Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Emma Drobná: „Nebudu zpívat popové pecky“

8. Únor 2016 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Emma Drobná 1

Vítězka zatím posledního ročníku SuperStar, krásná a charismatická Emma Drobná má i dva měsíce po svém triumfu velmi nabitý program, což svědčí o tom, že její hvězda zatím rozhodně nepohasíná. Při své jednodenní návštěvě Prahy, během které absolvovala hned několik pracovních schůzek, si však našla čas i na mou maličkost, abych s ní mohl udělat rozhovor, ve kterém mě zajímalo nejen to, co Emma prožívala během soutěže, ale také její hudební plány a v neposlední řadě i její dvouroční pobyt v Londýně.

Jsou tomu dva měsíce od tvého vítězství v jubilejním desátém ročníku SuperStar. Co se od té doby u tebe změnilo?

Emma: Změnilo se hlavně to, že teď se věnuji tomu, co mě baví. Zatím mám dost práce, zaměstnává mě to a věnuji se více zpěvu a hudbě, což je skvělé. A také se změnilo to, že mě lidé poznávají na ulici, ne sice úplně každý, ale občas se najde i takový člověk, který si ještě vzpomene.

Pokud vím, tak ty ses sama do SuperStar nepřihlásila, ale přihlásila tě maminka. Ty jsi sama o přihlášení do SuperStar sama nikdy neuvažovala?

Emma: Uvažovala jsem o tom, když mi bylo deset let a sledovala jsem první slovenskou SuperStar, na které jsem byla úplně závislá. Potom už jsem ale o tom nepřemýšlela a nelákalo mě to. Nakonec jsem ale ráda, že jsem tam šla.

Když jste stáli se Štěpánem v poslední dvojici při vyhlášení vítěze, co se ti v té chvíli honilo hlavou? Jaké sis dávala šance na vítězství?

Emma: V ten večer už jsem byla hrozně unavená, jelikož psychicky jsem věděla, že je to poslední večer a připravovala jsem se na to, že už bude konec. Hlavně jsem přemýšlela o tom, ať už to skončí a abych si už odpočinula. Nepřemýšlela jsem nad tím, kdo může reálně vyhrát, jelikož jsme byli kamarádi. I když jsem tak trochu doufala, že bych to mohla být i já, ale úplně stejně jsem to přála i Štěpánovi, protože je skvělý muzikant. Především jsem to ale chtěla už mít za sebou a dát si nějaké to pivo.

Okamžik tvého vítězství byl pro tebe asi tím nejlepším momentem v soutěži. Zažila jsi ale i takové momenty, ve kterých ti bylo zle a chtěla jsi už jít pryč?

Emma: Takový moment jsem neměla nikdy. Celou dobu jsem byla v pohodě, asi díky naší „svaté trojici“, ve které jsme nikdy neměli žádný problém, pořád jsme byli kamarádi, jako kdybychom byli na dvouměsíčním výletě. Byly tam i chvilky, ve kterých jsem byla otrávená, například při natáčení medailonků, ale nikdy jsem neměla pocit, že bych už chtěla jít domů. Stejně bych doma nevěděla co dělat.

Před Vánoci ti vyšlo první CD, tedy výběr písní, které jsi nazpívala v soutěži. V zahraničních soutěžích vítězové obvykle vydávají své „winner singles“ a konkrétně například v britském X Factoru to jsou výhradně cover-verze. Kdybys měla vybrat jednu píseň z toho CD a pustit ji do éteru jako „winner single“, která by to byla?

Emma: Asi by to byly Čerešně. Mám tu píseň velmi ráda, navíc je to slovenská píseň a byly na ní asi nejlepší ohlasy. Velmi dobře se mi tato píseň zpívala a pojala jsem ji i trochu jinak než originál.

Emma Drobná 2

A jak to vypadá s tvým opravdovým CD? Připravuješ už nějaké? A jaké by případně mělo být?

