Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015, 2. casting: Jak Pyco objevil hvězdu u pizzy

7. Září 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11160 w=615]

Letošní SuperStar včera navázala na svůj zdařilý start a přinesla již druhou várku více i méně talentovaných soutěžících. U toho nemohou chybět ani DJ Vlado a Scalex, kteří mladé zpěváky opět podrobili ostří své gilotiny, respektive klávesnice. Jak naše duo rekapistických matadorů hodnotí druhý díl? Inu, čtěte níže a dozvíte se to.

Marek Pošta

zpíval: Enrique Iglesias – Hero

DJ Vlado: Ze spojení „Marek, kterému umřel dědeček“ jsem málem dostal osypky, jelikož mi to připomnělo mojí noční můru z loňského Hlasu, krále mečáků a bieberoidů Marka Relicha, kterého si opravdu připomínat nechci. Křestní jméno a úmrtí dědečka jsou naštěstí to jediné, co má tento Marek s Relichem společného. Na druhou stranu to podle mě ale není ani nový Adam Kukačka či Martin Císar, kterým je typově podobný, ti měli přece jen vyzrálejší a zajímavější hlasy. Markův hlas je ještě ve vývinu a místy v něm slyším dětský charakter, což u kluků bývá větší problém než u holek. Ani výběrem písně si u mě Marek moc nepomohl, jelikož tuhle píseň a Iglesiase vůbec mám rád asi jako Habera. Talentovaný Marek určitě je, o tom žádná, ale myslím si, že do SuperStar šel příliš brzo.

Scalex: Jakmile jsem Marka viděl, hned mi bylo jasné, že ho lidé budou srovnávat s Adamem Kukačkou. To je holt úděl všech buřtíků v SuperStar. Adam byl ale už více “hotový”, Marek je teprve na začátku delší cesty. Potenciál v sobě určitě má, ale souhlasím s Vladem, že by bylo na místě počkat do dalšího ročníku a ještě se do té doby trochu víc vyzpívat. Ale kdo ví, třeba nás hned v dalším kole překvapí a třeba to dotáhne daleko.

Veronika Neméthová

zpívala: John Lennon – Imagine

DJ Vlado: Tahle holka je přírodní úkaz. Její zpěv má k dokonalosti hodně daleko, zvláště intonace místy byla velmi velkorysá, ale všechny ostatní stránky u ní fungují na maximum. Barvu hlasu má zajímavou a hodně quirky (letos se vůbec s tímto typem zpěvaček roztrhl pytel a to je jedině dobře, protože až dosud to bylo nedostatkové zboží), ale především je to výrazná osobnost, kterou člověk jen tak nepřehlédne, což je v SuperStar velká deviza. Sice bych za prznění klasiky, jakou je Lennonova Imagine, měl správně každému pořádně naložit, ale tady udělám výjimku a budu se těšit, až Veronika „zprzní“ po šepsovku i další klasiky.

Scalex: Nemůžu si pomoct, já prostě tyhle střelené afektované typy nemusím. Tak nějak mi to připomnělo jednu mladou dámu s ukulele, z jiné pěvecké soutěže. Veroničin zpěv je hodně zvláštní, občas mi přišlo, že má v krku zabudovaný AutoTune. Na její cover Imagine se dívám dost schizofrenně. Na jednu stranu se mi nelíbí prznění klasiky, která je nejpůvabnější ve své prostotě, na druhou stranu oceňuju vlastní vklad a osobitost. Jen bych to raději slyšel na jiných věcech. Myslím, že Veronika bude patřit k těm nepřehlédnutelným soutěžícím, ale asi bych jí v tuhle chvíli vítězství neprorokoval.

Denis Kolek

zpíval: Ed Sheeran – Thinking Out Loud

DJ Vlado: Tohle byl jedním slovem rytmický chaos. Denis se chvílemi předbíhal a chvílemi pro změnu opožďoval v rytmu, což zvláště u této pop-folkové písně a za doprovodu kytary hodně vyniklo. Navíc mě dost rušila i Denisova angličtina, která místy zněla prazvláštně (což bych nečekal od někoho, kdo žije léta v Anglii). Na postup z castingu OK, protože Denis bez talentu není, ale na nějakou delší cestu soutěží bych to neviděl.

Scalex: Myslím, že Denisova radost z postupu nebude mít dlouhého trvání. Prošel díky postupovému CDčku, ale rytmická práce u něj byla na úrovní hvězdné pěchoty. Barva hlasu by špatná nebyla, Denis by tak mohl dopadnout jako Ben Cristovao, který si také dlouhá léta s rytmem moc netykal, ale nějakou díru do světa šoubyzu udělal.

Melinda Noáková

zpívala: Mariah Carey – Hero

DJ Vlado: Nejhorší pro nás rekapisty nejsou špatní zpěváci a exoti, ale bezbarvý šedý průměr, na kterém není absolutně nic k zapamatování. A to je přesně případ této slečny, která kdyby nebyla lehce šmrncnutá exotikou, tak bych si ji musel přehrávat znovu. Její zpěv mi v hlavě absolutně neutkvěl a šance přežít první kolo Super výběru se blíží nule.

Scalex: V poznámkách, které si dělám v průběhu pořadu, mám u Melindy napsáno jen “americké kudrlinky; naprosto zaměnitelné”. Zkrátka další slečna s americkou popovou technikou, jakých je v každé SuperStar několik desítek a které se od sebe liší jen vzhledem. Melinda je sice exoticky šmrncovní, ale v téhle soutěži je potřeba mít šmrncovní i hlas a to se tu nekoná.

Jan Samek

zpíval: Maroon 5 – She Will Be Loved

DJ Vlado: Tento mladík se v SuperStar objevil už před dvěma lety, i když tehdy se v sestřihu jen mihnul, když zpíval Sluneční hrob od Blue Effect. Honza má docela pěkný hlas, je i celkem muzikální, ale jeho zpěvácký projev mi přijde tak trochu uťáplý a lehce nevýrazný. Uvidíme, zda se dokáže v dalších kolech trochu více otrkat a stát se průbojnějším. Zcela bez šance rozhodně není.

Scalex: V rámci kluků by Honza nemusel být špatný, kytaru ovládá, falzet má pod kontrolou, barva hlasu slušná, i když ne úplně výrazná. Ovšem Habera v rozhovorech slibuje velký přetlak v kategorii dobrých kluků – zatím jsme jich moc neviděli, ale pokud Paľo nekecá, tak by asi Honza mezi tu úplnou špičku prošel stěží. Nezapomínejme, jak málo lidí má být ve finálových kolech.

Nikola Luptáková

zpívala: 4 Non Blondes – What´s Up a Zuzana Smatanová – Tam, kde sa neumiera

DJ Vlado: Tady naopak bylo té průbojnosti až až, ovšem kontrola nad hlasem poněkud chyběla. Nikola je podobný případ jako Zuzana Vovsová z minulého dílu – velký hlasový potenciál, ale zároveň i nedisciplinovaná divoká řeka. Její budoucnost v soutěži je sázkou do loterie, může se stejně tak dojít až do semifinále jako se vysekat na první zatáčce. V přetlaku zpěvaček v soutěži to vidím spíš na druhou jmenovanou možnost.

Scalex: Nikola dělá svým zpěvem skutečně čest svému povolání. Její hlas je hrubý, hluboký, neotesaný, skoro až necitlivý. Je velmi nutné, aby se tohoto hlasu ujal zkušený hlasový pedagog, protože v tuhle chvíli je to šutr, který je nutno rozbít, opracovat, vyleštit – a ukáže se nám skvost. Ale když se tohle nestane, bude Nikolin hlas stále jen šutrem. Přítěží, která jí zabrání v postupu.

Karolína Přibylová

zpívala: Imagine Dragons – Radioactive

DJ Vlado: Důkaz, že se dějí i zázraky. Karolína nebyla do soutěže vůbec přihlášená, jen v bufetu pekla a prodávala pizzu. Všiml si jí však Pyco, který ji nabídl, že by mohla jít rovnou před porotu, přičemž jí ale jeden chlapec musel půjčit kytaru. A Karolína svým výkonem neskutečně překvapila. Předvedla perfektní práci s hlasem a neskutečnou zpěváckou přirozenost, jakou předvádějí jen ti nejlepší z nejlepších, především ty vzlyky ve výškách byly nádherné. Jak napsal náš diskutující jab, působilo to jako kvalitní folkový koncert. Zatím je těžké posoudit, zda to byl Karolínin standard, nebo jen jednorázový úlet nahoru, nicméně její výkon byl z celého druhého dílu jednoznačně nejlepší.

