Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015, SuperVýběr 1. část: Masakr v Poldovce

7. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11276 w=615]
Včera večer se SuperStar přesunula do své druhé fáze, kterou tentokrát není tradiční divadlo, ale SuperVýběr, který se však s výjimkou odlišného prostoru (pro první kolo byla zvolena kladenská Poldovka) odehrává na stejné bázi. A ani u druhé fáze soutěže nemůžou chybět DJ Vlado a Scalex, kteří nebohé soutěžící opět podrobí ostří své nabroušené gilotiny.

První kolo se odehrávalo tak, že porota postupně vyvolávala ty soutěžící, které si ještě potřebovala jednou prověřit. Vyvoláni byli tito zpěváci:

Huyen Vi Tranová

zpívala: Gnarls Barkley – Crazy

DJ Vlado: Viky je naprostý originál, do každé písně dodává vlastní osobitý vklad, který spočívá především v tom, že písně zpívá tak desetkrát pomaleji. Na druhou stranu pomalejší verzi Crazy zpívala vloni v Hlasu i má favoritka Kristína Mihaľová, která ji podala minimálně o tři třídy lépe.

Scalex: Exotický vzhled, ševelivá barva hlasu a zpívání “zpomalených” verzí skladeb jsou tři věci, kterými se Viky snaží proplouvat soutěží. To první se brzy okouká, to druhé je dobré a to třetí může velmi brzy začít nudit. Osobně jsem se trochu nudil už teď a zachraňovala to jen ta barva. Jestli Viki nepřidá plyn, na semifinále to stačit nebude.

Šárka Dreiseitelová

zpívala: Taylor Swift – Shake It Off

DJ Vlado: Šárka je maskot, avšak v tom špatném slova smyslu. Její míru afektu a vlezlosti by jí i Elis mohla závidět. Zcela zasloužený nepostup.

Scalex: Diblíky nebrat. Diblíkování si trošku může dovolit maximálně mrňavá mimozemšťanka z planety Fazole, ale ne takováto žirafa. Kittynková mašlička ve vlasech, růžové ukulele, no zkrátka stylizace tak pro besídku v mateřské školce a i to jen pro první dva ročníky, páč předškoláci už by ji s tím vyfuckovali. Afekt neskutečný. Šárko, ne, to nebyla tréma, co tě potopilo. Kdyby sis nehrála na něco, co nejsi, mohlo to dopadnout lépe, protože úplně bez talentu nejsi.

Denis Kolek

zpíval: Aloe Blacc – I Need A Dollar

DJ Vlado: V castingu mě Denis příliš nezaujal, včera se mi naopak hodně líbil, jeho barva hlasu se poslouchá velmi příjemně a rytmicky mi tentokrát přišel v pohodě, i když porota si myslím pořád něco jiného. V letošním „castingu na boyband“ by Denis byl přínosem testosteronu, proto bych ho býval rád viděl v semifinále. Vzhledem k nepřízni poroty byly však jeho šance od začátku zpečetěny, škoda.

Scalex: Výborná barva hlasu. Z odvysílaného úseku rozhodně nebyly slyšet rytmické problémy, o kterých porota hovořila. Ale jak píše Vlado, letos porota hledá slaďounké hošany do nějakého neoluneticu, takže už chápu to Soukupovo (a občas i Haberovo) oslovování kluků zdrobnělinkami. Takže Denis, závan muzikální drsnosti, se nehodil do krámu a místo něj postupuje kdejaký Kubíček, Honzíček a Slepčíček.

Bronislava Kováčiková

zpívala: Marie Rottrová – Lásko voníš deštěm

DJ Vlado: Broňa má hodně silný hlas, až by s ním mohla chvílemi lámat skály, ale už od castingu je její zpěv hodně teatrální, což je výhoda v muzikálu, ale v pop music je to na škodu. Na krutý vyhazov v prvním kole jsem to ale neviděl, podle mě tam byli mnohem horší.

Scalex: Z toho krátkého úseku nebylo poznat, jak hodně Bronislava pracovala s dynamikou a zda kromě silného hlasu ukázala i tišší polohu. Zrovna tady mi až tak teatrální nepřišla, tedy ne nad nějakou obvyklou mez. Když hodnotím teatrálnost nebo “dělání ksichtů”, beru si jako etalon Lucii Bílou, naši nejúspěšnější a lidmi dlouhodobě nejoblíbenější zpěvačku a tu teatrálnost a ksichty soutěžících posuzuju ve srovnání s ní. Z tohoto pohledu je Broňa supercivilní. Nepostupu moc nerozumím.

Dalibor Slepčík

zpíval: Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

DJ Vlado: Přiznám se, že na tento gigahit z přelomu loňského a letošního roku mám už lehčí averzi, mimo jiné i proto, že ji v zahraničních soutěžích zpívali hned dva soutěžící, kteří prostřednictvím showmanství zakrývali svůj limitovaný zpěvácký talent, konkrétně Fleur East z britského X Factoru a Qaasim Middleton z American Idolu. A ani Dalibor této písni u mě reputaci nenapravil. Jeho podání připomínalo reklamu na žvýkačky, ve které rapuje malý chlapeček jako cvičená opička, jen ta kšiltovka na stranu mu chybí. Pořád trvám na tom, že Dalibor je na soutěž nezralý a měl tak dva roky počkat.

Scalex: Nesdílím slepčíkonadšení poroty, pro mě je to pouze hodně talentovaný kluk na školní besídce. Na Youtube bych mu možná dal like, v SuperStar je to ale nedozrálé ovoce, které jen kvůli dramaturgovu záměru zabírá místo někomu, kdo si účast zasloužil více. Souhlasím s Vladem, Dalibor měl jít do soutěže o něco později.

Patricio Malundo

zpíval: Olly Murs – Dear Darlin´

DJ Vlado: Přesně to vyjádřila Klára, když řekla, že by od Patricia čekala jiný hlas. Na černocha je Patriciův hlas vyložené slovanský. Poslouchá se příjemně, ale dost mě v jeho zpěvu ruší operní artikulace a především dřevorubecké frázování. Kdyby v porotě seděl Pavel Zedníček (jakožto představitel drvoštěpa Drnce z pohádky Lotrando a Zubejda), tak by Patricio postupoval hladce, avšak naše porota ho neustále natahuje jako trenky. Avšak kvůli typové výraznosti má minimálně semifinále jisté.

Scalex: Vždycky, když je v soutěži někdo tak typově výrazný jako Patricio, bývám při hodnocení trochu nejistý. Na jednu stranu vím, že dramaturg s porotou budou takové typy do určité míry protlačovat soutěží, na druhou stranu pěvecký talent se vzhledem nijak nesouvisí, takže nechci být na takové soutěžící zbytečně přísný. U Patricia se zpěv a vzhled dost liší, skutečně by člověk čekal něco trochu jiného, než se pak ozve. Patricio určitě patří k té lepší části soutěžících, ale nevím, jestli je to až na finále, ten hlas mi přijde místy obyčejný a trochu houkavý až troubivý.

Sabina Slepčíková

zpívala: Stand Out For Life ???

DJ Vlado: Sabina se podle mě dost veze na Daliborově popularitě. Technicky patří v soutěži k těm lepším zpěvačkám, ale barvu hlasu má zcela nezajímavou, místy až lehce nepříjemnou. V této fázi to ještě na postup stačí, avšak v semifinále bych ji nepostrádal, i když si myslím, že se tam kvůli bráchovi dostane.

Scalex: Sabina mi přijde poněkud odtažitá, akademická, ale zdaleka ne tak schopná, jako některé “akademické” zpěvačky z dřívějších soutěží a její barva hlasu je jalová. Pokud soutěží proplouvá kvůli bratrovi a tedy jakémusi příběhu uvnitř SuperStar, pak to nepovažuju za příliš šťastné. Její pěvecké výkony mě na zadek neposadily.

Anna Dvořáková

zpívala: Nine Simone – Feeling Good

DJ Vlado: Anička z planety Fazole je zvláštní úkaz. Mezi dívkami je jednoznačně zapamatovatelná, což je jednoznačné plus, ale samo o sobě to nestačí. Anička se oproti castingu držela výhradně v plasité poloze, což neměla dělat, jelikož její výkon byl dost nejistý a falešný. Porota ji sice ještě posadila zpátky na lavici, ale už z jejich rozhovoru bylo jasné, že se Anička bude muset vrátit na Fazoli.

Scalex: O problému s dynamicky nevyrovnaným falzetem jsem psal už minule, tentokrát se přidala i značná intonační rozevlátost. Mezi letošními “kňouralkami” se urodily technicky schopnější zpěvačky, takže Aničku čeká zasloužený návrat k fazolím.

Alena Shirmanová

zpívala: Ella Fitzgerald – Summertime

DJ Vlado: Další z letošní plejády quirky zpěvaček si vedla o poznání lépe. I když ty nejvyšší tóny byly už lehce přepálené a zněly poněkud operně, ale i ta podala Alenka tuto klasiku osobitě a zároveň s úctou k originálu. Tuto zajímavou zpěvačku bych rozhodně rád viděl až v semifinále.

Scalex: I snaha o originalitu by měla být doprovázena soudností. Aljona se pokusila nacpat do jedné písně zcela nesourodé pěvecké techniky a neznělo to dobře, ačkoli sama o sobě byla každá z těch technik zvládnutá poměrně slušně a za to si Aljona postup zasloužila. Do dalších kol jí ale doporučuju zůstat trochu víc při zemi, protože přílišné experimenty se v komerčních soutěžích nevyplácejí. No… možná se vyplatily Šepsovi. Ale tady už bych si jistý nebyl.

Kamila Kopečková

zpívala: Ella Fitzgerald – Summertime

DJ Vlado: Kamilu jsem v castingu vůbec nezaregistroval, tady však vynikla její pěkná a sytá barva hlasu, přičemž jsem si nevšiml žádných manýr, o kterých mluvila porota. Kamila však není příliš výrazný typ, proto jí velké šance v soutěži nedávám.

Scalex: Nějak nechápu, proč tak krásnou píseň jakou je Summertime, má pořád spousta zpěváků potřebu zmršit k nepoznání. Tohle nebyla “jiná verze Summertime”, to byla, podobně jako u Aljony Shirmanové, úplně jiná píseň s textem vykradeným ze Summertime. Nicméně pokud od toho odhlédnu, za pěveckou techniku Kamilu samozřejmě vyplísnit nemůžu, zpívala dobře a držela se v limitech jednoho žánru. Hlas má sytý a výrazný, manýry jsem nezaznamenal, ale taky jsme slyšeli pouze malý úryvek z celé skladby – mohly se konat v jiné části písně.

Veronika Neméthová

zpívala: U2 – With Or Without You

DJ Vlado: A máme tu další zvláštní bytost. Veronika stejně jako v castingu zaujala svou osobností a vtipnými hláškami (například že to bude její první noční zpívání), ale její verze evergreenu od U2 mi přišla místy dost falešná. Avšak v tomto případě osobnostní výraznost zvítězila a Veronika postoupila dál.

Scalex: Ukázku toho, jak Cranberries zpívají písničku od U2, jsem si vyslechl, ale žádné okouzlení se nedostavilo. Jak mě Veronika baví coby osobnost, tak mě nebaví jako zpěvačka. Vzhledem k tomu, že postoupila do Top 40, doufám, že mě tedy dalším vystoupením přesvědčí, ale zatím si ji dávám do škatulky “být originální za každou cenu, i když to písničce ublíží”.

Apple Huyen Trang

zpívala: Miley Cyrus – Wrecking Ball

DJ Vlado: Tento dva roky starý megahit obdařený kontroverzním videoklipem jsem osobně nikdy moc nemusel a po loňském Hlasu na něj mám už vyloženou averzi (díky, Marku Relichu), přičemž ani „Jablíčko“ mě této averze nezbavila. Stejně jako na castingu byl její výkon ukřičený a monotónní. Zasloužený nepostup.

