Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015, 3. casting: Porotu okouzlil český Daniel Seavey

14. Září 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11194 w=615]

Castingy SuperStar jsou v plném proudu, alespoň tedy na obrazovkách Novy a Markízy (jelikož v reálu proběhly už v červnu), a včera večer jsme mohli vidět již třetí sestřih nadějných zpěváků. U toho samozřejmě nemohou chybět ani DJ Vlado a Scalex, kteří nebohé soutěžící opět podrobili ostří své klávesnice. Jaký byl třetí castingový díl očima nerozlučné rekapistické dvojice?

Veronika Danišová

zpívala: Etta James – At Last

DJ Vlado: Veroničin problém přesně pojmenoval Ondřej Soukup a nemám k tomu co dodat. Ačkoliv je její zpěv je technicky kvalitní a barvu hlasu má příjemnou, tak z něj nic nevyzařuje a člověk na něj okamžitě po dozpívání zapomene. Veronika navíc ani nepředstavuje onen pověstný „whole package“, což je další věc, ve které měl Soukup pravdu. Postup z castingu byl zasloužený, avšak na nijak dlouhou cestu soutěží jí nevěštím.

Scalex: Jazzové cítění má Veronika velmi slušné, s hlasem pracuje dobře, ale schází jí – jestli můžu v SuperStar použít konkurenční termín – onen pověstný X Faktor. Něco, co by z ní dělalo alespoň trochu hvězdu. Schopná akademická zpěvačka, která se na pěveckém poli jistě dobře uplatní, ale nepřijde mi, že by patřila do té části šoubyzu, do které mají obvykle účastníci SuperStar namířeno.

Alena Shirmanová

zpívala: The Cranberries – Zombie a Sam Smith – Stay With Me

DJ Vlado: Přesný opak předchozí zpěvačky. Alena není technicky dokonalou zpěvačkou, ale z jejího zpěvu vyzařuje něco velmi zvláštního. Její hlas je velmi specifický a okamžitě rozpoznatelný, což je ta největší deviza, jakou zpěvák může vlastnit. Alenka musí zapracovat akorát na hlasitosti, aby dokázala překřičet kytaru, jinak ji považuju za nejzajímavější zpěvačku, která se v tomto díle objevila. Jak jsem psal minule, letos se v soutěži objevilo hned několik quirky zpěvaček, z nichž byla jednoznačně nejlepší Emma Drobná, ovšem i Alena má šanci promluvit do pořadí.

Scalex: Aljona jistě zaujme původem i stylizací, její Cranberries ovšem byli příliš kopírka a nemyslím si, že tato písnička je vhodná pro jakýkoli pěvecký casting a zpěvačky by se raději měly předvádět na něčem méně výjimečném. Barva Aljonina hlasu je krásně sametová a hladivá, v drsnějších pasážích ale nepřirozená. Z celkově slabého třetího dílu SuperStar byla tato slečna rozhodně to nejlepší a velmi by mě zajímalo zdůvodnění Marty Jandové, proč ji nedala ano. Bohužel, důvod jsme neslyšeli, což je škoda – porota by si vždy měla svůj názor pořádně obhájit, zvlášť ve chvíli, kdy se plně neshodne.

Lucia Adamovičová

zpívala: Jessie J – Domino

DJ Vlado: Lucii si můžeme pamatovat z minulé řady SuperStar, ve které skončila těsně před branami semifinále a to především proto, že ve hře byla typově hodně podobná, ale o něco málo výraznější slovenská kráska Tereza Mandzáková. Musím však říct, že před dvěma a půl rokem se mi Lucia líbila o trochu víc. Volba Jessie J nebyla úplně nejštastnější, protože v ní Lucia tak úplně neprodala svou největší devizu – fantastickou barvu hlasu. Natasha Bedingfield byla předloni rozhodně lepší volbou. Každopádně díky barvě hlasu řadím Lucii do své Top 3 tohoto dílu i tentokrát a přál bych jí, aby to semifinále tentokrát vyšlo, i když těch příjemných sameťáčků je ve hře hodně i tentokrát.

Scalex: Poté, co jsem si poslechl záznamy z její první účasti v SuperStar, musím konstatovat, že pokrok se nekonal. Bylo to příjemné, Lucia má sympatický projev, ale její zpěv byl tentokrát velmi opatrný, plochý a nevýrazný. Postup do další části soutěže si zaslouží, ale měla by předvést něco dechberoucího, chce-li se dostat mezi finalisty.

Natália Žuffová

zpívala: Adele – Make You Feel My Love

DJ Vlado: A hned vzápětí přišel další příjemný sameťáček, i když ten byl u Natálie ve velké míře podpořen aktuální indispozicí. Vlivem nemoci působil celý výkon poněkud nejistě a roztřeseně, ale na druhou stranu se Natálii povedlo dodat potřebnou emoci. Jsem na ní zvědavý, jak bude zpívat, až bude zdravá.

Scalex: Když máte dobrý hlas, tak ho máte, i když ho nemáte. Natália sice přišla před porotu nakřáplá a odcházela ještě nakřáplejší, ale před porotou ze sebe dala maximum. A i přes jasnou indispozici to znělo velmi zajímavě. U nemocných zpěváků bohužel občas nemoc přidá i do hlasu i charakteristiky, které tam ve zdravém stavu nejsou. Proto jsem rád, že Natálii porota poslala dál, protože tento hlas bych rád prozkoumal detailněji. Vypadá totiž velmi slibně.

Pavol Kovaliček

zpíval: Green Day – 21 Guns

DJ Vlado: Konečně postoupil i nějaký kluk. Paľa jsme vám už nabízeli v poutáku, kde jsem vznesl otázku, zda z tohoto sportovce a folklórního muzikanta bude nový dívčí idol. Jinak Paľo má příjemnou barvu hlasu, která místy zní lehce britsky, a zpívá taky dobře. V podstatě mi na něm nic nevadí, na druhou stranu mě ale vyloženě na zadek neposadil, podobných kluků už jsme v tomto i minulých ročnících viděli vícero. Každopádně Paľo má coby velmi dobře zpívající fešák s pěknou barvou hlasu slušnou šanci minimálně na semifinále.

Scalex: Výborná barva hlasu, sympatický klidný projev (já mám holt raději klidnou sílu než trhlé rebely), příjemný úsměv. Mohl by to být černý kůň soutěže, zatím trochu nenápadný, ale cílevědomý a stále se zlepšující. Dobrých zpívajících kluků není nikdy dost a i když já se těším trochu víc na “rockovější” rockery, tak tento výkon mě rozhodně bavil a  potěšil.

Milan Cyrus

zpíval: Ben E King – Stand By Me

Scalex: Milan sice nepostoupil, ale vyjádřit se k němu musím, protože i v komentářích hodně čtu, že postoupit měl. Za mě tedy ani omylem. Jeho hlasový projev je slizký. Pozor – to nijak nesouvisí s Milanem jako s osobností, tedy netvrdím o něm, že je slizoun, naopak, působil docela sympaticky. Jen má takový pěvecký projev. Profesionální vyzpívanost ze zpěváka, co pěje na akcích pro všechny věkové kategorie a musí zpívat způsobem “neurazí nenadchne”. Zpěv byl naprosto plochý, bez dynamických výkyvů na jakoukoli stranu, prodloužené souhlásky (ano, souhlásky, nespletl jsem se) zní velmi staře a troufnul bych si Milanovi doporučit – pokud by ho takový žánr oslovil – věnovat se starému jazzu. Něco jako Ondřej Havelka, Melody Makers, zkrátka imitace toho, jak se hrálo a zpívalo ve 20-40 letech minulého století. Tehdy totiž oblíbená pěvecká technika vycházela ze stejného základu, jakým zpívá Milan. Ve všem ostatním by to bylo ke škodě, ale kdyby Milan – tak jak zpíval u castingu – zazpíval “Jen pro ten dnešní den”, byla by to pecka. Ne pro SuperStar, ale podstatnější je, že by Milan měl škatulku, ve které by mohl vyniknout.

DJ Vlado: Tady bych možná trochu Scalexovi oponoval, já bych Milana do dalšího kola pustil, i když je jeho zpěv poněkud staromódní a plesový. Přece jen SuperStar je multižánrová soutěž a místo by v ní měli mít zpěváci různých žánru (možná s výjimkou operních a folklórních zpěváků, kteří se hodí spíše do Talentu). Například před šesti lety byl v SuperStar jeden hoch, kterého porota pro jeho staromódnost málem nepustila z castingu…a ten kluk se jmenoval Martin Chodúr a celou soutěž vyhrál. Sice to není úplně padnoucí srovnání, jelikož Milan nemá tak velký hlas jako Chodúr, ale když Habera pořád srovnává s mou bohyní, můžu srovnávat i já.

Daniela Peštová

zpívala: Whitney Houston – I Have Nothing

DJ Vlado: Jmenovkyně Haberovy polovičky je velmi sympatická (i když osobně moc u holek nemusím krátké vlasy a musím znovu opakovat repliku Dany Medřické z Takové normální rodinky, že „vlasy jsou ozdoba ženy“), ale její zpěv byla čistokrevná dětská besídka. Hodně mi vadilo školácké frázování a absence dynamiky, přičemž barva hlasu rovněž není výjimečná. Celý výkon působil ploše jako Letiště Václava Havla. Myslím, že pokud se Daniela dostane do semifinále, tak to bude především kvůli jejímu mládí (i když jsme tu už v minulosti měli i mnohem lepší patnáctky) a v neposlední řadě i kvůli jménu.

Scalex: Tohle byl bohužel velmi opatrný a dosti nudný sólový zpěv školní sboristky. Nechci Daniele moc nakládat, protože si to nezaslouží – je mladá a na začátku cesty – ale tohle nemělo ani projít skrz předporotu, natož postoupit do dalšího kola. Na mysl mi tane stará reklama, v níž snaživý chlapeček říká mamince “Musím se ještě hodně učit. Hooooooodně učit.” A to je případ Daniely.

Barbara Valášková

zpívala: Amy Winehouse – Valerie a OneRepublic – Love Runs Out

DJ Vlado: Zase jedna zpěvačka, která si snaží hrát na Amy. Barbora zpívá natolik nepřirozeně a snaží se o hlasovou „knedlíkovitost“, až mě z ní rozbolelo v krku. Za mě zbytečný postup a stejně tak zbytečný byl humbuk kolem údajného konfliktu její mámy s Haberou, ke kterému ve skutečnosti nedošlo (od paní Valáškové jsem čekal mnohem víc „hujerbusácké“ chování).

Scalex: Barbara má jednu špatnou vlastnost: výborný sluch. Zní vám to jako protimluv? Ne, není to protimluv. A souvisí to možná i s tou čínštinou, kterou studuje. Jak Barbara sama poznamenala, čínština je jazyk založený na tónech. Tytéž hlásky můžete vyslovit několika různými způsoby a pokaždé to bude znamenat něco jiného. Pro cizince, který se čínštinu učí, je tedy naprosto nezbytné perfektně odposlouchávat tón řeči a dokonale ho napodobit. Jenže to Barbara dělá i u zpěvu. Její castingové skladby nebyly zpěv, ale imitace. Neslyšeli jsme Barbaru, ale dobře odposlouchanou Amy. Místy navíc trochu troubivou v samohláskách. Ve velký úspěch v soutěži moc nevěřím.

Marie Tomanová

zpívala: Emiliana Torrini – Jungle Drum

DJ Vlado: Tak už je mi jasné, koho Habera myslel tím „Šepsem v sukních“. Maruška je výborný týpek, má charisma a jde z ní příjemná a svěží energie, navíc je to velmi dobrá muzikantka, bohužel to podstatné u ní schází – rozpoznatelná barva hlasu (v tom souhlasím s dámami v porotě). Avšak SuperStar je o komplexním balíčku, pročež se s Maruškou uvidíme i v SuperVýběru. Těžko říct, jestli to bude stačit na semifinále, každopádně Maruška představuje svěží vítr, který soutěž zpestřuje.