Scalex: Já vám nevím. V televizním světě už se pohybuju a PR praktiky sleduju dost dlouho na to, abych tomu příběhu o pizzařce, kterou Pyco ke štěstí přivedl, důvěřoval. Několik podobných náhod už jsem při natáčení viděl a kdybych netušil o existenci scenáře nebo neviděl den předtím zkoušku, asi bych jim i věřil. Navíc na ten příběh navazoval dost výrazný product placement výrobce té pizzy, takže o to méně tomu věřím. Kašlu ale na příběh a hodnotím čistě zpěv. Karolína je rozhodně dobrá zpěvačka, velmi přirozená, jedno z nejlepších vystoupení v tomto kole. U holek mám rád chrapláky a “vzlykáky”, a tady jsou ty vzlyky povedené.

Nela Bartolomeu

zpívala: Alicia Keys – If I Ain´t Got You

DJ Vlado: V tomto případě vizuální stránka těžce zastínila tu pěveckou. Nela je od pohledu hvězdný typ, ale její zpěv mí do hvězdnosti daleko. Intonace místy dost skřípala a ani hlas jako takový se mi nezdá nijak zvlášť výjimečný. Pokud Nela dojde do semifinále (čemuž moc nevěřím), tak především kvůli svému exteriéru.

Scalex: U Nely oceňuju dvě věci. Zajímavě přiskřípnutý hlas v některých polohách a absenci amerických kudrlinek. Je tak osvěžující slyšet zpěvačku, očekávat Beyonco-Careyovské kudrliny, ale slyšet čistou, rovnou, spíše evropskou pěveckou školu. Za mě dobré, jen je potřeba víc dbát na intonaci, ta místy lehce plavala.

Dominika Zborilová

zpívala: Beáta Dubasová – Vráť mi tie hviezdy

DJ Vlado: Tohle je naopak velmi zajímavý a originální hlas. Dominika, která mi vizuálně lehce připomíná vůbec první vítězku polského Idolu Alicji Janosz, byla nachlazená, takže její výkon nebyl stoprocentní, ale svým barevným a voňavým hlasem to absolutně vyvážila. Na ní jsem v příštích kolech hodně zvědavý a doufám, že s uzdravením o ten nádherný šelest nepřijde.

Scalex: Na koho vždy v SuperStar čekáme nejvíce? Na originální, rozeznatelný hlas. Na lidi, u nichž po pár vteřinách v rádiu poznáme, kdo to zpívá. Dominika by se mezi takové zpěvačky mohla zařadit. Její zastřený hlas zní velmi dobře a velmi doufám, že za jeho kvalitou nestálo Dominičino nachlazení.

Zdeno Mucino

zpíval: Ed Sheeran – The A Team

DJ Vlado: Když jsem se radoval, že se konečně objevil i zajímavý zástupce mužů, tak ho porota utnula po pár odzpívaných tónech, což mě pěkně naštvalo, protože bych si rád Zdena poslechl trochu déle, zatímco jeho medailonek bych rozhodně zkrátil. Každopádně i z té krátké ukázky zněl nadějně a z pánů v byl v tomto díle pro mě nejlepší.

Scalex: Tohle asi bude jeden z těch Haberových slibovaných kluků. Sympatický, pohledný a zpívající s takovou lehkostí, že porotě stačilo jen pár tónů k vyhlášení postupu. Což nás rekapisty moc netěší, neboť bychom rádi měli z čeho hodnotit. Tak nezbývá, než prolézt internet a zkusit od ně něco najít.

Dominika Húšťavová

zpívala: Nine Simone – Feeling Good

DJ Vlado: Další, koho bych si rád poslechl déle, byla tato zajímavá rockerka. I když v kategorii rockových zpěvaček nasadila laťku proklatě vysoko Gábina Gunčíková a všechny ostatní rockerky s ní budou chtě nechtě srovnávány, i tak jich je v převaze popových a soulových zpěvaček jako šafránu a každá rockerka se vyloženě hodí. Proto doufám, že v dalších kolech dostane Dominika více prostoru.

Scalex: Zaplaťpámbů za každou rockerku v soutěži. Tyhle hlasy jsou velkým osvěžením mezi tou spoustou popin. Dominice to v krátké ukázce znělo dobře, porota ji poslala dál, takže určitě to špatné nebylo. Mám velká očekávání.

Laura Belicová

zpívala: Peha – Spomaľ

DJ Vlado: Stará známá, kterou si můžeme pamatovat ze slovenského Talentu, ve kterém byla ještě malá holčička (ale už tehdy to byl doslova „pedofilův sen“). Od té doby nejen ještě více vyrostla do krásy, ale vyzrála i po zpěvácké stránce, což můžeme posoudit z jejích četných videí na Youtube. Z jejího Spomaľ jsme sice mnoho neslyšeli, ale už od Talentu víme, že ve slovenských písních je jako doma (zvláště v těch od Mariky Gombitové) a pokud bude na svůj rodný jazyk sázet i v SuperStar, může dojít daleko.

Scalex: Jak píše Vlado, Laura už v jiné soutěži prokázala, že jí velmi sluší slovenské písničky a s nimi by mohla “zahviezdiť”. Jenže je tu jeden problém – písně zde vybírá porota a dramaturg, bude to nejedna “povinná jazda”, takže Laura nemůže spoléhat na to, že vždy vyfasuje něco, co bude sedět jejímu stylu, jejímu hlasu. Je to velká otázka. Ale třeba nás překvapí, přeci jen už se v rámci zpěvu slušně vypracovala.

Marta Michalská-Uras

zpívala: Gnarls Barkley – Crazy

DJ Vlado: Marta trpí stejným neduhem jako v minulém díle Broňa Kováčiková a sice, že její zpěv je skrz na skrz prožraný teatrálností. Marta má slušný hlas, ale její nepřirozenost jí sráží vaz. Tato píseň už zazněla ve zpěváckých soutěžích mnohokrát a ve srovnání, jak s ní zazářili například Lukáš Adamec nebo Kristína Mihaľová, bylo Martino podání jen velmi slabým odvarem. Osobně jí nedavám šanci přežít Super Výběr.

Scalex: Marta má jedinou šanci – musí se naučit při zpěvu působit stejně přirozeně a skromně, jako když mluví. Jinak vždy předvede místo jakékoli písničky muzikál. Na větší postup v této soutěži bych si u ní nevsadil.

Claudia Kudriková

zpívala: Alicia Keys – No One a Kristína – Při oltári

DJ Vlado: Absolutně nechápu, proč byla právě tato slečna vybrána jako zlatý hřeb včerejšího dílu. Podle mě tam byly mnohem zajímavější zpěvačky, které by si zařazení na závěr zasloužily víc. Její hlas ve výškách připomínal papiňák, a i když se ve slovenské písni dostala níž, tak mi její zpěv nepřipadal nijak světoborný. A co už jsem vůbec nepochopil bylo Haberovo přirovnání Claudie k mé bohyni Monice Bagárové. Nevidím mezi nimi absolutně nic společného. Paľo, chceš mě nasrat? Jako by mi z minulosti nestačila některá srovnání mých favoritek s antifavoritkami (viz. Petra Páchová vs. Monika Šramlová nebo Andrea Gabrišová vs. Klaudia Pappová). Tím nechci říct, že Claudia bude moje antifavoritka, k tomu by došlo jen v případě, že by postoupila do semifinále na úkor zajímavějších zpěvaček, což doufejme nehrozí.

Scalex: Bagárová 2? Úplně jsem viděl, jak DJ Vlado doma vyskakuje z křesla a dělá na Haberu fakáče! Claudia nemá s Bahárovou lautr nic společného. Docela se mi její projev líbil, i když chyb v něm bylo dost. Bál jsem se přítomnosti “romského nosálu”, ale naštěstí tam nebyl a drobné chybky dovede snadno odstranit hlasový poradce, kterého budou mít soutěžící k dispozici.

Top 3 exotů podle DJ Vlada:

1.Alex Gregor

zpíval: Bon Jovi – Always

Vizuální dvojče Radka Bangy z Gipsy.cz má energie na rozdávání, křičet na manželku bude umět určitě dobře, ale angličtinu má na úrovni Aničky Dajdou a především neumí vůbec zpívat. Jak řekl Paľo Habera, bylo to pořádné psycho

2.Caroline Garguláková

zpívala: Ewa Farna – Jaký to je

Pokud tohle slyšela Ewa Farna, tak se musela obracet v posteli se svým kytaristou. Na místě Ondřeje Soukupa bych Caroline napařil pokutu za zprznění jeho písně.

3.Tomáš Hudec

zpíval: Tiziano Ferro – No me lo so spiegare

Tomáš je mužem dvou tváří, při prvním pokusu byl totálním uspávačem hadů, při druhém se na požádání porotců trochu rozjel. Nicméně zpěv byl v obou případech za nula bodů.

