Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Jaká bude SuperStar 2015?

30. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11127 w=615]
Jak už všichni jistě víte, dnes večer startuje jubilejní desátý ročník SuperStar (počítáme-li dohromady všechny české, slovenské i federální ročníky), který přinese celou řadu novinek. Mezi ně patří nejen nová porotkyně a nové natáčecí prostory, ale oproti minulým ročníkům dojde i ke změně v počtu finalistů a finálových večerů. Jaké všechny novinky nás tedy čekají a zda je DJ Vlado hodnotí jako pozitiva, nebo jako negativa, to všechno si můžete přečíst v následujících odstavcích.

Nová porotkyně Klára Vytisková

V každém ročníku zasedl v porotě vedle ostřílených matadorů i nějaký ten nováček a letos je jím právě tato charismatická a osobitá zpěvačka známá z kapely Toxique. Od Novy a Markízy to byl jistě velmi odvážný tah, protože Klára je sice pro hudební fajnšmekry naprostou samozřejmostí, ale průměrný novácký divák odkojený Ordinací a Ulicí o ní letos možná slyšel poprvé v životě. Každopádně si však myslím, že je to výborná volba, jelikož Klára je soudě podle jejího vystupování v televizi (např. v Show Jana Krause) velmi inteligentní, navíc její lehčí extravagantnost zaručuje, že to nebude šedá myška a že zanechá zapamatování hodný dojem. Vypadá to, že po Ewě Farné budeme mít už druhou výbornou mladou porotkyni, proto doufám, že vysoká očekávání naplní.

Co se týče ostatních porotců, tak ti se dají shrnout v kostce. Paľo Habera je již osvědčená jistota a SuperStar bez něj už si v této době nedokážu představit, ačkoliv s nim nemusím vždy souhlasit. Zvlášť po totálně bezzubé a všechválící porotě z Hlasu jsem poznal, co v Paľovi máme. Upřímná kritika je zkrátka vždy potřeba, jelikož se tak lépe odliší dobré a špatné výkony. Naopak bych už osobně oželel Ondřeje Soukupa, který už zkrátka není, co býval, v minulé SuperStar byl jednoznačně nejslabším článkem poroty a čím dál více se z něj stává český Louis Walsh. Otazník se vznáší i nad Martou Jandovou, která je sympaťanda každým coulem a v první Česko Slovenské SuperStar fungovala velmi dobře, avšak v loňském Hlasu, kde seděla ve dvojkřesle s Darou Rolins, totálně zklamala (řečeno jejími vlastními slovy) „ze sto procent úplně do pekla“. Nejen, že se od Dary nakazila „pipinkovstvím“, ale především se chovala podpantoflácky jako tatínek Nastěnky z Mrazíka a jen nečinně přihlížela tomu, jak její kolegyně likviduje jejich společný tým. Takže Marto, máš jedinečnou příležitost si napravit reputaci, když budeš v porotě bez Dary.

Staronový moderátor Pyco

Rozhodně je to změna k lepšímu oproti tragické dvojici Juraško – Kepková z minulé SuperStar. Pyco je absolutní profesionál a zároveň má velký osobní šarm, takže se od něj ani v nejmenším nedá očekávat žádný průšvih. Na druhou stranu Pyco byl vždy spíš týmový hráč než sólista a ve dvojici jak s Adelou Banášovou, tak s Jakubem Prachařem (i když s tím až od druhé řady Talentu) byl zkrátka tou „dvojkou“, zatímco sólově má tendenci lehce zanikat, což bohužel vyniklo vloni v X Factoru. Škoda, že se ke comebacku nenechala přemluvit i Adela, s níž Pyco tvořil bezkonkurenčně nejlepší moderátorskou dvojici všech dob.

Casting – CD volba, tunel a místnost pro příbuzné

Letošní SuperStar se v mnoha směrech inspiruje německou verzí, což je znát v podstatě na všech fázích. Například studio, ve kterém porotci sedí a které připomíná ponorku, jakoby studiu z německé SuperStar vypadlo z oka. Zásadnější novinkou převzatou od našich západních sousedů je tzv. CD volba, která spočívá v tom, že si soutěžící před vstupem do jámy lvové vybere CD jednoho z porotců a ten bude mít v případě remízy dva hlasy, které mohou rozhodnout o postupu či nepostupu dotyčného soutěžícího. To vnímám jako jasný krok vpřed, jelikož nemusí existovat předseda poroty určený “vyšší mocí“, ale soutěžící si svého předsedu zvolí sami. Novým prvkem je rovněž tunel, kterým soutěžící projde k porotě a kde může stimulovat své nervy a emoce, i to je rozhodně pozitivní změna, která zvlášť soutěžícím vyloženě prospěje. Poslední novinkou castingů je místnost, ve které budou výkony soutěžících sledovat jejich příbuzní a známí. Tuto novinku vnímám možná i vůbec nejpozitivněji ze všeho, přičemž bych ji ale neomezoval jen na casting, ale určitou izolaci příbuzenstva bych zavedl i pro živé přenosy (aspoň bych měl jistotu, že se nebude opakovat Hujerbus).