Scalex: Jak jsem psal už mnohokrát dříve, nemám rád vizuální okázalé rebelství. Dredy, piercing, tetování a prohlášení typu “jsem šílenec, to ke mně prostě patří”. Hlavně proto, že takoví lidé jsou většinou veskrze nudní a nezajímaví a myslí si, že to těmi zjevovými extrémy nějak zakryjí. No ale pak existuje úzká skupinka lidí, kteří podobné projevy mají, ale jsou v nich přitom opravdoví. To je případ Marie. Velmi charismatická usměvavá trhlá bytost, která prostě se srdcem na dlani poskakuje životem. Muziku miluje, je velmi velmi muzikální a kdyby jí ta svině macecha příroda nadělila unikátnější barvu hlasu, asi už bych šel do sázkové kanceláře sázet na účast v Top 3. Jenže ona tu unikátní barvu nemá, takže nezbývá, než počkat, co ten zbytek Mariiny osobnosti udělá s diváky. Zda si je získá nebo ne. Mě to oslovilo.

Apple Huyen Trang

zpívala: Alicia Keys – Girl On Fire

DJ Vlado: Exotická Apple byla ukázkou toho, jak zpěvačka může přecenit svoje síly. Refrény této písně vyloženě odkřičela, až to chvílemi znělo, jako kdyby ji přepadli skinheadi a ona hlasitě volala o pomoc. Na rozdíl od poroty si navíc nemyslím, že by Apple měla nějak zvlášť silný hlas. Její exotičnost jí umožní přežít první kola SuperVýběru, na semifinále bych to však rozhodně neviděl.

Scalex: Zdá se, že exotický původ pomáhá letos projít i soutěžícím, kteří by jindy z castingů nepostoupili. Z Apple jsem si na zadek nesedl, její hlas je možná silný, ale práce s dynamikou je tu chabá. Je rozdíl mezi hlasitým zpěvem a řevem. V další části soutěže se ukáže, zda se v Apple skrývají nějaká slibná jadérka, ale na základě castingu bych si tohle ovoce nekoupil.

Kidd Koulák

zpíval: Alice In Chains – Down In A Hole

DJ Vlado: No konečně nějaký pořádný rocker (nepočítáme-li opilého metalistu z prvního dílu). Kidd mě zaujal především svým seattleským akcentem, který jeho zpěvu dodal zvláštní naléhavost. Bohužel podle utopení v sestřihu se dá očekávat, že Kidd se příliš daleko nedostane. Letos se vůbec produkce nějak snaží eliminovat rockery, jak minule Dominika Húšťavová, tak teď Kidd byli zařazeni pouze do sestřihu, což je spoiler, že do semifinále bohužel neprojdou.

Scalex: Ha, máme tu příslib rockera! Trochu grunge hlas vyloženě trčel z toho rychlého sestřihu, v němž jsme viděli pětici postupujících. Doufám, že se tentokrát DJ Vlado mýlí a že přítomnost Kidda v rychlém sestřihu neznamená, že v další části vypadne. Vždyť i v minulých sezónách se občas stalo, že někoho dali v castinzích do krátké ukázky, protože větší prostor pak získal díky nějakému brilantnímu výkonu v Divadle.

Dominika Oláhová

zpívala: John Legend – All of Me

Scalex: Minule se porota nesmyslně oháněla Monikou Bagárovou, tentokrát to ale myslím bylo docela na místě. Dominika Moniku lehce připomíná, i když v Monice bylo méně dětskosti a více něžnosti, zatímco Dominika je ještě trochu dětská. Předvedla ale emotivní zpěv a úplně marné to nebylo. Je ovšem otázkou, zda to strhne davy hlasujících.

DJ Vlado: Tak bohužel ani tady mi srovnání s mou bohyní nesedí, i když to není tak mimózní srovnání jako u Claudie Kudrikové z minula. Dominika má sice jemný a příjemný hlas, ale Moničinu éterickou sametovost tam nemá. Souhlasím i se Scalexem v tom, že Dominika je zpěvácky ještě dítě.

Vojtěch Švanda

zpíval: Marek Ztracený – Sex s ex a Ed Sheeran – I See Fire

DJ Vlado: Zatímco Kidda bych si rozhodně poslechl víc, tak Vojtěcha bych tak dlouho slyšet nemusel. Jeho zpěv byl v obou písních těžce afektovaný, navíc jeho vysmátost působila, jako by zrovna utekl z léčení docentu Chocholouškovi. Brána semifinále zůstane pro tohoto poloexota uzavřená.

Scalex: V češtině neposlouchatelné. Výrazně mečivé á. Snažil jsem se najít nějaké lepší přirovnání, ale nic lepšího než “zní to jak teplý Klus” mě nenapadlo. V angličtině zní Vojtěch lépe, hlavně když se do toho více opře a přitvrdí, ale s tím širokým á by rozhodně měl něco dělat, chce-li se dostat alespoň do semifinále.

Simona Groschmidtová

zpívala: Adele – Rolling In The Deep

DJ Vlado: Pokud se operní zpěvačka nejmenuje Patrícia Janečková, tak by rozhodně neměla fušovat do pop music. Simonina Adele byla natolik prožraná operními zlozvyky, že se mi z toho místy kroutily uši, až jsem vypadal jako elf. Za sebe bych ji z castingu nepustil, avšak myslím, že na semifinále má zcela minimální šanci.

Scalex: Ne ne. Omyl poroty. Simona by se měla držet svého operního kopyta. Na operu jsem sice hluchý a nedovedu posoudit, jak dobrá v tomto oboru je, ale její výlet do oblasti poprocku se nepovedl. Barva slušná, hlas pevný a jistý, ale věcí, které se Simona naučila v rámci operních pěveckých technik, se prostě úplně zbavit nedokáže a působí to rušivě.

Sabina Slepčíková

zpívala: Mariah Carey – Hero

DJ Vlado: Sourozeneckou dvojici už jsme měli v první české SuperStar, konkrétně Radku a Tomáše Poduškovy, kteří se společně dostali až do semifinále. Čeká Slepčíkovce stejný osud, nebo budou ještě úspěšnější? Sabina je celkem vyzrálá zpěvačka s příjemnou barvou hlasu a v jejím zpěvu neslyším ani nějaké velké chyby. Na druhou stranu mám pocit, že podobných zpěvaček už jsem v životě slyšel milióny. Kdyby Sabina soutěžila samostatně, velkou šanci bych jí nedával, avšak sourozenecké pouto jí určité šance dává.

Scalex: Myslím, že Sabina prošla více díky zajímavému sourozeneckému příběhu než díky zpěvu. Špatná rozhodně není, zpívá čistě, slušně, něžně, barva je ale jalová a z jejího zpěvu mám takový ten pocit, jako když anonymní zpěvačka zpívá někde na vernisáži, pak všichni ze slušnosti zatleskají a za pět minut už nevědí, že se tam vůbec zpívalo. Sabina na mě nepůsobí jako někdo, koho by si lidé pamatovali a za koho by byli ochotni bojovat (tedy poslat aspoň jednu esemesku).

Dalibor Slepčík

zpíval: Queen – Bohemian Rhapsody

DJ Vlado: Tady mám jeden docela zásadní problém. Dalibor je bezpochyby talentovaný kluk, ale jeho hlas je ještě absolutně dětský a nevyzrálý. Okamžitě mi na mysl přišel finalista letošního American Idolu Daniel Seavey, který měl stejný problém a hlas jej většinu soutěže absolutně neposlouchal. A obávám se, že něco podobného čeká i Dalibora. Nadšení poroty pro Daliborovo podání nejslavnější queenovky absolutně nesdílím, protože ty nejvyšší tóny byly značně problematické. Myslím, že v tomto případě měli zvážit hlavně Daliborovi rodiče, zda svého syna pustit do SuperStar takhle brzy a vyvarovat ho nepříjemného držkopádu, který Daliborovi kvůli jeho nevyzrálému hlasu neodvratně hrozí. Dá se očekávat, že Dalibora budou milovat nejen malé holčičky, ale i jejich maminky a babičky, které mu i přes nevyrovnané výkony zajistí dlouhý postup. Docela se však obávám, že pro ostatní diváky se Dalibor stane otloukánkem. Škoda, že trochu víc soudnosti nemá i porota, aby Daliborovi řekla, že by měl přijít až do dalšího ročníku, až bude mít plnohodnotný dospělácký hlas. V této fázi to na vítězství rozhodně nevidím.

Scalex: Asi takhle – na to, jak těžká písnička to je, to dal David slušně. Já nemám moc rád, když neumětelové przní legendární fláky skvělých zpěváků, ale tady, jakkoli to bylo dětsky neumělé, jsem ten pocit prznění neměl. Na Freddieho to zdaleka nemělo, přes to nejede vlak, ale z nějakého záhadného důvodu mě to ani neurazilo. Otázka je, co dál. Bude mít David co předvést v dalších kolech? Neprojeví se ještě výrazněji jeho dětská barva hlasu? Nezačne mutovat uprostřed soutěže? A nesemele ho ten televizní šoubyznys? Chápu, že z hlediska dramaturgie je postup sourozenců zajímavá věc. Jen nevím, jestli si tu produkce nevytváří zajímavou věc na úkor života a soukromí hodně mladého člověka.

Top 3 exotů podle DJ Vlada:

1. Martin Zinek alias „Ovečkinův dvojník“
2. Ján Fráštacký alias „Ján Farel“
3. Michal Tvrdý, mistr světa v autocenzuře

Top 4 exotů podle Scalexe:

Martin Zinek (za hopsání)
Adam Fadrný (protože když Fadrný, tak jedině Štěpán)
Ján Fraštacký (za namyšlenost a mečení)
Petra Pohanková (za verše typu “jmenuji se Standa a je se mnou sranda”)

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Alena Shirmanová
2. Kidd Koulák
3. Lucia Adamovičová

Top 3 (+1) nejlepších podle Scalexe:

1. Aljona Shirmanova
2. Kidd Koulák
3. Pavol Kovalíček a Natália Žuffová

Hodnocení 3. dílu podle DJ Vlada:

S politováním musím konstatovat, že tohle byl zatím nejslabší díl letošní SuperStar co se talentů týče. Většinou jsme viděli soutěžící ze zóny šedého průměru, což bývá vždycky to nejhorší. Za co ale musím pochválit štáb, je fakt, že tentokrát byly medailonky soutěžících alespoň prostříhané s jejich nástupem před porotu, takže se daly celkem přežít. U poroty je to neměnný stav, jen by to chtělo více vzájemné interakce a možná i případných hádek. Příští týden nás čeká čtvrtý díl, ve kterém by se podle upoutávky na konci tohoto dílu měl objevit i zpěvák, který mě zaujal svými covery na Youtube a o kterém si myslím, že by mohl být dokonce největším favoritem mezi kluky. Pokud jste zvědaví, kdo to bude, nezbývá vám, než si počkat do příště.

Hodnocení 3. dílu podle Scalexe:

Nemám moc, co bych k Vladovi dodal. Souhlasím, naprosto průměrný díl, ve kterém i ti nejlepší byli jen lehce nadprůměrní. Lepší a svižnější střih medailonků musím také pochválit. Minule jsem ho kritizoval, ale dnes mi to přišlo dobré a nijak nerušivé. Celkově musím říci, že štáb odvádí dobrou práci a že mě to, jak je pořad vystavěný, baví, i když se nekonalo zrovna velké množství skutečně talentovaných soutěžících.