Scalex: Ukřičené, ploché a mečivé. Takové podání si nezaslouží ani tak pitomá písnička jako tahle Cyrusovina. Není co řešit, nepostup do dalších kol je zasloužený.

Veronika Danišová

zpívala: Alicia Keys – If I Ain´t Got You

DJ Vlado: Veronika je už poloprofesionální zpěvačka, která má už dokonce venku i svůj videoklip. Po technické stránce se jejímu výkonu nedá nic moc vytknout, akorát mě místy rušil tzv. „romský nosál“. Jsem hodně zvědavý, kam až Veronika dojde a jak moc bude porotě vadit, že není „whole package“, čistě po zpěvácké stránce by měla na slušné umístění.

Scalex: Veronika má dobrý hlas, ale ta romská folklórní pěvecká technika z toho opravdu trochu vykukuje, včetně výrazného krčního knedlíku (slyšitelného hlavně ve slově “bejby” v refrénu). Myslím, že by si ji měl vzít do parády opravdu zkušený hlasový pedagog a odstranit těch pár chyb v technice. O to více by vyniklo vše dobré, co už Veronika v hlase má.

Laura Belicová

zpívala: Madonna – La Isla Bonita

DJ Vlado: Pro Lauru mám slabost už od její účasti ve slovenském Talentu a včera jí to opět neskutečně slušelo. Se zpěvem to už však bylo o dost horší, evergreen od Madonny jí absolutně nesedl a utopila se především v rytmu. Nechápu, proč nezvolila nějakou slovenskou píseň, které jsou její silnou stránkou. Škoda, tak krásná holka a takhle si zkazí svoji šanci. Její nepostup byl bohužel zasloužený, i když jsem za jejím půvabem musel uronit slzu.

Ze stejného sestřihu jako Laura vypadla i Dominika Húšťavová, jedna z mála rockerek v soutěži, takže je bohužel jasné, že rocku letos v SuperStar pšenka nepokvete.

Scalex: Kdyby tak hezký vzhled korespondoval s originálním a výrazným hlasem. Jenže nekoresponduje. Pěvecký výkon to byl plytký. Ono s písněmi od Madonny je to těžké – když je zazpíváte “bez týjátrů”, působí ploše. Lepší je nechat si Madonnu na finálová kola, kde je možné se do její role více stylizovat. Švihlé oblečení, tanečníci, provokativní pohyby, to všechno je součástí těch písní. Když se to zpívá v pozoru u mikrofonu, nevyzní to.

Vlaďka Mlynárová

zpívala: Flo Rida – Good Feeling

DJ Vlado: Budu se opakovat, ale nejhorší nejsou vyložené karamboly, ale zcela zapomenutelné výkony. A to byl i případ Vlaďky, na jejíž výkon kolem mě profrčel jako rychlík Košičan, takže jejího vypadnutí není žádná škoda.

Scalex: Sytý hlas, slušná rytmika, barva hlasu mi vůbec nepřišla marná. Martinu výtku “nedá se na ni koukat, působí jak teta z vesnice” jsem absolutně nepochopil a stejně tak jsem nepochopil její pozdější vyřazení. Do Top20 možná nepatří, ale do Top40 bych ji poslal určitě.

Zuzana Banková

zpívala: Adele – Set Fire To The Rain

DJ Vlado: Adele zazpívaná jako na školní besídce, to rozhodně nemohlo být na postup. A taky že nebylo.

Scalex: Na Adele je potřeba mít jiný talent a jiné zkušenosti. Možná kdyby se Zuzana neupnula na tuto skladbu a v rámci přípravy na SuperStar posilovala svoji pěveckou techniku obecně a kdyby si pak zvolila skladbu, na které by to, co umí, dokázala prodat, mohla postoupit ještě o kolo dál. Je ale otázka, zda by to mělo smysl – na finále by to beztak nestačilo.

Kristýna Pejcharová

zpívala: Věra Špinarová – Jednoho dne se vrátíš

DJ Vlado: Kristýnu si pozorný divák může pamatovat z minulé SuperStar, kde vypadla v Top 50. A tady dopadla ještě hůř, neboť její verze této krásné klasiky byla pouze odkřičená. Stačí srovnat s touchdowny, které v téže písni předvedly Patrícia Janečková a Gabriela Gunčíková, to je jako srovnávat plevel s orchidejemi.

Scalex: Horňákovo srdce z toho nepostupu pláče (a nemyslím toho kluka, co zpíval s Frantou Janečkem), ale na téhle písni se Kristýna opravdu vysekala. Opět se ukázalo, že zazpívat správně tóny a dynamiku nestačí, tady jsou potřeba i emoce. V tak vypjaté chvíli, jako je souboj o postup do semifinále, je ovšem těžké ukočírovat svoje vlastní emoce, natož umět nějaké jiné vtisknout do zpěvu. Dovedu si představit, že s jinou písní by mohla projít dál, ale při téhle písni si také vzpomenu na dvě dívky, které jmenoval Vlado a vedle kterých Kristýna naprosto neobstála.

Tereza Gerzaničová

zpívala: David Guetta – Titanium

Scalex: U castingu mě okouzlila více, teď mi přišla trochu obyčejnější, s jalovější barvou. Nicméně cítím v ní určitý potenciál směrem k rocku a možná by v soutěži mohla překvapit. Holky s kytarou se hodí vždycky (na rozdíl od holek s ukulele).

Vojtech Dzudza

zpíval: Sam Smith – Stay With Me

DJ Vlado: Vojta patří letos k těm nadějnějším chlapeckým zpěvákům z letošního ročníku. Má příjemný sametový hlas a navíc je hodně muzikální. Na mě je chvílemi možná až trochu přeslazený, ale to je spíš otázka mého subjektivního vkusu než kvality. Vojta si postup bezpochyby zaslouží.

Scalex: Trochu elvisovský, trochu starobylý, trochu víc popový, než je můj vkus, ale jednoznačně zajímavý s výraznou barvou hlasu. Pokud už se hledá boysbandový popový zpěvák (jak to vypadá podle toho, koho porota pouští dál a koho vyhazuje), tak bych raději slýchal takovéto typy, než nějaké ukníkané teplé lufty. Navíc to, že je Vojtovi patnáct let (stejně jako Slepčíkovi – a přitom takový rozdíl), zde vůbec není znát, působí mnohem vyzráleji a za pár let to může být ještě mnohem lepší.
DJ Vlado: Následně Paľo Habera oznámil všem zbývajícím, kteří ještě nezpívali, že postupují do dalšího kola. Po první poradě pustila porota do dalšího kola ještě čtyři soutěžící – sourozence Slepčíkovy, Vojtu Dzudzu a Sabinu Ulmanovou. Zbytek rozdělila do dvou luxusních limuzín, z nichž jedna směřovala na nádraží a druhá do hotelu. A podle osazenstva se dalo celkem odhadnout, která limuzína je která, zvlášť podle Patricia, který je minimálně jistý semifinalista. Spolu s ním byly v postupové limuzíně i hned tři quirky zpěvačky „Viky“ Tranová, Alena Shirmanová a Veronika Neméthová, naopak v té druhé byla čtvrtá quirky zpěvačka „Anička Fazole“ a také Denis Kolek, jehož vypadnutí mě po včerejšku hodně mrzí, i když to možná nebyl dokonalý zpěvák, chlapeckou sestavu by typově dost zpestřil, škoda.

2. kolo – zpěv s klavírem

Na nejlepší padesátku čekal druhý den nelehký úkol – zazpívat jeden z deseti světových hitů za doprovodu klavíru, což je, jak řekla Marta, pro soutěžící doslova „obnažující“. Jak se tedy s touto zkouškou ohněm naši zpěváci vypořádali?

Sam Smith – Stay With Me

DJ Vlado: Loňský megahit od mladého úspěšného Brita jsme slyšeli hned šestkrát. Lépe s touto písní vyšly dívky. Jako první se představila Zuzana Reinišová, která podala velmi slušný výkon, který však porota označila za průměrný. Kamila Kopečková zde opět prodala svou černošskou barvu hlasu. Vojtěch Hondl mi po chvíli úplně vyšuměl a Jan Samek předvedl pěkný falzet, ale místy jeho podání působilo „přidušeně“. Naprostý průšvih předvedl Jakub Stránský, u kterého pořád nechápu, co vůbec dělá v této fázi soutěže. Všechny ostatní však jednoznačně převálcovala Veronika Vrublová, která předvedla parádní výšky a zároveň dodala písni svůj osobní vklad. Myslím, že Veronika má minimálně semifinále jisté.

Scalex:

Top výkony: Veronika Vrublová – skvěle sebevědomé a emotivní zároveň, profesionální výkon; Kamila Kopečková – výborná barva hlasu, také slušné emoce.
Mid výkony: Jan Samek – slušný falzet, jen zbytečně opatrný, zabržděný zpěv; Zuzana Reinišová – technika dobrá, ale nedokázala se do toho opřít, škoda, potenciál měla obrovský.
Low výkony: Vojtěch Hondl – nezajímavý, přinejlepším průměrný výkon; Jakub Stránský – příšerné od začátku do konce, postup naprosto nechápu.

 

Daniel Powter – Bad Day

DJ Vlado: Tato píseň zněla před deseti lety málem i z vodovodu a jeden velký Everest v ní ve druhé slovenské SuperStar předvedl Peter Cmorík, přičemž jeho laťce je těžké se vyrovnat. Bad Day zpívalo pět soutěžících. Jako list papíru shořel rocker Kidd Koulák, do kterého jsem po castingu vkládal velké naděje. Veronika Jurinová zase ukázala, že ve výškách má dost nepříjemnou barvu hlasu. Jan Tejkal podle mě zase až příliš tlačil na pilu, přičemž já s ním mám pořád problém, že na mě působí jako kýčař, který si hraje na rockera. Nejlépe ze „špatného dne“ vyšli Samuel Sleziak a Alena Shirmanová, oba zde výborně prodali svou barvu hlasu, a i když Samovi chvíli vypadl text, dokázal to zamaskovat improvizací.

Scalex:

Top výkony: Aljona Shirmanová – dobrá barva hlasu, dobrá práce s rytmem, místy slabší intonace; Samuel Sleziak – vynikající barva, ale velmi nepřesná intonace ve skocích na nejvyšší tón;
Mid výkony: Veronika Jurinová – mečivý úzký hlas, nepovedený tlačený chraplák; Jan Tejkal – nevěrohodný výkon, problém s intonací ve druhé části refrénu
Low výkony:  Kidd Koulák – senzační barva hlasu, ale mizerná intonace i frázování;

 

Kelly Clarkson – A Moment Like This

DJ Vlado: Vůbec první singl první a dodnes nejúspěšnější vítězky American Idolu zazpívalo rovněž pět soutěžících, konkrétně čtyři dívky a jeden chlapec. Tím nemohl být nikdo jiný než Peter Farkašovský, který však předvedl pro mě nestravitelnou kombinaci kýče, afektu a nepříjemného nosního hlasu (Relich is back!!!). Pro porotu je Peter možná favoritem, pro mě však ani omylem. Z dívek vyhořela železárenská dělnice Nikola Ľuptáková a také porotou přeceňovaná Sabina Ulmanová. Sabina Slepčíková zazpívala slušně, avšak zcela akademicky a bez emocí. Nejlepší z této skupiny byla jednoznačně Veronika Danišová, avšak musím souhlasit s Ondřejem Soukupem, že i na mě Veronika působí jako „laskavá teta“.