Jako jediné, avšak zásadní negativum castingové části vidím v tom, že v televizi bude castingová část zabírat rovnou pět dílů, což mi přijde jako zbytečné natahování. Tři díly jako minule by podle mě bohatě stačily a více castingových dílů by se dalo tolerovat pouze v případě, že by se cestovalo jako v Nuňézově zlaté éře, ale u jednoho centrálního castingu hrozí, že to bude jednotvárná nuda. Navíc se obávám, že v sestřizích budou tradičně převažovat exoti, což sice přitáhne pozornost českých Švejků, kteří se chtějí pobavit na cizí účet, ale pro nás „hardcore fanoušky“ jsou nejdůležitější ti kvalitní zpěváci. A to ani nemluvím o natahovaných castingových medailoncích jak z Čechovy éry, ke kterým se při loňském Hlasu tvůrci opět vrátili. Kéž bych se mýlil a exotů i dlouhých medailonků bylo v castingové části co nejméně.

Super výběr v Poldovce i na pláži

Druhá fáze soutěže se historicky poprvé nebude odehrávat v divadle, ale pro výběr semifinalistů byly tentokrát zvoleny nové netradiční prostory, kterými jsou kladenská Poldovka a pláž v pražských Žlutých lázních. Tuto změnu kvituji a zvlášť na druhou jmenovanou lokalitu se těším, protože nad zpěvačkami v bikinách si určitě nejeden bernardýnek rád zaslintá (stejně jako nejedna bernardýnka si ráda zaslintá nad zpěváky v plavkách). Na druhou stranu však doufám, že se v této fázi změní jen prostory, ale pravidla divadelní části zůstanou zachována. Především by nemělo být do této fáze taháno příliš „hlasismu“, tzn. žádné duely místo duetů a podobně. Hlas je Hlas a SuperStar je SuperStar, jsou to diametrálně odlišné soutěže a jejich prolínáním vzniká prapodivný hybrid. Nejvíce kvituji zachování dlouhé cesty, která je pro běžného diváka možná bezvýznamná, ale pro nás „hardcore fanoušky“ má zcela zásadní význam právě díky svému bilančnímu charakteru, kterým rovněž očišťuje soutěž od „hlasismu“.

Semifinále – redukce z 20 na 8

S živými přenosy však začíná problematická část letošního ročníku. Semifinále je tentokrát pouze jednokolové (respektive složené ze dvou večerů, ve kterých se nám představí nejprve kluci a o týden později dívky), což vidím jako zásadní chybu. Může se totiž stát, že jednorázově zazáří nějaký „one performance wonder“, který však pro další kola nemá větší perspektivu a svůj semifinálový touchdown už do konce soutěže nepřekoná, zatímco zajímavý a perspektivní zpěvák může vypadnout, pokud nepodá stoprocentní výkon nebo si vybere divácky nepříliš atraktivní píseň (případně ho zařízne produkce umístěním na začátek přenosu). Jednokolové semifinále hodnotím jako návrat do pravěku k předpotopnímu britskému semifinálovému systému, což opět hodně zavání „hlasismem“. To všechno je navíc ještě umocněno faktem, že finalistů bude jen osm, což je z dvaceti zpěváků příliš radikální řez (i když tajně pořád doufám v jednu nebo dvě divoké karty, jaké byly například uděleny v letošním American Idolu na konci semifinále pro jednoho kluka a jednu holku). Zkrátka tento způsob semifinále, zdá se mi poněkud nešťastný.