Co mě zklamalo a s čím se bohužel až do živáků nedá nic nadělat, je sílící pocit, že duo Marta&Klára silně připomíná duo Marta&Dara z Hlasu. Jedna čeká na vyjádření druhé, navzájem se ovlivňují, ale takovým nějakým ne moc zábavným způsobem. Doufám, že u těch částí pořadu, které se teprve budou natáčet, si to dramaturg trochu ohlídá a vykřeše z poroty něco lepšího – členové na to podle mě mají.

Taky mi v některých případech dost schází to, aby porota svůj názor vysvětlila a obhájila. Ne vždy. Ale jak jsem zmínil výše, u té Aljony mi to nevysvětlené Martino NE přišlo jako něco, co si vysvětlení zasloužilo. Ale je mi jasné, že u hotového natočeného materiálu se to vykouzlit nedá. Možná je to ale tip na krátké video pro ofiko web.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 111
1
Luke
Reagovat

Letos se mě stalo poprvé, že nemám doposud žádného zpěváka, z kterého bych byl odvařenej jako např. z minulých superstar – Monika Bagárová nebo Veronika Stýblová…Vždycky na castingu mě fakt někdo zaujal a fandil sem mu/jí celou dobu…
V letošní řadě je stejně tolik zpěváku na jednobrdo, že to má cenu si ani teďka vybírat nějakého favorita, když stejně většina vypadne do semifinále…takže lepší počkat až se to vyvrbí později, kdy budou zpívat delší pasáže písníček…Fakt někdo zpívá a za deset minut nevím, kdo už tam byl…žádný jména si nepamatuju…to není normální…akorát jedno jméno si pamatuju a to byla Emma, která ušla, jinak nic….

2
nofux
Reagovat

Tak s názorem na Dalibora nesouhlasím, podle mě je mnohem lepší než Daniel a ty výšky mi právě přišly úplně v pohodě – jedinej problém byl, že na konci přešel do úplně jiné tóniny. Ale těžko soudit z jednoho vystoupení, uvidíme co předvede dál.
Jinak sledovanost opět stoupla, což je asi dobré znamení.

3
Jan Liška
Reagovat

Máš tam chybu, Vlado. Simona Groschmidtová, ne Sára :D

4
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: OK, díky, už je to opraveno :-)

5
dorka
Reagovat

Já si tentokrát pamatuju jenom Haberu se Soukupem a Pycem a jejich Trololo a Banana :-D . Skvěle pobavili, bohužel jako jediní.

6
yeey
Reagovat

Vcera tam bylo dost celkem zajimavych lidi, bohuzel zpev jakozto nejdulezitejsi atribut zpevaka (jak prekvapive) to u spousty z nich proste totalne srazi… Zajimat me dal budou Alena, Maruska, Apple a snad i Sabina… Veroniky, ktera sla jako prvni, je mi lito, protoze je krome skveleho hlasu jako osobnost opravdu nevyrazna a nezapamatovatelna… z kluku me opet na zadek nikdo neposadil… nejvic vycnival asi Palo, ale co se tyka zpevu, neoznacil bych to za nic vic nez jen prijemne vystoupeni, jeho hlas me prilis nezaujal, nicmene pusobivy exterier mu to asi zachrani :-) divil bych se, kdyby do semifinale neprolezl… u Dalibora tu nebudu opakovat, co uz tu vsichni rekli, je tam kazdopadne prostor pro vyvoj – behem SuperStar chlapec dost mozna zacne mutovat, tak uvidime jakou husinu bude mit Habera potom…

7
Scalex
Reagovat

Moje část rekapu doplněna.

8
evilmind
Reagovat

Zajímalo by mě, jestli si porota uvědomuje, že sice mají možná pravdu s tím, že Milan by se hodil leda tak na TV Šlágr (i když by bylo zajímavé sledovat, jestli by mu řekli totéž, kdyby si nepřečetli čím se živí) – nicméně jejich cílená snaha najít především „dobrý typ“ vede jen k tomu, že po x týdnech snažení vygenerují zpěváka, co se hodí leda tak na TV Nova. A nemyslím to jako kompliment.

9
Tomáš
Reagovat

Tohle byl opravdu nejslabší díl. Nejvíc mě šokovala předpojatost poroty u Adama Fadrného. No dobře, tak řekl že chce být legenda, ale proč se v tom Soukup musel tak pitvat? Jak mu mohl Habera po dvou nebo třech vteřinách říct, že nepostupuje? I kdyby tam pár falešných tónů bylo, tak zcela určitě už nechali postoupit daleko horší. Pro mě jsou Queeni taky idolové, ale myslím, že Habera to přeháněl. Adam je majitelem hlasu, měli ho nechat zazpívat i něco jiného. V tomto případě sem si stoprocentně jistý, že porota byla rozhodnutá ho vyhodit ještě před tím než vůbec začal zpívat. Asi to bylo nařízené od produkce, aby to zahráli do takové situace, která z něj udělá exota. Oni to potřebují ke sledovanosti, nebylo to od nich hezké. Naopak ten týpek z Šlágr TV nepostoupil právem, ne že by byl špatný, ale svým pěveckým projevem se do SuperStar vůbec nehodil. Ale aspoň sme měli možnost si ho pořádně poslechnout a ujistit se o tom. Adama ani pořádně zazpívat nenechali a přitom podle zpěvu předtím na chodbě špatně nezněl.

10
Monika
Reagovat

Milan udelal velkou chybu, ze to takhle na sebe napraskal, vsak na svatbach hraje kdekdo (vcetne Petra Sevcika), a jeste vetsi chybou byl jeho odev. ten zlutej motylek a vyrazne zlute knofliky fakt ne, kdyby si vzal normalne dziny a triko, verim, ze postoupi. No a nejake samohlasky nebo co, to pozna tak akorat Scalex a par dalsich lidi, ale vetsinovy divak – lajk jako ja vubec netusi o cem je rec. Pro me byl Milan jeden z nej kluku v letosni rade a hodne me mrzi, ze nedostal prostor do SF, at divaci rozhodnou jestli patri do Slagru nebo na podia popu. Mimochodem ze stejne nesmyslneho duvodu mel potom skoncit v castingu Chodur. tenhle prestarlej nudnej patron s „hity“ ze sedmdesatek jinam nez na Slagr nepatri.

11
Tomáš
Reagovat

Pokud jde o ty co postoupili – dobrý může být Kidd Koulák, ale měli mu dát v sestřihu víc prostoru. Rozhodně asi byl jeden z nejlepších. Mě se narozdíl od zdejších rekapistů docela líbil i Vojta Švanda – Marka Ztraceného nemám rád, ale v té anglické písni se do toho opřel a bylo to super. Ukázal jak se má bojovat když je porota na vážkách a tím si vybojoval postup. Navíc je to vcelku sympatický týpek, uvidíme kam dojde nebo nedojde. Pavol Kovaliček taky zpíval dobře, i když na mě bude možná trochu moc ´´šamponovitý ´´. Navíc to bylo jen dobré, chtělo by aby ještě v dalších kolech víc překvapil. Třeba překvapí, třeba ne. Z holek si pamatuju jen Marii Tomanovou, ostatní mi splývají jedna v druhou a zapomínám je okamžitě, takže je ani hodnotit nebudu, žádná se mi nelíbila. I Marii si pamatuju spíš kvůli vzhledu než kvůli zpěvu. Musím souhlasit se Scalexem ohledně barvy jejího hlasu. Každopádně ale něco v ní je, může být zajímavější než letošní povinné četby Drobná a Vrublová. Že bych si z ní ale sedal na zadek to taky ne, nějak víc jí fandit zcela jistě nebudu. Tak daleko jako Šeps nedojde ani omylem – spíš je pravděpodobnější že neprojde ani do Semifinále. Mám pocit, že už mě v SuperStar asi nikdy žádná holka ničím nezaujme. Mě prostě nebaví, vyházel bych je skoro všechny… A nakonec sourozenci Slepčíkovi – slečna další tuctová, absolutně nezajímavá a zaměnitelná zpěvačka jakou si už po jedné vteřině nevybavím a absolutně mě nebere. Dalibor není šálkem mého čaje, jeho projev je na mě ještě až příliš dětský a nevyzrálý. Já bych ho dál neposlal. Celkově hodně slabý díl, zatím nejslabší. Děsím se toho, že nás čekají ještě dva castingy, když už teď se pomalu vaří jenom z vody.

12
Tomáš
Reagovat

@Monika: Hele já tomu rozumím proč nepostoupil, i když je pravda že třeba ve srovnání s tou ultrazbytečnou Peštovou a dalšími fakt postoupit mohl. Třeba by fakt byl dobrej….já bych Chodúra z castingu tenkrát vyhodil, aspoň by pak tu řadu SuperStar vyhrál Šmajda. :) Tady je problém, že se na každého měří jiným metrem. Jeden postoupí, druhého vyhodí…a vždycky si to ti odborníci dokážou nějak zdůvodnit.

13
Jai Kudo
Reagovat

Jen taková úvaha v souvislosti s tím klukem, co zpíval Queen. Když tak sleduji ty 15-16 leté děti na těch castinzích, a je jich myslím čím dál víc!, většinou s naprosto nekritickými rodiči nebo přáteli říkám si, jestli by pro ně nebylo lepší, kdyby počkali ještě min. 2 roky a pak, možná……. Ty děcka nejsou připraveny ani pěvecky, ani umělecky ani osobnostně na to, co je čeká , i když náhodou postoupí. V tomhle věku prostě ani fyziologicky nemůžou splňovat požadavky na SS. Chápu, že ta věková hranice je tak nějak daná, ale tíha rozhodnutí podle mě záleží hlavně na nich a na rodičích. A měli by mít aspoň trochu soudnosti. Viděl bych tu hranici tak na 17-18 letech. Tam už se zejména u holek profilují určité základy jejich osobnosti.

14
Prochor
Reagovat

12 – Cítil jsem v Chodúrově řadě něco podobného.
Jaká to změna (jak by řekl Habera) oproti Chodúrově řadě ! Tenkrát Habera opakoval že soutěž je o zpěvu a Martin byl vychvalován v každém kole do nebe. Šmajda a Šeps byli několikrát označení na vyhazov jako méně technicky dokonalí zpěváci. Ale byli to právě tihle dva šoumeni, kteří podle mně měnili postoj poroty a diváků.

V další řadě už vyřadila charismatická Sabina mnohem technicky lépe zpívající Veroniku Stýblovou.

V letošní řadě už porota nezakrytě mluví o „komplexním balíčku“ vlastností zpěváka. Jen aby to zase nepřehnali na druhou stranu a neprotěžovali exotické nezpěváky.

15
Scalex
Reagovat

@Monika: Je pravda, že kdyby porota prostě vyhazovala jen ty vyloženě hodně špatně zpívající a nebrala ohled na škatulky, do kterých soutěžící zapadají, tak by ty následné soutěžní díly mohly být docela zajímavé a překvapivé. Je ovšem otázka, jestli by to pro televizi znamenalo nárůst, pokles či alespoň setrvání počtu diváků. Mě Milan nebavil, protože by mi fakt seděl spíš do nějakého „R.A.Dvorský Revivalu“ než do Superstar, ale koneckonců, ten Chodúr taky nasbíral plno bodů za šedesátky a sedmdesátky, tak co by Cyrus nemohl nasbírat za dvacítky a třicítky.