Scalex:

Top výkony: Veronika Danišová – až na ten knedlík v krku dobré, emotivní, technicky zmáknuté, intonačně čisté
Mid výkony: Sabina Slepčíková – ploché, odzpívané jakoby z povinnosti; Sabina Ulmanová – jízda na půl plynu, málo emocí
Low výkony: Peter Farkašovský – silně pod tónem, nepřirozené vibráto, tlačení na pilu, kýč jak bič, Nikola Ľuptáková – nervózní a nejistý zpěv, velké plavání v písni

 

Bruno Mars – Just The Way You Are

DJ Vlado: Celým blokem věnovaným skupině, která zpívala první a nejohranější hit Bruna Marse, se jako červená niť táhl kolaps Dalibora Slepčíka. Avšak tato pětičlenná skupina nabídla vesměs rozpačité výkony. Svérázná Veronika Neméthová měla v písní sice zajímavá místa, ale místy byla i dost falešná. Dominiky Ohláhová a Černé předvedly veskrze průměrné. Porotu ve srovnání s castingem dost zklamal Marek Pošta, který se touto písní téměř udusil. Nakonec nastoupil Dalibor, avšak jeho výkon byl jen pokračováním školní besídky, kolaps nekolaps. Ta mediální tlačenka Dalibora mi už začíná lehce vadit (v mnohém mi to připomíná Sámerománii), i když je mi jasné, že on sám za to nemůže.

Scalex:

Top výkony: nekonal se žádný
Mid výkony: Dominika Oláhová – trochu nad tónem, lehce ploché, lehce bojácné;
Low výkony: Dominika Černá – rozpačité, nejisté, nad tónem, trochu ledabyle zazpívané; Veronika Neméthová – opět snaha o originalitu vítězila nad intonací a pěveckou jistotou (a v poznámkách mám připsáno: “nepouštět do jednoho výběhu se Šepsem, ta mláďata by byla vražedná”); Marek Pošta – ustrašené, nejisté, místy falešné a neudýchané; Dalibor Slepčík – školní besídka

 

Hozier – Take Me To Church

DJ Vlado: Na hitu z přelomu loňského a letošního roku si hned tři z pěti soutěžících namleli ústa, konkrétně všechny tři dívky, které tuto píseň zpívaly – usměvavá sympaťačka Dominika Zborilová, zrzka Hana Schořová a „Šeps v sukních“ Marie Tomanová. Naštěstí reputaci této skupiny zachránili oba pánové. Ostřílený muzikálový matador Roman Tomeš předvedl svůj standardní profesionální výkon a holohlavý Daniel Křižka nechal skvěle rozeznít svůj sytý baryton, přičemž dámy v porotě opět nezapomněl hypnotizovat svým uhrančivým pohledem.

Scalex:

Top výkony: Roman Tomeš – to by byla ostuda, kdyby to profík nedal; Daniel Křižka – dobrý silný hlas, ale příliš houkavé a uzavřené samohlásky
Mid výkony: Marie Tomanová – hodně mizerná místa, ale zároveň i hodně zajímavá místa, když si je jistá, zní výborně
Low výkony: Dominika Zborilová – vůbec se nechytala; Hana Schořová – bojácné, školácké

Coldplay – Viva La Vida

DJ Vlado: Sedm let starý gigahit nejúspěšnější britské kapely nového milénia je sice hodně melodický, ale také zatraceně těžký. Pocítila to především Claudia Kudriková (to je ta, kterou Habera v castingu nazval „Bagárová 2“, čímž mě pěkně nasral), jejíž výkon bylo jedno velké nic. Nevytáhla se ani Zuzana Vovsová, Tereza Gerzaničová a dokonce ani Zdeno Mucina, který od začátku patří k favoritům v kategorii Slováků. Jaklo jediný s tou písní vyšel se ctí „Drdo-Klus“ Štěpán Urban, který má sice šílenou angličtinu a pohyby loutkového kašpárka, ale jeho nakřáplý hlas se poslouchá velmi příjemně a mezi českými chlapci je jedním z vážných adeptů na semifinále.

Scalex:

Top výkony: Štěpán Urban – příjemný chraplák, sebejistý zpěv
Mid výkony: Zuzana Vovsová – sloky nebyly nic moc, ale to óóó vystřihla parádně (a zdaleka to není tak jednoduché, jak to vypadá), Zdeno Mucina – rytmicky nepřesný, místy trochu toporný zpěv; Tereza Gerzaničová – v hloubkách totálně špatná intonace, nejistý zpěv
Low výkony: Claudia Kudriková – vůbec se nechytala

 

Elton John – Can You Feel The Love Tonight

DJ Vlado: Nejstarší ze všech písní ve výběru, balada ze Lvího krále, která vloni oslavila 20 let, patří už k inventáři talentových soutěží (přivlastnil si ji například Zbyněk Drda, ale i mnozí další). Čokoládová Nela Bartolomeu si sice nejdřív myslela, že na této písni není co pokazit, nakonec ji ale pokazila fenomenálně. Nechápal jsem, za co porota tak sjela Pavola Kovalíčka, který byl z této skupiny jasně nejlepší a zaujal mě víc než na castingu. Kdybych si měl do finále vybrat slovenského hezounka, dal bych Paľovi jednoznačně přednost před Petrem Farkašovským. K těm lepším patřila i Réka Ballová, která má místy dost zajímavý nakřáplý hlas. Na Barboře Brajerové byla k zapamatování akorát růžová baletní sukně. Jako poslední se s touto Eltonovou baladou předvedl Vojtech Dzudza, který však podal o poznání slabší výkon než v první písni, především mě rušilo silné vibráto za čtyři Hudčeky, zachraňovala to pouze Vojtova příjemná barva hlasu.

Scalex:

Top výkony: Réka Ballová – skvělá barva, místy mi lehce připomínala Gábinu Gunčíkovou
Mid výkony: Pavol Kovalíček – dost často nad tónem; Barbora Brajerová – plytký zpěv, nedynamický; Vojtech Dzudza – neustále si vypomáhal nájezdem z nižšího tónu
Low výkony: Nela Bartolomeu – naprosto mimo

Katy Perry – Roar

DJ Vlado: Tato píseň se na nás před dvěma lety valila ze všech stran a stejně jako pro porotu a soutěžící, kteří ji zpívali, nepatří zrovna k mým oblíbeným. Neposlouchatelně ukřičený výkon předvedlo „dvojče Klaudie Pappové“ Nikol Kasalová, avšak porotě se kupodivu líbila. V průměrném duchu proplula exotická kráska Melinda Noáková a dokonce i „pizzařka“ Karolína Přibylová, která od castingu patří k největším ženským favoritkám. Navíc mi moc nesedla její reakce na kritiku Ondřeje Soukupa, trochu skromnosti by neškodilo. S Danielou Peštovou jsme se opět ocitli na dětské besídce. Nejhorší výkon z této skupiny podala Lenka Konvičková, kterou publikum muselo povzbuzovat tleskáním.

Scalex:

Top výkony: nekonal se žádný
Mid výkony: Nikol Kasalová – málo dynamické, příliš ukřičené; Melinda Noáková – ploché, nevýrazné; Daniela Peštová – pod tónem, ale zajímavě protahovala všechny tóny, jako když se táhne hustý med
Low výkony: Lenka Konvičková – ztrácela se, výkon jak dětská besídka

 

John Legend – All Of Me

DJ Vlado: Další písní, kterou jsme minulý rok mohli slyšet na každém rohu, je tato lyrická balada, která je Legendovým největším hitem. Porotě se líbil výkon operní divy Simony Groschmidtové, mně však přišel víceméně průměrný. Naopak mě docela zaujal rocker Roman Fictum, u kterého se naopak porota nudila. Helena Olejčeková byla příjemná, avšak nevýrazná. Patricio Malundo opět ukázal, že má problémy s frázováním. Příjemným překvapením byl výkon Barbory Hazuchové, jejímuž postupu z castingu jsem se dost divil, tady ale předvedla příjemnou a lehce orientální barvu hlasu. Pořád si sice myslím, že Barbora nemá příliš velkou perspektivu, ale postup do dalšího kola si za tento výkon zaslouží, o tom žádná.

Scalex:

Top výkony: Barbora Hazuchová – skvělá barva, výborná práce s emocemi v hlase
Mid výkony: Simona Groschmidtová – akademické, nepříliš výrazné; Helena Olejčeková – také nevýrazné; Roman Fictum – ne úplně špatné, ale ani nic dechberoucího;
Low výkony: Patricio Malundo – silný problém s frázováním

 

Adele – Someone Like You

DJ Vlado: Poslední písní, která včera zazněla, byl čtyři roky starý gigahit zřejmě nejúspěšnější britské zpěvačky této dekády. Poměrně nejistý výkon předvedla překvapivě superfavoritka Emma Drobná, která místy dost bojovala s rozsahem, na druhou stranu její přenádherná barva hlasu a obrovské charisma (a taky nádherná kukadla jako zrcadla) překryjí všechny nedostatky. Nejhorší z této skupiny byl jediný chlapec David Čonka, který zněl místy dýchavičně jako z gay-porna (čímž nechci tvrdit, že David je gay). Modrovlasá Eliška Buociková si píseň položila příliš nízko, avšak barvu hlasu má zajímavou. Leona Bikárová předvedla nejen lehce nepříjemnou barvu hlasu, ale i grimasy jako Kristíny Zakuciová a Debnárová dohromady. Polka Marta Michalska-Uras střídala lepší i horší místa, avšak stejně jako Haberovi mi vadí její teatrálnost. Nejlépe z této písně vyšla určitě Huyen Vi Tranová alias „Viky“, která předvedla velmi příjemné mazlivé podání.

Scalex:

Top výkony: Eliška Buociková – zajímavě vyklidněná poloha; Marta Michalska-Uras – zajímavý falzet a další dobrá místa, kvůli kterým odpouštím tu teatrálnost
Mid výkony: Emma Drobná – nejisté, rozkolísané, ustrašené, ale něčím to zachraňovala; Huyen Vi Tranová – něžnější podání, ale občas mimo tón a kňouráním se z toho hodně vylhávala
Low výkony: David Čonka – přidušené, bojácné, bez dynamiky, špatná práce s dlouhými tóny, teplý luft; Leona Bikárová – tlačení na pilu, přičemž hlas na to neměl

 

Top 3 nejlepších výkonů podle DJ Vlada:

1.Veronika Vrublová
2.Huyen Vi Tranová
3.Daniel Křižka

Top 3-4 nejlepších výkonů podle Scalexe:

1. Veronika Vrublová
2. Réka Ballová
3.-4. Roman Tomeš – Daniel Křižka  (oba nastejno)

DJ Vlado: Po druhém divadelním kole nás opustilo dvanáct soutěžících, z toho jen dva chlapci, konkrétně Kidd Koulák a David Čonka, z nichž mě mrzí Kidd, protože je to ochuzení soutěže o dalšího rockera. Sice své vystoupení zvoral, ale když mohl postoupit zcela tragický Jakub Stránský, mohl Kidd postoupit taky. Z deseti vypadlých dívek mě zamrzely dvě – Zuzana Reinišová a Dominika Zborilová. První jmenovaná patřila k nejlepším zpěvačkám v soutěži a rozhodně tam celá řada jiných předvedla o dost větší průsery (z nichž některé i postoupily). Druhá jmenovaná sice nebyla excelentní zpěvačka a své vystoupení rovněž zvorala, ale barvu hlasu měla hodně zajímavou hlas a byla neskutečně sympatická, takové milé usměvavé sluníčko, škoda.