Finále – nejméně přenosů v historii SuperStar

Problematická jsou rovněž finálová kola, kterých bude nejméně za celou historii naší SuperStar. Ačkoliv to není až taková tragédie jako loňský X Factor se třemi živáky, tak se mi šest finálových kol (tzn. pět kol + Superfinále) zdá pořád dost málo, s čímž úzce souvisí i historicky nejmenší počet finalistů. Pokud se o účastnících talentových soutěží říká, že jsou to rychlokvašky, tak po redukci finálových kol to bude platit tuplem, protože zpěváci nebudou mít čas vybudovat si pořádnou fanouškovskou základnu a v podstatě televizí jen prosviští, pročež se na ně se skončením soutěže zapomene ještě rychleji než v minulosti. Přitom by stačilo přidat dvě finálová kola (a dva finalisty), přičemž castingová část by se dala jistě zredukovat, a hned by to bylo o něčem jiném. V tomto případě se mi inspirace německou SuperStar nezdá příliš šťastná. Nebo že by za redukcí finálových kol bylo jen pouhé šetření?

I přes všechny tyto výtky se na letošní SuperStar opravdu těším, protože podle slov porotců to vypadá na talentově silný ročník, což upoutávky jen potvrzují, jelikož se v nich objevilo už několik potenciálních favoritů a mně se tam navíc rýsuje i jedna hodně velká srdcovka. Na závěr mám púro vás skvělou zprávu, jelikož hned od zítřka se opět dočkáte společných rekapů dvojice ostřílených autorů DJ Vlada a Scalexe. Proto vám přeji, abyste si letošní ročník SuperStar opravdu užili a nenechali se otrávit délkou castingů ani malým počtem živáků.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 78
1
Tomáš
Reagovat

Tak já se na SuperStar dnes moc těším, konečně to zase všechno vypukne. Vidím to všechno dost podobně jako DJ Vlado, nejvíc mě opravdu mrzí to okleštěné semifinále a finále. Nezbývá než se modlit, aby se do finále opravdu i přes ten vražedný semifinálový masakr probojovali ti nejlepší a aby to semifinále stálo krk co nejméně talentů ( i když nějaké oběti to asi bude mít v každém případě ). Ale i tak si nechci nechat zkazit náladu a chci si letošní jubilejní desátou řadu SuperStar pořádně užít. Bohužel to dnes bude trochu smutný začátek vzhledem k včerejší tragické smrti vynikajícího zpěváka i člověka a jednoho z mých největší oblíbenců v talentových soutěžích Davida Weingartnera. Budiž mu země lehká. :-(

3
Katynka
Reagovat

Taky se těším, jak to všechno vypukne. V mém případě to bude muset jet vše na záznam a sledovat později, v lepším případě sednu v polovině a tu první půlku zkouknu dodatečně, ale i tak se moc těším. Uvídíme, jak to dopadne. Jsem toho názoru, že bohužel extrémní sledovanost asi nebude a co se týče těch kol, tak to jejich rozdělení na semifinále, finále a superfinále mi příjde na hlavu. Finále je jen jedno a to konečné, před tím to mají být prostě živáky a dle mě by mělo být aspoň těch opravdu postupujících do přímých přenosů aspoň 15.
Být tím, co jde na casting a doufá ve výhru, tak to asi vzdám, protože to je z tolika tisíců opravdu málo těch 8 naživo. No nic, těším se jak malej Jarda. :-)

4
Pixie
Reagovat

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/339876/zemrel-finalista-talentovych-soutezi-robin-hood-a-hlas-ceskoslovenska-david-weingartner.html Tak tahle šokující zpráva bohužel zastiňuje celý dnešní začátek SuperStar. Jak se tohle ksakru mohlo stát? ((((((((((((((((((((((((((((((((((((

5
Tomáš
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=kjGPAist0CM Tak na účast tohohle borce sem letos hodně zvědavý. Přesně takhle si totiž představuju SuperStar.

6
lala
Reagovat

Superstar na Nove je vzdy shit. Nejlepsi je u nas Talent ale letos ho nedelala Prima s Joj ale jen Joj. Tak ocekavam kvuli polivicnimu rozpoctu a vychodni praci shitovy rocnik. Navic moderatori a nejaka Morova, fuck off. Takze letos asi nic extra nebude. A Superstar opravdu lidi co mikuji reality show nesleduji protote kvalita je tristni.

7
Jan Liška
Reagovat

@lala: Vyvedeme vás z omylu. Letošní ročník SuperStar je výborný! Zkuste první díl a uvidíte.

8
Tomáš
Reagovat

@Jan Liška: Já vám věřím a těším se. :) Přesto bych jednu výtku měl a to stejnou jako spousta dalších diváků. Mrzí mě příliš nízký počet finalistů ve finálových kolech – pouhých 8. Nešlo by s tím prosím něco udělat? :(

9
DJ Vlado
Reagovat

@lala: Další lekce VUMF (Večerní učení Maxxova fašismu) :-D :-D :-D

10
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: já čekal, kdy to začne :D
jen tak dál a myslím brzy na našem BL přibude další nick. :)

11
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Zdravím všechny staré i nové známé – fakt se letos těším… Jen kdyby méně castingů a více finálových kol…

12
piha
Reagovat

Zdravím všechny staré známé i neznámé,jste na značkách?

