Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Víme, co zazpívají kluci v 1. semifinále Superstar 2015

16. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11339 w=615]
Už tuto neděli budeme svědky prvního přímého přenosu letošní SuperStar, v jehož rámci se desítka chlapeckých semifinalistů utká o postup do finále a na jeho konci přežijí jen čtyři z nich (bez ohledu na jejich národnost!!!). A pozor, oproti předchozím ročníkům došlo k nečekané změně postupového systému, o tom ale až níže v článku. Teď si pojďme probrat písně, které nám desítka kluků na komorním semifinálovém pódiu za doprovodu minikapely se smyčcovou sekcí zazpívá.

Playlist 1. semifinále Superstar 2015

Vojtěch Dzudza

zazpívá: Adele – One And Only

Hned dva chlapci sázejí v semifinále na ženské songy a jedním z nich je právě Vojta. Nejsem si ale jist, že si vybral dobře. Adele má ve svém repertoáru mnohem výraznější songy, tento mi přijde, že plyne odnikud nikam a je dost těžké s ním vyniknout. Může to být slušný výkon, ale obávám se, že to na postup nebude.

Peter Farkašovský

zazpívá: Jessie J – Who You Are

A tím druhým, který vsadil na ženský song, je nepřekvapivě Peter, který se v soutěži dosud převážně prezentoval ženským repertoárem. U této písně se mi bude zcela určitě nabízet srovnání s finalistkou dvanácté řady American Idolu Angie Miller, která ji za klavírem vystřihla úžasně. Jinak to Peterovi sedne k jeho výše položenému hlasu dobře, avšak obávám se, že se jako obvykle nevyvaruje všech svých zlozvyků. Peter má štěstí, že u poroty má velkou oblibu, protože na postup přes diváky to v jeho případě nevidím.

Pavol Kovaliček

zazpívá: Bryan Adams – Heaven

Výborný a efektní výběr. S touto písní už v semifinále SuperStar v minulosti zazářili Roman Lasota a Martin Kurc, přičemž si myslím, že Pavol by se k nim mohl přidat. Stačí to jen zazpívat bez větších intonačních problémů a s uvěřitelným výrazem a Pavol má na půl vyhráno, přičemž by mohl při případném touchdownu ohrozit i favorita Dalibora Slepčíka a postoupit přes diváky.

Daniel Křižka

zazpívá: George Ezra – Blame It On Me

Jednu píseň od George Ezry jsme už od Dana slyšeli na castingu, konkrétně jeho největší hit Budapest, proto by mu i Ezrův druhý největší hit měl hlasově sednout jako ona pověstná na hrnec. Nevím, jestli to bude vyložený touchdown, přece jen tato píseň není až tak efektní, ale velmi dobrý muzikantský výkon by to mohl být určitě a Dan by se mohl zařadit do užšího okruhu favoritů na postup.

Patricio Malundo

zazpívá: Elton John – Candle In The Wind

Trefa do černého. Tohle song na efekt jako hrom, zvlášť když uvážíme, že je tato píseň úzce spojená s tragickou smrtí princezny Diany z roku 1997. Tato píseň dokáže vyvolat v divácích obrovské emoce a jedno oko nezůstane suché, zvlášť jestli to bude umocněno hořícími svíčkami na pódiu. Pokud to Patricio vyloženě nezkazí, má jasný postup do finále.

Marek Pošta

zazpívá: Ed Sheeran – Photograph

Aktuální hit „dvojčete Matěje Hádka“ jsme už tento týden slyšeli v australském X Factoru, kde ji zpíval boyband In Stereo, přičemž u nich vyplul na povrch zásadní nedostatek, že nostalgický a bilanční text této písně vyzněl z úst tak mladých kluků nepřesvědčivě. A obávám se, že totéž hrozí i u Marka, který na tuto píseň nemá dostatečně odžito. Technicky není tato píseň zas tak náročná, ale vyloženě zrádná je výrazově. U Marka to z výše uvedených důvodů na finále nevidím.

Dalibor Slepčík

zazpívá: Bruno Mars – It Will Rain

Dalibor je v této chvíli největším favoritem z kluků (i když mým favoritem stále není). Jeho fanklub je v této chvíli absolutně největší, takže ostatní kluci se musí hodně snažit, aby ho porazili. Tato píseň nepatří k úplně největším Marsovým hitů, avšak i s ní se dá zazářit, o čemž nás před třemi lety přesvědčila Carly Rose Sonenclar z druhé řady amerického X Factoru, která byla v době soutěže o dva roky mladší než Dalibor (i když měla dospělejší hlas). Pro Dalibora bude dost těžké se vyrovnat laťce, kterou v této písni Carly nasadila. Na druhou stranu Dalibor určitě postoupí, ať už zazpívá cokoliv a jakkoliv.

Samuel Sleziak

zazpívá: Seal – Love´s Divine

Tato píseň už patří v SuperStar k inventáři, zpívali ji už čtyři chlapci (Peter Kotuľa, Michael Foret, Michal Cabala a Roman Lasota), takže Samuel bude pátým, který se o ni pokusí. Barvu hlasu má pro tuto píseň výbornou a může ji zde velmi dobře prodat. Musí však odhodit „ajťáckou“ masku a dát do této písně potřebné emoce. Samovi bych postup do finále přál už kvůli jeho fantastické barvě hlasu, avšak se obávám, že není dostatečně divácký typ a ani u poroty nepatří k největším oblíbencům. Kéž bych se mýlil.

Jan Tejkal

zazpívá: One Direction – Story Of My Life

Přesně tento výběr jsem od Honzy očekával podle jeho tvorby s Fixed Light (i když ti, kteří Hnozu považovali za rockera, budou nejspíš zklamaní). Osobně tuto nejpopulárnější teenagerskou formaci moc nemusím, ale tuto píseň považuju z jejich repertoáru za nejlepší. Je to melodická a chytlavá popová hitovka, na které není víceméně co zkazit. Honza se tak jasně vyhranil na cílovku puberťaček, otázkou však je, zda mu to bude něco platné, protože potenciálních idolů tam letos mají puberťačky vícero a Honza se mezi nimi nijak zvlášť nevymyká.

Štěpán Urban

zazpívá: Gary Jules – Mad World

Zřejmě vůbec nejneodhadnutelnější výběr večera. Jak si jistě pamatujete, s touto písní v minulé SuperStar zazářil Adam Kukačka, který měl však úplně jinou barvu hlasu než Štěpán, který se zatímm ukázal být jistější ve výškách, kterých ale tady moc předvést nemůže. Pokud do toho Štěpán dokáže dát dostatečné emoce, může zazářit, ovšem pokud to odzpívá ploše, tak v průběhu večera zapadne. Je to zkrátka hop, nebo trop, což platí i pro Štěpánovy postupové šance.

Rozhodující změna nastává v systému hlasování, jelikož podle hlasů diváků postoupí pouze jeden soutěžící, zatímco zbylé tři vybere porota. Musím však říct, že tento systém se mi vůbec nelíbí a jak pozoruju v diskusích, nejsem sám. Jednak se tím předčasně odkryjí karty a jak u holek, tak u kluků bude jasné, kdo je favoritem, což soutěži ubere na napětí. Především je ale tím pádem hlasování zcela bezpředmětné, když většinu finalistů stejně vybere porota (navíc bůhví, zda je vůbec vybere porota). Tohle je zkrátka hodně velké šlápnutí vedle, které podle mě soutěži na sledovanosti jen uškodí.

Co se týče mého tipu na postupující, dá se předpokládat, že z prvního místa postoupí favorizovaný Dalibor Slepčík. Jasným finalistou je podle mě i Patricio, který sice mezi kluky nepatří k nejlepším zpěvákům, ale představuje typ „otloukánka“, jaký je nejspíš i v manuálu. Zbylá dvě místa jsou zatím dost ve hvězdách, avšak mám pocit, že největšími oblíbenci poroty jsou Daniel Křižka a Peter Farkašovský, avšak i Pavol, Samuel a Štěpán můžou svým výkonem zvrátit rozhodnutí poroty ve svůj prospěch. Nejmenší šanci tak má trojice Dzudza, Pošta a Tejkal, u kterých by mě postup opravdu překvapil. Jestli se můj tip bude shodovat s realitou, to se dozvíme v neděli. Doufám však, že i přes debilní postupový systém dopadnou výsledky co nejspravedlivěji.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 210
1
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Playlist se mi obecně dost nelíbí. Přijde mi, že je tam málo skutečně velkých prověřených hitů, zde pouze 3 (Elton Joijn, Adams a Seal). Když už se vyberou jinak vhodní One Direction tak zase aspoň nějaká skoro neznámá píseň – proč ne třeba megahit One way, or another??? O zbytku nemá cenu mluvit, nic z toho se nedá označit za opravdu notoricky známou píseň, která by byla známá napříč generacemi… Jinak jen párkrát k jednotlivě – těším se na Patricia – tento výběr by mě k němu nikdy nenapadl ani v mých osobních divokých rozpisech – naprosto netusím. Křižka – píseň jsem neznal, zpoěváka taky ne, ale opět bez rozsahu recitál v přímém přenosu… Hnus!!! Zato chudák Farkašovký – zcela neznámá a nijak chytlavá věc a ještě těžký jako prase… Tady je vidět, kdo je a kdo není produkcí tlačen!!! Jednomu se vybere něco z 10% skladeb co vůbec může zpívat svým rozsahem a Peter jakovou sračku nudnou a neznámou. Co bude mít Křižka příště? Chinaski???

2
Mila2
Reagovat

No tak mně jde především o Pavola, Daniela a Samuela..
Pavol a Bryan Adams – to myslím, že by měl v pohodě dát, zrádné je, že to je hodně známá a ohraná písnička, ale myslím, že v pohodě.
Daniel a Ezra – taky hodně ohraný hit, ale k Danielovi se hodí a těším se na něj.
Samuel a Seal – no barvou hlasu se strefili dobře, písničku neznám, myslím, že s ní může docela uspět, když se do ní položí.
Jinak zbytek – doufám, že Farkašovský to přežene s kudrlinkami a vypadne – vybrali mu dost divnou píseň. To si od něj dokážu představit spíš toho Eltona Johna, co má Patricio, na to jsem taky docela zvědavá…

3
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Mila2: Přesně, taky jsem si říkal, že by se k Peterovi více hodil ten Elton John než k Patriciovi. To považuji za nejbizaranější výběr kam mi paměť sahá… Ezru bych za obehraný hit neoznačoval. Já jsem to například nikdy neslyšel. Ačkoli moje soukromá definice hitu je ta, že hit je něco, co se dostalo na playlist Impulsu a F1… Tam většinou hrají známé fláky, které znají skutečně všichni…

4
Monika
Reagovat

Taky neznam Ezru, ani zpevaka ani song. za nejlepsi volbu povazuji Candle in the wind a Heaven, to jsou skutecne flaky, ktere zna kazdej a mohou vyrazne pomoci v postupu. Nejhorsi song ma Farkas, to je az otravny, ani jsem to nevydrzela do poloviny, nevim co na tom chce predvest.

5
Langy
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina:
Na ostatních rádiích je tohle dost hrané. Myslím, že většinovému diváku Novy to bude známě dost.

6
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Monika: Naprostý souhlas, ovšem s tím, že si to Peter sám nevybral, songy jim byly přiděleny…

7
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Langy: To bych ani neřekl. Nejposlouchanější stanice jsou Impuls, ČRo a F1… Ani např. MOnika to nikdy neslyšela…

Reagovat

ad skladby od Ezry) 41. nejhranější skladba minulého týdne v českých rádiích http://www.ifpicr.cz/hitparada/index.php?hitp=R

9
Jai Kudo
Reagovat

Tohle je správná Superstar! SLepčíkova konkurence! :-D

https://www.youtube.com/watch?v=lZfM3I_4UbQ

10
Monika
Reagovat

No je asi zbytecne hadat se o to ktera skladba je popularni a ktera ne, kazdy to vnima jinak, nicmene ja pod pojmem znama skladba mam na mysli megaprovarenou vec, to z playlistu splnuje Candle in the wind, kdo by ji neznal, i moje mama vi o co jde. Ezry? By mi rekla co to je…

11
dolores
Reagovat

v tejto chvili mozem napisat, ze teoria z Wikipedie, s ktorou prisla J-cko neplati, pretoze Klara v dnesnom Telerane (uz je v archive) … nenapadne potvrdila, ze postupia 2 chalani CZ a dvaja SK
inak nic take zvlastne nehovorila, akurat, ze niektorych dobre spievajucich museli vyhodit aj preto, ze ked sa s nimi este pred spevom dlhsie rozpravali, prisli im nafukani, atd.. ..zeby to bol osud Denisa? :(
uvidim, co napisala v chate s divakmi, dnes by mal byt aj ten zverejneny

12
dolores
Reagovat

uz je to potvrdene na ofic.stranke Markizy :

Zo semifinále postúpi do SuperFinále osem súťažiacich – štyria chlapci a štyri dievčatá. Dvaja Česi, dvaja Slováci, dve Češky a dve Slovenky.

takze moje tipy chalanov

cez sms – Slepcik – CZ na 99,99%
cez porotu
Krizka – CZ 60 % (Urban 25%, Tejkal 5%, Malundo 10%)

Farkasovksy – SK
Sleziak – SK – pojdu spolu, pretoze su typovo odlisni

Pavol, ktoreho by som tam chcela ja, velke sance nema, pretoze nema dost drsny hlas, aby sa mohol dostatocne odlisovat od Petra, a druha vec, ze Klara ho nemusi :/

inak Klara este povedala, ze jej favoriti su slovenka a cech

13
Monika
Reagovat

@dolores: Tak Klara je citelna, je to urcite Emma a Daniel…
taky si tipnu;
Pres divaky pujde Slepcik (60%), Malundo (35%)
porota vybere Krizka (95%) za Cechy
Za Slovensko postoupi Sleziak a Pavol (45%) nebo Farasovsky (55%)

14
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@SUNíčko: 41. nejhranější asi bude, ale ne na „catch-all“ stanicích… MOžná někde na Fajn rádiu nebo něčem podobném…

15
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Monika: Moniko, s tím „hitem“ a „nehitem“ to vidím přesně jako Ty…

16
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@dolores: TAk to Vytisková vidí jako favorita evidentně toho recitátora s vyholenou hlavou… No to už je vrchol všeho…

18
Monika
Reagovat

@Bedy: Tak neni to Show must go on, Ted kralovnou jsem ja, jednoho dne se vratis, Everything I do I do it for you…..Dost lidi nejake Story of my life nezna..

