli vzadu na kožené nášivce je opravdu napsáno „Rifle“.@Wally:

116
Ajda
Reagovat

@Věra: A co, že „rifle“ říkáme na Moravě? Mimochodem, běžně se to používá i na Slovensku. Docela zbytečné slovíčkaření. Jinak, pokud na někoho reagujete, zvolte „reagovat“ na začátku příspěvku, na konci je to dost nelogické. Díky :-)

Název džíny, anglicky (blue) jeans, pochází z francouzského označení pro barvivo, které se k barvení riflí používalo: bleu de Gênes, janovská modř. Český název rifle vznikl podle jména italské oděvní společnosti, která džíny ve druhé polovině 20. století vyráběla. Dnes již zřídka používaný pojem „texasky“ je odvozen od texaských kovbojů, kteří si tyto kalhoty oblíbili kolem 1. světové války. Označení džegíny pro nový výrobek (po roce 2010) vzniklo spojením slov džíny a legíny.

117
tecazara
Reagovat

@Věra: Kecas z hladu… Rifle je obecne oznaceni dzinu. V dobe o ktere mluvis, tzn dobe, kdy se kazdy nouma jeste bezne nesetkaval se svetovymi znackami, v ceskoslovensku k dostani v Tuzexu, se jako obecne oznaceni pouzivalo slovo „texasky“. Znacka je Rifle Jeans a to až od roku 1958, tady az po revoluci nebo tesne pred ni, pokud vim.
Pred revoluci se nasivka Rifle (bez copyrightu) vyskytovala nejcasteji na mistnich nahrazkach – a odtud taky plyne to zlidoveni.

118
Ajda
Reagovat

@Věra: Nášivka RIFLE, vznikla později, původně byl na kapse nápis SUPER RIFLE a nikdo jim neřekl ani později jinak, než Superky. Už se vidím, jak se v Tuzexu ptám, kdy přijdou džíny :-)

119
Ananas
Reagovat

@Věra:
To je přesné: „pohřešovaný měl modré kalhoty značky Rifle,“ slyším to jako dnes. A už tenkrát se mi to nezdálo:-)))

120
Evik
Reagovat

Zdálo se mi to,nebo na konci pořadu (viděla jsem to až dnes na barrandov plus,v pátek sem to neviděla),říkal ten přiblblý komentátor co za téma bude příští týden?!! :-// achjoo,ta popelka je hrozná už…. :D A jinak jsem nepochopila proč vítězka dala výhru té Michaele-zaslouží si to proto,že hodně přibrala,a tak nebo co to mluvila? :O achjo,to byly zase kecy…

121
Ajda
Reagovat

@Evik: To, že asi teprve potřetí prozradili téma je super. Alespoň pro mě kvůli článku, čekat na začátek mi nevyhovuje, ne vždy sedím u pc v tuto dobu, natož u tv. V Maniačkách je zadání známé většinou už v neděli, ale stránky Popelky (pouze FB) a NM na webu JOJ se nedají absolutně porovnávat, podobně jako fungování archivu.

122
Tempera
Reagovat

Ono je to v podstatě jedno, ale přece jen: z webové stránky oficiálního zastoupení firmy u nás:
„RIFLE je nejstarší italskou denimovou značkou založenou v roce 1958 bratry Fratini. Dva podnikatelé, kteří dovozem amerických jeansů rozšířili jako první jejich kulturu v Itálii vlastní značkou RIFLE. Od té doby RIFLE nezanikly.
V roce 1968 se RIFLE stává první značkou, která zcela legální cestou vstupuje do Československa prostřednictvím státního podniku Tuzex. A tak, zatímco americké značky se do východní Evropy nemohou dostat, společnost RIFLE na těchto trzích maximálně využila příležitost k rozvoji.
Další posun nastává v 80. Letech. V té době už je značka rozšířena v západní Evropě (především v Beneluxu, Švýcarsku a Západním Německu) a navazuje první obchodní vztahy s Východním Německem a Ruskem. Od této chvíle celá východní Evropa říká džínům „rifle“; RIFLE se v podstatě staly synonymem slova džíny.“

123
Ajda
Reagovat

Rifle nebo džíny, stejně všichni víme o co jde a to je hlavní :-)

124
Evik
Reagovat

@Ajda: Já si prozrazení tématu dříve,všimla poprvé až teď…. :D Jinak stránky na fb jsou hrozný-minule tam chyběla fotka dané soutěžící(myslím,že to byla Kristýna)…. .:))

Přidat komentář