13
yeey
Reagovat

@piha: Ano, a v pozoru!!!

14
Scalex
Reagovat

Já nemám rád sport, takže nejsem na značkách, ale jsem rozkydnutý v křesle jako obvykle. 8^)

15
Theresa feat Vladko
Reagovat

Jsem zde a zdravim Orlovou-Lutyni :-D

16
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Scalex: Tebe zdravím po letech explicitně… :-) Píšeš někde?

17
Theresa feat Vladko
Reagovat

Hodina pryc a zadna reklama?

18
VojtaP
Reagovat

Emma jednoznačně highlight víkendu.

Pali nezklamal, té holčině to řekl fakt jemně :-D

19
piha
Reagovat

@yeey: rybizku můj,ahoooj!:*

20
Scalex
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Půl SuperStar na Panáčkovi. 8^)

21
Mila2
Reagovat

No zatím tedy nic moc.. Snad jen Emma, ale někoho mi strašně připomíná.. A ted ten poslední chlapec s kytarou a upřeným pohledem..

22
DJ Vlado
Reagovat

Nevím jak vy, ale já mám o své letošní SuperStar jasno – EMMA RULEZ!!! Nádherná holka s originálním quirky hlasem, co víc si DJ Vlado může přát? :-)

23
Honza
Reagovat

Mám z toho zatím radost! Je vidět, že se Nova a Markíza snaží.
Až na zvolený styl fontu. Ten je otřes! Je vše super!

A hlavně dobří zpěváci.

24
Lucas
Reagovat

Přitom mně ta Natálie nepřišla vůbec špatná, její hlas se mi líbil, i když jí tam chyběl nějakej výraznější moment

25
Lucas
Reagovat

Přitom mně ta Natálie nepřišla vůbec špatná, její hlas se mi líbil, i když jí tam chyběl nějakej výraznější moment

26
Tomáš
Reagovat

Já půjdu proti proudu a zatím mě Emma moc nezaujala. Na postup to bylo, ale dost mi hlasem připomíná Annu Veselovskou, takže to asi úplně šálek mojí kávy nebude. U mě je zatím jednička tohoto dílu ten co byl teď – Daniel Křížka.

27
DJ Vlado
Reagovat

@Mila2: To by mě zajímalo, koho ti Emma připomíná, že by Reese Witherspoon (vizuálně)? :-D

28
Jai Kudo
Reagovat

@DJ Vlado: Tak Emma zatím jasně nejlepší a nevím, co by měla mít společného s Veselovskou…. :) Skvělý feeling, frázování….wow!

29
piha
Reagovat

@Mila2: Mne bohužel Emmu Smetanu u Poledních zpráv.

30
Johana
Reagovat

Zatím první casting a já už mám skoro plnou finálovou osmičku. Vypadá to fakt na silný ročník.
Emma mi v jednom momentě připomněla herečku Jodie Foster.

31
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: vizuálně Kristen Stewart ze stmivacky :-)

32
Mila2
Reagovat

piha: bohužel máš asi pravdu… uf, a to jsem nechtěla, Emma mi je sympatická, ale Smetana ne… ale možná mi připomíná ještě někoho dalšího, musím si to nechat projít hlavou..

33
Mila2
Reagovat

ted jsem si vzpomněla, připomíná mi taky herečku z Comebacku , tu, co hraje Sašu..takový ten nevinný kukuč

34
piha
Reagovat

@Mila2: Mám to stejně…až si ji vezmou kosmeticky do parady,třeba se vyloupne…😉

35
VojtaP
Reagovat

Palo je ve formě :-D

36
Tomáš
Reagovat

Patricio bude novej Ben. Ale zpívá o něco líp.

37
VojtaP
Reagovat

@piha: řekl bych, že ma společné rysy s Lo Hruzovou,která zase měla něco s tou Kristen, tak fungují moje asociace :-D

38
VojtaP
Reagovat

@Tomáš: Oproti Benovi bylo Patriciovi alespoň rozumět a taky umi zpivat… :-D

39
piha
Reagovat

Tak Viki se mi líbila moc,víc než Emma,jinak nikdo.

40
Tomáš
Reagovat

@VojtaP: Taky si myslím. K Benovi sem ho přirovnal tou exotičností, ale je lepší. A působí i sympaticky.