19
Monika
Reagovat

@Bedy: A hlavne, ano je to velkej hit, ale spise ve svete nez u nas, ten hudebni vkus je u nas uplne odlisnej a Story of my life imho rozhodne neni song, ktery ohromi novackou masu…

20
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina::D :D Jsem netušil JUDře, že právníci můžou být takoví humoristé :D

21
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Bedy: No právě, že z posledních, takže ještě není tolikrát hrána a tak známá jako Oneway or another nebo What Makes You Beautiful…

22
J
Reagovat

@dolores: Tak to si ma potesila. Ja by som Pavla v takom pripade neodpisovala. Este to moze nakoniec Farkasovsky pokazit a dat falosne a postupia Palo a Samo. Boze to by bolo super (ale uz nechcem snivat…). Ono ked si spominala, ze za mensinu Romov by mala postupit Danisova. Tak nas naj sms-kovy favorit je Rom aj ked z tych slusnejsich Romov, co uz su miesani. Naopak Reka Ballova je madarska Slovenka a tym ma vacsie sance na postup s Emmou ako napr. Barbora, ked uz aj nas premier Fico chce byt zadobre so SK madarmi, tak Markiza to hrotit predsa nebude (to je myslene ako zart samozrejme). Ja osobne proti SK Madarom nic nemam. Na vyske bol jeden z mojich najlepsich kamosov SK Madar a celkom slusne slovensky vedel. Slota by zo mna veru radost nemal.

Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Jestli ono to nebude spíše tím, že One Way or Another (Teenage Kicks) je kompilát dvou starých hudebních fláků (jeden z nich https://www.youtube.com/watch?v=1VFuHj9_Tgw) a proto člověku přijde tak známá. Na Youtube však se Story of My Life prohrává. One Way má 268 milionů, Story pak 401 :-)

24
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: nemusi byt jej tajnym favoritom prave Dan. v Telerane hvorila aj o tom, ze superstar musi byt „balicek“ spevu, vzhladu, rozumu, pokory … a myslim v kastingoch za balicky oznacila len Emmu a Stepana, takze ktovie… aj ked Daniel ju uhranul, to je pravda :))) ja osobne by som bola samozrejme radsej za Daniela ;)

@J: chapem, ze srandujes, a myslim, ze porota na madarsku kartu asi hrat nebude :))) aj ked Reka ma sancu porazit Barboru napr. lepsim vykonom v SF … skor tam budu chciet mat vo finale 1 roma, 1 mulata, 1 geja … skratka take multi-kulti finale :D
inak posledny moj favorit madarskej narodnosti bol Tibor Gyurcsik v X-factore, ktoreho Vlado nenavidel, a ktory sa navzdory tomu dostal az do top3 :P :))

25
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@SUNíčko: Díky za ta čísla. Jen mi zkrátka ten playlist přijde zbytečně ultramoderní, Češi mají většinou rádi prověřené songy. I proti Slovákům. Třeba nejhranějším slovenským interpetem v českých rádiích Žbirka, skupina suverénně Elán… Tyto věci se u nás stále hrají. V mainstreamových SK rádiích je násobně méně prověřených hitů a jdou spíše cestou neznámých moderních věcí…

26
Valamin
Reagovat

Sice to sem nepatri, ale prave jedu Regiojetem s Veronikou Vrublovou a fakt je takhle na zivo uplne v pohode a nepusobi tak neprijemne strojene jako v rozhovorech. Fakt ji to mluveni na kameru neudelalo moc dobrou sluzbu. No coz, uvidi se, jak bude v zivacich. Hlavni jsou ted kluci, nesleduju SS zrovna pravidelne, takze na nektery ziram, protoze si je tezce vybavuju, dobry vyber mi prijde u Dana, sedne mu, Patricia si neumim stihmle vyberem predstavit, ale treba prekvapi. No nejvetsi favorit je pro me Samo, jak je mu vycitana takoca ajtacka topornost, tak to ho docela odlisuje od ostatnich a neni to az tak spatne, proste jen jine, tomu bych fakt postup moc pral.

27
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Valamin: :-D :-D :-D

28
Monika
Reagovat

Na Bandzone je Stepana kapela The Guides a ten jeho hlas me hodne bavi, druhej Drda (byt ten byl pro me jeste lepsi), no ale ani Stepan neni k zahozeni, ten hlas se mi velmi prijemne posloucha, toho bude desna skoda, debilni system vyrazovani…

29
Jai Kudo
Reagovat

S těmi Superstáristy se teď objevují zajímavý věci…..třeba klip Chinaski s Emmou :-D
https://www.youtube.com/watch?v=pEWH358dEvI

30
J
Reagovat

@dolores: Inak sa ti priznam, ze som prave zistila, ze vo finale by mi viac chybal Palo ako Samuel. Iste ten Samo ma hlas, ale to jeho spievanie bude ako na nejakom akademickom koncerte, kym ja by som radsej isla na nejaky koncert, kde by som sa odviazala. A navyse mi pride, ze s Palom by tie zivaky boli o inom. Urcite ho ma produkcia kvoli tym GREEN DAY a najma B. ADAMSOVI zafixovaneho ako takeho pop rockera a tym padom by mu mohla davat aj take piesne v zivakoch. Cize aj keby sme prisli o rockove kolo. Taky Palo by to tam mohol vykryt a navyse na neho by sa skvelo pozeralo, hoci aj Samo svoju pritazlivost ma. Preto ja by som bola radsej keby tam isli Palo so Samom. Bolo by zaujimave az kam by sa dostali.

31
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

JSem tu jediný, komu přijde úplně bizarní vybrat totálně vysmátému Patriciovi Candle in the Wind? Vůbec nevím, co čekat… Vlado, Tys odborníky na anály (této soutěže), co byl historivcky nejúletovější výběr poroty pro soutěžícího?

32
DJ Vlado
Reagovat

Moje hodnocení výběru písní přidána :-)

Jinak jsem si to ověřil u Pepeho a s tím postupem 2 Čechů a 2 Slováků je to jen informační šum, normálně postoupí 4 kluci bez ohledu na národnost a to samé platí i příští týden pro holky :-)

33
DJ Vlado
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Takových úletů bylo plno, ale namátkou mě napadá třeba Hot’n’Cold od Katy Perry pro Moničku v rockovém kole :-)

34
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: informacny sum na ofiacialnej stranke ? tak to je skutocne pozoruhodne …

35
Ája
Reagovat

Přiznávám, že jsem jedna z těch, kdo doufal, že Tejkal by mohl zazpívat rockovou písničku, ale s 1D mě dost zklamal. Na postup si přeju Samuela, Štěpána, Pavola a čtvrtého nevím, Daniel mě zatím moc nezaujal, Dalibor je děcko, takže se rozhodnu podle výkonů. Jinak s tím hlasování to produkce podělala, kdyby porota vybírala jednoho a diváci tři, tak neřeknu, ale takhle nemá smysl hlasovat. Aneb „posílejte sms, jak chcete, stejně do toho nemáte co kecat.“

36
J
Reagovat

@dolores: Dolores a ta Klara to povedala takto priamo v telerane, ze postupia 2 Slovaci hoci aj cez porotcov? Lebo mne sa to tiez nezda. Ak zavadza ludi Markiza, tak to bude peklo. Vies si predstavit, ze na sms-ky to vyhra maly Slepcik a potom nam tam porota posunie za SK Farkasovskeho, ktory sa podla mna velkej mase ludi s tym songom jednoducho nebude pacit. Ibaze by Pepe Majesky tahal za nos Vlada. Mne nevadi, uz som povedala postup 1 chalana zo Slovenska, len to nesmie byt nikto z dua Farkasovsky a Dzudza.

37
yeey
Reagovat

@J: jsem to ted rychle zkouknul a Klara nic takoveho nerekla, byla to pouze moderatorka tak nejak „mezi reci“ a Klara to akorat nepoprela, ale neprislo mi, ze by ty informaci venovala nejakou pozornost…

jinak jeste Klara rikala (v cem s ni tedy souhlasim), ze ji nakonec kluci i holky prijdou vyrovnani a ze nadseni z kluku bylo hlavne po castinzich…

vubec se uz tesim pristi tyden na holky, doufam, ze budou vybirat trochu uvazliveji, tyhle songy me nijak nenadchly… Ale Who You Are mi prijde naprosto v poradku, v zahranici to zpivaj v jednom kuse a soutezici s tim maji uspech – jen z hlavy se mi vybavi krome Angie Jillian Jensen, Andrea Faustini, Jake Quickenden, Misha B – vsechno to melo uspech … ze to nekdo nezna, neni chyba ty pisnicky… nicmene i me original nijak zvlast nebere, hlas Jessie J zrovna nemusim, to uz radsi prave verze z peveckych soutezi…

38
dolores
Reagovat

@yeey: pokial by to odznelo len v Telerane, pochopila by som, ze naozaj ide o informacny sum,. ale co ta info na webe ?
tak sa teda necham prekvapit, koho to nasa hviezdna porota povybera do finale, ci pojde podla vykonov alebo ineho kluca 8)

39
bezik
Reagovat

@dolores: To ti můžu zodpovědět hned. Řeknou že podle výkonů ale bude to zcela jistě podle jiného klíče ;-) :D

40
Monika
Reagovat

@bezik: Presne to si myslim, ono je to uplne fuk, zda oficialne musi byt stejny pocet Slovaku a Cechu, pac stejne k tomu bude porota prihlizet a namicha to nejak plus minus, i kdyby mela volne ruce….

41
J
Reagovat

@dolores:Podla mna vezmu do uvahu vsetko: kasting, SuperVyber, duety a takisto aj vykon v semi, na ktorom by aspon podla mna malo zalezat. Keby to taky Farkasovsky v semi pohnojil aj tak podla toho ako ho oni zhodnotili a ako ho zhodnotil napr. na panackovi Scalex je velky rozdiel. Uz len cakam, kedy sa zacnu spravat ako kouci minuly rok v HLASE. Daleko od toho nie sme.

42
J
Reagovat

Ja by som bola za to, aby sa postupovalo podla hlasovania ludi. Ten Palo ma naozaj velke sance na umiestnenie, ja to dokonca vidim 2. az 3. miesto podla toho songu aj keby to sem-tam bolo mozno falosne. Imho bezny laik by to mozno ani nepostrehol. Ta Klara mi poriadne pije krv. Este ta Marta by ho snad pustila a aj Habera. Boze, ja by som tu Klaru kludne vymenila za Kirschnerovu alebo Smatanovu. Ved ani jedna z tych dvoch by nebola o nic horsia.

43
betty
Reagovat

Moc díky za playlist. Bez ohledu na sympatie k jednotlivým soutěžím: Píseň od Adele a Jessie J se mi vůbec nelíbí a Vojtěch s Peterom to s nimi budou mit těžké. Pavol to naopak s Heaven vyhrál. Mně osobně se líbí i Danův Ezra a docela i Markova píseň Photograph. Hlasově jim sedi. S písní Bruna Marse It Will Rain může Dalibor klidně zazářit (mimochodem mám ji jako vyzváněcí melodii v mobilu). Na Sealovi může Sam předvést svou krásnou barvu hlasu a Štěpán má známou skladbu Mad World, která je nádherně něžná a věřím, že si s ní poradí. One direction mě moc neberou, ale budiž. A jak si Patricio poradí s Eltonem Johnem, si netroufám odhadnout. Za mě jsou na tom s výběrem písně nejhůř ti první dva v seznamu. Písně mají těžké, hlavně tu od Jessie J, a ne moc efektni a posluchačsky vděčné (popokud si je ovšem sami nevybrali).

44
Narazdozdi
Reagovat

Who You Are od Jessie J? To je těžká věc, jako Ché Chesterman v UK X Factoru to asi Farkašovský nedá.