16
jab
Reagovat

@Monika: No, vzhledem k tomu, že jsem měl možnost slyšet Chodůrovo druhé CD a trochu i z prvního – je sice pravda, že je to spíš starší typ muziky, trochu mi to připomnělo nahrávky Matušky ještě s TOČRem, ale napsat, že to patří na Šlágr TV bych nebyl schopen ani po vypití lahve okeny. Ten kvalitativní rozdíl je tam zcela jasně patrný. Sorry.
Asi budu dviný, ale pro mne byl Martin nejen technicky výborný zpěvák s úžasným hlasem, ale já jsem v něm viděl i komplexní balíček (i když asi ne úplně do showbyzu). Byl totiž velmi muzikální a kupodivu mi přišel zajímavý i jako osobnost. Je pravda, že u někoho může být introverze pro soutěž dost na škodu (sorry, že to píšu takhle hnusně), ale u Martina (ale i některých dalších, co přišli po něm, např. u Itcha) mi to přišlo jako další zajímavý dílek jeho celkové charakteristiky, tj,. další zajímavý střípek do mozaiky ;-). O tom, že Šmajda mě, narozdíl od většiny z vás, zaujal v soutěži jenom Gottem a tvorbou po soutěži (a s odstupem času i Isaacem a výkonem v rockovém kole, možná trochu ještě některými dalšími) se už rozepisovat znova nebudu ;-).

17
jab
Reagovat

@Scalex: Myslíš třeba Letí šíp savanou… :-D

18
Ally
Reagovat

Ro@jab:
Jo možná Chodurovi trochu pomohl tehdy Leoš Mares tim..podivete se co udělal s pisnickou Robieho W z pul? hodiny..takže to bylo pro me fakt wow..ale tohle prostě Mares umi a Chodur si to i zaslouzil..myslim ac introvert z neho ten zapal pro hudbu sel..jak strhl

19
Ally
Reagovat

…strhl porotu elvisem:) to uz bylo az moc? Ale o tom to je..no a kvalita..o tom žádná..

20
Scalex
Reagovat

@Jai Kudo: ano, tak nějak jsem to cítil a tak to u Davidova hodnocení píšu. Možná by to chtělo nějakou SuperStar Junior pro děti 10-15 let, kde by to soutěžení nebylo tak dravé, k dispozici by kromě hlasových poradců byli i poradci výchovní a nějací psychologové a celé by to bylo postavené tak, aby křehké dětské dušičky nedošly újmě. A myslím, že sledovanost by nemusela být mizerná. Sice by asi odpadla ta populace 18-25, pro kterou by to bylo infantilní a pod úroveň, ale vrstevníci a pak maminy a babičky by to spolehlivě dohnaly.

21
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=l3Sh7sDOQ2M Ten Kidd mi připadá hodně zajímavý. Mohl by sestavou kluků zamíchat.

DJ Vlado: Já ti nevím jestli musí být to, že někoho utopí v castingovém sestřihu nutně spoilerem k tomu, že ho v následujícím kole porota vyřadí. Ty jsi takový pamětník, vzpomeň třeba na Adamce, myslím že jeho castingu taky televize moc nevěnovala pozoronost? Myslím, že do Semifinále šel s očekáváním téměř všech že vypadne jako první kvůli nulové předchozí prezentaci. A nakonec vyhrál celou soutěž. :D

22
Prochor
Reagovat

Když Luky dal Metaliku, tak jsem věděl, že s ním bude mít každý práci. Super hlas, super týpek – zdánlivě nebral nic vážně když dali s Gabi Gun hvězdný duel reagoval jako absolutní frajer – chtěla mně dostat? – tak mně dostala! Luky je pro mně a zůstane navždy jako superstar. Luky – doufám, že to čteš starý. A doufám, že nezapadneš.
https://www.youtube.com/watch?v=KEWdcL4dy4A

23
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Na Adamce jsem si taky vzpomněl, ale řídil jsem se především podle ČSS3 (kterou dělal Pepe Majeský už nejen jako režisér, ale i jako kreativní producent, zatímco v ČSS2 byl jenom režisérem) a tam ten, koho ukázali jen v sestřihu, nakonec vypadl v divadle :-/ Ani nevíš, jak bych se rád mýlil, jelikož Kidd mě zatím z chlapů, které zatím ukázali, zaujal možná vůbec nejvíc (stejně jako bych se rád mýlil u Fiantoka, Laury a Dominiky H., kteří byli rovněž utopení v sestřihu), ale jsem v tomto případě skeptický :-/

24
Prochor
Reagovat

Ještě jsem chtěl připomenou Metalicuu Lukáše Adamce:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2EiuDac65I

25
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Já myslím, že už zapadl….ale on nebyl špatný zpěvák, jen to ego, a okolí atd. atd……každý neunese takový úspěch, peníze….i když zrovna u Adamce bych to pravda neočekával. Škoda ho.

26
Prochor
Reagovat

Je fakt, že právě Lukimu nepřeji aby se zakopal ve slovenském popu:
https://www.youtube.com/watch?v=IX7rc99WmqM

27
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Whiskey in the jar mě v podání Metallicy nikdy moc nebral, když už tak verze od Thin Lizzy :) Ale i tak je slyšet, že letos zatím tam nebyl tak dobrý zpěvák, i když Kidd vypadal v té ukázce dost dobře.
https://www.youtube.com/watch?v=wyQ-tScuzwM

28
Jai Kudo
Reagovat

@Scalex: Souhlas a dobrý nápad….:)

29
Prochor
Reagovat

27 – Strašně děkuji za odkaz. Měkčí podání ale zcela svébytné. Uznávám, že to má něco do sebe. Zařazuji do své diskotéky. Zpěvák zapadl do kapely, která udělala víc než 50% výsledného výrazu.

30
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: On je to vlastně tradicionál, takže to nahrálo hodně kapel. Ale ta „bayou“ verze od Thin Lizzy je všeobecně asi nejznámější. Ten metal se mně tam moc nehodí. :-)

31
yeey
Reagovat

K tematu KláMa/MaKla, do ktereho se Scalex pustil v rekapu, me napada nasledujici – podotknul bych (mozna uz to tu odznelo), ze tu sice vsichni fnukame nad absenci Ewy, ale ja rozhodne nemam pocit, ze jsme toho od Ewy slyseli pri castinzich vic konstruktivniho, nez slysime od Marty a Klary… Marta s Klarou se prinejmensim vice soustredi na soutezici a jejich vykon, zatimco minule to spis byla EwaShow s hopsanim po stole a litim vody – mne osobne to tehdy nevadilo podobne jako vsem tady (s vyjimkou diskuterky, ktere se tu ted styska po Ewe nejvic ze vsech), jen bych predevsim Klaru soudil az pri live shows, kde se muze naplno a „nesestrihane“ projevit (naznaky toho, ze v tom bude dobra, jsme, myslim, uz videli) … Marta je takova, jaka je a nikdy nebude prisnou porotkyni, jeji devizou je proste hlavne jeji osobnost – mne to minimalne v ramci castingu bohate staci a dokud se to nezvrati v naprosto uchylne bezzube chvaleni jako v Hlasu, bude mi to asi stacit i v live shows…:-)

32
bezík
Reagovat

Já teda na absencí Ewy rozhodně nefňukám, nějak jsem ji přetrpěl ale určitě po ní netoužím. Klára to pojala překvapivě seriózně a zodpovědně (tak taky už jí je třicet, žádné štěně), i mi přijde že tímto směrem táhne celou porotu. Mě to vyhovuje, já tam žádná třeštiprdla mít nemusím, někomu to může vadit. Nakonec nejvíc emočně rozevlátej a nejméně vyzpytatelnej je Ondra Soukup :D Možná produkce si od Kláry slibovala něco jiného, ale ona je hodně pracovitej člověk a prostě to pojala jako seriózní job. V živácích čekám že bude pečlivá a přesná ;-) Cože je dobře, protože ostatní tři se porůznu nechají vláčet nějakými náhlými hnutími mysli.

33
yeey
Reagovat

@bezík: v zasade souhlasim… ja jsem od Klary rozhodne necekal neco podobnyho jako od mlade nevybite Ewy, urcita extravagance jeste neznamena, ze se bude ve 30 chovat jak potrhla teenagerka (a to nemyslim smerem k Ewe nijak hanlive)… jsem na ni zvedavy hlavne v primacich – podle me to bude takova ‚klidna sila‘ poroty… myslim, ze jim to Klara neda zadarmo, zaroven nebude zbytecne protivna jako Habera… vsak to sama v nejakych rozhovorech avizovala… taky narozdil od Ewy verim, ze nebude delat, ze je chytra jak radio a poctivat nas tendencnimi a dopredu pripravenymi komentari o nasi politicke scene a podobnych existencialnich veletematech, ktere se ovsem do poradu typu SuperStar absolutne nehodi, jakkoliv s ni nazor na naseho pana prezidenta, ktery tak rada prezentovala, plne sdilim :-)

34
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Ačkoliv já patřím k těm, kterým se po Ewě stýská a taky je Klára u mě zatím za očekáváním (i když souhlasím, že s živáky se to může změnit), tak oproti dvojici LuDia z Talentu jsou KláMa ještě pořád zlaté :-) JOJce zřejmě nestačila jedna afektovaná a věčně nadržená husa (Bílá), ještě k ní museli přidat druhou afektovanou a věčně nadrženou husu (Mórovou), která je navíc extrémně nesympatická a pořád se zubí jako kobyla, na ty dvě fakt sedí okřídlená replika dr. Štrosmajera, že kdyby hloupost nadnášela, létaly by jako holubičky :-D Navíc v kombinaci s tím samožerským nýmandem Slávikem je pro mě porota Talentu ze 3/4 neakcepotatelná (a sám Prachař to nezachrání) :-/

@bezík: No Soukup je opravdu extrémně emočně rozevlátej, což dokazují ty jeho zdrobněliny jmen kluků, to je samý Vojtíšek, Mareček, Dalibůrek, brrr :-D Kdyby zdrobňoval jenom holčičí jména (což i já dělám často :-D), tak by to bylo ještě ok, ale u kluků to zdrobňování působí fakt úchylně :-D

35
yeey
Reagovat

Jejda, k Soukupovi jsem se zapomnel vyjadrit… aach Soukup, Soukup…. mohl bych tady rozebirat, jak casto je uplne mimo a jak casto se dost zbytecne zacne vztekat a placat nesmysly, ale holt uz ma vzhledem k veku na obcasny zachvev starecke demence narok :-DD ale chapu, ze asi Nova nikoho lepsiho nenasla, tak se spokojila opet s nim a uprimne – mohlo byt hur…

To s tema zdrobnelinkama jsem si vubec neuvedomil, Vlado, ale mas pravdu… o to komicteji pusobi, jak v minule rade vycinil Styblovy, ze si nechava rikat Verco :-DD nicmene na coming out neni nikdy pozde! :-) jen ten vek Vojtisku a Marecku bych povazoval za mensi problem :-D

36
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: jinak Talent ja jeste nevidel a uprimne – ani se mi s tim ani nechce zacinat… :-) zanedbavam i X Factor UK, tudiz na Talent s Bilou a Slavikem opravdu nemam casu nazbyt :-D

37
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Mohlo být sice hůř, ale i líp :-) Nikdy se mi nepřestane stýskat po Lučeničovi, to byl Haberův nejlepší parťák EVER!!! S Hejmou ani Soukupem (o Rytmusovi nemluvě) neměl Paľo tak dobrou chemii jako s Lacem, nemluvě o tom, že od ČSS1 to už to prostě není on (viz. jeho protežování Lacha a šikana Šmajdy), ten Laco měl na něj prostě dobrý vliv :-) I když je fakt, že teď by asi na porotcování neměl náladu, když mu umřela dcera, ale třeba v rekapu zmíněná Medřická taky hrála divadlo v ten večer, kdy jí umřel syn (ten první před Vydrou)…

Původně jsem od tebe čekal reakci ve stylu: „To říká ten pravej“ :-DDD Ale můžu tě ujistit, že Emmička letos nehrozí (zvlášť když už je Emmě 21 :-D), zrovna tak Verunka, Dominička a Karolínka (tam mi postačí Verča, Domča a Kája), maximálně ještě Alenka, ale tam se imho to zdrobnění snese :-DDD

38
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: tak podle me ani Habera se Soukupem sanci na zadnou ‚chemii‘ pres KláMu ciste prostorove vzato nemaji :-D ale z toho, co jsem videl, se malokdy povede, aby mela komplet cela porota dohromady skvelou chemii – nejbliz tomu asi mela 10. rada XF UK s Sharon, Nicole, Garym a Louisem… u nas mozna tak ze zacatku na castinzich Hejma, Habera a Darta… mozna jeste Habera, Soukup, Ewa…. (slovenske SuperStar jsem nesledoval)… uvidime, co predvedou letos…

39
Ája
Reagovat

Já jsem jedině ráda, že už tam Ewa není, asi se tu budu rozcházet v názorech, ale mně spíš přišla trapná, u těchto soutěží nepotřebuji, aby porotce za každou cenu strhával pozornost na sebe, o naučených citátech nemluvě. Jinak bych všemi deseti brala místo Soukupa zpátky do poroty Klezlu, ten vlastně taky, pokud si dobře pamatuji, začínal každé hodnocení zdrobnělinou, ne?