41
Monika
Reagovat

Za me nejvic Emma, byt teda jsem ji slovensky nerozumela skoro ani slovo, tam vidim mezery. Nicmene myslim si, ze bude dost pusobit kontroverzne, nekdo ji bude milovat a nekdo nenavidet :-)) U nas to tak aspon je, jsem jedina komu se libila. Dle zbytku nudna, nezazivna. Tak jsem zvedava, jak bude pusobit celkove na lidi.

42
Zuza
Reagovat

Veronika dost dobra! moc se mi libi :-)

43
piha
Reagovat

Tak zatím 1.Viki,2.Emma,3.Veronika

44
Monika
Reagovat

Cenu vlezprdelstvi vyhrava Veronika Vrublova, vic nemam co k ni rict :-)) Tyhle country popevevky jsou snadne, pro lajky nerozpoznatelna kvalita, az dostane poradne tezke songy, bude mit podle me problemy.

45
Tomáš
Reagovat

@piha: Taky se mi líbila ta asiatka nebo co to bylo víc než Emma.

46
DJ Vlado
Reagovat

Emma a Verča jsou mojí jasnou Top 2, na quirky zpěvačku a country girl jsem čekal a dočkal jsem se :-) V tuto chvíli bych si přál, aby spolu byly v GF, abychom i my v Česku měli jednou dívčí finále, které by nebylo podle mustru Aneta – Šárka (ze všech ženských finálových dvojic to zatím splňovaly jen Vierka s Dominikou v SHS3) :-D

47
Monika
Reagovat

@Tomáš: Pro me je Emma taky dost podobna Veselovske, kterou jsem nemela vubec rada. Nicmene myslim si, ze bude o dost lepsi nez ona. Ma zajimavejsi barvu hlasu i vzhled, byt moje top favoritka to taky nebude, znova bych si Emmu nepustila. Neni to muj salek kavy, ale kvality u ni uznavam.

Ti kluci jsou na jedno kopyto, strasne se mi pletou, ale ten holohlavej se mi libil z dnesniho dilu asik nejvic, prijemna barva hlasu na poslech.

48
piha
Reagovat

@Tomáš: Už jsem se lekla že jsem ji slyšela a viděla jen já.😁😁😁😁

49
bezík
Reagovat

Za mě dnes jednoznačně Vietnamka Viki, akorát si nejsem jist jestli zrovna je superstar pro ni to pravé. Ona nebude příliš univerzální pěnice. Ale ať už projde či nikoliv, velmi originální děvče, velmi inteligentní, kritické pro ni bude jestli je schopná si psát repertoár nebo ho s někým spolutvořit. Pak je dobrá Emma, další už mě tak nezaujali. Celkově velmi dobré, Klára dobrá, Marta bez pipiny už zase normální, ani Soukup nebyl špatnej. Líbilo.

50
yeey
Reagovat

Asi se pripojim k vetsine – jednoznacne vitezi Veronika a Emma, ty byly na míle pred ostatnimi.. hodne zajimava byla i ta slecna puvodem z Vietnamu (Viki?), tipuju, ze ve Štěpánovi toho bude vic, nez ukazal… ale i jinak se tam mihlo par dost nadejnych zpevaku…

Hodne silny start, hvezdne pechoty minimum, jen mam pochyby, ze udrzi tuhle latku celych 5 castingovych dilu, takze si nedelam iluze, ze budou i epizody, kde ‚pacienti‘ dostanou vic prostoru….

51
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Myslím, že tohle je hodně předčasné. Já si teda dívčí GF ani omylem nepřeju, ale to tě asi nepřekvapí. :)

52
Zuza
Reagovat

@Tomas, @piha ….u te slecny mi vadila barva hlasu, z nejakeho duvodu mi nebyla prijemna, nevim proc :-( (pripadalo mi to, jako kdyz mam zlomeny nehet a zadru o lem trika, napriklad :-) ) pritom byla moc sympaticka….

53
bezík
Reagovat

Za mě dnes jednoznačně Vietnamka Viki, akorát si nejsem jist jestli zrovna je superstar pro ni to pravé. Ona nebude příliš univerzální pěnice. Ale ať už projde či nikoliv, velmi originální děvče, velmi inteligentní, kritické pro ni bude jestli je schopná si psát repertoár nebo ho s někým spolutvořit. Pak je dobrá Emma, další už mě tak nezaujali. Celkově velmi dobré, Klára dobrá, Marta bez pi..ny už zase normální, ani Soukup nebyl špatnej. Líbilo.