45
Rick
Reagovat

Opravte ma ak som mimo ale mám trochu nasledované SuperStar po svete, dokonca aj také verzie ako Nigéria a podobne a zatiaľ som nevidel sériu, kde by veľkú časť poslednej TOP 10/12 vyberala porota. Výnimku možno tvorí nemecká SuperStar ale tá si ide poslednéroky vlastnou cestou úplne mimo licencie. Vždy vyberajú finalistov diváci a mne príde veľmi nespravodlivé a priam arogantné k fanúšikom, ktorí budú hlasovať. V každej reklame kecajú ako si ľudia vyberú víťaza a odrazu nám komplet finále vystavá porota. Príde mi to naozaj prestrelené. Ak chceli mali dať 3 na základe sms a jednu divokú kartu na každé semifinále. Neviem kto zostavoval koncept tohtoročnej SuperStar ale divákov si takýmito zmeny neprilákajú naspäť pretože diváci aj tak stále majú radi pôvodú verziu, ktorá aj keď mala muchy bola aspoň spravodlivá v tom, že vyberali diváci a funkcia poroty bola len poradná. Vždy to tak bolo ale odrazu nie. Táto SuperStar mi príde ako povinná jazda Markízy a Novy v boji proti Talentu ale ak chceli tronfnúť Talent tak sa im to touto zmenou nepodarilo. Každý rok som poslal aspoň jednu sms tento rok odmietam mrhať peniaze lebo porota pretlačí aj tak niekoho iného. Keď už veľmi chceli zmenu mal byť živý výber ako v American Idol kde vyberala porota z TOP 40-30 myslím semifinalistov ešte a potom už diváci vyberali TOP 10. A teraz budem trochu národne založení ale geografia nepustí, Slováci nemajú v semifinále šancu prehlasovať Čechov takže je jasné, že postúpi Slepčík a ak boh dá tak Vrublová a nie Slepčíková.

46
betty
Reagovat

@betty: Omlouvám se za přepis: … sympatie k jednotlivým soutěžícím. (Píšu na tabletu a občas mi to tu přeskakuje. 😕)

47
dolores
Reagovat

tak dievcata vo virivke budu asi az v buducom Magazine :)))

@Rick: „Táto SuperStar mi príde ako povinná jazda Markízy a Novy v boji proti Talentu“ … ja mam pocit, ze tento rok bojuju vsetky televizie proti sebe so vsetkymi moznymi RS v jednom casovom obdobi :D este nikdy myslim nebolo, aby naraz isla : Superstar, Talent , Farma, Farmar hlada zenu, Moja mama vari lepsie ako tvoja, Masterchef, Ano sefe, Star dance, Spieva cela rodina – to myslim tiez este ide (?) …… zabudla som nieco? … jeden aby sa z toho zblaznil :D

48
Tomáš
Reagovat

Bože co bych za to dal, kdyby se Patricio dostal do finále! To by pro mě byly dvoje Vánoce i se Silvestrem dohromady. To samé platí i u Samuela, tak kdyby aspoň jeden z nich….i tomu Palovi bych přál postup přes diváky a radoval bych se z toho, protože by nepostoupil Slepčík…ale tady se to pořád mění, prvně postupují tři češi a jeden slovák, pak dva češi a dva slováci a nakonec zase obráceně, tak kdo se v tom má vyznat. Když nad tím tak přemýšlím, Dan u mě nějak ztrácí body ( ale třeba je nedělním výkonem zase nabere ). Patricia i Samuela bych chtěl ve finále víc než jeho. Ty dva mám totiž úplně nejvíc ze všech kluků v oblibě, ale bohužel podle mě oba v neděli vypadnou. Já bych teď radši bral do finále Patricia než Dana, když už to teda musí být taková brutální a nespravedlivá vyvražďovačka. Ale podle mě má Dan postup jistý, i když nepostoupí přes diváky. Po tom duetu s Emmou ho porota nenechá vypadnout. Ale jiné nechá vypadnout. Bože jak já tu porotu a celou produkci nesnáším! (

49
Langy
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: @JUDr. Marek Kalina:
Podle mého jsou typičtí čeští konzumenti superstar posluchači rádia typu „Něco si pustím, hlavně ať to hraje“, takže si myslím že pro ně ten Ezra bude známý. Samozřejmě, že to není hit jako třeba ten Seal, ale rozhodně to je hit moderních dní. Asi takhle bych to nazval ;)

50
jab
Reagovat

@Tomáš:
Já si pořád pamatuju na ten předloňský „šok“ se Sabinou a Terezou – nedivil bych se, kdyby Palo zavčasu zahlásil, že určitý počet ze svých DK nechají na divácích, jniými slovy, vszovu Pyca aby místo vítěze vyhlásil rovnou první tři nebo všechny čtyři ;-). Pokud by skutečně vybírala nakonec hlavně porota, mylím, že zohlední v první řadě výkon ze semifinále. Asi by těžko vyhodili někoho, kdo v semi touchodownoval s tím, že před několika týdny až měsíci se tak hvězdně nepředvedl.

52
DJ Vlado
Reagovat

Na ofiku Markízy jsem si všiml, že kluci už mají přidělená čísla pro hlasování: 1 Dan, 2 Vojta, 3 Marek, 4 Samuel, 5 Štěpán, 6 Pavol, 7 Patricio, 8 Tejkal, 9 Peter, 10 Dalibor

težko říct, zda to znamená, že půjdou v tomto pořadí, nebo ne…

53
Rick
Reagovat

myslím, že to už sú poradové čísla ako to bolo vždy. Dalibor ako „zlatý“ kliniec večera ma vôbec neprekvapuje.

54
Monika
Reagovat

@DJ Vlado: No klidne by to tak mohlo byt, asi nikoho neprekvapi Slepcik na konci, na rozjezd neco lepsiho, pak tam hodime outsideri a ke konci ti, kteri by se nam hodili k postupu..jako jo neni to jiste uplne, ale celkem bych tomu verila..je to sestavene tak nejak logicky :-)))0

55
dolores
Reagovat

Ak to bude toto poradie, ani Dan na tom nie je dobre. Prvy v poradi, ak ich je este vela, upada do zabudnutia… No a Honza 3. od konca.. to je miestenka na vypadnutie. :-( ani sa nebude moct ukazat v com je silny, kedze ako bolo povedane dnes v magazine, SF bude mat komorny charakter..

56
Monika
Reagovat

No Stepan paty se mi vubec nelibi, to je zle znameni :-))) To asik nebude moc dobrej vykon, jinak by nesel tak blbe. V drtive vetsine daji neco dobreho na zacatek a pak to nacpou na konec poradu. Pata pozice je hruzostrasna. Dan to nema dobre, ale on ma temer jistotu postupu od poroty, baby z nej vylozene slintaji. Uplne uz vidim, ze na Stepana nezustane misto a budu mit po fandeni letos.

57
Monika
Reagovat

Honza je podle me jistej na vypadnuti z jakehokoliv mista, pozice treti od konce mu vylozene nahrava na postup, ale imho u nej je fuk, zda pujde prvni, patej nebo osmej. Je to jeden z nejslabsich clanku SF dle meho nazoru. Z prvniho mista nema sanci postoupit a porota ho nemusi, v kazdem kole ho kritizovali a prosel s odrenyma usima, to by musel vylozene zazarit, aby ho neposlali domu.

58
J
Reagovat

@dolores: Tiez ma to stve, a to si vezmi, ze dalsi moji favoriti Samo ide 4. a Palo 6. Boze Dolores, co ja by som dala za to, keby to na sms-ky vyhral Palo. O Samovi s uspavacim Sealom by sa mi to ani neprisnilo. Nech tam preda svoju farbu akokolvek, emotivne to neviem ci tak poda ako Seal. Dan je dost vyrovnany, mozno vedia, preco ho davaju na zaciatok. Imho uz po tom duete je dost zapamatany a co najviac urcite stve JUDRa aj po tom Hozierovi. Uz kto by si nezapamatal koment od Haberu, ze ty si sam Panboh. Zato u Sama si budu pamatat, len BAD DAY, to ze sa podoba na Martinho manzela a najma nepodareny duet s Viki. Palo to ma fakt dobre, fesak + bomba song. Len dufam, ze tie dve a najma Klara sa udrzia a nebudu komentovat. Pokial to Palo poda, tak Marta by mohla byt ticho, Habera ho ma rad, len ta Klara mi tam zacina vadit. To fakt uz asi chcu radsej pretlacit toho Farkasovskeho. Peto to tam bude zdobit az to prezdobi. Mne sa totiz zda, ze v nasich koncinach divak skor vezme normalny prevareny song, nez taky ozdobeny ako je to v anglosaskych krajinach, ale vdaka porote ma sancu na postup.

59
radek
Reagovat

Já osobně si pamatuju prvního a poslední tři,takže podle mě dan, peter a Dalibor postoupí 100% a Štěpán a Samuel mají bohužel blbou pozici.

60
dolores
Reagovat

@J: aj Palo ma blbu poziciu, no to je stred, tak to nie je az take strasne… ale na smsky nevyhra urcite, o tom som bohuzial presvedcena… porotou chvaleny Dan pojde prvy, co bola aj ucitelka spevu Lili Manickova v minulej serii a tiez isla prva v SF a hned ako prva aj vypadla.. pravda je, ze tu na Panakovi jej myslim nikto nefandil .. na rozdiel od nej ma Dan samozrejme velku sancu prejst cez porotu

Monika, aky koniec fandenia, ved ti predsa zostane Dalibor :)))

61
Monika
Reagovat

Tak pokud pujde Slepcik posledni, tak neni pochyb o jeho primem postupu, to mu akorat uz tak silnou pozici jeste posili…tady nebude mit nikdo sanci, to uz pada i ta mala nadeje, ze by mu to nemuselo vyjit primo :-(((
Mrzi me ten Stepan, znamena to, ze to bude zle, jinak by sel mezi poslednima, dle ocekavani myslim, ze ani samuel nezazari, jinak by ho produkce soupla ke konci.
Muj tip na postup primo Slepcik a porota dal posle Daniela, Petera a tu skoro jistou trojku imho doplni Patricio.

62
betty
Reagovat

@Monika: Já Štěpánovi věřím. Má krásnou písničku a je to profík – je zvyklý zpívat před publikem a umí pracovat se svým hlasem. Moc bych mu přála, aby postoupil. Ale i Dan.

63
Tomáš
Reagovat

Tady se všichnbi dohadují kdo kolikátý půjde. Souhlasím s tím, že posílat smsky fakt nemá cenu, tady nikdo nemá šanci. Oni si to udělají tak jak chtějí a jak sem jim to hodí a my se tady můžeme třeba stavět na hlavu a rvát si vlasy – ale stejně nezměníme asolutně nic.

Monika: Souhlasím s tebou v tom, že Tejkal je absolutně bez jakékoliv šance na postup do finále. Nepostoupil by dokonce ani kdyby šel jako zlatý hřeb nakonec sám…prostě vůbec ne. Ani kdybych vybral banku a proesemeskoval všechny svoje úspory, tak by to na Slepčíka určitě nestačilo ( mimochodem kolik bude vůbec letos stát jedna SMS? ), ale s jeho nepostupem sem už já smířený, protože je to tak jistá a jasná věc, že musím být realista. Zato Patricio a Samuel mě budou bolet o hodně víc, když do finále nepostoupí. O Patriciovi se tu píše jako o finalistovi, ale já bohužel ten pocit moc nemám. Porota ho hodně kirtizovala, řekl bych že ten tvůj Štěpán má rozhodně lepší výchozí pozici pro postup do finále a tím pádem i větší šance. Ale stát se samozřejmě zítra asi může ještě ledacos. Jen ten Slepčíkův přímý postup je IMHO bohužel jistý a i kdyby sme se tu všichni domluvili a hlasovali pro někoho jiného, tak to asi nezvrátíme. Na druhou stranu, kolik ale asi může přijít hlasů? Řekl bych, že za poslední roky jich chodí dost málo a že zítra to ještě vzhledem k tomu, že diváci nemají téměř žádnou šanci cokoliv změnit, bude ještě méně. I tak to asi Slepčík z prvního místa bohužel dá.

64
Tomáš
Reagovat

Ale strašně by mě zajímalo to číslo kolik SMS hlasů zítra celkově pro všechny dohromady přijde. Žádná procenta, ale reálný počet. Samozřejmě se to nikdy nedozvíme.

65
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Playlist je hrůza, přijde mi, že tam ani jedna písnička neměla být. Chudáci kluci, už tak se mi zdají tentokrát slabší a ještě dostanou toto. Zajímalo by mě, podle čeho jim to vybírají. Asi podle hesla – zakopat je co nejhlouběji O_O

66
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Ještě tak Slepčík a Bruno Mars, jinak nevím, možná ještě Candle In The Wind. Jinak můj favorit je Slepčík. Je to sice trochu pedofilní, ale jinak to nevidím:-)))

67
dolores
Reagovat

@Tomáš: s Tejkalom si zmiereny, ale ja az tak nie. Chalan je vysoky, urasteny, ma dobre pohyby, spieva slusne, len tou farbou neoslovuje masy, ale je muzikant, dal dokopy kapelu…v duetach som si vsimla, ze nie je namachrovany, ale uprimny, citlivy chalan…a prajny (zelal postup aj Hondlovi).. V tejto situacii je aj celkom zbytocne pisat, ze pesnickou od 1D bude utocit na teens, kedze ojeho (ne)postupe aj tak rozhodne porota. Ma smolu, ze sa prihlasil do tejto serie, kde je takyto blby system..a kde je vopred jasny postupujuci favorit. .:-\

68
J
Reagovat

@Tomáš: Tomas nie je nam nic platne sa tu takto rozculovat. Nech nasi rekapisti tu kritizuju a s vynimkou par ludi je totalne neoblubeny kudrlinkovy Farkasovsky, nasi porotcovia uz maju jasno, ze ho tam posunu. Na to vezmi jed. Najlepsie, co teraz mozme urobit je si uzit vikend podla seba a v pondelok sa tu zist a ponadavat si. Uz len cakam, ze nasi porotcovia ich budu bezzubo chvalit ako koucovia minuly rok v HLASE. Pretoze, ak budu kritizovat tych 8 nestastnikov, tak budu musiet aj svojho sk megafavorita a takisto aj svoje protekcne decko. Maly Slepcik okrem duetu nic nezaspieval nefalosne. Preto ja mu neverim ani, ze jeho semifinalove vystupenie bude tip-top. A ak sa rozhodnu nekritivozat jeho, tak nebudu moct ani ostatnych. A to uz bude. Oni uz maju svoju 4 vopred pripravenu spolu s produkciou. Jedine, co by ma prekvapilo je to, ze by nevybrali Farkasovskeho (nakolko zo vsetkych SK chalanov proti nemu jedinemu nikto nic nemal). Isteze bude zalezat ako to ti 10 v nedelu zaspievaju. A neviem ako by vysvetlili postup, ak niekto z nich bude totalne falosny. Ako som povedala svoju idealnu 4 uz maju pripravenu a takisto aj nahradnikov ak by to niekto z tej 4 skazil. Prosim ta, kto vie logicky uvazovat si to zrata, ze Slepcik pojde posledny a tutovo aj keby to falosne odspieval dostane najviac hlasov. A tie 3 su uz vybrani, ale vymenili by ich keby to totalne pokazili. Tak si vravim, ze nechcela by som byt v kozi tych 9, ktori musia mat jasno, ze to protekcne decko nad nimi sice spevacky nevynika, ale berie vsetko. Mna by to totalne stvalo, co ma aj teraz stve. Keby ten Dalibor uz aspon mutoval a nevyzeral ako totalne male decko a hlas mal taky, zeby sme si sadali na zadok, tak nic nepoviem.