Čtyřicet nejlepších je tedy na světě, najdeme mezi nimi 24 děvčat a 16 chlapců, 13 Češek, 11 Slovenek, 11 Čechů a 5 Slováků. Top 40 vypadá následovně:

Češky: Eliška Buociková, Kamila Kopečková, Marta Michalska-Uras, Melinda Noáková, Daniela Peštová, Karolína Přibylová, Alena Shirmanová, Sabina Slepčíková, Marie Tomanová, Huyen Vi Tranová, Sabina Ulmanová, Zuzana Vovsová, Veronika Vrublová

Slovenky: Réka Ballová, Barbora Brajerová, Veronika Danišová, Emma Drobná, Tereza Gerzaničová, Simona Groschmidtová, Barbora Hazuchová, Veronika Jurinová, Nikol Kasalová, Veronika Neméthová, Dominika Oláhová

Češi: Roman Fictum, Vojtěch Hondl, Daniel Křižka, Patricio Malundo, Marek Pošta, Jan Samek, Dalibor Slepčík, Jakub Stránský, Jan Tejkal, Roman Tomeš, Štěpán Urban

Slováci: Vojtech Dzudza, Peter Farkašovský, Pavol Kovalíček, Zdeno Mucina, Samuel Sleziak

Hodnocení 1. části SuperVýběru podle DJ Vlada:

Na jednu stranu jsem rád, že soutěž oproti nudným castingům konečně dostala grády, navíc jsme mohli být svědky zajímavých momentů jako například rozdělení soutěžících do dvou limuzín (něco podobného bylo i vloni v American Idolu, jen tam místo limuzín byly autobusy), přičemž nikdo z nich do chvíle spuštění CD s hlasem Pyca nevěděl, jak na tom je. Jako negativum bych viděl fakt, že jsme slyšeli víc průšvihů než opravdu kvalitních vystoupení. Podle mě by bylo přínosnější nechat zaznít jen pár opravdu kvalitních výkonů v plné délce, případně jeden nebo dva kardinální průšvihy, prostě tak, jak se to dělalo ve zlaté (Nuňézově) éře, to by bylo podle mě lepší než přehled krátkých ukázek všech soutěžících, z nichž navíc 90% vyhořelo. Příští týden se můžeme těšit na duety, které se odehrají na pláži v pražských Žlutých lázních. To si zase jednou bernardýnek zaslintá nad zpěvačkami v plavkách. Druhá část SuperVýběru bude završena Dlouhou cestou, na jejímž konci poznáme složení Top 20. Ještě před tím se však v pátek můžete těšit na playlist kola duetů, v němž najdete velmi překvapivé kombinace soutěžících a jejich písní. Máte se rozhodně na co těšit.

 

Hodnocení dílu podle Scalexe:

Byl to hodně nabitý díl, který ukázal, že v některých lidech se přeci jen skrývají rezervy, o kterých ještě nevíme. Zároveň se ale řada favoritů odkopala a ukázali, že ne vždy mají dobrý den. Zamrzelo mě brzké vypadnutí některých lidí, kterých jsem si všimnul na castinzích, například Alena Fuxová mi opět přišla zajímavá i z té krátké sestřihové ukázky. Je mi velmi líto nepostupu Zuzany Reinišové a samozřejmě i toho, jak to Kidd Koulák pohnojil. Co mi vadí nejvíc – už jsem slyšel castingy a první část SuperVýběru a pořád mě ještě nikdo neposadil na zadek. Jasně, může to přijít později v živých kolech, nicméně v předchozích řadách se už touto dobou ti opravdu dobří finalisté zcela jasně rýsovali. Co mi naopak nevadí je střih pořadu. Na tu délku je to svižné, dobrý timing jednotlivých bodů pořadu, adekvátní střídání mluveného slova poroty, zpěvu soutěžících a špetky moderátorova humoru; líbí se mi i dobrá práce s prostřihy komentářů soutěžících před a po jejich výkonu, má to švih a není to utahané. Oproti otravným medailonkům z prvních castingových dílů nebe a dudy.

 

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 124
1
dolores
Reagovat

rozmyslam Vlado, ako si pisal v predchadzajucom vlakne, ze v 40tke postupujucich do buduceho Super-vyberu je 11 chlapcov cechov a 5 slovakov. nevadi mi narodnost, ale tentokrat mi nejde do tej mojej kotrby, preco tych slovakov nemohlo byt aspon o jedneho viac ( o Denisa Koleka ) a o jedneho cecha menej (Stranskeho).
snazim sa to nejako logicky si zdovodnit, v com Stransky ma navrch nad Denisom ale nejde mi to. mozno to vysvetli Scalex, coby muzikant- vystudovany odbornik a vizionar, ktory zaiste chape rozhodnutie poroty, ze Stransky je skryty spevacky genius a Denis rytmicky diletant, ktory by nemal spievat s nastrojom, alebo by nemal spievat vobec :D alebo nam to povie Jan Liska, ze Denis sa nepatricne spraval na chodbach a jeho postup by znamenal moralnu skazu celej show. uvidime.

2
bezík
Reagovat

@dolores: No to máš jednoduchý, Habera je jediný slovák v porotě, tak to prostě neukecal … :D ;-)

3
J
Reagovat

@dolores: Ja si myslim, ze nie porota, ale produkcia alebo neviem kto za tym je ho proste nechceli. A do Roba Miklu ma tento inak slusnak dost velmi dost daleko. Tu by dokonca hrozilo, ze by mohol prejst zo SF do finale. Vies si ho predstavit s nejakou zaujimavou piesnou a ostatni by spievali nieco sice solidne, ale nudne. Jasne, ze by postupil. Minimalne cez Zdena Mucinu a Farkasovskeho urcite. A mozno by porazil aj Sleziaka s Kovalickom. Ide len o to, ze ked tam do SF postupi V. Dzudza mohol by pochytat hlasy od romskej mensiny. To iste sa tyka V. Danisovej. A este len potom by boli prekvapenia. Ti chalani su proste nepredvidatelni. Ja si v tejto chvili tipnem na postup zo SF do finale len a len maleho Slepcika, ktoremu tie hlasy pridu. Jeho nepostup by bol isty len vtedy, ak by nezaspieval. Dokonca si myslim, ze aj keby zaspieval velmi, velmi falosne. Produkcia ho velmi chce vo finalovych kolach.
Vies, co ma najma stve, ze je tu vidiet prevahu NOVY oproti MARKIZE v tomto projekte. Dobre su tam aj sk sutaziaci, ale vidis, ze by okolo niektoreho z nich robili medialne boom-boom. To iste bolo v HLASE okolo nevidiaceho dua BaM. Najviac ma vsak stve, ze aj MARKIZA na svojich strankach propaguje maleho Slepcika. Mala by si branit viac nasich. Mala by tam byt viac prezentovana Emma a ostatne sk dievcata, o chalanoch ani nehovorim.

4
Tomáš
Reagovat

@dolores: Taky sem si nad tím lámal hlavu, ale pochopit se to nijak nedá. Neexistuje pro to žádné logické vysvětlení. Stránský ani omylem v ničem než Denis lepší není ( a ani Samek a někteří další ). Vždycky v tom mohla hrát roli národnost nebo něco takového, tady zdá se snad ani žádný důvod existovat nemůže nebo my se ho nikdy nedopátráme. :D Pakliže se Denis porotě nelíbil a něco proti němu měli, mají na to své právo, ale vypadnout tak brzy si nezasloužil. Tím jenom podryli svoji vlastní autoritu a pro mě sou to už jenom čtyři šašci, kteří sou tam jen proto, že dostanou královsky zaplaceno. Oni si vytipují nějaké své koně, se kterými budou moct různě šachovat a manipulovat a na to se asi letos jede. Ale vždyť SuperStar je celá úplně nelogická, myslím, že se ještě budeme divit hodněkrát. Že vypadnou zajímaví soutěžící díky diváckému hlasování, to je jasné a nedá se s tím asi nic dělat. Ale že je bude zbytečně a bezdůvodně vyhazovat i porota, kde by měli být odborníci na svých místech, tak to už je hodně smutné. Není prostě nad fair play no.

5
DJ Vlado
Reagovat

Přidáno hodnocení druhého kola :-) Na závěrečné shrnutí si však musíte počkat tak do poledne, teď už nestíhám :-/

6
J
Reagovat

Tak moja top 5 odosobnila som sa od osobnych pocitov sympatii a antipatii:
1. Veronika Vrublova
2. Daniel Krizka
3. Samuel Sleziak + Alena Shirmanova (sakra neviem urcit kto bol lepsi, obaja mi zneli vyborne)
5. Stepan Urban (tak dobre sa mi na neho divalo a pocuvalo). Boze, co by som dala za to keba namiesto Slepcika on bol ten ospevovany a medializovany. Taky happy chalan.

Z toho mi tiez vychadza, ze im tie vybery jednoducho sadli (co nemoze povedat kazdy zo sutaziacich) a takisto ich vedeli predat budto charizmom, technikou alebo farbou hlasu.
Ak by sa zajtra konalo SF a malo sa postupit do finalovych kol a to este neviem, ci sa prave tito sutaziaci dostali do SF mam jasne az na kategoriu SK dievcata.

SK dievcata: 1. EMMA ! ( pekna je (miestami az etericky krasna), pekny hlas, charizma, dobre spieva, ale ta sila v hlase chyba a pocut jej hlasove hranice, ale napriek tomu velmi vyrazna zenska osobnost zo SK)
2. ?????? (tu doslova tapem – rozhodnem sa az uvidim koho mi tam do SF poslu)

SK chalani: 1. SAMO (sympaticky ajtak, ta farba je tam ako vravel Habera, nevyzera na nejakeho tremistu, mohol by sa zlepsovat kolo od kola aj ked u neho som tiez postrehla hlasovu hranicu myslim tym hornu)
2. PALO ( tu musim suhlasit s Vladom z tych vsetkych ostatnych chalanov ma nieco do seba, velky sympatak a fesak, tiez by sa mohol zlepsovat kolo od kola, takisto som pocula hlasove hranice. No na druhej strane ovela zaujimavejsi a vyraznejsi typ ako Zdeno, Farkasovsky ci Dzudza)

CZ dievcata: 1. ALENA (dobry hlas, charizma, dost dobre technicky na tom, nejak som nezachytila hlasove hranice asi to dobre zakryla, sympatacka, na 15. rokov aj ked dievcata dospievaju skor nez chalani „klobuk dole“)
2. VERONIKA (ja som jej tu rozpravku o modernom country zozrala, ale predtym som si napocuvala to americke moderne country a tu podobnost pocujem, silny hlas velke plus, skusennosti z podobnej sutaze takisto plus, na ludi bude posobit pozitivne ako country-girl usmievava aj ked jej tu usmievavost nezeriem, no na druhej strane sympatickejsia nez Karolina Pribylova)

CZ chalani: 1. DAN (hlas vyborny, nejake hlasove nedostatky som nejak nepostrehla asi to zamaskoval, velmi platny ak sa vie naucit rychlo piesen, pohoriet by mal len vtedy ak dostane piesen, ktoru vzhladom na svoj hlasovy rozsah neda, velky sympatak a fesak)
2. STEPAN (sympaticky chalan, ktoreho by som urcite radsej videla vo finale ako medializovaneho SLEPCIKA, vie sa vynajst a ak vedel zdolat taku prekazku ako VIVA LA VIDA „klobuk dole“, velke plus ze je strasne happy, funny, cute)

7
Monika
Reagovat

Dolores ty budes mit radost v duetech bude spolu zpivat tva nejoblibenejsi zpevacka a tvuj nejoblibenejsi zpevak tj. Emma s Danielem :-)))
Snad sem Vlado postupne doda kompletni seznam.

