Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Superstar 2015: 2 upoutávky z castingů (video)

16. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11061 w=615]
Oficiální facebookový profil zveřejnil v uplynulých dnech 2 castingové video upoutávky. Přeci jen, masáž je potřeba, 30. srpna je blíž a blíž. Tak vám je přinášíme a ptáme se, kdo u vás s kytarou obstojí více? Dívka nebo mladý muž? Byli jste na castingu Superstar? A nezahlédli jste se náhodou v těchto krátkých promo spotech? Komentáře pod videií jsou tu jako vždy, pro vás.

Veronika Vrublová: Zpívá, protože ji to dělá šťastnou

Jan Samek: Zpívá, protože chce okouzlit rodiče

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 45
1
Patrik
Reagovat

Už se nemuzu dočkat až to vypukne cejtím že tahle superstar bude zatím nejlepši ztěch 3 Cz a Sk . Pekný je i prostředí po kterém se trochu opičili po Německe verzi ale my to máme ale hežči . Vím že je na to ješte brzo ale jsem zvedavej jak bude vypadat stage na LIve Show mohlo by to bejt něco velkýho ale někde jsem to četl že prej stage má bejt velká . A chtěl bych aby Finále bylo v O2 aréně jak je ve Swerige Idol v Globe Aréně ale to se asi nikdy nestane

2
VojtaP
Reagovat

za mě rozhodně slečna. Je hodně sympatická. Při dobrých výběrech by to mohlo být hodně zajímavé a navíc podobný typ v našich soutěžích dlouho chyběl.

Reagovat

@VojtaP: myslíš typ holka s kytarou? :-)

4
VojtaP
Reagovat

@SUNíčko: V podstatě ano, zkrátka holka s aurou písničkářky/country girl ;) Rozhodně originálnější než klasický WGWG z druhé ukázky, kterých jsou každý rok všude zástupy. :D

5
DJ Vlado
Reagovat

Jen bych připomněl, že oba „promovaní“ nejsou v talent shows úplnými nováčky – ta holka je Veronika Vrublová, která se v prvním Hlasu dostala do Top 6 Vojtkova týmu, ale vypadla hned v prvním finále, a ten kluk (Jan Samek) byl minulé SS, kde se ale jenom mihnul v castingovém sestřihu (zpíval tehdy Sluneční hrob od Blue Effect) :-)

Zvlášť na Verču jsem hodně zvědavý, protože soudě podle videí na youtube se hodně zlepšila a především se hudebně našla, navíc jak už jsem psal dřív, country girl by pro SS byla přínosem:-)

A v té upoutávce s Verčou jsem zahlédl i Romana Tomeše, výborného zpěváka a muzikálového herce (a také přítele Míši Doubravové), který s velkou pravděpodobností bude jedním z favoritů :-)

Reagovat

@VojtaP: WGWG? :-))

7
DJ Vlado
Reagovat

@SUNíčko: WGWG = white guy with guitar :-)

8
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: až si napsal to jméno, tak jsem si úplně na ni vzpomněl. Možná, kdyby si nechala původní barvu vlasů, tak bych ji poznal hned. Tenkrát podle mě dojela na to, že trochu připomínala Ewu Farnou, když začínala. Podle všeho dospěla a žánrově ustálila, jsem na ni zvědavý.

9
VojtaP
Reagovat

@SUNíčko: Vlado mě předběhl :D Je to takové trefné označení pro ty typické kluky s kytarou, který se hodně používá v diskuzích na netu. Trefně to popisuje urban dictionary:

WGWG: White Guy With Guitar. Refers to the abundance of male rock/pop musicians today who seem more suited to coffee houses than the big stage.

„Oh no, not another WGWG sitting on a stool wearing a plaid shirt! Bring back Bowie, please!!“

10
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Tenkrát především dojela na špatný výběr písně (Bon Jovi – It´s My Life), snad bude tentokrát obezřetnější a bude sázet především na country (pokud jí to produkce dovolí), protože popu, rocku a r´n´b uslyšíme dost od jiných :-) Klidně by mohla dát i některý ze dvou singlů od Caitlyn, protože by bylo fajn, kdyby „australskou country Moničku“ u nás někdo zpropagoval :-D

11
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: těch vzorů, s jejichž výběry by zabodovala je nespočet. V jejím případě bych se nebál zabrousit i do folku/popu (třeba Gabrielle Aplin, a další), kde by třeba mohla využít i ten quirky nádech v hlase.