Emma: Zatím jsem neměla moc času, jelikož jsem po SuperStar měla stále nějaké rozhovory a podobné akce. Teď ale budu mít víceméně dva týdny volna, takže se na to budu moct začít soustředit. Už mám vymyšleno několik textů, takže k nim zbývá ještě vymyslet melodické linky. Mělo by se to nést v podobném duchu, jak jsem se prezentovala v SuperStar, takže nebudou to žádné popové pecky, protože se to ke mně nehodí a ani takový styl nemám ráda, takže to rozhodně bude alternativnější.

Teď trochu odbočím. O tobě je známé, že jsi dva roky žila a pracovala v Londýně. Kdybys měla srovnat mentalitu Čechů a Slováků s mentalitou Britů, jaký pozoruješ největší rozdíl?

Emma: Největší rozdíl je asi v celkovém přemýšlení. Přece jen Londýn má devět miliónů obyvatel, což je skoro dvojnásobná populace než jakou má celé Slovensko. Je to tam celkově uvolněnější, například nikdo neřeší, kdo má co na hlavě a podobně. Musím říct, že jsou určitě vyspělejší. Mně se tamější svět velmi líbil, dalo se tam zažít něco nového a potkat nové zajímavé lidi. To je samozřejmě možné i na Slovensku a v Česku, ale v Anglii je to mnohem intenzivnější.

Během tvého pobytu v Londýně sis zahrála i v klipu Hlavolam české kapely Chinaski. Jak ses k tomu dostala?

Emma: To zrovna bylo v Londýně pár mých kamarádů ze Slovenska z Nového Mesta nad Váhom a chtěli jsme jít na nějaký slovenský koncert, přičemž jsme se dozvěděli, že tam hrají Polemic a Chinaski. V té době jsem Chinaski neposlouchala, spíš jsem se chtěla trochu vybláznit u Polemicu. Během koncertu jsme šli s kamarádem ven, a když kamarád na chvíli odběhl a chvíli jsem tam byla sama, tak jsem se přidala k takové partě lidí. A tam zrovna stál Michal Malátný, který se na mě podíval a řekl: „Já ji našel, ty budeš v klipu!“ No a za dva dny jsme natáčeli. Byla to tedy taková velká náhoda.

Lákalo by tě zahrát si i v nějakém filmu, případně i v muzikálu?

Emma: Určitě by mě to lákalo, ale samozřejmě by záleželo na tom, jaká by to měla být postava, ale každopádně bych si to ráda vyzkoušela.

A jaké máš plány pro nejbližší budoucnost?

Emma: Určitě se něco chystá, ale ještě o tom nemůžu mluvit. Hlavně bych ale ráda udělala nějaký ten singl (případně i dva), postupně vydat i CD a věnovat se hudbě naplno.

Foto: Lenka Hatašová, iDNES

NOVINKA: TV Markíza včera potvrdila, že Emma bude jednou z účinkujících ve slovenské verzi show Tvoje tvár znie povedome (tato show bude mít i svou českou verzi a obě bude režírovat Pepe Majeský, režisér a kreativní producent Superstar).
image1