Top 4 exotů podle Scalexe:

Tomáš “mouchy, snězte si mě” Hudec za jeho uspávací projev
Caroline “o dvě velikosti menší šaty” Garguláková za její prznění porotcovy písně
Anna “růžový chemlon” Přibilová za afekt a manýry
Alex “psycho- -log nebo -pat?” Gregor za zachmuřený afekt a špatný zpěv

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Karolína Přibylová (za nejlepší výkon)
2. Dominika Zborilová (za krásný hlas)
3. Veronika Neméthová (za osobitost)

Top 3 nejlepších podle Scalexe:

1. Dominika Zborilová
2. Karolína Přibylová
3. Zdeno Mucina

 

Hodnocení 2. dílu podle DJ Vlada:

Druhý díl byl po stránce talentů přece jen o něco slabší než ten první. Jediný stoprocentní výkon předvedla Karolína, která paradoxně ani nebyla původně přihlášená. U všech ostatních jsem měl mírný otazník, nějaké to „ale“ tam vždycky bylo. Dále mě překvapilo, že jsme viděli takovou převahu zpěvaček nad zpěváky. Ne že by mi to vadilo, ale v této souvislosti mě překvapuje, jak Paľo Habera pořád prohlašuje, jak mají letos silné kluky. Možná nás ale ti nejlepší zástupci drsného pohlaví teprve čekají v následujících dílech. Co se týče poroty, tak je to neměnný standard, jen možná Klára se oproti minulému dílu trochu víc projevila, i když mi přijde, že její nejlepší momenty zplácali do sestřihu. Větší prostor dostal i Pyco, který vedle svých kamerových vsuvek zabodoval především jako „deus ex machina“, když poslal Karolínu před porotu. Co mi ale vadilo, byla stejně jako vloni u Hlasu délka medailonků, které v některých případech byly dokonce i delší než samotné vystoupení. Proboha, pryč s tímto „čechismem“, v zahraničí jsou už natahované medailonky dávno passé. Suma sumárum byl druhý díl slušný jak po stránce talentů, tak i zpracování, ale za tím první přece jen o špičku nosu zaostal. Příště bych prosil zkrátit medailonky a dát víc prostoru některým soutěžícím, kteří byli jen zbytečně utopení v sestřihu, a všechno bude fajn.

Hodnocení 2. dílu podle Scalexe:

Malinko ubylo špiček, malinko přibylo exotů. Za mě to není dobrý vývoj, ale vzhledem k té míře je to pořád ještě akceptovatelné. Čekal jsem alespoň jednoho soutěžícího, který mě opravdu “rozseká”, ale nikdo takový tam tentokrát nebyl.

Porota funguje dobře, role jsou rozdány. Paľo je “ten, který se s ničím nesere”, Ondřej je “ten, který má všechno v paži a blahosklonně se usmívá na plebs”, Marta je “ta hodná mamka, co po porodu vyměkla”, jedině u Kláry musíme ještě chvíli počkat, než se vyprofiluje u živáků. Ale i ona na mě působí dobře. Osobně bych vyměnil Martu za Ewu Farnou a místo postupového CDčka bych do poroty přidal pátý hlas v podobě Eduarda Klezly. Ale to je jen moje zmlsanost a je mi jasné, co by to pro rozpočet pořadu znamenalo.

Pyco Cam je dobrý nápad, funguje to a hlavně je to svižně stříháno, takže je to zajímavé osvěžení pořadu, aniž by to bylo otravné. Otravné jsou naopak medailonky soutěžících. Zcela souhlasím s Vladem – vyházet všechny ty záběry pokojíčků a rozkvetlých luk za městem, vyházet všechny ty spolupracovníky a spolužáky kvičící “Pepa je naše SuperStar”. Klidně si to natočte a až dotyčný udělá v SuperStar kariéru, tak mu to pusťte před vystoupením v živém přenosu.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 87
1
yeey
Reagovat

Pro zajemce Zdeno a full verze jeho vystoupeni z castingu – https://www.youtube.com/watch?v=lw7-QbpAwdA

2
Monika
Reagovat

Ja Haberovo vyzdvihovani kluku nad divkama naprosto chapu. V obou dilech, dostaly divky mnohem vice prostoru a kluci jen prosumeli, takze to vyvolalo dojem, ze kluci za moc nestoji. Nicmene uz ted mi prijde, ze tam je celkem dost ne uplne spatne zpivajicich kluku s kytarou a celkem dobrou vivazi, myslim, ze je z ceho vybirat, akorat v tech kratkych ukazkach nemohli predvest, co v nich opravdu je..Naopak v pripade divek bych si tipla, ze vetsina tech opevovanych v diskuzich zde na Panackovi poleti po divadle jako blesk…Krome Emmy nevidim zadnou, ktera by dokazala urcite zabodovat i v dalsich kolech.

3
Monika
Reagovat

@yeey: diky za odkaz, konecne i ja mohu rict, ze mam sveho favorita zatim, pro me jasna jednicka obou dilu :-)))

4
Jai Kudo
Reagovat

Jen bych to stručně shrnul, neviděl jsem to v TV až dnes něco na notebooku – z kluků beru Samka a toho kluka, co děla kapueru…..z holek je mě jasná pizzařka Karolína a přihřeju si rockovou polívčičku – Dominika Húšťavová. Ostatní ze včerejška klidně oželím…

5
Jai Kudo
Reagovat

DJ Vlado – když Palo přirovnal Claudii k Monice hned jsem si na tebe vzpomněl, jak asi zuříš! :-D Bylo to úplně mimo…..

6
Tomáš
Reagovat

@yeey: Tak Zdeno je super, už teď bych ho chtěl ve finálové osmičce.

7
Jan Liška
Reagovat

DJ Vlado: Délka medailonků není letos tak velká. Neříkejte, že ty dvě minuty u pár soutěžících nejde vydržet. To potom musí být zajímavý pohled na DJ Vlada ve frontě v supermarketu, kde si počkáte klidně i deset minut :D

8
evilmind
Reagovat

Kde jsou v zahranici medailonky passe? Jsem si docela jistej, ze i v posledni sezone Idolu nektery soutezici uz v casting dilech kamera sledovala na rodnych farmach. A nebyli to ani nutne ti, co pak postoupili nekam daleko.

9
Tomáš
Reagovat

@Monika: Moniko zase souhlas. :D Opět stejně jako minule je tu na titulce fotka někoho, kdo mě vůbec nezaujal. Kdybych ten článek psal já, tak je tam foto Marka, Denise nebo Zdena. Nevím jakou hvězdu teda Pyco objevil, tohle bude spíš hvězdička, která jen tak proletí směrem k zemi a pak zhasne úplně. Tvrzení že byla v tomto díle nejlepší vůbec nechápu, ale asi tomu hold tolik nerozumím. Pro mě v tomto díle byli nejlepší Marek, Denis a Zdeno – všichni nastejno. Kousek za nimi Mirek Macáš, který bohužel nedostal moc prostoru ( ale já ho znám z youtube ) a proto ho zde autoři ani nezmínili, asi na něj ani nevzpoměli. Až potom všichni ostatní. Pokud jde o to, která z holek zaboduje v dalších kolech, tak Emma bohužel jo a já vidím ve finálové Top 8 zcela jistě i Vrublovou. Ale z těch dalších jich poletí hodně, pizzařka může za chvilku letět jak namydlený blesk.

10
Tomáš
Reagovat

Ještě musím něco k Denisovi – já bych si těch rytmických problémů vůbec nevšiml, sem prostě laik. Vůbec sem nechápal proč ho Habera se Soukupem nechtějí pustit dál. U mě by to byl jasný postup. Ale ať je to jak chce, tak hlas měl rozhodně zajímavý. Problémy s angličtinou? Tak to bych právě vůbec neřekl. Na mě jeho zpěv působil velice profesionálním dojmem, jak kdybych poslouchal nějakého zahraničního zpěváka. Pro mě byl včera vážně jeden z nejlepších, ne li úplně nejlepší. Rozhodně mi přišel daleko zajímavější než ta vaše Karolína. Prostě ve mě něco svým vystoupením zanechal, chtěl bych, aby došel daleko. Chtěl bych ho ve finálové Top 8.

11
DJ Vlado
Reagovat

@Jan Liška: Mně hlavně vadí, že v některých případech jsou medailonky delší než samotné vystoupení (např. u toho Zdena, ale i u jiných) :-) Já mám asi na dlouhé medailonky vytvořenou alergii z éry Michaela Čecha, který měl navíc velmi zvláštní „dar“ vybrat pro medailonky ty nejméně zajímavé lidi, např. z Robina Hooda nejde zapomenout na téměř pětiminutový medailonek pana učitele, který učí své žáky odpoledne kickbox (jakoby takových nebyly stovky), přičemž se ale dotyčný stejně nedostal do živáků, oproti tomu jedna z finalistek měla v sestřizích minimální prezentaci a to i přesto, že měla skutečně silný příběh, o kterém se ale divák dozvěděl až o rok a půl později, když se dotyčná účastnila Talentu :-/ Asi nejlépe to dělat Peter Nuňéz ve zlaté éře slovenské SuperStar, když medailonky a vystoupení vzájemně prokládal, mělo to pak lepší spád :-) A máš pravdu, ve frontách v supermarketu občas zuřím :-D

@evilmind: Měl jsem na mysli medailonky z castingů (nikoliv ze živáků), a ty mi zrovna v letošním AI přišly celkem krátké a úderné :-)

12
Scalex
Reagovat

@Jan Liška: Přidávám se k Vladovi, každá vteřina medailonku (který nic zajímavého nepřináší) je vteřinou, kdy neslyšíme to podstatné, zpěv některých postupujících. Materiál medailonků bych samozřejmě natáčel, ale nechal bych si ho až na živáky, kdy bych krátké medailonky pouštěl vždy před vystoupením daného člověka. Nebo bych dal celé medailonky k profilům postupujících na ofiko webu. Tak či onak jsou pro mě medailonky tím nejméně zajímavým a atraktivním na celé show. Dokonce by mi nevadilo ani to (byť to nesouvisí se zpěvem), kdyby na úkor medailonků dostala víc prostoru Pyco Cam.