12
nofux
Reagovat

Tyjo, to je fakt Vrublová? Jsem jí vůbec nepoznal :D

13
Lucas
Reagovat

Ta holka se mi dost líbí :) a ten kluk není moc slyšet, ale z toho, co tam je, mi přijde až podprůměrnej…

14
Jai Kudo
Reagovat

Vzpomněl jsem si, že mě Veronika zaujala před pár lety, když s Harazímem (Nebe) zpívala cover písničky Zůstanu napořád……ne, že bych ten song chtěl tady nějak propagovat, ale ten cover je dost zajímavej, myslím….
https://www.youtube.com/watch?v=S6JrHac0llE

15
jab
Reagovat

Tak Verče budu určitě držet palce, jen se bojím, aby lidé neměli problém s tím, že jednou už v live byla.
Samek má zajímavou barvu hlasu, ale technika imho trochu pokulhává…uvidím až uslyším více.

16
jenkaa
Reagovat

-tak nějak kolem vítezství Bena jsem tu byla naposled a moc se těším……a do té:-)
doby, nej nej Miranda

17
Tomáš
Reagovat

Tak asi takhle….. Verča hodně velkej tuning, ani bych nevěřil, že se někdo dokáže až takhle zlepšit. V Hlasu mě vůbec nezaujala, přišla mi nezajímavá. Teď je to úplně jinej člověk a rád bych to vystoupení z castingu slyšel celý. Už podle toho kousku bych řekl, že tohle můj šálek čaje bude. Ten kluk nic moc, ale uvidí se dál, jak se předvede.

18
Veronika
Reagovat

@VojtaP:

:) ahoj, jsem moc ráda, že tohle čtu… vlastně jsem na ty komentáře narazila úplnou náhodou. Nedovolí mi úplně to,c o bych chtěla zpívat, ale..(to je pochopitelné, jelikož neví, jak by zareagovalo publikum čr), budu se snažit to všechno do toho stylu dávat a zpívat to podle sebe nebo dávat kapele vzor, jak bych to chtěla a vytvářet si aranžky sama. Udělám, co bude v mých silách, abych se v tom, co zpívám, cítila sebou :)) ale country poprock a folk miluji O:) mám svých písní dost, tak snad budu mít možnost všechny vydat.
S pozdravem, V.V.

19
jab
Reagovat

@Veronika: Držím palce ať už to v soutěži dopadne jakkoliv, myslím, že dobrou mladou country zpěvačku by tu bylo zapotřebí :-). Momentálně mě od tebe zaujala píseň Úsměv ti sluší. Hlavně ta mandolína na začátku… :).

20
Tomáš
Reagovat

@Veronika: Ahoj Verčo, vítám tě mezi námi. :) Píšeš, že miluješ i folk. Nechtěla by si zkusit zazpívat třeba tohle? https://www.youtube.com/watch?v=Ygg70nMU3Bc Moje oblíbená, podle mě to je nedoceněný poklad českého folku. Ale to by ti myslím v SuperStar určitě nedovolili, je to myslím dost ´´nemainstreamové ´´. :(

21
VojtaP
Reagovat

@Veronika: super, budu držet palce :)

22
Veronika
Reagovat

@jab: moc děkuji! jsem ráda! zrovna dneska nahrávám další takovou „folkovku“ … ani kapela o ni neví :D jaksi jsem si začala psát moc písní najednou, a tak si je nahraji jen s kytarou a zveřejním :)) když se bude líbit, to bude hlavní. třeba si mě někdo i pod sebevezme a moje dema se promění v rádiové songy, které uslyší davy lidí…, bohužel sponzora na recording a mix a master a vydání mega profi klipů a songů nemám, takže i to je důvod, proč jsem v superstar. :) V.