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Kroupa
Reagovat

Ahoj Vlado, čtu tvoje články často ( ač většinou nepřispívám ). Ale musím tě v něčem opravit – tvá neustále se opakující informace o tom, že se jednalo o jubilejní desátý ročník SuperStar je mylná. Ať počítám jak počítám, u nás v Česku bylo zatím dohromady odvysíláno ´´jen´´ 7 ročníků SuperStar. Tři samostatné slovenské ročníky do toho počítat nemůžeš protože bohužel se Slovenskem sme se už dávno rozdělili a ani sme neměli možnost do nich hlasovat ( a oni do těch našich také ne ). Takže bych je rozhodně nevydávala za naše ročníky. Prostě my měli tři samostatné ročníky – a oni zase tři jiné., tak je to správně. Teprve od spojení to jde brát v potaz. Takže Emma je sedmou českou SuperStar v podstatě…co by mě ale zajímalo, je ještě jiná věc. Jde pro Lukáše Adamce a Emmu Drobnou hlasovat v Českém Slavíku? Sice jsou oba slováci, ale zároveň se kromě slovenské stali i českou SuperStar, vyhráli i v naší zemi, takže by to logicky jít mělo. Ptám se proto, že Emma by si letos nějaké hezké umístění ve Slavíku určitě zasloužila. Ne snad že bych si o váze té soutěže dělala nějaké iluze, ale přece jen by to její popularitu mohlo posunout ještě víc směrem dopředu. A u nich na Slovensku už byl Slavík bohužel zrušený…takže mě zajímá jde to nebo ne?

2
DJ Vlado
Reagovat

@Kroupa: Já ten jubilejní desátý ročník zmiňuju schválně a tak trochu manifestačně, protože slovenské ročníky považuju za Bibli, jak by se měla dělat SuperStar, a v dobách, kdy tyto soutěže byly ještě oddělené, jsem Slovákům jejich SuperStar totálně záviděl :-) A pozor, teď nemluvím o soutěžících, které jsme měli +- srovnatelné a jejich srovnání bylo spíše otázkou osobního vkusu, ale o celkovém zpracování, ve kterém slovenská verze válcovala tu českou způsobem, jaký připomíná trápení neviňátek (federální ročníky bych z hlediska zpracování hodnotil jako průměr) :-) Navíc letos už to bude 7 let, co tyto soutěže pořádáme společně, zatímco samostatně jsme je dělali jen 5 let, tudíž je federální éra už delší než ty národní, proto v této chvíli už můžeme regulérně počítat české, slovenské i federální ročník dohromady :-) A co se týče hlasování pro Slováky do Českého Slavíka, tak je pro ně možné hlasovat v kategorii „Slavíci bez hranic“, takže doufám, že Emma se v ní příští rok umístí (i když si nedělám iluze, že by porazila No Name, kteří tuto kategorii od jejího založení pravidelně vyhrávají) :-)

3
Jan Liška
Reagovat

@DJ Vlado: Emmu dnes potvrdili jako účinkující v nové slovenské (bude i samostatná česká) show Tvoje tvár znie povedome.

4
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: Vím o tom, Pepe mi to už včera taky psal :-) Během dopoledne přidám tuto informaci do článku :-)

5
ales-winner emma
Reagovat

výborný rozhovor s naší SUPERSTAR 2015 EMMOU DROBNOU

6
-bé-bé-
Reagovat

už to tu niekto umiestnil??? Š. Urban a spol: https://www.youtube.com/watch?v=Zv4C3Hvaex4

7
Monika
Reagovat

@-bé-bé-: je to hrozne nazvucene, vubec neni zpev slyset, je v te hudbe uplne utopenej, nejaka amaterska nahravka ne :-))) No a ten song des, s timhle se rozhodne do prvni ligy nedostane.

8
Jai Kudo
Reagovat

@-bé-bé-: Tak trochu jako Chinaski po 6ti rumech :-D

9
Lenka
Reagovat

@Monika: ‪#‎NeberToMocVážně‬…takže asi tak nějak ;-)

10
bezik
Reagovat

@Monika: Moniko, ty nikdy nezklameš :D Ale song je krásně komerční, měla bys být spokojená, ne ? Nahrávka je nějaký demo z obejváku asi na jeden mikrofon, z toho žádný závěry nedělám.

11
Prochor
Reagovat

Velice se těším na první Emmy album. Zajímá mně její vkus a zpěv.
P.S. Sabiny písničky mně dost zklamaly. Chce to profesionálního skladatele a textaře podle mně.