13
Luke
Reagovat

Tak prvně musím říct, že včerejší díl bylo totální nuda a neskutečně mě zklamal…Od začátku dílu zpívali většinou ,,exoti“ – hvězdná pěchota, že sem měl sto chutí to o půl desáté vypnout a jít spát…Jako když si představím, že ještě budou tři castingy, tak mě berou všichni svatí…
Kolem té půl desáté se to zlepšilo a byli tam i ti, co umí zpívat, ale žádnej zázrak to nebyl, těžkej průměr oproti prvnímu dílu katastrofa…
Porota ? Ta měla být jenom ve třech lidech a nebo když už ve čtyřech lidech, tak bez Kláry Výtiskové, protože je to zatím nejhorší porotce, co kdy byl (srovnal bych to s tím, když Zora Knepková uváděla superstar – hrůza)…Ta holčina neví co mám říkat na soutěžící a vypadávají z ní takové bláboly…To je za trest fakt…Kdyby tam byl kdokoliv z Panáčka, tak ju hravě trumfne…
Na závěr pro mě opravdu neskutečné zklamání včera a jestli to tak pude dál…no radči nic neřikám…

14
Scalex
Reagovat

@Jan Liška: Ještě k tomu „zuření ve frontách“ – ony ty časy jsou různé. Někdy můžou být dvě minuty málo, někdy můžou být dvě vteřiny hodně. Třeba dvouvteřinová pauza před každou jednotlivou akcí na lagujícím mobilu dokáže člověka nehorázně nasrštvat (osobní zkušenost, nakonec jsem tím mobilem švihnul o chodník a to samé bych udělal i s některými medailonky).

15
Jai Kudo
Reagovat

@Luke: Souhlasím s tím, že z představy ještě tří kastingů (tj. znuděných večerů) mě jímá hrůza…..včera jsem to udělal jak píšeš, po půl hodině jsem si řekl, že si nebudu dál kazit večer a podíval jsem se na to až dnes dopoledne, ale hodně jsem přeskakoval, protože to byla pěkná otrava…

16
Jan Liška
Reagovat

@Scalex: Medailonky jsou běžnou součastí talentových show už od castingů. A to je máme dobře sestříhané a s přijatelnou stopáží. Podívejte se například do Německa, tam to mají dlouhé jako týden před výplatou. V tomhle jsme délkou na úrovni American Idolu.

17
Luke
Reagovat

@Jai Kudo: Tak po castinzích se to zlepší o to nemám strach…budou zpívat déle a pozná se, jak na tom, kdo je…ale ty castingy ? No nevím, jestli se na ně budu ještě dívat…včera mě fakt vytočili…Zlatej talent, tam je to přesně opačně…

18
Scalex
Reagovat

@Jan Liška: je mi jasné, že si svoji práci budete obhajovat a já si zase budu obhajovat to, že je to dlouhé, nudné, zbytečné a zabírá to prostor tomu zajímavému. Argument Německem neberu, já se koukám na tuzemský pořad, německý či americký a jejich povedenost nebo nepovedenost mě nezajímá. Hodnotím čistě to, jak na mě působí česká verze pořadu.

19
yeey
Reagovat

@Scalex: to ja zase celkem beru… samotnemu mi kolikrat na zaklade zahranicnich soutezi dochazi, co tem ceskym soutezim schazi… snaha o to se jim priblizit je v poslednich peveckych soutezich produkovanych Novou/Markizou alespon trochu citit, coz kvituji, medajlonky preziju, preci jen pomohou si souteziciho zapamatovat… navic neni nic straslivejsiho nez okazale „češství“ ve stylu „ja sem Cech, jsem tady v ČR a co je nekde jinde me nezajima a nestrkejte mi to pod nos“ :-D

20
Monika
Reagovat

Medailonky imho nebavi snad vubec nikoho a ani ja nejsem vyjimkou. Vcera jsem se vylozene nudila u aikida, a to je pritom Zdeno muj zatim nejvetsi favorit. Koho to zajima v tehle fazi souteze odkud dotycna osoba pochazi, cim se zabyva ve volnem case, jake ma kamarady…U lidi, kteri vypadnou, je naprosta ztrata casu sledovat jejich medailonky a ti kteri postoupi do SF, o tech se totez dozvime v prvnim primem prenose. Do castingu podle me medailonky vubec nepatri.
Osobne bych vynechala i moderatora, prijde mi tam zbytecny a nasadila bych ho az do zivych prenosu. Byt teda velmi kvituji, ze na rozdil od predchozich rocniku dostava moderator letos mene prostoru a nejsou tam ty zdlouhave rozhovory se soutezicimi.
U poroty nechapu z jakeho duvodu se preslo z vyborne trojky zpet na ctyrku. Trojice imho byla naprosto dostacujici, stejne neni cas na hodnoceni ctyr porotcu a vzdy je tam jeden do poctu, protoze cas bezi a zivaky nelze natahovat prilis. Ewa je proste nenahraditelna a ten kdo ji dosadil do poroty zaslouzi metal :-) Myslim, ze nikdy nebudeme mit lepsi zenskou porotkyni. Velka osobnost s respektem divaku i samotneho Habery. Jeji hodnoceni byla kratka, ale velmi vystizna a neopomenula ani odborne hodnoceni zpevu, coz maloktera zenska porotkyne dela, vetsina se omezi na tupe libi ci nelibi. Navic do toho davala srdce a kdyz k tomu pridam ty jeji oci…Bohate staci jako jedina zenska zastupkyne poroty, je ji slyset a videt vic nez ty dve dohromady..Rovnez bych vratila meho nejoblibenejsiho porotce Klezlu, nedavno jsem cetla s nim rozhovor, kde rikal, ze by do toho znova sel…porota ve slozeni Farna s Klezlou plus jeste jeden chlap (klidne Habera) by byla ma vysnena porota..
cedo mi prislo jako super napad, ale ted vidim, ze se to miji ucinkem, stejne si drtiva vetsina vybira hodnou tetu a rezie nam ukazuje pouze pripady postupu v patovcyh situacich, takze to ani nema moc velke grady, ja si jen reknu u souteziciho s tetou, ze je srab :-))) naopak ocenim, pokud si nekdo vybere Haberu viz muj oblibenec Zdeno

21
Scalex
Reagovat

@yeey: to není okázalé češství, co mám na mysli, to je spíš takové to „kdyby Pepa skočil z okna, tak ty skočíš taky?“.
Když jsem přišel domů se čtyřkou a argumentoval jsem, že to není tak špatné, protože Pepa dostal pětku, tak mi bylo vysvětleno, že je rodičům u prdele celý Pepa i jeho pětka a že to jediné podstatné, co je zajímá, jsem já a moje známka.

Proto jsem napsal, že německý či americký pořad mě nezajímá. On mě nezajímá v kontextu mého hodnocení českých medailonků, jinak třeba na americký Idol koukám.

22
Patrik
Reagovat

Co si furt ale vsichni stezujete vcerejsi dil byl nahodou exzoti tam byli zridka a dobry zpevaci tam byli furt.. Vsechno parada i na porotu si trochu zvykam. Proste
vas nechapu

23
yeey
Reagovat

@Scalex: ok, beru…. jinak to okazale cesstvi mi tvuj prispevek spis pripomnel, nez ze by to v nem primo bylo… obvinit te z „čecháčství“ jsem rozhodne nechtel ;-)

medajlonky mne osobne nevadi, zaroven to nevyhledavam… v Hlasu minuly rok to bylo jeste vic premrstene a tam mi to vadilo, nebot ten format by mel byt preci jen vyhradne o hlase-predevsim pak tedy v blind auditions, v SuperStar se holt jede na pribehy, s cimz jsem smireny, takze mi to nijak zasadne neprekazi…

24
Scalex
Reagovat

@Patrik: Souhlasím, včerejší díl byl náhodou. Zato ten minulý byl úmyslem.
Gratuluju k vašim uším. Také bych si někdy přál mít ten dar a neslyšet falešné tóny. A myslím to vážně – čím lepší mají lidé hudební sluch, tím více trpí.