23
Veronika /ViVi
Reagovat

@Tomáš: V superstar budu zpívat spíš popovky, co jsou známe z rádia, ale budu se snažit tam protlačit alespon Taylor nebo něco od Carrie. To mi sedí :-)) ale uvidí se.. každopádně budu doufat, že mě nikdo neodsoudí za to, že jsem v soutěži již byla. Myslím, že ted a předtím je fakt rozdíl a já doufám, že mi to alepson pomůže mít víc hudebních akcí a zpívat a zpívat a zpívat všude možně :) :D a taky mě moc moc překvapilo, že mě dali do upoutávky, udělalo mi to radoost :)))

24
VojtaP
Reagovat

@Veronika /ViVi: určitě, Carrie a Taylor jsou skvělý kompromis. Taylor je ovšem dvojsečná zbraň, technicky nejsou její věci moc náročné, ale šije si je na míru a taky to hodně dohání texty a svým x factorem, tam to chce osobitější přístup. Různé zpěvačky ve světových soutěžích se na Tay vysekaly. U Carrie je to už náročnější i na ten zpěv, ale zase není u nás tak známá a tak nejspíš v setlistech figurovat ani nebude. :( Určitě se dá najít spousta kompromisů, tak aby byly všechny strany spokojené. Důležité je, si to pokaždé užít, to diváci poznají a je jedno, jak kdo zazpívá.
Rozdíl v předchozí účasti je viditelný i slyšitelný, já se již přiznal, že jsem tě vůbec nepoznal :D. Pokud je vidět vývoj, myslím, že soudit bude málokdo. ;)

25
Jai Kudo
Reagovat

@Veronika: Je fajn, když někdo ze soutěžících zavítá na stránky serveru Panáček. Málokdo to ví, ale sešla se tady skupina příznivců hudby, která je podle mě kvalitnější než třeba na musicserver.cz (VojtaP, DJ Vlado, Scalex aj.). Všichni tady asi vědí, že nejsem zrovna fanoušek country, ale to není relevantní. VV působí velice sympaticky a když bude dobře zpívat country, může se i tak dostat daleko… :-)

26
DJ Vlado
Reagovat

@Veronika: Ahoj Verčo, taky tě moc zdravím a jsem rád, že jsi mezi nás zavítala :-) Předělávání popovek do country kabátu je dobrý nápad, například má výše zmíněná oblíbenkyně Caitlyn Shadbolt to dokázala s Lady Gagou :-) Každopádně ti ale moc držím palce, country girl jsem si v naší SuperStar moc přál a díky tobě se mi to splnilo :-)

27
Veronika/ViVi
Reagovat

@DJ Vlado: dííky! :) vždy se snažím vše si předělat (když umožní i kapela).. v povinných instrech, co budou mít všichni stejné,to asi až tak nepůjde, ale.. :D já jsem ale celá taková country, mám to v srdíčku a pak když zpívám, tak by to mělo jít cítit :)
a ano,já si komentáře na stránkách panáček čtu velmi často :) ale poprvé jsem odpověděla. Jsem ale připravená na to, že budou i komentáře negativní. Snad mě lidi poznají dřív, než mě hned odsoudí kvůli předchozí soutěže :) .

28
Veronika/ViVi
Reagovat

@DJ Vlado:

Ted na ní koukám :) mám s ní dost společného.. akorát, že písničky co zpívá, asi nebudu moci zpívat (jelikož jsme v čr a tady známé nejsem), ale třeba tuhle mám od Bon Joviho ráda https://www.youtube.com/watch?v=0EtDNVFJTNU :D I když.. Bon Jovi je u mě od Hlasu prokletý a bála bych se, že se na tom zs vysekám.

29
DJ Vlado
Reagovat

@Veronika/ViVi: Na tvém místě bych se té písně tak nebál, Blaze Of Glory je úplně jiná bonjoviovka než It´s My Life a má i country feeling, což ostatně i Caitlyn svým podání dokázala :-) Nicméně chápu, že člověk nerad podruhé vstupuje do téže řeky, ve které se už jednou málem utopil (to znám z vlastní zkušenosti) :-)

Je dobře, že jsi připravena i na negativní komentáře, s těmi je třeba počítat, protože žádný zpěvák se nezavděčí každému :-) Já mám z loňského Hlasu zkušenost s několika soutěžícími, kteří těžko snášeli moji kritiku a nepřiměřeně na ni reagovali (a nejen oni, ale v případě jedné soutěžící se přidala i její rodina) :-/

Ohledně tvé předchozí účasti, myslím, že tehdy ses ve finále moc dlouho neohřála, takže si tě mnozí diváci už nebudou pamatovat (což neplatí pro nás „hardcore fanoušky z Panáčka“, jak nás jednou nazval Jan Liška) a budeš tak moct začít znova od nuly :-) Například vítěz loňského X Factoru Peter Bažík se o osm let dříve umístil ve slovenské SuperStar na čtvrtém místě, ale to mu nezabránilo v tom, aby podruhé vyhrál :-) Na druhou stranu třeba tvé kolegyni z Hlasu Markétě Poulíčkové byly její předchozí účasti v soutěžích předhazovány docela dost, čímž se dostávám k dalšímu problému, kterým je dvojí metr, kterým diváci a často i porotci bohužel v těchto soutěžích měří (tzn. co projde zpěvákům, neprojde zpěvačkám) :-/ Každopádně ti ale přeju, aby tě stín „té, co už v jedné soutěži byla“ pronásledoval co nejméně, ideálně vůbec :-)