12
Lenka
Reagovat

I když je fakt, že už bych od Štěpána ráda slyšela vlastní písničku, co se dá brát vážně. Vypadá to, že se mu do spolupráce s profesionály moc nechce, kamarádi fajn, ale… :-D

14
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Vidíš, s tou Sabinou, všichni všude pořád píší, že jedině vlastní tvorba je tou správnou cestou ke kvalitě, popularitě, spěchu atd. Sabina zaslouží jistě velké uznání za odvahu s jakou si album sama složila i vyprodukovala, ale upřímně – kvalita je tak někde na průměru (5/10). Doufám, že tak nedopadne i Emma, i když její CD si určiě nekoupím :-)

15
bezik
Reagovat

@Prochor: A kde ti profesionální skladatelé a textaři rostou ? Teda ti, z jejichž výtvorů se člověku neudělá špatně ? Mě Sabinina prvotina nepřipadá vůbec špatná, nějak se začít musí. Anetě taky trvalo 10 let než konečně došla k radosti „Na Radosti“. Lence Dusilový to trvalo taky hodně let než začala produkovat opravdu dobrá alba. Podle mě to je správná cesta. Sehnat ti na to řemeslníky, to vede zaručeně rovnou do pekla.

16
Prochor
Reagovat

15 – Už jsem slyšel od nějakého porotce superstar, jak říká v nadsázce, že nová superstar by měla mít dobré skladby a texty a že by to chtělo ještě superstar pro skladatele a textaře:-))
Já osobně spíš věřím týmové práci a aby každý dělal profesionálně to, co umí nejlépe.
Občas se ale stane, že zpěvák je současně dobrý muzikant a textař. Většinou umí velmi dobře jen něco z toho. Občas se sice objeví někdo jako Bob Dyllan nebo Beatles ale takových moc není.

17
bezik
Reagovat

@Prochor: No tak moje zkušenost je přesně opačná. Ti, co za něco stojí jsou zároveň i klíčovými autory či spoluautory své tvorby. Spíš bych prsíčkem hrabal, špendlíčkem kopal než bych našel opačný příklad. Určující forma dnešní doby jsou nakonec hudební skupiny, kde v naprosto drtivé většině je autor (či autoři) insider. A ti co jsou sólisté, o těch to platí také, namátkou největší současné hvězdy moderní hudby (jako Jack White, PJ.Harvey, Florence, Nick Cave, Tori Amos či nedávno zesnulý David Bowie atd.atd.) jsou prakticky výhradními autory hudby i textu. Nakonec třeba i Adele, jejíž význam je spíše komerční sama píše, byť ne výhradně hudbu a texty. Prostě doba skladatelů a textařů je nenávratně pryč. Samozřejmě že nezmizí, ale jejich působnost bude především v komerční oblasti rychle recyklovatelných popových hvězdiček.

18
Ally
Reagovat

@bezik:

Já ted na Panáčka pár týdnu nevlezla :), ani není čas..ale posluchala jsem náhodou poslední dny Emmu..a musim řict ,že nejvíc takové ty od kterých jsme asi moc nečekali Rihanna, Toxic , Habits..naopak Pokoj v duši jsem s odstupem času ani nedala:) hm,..ta slovenčina fakt čudná ..anebo byla nervozní..
Tak uvidíme jak ještě holka překvapí.. No má ještě na všechno čas , sbirat zkušenosti..a pokud o ni bude slyšet a ne uplně bulvarním stylem..
No zrovna Adele ani o ni nebylo nikde myslim.. pak po letech vydá pisničku a šup miliarda shlednuti na yt :)
Dobré zboží se chváli ještě samo ? Ale nějaké pecky by to chtělo no..a pokud vlastní..asi jo , lidi ocení celkový „balíček “ , osobnost.. i když je to třeba Krajčo :)

19
Prochor
Reagovat

Je to off topic ale Šmajda pořád boduje :
https://www.youtube.com/watch?v=AF_-TXw5CfE

Přidat komentář