Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Miro Šmajda na Létě plném hvězd 2015

7. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11046 w=615]
Pokud byl z mé strany některý z benefičních koncertů dvacátého ročníku výstavy Léto plné hvězd nejočekávanější, byl to právě ten včerejší. Přestože byl Miro Šmajda mým nejoblíbenějším zástupcem pánské poloviny Top 12 první Česko Slovenské SuperStar (a druhým největším favoritem celkově po mé bohyni Monice Bagárové), tak jsem jeho koncert na LPH viděl včera poprvé, jelikož v předchozích letech mi do toho vždycky něco vlezlo. Díky velkému očekávání zákonitě hrozilo zklamání, které se ale naštěstí nekonalo. Jak tedy akustický koncert Mira a jeho kapely Terrapie probíhal?

Celý koncert Miro zahájil jedním ze svých prvních singlů Pod vodou z debutového alba Čo sa týká lásky, z nějž později zazněla už jen píseň Zabudnutí, jinak se Miro ke svému debutu už nevracel. Převahu měly písně z aktuálního CD Terrapie, přičemž jako první z nich zazněla píseň Stévie. Prostřední CD mirosmajda.com jako první reprezentovala středně rychlá píseň Requiem, kterou následoval mimoalbový singl Loneliness, k němuž Miro natočil před čtyřmi lety poněkud kontroverzní videoklip.

Velkého úspěchu se u přítomného publika dočkal blok, ve kterém Miro zasedl ke klavíru a zahrál tři písně z nového alba Terrapie konkrétně Démon, Tieně a Ženy, z nichž dvě prvně jmenované jsou v originále dost tvrdé, proto Miro těmito pomalými klavírními verzemi dost překvapil. Po klavírním pásmu Miro s kapelou opět rozproudili divákům krev v žilách svižnějšími songy jako například hymnická Na na na nebo satirická Bulsh*t, která paraduje současný etektropop (obojí z CD mirosmajda.com) .

Došlo i na zábavnou vložku, během které Miro imitoval několik světových i československých hitů, přičemž jsme se mohli dozvědět, že Summer Of ´69 od Bryana Adamse a Rolling In The Deep od Adele mají v akustické verzi stejný leitmotiv. Nejvíc však pobavily tuzemské hity, zvláště Haberova Reklama na Ticho a ty z Fontány pre Zuzanu jako Ak nie si moja nebo Mama Kami, kterou Miro proložil aktuální singl Každý deň.

Úplně na závěr večera zazněla píseň Tamara, která je u Mirových fanoušků výrazně oblíbená.
Jak už jsem předeslal v úvodu, Miro má očekávání nejen absolutně naplnil, ale možná i lehce překonal. Za šest let od SuperStar se zpěvácky zdokonalil a o jeho ohromné muzikálnosti nelze vůbec pochybovat, což dokázal především v klavírním bloku, kdy z tvrdých vypalovaček udělal lyrické balady. Jeho hlas se v mnoha polohách poslouchá velmi příjemně a musím pořád kroutit hlavou nad tím, jak jej někdo v diskusích mohl kdy označit za „obyčejný“. Miro navíc opět potvrdil, že je i skvělý showman, který dokáže diváky pobavit nejen vtipnými hláškami mezi písněmi, ale i hudební improvizací. Včerejší večer byl zkrátka plný jak zábavy, tak hudební kvality, proto jsem rád, že jsem konečně Mirův koncert stihnul, a to i přesto, že mě včera celý den trápila žaludeční nevolnost a má účast byla opět ohrožena.

Příští týden máte možnost na Léto plné hvězd vyrazit hned dvakrát. Nejprve v úterý vystoupí populární muzikálová diva Monika Absolonová a v pátek se můžete těšit na koncert dalšího abonenta této benefiční výstavy Ondřeje Rumla. Já budu přítomen na koncertě druhého jmenovaného a přinesu vám opět svůj report.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Simona
Reagovat

krásná recenze,děkuji…opravdu jsme si to tam všichni užili :)…

2
Belisana
Reagovat

Vem si slovník cizích slov a najdi si, co je abonent. To je fakt peklo. Kdeže jsi to studoval?

Přidat komentář