„Proste vas nechapu“ – to je bohužel něco, s čím nic nenaděláme. Testovali jsme naše články na několika druzích opic s chápavým ocasem a pochopily nás všechny. Tak asi holt nemáte chápavý ocas.

25
yeey
Reagovat

http://www.mediar.cz/v-nedeli-vinari-nad-superstar-u-mladsich-skore-vyrovnane/ SuperStar si mirne polepsila… je dobre, ze to nepada hned na zacatku dolu…

26
dolores
Reagovat

@yeey: podobne u nas. vobec som necakala, zeby Superstar mohla porazit na emocie a ludske utrpenie zamerane V siedmom nebi.
http://medialne.etrend.sk/televizia/milujem-slovensko-startovalo-ako-dvojka-trhu-superstar-podrastla.html

27
Tomáš
Reagovat

Scalex: Tak přirovnat Denise k Benu Cristovaovi je pro Denise urážka. Oproti Benovi je Denis Pan Zpěvák. Já bych si přál, aby jeho radost z postupu měla co nejdelší trvání.

28
bezík
Reagovat

@Scalex: No jo, když ty testuješ svoje články na chápavých novosvětských (amerických) opičkách ! To se pak nediv že zdejší nechápavé starosvětské opičky nechápou ;-) :D

29
Nika
Reagovat

@Luke: naprostý souhlas, prozívala jsem celý včerejší pořad…….

30
Scalex
Reagovat

@Tomáš: Oproti Benovi má Denis úplně stejný problém s rytmem, podstatně lepší intonaci, ale zároveň bohužel podstatně průměrnější a obyčejnější barvu hlasu. Tu má Ben výbornou, rozeznatelnou – škoda, že s ní nedělá rozumnější muziku. U Denise se ukáže, jestli svůj handicap dokáže potlačit a jestli se v něm objeví nějaká jiná hudební kvalita, která by ho vyšvihla výše.

31
dolores
Reagovat

@Tomáš: preco ti tak vadi ospevovanie Karoliny? je otazka, ci sa niekam dostane. je to len zaciatok, este dokopy nic nevieme. sme nadseni akurat z jej prveho vystupenia, ktore moze byt aj posledne. pozri mne napr. Vrublova vysumela z hlavy rychlostou asi ako sumiva tabletka vysumi v pohari vody. to ze ju Vlado zaradil do titulky a mnohi ju vynasaju do nebies ma absolutne netrapi. kazdy ma svoj vkus, pohlad na vec. proste to neriesim. nad takymi problemami sa pozastavim az ked pojde viac do tuheho.
bud rad, ze Habera tento rok favorizuje chalanov, ktorym ty viac fandis. aj ked po vcerajsom kole nabitom dievactami si zacinam mysliet, ci to nie je od neho kalkul :D ci mu to nahodou neprikazala produkcia, aby pritiahol k obrazovkam viac divacok – zien, dievcat, ktore su aj tak cielovka tejto relacie….

32
dolores
Reagovat

@Scalex: musim sa toho Denisa zastat. podla mna to bola len momentalna indispozicia (dufam) a hlas nema obycajny, naopak, ma v nom nieco… nejaky smrad, nieco az mrazive … ktory napr. ja postradam u Zdena, aj ked ten sa urcite este prejavi. Pre mna ma Cristovao obycajnu cernossku farbu, u nas sice vzacnu, ale u mnohych cernosskych spevakov som tuto farbu pocula. nic mimoriadne. samozrejme jeho vyzarovanie a nieco na co letia dievcata, starostlivost o seba, pestovanie estetiky tela, sport, atd, mu dava hviezdny smrnc, ale v tom ho posunula aj ucast v Superstar. mne osobne je sympatickejsi taky obycajny chalan ako Denis a nie pozer napichany steroidmi …ospravedlnujem sa Benovym fans
Neviem co bude s Denisom, ale myslim, ze rytmicky je urcite lepsi ako Ben, staci mu len zobrat gitaru … nateraz, a mozno ani nie :)) a suhlasim s Tomasom, ze Denis je oproti Benovi Pan spevak, a ked na sebe popracuje, bude ok, ci uz postupil alebo nie.

dala som si namahu a nieco som od neho nasla. a tu zistujem, ze si sklada sam , a v jeho hlase je dokonca nejaky smrnc bigbitakov 60th :) https://www.youtube.com/watch?v=5KMwTLyPKgk

33
dolores
Reagovat

a este nieco LOOL … https://www.youtube.com/watch?v=Gdx_GD6A82M
ak tento chalan nema v sebe rytmus, tak ja som uz asi na odpis :DD

34
Monika
Reagovat

Docela me prekvapilo, ze pan Liska nejak opomenul reagovat na Scalexovo podezreni o nepravosti pribehu Karoliny, vubec mu to nevyvraci jen mlcky prechazi:-))) I tahle „drobnost“ me jen utvrzuje v tom, ze to byl trapnej kalkul.

35
Monika
Reagovat

Denis u me patri k slabsim, hodne by me prekvapilo, kdyby postoupil do zivaku…Co mi prijde na miste je velice trefne srovnani Karoliny s Kristynou Pekarkovou, samotnou me to vubec nenapadlo, ale jak ji zminil Tomas, tak myslim, ze to naprosto sedi. Vizualne mi prijdou dost podobne – krasne stihlounke slecny a maji i podobny pribeh zatim, obe favorizovane na zacatku. Uplne stejne zacinala pred lety Kristyna, dodnes si pamatuju, ze jsem myslela, jak ma jistou TOP 3 dle reakce divaku..

36
Prochor
Reagovat

To by byla legrace, kdyby to pizzařka Karolína nakonec vyhrála. Vzpomínám, jak se minule smáli Sabče Křovákové, říkali – Křováková ?!? – ani neumí pořádně mluvit – kam se hrabe. A Sabča to porotě nakonec ukázala.

37
Monika
Reagovat

@Prochor: No ja ti nevim, Sabina je nejvic zapomenutej vitez v cele historii SS, po te se slehla zem hned druhy den, to se nikomu jinemu nepodarilo. A porote nemela co ukazovat, vzdyt byla favoritkou od zacatku, ten rozstrel byl ze strany poroty stejna fraska jako ted lziva storka s Karolinou.

38
Tomáš
Reagovat

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/co-jste-v-tv-nevideli-hvezda-castingu-marek-posta-predvedl-porotcum-jeste-jeden-song.html Marek zpíval ještě jednu písničku na castingu. Jen si tak říkám, že když budou kluci ve finále jen 4 ( a to ještě asi jen 2 češi a 2 slováci ) tak to bude hodně těžké z tolika nadějných zpěváků vybrat ty opravdu nejlepší. Mě Marek zaujal víc než jemu věkově blízký Štěpán z minulého dílu. Bude to hodně těžké, je jasné že spousta lidí do finále neprojde.

39
Tomáš
Reagovat

@dolores: Já ozpěvování Karolíny spíš nechápu než že by mi vadilo ( i když mi vadí taky :D ) protože mi přijde úplně tuctová a nezajímavá. A díky za zastání se Denise. Jeho podceňování porotou, zdejšími autory článku i většinou diskutérů mi přijde úplně stejně nepochopitelné jako ozpěvování Karolíny. Taky to vidím na momentální indispozici s tou kytarou, ten kluk má zajímavej hlas a je to muzikant. Podle mě má na finálová kola. A rozhodně je úplně ve všem lepší než Ben Cristovao. Kdybych si ale měl tipnout, tak si taky bohužel myslím, že dlouho už tam nebude. Ale ne proto, že by byl špatnej. Ale prostě proto, že Habera se Soukupem ( a kdovíkdo všechno ještě ) ho tam prostě z nějakého důvodu nechtějí. Ale pro mě má velké charisma a ve včerejším dílu pro mě patří k nejzajímavějším zpěvákům. A to právě proto, že to není ta prvoplánově jasná hvězda jako třeba Emma nebo Vrublová, která hned zaujme skoro všechny. Já mám rád když je to neprvoplánové, když mu nefandí úplně všichni, naopak je to méně jasné a introvertnější, postupně si to buduje svoji pozici. Zjednodušeně řečeno mám často v oblibě ty, kteří nejsou povinná četba a kteří nejsou hned nejpopulárnější. A to u mě Denis splňuje. Bohužel takoví většinou vážně vypadnou, počítám s tím tedy i u Denise. Že mám menšinový vkus, s tím asi nic nenadělám.

40
Scalex
Reagovat

@dolores: tak jasně, jak se říká v reklamní branži – na každé zboží se najde kupec. Denis určitě nějaké lidi osloví, teď hlavně aby jich bylo dost na hlasování. Jo a jestli chce zpívat tím stylem, jakým zpívá tu písničku ve zkušebně, tak ať si najde i hlasového pedagoga, protože ta technika hlasivkám moc nesvědčí.