69
dolores
Reagovat

a mozno budeme prekvapeni, ze vyberu aj takych, ktorych nevychvalovali.. teda myslim, ze minimalne jedneho takeho vyberu … proste budu potrebovat aj otloukanka :D

70
yeey
Reagovat

Prestante na chvili fnukat, J a Tomáši, a radsi se podivejte na tohle video… ;-) jestli si tohle vykladam dobre, tak tady se bude v SF zpivat, takze nejspis jine prostory nez ty pro opravdove finale….vypada to jen na komorni zalezitost…

https://instagram.com/p/86OSm4HS07/?taken-by=pepemajesky

72
yeey
Reagovat

@dolores: no je pravda, ze takhle by to mohlo prinyst zajimavejsi vykony a mnohem cistejsi zpev, nez kdyz je rovnou vrhnou do obri haly… ale uz jsem se, priznam se, na tu velkou stage tesil :-) a je pravda, ze ty smycce vzdycky fungovaly… jen je skoda, ze ti vypadnuvsi v SF si tu velkou halu se vsim tim publikem apod. nevyzkousi…

73
dolores
Reagovat

@yeey: nj, kazda minca ma dve strany ..a paradoxne prave ti, ktori by to na velkom stejdzi mohli rozbalit, sa tam ani nedostanu..vid.Tejkal. (a uz zase tomasujem :-) ))

74
yeey
Reagovat

@dolores: jako on Tejkal je celkem smolar, je mi ho lito, on se asi muze zdat jako takovej frajirek (a treba i je), ale je na nem tak nejak zaroven videt, ze to cely bere hodne vazne a zalezi mu na tom… sice porad postupuje, ale od poroty skoro neslysel vlidneho slova, s pisnickama mu taky nesli v SuperVyberu zrovna na ruku… vyber One Direction mi prijde jako posledni pokus ziskat na svou stranu alespon pubertacky, takova krec z posledniho… nicmene pockam na zitrek, ona to neni spatna pisnicka, kdyz se clovek odprosti od toho interpreta… na postup to nevidim, ale pral bych mu, aby ho chudaka alespon zas nedojebali:-)

75
J
Reagovat

@yeey: Ja by som ho do finale nebrala. Ale zo vsetkych tych chalanov moze podla mna v buducnosti mozno najlepsie uspiet. Mojim synom sa ta jeho piesen s Fixed Light Hvezda jedne z divek velmi paci. Takisto ho nemam za pozera, nemam pocit, zeby tam nieco hral. Podla mna si velmi dobre uvedomuje svoje sance v tejto sutazi a tak si chce aspon ziskat svoje buduce publikum. Navyse ta SuperStar prebieha nielen v Cechach, ale aj na Slovensku. Ked uz aspon nevyhra a nedostane sa do TOP 8, dostane sa aspon do povedomia tinedzerov v oboch krajinach. A to je pre neho velke plus. Potom moze s tvorbou Fixed Light zabojovat v realnom hudobnom svete.

76
dolores
Reagovat

@yeey: oni ti chalani maju smolu vlastne vsetci, a to preto, ze sa v tomto rocniku prihlasil Slepcik…musia ist desne frustrovani do toho SF, ked dopredu vedia, koho do finale poslu ludia. ak by tu Dalibor nebol, sance by boli takmer vyrovnane a bolo by o to vacsie napatie, a tiez zaujimavejsie. len aby este Dalibor nebol ten favorit s nalepkou start-ciel …
taky Patricio by mohol byt porotou vybrany, hlavne kvoli svojej exotickosti, hoci spev nie je az taky dobry, ale spomenme si na biedny spev Bena, a pri tom mal cele hlady fanyniek. u Patricia je tiez problem s pubertalnymi fanynkami, pretoze Slepcik berie vsetko … vsetkym. :/ Patricio inak vcera v magazine najlepsie vyuzil niekolkosekundovu sancu na sebaprezentaciu. bol mily a pohotovy, a ked som dnes ciitala jeho vizitku, ze chce byt DJ-om, tak mi ten jeho sikovny prihovor zrazu dal zmysel. :)

77
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@dolores: Tak zas bídný Ben nebyl, jako jeden z nemnoha finalistů se hudbou úspěšně živí… No, pravda je, že tehdy ještě skoronezpěváka nežadila k favoritům porota… Jenže mezi Benem a Křičkou je ještě nebetyčný rozdíl s tím, že Ben byl vituálně krásný a extrémní usměvavý sympaťák, komunikativní a vůbec všestranně na úrovni a super tancoval… Zde už nacházíme jeden dramatický rozdíl za druhým – aspoň pro mě…

78
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Ještě v Pavolovi – celkem se mi zamlouvá, jestli bude do finále k Peterovi on nebo Samuel je mi skoro jedno – jen by mě zajímalo, co profesionálové udělají s jeho image. Tam je imho totálně nevyužitý potenciál – vypadá trochu jako „slušný vidiecký chalan“ – což v tomto případě není kompliment… Uvidíme… Potřeboval by nasát trochu velkoměsta do sebe, trochu švihu…

79
J
Reagovat

@dolores: Este sa tam neukazali dievcata. Moj tip na zajtra: priamy postup bohuzial Dalibor; dalsi traja Dan, Farkasovsky a Patricio. Uz keby aspon ten Farkasovsky nepostupil, ale na jeho mieste Palo, bola by som spokojna. Taky prirodzeny pop rocker/ indie rocker. Ale kedze ideme cestou vyeliminovat rockerov, tak Palo s tym Adamsom hoci by zabodoval u divakov, u porotcov nezaboduje (najma nie u nerockovej Klary). U dievcat aspon, ze ta Emma sa tak vyborne predala svojou farbou hlasu, ze by mala ist z 1. miesta a moj tip je dalej Alena (tu tam posunie Habera, lebo sa mi zda, ze zo vsetkych dievcat a tinedzerov ju najviac propagoval) a potom uz neviem. Takze aspon tam budem dost spokojna. Emma ani Alena nevypadaju nato, ze by boli neviemake tremistky a neodspievali to.

80
yeey
Reagovat

@dolores: ale ja bych to s tou podporou Daliborovi zas tak dramaticky nevidel… alespon ne postupem casu – pochybuju, ze by si lide dokazali uzivat jeho 12letej hlasek a hlasovat pro nej az do vitezneho konce… ze to s tou tlacenkou Nova od prvniho momentu silene prehni, je jasne uz i dost lidem na fb SuperStar (a ze tam nechodi nejbystrejsi lidi)… ale je mi lito hlavne jeho, vsak on za to nemuze, ze na nem (a jeho sestre, ze ktere jeste budou nepochybne vystavnovat jeji pribeh svobodne matky) stavi hlavni HLP letosni SuperStar, jakkoliv to zadny HLP neni…

…ze to pro ostatni v SF muze byt demotivujici, nepochybuju. Obzvlast pri tom diletantskem rozhodovani o postupu ze SF porotou…

Patricio – fakt skoda, ze ten zpev neni lepsi, co se me tyka, se to moc poslouchat neda (jak uz mu ostatne rekla Klara)… pro Cechy/Slovaky exoticky zjev je tu zaklad uspechu, pomaha i ta jeho bezelstna osobnost :-) ale jako zpevaka ho zatim nedokazu brat vazne a s tim Eltonem Johnem si ho zitra predstavit nedovedu…

81
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Můj návrh stylingu pro jednotlivé zpěváky vzhledem k písním a typům:

1. Peter: Světle modré úzké džíny ke kontíkům, upnuté bílé tričko s větším výstřihem, patrně do „V“, červené sportovní sako, ponožky v barvě saka a změvě modré semišové polobotky
2.Patricio: Vsaly sepnuté do zadu (pokud by se nedaly zrušit dredy), elegantní luxusní černý oblek, černé polobotky, bílou košili polorozepnutou a černou užší kravatu, bílý kapesníček do klopy – totální black & white kombinace
3.Pavol Kovalíček – světle modré nebo červené džíny, elegantní lehkou lehce průsvitnou bílou košili zapnutou na max. 2 prostřední knoflíky, lehce extravagantní účes, bílé Converse tenisky
4. Křižka – určitě klobouk k zakrytí plešaté hlavy a hranatého obličeje, černé kalhoty a košili s růžovo-bílými proužky nebo celou růžovou / fialovou – něžnějšími barvami ztlumit celkově dřovorubecky-porimitivní vzhled, semišové mokasíny nez ponožek- kratší kalhoty
5. Pošta – Džínové lacláče á la Maxim Turbulence a bílé tričko s nápisem „Nazdar“ – blbě vypadat bude úplně cokoli a tady bude aspoň sranda
6. Slepčík: Nějaké barevné džíny (žluté, zelené), bílé tričko bez límečky, černé sportovní sako a kapesníček v barvě kalhot, černé boty, takový ten party klobouček
7. Dzudza – celý v bílém – kalhoty, bílá košile i boty – výrazné střibrné šperky
8. Štěpán – černý oblek, hodně rozepnutou bílou košili s límečkem přes sako a něco hodně výrazného kolem krku – nějaký pseudorůženec, nebo něco podobného, bílé tenisky…
9. Samuel – bez brýlí, světle modré plátěné kalhoty a polorozepnutou bílou košili za předpokladu depilace hrudi (pokud náhodou není), nagelovaný účes, k té písni by mohl ukázat trochu metrosexuálnější polohu, modré semišové polobotky či mokasíny na boso…
10. Tejkal – elastické bílé tričko, bílé kalhoty, výrazné šperky, červené semišové mokasíny na boso, oholený do hladka…

82
yeey
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: to si ty, Františko? :-D

83
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@yeey: :-D TAkhle bych je oblíknul já – podle mě by to vypadalo dobře, tedy až na Poštu, ale tam nepomůže nic…

84
Ája
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: ale to by museli zpívat i písničky, které jsi jim přiřadil….když vidím ten seznam na zítra, tak bych asi i ten tvůj playlist uvítala, alespoň by byla sranda :-D

85
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Ája: PLaylist je to asi až na 3-4 věci děsivý – skladby nejsou notoricky známé… Ale podle mě ty outfity by seděly i k tomu co bohužel vybrala produkce, resp.jsem to tvořil s ohledem na ty písně… Co by se Ti nehodilo?

86
Monika
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: :-))))) dobrej rozbor outfitu, no Posta to je tragedie sama o sobe, nechapu, ze tohle rodice pripustili v tak utlem veku, ale co si pamatuji jeho maminku, tak neni divu :-))) Jemu by pomohlo akorat zpivat ve stinu celej song, je uplne fuk co bude mit na sobe. Jeho sance na postup jsou nastesti minimalni, tak to jedno kolo preziju…

87
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Monika: Pokud by jako první vypadl kdokoli jiný než Pošta, tak by to bylo extrémně nespravedlivé. Už v TOP 20 nemá co dělat. Btw, jsem zvědav, u kolika kluků se aspoň rámcově trefím s tím oblečením. MOžná u většiny…

88
Ája
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Co by se mi nehodilo v playlistu nebo v oblečení? Z oficiálního playlistu moc nadšená nejsem, navíc na Love’s Divine jsem už pomalu alergická, taky mi tam chybí nějaká rocková písnička, doufala jsem v Tejkala, ale smůla. A u tvého playlistu mě rozesmála představa Daniela, jak zpívá, že je duhová víla nebo Pavola, že jeho střevíčky jsou celé ze zlata :-D. Ale když nad tím tak přemýšlím, docela ráda bych viděla, jak by se s tím poprali :-). A co se týče oblečení, tak na Poštu bych tak přísná nebyla, i když tam podle mě nemá co dělat kvůli zpěvu.