30
Jan Liška
Reagovat

@DJ Vlado: Na hardcore fanoušky z Panáčka Vám tu chybí nový trailer na SuperStar. Asi vám ten titul zase vezmu :D :D

31
Veronika/ViVi
Reagovat

@DJ Vlado:
:) to je pravda… jak říkával můj učitel „osud“.

32
Radek
Reagovat

@Jan Liška: A sakra, a já si zrovna říkal, že bez něj lze žít. Tak holt ne, jdu ho tedy postnout :-))

33
Jai Kudo
Reagovat

@Veronika/ViVi: Tak, i v té rockové oblasti je dost písniček směřujících ke country. Navíc, když se dobře upraví, zní tyhle písničky možná zajímavěji, než klasické country :-) Kdyby někdo u nás zazpíval Blaze Of Glory tak jak Caitlyn, tak by byl u nás za hvězdu myslím. Caitlyn si to taky velice šikovně upravila pro sebe. Další country od Bon Joviho mě napadá Wanted Dead Or Alive….. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=SRvCvsRp5ho

34
Tomáš
Reagovat

Já bych s Veroniky účastí v Hlase rozhodně problém neměl. Hlas je poněkud pofiderní formát, který má tak málo Live Show, že ani nemůže zpěváka pořádně ukázat a předvést divákům. Navíc když vezmeme, že Verča vypadla hned na začátku…vůbec bych to vzájemně nemíchal. Prostě tohle není Hlas, tohle je SuperStar a v té ještě nikdy nebyla, takže zde může začít úplně od začátku s čistým štítem. :) Problém bych měl maximálně s těmi co v Hlasu došli až toho úplného GF. Když sem se dozvěděl, že bude Verča v SuperStar, tak sem psal Vladovi, že to určitě moje favoritka nebude, ale to sem ještě netušil jakou prošla proměnou. Prostě tím vším chci říct, že ta účast v Hlase v jednom jediném Live kole někdy v roce 2012 snad ani nestojí za zmínku. Jsou to dvě úplně jiné a rozdílné soutěže. Mě to Blaze Of Glory přijde jako dobrý nápad, myslím že by to zabodovalo u diváků. Nemá smysl se něčeho obávat a nebo to dělat podle toho co bylo tenkrát, protože dnes už je všechno úplně jinak. Já mám rád hodně hudebních stylů, country mezi ně patří taky. V USA X Factoru sem fandil country zpěvákovi Tateovi Stevensovi, byl to tam můj největší favorit a nakonec celou tu show vyhrál ( a shodou okolností to bylo v tom samém roce co byla Verča v Hlase :D ).

35
Prochor
Reagovat

34- Souhlasím, že Hlas je proti Superstar podřadný formát. Veronika /Vivi se měla rovnou přihlásit do Superstar. Stejný názor mám i na X-factor.

36
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Tak zase X Factor je pro mě dobrá show, ale musí se prostě umět dobře udělat a mít dostatečný počet Live Shows. Ne takový paskvil za jaký X Factor loni vydávala Prima a Jojka. To pak nakonec ve výsledku bylo ještě horší než Hlas. :D Každopádně SuperStar u mě taky vede na celé čáře před všemi ostatními talentovými vyhledávačkami, její celkový koncept a formát zdá se mi nejlepší.