Co se týká Bena, tak ano, ta barva hlasu je v zahraniční běžnější, proto považuju za nerozumné, když člověk s takovým darem dělá hudbu zcela zaměnitelnou se zahraniční produkcí – pak totiž nemám potřebu poslouchat českou nápodobu zahraničního žánru a pustím si originál. A zas tak dobrý, aby on okouzlil svět, Ben není.

41
Scalex
Reagovat

@Tomáš: po zhlédnutí dalších videí s Denisem vidím, že je lepší, než jak se předvedl před porotou (nechápu, proč mnoho lidí ty castingy tak podceňuje, je to pár minut, které může výrazně ovlivnit jejich budoucnost), nicméně že by to byla hvězda pro finále, to mi rozhodně nepřijde.

42
Scalex
Reagovat

@Tomáš: pohlavní a národnostní kvóty jsou morem a vraždou celé soutěže. Se sledovaností by to nehnulo, řešilo by to jen pár mašíblů na socsítích a soutěž by byla podstatně kvalitnější. Že by třeba ve finále zbyly jen samé holky a jen samé Slovenky? No a co? Když budou lepší než Češky a Češi, tak si finále zaslouží a určitě to bude lepší podívaná, než na umělou sestavu, ze které nuceně vypadne někdo lepší jen proto, že neměl to správné pohlaví nebo státní příslušnost.

43
BarBora
Reagovat

Ahojte všetci vospolok!
Nejak sa mi momentálne nechce moc písať, zvlášť, keď sa tak na 95% môžem podpísať pod prîspevkami od Dolores.
Ja sa zatiaľ nenudím, som si vedomá, že úplne podľa mojich predstáv to robiť nebudű a vzhľadom k tomu, že je to súťaž talentov a nie profesionálov, tak celkom fajn, čakala som menej. Tiež ma viac zaujíma spev než medailőnky, ale zas tak strašné to nie je. Čo sa týka poroty, baví ma len Habera, od Kláry som čakala viac, Martu ako porotkyňu nemusím odjakživa, Soukup sa dá, ale len v porovnaní so ženskou časťou poroty.
Emma – fajn
Vrúblová – nuda
Karolína – neviem, zatiaľ taký stred
Denis – súhlas s Dolores a Tomášom, pre mňa jeden z najzaujímavejších hlasov a má aj niečo navyše, čo v tejto chvíli neviem definovať.

44
Jan Liška
Reagovat

@Monika: Mě už spíš unavilo vám to vysvětlovat. Beztak tomu neuvěříte.

A Scalexi, Karolína sama říkala, že peče pizzu na castingu jako brigádnice-hosteska. Ty většinou značky propagují už třeba jenom tím, že roznáší pití na nějaké akci. Možná proto se na to váže sponzor, protože to byla její brigáda a přitom ji Pyco objevil – prostě náhoda, ale šťastná. Ale to jistě chápeš, když jsi tak zběhlý v televizní branži a světě PR :D

45
yeey
Reagovat

@Scalex: pravda, obecne mi chybi u soutezicich trochu vic motivace a snaha ten casting opravdu ‚zabit‘ a nejet jen na 50%… v zahranici je to v tomhle uplne jina liga… sice mi treba na XF UK vadi to jejich ustavicne „I can’t keep doing my job anymore, all I wanna do is music.“ nebo „If I don’t get through today, I’ll have to go back to absolutely nothing“ ci obligatni „This is my last chance!“ :-DDD nicmene je taky videt, ze do toho jdou naplno a pravdou je, ze spousta lidi u nas u castingu pusobi dost nepresvedcive… ceska porota se jeste snazi v nich to „neco“ objevit, ale jinde by se s nimi po polovicnich vykonech nemazlili….

46
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Tak jestli to pizzařka vyhraje, tak sním Vladovi klobouk, přísahám! Jinak přirovnání k Sabině mi přijde mimo mísu, ale nevadí.

47
yeey
Reagovat

omg kdyby se nam snazili podstrcit nejaky srdcervouci pribeh, tak nereknu, ale ze vas to bavi se tu dneska z poloviny dohadovat o tom, jak moc opravdicky bylo nejaky peceni pizzy…:-DD mne osobne je to celkem fuk, jedina zprava, co sem od Karoliny obdrzel je, ze pro me vcerejsi dil vyhrala :-)

48
Tomáš
Reagovat

@Scalex: pohlavní a národnostní kvóty jsou morem a vraždou celé soutěže. Že by třeba ve finále zbyly jen samé holky a jen samé Slovenky? No a co? Když budou lepší než Češky a Češi, tak si finále zaslouží a určitě to bude lepší podívaná, než na umělou sestavu, ze které nuceně vypadne někdo lepší jen proto, že neměl to správné pohlaví nebo státní příslušnost.

Tohle co si načal mě zajímá. Takže si taky myslíš, že vždy česko – slovenské složení GF ve všech třech dosavadních ročnících ČSS nebyla jen náhoda a že bylo do hlasování diváků nějak zasahováno? ( ale možná máš na mysli jen semifinále, kde je to takto přímo rozděleno a tudíž je takové vypadávání regulérní a ne hlasování ve finálových kolech, kde už se hlasuje pro všechny dohromady ).

49
bezík
Reagovat

@Tomáš: To beru :D A bez kečupu a bez hořčice ! Máš docela dobrou šanci ;-)

50
Tomáš
Reagovat

@bezík: Doufám, že sem jí tím právě nezajistil postup do dalších kol tak jako kdysi Hejma Leoně Černé. Ale myslím, že Vlado svůj klobouk snad naštěstí nedá. :D

51
jab
Reagovat

@yeey: Úplně s tebou souhlasím! Celou tu natahovanou dobu jsem ten příběh o objevení bral spíš tak nějak jedním uchem dovnitř, druhým ven a čekal jsem, co z Karolíny vyleze. Pak zazpívala (a zahrála) a mne akorát napadlo, že bych jí chtěl jít jednou na koncert (pokud tedy bude v hudbě pokračovat). Příběh, nepříběh…ten byl pro mne jen zbytečný, nicneřešící balast navíc.

52
Ally
Reagovat

Jejda to já asi tady nahodila řečnickou ? :) otázku Karoliny, jestli umí dělat pizzu atd
Ale myslim ad 1/ kdyby p. Liška ted nemluvil pravdu, nějak by se to třeba provalilo..by neriskoval sám od sebe o tom psát
ad 2/ nevim, jak vám , ale mně někdy život přináší takové situace a náhody, že být to v nějakém seriálu , tak si řeknu :to ti scenaristi přehnali, to je trapný .. by se nikdy nemohlo stát:) ale „to nevymyslíš“
no ted už asi v žádné volné disciplíně dělat pizzu nebude..takže v klidu ..howgh:) ..dobrou

53
Motylek
Reagovat

Znovu jsem si to všechno poslechla… Jednoznačně je /pro mě/ Karolína zatím nejlepší…, Jsem na ni moc zvědavá….. Ta pizzová epizodka mi přijde věrohodná…, nevidím tam nic nahraného, nepřirozeného… Ale ať už je to jak chce, hlavně že ji tam máme…
Dobrou

54
dolores
Reagovat

@BarBora: zdravim ta:) hm, to je pekna zhoda 95% :D nemali sme nahodou aj minule spolocneho favorita Itcha ?
a inak co hovoris na Zdena? pozrela som si jeho videa a stale mu neviem celkom prist na chut, aj ked uznavam hlas ma pekny a vie s nim aj pracovat. len musi odstranit sykavky, lebo tie dost vadia, aspon mne… a tiez mu akoby absentuje gradacia, v Passengerovi to islo v jednej lajne, podobne aj v Mrazovi, trochu to zachranilo Pompeii, tam sa odviazal viac, ale stale akoby mi chybal tam ten chlapcensky vzlyk, vygradovanie.. dufam, na podiu ukaze toho viac, lebo mam dojem, ze do semi ho porota vybrala. a tam je otazne, ci bude mat ako hovori Scalex, dostatok fanusikov, ochotnych hlasovat, kedze postupil na kastingu tak jednoznacne a superrychlo. a to mi prave pripomina pripady superfavoritiek ako Julia Smolkova, ktora v SHS1 len otvorila pusu a uz postupila a potom ju divaci v semi odignorovali, myslim, ze podobne to bolo aj s Lily Vanickovou v minulej serii ale nie som si ista, to by vedel povedat Vlado ako to bolo s nou na kastingu. ale v SF vypadla myslim hned prva. tak snad to nebude aj Zdenov pripad.

