Panáček v reality show

Big Brother 10: Vesmírná monstra v centru Londýna

29. Srpen 2009 | napsal(a): | reality show: Big Brother

Britský Big Brother 10 se blíží ke svému závěru, už příští týden se vysílá velké finále. Na obyvatele domu tak čekala vůbec poslední tématická soutěž o týdenní rozpočet, která se tentokrát odehrávala ve sci-fi prostředí roku 2029. Charlie vzal na sebe roli astronauta, jeho úkolem bylo naučit se názvy 20 souhvězdí a odrecitovat je na rotujícím aerotrimu, zatímco spolubydlící jej bombardovali meteoritickým rojem (balónky naplněnými barvou).

Marcus a Siavash si vybrali úlohu androidů, [singlepic id=150 w=160 float=left]kteří měli z recyklovatelného odpadu postavit sochu na poctu Velkého bratra a složit mu oslavnou píseň, Sophie a Rodrigo se zase jako roboti měli naučit choreografii populárního videoklipu k písni skupiny Daft Punk Harder, Better, Faster, Stronger a výsledek nebyl vůbec špatný (video). Všichni své dílčí úkoly splnili, ale ten nejzábavnější měli Lisa a David. Ti si na sebe oblékli kostýmy plyšových vesmírných monster, nasedli do červeného doubledeckeru a vyrazili na průzkum pozemského Londýna. [singlepic id=151 w=160 float=right]Před třemi známými turistickými místy (Tower, Parlament a Katedrála sv.Pavla) měli požádat domorodce, aby jim udělali fotku na památku. Nesměli ale celou dobu promluvit nebo jinak prozradit, žě se v kostýmech ukrývají soutěžící z Big Brothera. Za celých 10 let této reality show to bylo vůbec poprvé, co soutěžící mohli opustit dům a podívat se do okolního světa (to naši VyVolení měli volnější režim a podívali se například do Francie a do Egypta).

Zatímco si David a Lisa užívali výlet, zbytek soutězících jen znuděně polehával. Nudil se i štáb, takže nabidl obyvatelům speciální odměnu, pokud se jim podaří je nějak pobavit. [singlepic id=152 w=160 float=left]Soutěžící to pojali po svém, vylomili nouzové dveře a vtrhli do kamerového koridoru za zrcadly. Kameramani z toho byli řádně v šoku, soutěžící si pak chvíli s ochrankou v koridoru hráli na honěnou, než se vrátili zpět (video). Štáb sice uznal, že to bylo docela zábavné, ale bylo to porušení pravidel a místo odměny přišel trest. S okamžitou platností se hlavní výhra 100.000 liber zmenšila na nulu.

Po následujících 10 dnů dostanou soutěžící drobné úkoly, po jejichž splnění se jackpot může znovu naplnit. První úkoly dostali Siavash a Marcus, [singlepic id=153 w=160 float=right]protože oba dva obdrželi v tajných nominacích nejvíce hlasů a jeden z nich musel v pátečním přímém přenosu soutěž opustit týden před koncem. Siavashův úkol spočíval v odevzdání veškerých osobních věcí včetně jeho extravagantního oblečení, Marcus si měl zase ustřihnout své dlouhé vlasy, což kategoricky odmítl a připravil tak ostatní o 15.000 liber do jackpotu. V diváckém hlasování se rozhodovalo o osudu dvou silných hráčů, do finále se ale nakonec nepodívá Marcus, který dostal 65% diváckých hlasů. Další vyřazování se bude konat mimořádně už v úterý.

A na závěr jedna nepříliš dobrá zpráva. V uplynulých dnech se vedení televize Channel 4 rozhodlo, že v roce 2010 odvysílá poslední řadu Celebrity Big Brother a poslední 11.řadu klasického Big Brother a tím s touto reality show definitivně končí kvůli klesajícímu diváckému zájmu. Licenci pro rok 2011 by si sice mohla zakoupit některá jiná britská televize, ale například Sky, Five a ITV2 už kategoricky odmítly, že by o tento formát měly zájem. Škoda.

Pokračování příště



videa ke stažení

– Všechny epizody Big Brother 10 ke stažení

související články

Big Brother 10: To Bea or not to Bea
Big Brother 10: Královna Alžběta II. v domě Velkého Bratra
Big Brother 10: Alenka v říši divů
Big Brother 10: Něco na té Noirin je
Big Brother 10: Velký útěk
Big Brother 10: Happy Birthday, Big Brother!
Big Brother 10: Přijel k nám cirkus!
Big Brother 10: Italská domácnost
Big Brother 10: Na dvoře krále Jindřicha VIII
Big Brother 10: Love is all around
Big Brother 10 – rekapitulace prvního týdne

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
TK
Reagovat

A jako bonus přidávám ještě video, kde Sophie ukázala své geografické znalosti (nebo spíš neznalosti).

2
Nick Flyer
Reagovat

To už je asi taková hezká světová tradice, že se vždycky v tomhle typu show soutěžící pokusí buď o útěk, nebo se dostat do koridoru nebo minimálně vylézt na střechu :-D

3
Jack
Reagovat

Nejsou to zas takové špatné zprávy, ja jsem si myslel, že už tohle je poslední řada. Jinak si myslím, že to bylo velmi vážné porušení pravidel.

4
TK
Reagovat

Rekapitulace posledního týdne a vyhlášení vítěze Big Brother 10 bude mít na Panáčkovi bohužel menší zpoždění vzhledem k mé nepřítomnosti.

5
michal
Reagovat

vyhrála to sophie,celej tejden sem v Anglii sledoval bráchu :D … dcl nudný to maj,se divim,že to furt vysílaj…a jen co to skončilo,tak začne zase další :D … fakt nevím jak to dělaj… a moc teda nevyhrala…asi jen 70 tisíc liber…

6
TK
Reagovat

Jméno vítěze Big Brother 10 už tu v komentářích sice zaznělo, ale doplním ještě konečné pořadí:

1. Sophie
2. Siavash
3. David
4. Charlie
5. Rodrigo

Lisa se do finálového večera ani nedostala, protože byla vyřazena v mimořádném úterním hlasování. Ve finálové dvojici dostala Sophie 74,4% hlasů, Siavash 25,6% hlasů.
Vítězka si odnesla 71.320 liber, trochu nezvyklá suma, ale štáb potrestal soutěžící za porušování pravidel tím, že jackpot snížil na 0 a soutěžící měli v posledních 10 dnech plnit dílčí úkoly, aby jackpot opět naplnili. Povedlo se jim získat jen těch 71 tisíc liber, zbytek věnovala televize Channel4 na charitu.

Přidat komentář