Panáček v reality show

Big Brother 10: Na dvoře krále Jindřicha VIII

27. Červen 2009 | napsal(a): | reality show: Big Brother

Štáb britského Big Brother dokáže často pro soutěžící vymyslet zajímavé a do nejmenších detailů propracované soutěžní úkoly. Podobně tomu bylo i v uplynulém týdnu, kdy celý dům přeměnili do kulis z doby vlády Tudorovců. Soutěžící si měli ze svého středu vybrat někoho, kdo je podle nich nejvíce aristokratický, vybrali si Iránce Siavashe, ten pak dostal na pár dní roli Jindřicha VIII, od jehož narození právě v těchto dnech uplynulo 518 let.

Siavash toho o o Jindřichu VIII moc nevěděl, proto také selhal v historickém kvízu (a nesplnil tak jeden ze soutěžních úkolů o týdenní rozpočet). Věděl pouze, že Jindřich VIII měl šest žen, na ty si zahráli Karly, Dogface, Angel, Sree, Rodrigo a Halfwit. Jejich úkolem bylo naučit se zazpívat renesanční mandrigal.

Kris a Charlie dostali role dvořanů a jejich soutěžním úkolem bylo naučit se podle instruktážniho DVD tančit voltu (Charlie byl ale na dvorní dámu docela těžký, takže se Kris při zvedačkách hodně nadřel). Kromě historických kostýmů měli obyvatelé domu k dispozici také kuchyni ze 16.století. Do ní mohli ale vstoupit jedině kuchařky Lisa a Noirin, které měly za úkol z autentických surovin připravit hostinu podle receptů z doby TUdorovců (mezi pokrmy byl například vařený kapr, hlava divočáka, pečené koleno z divočáka apod.)

Na Marcuse zbyla už jen role vesnického idiota a jeho úkolem bylo bavit krále během oslavy jeho narozenin a naučit se na zobcovou flétnu jednu skladbu. Ani jeden z těchto úkolů ovšem obyvatelé domu nesplnili správně, příští týden se tak musejí uskrovnit a vystačit si se základním rozpočtem 1 libry na osobu a den.

Kromě narozenin Jindřicha VIII se v domě slavily i narozeniny Halfwita a Velký bratr je pojal ve stylu hippie, všichni soutěžící se tak převlékli do pestrobarevných šatů a oslavovali volnou lásku (tedy ne tak doslova). Vášnivou narozeninovou pusu od ruské boxerky Angel si Halfwit mylně vyložil tak, že se do něj Angel zamilovala, ta se ovšem zakoukala spíš do Noirin (o ní je vůbec velký zájem, nejdřív to byl Sree, pak Marcus a nyní lesbička Angel),

Siavash jako Jindřich VIII získal ještě zvláštní královské pravomoci, mohl někomu udělit milost při nejbližších nominacích (rozhodl se pro Marcuse) a někomu mohl odebrat právo zúčastnit se nominací (Charlie). To ale ještě nikdo netušil, že nominace budou probíhat zcela netradičně v živém televizním vysílání a každý bude mít jen 90 sekund na to, aby ve Zpovědnici přednesl dvě jména důvody, proč se rozhodli pro jejich nominování. Soutěžící tak do Zpovědnice sprintovali a museli si hlídat čas, aby stihli svých 90 sekund, jinak by jejich hlas propadl.

Nejvíce nominací dostal Halfwit (už třetí týden po sobě, což ho samozřejmě moc netěší, že je ostatními tak neoblíbený) a Angel. Důvodem pro její nominaci bylo její zvláštní chování a kritické hodnocení postav ostatních dívek. O Noirin třeba řekla, že má tlustý zadek a vypadá jako by byla 3 měsíce těhotná (zvláštní způsob, jak vyjádřit své city dívce, na níž jí záleželo). V pátečním vyřazování diváci svými SMS hlasy rozhodli, že dům musí opustit Angel (bylo to 81% všech hlasů).