40
Prochor
Reagovat

Jak si představujete Superstar (Idol)?
Moje aspekty:
1) Vzhled
2) Osobní kouzlo (charisma)
3) Hlas (barva hlasu, zajímavost, rozpoznatelnost)
4) Projev na jevišti (originalita)
5) Hudební názor, životní názory
6) Hudení sluch (intonace)
7) Rytmus
8) Vkus ( výběr skladeb)
9) Smysl pro show (šmajdovina)
10) Osobní vlastnosti (arogance versus pokora atd…)

Například Ema Drobná má pro mně všechno až na 9), ale show může ještě ukázat dál.
10) ? ještě se uvidí.

41
Motylek
Reagovat

Tak se taky vyjádřím k porotě… :-) Ewa mi rozhodně v porotě nechybí, šla mi dost na nervy, vyloženě mi jako porotce vadila a taky jsem to tu kritizovala.., není herečka, neuměla ty svoje naučené výstupy zahrát dobře…
Soukupa v podstatě jenom toleruju, tak nějak blahosklonně…, on de facto moc neublíží, tak ho snáším docela dobře…
Marta už mi tak nevadí jak dřív, sice neustále spolu s Klárou mění názory, čekají co na to Habera…. No a Habera mi prostě vyhovuje, bez něho nelze…
A koho bych tam chtěla? To je jasné jak facka – samozřejmě že Rytmuse… /ještě mě to nepřešlo …:-)) /
Prochor: ty tvoje aspekty mi splňoval – naposled Michal Šeps, a dřív David Spilka..
A ještě názor na malého Daliborka – zpívá dobře… připomněl mi ani nevím proč Bendiga, kterého jsem zpočátku nemusela a pak jsem mu fandila…:-) /taky částečně ze soucitu…./

42
dolores
Reagovat

tak po tejto epizode naozaj niet nad cim jasat, to, ze tam boli biedni adepti by sa dalo prekusnut, takych casti tu uz bolo, aj v konkurencnej RS, ale ze niektorych z nich porota poslala dalej uplne zbytocne, tak to je trochu moc. prikladom je ta Apple…,omg.. mozno na mieste cinu to znelo dobre, ale mne ten jej fire rezal obrazovku na pocitaci ://

najviac ma zaujala Natália Žuffová s jej velmi posobivou Adele… tato kratka prezentacia bola balzamom na moje usi. dufam, ze uzdravenie z choroby nebude dovodom na jej vyhadzov. pocula sm ju na YT v inej piesni asi jej autorskej, a tam ten hlas bol vsedny, no sposob ako tu piesen prezivala, ake posolstvo z nej islo (podobne aj na kastingu – emocie) jej moze pomoct v dalsom postupe
potom je tu asi pre nedostatok inych talentov prave chalanisko z ktoreho som si na zadok sice nesadla, ale v tejto kastingovej zostave naozaj vynikol – Pavol Kovalíček. zaimponovalo mi aj to, ze je folklorista a normalne tuzim pocut toho chalana zanotit tou lehce britskou farbou nejaku tahavu ludovku :D
tretia sa do mojej sady vosla Marie Tomanová. velmi originalna baba, aj ked az taky ukaz ako bol Seps ja v nej nevidim. jej prezentacia pesnicky ma velmi bavila a to, ze ma nejaky fadny hlas mi ani len nenapadlo. toto by bolo to najmenej, co by mi u nej vadilo, skor sa obavam povinnych jazd, s ktorymi sa nemusi stotoznit. a tiez ma zvlastny pohlad, obavam sa, ze trochu skuli a to by jej v tejto sou mohlo uskodit

dalsi, co stoja za zmienku:
Lucia Adamovicova – dobre vyzera, veri si a imho zvladne aj tazsie veci. celkom som na nu z minula zabudla, asi som uz sklerotik :D
Alena Shirmanova – nezdielam vseobecne nadsenie z tejto mladej rusky, ale pri tej biede bola naozaj povsimnutiahodna. jej farba hlasu je momentalne v kurze, takze postup mi je jasny ,,, je to kopia svojej mamky a vizualne ma hviezdy potencial. jej Cranberries s irskymi vzdychmi mi pripomenul Lenku Smejku z SHS1, ktora s tou piesnou myslim vyhrala Hviezdnu rotu, … https://www.youtube.com/watch?v=J4HWMd9l6dY :))))

Kidd .. nefandim rockerom, ale postup si urcite zasluzil, a ak vo vyberoch nepochybi, SF ma iste. taketo hlasy cesko-slovensky region nutne potrebuje pre svoju existenciu :P (s vynimkou mna :D)

43
dolores
Reagovat

Klara sa v tejto casti akoby zrevitlizovala, :) mne neprislo, zeby sa s Martou az tak zhodovali, aj ked obcas to bolo priznacne :D no davala tam aj svoje osobne pocity a odborne pripomienky k spevu, ktore Marta imho nepocuje. napr. ten chalan, ktory spieval Straceneho, ona si prva vsimla, ze afektuje. suhlasim s Motylkom, ze cakaju na Haberu, co povie, ale aj Habera dava na Klaru a zdalo sa mi, ze parkrat jej pripomienku zobral a este ju rozvinul. uz ani Marta mi tak nevadi ako v prvej casti, ale stale ma vytaca, ked nejaku beznu zalezitost velmi obsirne emotivne rozmazava :// Soukup mi nijak neprekaza, dokonca aj ked povie nieco od veci alebo niekho zraza, tak ma to nenastve, asi preto ze to nehovori tak nafukane a cynicky ako Habera.

44
Monika
Reagovat

U me by Kidd uz ted vyhral cenu meciciho kozla, pro me usi je absolutne neposlouchatelny, hodne neprijemny hlas. Vim, ze pokud postoupi, tak me bude velmi iritovat a budu rada za predcasnej odchod. Nicmene vzhledem ke kratke prezentaci v castingu se ani prilis neobavam, ze by prosel a zustavam v klidu.

45
dolores
Reagovat

este par slov k Milanovi

miestami mal velmi peknu farbu, taku neznu az som sa nad tym pozastavila, no vzapati zafrazoval takym ostrym stylom, z ktoreho bolo citit maniere. celkove tu piesen mal akoby v malicku, asi x-krat ju hral a spieval. bolo to pocut. pripadala som si ako na vecernej promenade niekde v primorskom letovisku, kde s z miestnych taverniciek pocut zivu hudbu a tam presne takyto typkovia s manierami spievaju ostoset celu noc :D takze u mna Milan by bol vhodny na toto a do sutaze tak na okresny prebor, ale povedzme si uprimne, ziadni genialni spevaci sa zatial do dalsich kol neprebojovali, takze ak by Milana poslali dalej, nebol by to ziadny pruser. inak je to sympatak, ma v sebe nejaky X.faktor, co by iste ocenili zeny a vobec nie dochodkyne. porota obcas zabuda na kategoriu zien od 35 vyssie, ktore silno fandia a mnohe z nich su uspesne a bohate, takze na sms maju viac prostriedkov ako teenegerky. napokon dokazom je uz spominany Chodur, ktory si dokonca takuto starsiu uspesnu damu z radov fanynniek vyvolil za svoju zivotnu partnerku… samozrejme Chodurova spevacka technika bola o niekolko poschodi vyssia, hoci ista podoba medzi nimi je. no ak uz mal naozaj niekto postupit kvoli menu, tak to mal byt prave tento Milan Cyrus a nie nejaka Daniela Pestova ,,,….LOL

46
yeey
Reagovat

@Motylek: zdravim, koukam, ze tebe to s tim Rytmusem vazne jeste nepreslo :-DD ;-))

47
yeey
Reagovat

a co se tyce Habery, asi se nema cenu vyjadrovat, vsichni vime, co cekat a ze by to bez nej asi nebylo uplne ono, ale jeho nevychovanost me jeste i po letech dokaze prekvapit… o jeho rasistickych narazkach jsem mluvil uz posledne… tentokrat me napadla predstava, ze tam prijdu, chci si „zmenit zivot“ a prede mnou sedi typek, ktery mi jen tak vypravi neco o ‚veselych cigaretach‘ jenom protoze zrovna nevypadam uplne mainstreamove a konvecne a co hur, hlavne se jeste opakovane vyvali do sveho kresilka, pak si da RUCE ZA HLAVU a jde hodnotit – to skutecne projde jen Haberovi…

48
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Lidi už jsou z té „korektnosti“ na všech stranách zblblí….jaký „rasový“ narážky, proboha! Habera se sice chová ponekud neformálně, ale letos jako skoro jedinej tam dává správný hodnocení (až na to srovnání s Bagárovou teda :-D ) a nazývá věci pravými jmény. Kupodivu mně letos zatím nevadí Soukup, zato ty dvě zpěvačky jsou slabý jak čaj a měkký jak……měkkýši prostě :-D

49
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: tiez mam aspon z posledneho dielu pocit, ze sa spravaju napr. k exotom v porovnani s minulostou az velmi vludne a tolerantne a to vratane Haberu. u toho mierne postihnuteho chlapca sa to asi vyzadovalo, ale ostatni? v predchadzajucich seriach by dostali zato taku sodu, ze by sa z toho este dlho spamatavali. mne ako citlivejsej zene to nevadi, ale dost ma to prekvapuje, bola som zvyknuta na ine ..:)) zda sa, ze casy sa menia nielen v spolocnosti, ale aj v Superstar :D a tiez neviem ktore konkretne rasove narazky Haberu mal yeey na mysli, akosi som to nepostrehla,..v ktorej casti to bolo?