8
DJ Vlado
Reagovat

Tak už jsem viděl upoutávku z Markízy na nedělní díl a jsou z toho jasné některé dvojice do duetů. Největší radost mám z toho, že Emma bude zpívat s Danem, kéž by dali Where The Wild Roses Grow, to by mi k nim sedělo perfektně :-) Další dvojice jsou:

Verča a Bára Brajerová
Alena a Samek
Štěpán a Patricio
Tejkal a Hondl
Bára Hazuchová a Melinda Noáková
Dzudza a Veronika Danišová
Peštová a Zuzka Vovsová
Roman Tomeš a ta operní diva Simona (ti jediní jsou tam slyšet, budu zpívat Hříšný tanec)
Réka a Roman Fictum

A na samém konci té upoutávky je SPOILER, podle kterého to vypadá, že dvě z postupujících Slovenek by mohly být Bára Hazuchová a Veronika Danišová :-)

9
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Nick Cave v Superstar ? To by spíš peklo zamrzlo :D :D

10
J
Reagovat

@DJ Vlado: Este by to chcelo aj co budu spievat.Skoda, ze neukazali aj Sama. Keby ho tolko ludi nemalo v priateloch na fb a Habera nechvalil jeho farbu hlasu, uz by som aj zapochybovala jeho ucast v SF, ale aj s tym ratam, ze este nemusi postupit. Tak sa mi zda, ze to bude Just give me the reason Pink feat Nate Rues, Can´t remember to forget you Shakira/Rihanna a co este?

11
Ter.
Reagovat

Co člověk, to názor :) Mně třeba přišla Zuzka Vovsová (?) s Coldplay úplně bezvadná, do tý doby jsem ji vůbec nezaregistrovala… Jinak držím palce Viky, i když zpěváci jsou tam samozřejmě lepší.

12
DJ Vlado
Reagovat

@J: Ještě budou zpívat Little Talks (Pavol s nějakou slečnou, kterou jsem na dálku nerozpoznal), Could I Have This Kiss Forever od Iglesoase a Whitney (Farkašovský rovněž s nějakou slečnou) a Set Fire To The Rain od Adele (to budou nejspíš Bára H. s Melindou N.) :-)

13
DJ Vlado
Reagovat

Tak mi právě Pepe poslal kompletní seznam duetů :-) Emma s Danem půjdou jako poslední a budou zpívat sice jinou píseň než kterou jsem jim vybral, ale taky jim sedne a je to hodně velký (filmový) hit, takže by to mohl být touchdown :-) Spletl jsem se ohledně výběru Tomeše a té Simony, ti nebudou zpívat Hříšný tanec, ale jiný duet, který už kdysi dávno zazněl i v památném kole duetů v SHS1 :-) A ta slečna, se kterou bude zpívat Pavol, je Karolína :-)

14
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: A Maruška bude zpívat co a s kým ? Tuším další průšvih :D

15
J
Reagovat

Inak prave som preliezala fb sk pocahontas z LM. Zaujimave dievca a navyse ma skusennosti s vystupovanim na podiu so svojou kapelou. Plus pre mna hraje prim, ze jej pop/ pop-rock. To je len dobre. Asi postupi do SF nie? Tiez taky whole package. Krasna, spieva, nejak som ju nepostrehla vyrazne v castingu az teraz v SuperVybere.

16
J
Reagovat

@DJ Vlado: Daj nam ten zoznam. Aspon sa pripravim dopredu na nedelu.

17
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Maruška bude zpívat s Veronikou Némethovou, což bylo vidět i v té první upoutávce na konci posledního castingu, dokonce tam byla i slyšet jejich píseň, proto ji můžu prozradit (Magic! – Rude) :-)

@J: Článek s playlistem vyjde v pátek, do té doby budu jenom takhle „záhadnochlapcovat“ :-D

18
J
Reagovat

@DJ Vlado: Tak daj aspon este S.Sleziaka co a s kym?

19
jab
Reagovat

@DJ Vlado:
Tak na tenhle duet se těším, doufám, že to ani jedna ze slečen nepohnojí :-).

20
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Tvl co to je za strašlivý pseudo reggae ? No to je peklo, navíc to vůbec není duet, co jako s tím ? To si zase nějakej jouda z produkce myslí, že když má někdo dredy, tak má nutně něco společnýho s reggae, bože !!! No tohle nedopadne dobře :(

21
DJ Vlado
Reagovat

@J: Samo bude zpívat s Viky, ale konkrétní píseň opět nemůžu prozradit, jelikož ji vím z Pepeho seznamu a ne z upoutávky, ale napovím, že je to cover-verze jednoho „incestuálního“ duetu otce a dcery ze 60. let a na začátku nového milénia ji nazpíval jeden britský popový zpěvák s herečkou australského původu :-)

22
LuLuFairy
Reagovat

Tak já se těším na své favority ViVi Dana, Štěpána, Pala, Emmu a Vojtu, ten má opravdu hezkou barvu :)

23
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: njn. čím dál víc se snaží Marušku stylizovat do role „Šeps v sukních“ :-D

24
J
Reagovat

@DJ Vlado: Zeby R.W. + N.K.? Swing?

25
DJ Vlado
Reagovat

@J: jj. bingo :-)

27
jab
Reagovat

@bezík:
Neříkej mi, žes to dodnes neslyšel – asi moc neposloucháš radio :-D. Jinak mě tahle píseň krev nepije, jsou tam i horší songy, akorát se celkem rychle ohraje – Maruška sice není asi moc reggae zpěvačka, ale na tomhle se může vyblbnout, já bych nebyl tak pesimistický. A na Veroniku se už teď těším co s tím udělá :-DDD.

28
J
Reagovat

No nechcem byt kriticka. Ten swing song v podani Sama vesti nudu. O iny pruser by tam nemalo ist. Mal by to zvladnut. Ale bude to nuda, nuda,nuda. Keby to aspon trosku herecky uhral. O com pochybujem.

29
bezík
Reagovat

@jab: No neslyšel ! Co se rádia týče tak komerční stanice neposlouchám vůbec protože z nich dostávám kopřivku :D, jednině pražské Rádio 1 a tam podobný hrůzy fakt neuslyšíš ;-) Maruška není vůbec reggae zpěvačka, ale obě holky vypadají kreativně tak s tím snad něco zajímavého udělají, nedivil bych se kdyby z toho stvořily něco úplně jinýho :D Na druhý straně je to lepší varianta, než kdyby je odstřelili nějakou Beyoncé ;-)

30
DJ Vlado
Reagovat

Moje část rekapu je konečně kompletní (teď už si musíte počkat jen na tu Scalexovu) :-) Navíc doplněn i přehled celé Top 40 :-)

31
Monika
Reagovat

@J: Mne se ten song nelibi ani v originale, uspavaci nuda.
Jinak uz v minule ukazce bylo, ze Zdeno bude s nejakou holkou zpivat Just give me a reason.

32
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Jo, vypadá to tak. Je to sice úplně mimo, ale zase by ji to mohlo, coby „potřebného exota“, posunout do semi.

33
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: Karolína s Pavlem Kovalíčkem? Takže na tom přece jen něco bude! :)

34
J
Reagovat

@Monika: A uz pocujem tie komenty poroty. No slusne ste to zaspievali. Ale bolo to nemastne – neslane. Uz radsej mam ten song Kids. No ked maju zvladnut 20 duets tak u niekoho to bude dlhsie u ineho kratsie + Dlha Cesta. V takomto pripade ak este budu tie piesne striedat pomalsiu, rychlejsiu, tak to sa uz bude dat pozerat. Ale v duchu lutujem porotcov, ze si to museli vytrpiet. A este viac mi je luto sutaziacich. Az teraz ma napadlo, ze sa mi tu lahko kritizuje, ked ja to nemusim spievat a navyse v horucave a na slnku + divoky vyber piesni.

35
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Co mas na mysli? „Takže na tom přece jen něco bude! :)“ Oni spolu chodi? :-))))

36
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Ále tak šíří se drby, to víš….:-D
Fotí si spolu selfíčka a: Dobrý večer, tak další minutka „slávy“ za mnou….bylo to náročné a díky Palovi Kovalíčkovi jsem to přežila v pohodě. díky! Jsem ráda že jsem ho poznala a doufám, že budem spolu pokračovat …. (Karolína)
Ale třeba to nic vážnýho neznamená……ale víte, jak to bylo se Šafou a Terezou minule :-)

37
J
Reagovat

Ja by som si Samuela vedela predstavit v ovela lepsich duetoch, ale co uz. V podstate si aj tak myslim, ze porota spolu s produkciou to uz mala jasne dopredu aku zmes spevakov nam ponuknut v SF.
Inak Samo na youtube ma coververziu RADIOACTIVE, celkom by mu ti Imagine Dragons pasovali, ale videla by som to na rockovejsiu piesen DEMONS. A mohol by si to upravit podla seba myslim tym na svoj hlas. Dalej vidiet, ze ma rad U2.

38
J
Reagovat

@DJ Vlado: Vlado a ten duet Dana a Emmy je z filmu alebo filmoveho muzikalu. Neviem, preco ma napadla POMADA. Asi to nebude ono aj keby im to svedcalo. Daj nejaku napovedu.

39
Prochor
Reagovat

36- Třeba má Palo rád pizzu:-)

40
J
Reagovat

Inak ten Tomes nespieva s Groscmidtovou Stumblin in Norman + Quatro (tak sa mi pri tej piesni vybavili Sindlerova s Bezdedom).

41
DJ Vlado
Reagovat

@J: Je to z hudebního filmu, podle kterého byl na Broadwayi zinscenován i muzikál :-) Ale vůbec poprvé ta píseň zazněla v jednom českém filmu v hlavní roli s herečkou, která má stejnou barvu vlasů jako Emma (a to už jsem myslím hodně napověděl) :-)

42
DJ Vlado
Reagovat

@J: jj. přesně to zpívají :-)

43
jab
Reagovat

Ještě k Veronice Némethové – z facebooku jsem zjistil, že je to primárně blogerka. Jako chlap nejspíš fakt neocením články o módě a rady jak se líčit :-D, nicméně místy tam má hodně zajímavé úvahy (+ její covery, co má na youtube – upozorňuju, že její projev rozhodně nebude stravitelný pro každého a i já bych měl k němu jisté výhrady, ale ta její invence to u mne všechno přebíjí ;-))
http://veronikanemethova.blogspot.cz/2015/06/hey-thats-me-superstar-2o15-and-prague.html

44
J
Reagovat

@DJ Vlado: Zeby Filip Renc, Zuzana Norisova, Rebelove

45
DJ Vlado
Reagovat

@J: nn. to není ono :-) jinak tou Broadwayí jsem myslel opravdovou newyorskou Broadway, nikoliv pražské muzikálové divadlo Broadway :-D

46
okkvp
Reagovat

@DJ Vlado: a chceš říct, že něco, co bylo nejdřív v českém filmu se posléze objevilo v muzikálu na vopravdový Brodway ?