89
bezik
Reagovat

Proč by se proboha měly pořád hrát ty nejprovařenější pseudohity ?? Tohle myšlení fakt nechápu. Nehledě na to, že ve většině případů jsou to pěkné sra.ky …

90
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: Já osobně mám rád ty nejznámnější věci, už proto, že si je člověk může zazpívat, apod.. Řekl bych, že to v ČR tak je, stačí porovnat playlist rádií u nás a třeba i na SK… U nás se mnohem více hrají osvědčené hity Gotta, Zagorové, Vondráčkové, Špinarové, Rottrové, Žbirky, No Name, Elánů, Dalibora Jandy, Olympic, apod.. Podobně i v klubech…

91
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Ája: MYslel jsem, který z těch mých doporučených outfitů by se Ti k té písni (co bude v neděli) nezdál vhodný, i vzhledem ke zpěvákovi…

92
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Pravda, produkce našich běžných komerčních rádií je naprosto šílená a nemá snad nikde v civilizovaném světě obdoby. U mě již během několika minut vyvolává dávící efekt. Míra zaprděnosti, jakého pseudokonzervatizmu, příšerného nevkusu skloubeném s děsivými moderátory tvoří skutečně smrtící kokteil. Taková produkce by měla být trestná, protože zcela určitě zanechává na duších posluchačů nevratná poškození ;-)

93
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: Mně se to třeba líbí, i hodně jiným lidem. Proto jsou nejposlouchanější Impuls, ČRo a F1, Relax – tam právě hrají skoro jen skutečné hity… Naopak naprosto nejděsivější stanicí je pro mě s velkým náskokem Rádio 1 – to je alternativní… :-(((

94
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: len si to este uzi, nabuduce budes obliekat uz len styroch :// … ja sice styling prilis neriesim, az na pripady, kedy to extremne bije do oci, ale ked si predstavim tvoje navrhy, tak nie je to zle :DD zvlast Daniel s klobukom a v ruzovej koseli !! hmmm,. tak to by bolo zaujimave :)))))) a ten Pavol by sa mi aj pozdaval … co by som zmenila, tak nemuseli by mat az tak rozopnute kosele, chlapi to proste nepotrebuju robit, aby zaujali…
inak ked som pisala o Benovi, porovnavala som ho s Patriciom, pretoze su to typovo podobni exoti, a ty stale len skoncis u toho Dana, ktory je uplne z inej liahne,… on ta snad prenasleduje uz aj v spanku :DD predpokladam, ze ak zajtra Krizka nepostupi, otvoris sampus :D

@yeey: pravdaze zato Dalibor nemoze, a urcite si to uvedomuje a ktovie ako sa bude citit medzi chalanmi, a ci ten tlak ustoji …
samozrejme, cim viac k GF sa bude jeho pozicia oslabovat. s narastom fanusikov sa prirodzene bude navysovat aj pocet antifanov, len neviem, ci ich bude dost, zalezi, kto bude jeho hlavna opozicia ..zeby Emma? ..:))

95
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: O tom že tobě se to líbí nepochybuji :D Jistě, hudební vkus velké části lidí je příšerný,v tom s tebou musím souhlasit ;-) Jen tě musím opravit, Radio 1 není alternativní. Radio 1 je normální, takové, jaká by měla být většina rádií. Chtělo by to se podívat i jinam než do toho našeho zaprděného rybníčku ;-)

96
Ája
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Musela bych to na nich nejdřív vidět, protože to, co se může zdát, že se k nim nehodí, jim může sedět a naopak. Ale určitě bych jim nedávala upnutá trička s větším výstřihem nebo rozepnutou košili, to by působilo moc prvoplánově. A Dan s kloboukem a v košili jako žvýkačka? To bys mu neudělal :-D. Stejně tak celobílý Tejkal a Dzudza, to už by jim chyběl jen doktorský plášť :-D. A jak jsem psala, k Poštovi bych tak přísná nebyla, nikdy nevíš, co se z ošklivého káčátka může do budoucnosti stát :-)

97
yeey
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: tvuj (ne)vkus uz sme kdysi davno dostatecne rozebirali , takze to nema cenu podstupovat jeste jednou ;-)) jen bych s tebou polemizoval v tom, ze SuperStar je formatem predevsim pro mlade divaky (uz jen z toho titulu hledani hvezdy a vekoveho limitu soutezicich) a u tech bych s tou oblibenosti Impulsu/F1 apod. znacne polemizoval…. pokud tedy jde o radia, tak Evropa 2, event. Radio 1/Wawe – tam nekam by to priblizne melo smerovat…

98
yeey
Reagovat

@dolores: Emma, Veronika… uvidime :-) prijde mi, ze kdyz prijde na vec, mely by obe roznest na kopytech… ale to porad predbihame…

99
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@yeey: Tak E2 ještě ok, ale proboha RAdio 1 a Wave??? Ti už je alternativa a nekomerční hnus – aspoň pro mě… :-)

100
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Ája: Já bych se tady porávě těch upnutých triček a rozepnutých košil nebál… Ona většina kluků má hezké postavy, takže by to vypadalo dobře… :-) Ještě by třeba u toho Samuelova Seala v tom bílém bylo hezké, kdyby se dala udělat pódiová iluze jakože prší, taková reminiscence na legendární klip Backstreet Boys, kde byli celí v bílém, rozepnuté (zcela) košile a vše mokré, pač pršelo… :-D U kluků s postavou třeba PAvola (u jiné písně) bych se podobných efektů nebál, spíše naopak… Bylo by to pěkné a efektní…

101
yeey
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: no je videt, ze mame hranice alternativy o dost jinde :-)

102
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: tvl … neměli by rovnou vystupovat v mokrých slipech ??? :D :D

103
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@yeey: Pro mě je alternativní řekněme cokoli dál ještě od Evropy 2… :-)

104
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: V některých případech by to jistě nebylo nezajímavé, ale byl bych spíše pro boxerky… :-) Ale vážně, vypadají dobře, tak ať toho v pódiové prezentaci patřičně využijí. V showzbyznysu se taky hodně využívá tělo i na nejvyšší úrovni – Rihanna, Miley Cyrus, J Lo, atd., atd.

105
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: Btw, jestli je u nás v něčem zaprděnost, tak ve využití těla v pódiové prezentaci… Snad jen velmi decentně něco takového zkoušel MIro Šmajda v Dianě a prudérní rolins ho ještě kritizovala, tady je v povoleném „erotičnu“, které i v SS lze dostat na pódium, ještě velký prostor… Trocha skandálu by soutěži jen prospěla…

106
dolores
Reagovat

@bezik: ten vacsinovy vkus je uz taky … a Judr. je len jeho nositelom… a ak sa vyziva v tejto hudbe, preco mu to kazit? osobne dlho nedokazem pocuvat tento repertovar, ale tiez nemusim extremnu alternativu, hoci mnohe vybocenia mam rada, no niekedy ma odradzaju fanusikovia tejto muziky, ktori su na druhej strane tejto „mince“, .. desni „itelektuali“, ktori nepripustia ani nazor ani vkus, a povysuju len ten svoj. pacilo sa mi minule, ako jeden nas uspesny jazzovy bubenik Valihora v rozhovore povedal, ze aj ked on robi narocnejsiu hudbu, neupiera pravo ludom pocuvat aj povrchnejsie zanre, ved mozno sa zaoberaju hlbokymi vecami v praci, tak potrebuju relaxovat …. atd.
zato Habera sa minule vyjadril, ze na Slovensku chyba radio typu Impuls, pretoze tam sa hra vela cesko-slovenskej muziky, tym chcel poukazat nato, ze na slovenskych komercnych radiach sa uz nehraju jeho hity… (a ma z toho malo tantiemov :D ) je pravda, ze slovaci to s tou zahranicnou produkciou v radiach prehanaju a potom nech sa necuduju, ze do parlamentu ide kontroverzny zakon o min 30%tnych kvotach povodnej tvorby. … :D

107
Ája
Reagovat

No ale zase představa, jak v bílých slipech zpívají, že Vilém peče housky…na to by se jen tak nezapomnělo :-D :-D

108
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: tak teda Milely Cyrus vyuziva svoje telo na „najvyssej urovni“ vydatne :DD

109
dolores
Reagovat

@Ája: :DD to by sme sa valali od smiechu, ale to by sa musela kvoli tomu usporiadat ina sutaz napr. Cesko-Slovenskko hlada bizzare star :))))

110
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@dolores: Já mám CZ/SK hudbu rád, ale nařizovat soukromým (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) stanicím kolik čeho vysílat, to je debilita neuvěřitelných rozměrů. To jsou bolševické manýry zasahování do svobodného podnikání… Chce se mi zvracet…

111
yeey
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: beziku, tohle si precti a uz se nad JUDrem nepodivuj, ted uz ti to vsechno musi davat smysl!

112
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@dolores: A je to jedna z největší světových hvězd současnosti… Takže proč se upejpá produkce v SS, to je záhada… Prosotru, kam se dá legálně jít, je ještě hodně a navíc by to mělo i úžasné mediální pokrytí, jistě by třeba byly nějaké petice proti, byly by kontraverze, atd. – nemělo by to chybu…

113
Monika
Reagovat

Tak Radio 1 je nocni mura, to kdysi poslouchala moje spolubydlici na koleji, dlouho jsem s ni nebydlela, to byla ukrutna silenost :-)))

114
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Monika: SOuhlasím, že nic horšího v našem éteru pro mě není. A není to jen o lehkých žánrech, osobně mám rád např. operu něbo barokní vážnou hudbu, ale alternativu a nedej bože ještě českou („naši nekomerční“), to to fakt nikdy… :-DDD

115
Monika
Reagovat

K tematickym kolum, doufam, ze je nenapadne silenost v podobe jazzoveho kola, to myslim jednou bylo v minulosti a katastrofa, pak uz od toho nastesti upustili.

116
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: tak tak, uplne strasny zakon, ale maju podobny v Polsku, dokonca aj vo Francuzsku, atd… takze skor je to akasi „ochrana narodnych zaujmov“ :DD
samotnymi protagonistami tejto iniciativy su respektovani spevaci aj skupiny..(Elan , Tublatanka…) ktori asi maju traumu z toho, ze nehraju nielen ich, ale nedavaju ziadny priestor ani nadejnym zacinajucim spevakom, ci kapelam. (az na drobne vynimky).. z mojho pohladu tu ide skor o pokus zastavit neuveritelne sa rozmahajucu sa slovensku radio-mafiu (kto „pomasti“, bude hrany)

117
yeey
Reagovat

@dolores: na okazalym povysovani se nad mainstreamem taky nic intelektualniho nevidim, spis pseudointelektualniho… ale uprimne (a nechci tu protentokrat do nikoho rejt, cestny! :-)), to poradny psycho zacina, kdyz to u posluchace Frekvence 1 a verneho divaka Novy funguje obracene…

118
yeey
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: @dolores: souhlas, tohle je ulet, v tehle vecech jsem dost opatrnej, pomaly krucky k posileni nacionalismu…

119
dolores
Reagovat

@Monika: bol to swing, u nas viac autenticky s zivym orchestrom, u vas len taky lahsi, ale tiez ok. mne sa to pacilo, zvlast to nase, super!! tak rada by som privitala taketo tematicke kolo, ale neboj sa Monika, som v ukrutnej mensine. :D

a s tou spolubyvajucou sa predsa mohol urobit kompromis. ja som isty cas chodila s takym chalanom, co pocuval tieto vselijake zanre, vratane metalu, ale ja som si z toho vzdy nieco zobrala, co ma obohatilo. neda sa odmietat a priori uplne vsetko… no a aj on sa prisposobil

120
Monika
Reagovat

@dolores: jj mas pravdu, no ale u me swing nebo jazz vyjde nastejno :-))) to se nedalo, sotva vstala, tak to hned poustela ke snidani, jsem to nedavala absolutne, pak jeste poslouchala nejake radio, ktere ohlasovalo misto dobre rano, dobre jatro..taky takova alternativni stanice nebo co..katastrofa :-))) jak jsem si oddechla po odstehovani, hned jsem si naladila frekvenci 1 atd..

121
dolores
Reagovat

@yeey: netolerancia je na obidvoch stranach …

btw.. tu su nazory na superstar z inej strany sudka :)))
http://www.csfd.cz/film/60263-superstar-2015/komentare/

122
bezik
Reagovat

@yeey: Mainstream má obrovské rozpětí, od totálních srágor po velmi kvalitní věci. Navíc v různých zemích je představa o mainstreamu často odlišná. To, coby mnohdy běžný český posluchač zařadil do jakési „alternativy“ (přičemž vůbec nechápe , co to doopravdy alternativa je) by jinde patřilo do mainstreamu. Povyšovat se nad nějakým žánrem je nesmysl (i dechovka může být skvělá), ale na druhé straně bychom se kvůli jakési všeobjímající pseudotoleranci neměli vzdávat kritického myšlení. Bát se toho , že když to co si to zaslouží označím jako brak a kýč kvůli tomu, že se to snad někomu líbí je cesta do pekla.

123
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: Problém je v tom, že nikdo nemá patent na to, aby něco za brak nebo kýč mohl autoritativně označit…

124
jab
Reagovat

Já osobně přes týden rádio neposlouchám, radši si pouštím písničky z youtube, o víkendech u nás většinou hraje Hitradio. Některé věci tam nejsou špatné, bez jiných – např. Nebe nebo Mandrage – bych se milerád obešel. Nejvíc mi tam asi vadí, že některé aktuální songy jsou schopní protočit i 3x za den, ale jinak jsem s jejich playlistem víceméně spokojený :-). Ještě jsem míval na jednom rádiu naladěný Čas rock, podle mne hodně fajn rockové rádio, bohužel působící pouze v Moravskoslezském kraji. Ale ani Beat imho není špatný :-).