videa ke stažení

– Všechny epizody Big Brother 10 ke stažení

související články

Big Brother 10 – rekapitulace prvního týdne
Big Brother 10: Love is all around

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
fx
Reagovat

V podstatě se není čemu divit.. Vyloučená osoba moc nezapadla, svým chováním v poslední době tomu taky moc nepřidala atd.. V podstatě už je mi v domě sympatická jen osoba, která vyřazování přežila.. Nikdo jiný. Mnohem víc se těším na BB US 11 :)

2
Pattrick
Reagovat

Big BROTHER USA looove .. se těším jak sviň, todle mi moc nesedlo, párkrát se kouknu, co se tam děje, ale jinak to jde mimo mě. Přečtu tady rekápek a stačí :)

3
MJ
Reagovat

Ja to mam obracene, miluju UK verzi! Letos je to opravdu pecka, vesmes se nic nedeje, ale proste je prijemna zabava se na to koukat. A Halfwit mel naprostou pravdu s jeho teorii individualistu a ovecek. Zdarny priklad byl argument ohledne pouziti cesneku:-)

4
fx
Reagovat

No tak já zatím viděl všechny epizody – je to první sezóna UK BB, kterou poctivě sleduju – ale v tom domě se vůbec nic neděje a je to takové nic moc.. Prospělo by tomu, kdyby to běželo jen párkrát týdně jako v Americe. Na US verzi už se těším opravdu hoooodně.. To taktizování mi přijde tak nějak zábavnější ;-) Už jen 9 dní.. Pravděpodobně se brzy dočkáme prohlídky domu a odhalení houseguests :)))

5
fx
Reagovat

Tak omyl, ještě 10 dní, premiéra prvního dílu je plánovaná na 9.7.2009.

Pokud nechcete vědět, co přinese nová sezóna, nečtěte dále – SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Základním motivem „nového“ (změna dekorací atp.) domu US Velkého Bratra bude zelená.. Tj ekologie.. Na zahradě a v kuchyni tzv. compost machine, odpadkové koše na tříděný odpad atd.. Co se twistu týče, byl cast vybrán tak, aby jednotliví houseguests reprezentovali stereotypy ze střední školy.. Můžeme se tak dočkat např. roztleskávaček, geeků atp.. Na začátku hry se budou muset sami přiřadit k jedné z několika skupinek.. BB je nebude násilně přiřazovat jako v BB9.. Tj někdo, kdo vypadá jako např. hráč fotbalu se může přiřadit ke geekům ;-)

A to je ve zkratce zatím vše :)

6
fx
Reagovat

BB 11 US SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Dům BB 11 US byl odhalen. Údajně má do domu nastoupit 12 soutěžících, avšak na fotografiích z domu nelze přehlédnout, že nástěnka připravená pro fotografie soutěžících má 14 míst.. Jednou ze soutěžících by měla být také Sheila z BB 9.. Fanoušci zjistili, že na své MySpace stránky umístila vzkaz informující o tom, že hledá někoho, kdo by se jí postaral o psa, jelikož musí na tři měsíce odcestovat a musí odjet do 2 dnů (tou dobou zbývaly 2 dny do počátku izolace soutěžících) ;-)

Cast pro nadcházející sezónu bude představen zítra, tj. ve středu 1.7.2009 v ranní show CBS :)

7
Pattrick
Reagovat

Super výběr, mladí, po penězích prahnoucí.. Todle bude hodně dobré :) těším se.. Perlička – Učitel/DJ :D woow a jsem zvědavej, přitom na oficiálních stránkách je jedna ikonka neznáma a 12 známých, čili to je 13 ;-) zajímavé

8
fx
Reagovat

Pattrick: Jj, už to lidi na fóru řešili, že obvykle jedno místo bývá zabrané logem BB.. Takže jeden mystery HG.. Osobně by mi ta Sheila nevadila. Jinak už je potvrzený ten twist.. Rozdělení soutěžících na populární, atlety, chytrolíny (sorry za překlad :D) a ty ostatní, vymykající se ;-)

Přidat komentář