50
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: :-DD měkkýš neměkkýš, promin, ale rikat nekomu „Nejsi ty nahodou Romka, kdyz se mi tu takhle na neco vymlouvas?“ u me teda nazyvani veci pravymi jmeny rozhodne neni a do TV to nepatri :-) jestli uz si to naklasifikujem jako nekorektnost nebo rasismus je celkem jedno :-)) ale to je fuk, nechci nas do tyhle diskuze zbytecne zatahovat :-) Od toho jsou tu jine, podstatne mene civilizovane, internetove diskuze :-DD

jinak ja uprednostnuju, kdyz porotci kritizuji slusne a nedelaji ze soutezicich blbecky, jak to umi Habera… i kdyz to bez nej asi nejde, je to proste hulvat a tecka :-) Marta a Klara at jsou radsi prirozeny, nez aby se zbytecne tlacily do role nejakych carodejnic apod… :-)

51
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Řekl to u Dominiky Zborilové, když se omlouvala za nemocné hlasivky :-)

@yeey: No bože, já to považuju spíš za takový sarkastický vtip než nějakou nekorektnost či dokonce rasismus (přitom ale Dominika, které to řekl, patří do mé Top 5 favoritek) :-) Vtipů na policajty a blondýny se nadělá, ale nikdo to za žádnou diskriminaci nepovažuje, zatímco vtipy na Romy jsou hned rasismus :-D Já budu mít stokrát radši v porotě „hulvátského“ Haberu (ačkoliv s ním ne vždy souhlasím) než tu bezzubou a všechválící porotu z Hlasu, při které jsem si vždycky říkal „Paľo, kde jsi?“ (např. by mě zajímalo, jak by Habera sepsul Relicha za jeho Mirrors, což byl jeden z nejhrůzostrašnějších výkonů v historii našich soutěží, ale sestava koučů to hodnotila velmi opatrně :-D)

52
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: tak rasismus je od slova rasa, az si Habera bude delat soufky z etnickeho policisty, taky se ho zastanu :-D ale to je jedno, jen jsem tim chtel rict, ze by TV nemela divaky v tehle stereotypech utvrzovat (jakkoliv je to treba nekdy pravda)… jak k tomu pak prijde tva Monicka, kdyz se budou o jejich lidech v TV bavit timhle zpusobem.. that’s all I’m saying, zbytecne sme to rozpitvali :-)

53
DJ Vlado
Reagovat

@yeey: Tak ta Haberova narážka byla míněna konkrétně na Romy z Brezna a ne na Romy obecně :-) No a Moničku Habera víc urazil, když k ní přirovnal tu průměrnou Claudii, tím mě nasral mnohem víc než nějakým vtípkem na Romy :-D

54
yeey
Reagovat

@DJ Vlado: to je fuk :-) Zustanme u toho ze Habera je proste nepostradatelny, ale hulvat :-D

55
bezík
Reagovat

Habera prostě má svoje předsudky a těch už se nezbaví. Ono to moc nevadí, díky tomu že je tam v tom sám, bejt tam ale takovejch víc, už by to asi nebylo příjemné.

56
Jai Kudo
Reagovat

@yeey: Vidím, že v zápalu rasové korektnosti přestáváš vnímat smyl psaného textu. Ten „měkkýš“ byl na duo girls Marta+Klára, ne na Haberu ale OK. A Habera nazývá věci správně když kritizuje „zpívající“ exoty (blbečky) a nazývá je exoty (blbečky) apod. :-D A to co řekl mě připadá daleko méně rasistické než to, co hlásají cigáni, Šabatová a Romea.cz
Dj Vlado – nebudu to rozebírat, ale souhlas 100%.

57
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: S mekkysem sem te samozřejmě pochopil. O tom zbytku tu s tebou offtopicovat nebudu, asi bychom se k nicemu kloudnemu nedobrali😊

58
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Presno to same jsem si rikala take. Soukup vedle tech zbytecnych bab uplne povyrostl a najednou mi neprijde tak spatny a jsem za nej v tom slozeni vlastne rada :-))

Jinak pokud bude v porote teta, doporucuji zcela zrusit cedecko, absolutne to postrada smysl a teticku jen ztrapnuje :-)) Cekala jsem, ze to bude pecka, ze to ozivi soutez, ta dlouha chodba, kterou soutezici prochazi je fajn, ale ten potencial je absolutne nevyuzitej a jen to otravuje. radsi zpet tri porotce a zadne cedo.

Absolutne nechapu, ze se vubec nekdo pozastavuje nad slovy Habery, vsak takle uvazuje prakticky kazdej clovek, staci, aby cikani vstoupili do MHD a uz si vsichni hlidaji prirucni zavazadla :-)) A uprimne kdo by pronajmul byt cikanum, kdo by jim pujcil penize, vzdyt se pred nima ma na pozoru kazdy, ty kydy o rasismu mi prijdou pokrytecke.

59
Nika
Reagovat

Musi by tam prisni a troska hulvat niekto ale ked skoncia kastingy uz nebude Pali hulvat priamom prenose.Palo nema nic Romom.ved vyrastal brezne kde bolo plno Romov.A nemyslel to zle.Ale uz neni taki hulvat ako minulosti bol.Ved kastingy skoncia a uz sa zabudne co vypraval Palo.len novinari to budu furt vytahovat ako keby nepoznali srandy.A novinari su horsi ovela kedze ublizuju ludi a niektorym fotia pohreby myslim ked Palovi zomrel otec uz paparazitovia ho sledovali.

60
Jai Kudo
Reagovat

Zatím Emma rules….. Karolína 2nd :)
https://www.youtube.com/watch?v=Wgc-3A4c8O8

61
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: vdaka, vies, co vtedy napadlo mne? ze Habera ma asi svoje skusenosti s romskymi muzikantami, ked s nimi obcas hrava na nejakych akciach. :)) inak, ani mne to neprislo rasisticke, beriem to ako vtip, poukazanie na nelichotivu vlastnost tohto etnika :) ale viem si predstavit, ze citlivejsich a vztahovacnych romov sa to mohlo dotknut, no velka vacsina romov to isto pochopila. ja osobne poznam romov, ktorych by sa to urcite nedotklo, lebo maju zmysel pre humor aj vo vztahu sami k sebe a k svojej komunite, aj k svojim sukmenovcom, ktori im robia hanbu. u Haberu je aj ten problem, ze tieto svoje poznamky, ktore sami o sebe su neskodne, povie takym posmesnym sposobom, ze to moze urazit, a tiez myslim, zeby nemal problem vysmiat nejaku blbu vlastnost aj nam slovakom…:)) nie, Habera imho nie je rasista, on je len ako vravi yeey hulvat, inymi slovami bezocivec, a k tomu este namachrovany….a ako sa hovori v jednej ceskej komedii…. az tolik toho nerek, ale ten ton, ten tooon :DD …. a preto je taky preslaveny porotca :D

62
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: jeee, diky za toto, Emma je skvela. stale mi znie ako Vanessa Paradis, v tejto piesni zvlast

63
Scalex
Reagovat

Mně v porotě stále schází kultivovaný měkouš s přehledem… Klezla nebo Horáček. Oni byli verbálně měkcí, ale přitom nekompromisní. V kooperaci s Haberou, který jde bez okolků k věci, by to byla výborná kombinace. Navíc mám pocit, že by někdo kultivovaný měl být na obrazovce vidět, protože jinak si lidi budou myslet, že náš prezident je normou. 8^)

Když jsem se zmínil, že Marta s Klárou začínají trochu „Darinkovatět“, tak jsem měl zdůraznit, že opravdu jen začínají. Není to zdaleka tak špatné a pořád je tu prostor na to, aby je dramaturg správně usměrnil při živácích. Z Kláry jsem měl původně větší obavy, které se ale nenaplnily. Nezastírám ovšem, že po Ewě se mi dost stýská. Ne po tancování na stole nebo polévání se vodou, ale její konkrétní vyjádření ke zpěvu byla vždy na velmi dobré úrovni a líbilo se mi, že často i rovnou předváděla (zazpívala) v čem ten problém je.

64
Martin Zinek
Reagovat

Jsem považován za exota? … Chce-li Superstar zvednout sledovanost , mělo by být méně Chodúrů , Harichů a více showmanů ;)

65
dolores
Reagovat

s Palim vysiel u nas nedavno obsiahly rozhovor v Denniku N (a on rozhovory len tak nedava !) .. mozno ste ho niektori citali, ale ten dennik ma predplateny obsah, tak predpokladam, ze vacsina ho nedocitala… :)
pre zaujimavost z niektorych odpovedi ohladne Superstar vyberam tuto :

… takže každý vopred vie, do čoho ide a čo sa môže stať, ak to nevyjde. Vtedy môže odísť s milosrdným verdiktom, iní si však o našu tvrdosť priamo koledujú už v zákulisí.

My v porote vieme, čo sú zač, lebo o zákulisí dostávame priebežné informácie. Ak teda niekto čaká na svoje vystúpenie a dáva do laty ostatných účinkujúcich, je na nich nepríjemný, má smolu. To, čo vidíte na obrazovkách, je len malá časť celku, kým my tam v jeden deň strávime 12 hodín.

Ako to funguje?

Celý štáb monitoruje všetko, sleduje teda všetkých prítomných. Automaticky potom dostávame signály, že pozor, teraz prichádza vystupovať niekto, kto v zákulisí vyviedol to a to. Príde to aj s pokynom, že ak bude dôvod, môžeme si ho podať, lebo si to zaslúži.

Občas to teda nie je o tom, že si z niekoho uťahujeme, ale zrkadlo celého dňa, prípadne aj viacerých. Niektorí sú výborní v speve a postúpia, potom však dostanú šialene naložené, lebo zistím, že nie sú rovní. Nemám totiž rád „podrazákov“ a zákerných ľudí. Takých sa tam však hlási naozaj dosť, len na to neprídeme už pri prvom vystúpení.

Tomasi, tu mas asi vysvetlenie preco ten muzikalovy nabsenec, co chce byt legendou dopadol ako dopadol

66
yeey
Reagovat

@dolores: to sem tu zas jednou neco rozpoutal :-) ja si samozrejme nemyslim, ze je Habera rasista, jenom ze to, co rekl, preci jen rasisticky bylo… Podobne jako jsou vypipavany sprosta slova, ani takovehle reci by z TV znit nemely :-)

k Emme – tady je opet super, jen doufam, ze nebude pro lidi moc nenapadna a ze si vybere v SF (kam se doufam dostane) nejakou dostatecne atraktivni pisnicku a divaci ji do toho finale prohlasuji, byla by to obrovska skoda, kdyby ne … trochu se bojim, ze poda sice muzikanstky skvely, ale pro bezneho divaka nezapamatovatelny vykon a nepostoupi…

67
Motylek
Reagovat

@yeey: taky Tě pozdravuju… :-) a tebe to s Martou přešlo? :-D No nic…, vraťme se k Haberovi… :-)
Já teda musím říct, že co ho /Haberu/ sleduju celé ty roky od první SK Superstár, tak on mě vždycky baví, jeho poznámky mi přijdou nejvtipnější, baví mě jeho narážky i ta ironie, asi už jsem v stádiu, kdy mi nevadí kdyby řekl cokoli… Ale to pochopitelně nemám u každého…. Nejvíc jsem se nasmála asi fakt v té první řadě…
Habera: “ Ty si najhorší spevák na Slovensku…“
kluk který právě odzpíval: „Prečo?“
Habera: “ …… Len taaaak…..“
:-)

68
yeey
Reagovat

@Motylek: ahoj, minuly rok me v Hlasu dost zklamala… letos k ni zatim nemam vycitek… ale kazdopadne me to s Martou nepreslo :-) porad si myslim, ze to je nejsympatictejsi clovek v ceskem showbusinessu, ktery mi byl vzdy sympaticky i vsemi nazory a postoji mimo hudbu…. ale hlavni duvod, proc ji mam rad, byla vzdy jeji kapela…

s Haberou ti rozumim, ja to s nim mam v zasade stejne po vetsinu casu, jen me obcas ponekud vytoci :-)

69
yeey
Reagovat

@Motylek: aha jasny, s tim „nepreslo“ si reagovala na ten muj predchozi prispevek :-D No to je jedno, ja se o Marte vzdy rad rozepisu…:-)

70
Motylek
Reagovat

@yeey: jj… díky.. :-)

71
yeey
Reagovat

http://superstar.markiza.sk/aktualne/1805125_dokaz-ze-it-ckari-nie-su-tie-najnudnejsie-bytosti-co-poviete-na-sama Samuel na scene! podle tech 5 sekund zpevu nesoudim, ale podle youtube videii to asi bude jeden z mych favoritu… barva hlasu z kluku zatim jednoznacne nejzajimavejsi..

72
Motylek
Reagovat

@yeey: tak ten se mi taky zamlouvá, a navíc mi přijde ze všech kluků co tam byli nejpohlednější…. Skoro můj typ….. Nebo že by mi někoho připomněl….