55
Tomáš
Reagovat

@dolores: V semifinále to bohužel kvůli tomu letošnímu konceptu odnese hodně skvělých zpěváků, to budeme horko těžko vybírat z tolika talentů jen ty opravdu nejlepší. :( Letos je v podstatě nemožné, aby v Semifinále někdo dobrý nevypadl. Budeme je muset obětovat. A určitě postoupí i někteří celkově horší na úkor těch lepších. Strašně moc bude rozhodovat aktuální výkon. Kdo zazáří postoupí, kdo nebude mít svůj den, ten vypadne ( i kdyby to byla jen momentální indispozice ). Tam to bude už velký masakr. Co se týče Zdena, nevím jak to dopadne. Ten kluk je super, já bych ho do finálové Top 8 poslal stejně rychle jako ho porota nechala postoupit na castingu. Trochu mi připomíná Petra Ševčíka, nevím proč. https://www.youtube.com/watch?v=lw7-QbpAwdA Hlavně v téhle písni, kterou zpíval i na castingu. Celkově může být i lepší než Petr. Je ohromně muzikální a už teď je jasné, že je to skvělý zpěvák. Já sám tam mám teď mezi kluky už tolik favoritů, že nevím jak bych si mezi nimi vybral do finále, natož jak mezi nimi vyberou diváci. Naopak u holek to budu mít asi dost jednoduché a klidně bych některé z nich obětoval, aby bylo víc kluků ( přesný opak většiny zdejších diskutérů ). Co se týče Lily z minulé řady, tak ymslím že měla normální casting, pokud si teda dobře i pamatuju a pak i v Divadle docela bodovala. U ní spíš zaúřadoval efekt ledové královny, prostě nebyla lidem sympatická na to, aby jí posílali hlasy a tak jí v Semi předběhly Kristína a například i Virgínia. A ani její semifinálový výkon tehdy myslím nebyl stoprocentní, tak když se to všechno sečetlo, nebylo o čem.

56
dolores
Reagovat

@Tomáš: ano, mas pravdu v tom, maly pocet miesteniek vo finale sposobuje ze sa tam nedostanu aj ti lepsi. bolo to vzdy tak, ale tento rok je to este viac okliestene. je to smutny udel tychto sutazi, ale taky je aj zivot. nerozhoduje len talent, pilnost, schopnosti, ale aj nahoda a stastie, momentalna dispozicia alebo indispozicia, alebo aj to, ako sa clovek prave vyspi.. biblicky vzate …. vela je povolanych, ale malo vyvolenych;

a vies, ze aj mne napadol Petr Sevcik, ked som pocuvala Zdena, ale Petr je prave z tych, co vie vygradovat a umne pouzit aj vzlyk aj chraplak ak treba, …. u Zdena to zatial prilis nepozorujem, nezda sa mi, zeby bol Zdeno lepsi spevak, ale trebars to na podiu ukaze a na rozdiel od Petra sa bude vediet lepsie predat. nechame sa prekvapit ;)

57
yeey
Reagovat

@dolores: to semifinale bude masakr… kdo nepojede naplno, pujde domu a myslim, ze bude celkem jedno, jak moc velky favorit to byl predtim… tak trochu doufam, ze tam bude nejaka divoka karta poroty, aby mohli vysledek jeste nejak zkorigovat, protoze jinak to asi budou dost neprijemny jatka…

58
Jai Kudo
Reagovat

@dolores: Osm nebo deset – já myslím, že těch pár nejlepších se tam vždycky dostane a i když bylo finále 10ti členné, tak tam vždycky byli 1-2 outsideři. Takže tohle mě tak nevadí, jako fakt předimenzované kastingy. Nař. 2-3 by myslím úplně stačily a pak klást větší důraz na ty vyřazovací kola. Ale to už je jedno, s tím nic nenaděláme, jen snad jako připomínku pro příště (JESTLI JEŠTĚ NĚJAKÉ BUDE… :-d )

59
BarBora
Reagovat

@dolores:
Ahoj Dolores, rada Ťa zas po čase stretávam. Áno, Itcha sme mali spoločného favorita, on je nezabudnuteľný typ, stačí mi si na neho spomenúť a mám úsmev na tvári.
Zdena som nevypichla, na ňom je tu vcelku zhoda, mne sa páči, ale s tými sykavkami máš pravdu, snáď sa s tým dá niečo robiť. On má čaro osobnosti, spievať vie a ak by sa dostal do semifinále, som veľmi zvedavá, čo by s ním urobila atmosféra. Z toho, čo som zatiaľ videla, je jeho prejav taký kľudný, ale v jeho prípade mi to nevadí, je mi to príjemné, pre mňa jeden z najlepších.

60
Monika
Reagovat

Mne Zdeno nepripomenul Petra Sevcika, ale vidim tam podobu se Zbynkem Drdou (byt ten byl imho lepsi), a to prave v tom nepatrne mrtvem projevu, jak zminila Dolores. Ten je spolecny pro Zdena i Zbynka. tady vidim hlavni kamen urazu Zdena, ze se nedokaze dostatecne uvolnit a song vygradovat, pokud projde dal, bude mu urcite predhazovano, ze je nudny porotou i divaky. Jako ja z nej nejsem uplne na vetvi, neni to moje srdcovka, ale zatim me zaujal nejvic z toho co tam bylo k videni.

61
BarBora
Reagovat

Čo sa týká priebehu súťaže, zatiaľ som v pohode, castingy ma bavia, až pri výbere do semifinále začnem, s najväčšou pravdepodobnosťou, brblať. A tiež, ako väčšine tu, sa mi nepozdáva semifinálová „rýchla smrť“. Môže sa stať, že finálová zostava bude riadna nuda.

62
dolores
Reagovat

@Jai Kudo: je pravda, ze medzi 8 a 10 ks nie je velky rozdiel, ale tu ide o ten narazovy odpad v SF (ako to trefne nazval yeey – jatky)… ked si spomenies na minuly rocnik, sice bolo ich v SF menej, ale vypadli len 4 naraz. teraz z 20 ludi vypadne naraz 12, teda z chalanov 6 aj z dievcat 6, a to je vazne dost huste, bude vela slz. na druhej strane, mozno to budu lahsie znasat, kedze ich bude viac. a ti co preziju, to budu fakt stastlivci :D
kastingy uz mozno nie su tak zaujimave ako kedysi, aj podla mna by ich mohli zredukovat. no zrejme ludia to zeru. niekoho hudba a spev nezaujima, chcu sa zabavit na exotoch a asi s takymi divakmi sa tiez pocita. na vyradovacich kolach, ak si dobre pamatam bola nizsia sledovanost, to sem na Panacka chodili aj pisat, ze aka nuda v tom divadle … aj ja som za, aby sa kladol na tieto kola vacsi doraz, bavi ma zistovat kto ako zvalda unavu, nedostatok spanku, schopnost rychlo sa naucit text, atd.. a tu zostavam aj sklamana, ak neprejde niekto zaujimavy … skratka tu je to sutaz v pravom slova zmysle a nielen sou. ale asi sme v mensine, takze to nepretlacime :))

64
BarBora
Reagovat

Dolores: No, časy STV, Pyca s Adelou, Ňuňeza sú preč a aj spoločná SS má svoje zrady. Neviem koľko castingov je naplánovaných, kedysi bolo tak 5? Idem cez malý tablet, tak si våčšinou len zbehnem diskusiu, nemám na toto zrovna veľkú trpezlivosť. Ako majú vyzerať výbery do SF? A semifinále je len jednokolové?

65
Ally
Reagovat

@BarBora:
Vždyt tu o tom už dobrých 14 dní hovořime..jak říká klasik :)
Ale taky se musim podívat -asi 5 kasting, 2 „ctvrtfinale“, 2 semifinále..tedy rychlá smrt

A jak se má vlastne hlasovat? Jen při přenose a SMS ?
Něco se mi zdá se psalo, že chtěji propojit vice se soc. sitěmi atd, aby přitáhli „mladé “ ?
Když meli tedy visážisty už na kasting ?..tak byto mělo být takové fresh,. cool, rychlé..:)
No snad to bude hlavně o zpěvu..talenti očividně či vlastne na poslech :) ještě jsou
I když jak jsem psala letos sympataci..je to taky důležité žejo

66
dolores
Reagovat
67
dolores
Reagovat

pozrimeze, tato sutaziaca uz pred 4 rokmi vyskusala ucast v spevackej sutazi :o

https://www.youtube.com/watch?v=5Jp5hlWFZrc

68
hollyoaks
Reagovat

@Scalex: česká verze je len na nove…..na markize je slovenská verzia superstar…..

69
BarBora
Reagovat

@Ally:
Veď hej, ale skôr štýlom, že toho je veľa a onoho zas málo a možno som to už aj niekde čítala, len som to nezapísala do pamäte, počet kastingov je zvyčajný, vyraďovačiek by mohlo byť viac, ale najviac ma zarazilo to brutal sito v SF. V dvoch kolách ešte ako tak, ale keby to urobili naraz, bol by z toho hokej.

70
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Ten rozstřel byl samozřejmě Novákovskej podraz na esemeskující diváky, ale Sabina je neviditelná (zatím) proto, že udělala stejnou chybu jeko mnoho dalších – uvěřila agentuře, producentům atd., kteří jí jak předpokládám slibovali bůhví co (a Šafa jakbysmet). Teď už u Wronky nejsou, Sabina prý trochu koncertuje s novou kapelou (v TV ji samozřejmě neuslyšíme…) a chystá prý brzy nějaké album. Takže bych ji zatím nezatracoval, uvidíme, třeba překvapí….