54
Monika
Reagovat

Strasne mi tam chybi Ewa Farna, to byla jizda, bez ni se to v porote hodne vlece. Vytiskova ji nesaha ani po kotniky, mela jsem mnohem vetsi ocekavani. Nevadi mi zatim, ale proste Ewa to neni. Naprosto zbytecna mi prijde Marta, kdyby v porote nesedela, ani si toho nevsimnu. Hodna teta Ruza, nedivim se, ze vetsina soutezicich voli jeji cedo :-)) Vubec si myslim, ze tri clenove v porote staci, stejne neni cas na sahodlouhe vjadrovani a ctvrty porotce je jen do poctu, asik potrebovala Nova utratit rozpocet jinak nez pridanim semifinaloveho kola.

55
Tomáš
Reagovat

Za mě sou jedničky tohohle dílu Daniel Křížka a Veronika Vrublová – nastejno. Bylo tam ale víc zajímavých lidí – Viki, Štěpán, ten kluk co žije v Irsku, Mário, který se mihl jen v sestřihu. Emma bude podle mě hodně favorizovaná a hodně jí budou všichni fandit, takže kromě toho, že nebude můj šálek čaje její zpěv, jí nebudu fandit i proto, že nemám rád takové ´´povinné četby´´ – a v tom bude opět připomínat Veselovskou.

56
Monika
Reagovat

Pro me dnes nejlepsi Daniel Krizka. Co se tyce Viki, byla zvlastni, na rozdil od jinych si ji pamatuju, ale pro me takove knourani neni. Obecne si ale myslim, ze se mozna nedostane ani do zivych prenosu, protoze mi prijde hrozne omezena na jeden zanr a nepouzitelna pro ruzna kola.

57
jenkaa
Reagovat

Zatím bez favorita, ale líbilo se a doufám, že bude i nadále. Klára se ještě vybarví, zatím porota ok.

58
Tomáš
Reagovat

@Monika: Ale dobře, tak taky dávám Daniela na první místo před Veroniku. :D U té Viki je to dost možné, že nebude ani v živácích. Kromě toho že je dost specifická, tak jí chybí i kontakt s diváky ( na porotu se myslím během zpěvu ani jednou nekoukla ). Přesto byla docela zajímavá.

59
nofux
Reagovat

Tak mně se dnes nejvíc líbila Viky. Tohle je pro mě pravá „quirky“ zpěvačka :) Uvidíme jak se jí bude dařit dál. Dál zazářila Emma, ale jak už tu někteří poznamenali, hodně mi připomíná barvou (ale jen barvou) hlasu Aničku Veselovskou, což jsem si uvědomil hlavně když zpívala tu slovenskou písničku. Z kluků se mi líbil Štěpán z úvodu, i když perfektní to vůbec nebylo – škoda, že nepoužili jeho druhou českou písničku, kterou jsme mohli vidět v reklamách – sice to byla jen krátká ukázka, ale přišlo mi, že to bylo mnohem lepší než ta první písnička co pustili v TV.

60
yeey
Reagovat

…jeste bych rad poukazal na obrovsky pokrok ve zpracovani poradu ze strany Novy… presne to co jsme tu resili par dni zpatky – vsechny ty divoke prostrihy, zamereni na pechotu, Haberovy silene cocky – to vsechno bylo alespon dnes upozadeno a na prvnim miste byli zpevaci a byli prezentovani tak, ze si je clovek skutecne zapamatoval…

Porota pusobila skvele… Soukup nedostal moc prostoru, ale kdyz uz dostal, tak se parkrat vyjadril celkem trefne… Marta naopak dostala prostoru asi nejvic ze vsech a vyuzila ho po svym na 100% (konecne bez Dary! 3x hurá), i kdyz by byla tisickrat hodna teta, tak alespon v teto fazi souteze to svym charisma vzdy zachrani… Klara pusobila podle ocekavani velmi dobre, jeji cas ale podle me nastane predevsim v live shows, kde zase mozna nastane upadek u Marty… Habera je Habera, ale libilo se mi, ze letos tu svoji roli kata netlaci za kazdou cenu…

Btw kdo dostal suverene nejmin prostoru ze vsech je Pyco, ktery vlastne vubec nebyl v kontaktu ze soutezicimi, coz je mozna trochu skoda…

No dej buh, at jim ta latka vydrzi… i kdyz jak znam Novu…:-DD

61
evilmind
Reagovat

To se dneska porotci teda dobře odkopali, když vyhazovali toho metalistu. OK, byl ožralej, divnej, a neuměl vůbec zpívat. Ale kecama na téma, že na metal není nikdo zvědavej, a my potřebujem někoho do muzikálů, se aspoň vysvětluje, proč na American Idol se dá dívat celou sezonu, a generuje skutečný budoucí hvězdy, kdežto česká verze je sledovatelná maximálně přes castingy, a generuje jen ten muzikálovej komparz… Ono to je vlastně schválně, aha.