73
yeey
Reagovat

@Motylek: to by byl nas historicky prvni spolecny favorit, ne? ;-) :-D

74
Monika
Reagovat

Sleziak muj typ neni, ulizana manicka s naucnici, ale uznavam, ze ma dobrou image do teto souteze. V te ukazce znel dobre, ale videa na YT pro me spis komickej zpevak, obzvlast Podvod a Cesta jsou skvela k pousmani, super vyslovnost :-))

75
Tomáš
Reagovat

Samuel vypadá hodně zajímavě, myslím že by to mohl být můj favorit. Trošku mi těmi brýlemi připoměl Jara Smejkala a tomu sem taky fandil. Zatím sem od něj na youtube viděl asi jen dvě věci co sem někdo dával a to bylo OK. Budu si ho muset nastudovat víc, hlas i image má super.

76
Tomáš
Reagovat

Jinak ještě k tý diskusi o porotě, která tu proběhla – musím se taky vyjádřit. Palo Habera je pro mě zcela jasně nejlepším porotcem jaký kdy v československých talentových soutěžích byl. Ne vždy s ním souhlasím, ale jeho názory jsou trefné a mají hlavu a patu. Říká prostě to co si myslí a do ničeho to nezaobaluje, možná je proto v porotě diváky i televizemi tolik žádaný už řadu let. Těsně za ním bych viděl trio Michal Horáček, Eduard Klezla a Laco Lučenič, což byli všichni taky skvělí porotci. Ale Habera je jen jeden a na jeho piedestal v rámci porotcování SuperStar asi nikdy nikdo nedosáhne. Nechci ho nějak vyzdvihovat, ale tak to prostě je. Je to československý Simon Cowell a bez něj by ta soutěž neměla ty správné grády. Ani Soukup mi vůbec nevadí – většinou máme společné favority. Marta je v pohodě, na Kláru mám zatím neutrální názor. Ani nevadí, ani zatím ničím nenadchla. A musím říct, že mě se po Ewě nestýská – nepřišla mi jako porotkyně zase tak dokonalá a nepostradatelná. V živácích byla rozhodně lepší než na castinzích, hodně se zlepšila. Ale přesto o ní teď nemůžu říct, že by mi nějak výrazně chyběla.

77
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Když už tady probíhá hodnocení porotců, ohledně Habery plně souhlasím s Tomášem. Občas někomu ublíží, občas se projeví jako nevychovanec, ale celkově on je ten, kdo je muzikant, zpěvák a rozumí tom, o co jde a nazývá věci pravými jmény a toho já si cením. SOukup mě vadil v minulé SS a to hodně….letos je to zatím lepší, namám zásadních výhrad, uvidíme na živácích, jak se projeví. Marta mě zatím trochu zklamala a Klára se vyjadřuje tak nějak nemastně neslaně, občas vyzdvihne něco, co je nepodstatné….ale protože je v porotě poprvé, dávám jí ještě šanci, jak říkají porotci soutěžícícím. :-D
Lučeniče jsem neviděl, Slovenskou SS jsem tehdy nějak nesledoval a Horáček s Klezlou – nemůžu říct proti nim půl špatnýho slova, ale raději jsem měl třeba Zeťovou, která je taky zpěvačka a pohybuje se v tom šoubyznyse (škoda, že zmizela do Řecka, byla to dobrý zpěvačka). Kdo mě vyloženě vytáčel byl Hejma a o Darině snad všichni víme svoje… :-D A k tomu Rytmusovi – on není tak blbej, jak vypadá nebo jak se projevuje a myslím si, že muzice zpěvu rozumí. I když občas působí jako …..píp….. :-D Já bych ho klidně bral. A Ewu samozřejmě taky, v živácích byla výborná…..

78
yeey
Reagovat

@Tomáš: No ja tipuju, ze tvuj favorit nakonec nebude, mam tusaka, ze Samuel by mohl byt po boku Emmy, pizzarky a Veroniky (i kdyz u ni si nejsem 100% jisty, ze ji skousne kazdy) jedna z panackovskych ‚povinnych jizd‘ a fandit mu bude vetsina, takze nic pro tebe! :-) i kdyz jak uz sem rikal i Motylkovi, mit s tebou spolecneho favorita, to by byla taky solidni revoluce!

79
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: No slava konecne nekdo nesnasel Hejmu. Pro me je Hejma hned po Darine druhy nejhorsi porotce vsech peveckych soutezi u nas.

80
Tomáš
Reagovat

@yeey: Přesně to mě napadlo taky, že mít s tebou společného favorita kluka by byla hodně velká revoluce. :D Ono to neplatí úplně vždycky, že nemusím ty povinné jízdy, respektive neplatí to až tolik u kluků pokud to není zrovna Chodúr. Třeba Petrovi Ševčíkovi, Kukymu nebo Šafovi fandilo hodně lidí a já jim fandil taky. Na Samuelovi sem zatím nenašel žádnou věc, kvůli které bych mu neměl fandit, takže to vypadá nadějně. :) Samozřejmě mě tam může nějaký kluk zaujmout ještě víc, ale i tak asi Samo bude jedním z mých favoritů. Já už bych si hlavně přál, aby zase taky konečně jednou po dlouhý době vyhrál kluk, protože poslední roky to dost válcují holky ( a ony to nejsou jen dívčí vítězky v Hlasu 1 i Hlasu 2 a poslední SuperStar, ale i když si člověk vezme obě GF Hlasu, tak tam vždy byly samé holky a jen jeden kluk a ten ještě skončil čtvrtý nebo třetí a do úplného závěru šly dvě holky, takže se holkám v posledních soutěžích opravdu dařilo ). Takže mi možná bude i celkem jedno který kluk vyhraje, hlavně když vyhraje. :D I když třeba vítězství takového Slepčíka by mě asi nechalo zcela chladným.

81
Tomáš
Reagovat

@Monika: Klidně se taky přidám do klubu. Ne že bych ho teda vyloženě nesnášel, ale co se týče mužských porotců, tak v rámci SuperStar patří v Česko – Slovensku určitě k těm slabším. Hlavně jeho hodnocení v úplně první ČHS1 a někdy i ČSS1 byly podle mě docela mimo. Dodnes si pamatuju jak nadržoval neumětelovi Julianovi a to mu nikdy nezapomenu. :D Jeden z mála světlých momentů pak měl v ČHS 3 když měl podle něj vyhrát Spilka a ne Drda, tam sem s ním souhlasil.

82
dolores
Reagovat

tak ja asi budem mimo hlavny fanusikovsky prud Sleziaka :)) on ma kopec videi na nete, snad najviac zo vsetkych sutaziacich, co tu boli. takze je z coho cerpat dojmy. asi v dvoch slovenskych piesnach sa mi pacil, (urcite Vrkoce ). ale zbytok ma neoslovil.-… no chlapec ma vybornu dynamiku, hlas silny hutny, obcas pekne zdrsneny, hodny chlapa, treba ho sice este ukocirovat, ale techniku neriesim, to sa da napravit, no ten spev mi pride dost plochy, bez naliehavosti. tie covery su ako na klucik, jeden za druhym, sice poctivo odspievne, ale bez srdca. napr. Cesta (Monika neriesim cesku vyslovnost, ved je stredoslovak :D), alebo Milovanie v dazdi, …. tieto som mu absolutne neuverila. uvidime, este nie je u mna strateny, mozno na podiu ma ohuri :( ako Itcho, ktory ma na kastingu neoslovil az trochu v divadle a potm v SF uz to bolo jasne .:)) ..
zatial z chalanov u mna vycnieva Denis Kolek, ktory viem, ze musi v speve na sebe zapracovat, ale prezentuje sa vlastnou tvorbou, ziadny cover od neho som ani nenasla, cize mam obavu, ci mu vobec sadne spievat songy inych, a ci ho haberovci neposlu domov hned v prvom vybere (uz fnukam ako Tomas :))

83
Tomáš
Reagovat

@dolores: Denis je též můj favorit, ale stejně jako ty se obávám, že do živáků se nedostane. Kdyby ano, bylo by to příjemné překvapení a byl by jedním z mých hlavních favoritů ( kdyby přežil i ten semifinálový masakr ). Když se nikam nedostane, tak můžeme opravdu fňukat spolu. :)

84
dolores
Reagovat

@yeey: ja sa o Emmu nebojim, myslim si, ze postupi … je to proste balicek, takze z toho dovodu jej produkcia nebude hadzat polena .,..ale daju jej piesen, co jej sadne. urcite nie je nenapadna, je to krasna baba, ktora posobi, ze to ma v hlave upratane… a ludia si niekedy skor vsimnu niekeho, kto vobec neprovokuje :)) .
to by musela ist cely cas falosne alebo urobit nejaky iny spevacky pruser, aby za nu nezahlasovali.

a na rozdiel od Scalexa si myslim, ze hlasovat budu aj za Slepcikovu a to pre jej silny pribeh slobodnej mamicky…

85
dolores
Reagovat

@Tomáš: ved to, ze aj keby sa dostal do SF, tak vela tych kamosov a znamych, co by mu isto zahlasovali je v Irsku… :// ja mam ale obavu, ze ho neposlu ani do SF,.. je tu totiz viac dobrych chalanov ako po minule roky a to este mame 2 kastingy pred sebou…. ale nadej umiera poslena :)

mna by zaujimalo, ci tam bude aj ten spevak z muzikalov, ktoreho videa si sem minule daval, co chodi s hereckou z ulice …alebo to bol omyl ?
a koho myslel Vlado, ked pisal “ Příští týden nás čeká čtvrtý díl, ve kterém by se podle upoutávky na konci tohoto dílu měl objevit i zpěvák, který mě zaujal svými covery na Youtube a o kterém si myslím, že by mohl být dokonce největším favoritem mezi kluky.“ zeby Samuela ?

86
Tomáš
Reagovat

@dolores: A nemyslel yeey podle toho jak to napsal spíš Veroniku, u které si není jistý, že ji zkousne každý?
Kdy tam bude ten muzikálový zpěvák ( Roman Tomeš ) a jestli tam vůbec bude, to nevím. Já mám tu informaci, že bude soutěžit od Vlada, tak třeba bude víc vědět on. A ano, ten o kom psal Vlado teď posledně, tak to je Samuel.

87
dolores
Reagovat

@Tomáš: pisal o Emme, myslim, ze sa nepomylil s Veronikou, ale ak nahodou ano, tak ta mi je dost ukradnuta

88
jab
Reagovat

@Monika: Já ho měl rád. Sice někdy hodnotil tak nějak zvláštně, ale líbilo se mi, jak se snažil v ČSSS1 vyvažovat hodnocení zbylých porotců – soutěžícího, kterému se výkon nepovedl zkusil podržet a naopak soutěžícího po výborném výkonu udržet aby neusnul na vavřínech…jestli si dobře pamatuju, zmiňoval to už tehdá i Scalex v nějakém rekapu.

89
jab
Reagovat

@Tomáš: Tak on asi v Juliánovi viděl muzikanta (i když vokálně hodně slabého), který po soutěži bude stát s kytarou v čele kapely. A vlastně se to i vyplnilo, i když to má Julek asi jako vedlejšák, pokud vím, živí se něčím trochu jiným. Osobně si nemyslím že by byl špatným muzikant, ale hlavně mi přijde, že je dost slušný textař – v textech má celkem zajímavé náměty a navíc to ani netrpí běžnou nemocí českých písniček – opakováním slovesných tvarů nebo prvoplánovými rýmy.
https://www.youtube.com/watch?v=5x3xFPYVfvg

90
Monika
Reagovat

@dolores:Ja vim, ze je Slovak, nicmene i tak je to pro me unikat. Ja jeste neslysela tak prisernou vyslovnost od Slovaka v cestine, To i Ali Amiri proti nemu zpival cesky jako pan :-))))

91
Monika
Reagovat

@dolores: Slepcikovou bych take neodepisovala, sourozeneckej pribeh potahne, to si televize nenecha mozna ujit. A v pripade, ze by ji pustili do SF rozhodne neni bez sance. Je to pohledna a mila baba, z ktere vyzaruje takova pohoda. Divaci neresi barvu hlasu, mnohem vic dulezita je pisnicka a pokud si dobre zvoli, muze v klidu projit do finale. Me by treba vubec neprekvapilo, kdyby porazila nekterymi opevovanou, lec pro me prumernou Veroniku.