Monika: Někdy v patnácti a trochu později jsem jazz a swing taky nesnášel, ale poslední roky zjišťuju, že mi imponuje, když se prvky těchhle stylů implementují do tvorby umělců spadajících do mých oblíbených žánrů (rock, folk, alternativní rock). Například některé Plíhalovy desky – hlavně modrý debut a Kluziště – tam jsou v dost písních tyhle styly jasně patrné, přestože se primárně jedná o folk.

125
yeey
Reagovat

@dolores: Tak urcite :-D hh tohle sem nedavno taky cetl… normalne rad ridim svuj serialovy/filmovy program podle csfd, nicmene hodnoceni v pripade SuperStar jsou premrsteny a predem zabity obecnym despektem k formatu… i kdyz chlastaci hra s pitim pokazde, kdyz tam nekdo da CD Marty, me fakt pobavila :-D

126
Violete
Reagovat

Swing může být šmrncnutý moderním zvukem, třeba takoví švédští Movits! https://www.youtube.com/watch?v=Ag5kWN_q3iI a to pak je podle mého zajímavé i pro dnešní dobu.

127
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Jistě, to je oblíbený argument milovníků braku a kýčů. Patent nikdo jistě nemá, ale erudici, přehled, zkušenost, vkus, brilantní myšlení, argumenty podložené kritické myšlení, to jistě mít může. Doba ovšem trhla oponou a dnešní chápání tolerance a demokracie vede k tomu, že váha slova úplného idi.ota je stejná, jako váha slova člověka moudrého, znalého a vzdělaného. Za chvíli přestane být jasné, kdo je vlastně kdo. K čemu to povede nechci ani domyslet. V politice už jsou důsledky zcela zřetelné ale šíří se to všude jako lavina. Ještě že už jsem starej … ;-)

128
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

NA druhou strane existuje i moderní swing, třeba toto se mi hodně líbí, hudba od 0:35 min. https://www.youtube.com/watch?v=z3RCmq_-C7I

129
bezik
Reagovat

@Violete: Skvělý electroswing máme i u nás, výtečná kapela Mydy Rabycad s nádhernou frontwomankou ;-) V archivu ČT Art by se měl dát dohledat záznam jejich koncertu z United Islands of Prague v pořadu Kombo vysílaný 23.9. ve 22:20. Vřele doporučuji ;-)

130
Violete
Reagovat

@bezik: Díky za tip. Mě u Movits! vyhovuje i složení hudebních nástrojů, třeba, že tam je saxofon.

131
Prochor
Reagovat

Fandím plešounovi a Maďarům. Zároveň pozdravuji Kalinu se vzkazem, že první není recitátor a ti druzí nedělají problémy.
Doufám, že Křižka postoupí a ještě ukáže svoji třídu.

132
nofux
Reagovat

@Violete: U nás někdo zná Movits!? :O Paráda

Ad „osvědčené hity“ – jsem si celkem jistej, že velká část mladých diváků zase nezná to, co JUDr považuje za provařené hity :-)

133
Violete
Reagovat

@nofux: Movits! znám díky Colours of Ostrava, tam vždy načerpám skvělou inspiraci na novou hudbu.

134
Theresa feat Vladko
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Protoze to neni jejich puvodni pisen…

135
Violete
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Když už Eurovize a electroswing, tak spíše něco takového https://www.youtube.com/watch?v=eniaB0xchTY

136
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Theresa feat Vladko: Ježiši, Thereso, to jste mi dala… Já už myslel, že tento zjev z fotky nikdy v životě neuvidím… Proti němu je Křička kultivovaný sympaťák a sexy kocourek se sametovým hlasem – brrrrrrrrrrr….. :-D

137
bezik
Reagovat

@nofux: Kdo by neznal Movits! ???!!! ;-)

138
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Violete: To se mi taky líbí, i když to německé mi přijde více sexy. Ale poslechl bych si klidně oboje…

139
bezik
Reagovat

@Violete: To nemůžeš Kalinovi posílat, ještě se mu z té „alternativy“ udělá špatně :D :D :D

140
Fialka09
Reagovat

Lidi, prosím vás, ono už se to asi probíralo, ale já jsem holt natvrdlá – jak je to s tím SF? Ono bude jen jedno klučičí a jedno holčičí kolo, a pak už začne finále? To mi připadá dost ujeté.

141
Violete
Reagovat

Tak si tak říkám, že elektroswing by nemuselo být špatné téma pro jedno kolo do Superstar a na závěr by mohli vystoupit Movits! :-)

142
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@bezik: „Bohužel“ jsem už výše napsal, že se mi to líbilo… Btw, objevil jsem užasnou inspoiraci pro další songy mnohých finalistů, včetně outfitu a choreografie. https://www.youtube.com/watch?v=9u4ygSlPqCk Myslím, že hlavně Dolores si přijde na své… Vybrat by se tam jistě dalo… Třeba Danovi co zpívá Husseinov z Ázerbajdžánu, včetě outfitu… Na to bych se nesmírně těšil… Co Ty na to, Dolores? :-)

143
bezik
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Líbilo ? Divný. Přitom jedno byl vkusný britský elecroswing a druhé příšerná německá sra.ka typu Ein Kessel Buntes. Máš v tom nějaký zmatek ;-)

144
Honza
Reagovat

Superstar jde znovu do semifinalove stage. Nyni zrejme z divadelnuho prostredi. Na velkou stage si musime pockat jeste 14 dni. Ale aspon bude gradace!

145
Monika
Reagovat

@Fialka09: jj presne tak to bude.

Jinak ted na Nove ve zpravach rikali, ze Novackova bude moderatorka jen v zakulisi, dost jsem si oddechla :-))) Pousteli ukazku i z generalky, vybrali Stepana a samuela, ale tezko hodnotit z tech dvou vterin :-))))

146
Monika
Reagovat

Na oficialnim FB pocet lajku u soutezicich:
Slepcik 881
Farkas 195
Stepan 326
Daniel 541
Dzudza 148
Pavol 171
Tejkal 205
Sleziak 178
Posta 97
Patricio 175

Prekvapilo me tak malo u Patricia a mile potesil Stepan, je dost nevyrazny a na FB obecne nema prilis velkou podporu. Slepcik je jasnej, Daniel diky duetu s Emmou tez, u Stepana mam radost :-)))

147
Monika
Reagovat

Ja nevim, ja porad doufam, ze nakonec porota vybere jen jednoho finalistu a zbytek divaci, ze to je jen takove bububu. Kez by to tak bylo, pres divaky by mel Stepan mnohem vetsi sanci, pres porotu nemusi vubec projit, pac Slepcik s Danielem jsou jasny, pak tutove bude minimalne jeden Slovak (4 Cechy by porota nepustila ani omylem), takze suma sumarum zbyva jedine misto na 7 lidi, to je strasne mala sance pro Stepana.

148
Katy
Reagovat

jak už tady zaznělo, v klipu Chinaski je Emma..je to ona že? co ni na ni Vlado říkáš? Kristen Stewart..naprosto..je nádherná…

149
irena
Reagovat

I já trochu doufám že se tam Štěpán vejde, i když moc nadějné to není. No a teď mě pobavilo, že Romana Tomeše budu vidět v televizi dál, ovšem ne v Superstar, ale jako reklamní tvář Stardance…tak to chápu že by se superstar asi moc nešlo k sobě.

150
DJ Vlado
Reagovat

@Katy: jj. je to ona a moc jí to tam sluší :-)

151
radek
Reagovat

@Katy, DJ Vlado: Ve kterém klipu je Emma? Hledám a nevidím. (?)

152
DJ Vlado
Reagovat

@radek: v Hlavolamu :-)

153
Tomáš
Reagovat

Já pořád přemýšlím, proč sou všichni ti hlasující tak blbí a neuvěřitelně snadno zmanipulovatelní. Ona ta SuperStar je tak trochu i vzorkem inteligence národa. Obě televize i porota neustále propagují Slepčíka a pro diváky je nejlepší a kde si co si, ale já fakt nechápu co na tom Slepčíkovi kdo vidí. Můj antifavorit byl kdysi Chodúr, ale ten aspoň nad ostatními opravdu pěvecky vyčníval. Slepčík bohužel ani to ne. Ale přes diváky samozřejmě postoupí, protože slepé zmanipulované stádo kobylek mu ty hlasy pošle, asi mají všichni vymyté mozky a je jich bohužel víc než nás tady na Panáčku. Je mi z toho fakt smutno. Je to asi jako když v supermarketu vyhlásí akce a lidi se tam mlátí nákupními košíky hlava nehlava, prostě úplná davová hysterie.Proč se ti hlasující nezachovají nějak jinak a nepřekvapí? Proč jsou tak strašně předvídatelní a proč je to baví být tak předvídatelní? Každopádně pokud zítra Slepčík postoupí z prvního místa ( jakože postoupí ), tak to skutečně o těch lidech co mu ty hlasy pošlou nevypoví nic dobrého a ukáže se, že blbců je prostě mezi lidskou rasou nejvíc. Já bych víc bral i kdyby přes diváky postoupil Pošta a nebo kdokoliv jiný kromě Slepčíka, aspoň by bylo překvapení. Ale nebude, tak třeba až v příštím životě no. Kdyby aspoň porota vybrala toho Patricia…a v Samuela už vůbec ani nedoufám. A jestli fakt posunou do finále Farkašovského místo Sama a Pala tak jsou ti 4 porotci u mě totální looseři ( a pokud rozhodne produkce, tak jsou to prodejné podplacené děvky ) a Habera ten největší trapák. Strašně rád bych se mýlil a přál bych si, aby to dopadlo jinak. (

154
Monika
Reagovat

@Tomáš: Tome, neskuhrej tolik, ty tam mas nekolik favoritu a z nich ti urcite nekdo postoupi. Budes mit komu fandit v dalsich kolech. Samuel je vyrazove odlisnej, skvela image, porota ho posle dal podle me, Patricio je typek do showbyznysu, ma velke sance, kazdopadne nekdo ti tam zustane….Ja tam mam jen Stepana, zbytek me uz tolik nezajima a ten nema sance vubec.

155
Tomáš
Reagovat

@Monika: Mončo podle dosavadního vývoje soutěže, názorů a chování poroty, různých anket atd. bych řekl, že Štěpán má vyšší šance na postup do finále než Patricio i než Samuel. Pravdou je, že zítřejší výkony můžou hodně věcí změnit, ale to se uvidí. Že by postoupili Patricio i Samuel, to by mě teda ohromně překvapilo, asi tak jako kdysi vypadnutí Stýblové. Kéž by aspoň jeden z nich postoupil. Pokud oba dva vypadnou, tak už potom ve finále až tak moc komu mít fandit nebudu. Dana mám taky v oblibě, ale začíná mi připadat, že u něj to možná bude jen takové fandění na půl plynu ( buď ste mu u mě ubrali body ty a Kalina nebo počínající role favorita, ten u mě buď zítřejším výkonem vystoupá znovu na vrchol a nebo se mu to možná už nepovede ani ve finále ), ale cítím, že Patricio a Samo by mi tam chyběli úplně nejvíc. Třeba mi pak už nezbyde nic jiného než ve finále z čiré zoufalosti začít fandit Farkašovskému. :D

156
Monika
Reagovat

@Tomáš: tenhle system Stepanovi nevyhovuje vubec, kdyby hlasovali pouze divaci, sance by mel, takhle jsou karty imho rozdane. Slepcik je jasnej a jestli pujde desatej tak neni uz vubec co resit. Porota dal posle Daniela, jsou z nej hotovi, vubec damy, no pak tam bude tutove aspon jeden Slovak imho Samuel (je nejvyraznejsi, image jako svina) a posledni misto tipuju Patricio, tenhle typ je dar z nebes pro tyhle souteze :-))))

157
Tomáš
Reagovat

@Monika: No tak kdyby si měla pravdu a bylo to přesně takhle, tak by to byl pro mě absolutní ideál. Akorát Slepčíka bych vyměnil za někoho jiného ( buď za Kovalíčka, Tejkala nebo bych dopřál postup i tvému Štěpánovi ). Ale já takové štěstí mít určitě nebudu. Uvidíme schválně zítra po SuperStar kdo z nás dvou bude ten šťastnější a kdo naopak bude víc nadávat…

158
Monika
Reagovat

@Tomáš: Se o ne nemusis bat, Patricio ma nejlepsi song z playlistu, jde mezi poslednima, vse mu hraje do not. To by byla pecka, kdyby porazil Slepcika, song ma k tomu vybornej :-)))

159
betty
Reagovat

Proč by měl mít Patricio nejlepší song z playlistu? To je věc vkusu. Já jsem třeba s výběrem písní pro své dva oblíbence docela spokojená. Štěpán má krásnou dojemnou píseň a Danielův Ezra se mi líbí velice (mimochodem líbí se mi i oba videoklipy, což sem nepatří). Asi Vás ale nepoteším, když napíšu, že i It Will Rain Bruna Marse je moje oblíbená.
Také mi přijde velice nespravedlivý systém, kterým se letos budou soutěžící vyřazovat, tj.že tři ze čtyř postupujících vybere porota. Je to výsměch nám divákům a fanouškům. Vlastně tím vedení televize dává najevo, že si nás neváží, že je jim názor nás diváků naprosto ukradený… Přemýšlím, jak se proti tomu můžeme bránit. Jedině snad nějaká petice, která by asi ani nepomohla, nebo bojkotovat posílání SMS.