37
Ludvík
Reagovat

@Prochor: Když neberu trapné česko-slovenské pokusy o X Factor, tak pro mě je X Factor daleko lepší než Superstar

38
Tomáš
Reagovat

@Ludvík: Já vidím plus SuperStar oproti X Factoru v tom, že ve finálových kolech už o tom kdo vypadne rozhodují jen diváci ( i když kdoví jestli v té naší SuperStar o tom opravdu rozhodují jen diváci ). Kdežto v X Factoru je Bottom 2 a ještě do toho můžou zasahovat koučové pokud není Deadlock a můžou to pěkně pohnojit ( jako třeba když Cowell v USA XF vyřadil Vina Allana ). Naopak plus pro X Factor vidím zase v tom že je věkově neomezený a můžou se tudíž hlásit všechny věkové kategorie ( a právě mezi těmi ´´starci´´ se často nacházejí budoucí vítězové ). Dalším plusem X Factoru asi je, že má každý finalista svého mentora, který se mu věnuje, ale to pak právě při tom vyřazování může být dvousečná zbraň, že mentor zneškodní silného koně jinému mentorovi. Těžko říct, která show je lepší. Já mám pořád tak nějak raději SuperStar, protože je u nás daleko zaběhnutější a vzhledem k tomu že Prima a Joj vlastní práva i na další XF, tak se nejspíš opravdu kvalitního X Factoru v Česku a na Slovensku stejně nikdy nedočkáme. :( O Hlasu nemá smysl se bavit, tam je ten formát prostě k ničemu.

39
Prochor
Reagovat

Tomáší a Ludvíku – dívám se na to z hlediska smyslu soutěží.
Pro mně je Idol (Superstar) soutěž o nejpopulárnějším interpretu v oblasti populární hudby. Není to nutně nejlepší zpěvák.
Hlas, Talent-X-factor už míchá jablka a hrušky. Koho ty soutěže hledají. Je to mix něčeho nejasného.
A tak vypadají i castingy- v Superstar jsou nejpropracovanější a hvězdná pěchota jen vytváří pozadí toho, co se hledá.
Samozřejmě, že i v jiných soutěžích se objeví talenti – X-factor : Kamila Nývltová
Hlas: Lo Hrůzová, Talent: nikdo.
Ale jejich šance je malá a popularita a sledovanost je pochybná ( zastřená vystoupením nadaných pejsků cyklistů atd…).

41
Tomáš
Reagovat

@Jai Kudo: Pořád stejnej sympaťák a měl to tenkrát vyhrát. Rozhodně by byl lepší vítěz než cukrář Drda. Pro mě byl v tý řadě největší favorit, fandil sem mu víc než mnohými preferovaný Báře Z. Byl od toho kousíček, ale bohužel nevyhrál stejně jako Bende a Šmajda. A jsem přesvědčen, že ani Horváth ani Drda a ani Chodúr nejsou lepšími vítězi, než by byli tito sympaťáci na druhých příčkách. Hold ale to je život…

42
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Když o tom tak přemýšlím, tak kromě prvního ročníku, kde Aneta byla jasná, byli soutěžící na druhém místě mnohem zajímavější a většinou i úspěšnější, než ti vítězové…..

43
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Akorát bych to neviděl tak jasně mezi Chodúrem a Šmajdou – každý byl jiný, oba byli muzikální a ve svém žánru dost perspektivní a podle mne se i oba prosadili. Já osobně tehdá fandil Chodúrovi, ale když se na to podívám s odstupem, tak skvělí byli oba.

44
Tomáš
Reagovat

@Jai Kudo: Mě to tak připadá i včetně slovenských SuperStar, že snad jen s výjimkou Anety, Cmorika a teď naposledy Sabiny K. vždy vyhráli pro mě ti méně zajímaví a méně sympatičtí než ti, co byli na druhých příčkách. Čím to může být? Že by se v SuperFinále zapojilo do hlasování víc lidí a tím pádem i ta konzervativnější část diváků, která nakonec zvolí toho ´´slušnějšího´´?

45
Tomáš
Reagovat

@jab: Já bych to jasně viděl, ale je to čistě můj subjektivní názor. Chodúr byl můj antifavorit, vůbec mě během soutěže neoslovil, vůbec mě nebavil a byl mi svým způsobem i nesympatický. Technicky na tom byl asi lépe než Šmajda ( i když mě se jeho hlas nikdy nelíbil ), ale ve všem ostatním byl pro mě lepší a daleko sympatičtější Šmajda. Miro mi byl prostě bližší. Dodnes to moc nechápu kde vzal zrovna Chodúr takovou podporu a že jeho fanoušci přehlasovali i fanoušky Šmajdy. Bylo to podobné jako když později soutěžily Stýblová a Křováková. Stýblová byla lepší technicky, ve všem ostatním vedla Křováková. Tam ale konečně vyhrála ta sice technicky o něco slabší, ale jinak daleko zajímavější ( možná už to lidem konečně došlo ).

Přidat komentář