92
Motylek
Reagovat

@dolores: ahojky… :-) tak jsem si ho znovu poslechla a pokud mě nějak nezklame, tak jsem ochotná mu fandit… :-D Ale s účesem mu musijou něco udělat a naušnica pryč to je jasné….

93
dolores
Reagovat

@Monika: co ja viem, z mojho pohladu je to podobne ako ked Chodur spieval po slovensky Cigaretku na 2 tahy, ale Chodurovi som to uverila aj s navijakom :D

94
dolores
Reagovat

@Motylek: cauko ;) tak ja ti vyzor tych chalanov neriesim. zatial sa tam nenasiel ziadny, ktory by ma dostal :D
Samo vyzeral lepsie s tym ucesom na videach, ked bol mladsi, aspon podla mna,,

95
BarBora
Reagovat

Bez Haberu by to naozaj nebolo ono, on je pre mňa okrem kvalitného porotcovania aj zabávač, jeho gzichty sú niekedy viac než slovo. Ale Marta, jej štýl porotcovania mi vždy vadil, aj jej večne prilepený úsmev na mňa nepôsobí dobre, niekedy má cez neho aj problém artkulovať.
Dalibor – bol rozkošný, odspieval veľmi dobre, ale zatiaľ je to decko.
Slepčîková – bola dobrá, ale nie na SF
Mária – skvelý týpek, žiaľ, z éteru by som ju spoznala leda tak vylučovacou metódou.
Milan – veď postup do SF majú porotcovia ešte pod kontrolou, kľudne ho mohli pustiť ďalej, konfrontácia s ostatními by bola zaujímavá, podobne aj „Legenda“.
Barbora – jej štýl spevu ma rozosmial.
Veronika – prešvihla sm ju, tak uvidím neskôr.

96
BarBora
Reagovat

Pokr.
Aljona – príjemné, čakám čo bude ďalej, úplne paf som z nej nebola.
Daniela – aj keď postúpila, myslím si, že to ma už zrátané. Ale symapická je.
Natália – toto by mohlo byť na postup do SF, som na ňu zvedavá.
Top je u mňa zatiaľ Denis, ale v upútavkách je tam jeden muž, na ktorého som veľmi zvedavá.

97
dolores
Reagovat

@BarBora: s tym Martinym usmevom si to vystihla :))
ona splna v porote ulohu smjeka, ktora ide viac na pocity, lebo Klara je vaznejsia a odbornejsia..:) taka Ewa splnala obe kriteria naraz:D pre mna v porote mohla byt ona namiesto nich dvoch, ale neva , uz si zvykam aj na tuto 4-clennu zostavu.

vedela si Barbora, ze moderatori – manzelia Farkasovski maju takeho talentovaneho syna? :o podla bulvaru ho zajtra uvidime
https://www.youtube.com/watch?v=QZmYLAwfw08

98
Monika
Reagovat

@dolores: Ze by dalsi z Haberovych skvelych kluku :-)))

100
Monika
Reagovat

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/superstar-je-to-mozne-nejdriv-daniela-pestova-a-ted-dvojnik-manzela-marty-jandove.html

Image dobra, hodne vyraznej a zapamatovatelnej typek do dalsich kol, i barva hlasu se mi zamlouva, ale ten mrtvej zpev to uplne zazdil.

101
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Uf, tak to vypadá, že budeme mít další neshodu á la Itcho nebo Tibor :-D Od Farkašovského jsem slyšel několik coverů a všude se mi jeho hlas a zpěv vůbec nelíbil, vadí mi velké množství zlozvyků a ani jeho barva hlasu mi není příjemná, je to takový chlapecký „knedlomečák“ typický pro členy devadesátkových boybandů, tzn,. nic pro mě :-/ Sice to není až takový eklhaft jako Relich (ten mě odpuzoval nejen zpěvem, ale i vizuálně a chováním), ale můj favorit to určitě nebude, spíš naopak antifavorit :-)

Oproti tomu Samuel bude mým favoritem mezi kluky zcela určitě (Tomáš měl pravdu, že jsem na konci článku psal o něm), i když technicky má ještě rezervy, ale barva jeho hlasu je opravdu velmi pěkná a zajímavá, což je imho základ :-) Asi to pro mě nebude až taková srdcovka jako moje silná pánská čtyřka Bende, Šimko, Šmajda a nebohý David W., ale ze všech kluků, které nám zatím ukázali, mě zaujal nejvíc :-)

102
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: s tym Farkasovskym nepredbiehaj, napisala som, ze je talentovany, nie ze bude moj favorit:D technicky je podla mna o dost lepsi ako Relich, aj ked ktovie ako by znel na velkom podiu, na rozdiel od homevidei.
tvrdis, ze je knedlomecak ? tak to si nemyslim, ale co mi trochu vadi, jeho farba a aj trochu prihriata artikulacia. hoci mam rada vysoke chlapcenske hlasy, samozrejme aj niektore piesne od boybandov milujem :D, tak toto nie je celkom moja salka, a este nieco mi u neho chyba, trochu je na moj vkus sterilny … no viem si predstavit, ze by mohol mal svoje publikum. u teba Vlado a tebe geneticky podobnych jedincoch to samozrejme nehrozi, tym som si bola ista hned po jeho prvej fraze. :D ak by postupil, uz teraz mi je luto ako ho budete drvit. ale je otazne, ci postupi, pretoze je dietatom znamych osobnosti a pokial viem, decko nikoho znameho sa do tejto sutaze este nedostalo (okrem Hlasu- dcera Petry Cernockej, aj to rychlo vypadla). ak si dobre pamatam, Habera vyhodil z kastingu SS aj dceru poslanca parlamentu a spevaka operety Jariabka.
a so Samuelom sa asi nezhodneme, to mas pravdu :)) – ako obvykle, co sa tyka chalanov :D jedine, ze by ma na podiu sialene uputal.

103
Jai Kudo
Reagovat

Malé ohlédnutí za SS 2013, myslím, že Šafa tady měl příznivce. Šafa chystá první CD u společnosti „Tóny Srdce Records“, (blbější název jsem nezažil, ti scientologové jsou fakt srandovní někdy) :-D , prý to má být něco jako Ed Sheeran stylo….
https://www.youtube.com/watch?t=59&v=9qn0ABNps_4

104
Tomáš
Reagovat

@dolores: Budapest se mi daleko víc líbila od Daniela Křížky, u kterého si pořád moc přeju, aby se dostal do finálových kol.

105
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Tím „knedlomečákem“ jsem myslel to, že ten hlas má trochu v nose, ale není to ještě takový otevřený kovový mečák, jako má Relich, ale je takový „zavřenější“, což je ale z mého pohledu prašť jako uhoď :-D I ta přihřátá artikulace mi vadí, to se shodneme :-) Lepší než Relich je určitě (ale to pro mě není tak těžké, Relich je pro mě podobným měřítkem příšernosti jako u holek Pappová), ale fandit mu nebudu, ani kdyby zpíval jako caruso :-) Jak moc ho budu nesnášet, to záleží na tom, jak daleko se dostane, jak ho bude porota chválit (mám trochu obavu, že ho Habera bude protežovat jako kdysi Lacha) a jestli bude ohrožovat Emmu (to snad doufejme nehrozí) :-)

Jinak ohledně těch dětí známých osobností, co např. taková Hašková? Ta se v Talentu dostala až do finále imho jenom proto, že je dcerou Haška (který je navíc dvakrát větší celebrita než manželé Farkašovský), potom taky Rybníčková je nevlastní dcerou Hanky Čížkové a vlastně i nebohý David W. měl v příbuzenstvu celebritu (i když Stella Májová byla jeho pratetou, tzn. vzdálenější příbuznou), takže v tom bych handicap rozhodně neviděl :-)

Ohledně té naší neshody u kluků, možná bychom se shodli víc na Češích než na Slovácích (pokud vím, tak např. Bende byl i tvůj favorit), zatímco u holek se naopak víc shodneme na Slovenkách, z Češek máme společnou jen Moničku :-)

106
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Tak nazev spolecnosti je opravdu srandovni. Nicmene k songu, to je tak strasne nijake, ze s tim neudela diru ani do zapadle horni dolni, to je tak plytky, bez napadu, takovych songu jsou stovky, predcasne jsem z nudy vypnula a nezustal mi v hlave ani jediny ton.

107
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Jeste jsem zapomela zhodnotit tu jeho bombastickou vlnu na hlave :-) :-)

108
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Původně se to jmenovalo Revolta Records, protože je to společnost rappera Marcuse Revolty…. :-D Ten song je možná nijaký, ale proti tomu, co zatím Šafa po SS předváděl tak ještě docela dobrý. Pár puberťaček to jistě ohromí :-D

109
Tomáš
Reagovat

Tak mě ta Šafova píseň bohužel taky moc nezaujala. Taková snadno zapomenutelná slaďárna….při tom v soutěži byl skvělý, tam zářil na převzatých věcech. Tohle je bohužel případ hodně finalistů, nevyužitý potenciál a to že jim nikdo nedokáže napsat kvalitní vlastní tvorbu. I to je jeden z důvodů proč už hodně finalistů po konci soutěže ani příliš nesleduju. Přitom když sem se teď ( bohužel kvůli jeho smrti ) začal víc zajímat o tvorbu kapely Davida Weingartnera, tak musím říct že ti mají opravdu skvělé vlastní věci kvalitou bez problémů srovnatelné se zahraniční produkcí. Ten byl asi výjimkou. Ale takových výjimek není mnoho, proto bohužel většina finalistů upadá v zapomění a nedostanou se nikdy tam kam by chtěli a kam by si asi i zasloužili.

110
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: Haskova mi napadla hned po odoslani prispevku a potom sa mi uz nechcelo k tomu vracat:) ale tu mi pride, ze ona bola brana ako marketingovy tah Talentu na prilakanie velkeho mnozstva divakov, co sa im aj myslim podarilo. v SS by dosla maximalne po prve kola v divadle, ved jej spevacke nedostatky boli zjavne.
Farkasovski maju svoje slavne casy uz za sebou, teraz su v nasom malickom showbizovom svete s ostatnymi nie prili za dobre, dokonca mamicke nevysla ani politicka kariera. mam dojem, aspon podla fotky celej rodiny, ze sa v tom chlapcovi vidia, upli sa na neho a slubuju si od toho vela..

s Bendem, to mas pravdu, hoci ja som si ten nas spolocny prienik nejako narodnostne nerozdelila, ale je to mozne, co pises, aj ked si zabudol na Sabinu, predsa tiez som jej velmi fandila, aj ked to vyzeralo, ze Itcha uprednostujem, praveze som bola s jej vitazstvom spokojna, dolezite bolo pre mna, aby sa prave oni dvaja dostali do finale, a to sa podarilo !

111
BarBora
Reagovat

@dolores:
Tak sa mi zdá, že mladý Farkašovský je ten, na koho som zvedavá. Pustila som si aj jeho ďaľšie covery, páči sa mi. Trošku „nosu“ tam je (ako spomínal DJVlado), ale nie toľko, aby ma to rušilo. Ale treba ich všetkých vidieť viac a v rôznych „situáciách“, aby som sa utvrdila.
Z minulej várky sa mi asi najviac páčil Paľo, toho som si nechávala na koniec, ale keď som to už 2x nechtiac odpálila,nechala som to tak.

Přidat komentář