160
J
Reagovat

To hlasovanie mali nechat na divakov. Pretoze si myslim, ze nielen my tu na Panackovi budeme nadavat, ale najma ti vonku pri televizoroch, co navyse poslali sms-ky. Ja si dokonca myslim, ze cez divakov ak by presiel jediny Slovak, tak by to bol tutovo Palo Kovalicek. Fesak a navyse efektny song od Adamsa. Ale damy a najma Klara z poroty ho nemusi, tak moze spievat a vyzerat ako chce a ludia s dobrym hudobnym vkusom, ktorym sa navyse paci B. Adams posielat sms-ky, oni si presadia svoje a poslu tam Farkasovskeho. Ved uz to, ze Palo ide 6. a Peto 9. napoveda, koho by produkcia na cele s porotcami chceli pre ludi favoritov. Ani by ma velmi neprekvapilo, keby bolo plno negativnych komentov na soc. sietach, kedze sa maju pocas sutaze monitorovat. A damy v porote najma Klara, uz by mali zacat hodnotit aj spev a nie len „ty ma proste nebavis alebo ty sa mi nepacis“. Ak NOVA a MARKIZA nam ako cielovemu zakaznikovi ponukaju produkt zvany SUPERSTAR, tak nech to ma uroven. Chcem tam pocut realne hodnotenie spevu kazdeho sutaziaceho. A nielen to, ze hodnotit spev tam bude Habera so Soukupom a damy len to sa nam pacilo a nepacilo. Tie dve tam proste nemali byt ak to nevedia spravne ohodnotit. A ako jeden z cielovych zakaznikov si zelam rockove kolo a nech mi MARKIZA netvrdi, ze rock sa na Slovensku nenesie. Pretoze 19.1.2016 IMAGINE DRAGONS v Blave a 2.3.2016 SCORPIONS v Kosiciach tomu napoveda, ze rock sa na Slovensku este stale pocuva.

161
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@J: Na druhou stranu, pokud tedy produkce chce údajně tlačit Petera, proč by mu nevybrala líbivý hit jako má třeba Pavol a místo toho mu podstrčila ten zcela neznámý nudný song, který sám o sobě rozhodně žádné body nezajistí???

162
Rick
Reagovat

Tak ako to je nakoniec s tým postupom? Bez ohľadu na národnosť alebo ako je písané na markíza.sk?
http://superstar.markiza.sk/aktualne/1808070_dievcata-fandia-chlapci-spievaju-ktore-skladby-zazneju-nazivo-v-semifinale

163
Tomáš
Reagovat

Monika: Ty si ohledně svých favoritů stejně skeptická a pesimistická jako já. :D Štěpán má podle mě hodně líbivý a dojemný song, který je všeobecně oblíbený a který ( když ho zazpívá hodně procítěně ) dokáže zaujmout širokou diváckou obec. Vždyť tenhle song je spjatý se SuperStar vlastně nejvíc ze všech, zněl při vyřazování v ČSS1 a vsadil bych se o cokoliv, že když Mad World zazpíval předloni Kukačka, tak na SMS od diváků to kolo drtivě vyhrál. Neříkám, že Štěpán projde z prvního místa přes diváky, to asi ne, ale pokud bude jeho výkon dobrý, tak nevím jak porota obhájí, že před ním upřednostní někoho jiného, komu dosud nakládali. I když samozřejmě, jestli bude rozhodovat porota, tak jejich zájmy můžou být různé a jisté to mít nemusí, to je pravda. Pořád to ale vidím tak 55:50 pro jeho postup. Není to moc, protože fakt těžko říct jak se to dneska večer všechno semele.

164
Tomáš
Reagovat

@Rick: Čert aby se v tom vyznal no. Podle mě oficiálně postoupí 4 bez ohledu na národnost, ale je absolutně jasné, že nepostoupí 4 češi ani 4 slováci. Nejpravděpodobněji to vidím na 3 čechy a jednoho slováka, maximálně 2 češi a 2 slováci a i to už by byl docela haluz. Jiná možnost neexistuje.

165
J
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Uz Dolores tu pisala o zoznamoch piesni, ktore dali nasi semifinalisti dramaturgovi, aby im jednu z nich vybrali do semifinale. Takze si myslim, ze Who you are mal P. Farkasovsky na zozname. A k nemu by mi to sedelo, urcite nemal na mysli original Jessie J. Who you are, ale sa skor inspiroval inymi sutaziacimi v inych sutaziach, ktori tuto piesen podali inach nez povodna interpretka, preto si myslim, ze si ju sam vybral. Mozes posudit sam (vid youtubelinky). A takisto si myslim, ze jeho vyberu, lebo len proti nemu jedinemu nikto z nich nic nemal. A na divakoch a ich lubovoli tu nic neznamena.

https://www.youtube.com/watch?v=V9z1qvV0pig

https://www.youtube.com/watch?v=86rgra3js5Y

https://www.youtube.com/watch?v=QJxaEmJV-RM

166
J
Reagovat

@Tomáš: Tvrdit, ze nebudes mat komu fandit po vypadnuti Stepana. Ved Habera ti tam na buduci tyzden rovnako ako mne a ostatnym, ktori fandime A. Shirmanovej ju tam posunie. Emma urcite prejde cez hlasy, lebo tym duetom zo vsetkych zaujala, podla mna tu dokonca u divakov porazi protekcnu Slepcikovu. A Alenu tam posunie Habera (stale ju totiz chvali, ibaze by to zaspievala totalne falosne, comu ja neverim). Potom bude zaujimave sledovat, ci tam nasi porotcovia z Ciech posunu Slepcikovu sestru alebo jednu z dua Vrublova (ja jsem ina)/Pribylova (jsem skromne neskromna). Takze aj o tyzden to bude vcelku zaujimave.

167
J
Reagovat

Sorry Tomas, posielala som to Monike, ale akosi som klikla na teba. Aj ked aj tebe sa Alena zo vsetkych paci najviac.

168
Tomáš
Reagovat

@J: Tak Alenu mám z holek teď určitě nejradši, ale stejně nikdy žádné holce asi nedokážu fandit tak intenzivně jako klukům. Takže její vypadnutí příští týden by mě asi zamrzelo, ale nijak zvlášť bych se z toho asi nehroutil. Dnes to budu mít rozhodně daleko horší. Ale máš pravdu, že to i příští týden bude zajímavé. O postupu Emmy není pochyb ( bohužel pro mě ), ale řekl bych, že i Vrublová ve finále určitě bude. Pak asi posunou Alenu a Slepčíkovou. Ale to by zase postoupila jen jedna slovenka a tři češky a že by pak v Top 8 byli jen dva nebo tři slováci? ( ale i to je možné, televize by si tak pojistily, že nejvíc hlasů bude ze Slovenska chodit Emmě, že jí je nebude nikdo ubírat a že jim tím pádem v průběhu soutěže nevypadne a dotáhne to až do SuperFinále, kde už prostě automaticky vyhraje ).

169
J
Reagovat

@Tomáš: To sa nestane. Ja si skor myslim, ze obetuje Slepcikovu sestru. Ved fanusikom uz bude stacit maly Slepcik, takze tu hlasy proti uz nebudu. Slepcika uz budu mat vo finale, a len budu prichadzovat na fb ako to nas najlepsi finalista chalan (kedze isiel priamo cez hlasy divakov) zvladne bez sestry, aby ho bolo vsetkym luto a neprestali mu fandit a hlavne posielat hlasy. Ked by posunuli porotcovia aj Sabinu nemalo by to take grady ako to bude mat bez nej. A inak si povedzme, ze spevacky Sabina nie je tak dobra ako Vrublova. Myslim, ze bude stacit, ze dnes pojdu 3 Cesi a 1 Slovak, pretoze si myslim, ze to tak bude. Preco by Majsky vravel Vladovi, ze je to informacny sum. Ale u dievcat uz nedopustia 3 Cesky a 1 Slovenka. Tam aj s Emmou sa zvezie este 1 SK dievca. Emma bude a aj Alena. Ja si fakt uz zacinam mysliet, ze Slepcikovu trebars neposunu (na hlasy nenabije Emmu a uz zvlast nie ak Emma pojde na koniec). Ved preto dnes Dan ide ako prvy, lebo Emma z dievcat ako posledna. A do ich kariet bude hrat ako to maly Slepcik vo finalovych kolach zvladne bez sestry. A aj ludom uz dost zacina vadit protezovane duo Slepcikovcov. Takze sa obe televizie radsej zameraju na mladsieho z dvojice a velmi preferovaneho. Podla mna Sabina vo finalovych kolach nebude. Ale to bude az o tyzden.

170
J
Reagovat

Sorry za preklepy. Stale sa ich dopustam. Kedze u chalanov mi to nevyjde, tak uz sa zacinam zameriavat na moje dievcenske favoritky. A tam to vidim nadejne. Ale aspon Dan z trojice chalanov tam aspon bude. Ibaze by to dnes zvrzal, to by ho Klara s Martou uz nepodrzali. A potom uz fakt by bolo mozne mat tam aj Pala alebo Sama. Tak u koho dnes budu kritizovat spev vo finalovych kolach nebude. Takze sa to bude dat vytipovat aj behom semifinale. Slepcik ako jediny je isty (ibaze by nepresiel cez hlasy divakov, ale snivajme dalej).

171
Tomáš
Reagovat

@J: Třeba fakt ve finálových kolách nebude, ale zase že by si nechali ujít jejich společný rozstřel a dojemné loučení až Slepčíková vypadne? Když vypadne v SF, tak nebude s Daliborem v rozstřelu a vzhledem k tomu, že vypadlých tam bude víc, tak jí ani nebudou moct věnovat tolik zvláštní pozornosti. Ale v takovém rozstřelu by stejně bylo všem jasné, že postupuje Dalibor, takže je to asi jedno.

A jinak tu mám výsledky ankety http://superstar-2015.cz/superstar-2015-tuto-ctverici-kluku-si-prejete-poslat-dale-vysledky/ Jejda, to je ale překvapivé. :D Jestli fakt postoupí tihle 4, tak budu hodně otrávený. Slepčík a Křížka jsou jasná záležitost, o těch už vůbec nemá smysl se bavit. Aspoň by měla Monika radost ze Štěpána a já bych to přál i Palovi kdyby postoupil, ale Patricia a Samuela tam chci zkrátka víc než tyto dva. Takže nakonec možná budu muset změnit názor, obrátit o 180 stupňů a být rád, že rozhoduje porota. Jak tak koukám na ty výsledky, tak by se totiž Patricio ani Samuel díky diváckým hlasům do té nejlepší čtveřice s největší pravděpodobností stejně nedostali. Já sem fakt zvědavý jak to dnes dopadne. Jestli bude sterilní předpokládaná a naprosto jasná nuda a postoupí Slepčík, Křížka, Urban a Kovalíček a nebo dojde k nějakému překvapení. Já chci to překvapení!

172
Tomáš
Reagovat

Sakra kde je můj příspěvek, který sem odeslal teď? Znova se s tím psát nebudu!

173
Violete
Reagovat

Ja porad doufam, ze Samuel se dostane dal. Jinak objevila jsem ted nahodou duet Alzbety Koleckarove https://www.youtube.com/watch?v=leSXNEf0Bu4&feature=youtu.be Jak se vam libi? Tenkrat jsem ji v
Superstar dost fandila.

174
J
Reagovat

@Violete: Ale ked on si vybral sice dobreho Seala, ale oproti takemu Palovmu B. Adamsovi je to uspavacka. Keby som si aspon bola ista, ze tu piesen bude vediet emotivne podat a gradovat ako Seal. A navyse vraj ma blbu poziciu c. 4. Keby uz to bola 8. alebo 9. tak tomu uverim, ale 4. je nezavideniahodna. Podla mna ani u divakov by nemal sancu. Jedine snad cez tu porotu, ale aj tam je otaznik. Vsetci 9-ti musia ist dnes naplno. Uvidime.

175
Tomáš
Reagovat

@J: I když Samuel dnes nepostoupí, tak prostě měl být ve finále. Tenhle systém, že postoupí jen čtyři…to je fakt k ničemu a nevím kdo a proč to vlastně takhle vymyslel.

176
J
Reagovat

@Tomáš: Mali to nechat cele na divakoch. A ked chceli to mat tak, ako to propaguje MARKIZA na ofiku: 2+2+2+2. Tak mali dat: prvi dvaja Cesi s najvyssim poctom sms a prvi dvaja Slovaci s najvyssim poctom sms. Aj ovca by bola cela a aj vlk syty. Takto by to bolo aj narodnostne vyvazene a hlavne bola by to vola ludi, co budu hlasovat. Takto mozem a nemusim verit famam, ze prvi styria bez ohladu na narodnost. (jasne Slepcik priamo a ostatnych bez narodnosti porotcovia akaze spravodlivost).

177
nofux
Reagovat

@Tomáš: Kdyby to dneska dopadlo přesně jako v týhle anketě, tak jsem úplně spokojenej – přesně tuhle čtyřku si přeju na postup. Myslim si, že porota určitě posune dál někoho z dvojice Farkašovský – Dzudza.