Jinak přenos byl překvapivě svižnej a zábavnej, a některý soutěžící zajímavý, i když mám taky obavu, že třeba tu Viki s ukulele budoucí kola asi nepěkně semelou…

62
jab
Reagovat

Tak konečně i já to mám zkouknuté, přidávám svoje postřehy (psal jsem si je poctivě ještě před verdiktem poroty :D)
Diana – mrtvé, technicky nedokonalé
Vojtech – není špatný, má dobrý hlas, byť se slyšitelnými romskými prvky
Petra – tady mě to moc nezaujalo, i když zpívá dobře
Kristína – slušný hlas, ale zpěv byl trošku unylý
Mário – výborný hlas
Helena – taky dobrý hlas
Roman – má zajímavý chraplák, i když mám pocit, že už jsem to někde slyšel
Zuzana – má sice silný hlas, ale jinak mě tam nic extra nezaujalo
Lucie – pěkný, byť lehce nosový hlas, velmi dobře zvolená píseň
Adéla – hustý životopis :-D, zpěv utahaný, falešný, z větší části pod tónem
Emma – jedna z favoritek, má krásný, zastřený hlas a jakéso osobní kouzlo

technická poznámka: vizážisty bych na castingy nedával, jednak by soutěžící měli primárně zaujmout zpěvem a ne zjevem a navíc přicházíme o ty zajímavé proměny soutěžících z přirozené podoby na variabilní škálu vizáží pro živé přenosy

Natália – pěkný, trochu mazlivý hlas, celkem lsušná technika, ale na velké podium asi ne-e
Štefan – jalový hlas, slabá technika, za mne ne
Petr – trochu přihrával, ale hlas má dobrý
Daniel – krásný hlas, typově zajímavý muzikant
Kateřina – průměrný výkon
Patricio – dobrá hra na kytaru, zajímavý hlas se solidní technikou
Veronika Vaš. – hezká holka se zajímavým, byť poněkujd mečivým, hlasem solidní výkon, já bych ji dál pustil
Nikola – divná výslovnost, unylý projev
Martin – lepší než sestra, celkem slušný hlas
Bronislava – má velmi výrazný přednes, typově zajímavá holčina (šansony, folk?) – i přes jisté intonační chybičky jsem na ní dost zvědavý
Huyen – zajímavá ukulele verze, dobře hraje, zajímavě vystavěné, celkově překrásný výkon
Filip M. – nemyslím si, že zveřejnění toho opileckého medialonku bylo dvakrát důstojné, jinak na metalového zpěváka mi to přišlo trochu slabé
Zuzana – silný hlas použitelný do osulu i rocku, zajímavá nakřáplá barva
Filip L. – dobře hraje, ale hlasá má slabší a nepříliš zajímavý
Veronika Vr. – perfektní hlas, výborný přednes, muzikální, typově jasně vyhraněná, i přes jisté intonační chyby v první písni pro mne TOP dnešního večera

Pyco cam se zatím jeví jako dost zajímavý nápad :-)

Pořadí:
1. Veronika Vrublová
2. Huyen (Viki)
3. Emma
4. Daniel
5. Zuzana V.
6. Mário
7.Bronislava
8. Roman

63
jab
Reagovat

No a ještě na Štěpána jsem zapomněl, to taky bude jeden z mých favoritů ;-)

64
bezík
Reagovat

@jab: Teda ty seš pečlivka :D Co na tý Veronice máte ? Mě to přijde jako ryzí muzikálová nuda ;-)

65
Luke
Reagovat

Tak to opět vypuklo že ? :-)

Za mě pořadí: 1.Emma – sympatická holka s krásným hlasem (srovnání s Veselovskou ? Proboha lidi jak jste na to přišli ? )
2. Viki – to je asi poprvé v historii soutěží, co mě zaujala zpívající vietnamka :-)
3. Veronika – taky velmi dobrá zpěvačka, která má ráda hlavně ,,Country“, ale mám strach, aby zvládla v dalších kolech přidělené písničky a pochybuju, že by dostala country…ale snad si poradí i s jiným stylem