47
DJ Vlado
Reagovat

@okkvp: Jet to tak :-) Ta píseň nejprve zazněla v českém filmu, o rok a něco později v americkém hudebním filmu, který byl následně zpracován i jako muzikál pro Broadway :-)

48
okkvp
Reagovat

@DJ Vlado: aha, na jednu pro mě nedávnost jsem nevzdechla (na mě moc cajdák)
(a imho na rozbití držtiček)

49
Ally
Reagovat

@DJ Vlado:

Jestli je ta herečka Aňa Geislerová ? tak to bude těžký..moc filmů. moc muziky:)

50
DJ Vlado
Reagovat

@Ally: Tou herečkou je opravdu Aňa Geislerová a v tom konkrétním filmu hrál jejího partnera jeden legendární český herec, který je o generaci starší než ona :-)

51
Ally
Reagovat

@DJ Vlado:

Aha takže Falling slowly/ Kráska v nesnázích ?
Docela těžká hádanka.. i piseň tedy fakt..:)

52
okkvp
Reagovat

@Ally: Vlado použil poněkud zavádějící informaci – poprvé byla slyšitelná na albu (vyšlo už v únoru – kecám -v dubnu), kdežto Hřebejkův film až v září

53
DJ Vlado
Reagovat

@Ally: bingo :-)

54
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: ze incest ? tak to si zabil :DD
Something Stupid je jeden skvely song, plny nehy a krasneho dvojhlasu,.. velmi sa tesim, ze ho zaradili aspon do toho supervyberu, hoci tam nebudu zive slaciky ,,,aaach …:D k dokonalosti mi uz len chyba, aby ho zaspievali Dan a Emma, skoda, ze ho nemaju oni. Danovi by ten Sinatrovsky baryton pristal „jak hovado!“ (akoby povedal Habera):D A Emma by nemala absolutne ziadny problem s vyskami.:)) ano Monika, velmi ma tesi, ze ich spojili do duetu, zvlastne, ze to tak citili ako ja ,kedze v tolkych veciach sa s porotou rozchadzam.:D uvidime ako to zvladne Samo, a to spojenie s Viki je tiez nahodou velmi prezierave, sama som zvedava ako sa pojme jeho drsnejsia farba hlasu s tou jemnou, ktoru vlastni Viki.

Dana som uz vo Falling slowly pocula s tou polkou Uras, takze viem, ze to zvladne lavou zadnou. Emme to tiez pristane, hlasovo by sa nemala zapotit, a vzhladom k charakteru piesne by do nej mala dat ten spravny citovy rozmer :) zaklad je, aby ladili,,, aj Samo s Viki, a vlastne vsetky dvojice si zelam, aby ladili.

55
okkvp
Reagovat

@dolores: imho na levou zadní oproti té udané verzi nutno dost natrénovat

56
dolores
Reagovat

nejako sa obavam, ze ci to nebude Veronika Nemethova Marii kazit. obidve su alternativne slahnute, len Veronika ide do extremu v kreovani vlastnej melodickej linky, cim lahko przni original, no a potom to posobi falosne. neviem co budu spievat, ale by ma velmi prekvapilo, keby sa tie dve zharmonizovali. chudera Maruska,,, no necham sa prekvapit (radsej prijemne)

57
dolores
Reagovat

@okkvp: v tych horucavach na „plazi“ zas nemozeme ocakavat studiovu verziu :) ale Dan to da, verim mu

58
dolores
Reagovat

aha tak uz viem, MAgic Rude budu spievat tie dve… no zaciatok reggae, :D akoby im vazne chceli natiahnut Sepsovu pozu, a pritom Marus je niekde celkom inde … v punku

59
bezík
Reagovat

@dolores: Na tom paskvilu není co prznit, ten se dá jen kreativně znásilnit :D Já holkám věřím, že to bude mazec :D :D S Haberou to šlehne ! ;-)

60
bezík
Reagovat

@dolores: No, ani v punku ne. Sice se ten její Nekonečník honosí žánrem „alternative punk“, ale s punkem to má pramálo společného, to nakonec sama Maruš říkala. Možná by se to dalo pochopit jako „alternativa k punku“, to už jo :D Je to takový žánrově ne moc zařaditelný, já tomu většinou říkám bigbeat ;-) Nějaký kritik by to asi spíš nazval alternativní rock, budiž. Maruška je prostě bigbíťačka každým coulem, tak snad něco v tom smyslu provede i s tím strašlivým pseudoreggae. Ale jak na to vymyslí duet – text je psanej pro chlapa, duet to není … zabijte toho produkčního, co to vymyslel ! :D

61
Monika
Reagovat

Mne se Dan ve Falling slowly moc nelibil, prislo mi, ze to te Polce kazi…No ale neni divu, ja s nim mam problem od zacatku, nejak se nemuzu dostat na tu jeho zpevackou notu :-)) prijde mi, ze spis recituje , ten jeho zpev je takovy kousavy a rusi me ty momenty. Emme by to mohlo pekelne sednout, byt lepsi nez original, Marketa neni zadna zpevacka, takova pevule podprumerna…

62
J
Reagovat

@Monika: A mne sa tam zas nepasila Marta Michalska. Ide o to, ze v tejto piesni spieva dominantny part Glen Hansard a Marketa Irglova ho skvelo jemne doplna. Preto chapem, ze ich pre Falling Slowly dali dokopy. Emma sa na to so svojim hlasom skvele hodi. Inak Emma ma ovela krajsi hlas aspon podla mna nez Irglova (ma svoje hlasove hranice, ktore uz odhalila), ale to sa podarilo viacerym na tych povinnych songoch. Tuto si myslim napravi v ociach divakov reputaciu a tym, ze pojdu posledni tak to pomoze aj Danovi, ved ta konkurencia u chalanov je neskutocna.

63
J
Reagovat

Este jedna vec k Emme. Prilis seriozne sa obliekla vtedy do SuperVyberu. Chcelo by to nieco insie (hoci mini sukna). Vedela by som si ju predstavit v takej kralovsky modrej farbe mini saty alebo kombinacia hore kralovsky modry top a nejaka cierna mini sukna alebo cierne nohavice. Ta modra farba by jej pasovala k jej vlasom.

64
Scalex
Reagovat

Trvalo to, ale je to tam (moje část rekapu).

65
dolores
Reagovat

@Scalex: diky za rekap. :) vo velkej vacsine sa zhodujem. u Farkyho som tiez pocula, ze je lahko mimo , len som si hovorila, ze asi to v tej miestnosti nie je pocut, ze to tam znelo dobre,kedze ho neupozornili. (v zavere sa mi ale pacila ta tachnika kudrlinkovania) ..
lahky intonacny problem som pocula na konci u Tomesa, a obcas aj u Reky Ballovej, napr. na zaciatku sa tam odrazila z nizsieho tonu a potom pekne doladila, takze v poho, ale aj v inych miestach to zaskripalo, oproti GG je intonacne slabsia,ale s tou farbou v tejto piesni mas pravdu ! … (a ja ze koho mi pripomina :D) nato, ze tu piesen poznala a milovala od detstva som cakala viac, ja by som ju az na TOP nevidela.
inak celkom suhlasim s Veronikou Danisovou, o ktorej som povodne ani nevedela, ze je romka.napr. ona nepouziva az tak to romske ladenie ako napr. Dzudza… len mi stale u nej vadi to, co si oznacil ako krcny knedlik, ja tomu hovorim, ze sa jej ozyva v hlase zvracaci reflex..:// a to mi vadi az do takej miery, ze mi je to odporne. inak ale mala nadherne miesta. skoda.
este sa zastanem dvoch chalanov (ale suhlasim s tebou) : Pavol , ano sem tam isiel trolinku mimo (priznam sa bez mucenia, ze je to „nad tonom“ som nevedela desifrovat), ale fakt mi to nevadilo, asi ako Haberovi, ktory ho zhodnotil ako neotesanka, a tak by mal aj zostat :)) len ak sa dostane dalej, tak ako Paliho pozname, bude ho zato sekirovat :D
no a u Tejkala tu zaverecnu indispoziciu prisudzujem tomu, ze on tu piesen asi predtym nepoznal, lebo fakt v zavere dal inu melodiu :))

66
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Osobně mám o favoritech jasno – Farkašovský, Mucina, Dzudza, Tejkal. Co naopak nechápou je fascinace Křižkou… Podle mě vůbec nemá velký hlas a že by to byl nějaký krasavec největší, to bych tedy rozhodně taky netvrdil… Rovněž u Sleziaka se mi zdá, že je z něj dělána větší hvězda než je, ale Křižka je podle mě marný zcela… Farkašovskému fandím, protože má podle mě naporosto vše – umí zpívat, dobře vypadá, bude i pohybově nadaný, má to v hlavě srovnané, je chytrý a milý… Navíc má v sobě prvky něčeho teatrálního co mě bude bavit a dost lidí to bude nesnášet, už teď se objevují narážky na domnělý kýč… Jinak doufám, že v neděli bude fungovat tato diskuze, ne jako teď, to byla ostuda…

67
dolores
Reagovat

@bezík: jj, je to pre baby narocne, musia si rozdelit party a dohodnut sa aj na nejakom spolocnom dvojhlase, no tazsie je to ako u povodneho duetu. bola by velka skoda, keby Marus neposlali do SF kvoli tej pesnicke, a aj kvoli partnerke. neviem ako sa spajali, ale podla toho, kto je s kym -( Dzudza a Danisova, Pavol+Karolina) to vyzera, ze sa sparovali sami. na druhej strane typovo rovnaki ako Maria s Nemethovou alebo Tejkal&Hondl to zase posobi, ze ich pospajala porota/produkcia. cert aby sa v tom vyznal :D

68
Monika
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Vitej v klubu :-))) Tez mi prijde Krizka slabej jak caj, pro me to je dokonce vic recitace nez zpev, ma takovej zvlastni zlozvyk nebo co sekat slova, rusi me to a barva hlasu mi prijde nijaka.

69
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: tak mame aspon jedneho spolocneho favorita -Tejkala

imho to nebude fungovat ako uz kazdu nedelu :( neviem, co je s tym serverom, ved to nebyvalo, aj som sa uz chcela spytat nejakeho hlavneho admina, ale neviem, kto to je, zeby SUNicko? ze preco ma stranka taketo technicke problemy pri vacsom napore, vysvetli nam to niekto ? halooooo

70
Scalex
Reagovat

@dolores: Já nevím, jestli je Danišová romka, jen v jejím hlase slyším náznaky toho, co obvykle bývá v tom romském folklóru. Ona třeba nemusí být romka, ale může to mít od někoho naposlouchané. Je ale pravda, že její hlas mi přijde jako hlas romky, která se včas dostala do rukou hlasového poradce a ten ji přeškolil z romského folklóru na běžný evropský zpěv. Vykukuje tam jen pár zbytků toho romského hlasu, jako je právě ten knedlík. Dost často se ke knedlíkovému zpěvu propracuje ten, kdo se snaží zbavit romského nosálu – nosál je mečivé zpívání nosem a když se toho někdo pokouší zbavit, tak ty nosní cesty uzavře pro zvuk úplně, což je taky špatně, protože z toho vznikne druhý romský hlasový extrém, a to je právě ten krční knedlík a výslovnost, jako kdyby měl člověk rýmu. Tu rýmovou výslovnost často používají lidi, když si dělají srandu z cigánského způsobu mluvy, třeba když Zdeněk Izer vypráví cigánské vtipy.

71
Tomáš
Reagovat

@dolores: Co si tak pamatuju, tak to bývalo tyhle problémy. Určitě to nezačalo až letos. A jinak mě to taky hodně štve – v SuperStar je reklama, já sem chci napsat svoje názory na soutěžící a porotu a nic…nedá se sem prostě dostat, seká se to, nejde to….s tím by se opravdu mělo něco dělat. Je to škoda.

72
dolores
Reagovat

Monika, JUDre, Daniel a recituje? ved intonoval a ako jeden z mala vysielal z tej Hozierovej piesne nejake emocie..:))
ano, ma trochu este nejake problemy, to nepopieram, ale on tu techniku dopiluje, zvladne to ako kickbox, je to bojovnik :DD

https://www.youtube.com/watch?v=2HkSA0AmYw4

( skor to vidim na problem s velkym javiskom a s kapelou, kedze s tym nema skusenosti. podobne je na tom Sleziak. )

73
Monika
Reagovat

Danisova imho zpiva velmi dobre, rekla bych, ze technicky patri k nejlepsim v soutezi, ale je to takova ta velkopevule, ktera me vubec nebavi a nicim nezajima. Ja bych ji do SF nepustila, vypada na 40 a do souteze se nehodi. Vedle tech deti vypada jako jejich matka a velke ano se Soukupem pusobis na me jako hodna teta….