71
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: No ja jsem celkem skepticka, Sabina neni Gabina a to ze se nakonec zadarilo GG nemusi znamenat stejne stesti pro Sabinu, ale trebas jeste prekvapi no…

72
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Tak, Sabina jistě nemá potenciál pro nějaké mezinárodní, natož americký produkce. Ale zase než tady poslouchat Vondráčkovou, KOnvičkovou, Lounovou, Kerndlovou atd. si raději poslechnu Sabču.
https://www.youtube.com/watch?v=2pmQXwwfUqQ

73
heli
Reagovat

Zdravím Scalexe, DJ Vlada a všechny známé i neznámé nicky v diskuzi! Pár předchozích pěveckých soutěží jsem v diskuzích vynechala, protože mě totálně otrávily – hlavně teda Hlas zabitý úplně mimoňským výběrem poroty, ale i ČSS 3 – kdybyste tu nepřipomněli Křovákovou a Kukačku, tak si ani nevzpomenu, že nějaká byla :-( Tak doufám, že letos se to zase zlepší, zatím to vypadá slibně.
Spolu s ostatními kvituji úbytek pěchotářů a „příbytek“ slušných zpěváků v castingových dílech, Pyco cam je fajn, ale víc bych jí tam nedávala, a medailonky bych zkrátila na polovic. Ano, zajímají mě rozhovory s potenciálně zajímavými soutěžícími, co dělají, jestli někde hrajou nebo skládají písničky apod., případně nějaký ten srdcervoucí rodinný příběh, ale ty zmiňované záběry pokojíčků a rodných lánů, rozplývajících se maminek a hulákajících spolužáků snad můžou zajímat zase jenom rodinné příslušníky aktérů.
Jinak porota letos nijak zvlášť neperlí a ani nebude, ale nevadí mi – Soukup zestručněl a už tak radikálně neprotlačuje exoty a lolitky, Jandová je bez Dary snesitelná a hezky se smějě, Habera je profík mluvící k věci a bez obalu jako vždy, a Klára se zatím rozkoukává. Od ní jsem čekala kontroverznější názory, páč je sama trochu exot, ale zatím je spíš nakloněná „čistým nezkaženým typům“, což mi velmi vyhovuje. Vůbec mi připadá, že letos nějak porota (a možná i produkce) rezignovala na tu dryáčnickou bulvárnost minulých let a prosazování „zajímavých typů“ a co nejmladších, nejsladších, nejvystajlovanějších nebo jinak extrémních případů, a spíš se přiklání k poctivým muzikantům a zpěvákům „se srdcem“. Tak snad to bude letos konečně hlavně o tom zpěvu.

74
heli
Reagovat

Ještě bych se vyjádřila k soutěžícím, ale neřeknu nic překvapivého.
Z holek samozřejmě vede okouzlující Emma a country princeznička z minula, tentokrát mě naprosto dostala holka z fabriky, ale spíš osobností. Nicméně jí moc fandím a doufám, že s ní někdo začne rychle pracovat (a že ona se bude rychle učit) a předvede nám parádní superstáří příběh o proměně káčátka v labuť :-)

Z kluků zatím nejvíc zaujal Mucík – a Moniko, souhlasím, že má něco z Drdy :-) Ale Zdeno má velkou výhodu, že je muzikant a přijde mi mnohem vyzrálejší.
Další sympaťák s kytarou je Samec (ten zaujal víc vizuálně, ale nezpívá vůbec špatně :-) a pak taky zatracovaný Denis.
Díky za ten odkaz na jeho tvorbu. Já jsem z něj měla dobrý pocit hned a ten casting mi přišel zkažený tak jako „nedopatřením“, z trémy nebo co – což ty videa potvrzujou, jeho písničky se mi moc líbí. Něco v něm zkrátka je a snad bude mít ještě možnost to předvést.
Budulínka z Popovic nelze nesrovnávat s Adamem Kukačkou a vychází z toho na hlavu poražen, takže velkou budoucnost mu neprorokuju. Ještě bych zmínila slovensky zpívajícího „čechoangolana“ z minula, který by mohl mít zaděláno na post otloukánka poroty ve finále – a já nemám nic proti :-)

75
Tomáš
Reagovat

@Jai Kudo: Osm nebo dvanáct, to už ale rozdíl docela je. Když si domyslím, že ti čtyři navíc budou třeba skvělí zpěváci, kteří se do finálové sestavy kvůli kvótám nedostanou. Takže nezbývá než se fakt modlit a doufat, že to odnese co nejméně mýych favoritů. A nebo posílat hlasy – ale na to sem já rezignoval už dávno. Všechny zachránit bohužel nejde a vždycky někdo dobrý vypadne. Tady to ale můžou být kvůli tomu semifinálovému masakru opravdu velké ztráty. A když člověk ani neví, kolik hlasů by vlastně někomu stačilo na postup….tak to je pak těžké.

76
Tomáš
Reagovat

@heli: Čechoangolan Patricio by mi ve finále vůbec nevadil, rozhodně bych ho v té finálové osmičce chtěl. Myslím, že bych mu hodně fandil a aspoň by to bylo pestřejší. Jestli má být otloukánkem, tak pořád mi připadá lepší než Filip Jankovič nebo Ben Cristovao. Je to sympaťák a navíc zpívat umí. Ale mám právě obavy z toho, že ta finálová Top 8 bohužel není nafukovací a že spousta zajímavých typů přes to Semifinále prostě opravdu neprojde. Navíc jestli to ještě bude tak, že podle národnosti budou moct postoupit jen 2 češi a 2 slováci, tak to už bude opravdu vraždění v přímém přenosu. A nebude to vůbec spravedlivý. Ale život není spravedlivý.

77
Monika
Reagovat

Sice se pise o 8 finalistech, nicmene ja si myslim, ze bude divoka karta v kazde kategorii, kterou udeli porota a nakonec ve finale zustane 10 lidi. Samozrejme i tak to bude masakr, podle me bude hodne rozhodovat vyber pisne, to povazuji za stezejni. Drtiva vetsina divaku jsou lajci, kteri nehodnoti ortiginalitu hlasu, obtiznost pisne, techniku, ale prave song. Ja bych na miste soutezicich vybirala mezi ceskymi a slovenskymi pisnickami, ktere vzdycky zaujmou v te zaplave anglicky zpivanych songu.

78
Tomáš
Reagovat

@Monika: Kéž by si měla s těma divokýma kartama pravdu, ale moc tomu nevěřím. Jan Liška by věděl víc než my, ale je jasné, že nám nic neprozradí. To by pak v prvním finálovém kole museli vypadnout tři soutěžící a ve druhém dva, aby se to dorovnalo a vyšlo jim to všechno podle harmonogramu. Ale pořád by to byla ta lepší možnost než okleštěné finále v osmi lidech. Já bych si nic nepřál víc než aby finalistů bylo víc než 8.

79
dolores
Reagovat

je tu dalsia namotavka na divakov – zeby nasledujuci kasting bol akcny ? :))) http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/rozzurena-mama-sutaziacej-zo-superstar-pojde-vyfackat-haberu.html?utm_source=pluska&utm_medium=topbox&utm_campaign=sprava-topbox

ako vidim Tome, nielen ja a ty, ale aj Barboru, ci heli zaujal Denis, takze ak by nahodou chlapec postupil, vyzera to uz na slusny fanklub :D

80
Tomáš
Reagovat

@dolores: Přál bych mu, aby postoupil co nejdál i když se to nejspíš nestane. Rozhodně mi přijde lepší a zajímavější než třeba Samek, který byl v tomto dílu taky.

82
BarBora
Reagovat

@BarBora: Ajaj, veď vravím, že mám drdy z toho tabletu, predch. komentár patril Dolores.

83
BarBora
Reagovat

Aha, pardőn, z českých žien ma uchvátila študenka s ukulelle (?), zdá sa mi, že ju Paľo oslovoval Viki.

84
Monika
Reagovat

Tady mame toho Haberou opevovaneho kluka, zjevne myslel tohoto zpevaka…http://tv.blesk.cz/video/2427600/palo-i-marta-s-husi-kuzi-nenapadny-kluk-zazaril-pred-porotou-v-superstar.html

85
Tomáš
Reagovat

@Monika: Tak tady nevím jestli to bude úplně můj favorit. Na můj vkus je ještě až moc dětský. Rozhodně už tam byli lepší.

86
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Tenhle kňákal že ohromil porotu? To už i Haberovi jeblo či co? Ten zazářil asi jako svíčka na hřbitově…… :(

87
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: No ja to taky nechapu, detskej zpev totalne. A to jsem Drdovka, presto me tenhle piskal neoslovil ani trochu. On ma Habera obcas komenty uplne mimo a tenhle povazuji za jeden z nich.

Přidat komentář