66
Jai Kudo
Reagovat

@evilmind: Tak tohle mě nadzvedlo taky! Ten borec byl trapák a neuměl zpívat atd. Ale ty kecy, že tohle je Supestar a žádnej metalovej festival atd. bych zrovna od Marty neočekával…..Kdyby řekla jednoduše „neumíš zpívat, vypadni“ tak OK. Ale zatímco v American Idol může klidně vyhrát ortodoxní rocker Caleb tak u nás si přece mládež nenecháme kazit nějakým rokenroooolem nebo nedej Bože metááálem.:(

67
Jai Kudo
Reagovat

Jinak za mě nejlepší Emma, Veronika taky dobrá, ale uvidíme, jak se vypořádá s velkým podiem a kapelou za zády. A pak možná David měl docela zajímavej hlas a taky ta Vietnamka s ukulelí…..naštěstí se vůbec, ale vůbec nepodobala Elis :-D

68
james
Reagovat

http://www.mediaguru.cz/2015/08/vinari-temer-s-milionem-superstar-tesne-lepsi-jen-v-15-54/#.VePxI_btmko
Superstar porazili Vinaři i Četnické humoresky. Mezi mladými sice Superstar vyhrála, ale rozdíl mezi ní a vinaři bylo jen jedno procento! To není moc dobrý start.

69
Mila2
Reagovat

Přiznám se, že jsem to včera ani nedokoukala, takže jsem viděla stěží první dvě třetiny a z nich se mi asi nejvíc líbil Dan, Emma a Patricio.
Dan proto, že v něm bylo něco, co mne drželo v napětí
Emma pro svůj hlas (taky mi hlasem připomíná Aničku V.) a celkové charizma, které z ní vyzařuje, ta holka si prostě věří a já jí to věřím taky :-) a odpustím jí i tu podobu se Smetanou..
a Patricio pro svůj přirozený a nenucený projev..
..
Neslyšela jsem posledních cca 40 minut, tak si to musím večer pustit, zda mi z toho něco podstatného neuniklo

70
Monika
Reagovat

@bezík: To je lehka otazka, Veronika se tu objevuje, cte, komentuje, tak je potreba ji vlezt do zadecku :-)))

72
Prochor
Reagovat

Vietnamka se mi líbila jak si upravila písničku k obrazu svému. Ale hned se mi vybavila Elis Mrázková a Sára Milfajtová, které udělali to samé. Jenže když se to opakovalo pořád dokola, tak ztratili diváci trpělivost a obě holky letěly. Takže uvidíme, jestli umí Viki dobře zazpívat také něco tak, jak to má znít .
Jinak se mi zdá, že včera bodovaly hlavně holky. Nejvíc se mi líbila Veronika hlavně v české písničce.

73
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: taky me to u Marty prekvapilo… jakoby snad sama v tvorbe Die Happy nekolik metalovych kusu nemela… :-)

74
Tomáš
Reagovat

To s tím metalistou Marta přehrávala. Člověk ani pomalu nechápal, proč je na něj vlastně naštvaná. To bylo celé jasně z pokynů produkce, prostě se jim to takhle hodilo do krámu, aby se tam něco dělo.

75
Patrik
Reagovat

@DJ Vlado: Ahoj klidne mužete pridavat videa ze superstar z mého youtube kanálu který postupně budu přidávat

77
hollyoaks
Reagovat

tak som včera pozeral superstar prekvapilo ma že boli slovenské titulky na markíze minule tam boli len české titulky ,,,na nove boli české titulky…

78
Ally
Reagovat

Mně se nejvíc libila – ale viděla jsem asi jen pulku – Viki- Vietnamka.
Zajímavé, jiné – souhlas s 53 bezik..a Soukup myslím oceňoval, že byla svoje, v klidu..to chce asi osobnost / zajimavé u Vietnamky asi bych čekala řekněme ambicioznost,ale mluvila, že se vic cití jako Česka/
Ostatní ty holky nějaké stejné..hrozně to tlačí na pilu,asi jak tak chtějí, to se nedivím ..a pak je Habera pošle do Lúčnice ..v lepším případě :)
Emmu jsme musela teda kouknout na you tube..slovenská pisnička dobrý , přijemný hlas..ale zatim spíš má pěkné oči ..:) a to měla myslím Sara Milfajtová, kterou tu někdo zminoval taky a nestačilo:) ani s orginalitou..uvidime
Podle včerejška bych ještě moc sledovanost neřešila? dovolené , hezké počasí–

Přidat komentář