74
Scalex
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Křižka má docela fajn techniku i barvu, některé věci mi na něm vadí a tu fascinaci jeho pohledem taky nechápu. Sleziak má naprosto famózní barvu hlasu, to mu příroda nadělila skutečný dar, akorát on ještě moc neví, co si s tím počít a nemá ani šoubyznysovou povahu. Takže působí trochu jako takový zmatený strejda. Ale jak otevře hubu a začne zpívat, tak je to chrapláčkové labůžo. Doufám, že ho někam dotlačej a že ho přimějí k větší aktivitě… je furt takovej „mouchy, snězte si mě“ a „kam ho postavěj, tam ho najdou“.

75
dolores
Reagovat

@Scalex: no je to mozne, ze sa jej ten romsky nosal premenil na knedlik, aj ked mne to skor nez ryma pride ako napinanie na zvracanie :))
taky Dzudza to vobec nema, ale napr. on zase Eltona hrozne vibroval, az take ciganske ladenie to bolo, este kusok a je z toho cigansky plac :D ale inak Vojto ma krasny hlas, co povies? pripomina mi Gondolana, ale ten mal asi viac toho nosu.

@Tomáš: predtym to bolo tak, ze ked sa napisal prispevok, tak to nechcelo odoslat, a oznamilo nam, vraj ich piseme rychlo za sebou, ale nakoniec to preslo postupne kazdemu, a dalo sa aspon na stranku dostat, a citat.. ale teraz odkaze, ze web nie je k dispozicii :(( a nikto sa tam nevie dostat. vysledok je ten, ze po vysielani je tam 5 prispevkov :D predtym ich v pohode bolo aj 300

76
Jai Kudo
Reagovat

Rád bych se připojil k dolores a Tomášovi. V průběhu vysílání je téměř nemožné se připojit na Panáčka…… ty debaty ex-post jsou taky OK, ale ten bezprostřední dojem je nenahraditelný :(

77
Tomáš
Reagovat

@dolores: Daniel určitě nerecituje, ale jeho styl zpěvu prostě není pro každého. Obávám se, že pan Kalina a Monika asi jeho kvality nepochopí a neocení. Jinak já mám s Kalinou letos možná dokonce tři stejné favority. :D Tejkala a Mucinu každopádně a začínám si všímat i Dzudzy, taky není špatný a myslím, že v Semifinále by nemusel být bez šance. Divím se, že Kalina nefandí i Kovalíčkovi, takovej mladej hezounek a to bývají jeho favorité.

79
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Tomáš: Ano, podle mě Křižka spíše recituje než zpívá, v tom to Monika vystihla přesně. Podle mě vůbec nějak velký pěvecký hlas. Docela bych si od něj poslechl např. My Heart Will Go on nebo Lady Carneval… A ještě mě překvapuje, že se neshodneme i na Farkašovském…

80
Tomáš
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Judře, nejsem odborník na zpěv, nicméně v tom že nemá Daniel velký pěvecký hlas máš samozřejmě pravdu. Rozsah hlasu asi závratný mít nebude a je jasné, že My Heart Will Go On by nedal, ale on není kantilénový zpěvák. Jak už to popsal Scalex, tak má dobrou techniku a barvu hlasu ( která se samozřejmě každému líbit nemusí ). Podle mě on je typ zpěváka, u kterého je důležitější výraz a celkový projev, než to do kolika oktáv dokáže svůj hlas vytáhnout. Takových zpěváků jsou mraky a docela slušně se tím uživí i bez toho, aby museli zpívat Titanic. Dej třeba Richardu Mullerovi zpívat Celine Dion a uvidíš jak to dopadne. Někomu se to líbí, někomu ne a zase je to vše o vkusu. Jestli Křížka víc lidí zaujal nebo nezaujal, to se už brzy dozvíme. A že se neshodneme na Farkašovském mě nepřekvapuje. Na mě je moc přeslazený, já typům jako Issa, Bendig nebo Lacho nikdy nefandil.

81
dolores
Reagovat

@Monika: tak uz vieme, ze sa nedavali dokopy sami ale ze ich poparovala porota/produkcia.. a Slepcik dostal do duetu barlicku v podobe segry. a ja ze sa uz neda v tlacenke do SF zajst dalej :)))

82
dolores
Reagovat

@Tomáš: ktovie, preco ho Pavol nezaujal, mozno to doktor napise sam. Palo je sice hezounek, ale je to korba, ..boxer. mozu si to s Danom rozdat nielen v speve :D a dalsi bojovy umelec Zdeno :)) tento rocnik sa urodilo …:D

83
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: to by si teda s tym Titanicom Danielovi nalozil :))) ale ked si to da o oktavu nizsie, preco nie (su aj take covery na yt)
a aby sme boli ferovi, dajme teda Farkasovskemu nieco od Johnnyho Casha alebo Franka Sinatru :D

84
Tomáš
Reagovat

@dolores: Možná na Pala jenom zapoměl. Já když sem Kovalíčka viděl poprvé, tak mě moc nezaujal a měl sem obavy, aby to nebyl podobný týpek jako Harich nebo Mrózek, které sem fakt nemusel. Ale vyvedl mě z omylu a postupně sbírá moje sympatie. Je vidět, že je to skromný kluk a zdá se, že i dobrý zpěvák. Teď v neděli byl dokonce asi i o něco lepší než Zdeno Mucina. Ze slováků co zbyli by mi nevadil ve finále nikdo kromě Farkašovského ( musím se opakovat, jaká škoda že tam místo něj není Denis ). Nejvíc bych z nich přál postup do finále Samovi, protože mi z té pětice přijde nejvýraznější. Pak bych to viděl na boj o druhé postupové místo mezi Zdenem a Palem ( pořád sem ještě spíš pro Zdena, ale je klidně možné, že Pavol může mít větší šance v SF uspět a postoupit až do finále ). Dzudzu bych tam chtěl méně než tuto trojici, ale pořád by mi asi nevadil. Ještě by bylo zajímavé, kdyby nás produkce vypekla a kdyby se postupovalo z SF do finále bez ohledu na národnost ( to už si ale spíš nepřeju, protože jak se tak dívám na složení kluků čechů a složení kluků slováků, brát je dohromady, tak by pak možná hrozily ještě větší ztráty ).

85
bezík
Reagovat

@dolores: Farkašovský je naprosto nechutný slizounek s charismatem čerstvě vylíhlého kuřete. Doufám, že v semi vysviští, tohle bych opravdu nerad poslouchal ;-)

86
Johana
Reagovat

@bezík: pozor!…já za takto radikální názor na F dostala nadáno do homofobů :)

87
bezík
Reagovat

@Johana: Homofob fakt nejsem a Farkašovského sexuální orientaci rozhodně neřeším. Ale jestli mi chce někdo nadávat, ať si poslouží :D

88
Tomáš
Reagovat

@bezík: Já myslím, že by mohl vysvištět. Hlasy pubin narozdíl třeba od Kovalíčka nebo Dzudzy podle mě nepobere a Sleziak a Mucina jsou podle mě daleko charismatičtější a zajímavější. Jen kdyby podal opravdu hvězdný výkon a porota by ho vychválila do nebes, tak by mohl postoupit ( a ani tak to nevidím na 100 procent ). Jen aby mu pak ale nedali nějakou divokou kartu.

89
Tomáš
Reagovat

@bezík: Obviňování z homofobie je tady úplně zcestné. Třeba Jarda Smejkal je taky na kluky a v minulé řadě to byl jeden z mých největších favoritů. Orientace kohokoliv je mi absolutně ukradená. Mě by Farkašovský vadil úplně stejně i kdyby byl na holky ( což nevíme jistě, třeba je ). Mě vadí jeho celkový projev.

90
dolores
Reagovat

@Tomáš: ak by som si ja mala vybrat do finale 4 chalanov bez ohladu na narodnost, tak je to Dan, Pavol, Honza a Stepan. samozrejme v SF sa to moze este vsetko zamiesat, trebars ma neoslnia, ale zaziari Samo alebo Dzudza. toho by som urcite viac brala ako napr. Postu. Zdeno je v pohode chalan ale ma velmi nudi. a taky Patricio max. do SF, dalej uz nato nema. jedine, zeby vyuzil cas od leta az doteraz na hodiny techniky spevu, lebo hlas ma pekny a vie ho otvorit.
z dievcat Emma, Barbora (Pocahontas) , Alena a Karolina… ta ma vsak ciastocne sklamala nie spevom, ale tym ako sa nedokazala s humorom postavit k viac-menej neskodnej a vtipnej Soukupovej poznamke, cim samu seba zbytocne precenila. takze namiesto nej nasleduje teda Zuzka Vovsova.
Vrublova by musela brutalne zaziarit na javisku, aby som jej zacala fandit, ale to je mala sanca, asi taka ako keby Monika mala zacat fandit Danovi, mozno este mensia. :D

91
Tomáš
Reagovat

@dolores: U mě by to bez ohledu na národnost byla v tuto chvíli tato čtyřka – Daniel Křížka, Jan Tejkal, Samuel Sleziak a Zdeno Mucina ( paradoxně to ale přece jen jsou dva češi a dva slováci :D ). Samuel by mi ve finále dost výrazně chyběl kdyby do něj nepostoupil ( podobně jako mi tam bude chybět Denis ).

92
dolores
Reagovat

@bezík: pre mna je Farkasovsky totalne neutralny. vobec mi nevadi tak ako vam, ale ani mu nemam potrebu fandit. jeho spevacke kvality sa mi pacia, ale ak vypadne, nebudem za nim plakat. nepovazujem ho za slizkeho, skor to vyplyva ze jeho povahy a mladickej naivity, co sa hlavne ukazalo na kastingu, kde nezabudol zdoraznit, ze je sice z Bratislavy, ALE ! narodil sa v Londyne !!! (lebo podla neho je to asi vizitka atraktivity :D )

93
dolores
Reagovat

@Tomáš: tak vidis, a ja mam tam 3 cechov a 1 slovaka. ak by tu prispievala ista osoba, moja krajanka, tak by mi uz za toto vynadala. :))) ale obhajila by som sa tym, ze v minulej serii som pred vsetkymi cechmi dala prednost Itchovi ♥ :D

teraz to vnimam takto :
Dan – charizmaticky baryton
Honza – sexy energia na podiu
Pavol – romanticky rozliehajici sa hlas, ukludnujuci typ
Stepan – zive striebro s dobrym popovym spevom

a ako sol do tejto polievky mi chyba Denis a jeho zivocisne rebelantstvo :((

dievcata
Emma – krasa, neha, schopnost silno zaposobit
Barbora – etericka, krehka
Alena – nevsedna, svojrazna
Karolina – noblesa

Zuzka – sila hlasu, energia

94
Kristin
Reagovat

@Ter.: Ano, dívala jsem se na ni, není vůbec špatná,leč co je pravdou, na Emmu s barvou hlasu nemá. https://www.youtube.com/watch?v=0nv2lsP1lm8

95
Motylek
Reagovat

@dolores: Dolly…, skoro ve všem s tebou /jako vždy i dřív/ souhlasím, tak ani nemusím kolikrát nic psát…, to mám výhodu… :-D, teď jen poznámku k té Karolíně – mně na tom nic přes čáru nepřišlo, jen vyjádřila názor, a já nemám ráda typy, co se bojí říct nějaký vlastní názor a „musí“ povinně uctívat porotu aby si to s někým nerozházeli… Kór Soukupa, kterého snáším /jak jsem psala/ jenom s velkou dávnou tolerance, já jsem ho zpívat neslyšela, tak nevím, jak je na tom, ale kritizovat a vysmívat se umí – viz ta poznámka o pizze, kterou už měl dopředu připravenou asi… :-D Takže v tomto případě jsem byla při Karolíně – jen ať se nedá, né jak ta vlezdoprdelka Vrublová…
Jinak krom teda mých favoritů /Sam♥, Marie, Karolína/ se mi taky líbí ten Dan /celkově, zpěv i vizáž/ a taky mi tam přibyla Alena, která je mi hodně sympatická….
/když ty sis troufla tam dát srdíčko, tak já taky…. :-D/

96
bezík
Reagovat

@Motylek: Soukupa zpívat ? Toho asi neuslyšíš, leda že by si se s ním nějak sblížila :D Soukup je muzikant, skladatel, producent, jen ne zpěvák ! Ten si bude zpívat tak max. doma v koupelně ;-)

97
Motylek
Reagovat

@bezík: já a sblížila se Soukupem.. :-DD Ten je zamilovaný do jemu podobné Fazole… ☼

99
bezík
Reagovat

@jab: tvl no jo, na to jsem zapoměl jak na smrt :D :D To mu muselo dát ve studiu práci než sestříhal chvíle kdy se trefil do tónu :D

100
jab
Reagovat

@bezík:
No zpívá to s takovým patosem, ale to mi do toho sedí – já to zbožňuju a klátím se u toho smíchy už od chvíle, co jsem to ještě někdy na střední viděl poprvé :-D. Totální úlet v nejlepším slova smylu :-D.