178
Monika
Reagovat

Podle me zasadni vec je vyber pisne, s tim naprosto souhlasim s Kalinou. bezny divak Novy neresi zadnou intonaci, nadtony, podtony, pac to ani nepozna (stejne jako ja), hodnoti ten song jako celek a pokud je pisen hnusna a neposlouchatelna, muze ji zpevak zazpivat sebelip a nemusi ani postoupit. Naopak mega provarena vec staci zazpivat prumerne a jde se dal, ten efekt toho songu uplne zastini nedostatky. Tohle pochopili jen dva kluci z playlistu Patricio a Pavol. Vubec by me neprekvapilo, kdyby Patricio sel z prvniho mista, ten jeho song je uzasnej, moje mamka se cely vikend tesi jen na nej :-))) To by pak mel Slepcik velmi tezkou pozici, myslim si, ze kdyby nesel dal primo, tak nepujde do SF vubec. Pavol ma s Heaven taky velke sance.Rozhodne nepostoupi farkas a pavol, porota vybere maximalne jednoho, u divaku by suverenne imho vyhral z te dvojice Pavol, u poroty Farkas nejake sance ma. No ale ten jeho song je tak debilni, ze fakt nevim, nevim…

179
Tomáš
Reagovat

@nofux: Nevím jakou anketu máš na mysli. Předpokládám ale, že asi tu samou anketu z Facebooku, kterou sem sem dával já a která se tu taky neukázala. První byl Slepčík, druhý Křížka, třetí Urban a čtvrtý Kovalíček. Jestli to tak dopadne, tak budu pořádně otrávený. Nakonec možná pro mě paradoxně bude lepší když bude rozhodovat porota, protože podle těch výsledků by se Patricio ani Samuel do té nejlepší čtyřky stejně diváckými SMS hlasy nedostali ani omylem. A to ještě ani přes porotu to nemám vůbec, ale vůbec jisté, že se tam dostanou. Spíš fakt prosadí Farkašovského. Fakt sem zvědavej jestli to bude večer předvídatelná jasná uspávací nuda a postoupí tito čtyři podle ankety a nebo bude nějaké překvapení. Já chci překvapení!

180
Monika
Reagovat

ja si zkusim tipnout dve varianty postupu:
1. primy postup Slepcik, pres porotu pujde Patricio, Daniel, vaham mezi Pavolem a Samuelem
2. primy postup Patricio, pres porotu pujde dal Daniel, Pavol, Samuel.

181
nofux
Reagovat

@Monika: Problém taky je, že Patriciovo song třeba dost lidí v mém věku nezná, a o těch mladších než já ani nemluvě :-) a otázka je, jestli ti starší budou hlasovat tolik jako mladší. Za mě má Patricio naprosto jalovou barvu hlasu a s pěveckými schopnostmi ho řadím mezi 2 nejhorší, takže ani jeho bezprostřednost a vysmátej kukuč ho podle mě nezachrání, leda že by produkce chtěla mít ve finále nějakou „exotiku“

182
Monika
Reagovat

@nofux: ja s tebou souhlasim, ale o to vubec v SS nejde, ten song je tak efektivni, ze veskere nedostatky zakryje, vubec v te komornejsi poloze. Patricio je typove primo vyhra pro produkci, tyhle exoticke typy miluje a za kazdou cenu je tam chce. Imho je Patricio naprosto jasnej na postup, vsak porota si to nejak zduvodni..zpev neni sice nejlepsi, ale tenhle handicap dohonis jinde, jsi typ co patri do showbyznysu a bla bla bla

183
radek
Reagovat

Kdo myslíte že postoupí??????
Můj tip:
Diváci vyberou: Dalibora Slepčíka.
Porota vybere: Štěpána, Daniela + buď Petera F. či Pavola K.

Podle mě porota vybere 3 Čechy a 1 Slováka, protože Češi kluci jsou silnější a naopak u holek vybere 3 Slovenky a jednu Češku, protože Slovenky jsou silnější.
Co si myslíte vy?????

184
J
Reagovat

@Tomáš: Ja som napr. nehlasovala v ziadnej blbej ankete. Nikdy nehlasujem a ani nedavam lajky. A kludne moze byt takych ludi viac. Takze ak ten blby system dnes niekoho neodradi od hlasovania, tak by si aspon pred zaverecnym ortielom mohli pozriet cez reklamu tak produkcia ako aj porotcovia volu narodov, ved uz nie je diktatura jednej strany, nech zije „demokracia“

185
radek
Reagovat

@J: Pro mě třeba je národnostní princip to nejhorší v Superstar. V každém roce se řeší aby v Superfinále byl jeden Čech a jeden Slovák. Já třeba z letošních holek tam nepotřebuju žádnou Češku – mě se víc líbí Slovenky a naopak pokud to budou řešit národnostně tak mě to dost naštve a to bych asi měl teda fandit Češkám. Ten národnostní princip je hloupost.

186
radek
Reagovat

@Tomáš: Patricio si myslím může postoupit leda přes porotu, anžto není tak hezkej jako Ben Chrisvao aby pro něj hlasovaly holčičky, které asi to hlasování rozhodují. Proto já tipuju postup přes hlasování Dalibora Slepčíka, ještě by mohl být vysoko Pavol.

187
J
Reagovat

@radek: Tiez suhlasim bez ohladu na narodnost, ale ani tym propagovanim maleho Slepcika, ktory spevacky skoro vsetkym ostatnym chalanom nesiaha svojim zatial detskym hlasom ani po paty je to nespravodlive. Aj NOVA a MARKIZA idu na narodnost. Napr. u chalanov propaguju maleho Slepcika a u dievcat Emmu. A ked uz 1 Cesku tak koho? Zeby Slepcikovu sestru, aby ho stale drzala za ruku? a ktora spevacky min. ostatnym Ceskam podla mna nesiaha ani po paty. Ak by som mala povedat jedno meno z cz dievcat, by to bola Alena.

188
radek
Reagovat

@J: Já bych klidně dal 4 Slovenky, z Češek mě extra nezaujala ani jedna. I když zrovna chuděra „maminka“ Dalibora mi nevadí. Mě přijde, že to má s ním tam těžší. On je favorit a ona jeho ocásek. Ale fakt je, že fandím jen Slovenkám – a to Emmě, Réce a Barboře, a vím že porota má ráda Nikol, čili klidně ať postoupí tyto 4:-) Klidně Finále bez Češek. Naopak ale Češi mi přijdou zajímaví, i ten ještě nemutující chlapeček:-) Fandím ale jen zatím Štěpánovi a Danovi a Samuelovi. Až na ty dva Čechy tak nějak fandím dost nevyváženě spíš Slovákům:-) :-)

189
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=jcl9Q2oOcLs Tenhle mi dnes bude v Semifinále hodně chybět. (

190
jab
Reagovat

@radek:
Tak mně tedy přijdou daleko zajímavější Češky, ze Slovenek pouze Emma a když už tak už i Barbora. Naopak kdyby nevypadl Zdeno (škoda, že po castingu šel tak dolů), tak bych klidně poslal dál tři Slováky a s nimi Dana nebo Štěpána.

191
DJ Vlado
Reagovat

Jeden nezvratný důkaz, že Verča si na country girl nehraje, jak jí mnozí podsouvali, ale že to její vyvolený styl byl už v Hlasu: https://www.youtube.com/watch?v=wxSt71gVqWI :-)

192
BarBora
Reagovat

@Tomáš: Jedného by šľak trafil, hlavne že je tam predmutačné dieťatko aj so speváckym dozorom. To im vyhovuje, Denis nie.

193
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Pro mě osobně jsou holky skoro nerozeznatelní. Jediná, která mě zaujala je Shirmanová, ostatní by tam ani pro mě osobně nemusely být… Zejména nesdílím všeobecný obdiv k Emmě, i když nezpívá špatně, tak je pro mě celkově proti Shirmanové zcela nezajímavá jako osobnost… Snad ještě pizzařka má plus, že nedoslá přistupovat na hry na skromňoučkost, největší mor našich talentových soutěží…

194
LuLuFairy
Reagovat

ZA mě ViVi je úžasná zpěvačka a Alena určitě jako doplněk bych brala Réku a Emmu a to v tomto pořadí…
Z kluků Dan + Sam na prvních dvou místech, pak Štěpán s Pavolom
Každopádně se dost bojím. Je mi jasné, že když je to takhle zmanipulované (pardon ale finále = 8 lidí a z toho jen 2 z „vůle lidu“? To je o ***ně) tak mí oblíbenci nepostoupí všichni, ale doufám alespoň ve většinu…

195
Tomáš
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Souhlas pane Kalino. Emma je i pro mě úplně nezajímavá osobnost. Ale bohužel celé letošní klání vyhraje, protože je slovenka a ta je teď na řadě.

196
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Ještě k pohjmu „barva hlasu“ – s tím se tu neustále operuje, kdo jí má zajímavou, kdo zase ne… MOhl by někdo kompetentní přesně vysvětlit, co že to ta barva prostě je a uvést např. 4-5 základních charakteristických barev hlasu a jejich světově (nebo u nás) nejznámnější představitele, aby se to dalo celé nějak uchopit a nebylo to celé jen nějaké dojmosloví?

197
Tomáš
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Spíš jde podle mě o barvu hlasu, která je něčím charakteristická a originální a kterou na první poslech poznáme z rádia. Takovou barvu hlasu měl třeba u nás Jiří Schelinger nebo Petr Muk. V SuperStar je bohužel takových zpěváků se snadno rozpoznatelným hlasem rok od roku méně a méně. Všichni mají ty hlasy hodně podobné a proto asi rovná se že je to pro většinu nezajímavá barva.

199
Prochor
Reagovat

194- Vaše pořadí děvčat mně přimělo k zamyšlení o tom, že vlastně pořadí udělat nemohu, protože bych porovnával hrušky a jablka.
Každá z nich je pro mně v něčem nej.
ViVi je podle mně nejlepší (technicky a výrazově) zpěvačka.
Alena je nejzajímavější osobnost s potenciálem většího vývoje během soutěže.
Emma a Karolína jsou pro mně nejsympatičtější a nejcharismatičtější holky.
Takže je pro mně těžké udělat pořadí. Není úplně jednoznačné podle čeho.

200
radek
Reagovat

@jab: Jenže já ťulpas zapomněl na ViVi a to jsem teda trouba. Hm, tak té fandím taky a hodně:-) Takže všechny Slovenky nechci do Finále :-) :-)
A které Češky preferuješ? Já myslím, že každá z hlek má něco do sebe, jenom některé mě baví míň. Asi to bude barvou hlasu…

201
radek
Reagovat

@J: Oprava mého fandění listu: Zapomněl jsem na ViVi :-) Takže by mi jen Slovenky ve finále nevyhovovaly :-) :-)

202
Prochor
Reagovat

Teď budu za Hujera, protože jsem všechno nečetl- takže hloupý dotaz:
Vyřazovat se bude ještě dnes večer po soutěži nebo až v pondělí?

203
J
Reagovat

@Prochor: Ja si myslim, ze dnes.

204
LuLuFairy
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Nevím, jestli jsem kompetentní, ale barva hlasu= charakteristický zvuk – dejme tomu Lucka Vondráčková má jinou barvu hlasu než Lucka Bílá. Zajímavá barva hlasu znamená, že je nezvyklá a rozeznatelná. Nezajímavá barva hlasu je taková, kde když mi zahrají písničku daného interpreta v rádiu nebudu mít páru kdo to je, ačkoliv ho třeba i znám :) Tím pádem samozřejmě nejsou základní typy barev hlasu :D

205
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Vyřazovat se bude dnes. Zítra bude Masterchef a zítra bych to asi ani neviděl a to by mě zabilo. (

206
Prochor
Reagovat

204 – Pro mně má barva hlasu dvě dimenze- rozpoznatelnost a příjemnost.
Jako příklad bych uvedl:
Holky: Aneta, Monika Bagárová, Sabina a v letošní řadě sameťáček Emmy.
Kluci: Chodúr, Harich, Luky Adamec letos nikdo.
Vzpomínám na odpověď Edy Klezly proč má někdo postoupit? „Protože je majitelem hlasu“.

207
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Jen prvotní pstřeh – outfit Pavola jen podtrhuje jeho dosavadní „vidiecký výzor“ – dnešní outfit je jak z vesnické tancovačky… Děs…

208
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Snad nikdy nejsem nemusel tolikrát nesouhlasit s porotou – resp. s její hlavně slepičí částí…:
1. Štěpán – sympaťák, ale písní mě vůbec nezaujal, tolik chvály jsem nechápal, pro mě indiferentní, bez efektu
2. Samuel – ten se mi naopak líbil celkem dost, kritiky podle mě příliš
3. Pošta – děs a běs… Vůbec nechápu halucinogenní chválu slepičího dua, co hulily???
4. Peter – skvělý, dokonce mě v jeho podání ta nudná píseň opravdu bavila
5. Pavol – šílený vesnický buranský outfit – stylistu zastřelit… Píseň, lehce dietní půměr
6, Křižka – outfit děsný, těžko hodnotitit proti jiným, když zpíval recitační věc s minimálním rozsahem
7. Tejkal – tady pro mě neuvěřitelně drsná kritika, hlavně ve srovnání s Poštou. Úlet dne je kritika, že to zpíval jako Inglesias. Ten prodal asi 1000x víc nosičů než Vytisková prodá za celý život…
8. Džudža – přišlo mi to takové dietní, bez skutečné „power“, nadšení vůbec nechápu…
9. Patricio – nejlepší výkon večera, naprosto dokonalé, atmosféra, hloubky. Nesmyslná kritika Marty, že dělá divadýlko a opičiny – tím mě naopak velmi baví…
10. Dalibor – dobrý výkon

POstup podle mě: Patricio, Peter, Dalibora Samuel

209
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Proč proboha vybrali KOvaličeka, kterého všichni kritizovali místo třeba Patricia, který dal jasný touchdown??? A stou školou je to taky podraz, mohla být aspoň další zápletka… Někoho takto chválit a pak ho zaříznout, to je svinstvo… Poroto dnes celý den skandální a nechutná!!!

210
jab
Reagovat

@radek:
Z Češek ViVi, Karolína a Alena :-)

Přidat komentář