101
dolores
Reagovat

@Motylek: tak v mnohom sa zhodujeme, ale neda sa vo vsetkom, to by ani nebolo dobre, ze :).. vnimam to inak, nieco u mna zaskripalo, akoby to uz nebola ta pohodova Karolina z pizzerie, asi sa uz zacala brat vazne :D a akosi som prizabudla na Marus, co ma mrzi, pretoze ma na SF este vacsie sance ako Zuzka Vovsova. horsie to uz bude s finale u nich obidvoch…
a za to srdiecko ti davam 👍;)

Soukup aj ked obcas hlesne totalnu kravinu mi pride aj tak z nich vsetkych najviac nad vecou. @jab: :DDDD to je strasna haluz, ale aspon sme zistili, ze aj Ondra bol niekedey mlady a mal vlasy :)

102
Motylek
Reagovat

@dolores: .., taky mě to s tím Soukupem překvapilo…, že aji on byl kdysi mladý.. :-D
Nad věcí asi je, …může se cítit důležitý, a to je celé…
a ted nevím co jsi mi to dala… :-D ◘

103
jab
Reagovat

@dolores:
S tou Karolínou…nezapomeň, že soutěžící byly nevyspaní, měli málo času na trénink, asi i nějaké ty nervy zapracovaly…pak i relativně klidný a vyrovnaný člověk může zareagovat podrážděněji než obvykle…nemluvě o tom, že ta reakce mohla být sestříhaná. Je sice pravda, že většina z nich podobně nezareagovala (nebo to nebylo odvysíláno), ale přesto trvám na tom, že tohle byla situace, kdy se obecně hůře kontrolují emoce…

104
J
Reagovat

@jab: V tomto s tebou suhlasim. Urcite to bolo u nej bezprostredna reakcia a tiez by ma neprekvapilo, keby to bolo zostrihane. Ale bohuzial pre mnu si ju mozu zapamatat. A tie vykony v povinnych piesnach aspon u viacerych ukazali hranice v speve.

105
Motylek
Reagovat

@dolores: aha, už to vidím, palec hore… :-) na mojem pc se mi zobrazil čtvereček….

106
Tomáš
Reagovat

Jen pro upřesnění, tuhle neděli se dozvíme jména všech semifinalistů a příští neděli 18.10. už bude Semifinále kluků? A výsledky diváckého hlasování budou vyhlašovány ještě ten samý večer nebo jak to letos bude?

107
dolores
Reagovat

@jab: urcite, unava robi svoje, .. strihane to imho nebolo, ved plynule hovorila, mozno predcasne ukoncene, pozri konspiracie by sa dali robit,.. napr. ze ten jej zostrih bol sucastou resp. pokracovanim pribehu o dievcati z pizzerie, mozno Soukupovu poznamku napisal scenarista Jan Liska :)) a to, co potom Karolina povedala sa hodilo…hlavne, treba drzat divaka v napati, ci favoritka postupi alebo vypadne :D
inak, nie som sama, aj Vladovi jej spravanie nesedelo, ako zmienil v rekape.
radsej tomu uz dam bodku, je to nepodstatne. ked ma presvedci v duete, vsetko jej odpustim. bude spievat s Pavlom, takze nato si posvietim,. ;)

motylku, aj ja vidim len tvoje stvorceky ://

108
J
Reagovat

@Tomáš: To by ma tiez zaujimalo. No v kazdom pripade, to chlapcenske semifinale budu jatka a tym padom pre mna ovela zaujimavejsie nez dievcenske. Ak to pojde podla narodnosti tak mi je ceskej strany velmi luto. Lebo Slepcik bude podla mna isty. To v slovenskej su skoro vsetci vyrovnani. V kazdom pripade to bude aspon trosicku bolestive.

109
Jai Kudo
Reagovat

@dolores: Na doplnění vaší debaty o Ondřeji Soukupovi, včera měl docela zajímavý rozhovor s Pokondry na Frekcvenci1:
http://www.frekvence1.cz/radio/zaznamy-poradu/ondrej-soukup-kvuli-superstar-me-chytil-pod-krkem-tatinek-jedne-zpevacky-19087

110
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: dik, … ma chalpec dost roboty .. a ano take ponuky sa neodmietaju :)))

a mame to cele
http://superstar.markiza.sk/aktualne/1807392_superstar-na-plazi-detailny-rozpis-dvojic-a-duetov-ktore-zazneju-v-nedelu-vecer

111
Tomáš
Reagovat

@J: Já fakt nechápu co na tom Slepčíkovi kdo vidí. Žádný zázračný talent to prostě není a z čechů sou lepší než on snad všichni kromě Stránského.

112
dolores
Reagovat

@Tomáš: tak snad si pocuval Soukupa, ze nie je to len o speve, ale o tom, kto ako dokaze zaujat :))))) a Slepcik zaujal (za vydatnej pomoci kamier) :D a este teraz so segrou zaspievaju megahit Say something,. takze postup je zaruceny :D

113
Tomáš
Reagovat

@dolores: Tak samozřejmě že to není jen o zpěvu, ale o tom zaujmout. Jenomže mě právě Slepčík zatím nezaujal. Tak je to asi můj problém no.

114
Monika
Reagovat

Uz mi docela ta Slepcikomanie zacina lezt krkem :-))) Na oficialnim FB Superstar drtiva vetsina prispevku se tyka Dalibora a ted je jeste daji dohromady v duetech a jako tresnicku budou zpivat tak efektivni song na poslech, ta tlacenka je cim dal vic okatejsi….

115
J
Reagovat

@Tomáš: Este sa bojim toho, ze v SF by mohol zaujat aj Stepan Urban. Spievat urcite vie a navyse je taky happy a sympaticky. A potom by mi bolo luto, ze napostupil Dan Krizka. Sakra, bolo by dobre sa spytat J.L. ako to bude v semifinale. Ci postupuje 4 s najvacsim poctom hlasov. Alebo 2 z CZ a 2 z SK. Inak bavili sme sa tu o Emme akoby zvladla rockove kolo. Otazka vsak je akoby to zvladol maly Slepcik (ten hlasok je na rockove piesne prilis tenky). Chlapec ako taky mi nevadi. Docela ho chapem, ze sa chce presadit. Ale ten medialny cirkus okolo neho, na ktory doplati mnoho ovela lepsich spevakov mi pije krv. Ja ho proste ako superstar nedokazem vidiet.

116
Monika
Reagovat

@J: Bojis? :-)))) Ja ho v SF chci, muj cerny kun souteze, ale zacinam se o nej hodne bat, ten duet co ma je prisernej, odpornej song, vubec se k nemu nehodi a jeste v ukazce Habera rikal..ty nevis co s rukama, nohama..to mohl rikat prave jemu, docela by to sedelo…

117
J
Reagovat

@Monika: Podla mna postupi. Spievat vie, sympaticky, happy a navyse sa mi na neho dobre diva. Ja by som ho do finale chcela. Za cesku stranu nechcem najma maleho Slepcika. U mna je idealna 4: Urban, Krizka, Sleziak a Kovalicek. U dievcat: Shirmanova, Vrublova, Drobna a Hazuchova. Myslim si, ze Slepcik je tutovo isty, este nam tam divaci posunu aj jeho sestru, ktora bude pravdepodobne prva, co poleti z finalovych kol. Jednoducho vo finale si ti ludia budu musiet vybrat medzi Daliborkom a jeho sestrou.

118
Tomáš
Reagovat

@J: Taky si myslím, že Štěpán má docela slušnou šanci postoupit do finále ( i když já mám raději Křížku a Tejkala a asi bych bral do finále víc i Patricia ). To by skutečně bylo dobré se zeptat J.L. jak to tedy s těmi postupy do finále vlastně bude, jestli podle národnosti nebo ne. Už by to měl konečně někdo objasnit. Já si myslím, že jestli bude Slepčík ve finále, tak ho budou tlačit dál a produkce mu půjde s výběrem písní na ruku. To znamená, v rockovém kole mu dají něco jako Bohemian Rhapsody ( vždyť Queen jsou přece rock :D ) a on zase zazáří. Obávám se, že se ho asi nezbavíme dokud to produkce nebude sama chtít.

119
J
Reagovat

Slepcik mal podla mna pockat. Aj ked sa mi to nepaci, on bude tak v SF, ako aj postupi z SF do finalovych kol a na jeho ukor vypadnu ini.
Slepcika by som aj ked ma 15 rokov, vyzera na takych 13 videla skor v takej relacii, ktora bezi v Rumunsku NEXT STAR. Tu su 2 ukazky, co mna zaujali.

https://www.youtube.com/watch?v=RaEg4KVz2sE

https://www.youtube.com/watch?v=-sr-7n87cDk

122
Monika
Reagovat

A vrcholem vseho je u toho duetu komentar..Co říkáte, nezní to mnohem lépe než originál?..tohle vypusti oficialni FB stranka superstar, docela by me zajimal admin :-))) nicmene uz se zacina cim dal vic lidi bourit proti te tlacence a ty negativni komenty takove nehorazne tlacenky stale sili..tohle se Liskovi a spol. totalne nepovedlo

123
J
Reagovat

@Monika: A minuly rok v HLASE, keby Lola Hruzova nebola tak kontroverzna a tak jasna favoritka, tak by snad pretlacili Blanku a Martina bohvie kde. Presne to mi to pripomina. Chalan za to ani nemoze. Ale ta tlacenka ho ludom moze znechutit. A Sabinka sa tiez na tom vozi. Ti ludia z Novy a Markizy by mali zvolnit, lebo je to uz do oci bijuce. Keby sa o Daliborovi mohlo povedat, ze ma spevacke kvality, ale nie je dokonaly. Ludia to vedia. Nielen my tu.
Monika vies si predstavit, co moze nastat, keby zacal mutovat?

124
Jana
Reagovat

Asi jsem jedina, ale me ti sourozenci fakt zaujali, dokonce opravdu zpevem a to oba, koukam pozorne a cely dil jsem videla dvakrat, nektera mista i trikrat, a Slepcik, Krizka, Sleziak a Kovalicik jsou jedini, ktere si pamatuju a kteri me zaujali. Z holek Sabina Slepcikova, pak Marie Tomanova, Viky a Emma, i kdyz ty dve posledni budou dost bojovat s rozsahem. A strasne me mrzi, ze se nekam ztratila Renata Holikova, kasting super a pak ani zminka.

Přidat komentář