Panáček v reality show

Big Brother 10: Happy Birthday, Big Brother!

19. Červenec 2009 | napsal(a): | reality show: Big Brother

V tomto týdnu se v domě britského Big Brother slavilo desáté výročí od vzniku této reality show a štáb si tak přichystal hned několik překvapení. Tím prvním byla návštěva několika soutěžících z předchozích devíti ročníků, kteří si se současnými obyvateli zasoutěžili v legendárních disciplínách, které si divákům líbily nejvíce. Každý se současných obyvatel si losem vybral jednu disciplínu a musel v ní porazit hosta, aby získal 1 bod. Pokud by obyvatelé vyhráli alespoň 7 z devíti disciplín, mohli si zajistit luxusní rozpočet na příští týden. Ex-soutěžící jim v tomto snažení napomáhali a sami disciplíny sabotovali, protože dobře věděli, jak těžký je pobyt v domě, když máte jen malé porce jídla.

Věrní fanoušci britského Big Brother si tak mohli zavzpomínat na některé slavné okamžiky, když se do domu opět po letech vrátil vítěz prvního ročníku Craig Phllips, do kartonové krabice si opět vlezla Makosi (6.ročník), legendární pantomimické disco si zatančila Nikki (7.ročník) anebo Michelle Bass (5.ročník), která nám opět zazpívala Pie Jesu. Její soupěřkou se stala Dogface, která měla za úkol zazpívat tutéž písničku (přičemž zpočátku to stále vyslovovala „páj džezu“), o vítězi tohoto pěveckého klání měli rozhodnout diváci hlasováním na oficiálních web stránkách, ale rozdíl kvality byl značný. Dogface by se raději měla i nadále věnovat focení pro pánské časopisy a nepokoušet se nikdy o pěveckou kariéru:

Zábavným zpestřením byl návrat bezprostředního Briana Bela (vítěze 8.ročníku), který si zopakoval úkol se slovní zásobou (tentokrát měl během časového intervalu vyjmenovat co nejvíce synonym pro slovo „prsa“). Posledním hostem byl Rex (9.ročník), který si nepochybně užíval úkol, v němž měl s elektrickou tyčkou projít dlouhým měděným drátem, pokud by se jej dotkl, ostatní obyvatelé by dostali mírný elektrický šok. Každý obyvatel, který 2 hodiny trvající úkol vydržel a nesundal si elektrody, získal 1 token.

Za tokeny si obyvatelé mohou zakoupit teplou vodu na sprchování, kulmu nebo fén na vlasy. Tentokrát jim ale Velký bratr dal možnost vyměnit svůj token za splnění libovolného přání. Charlie si tak pochutnal na kompletním menu z McDonaldu, [singlepic id=134 w=160 float=right]Siavash na kartonu piva a pytli chipsů, náruživá kuřačka Karly se spokojila s dvěma krabičkami cigaret, Rodrigo zatoužil po dopisu z domova a Dogface po setkání se svou čivavou. Marcus chvíli váhal, jestli si bude přát elektrickou kytaru, ale nakonec se rozhodl pro romantické rande … s Noirin.

Přestože ex-soutěžící měli přísný zákaz informovat obyvatele o situaci mimo dům, neuposlechli a během svého krátkého pobytu tak například prozradili, že zemřel Michael Jackson, a sdělili jim také, co si o nich myslí na základě televizních sestřihů. Brian Belo také hladovějícím obyvatelům poradil, že mohou zkusit nějakou protestní akci. [singlepic id=131 w=160 float=left]Skupinka rebelujících obyvatele tak na protest kvůli nedostatku jídla a alkoholu vylezla na střechu domu, zabarikádovala se ve Zpovědnici, naházela zahradní nábytek do bazénu, zamazala jednostranná zrcadla čistícími prostředky a postříkala vše práškovým hasičákem (to dobře známe i z našich obrazovek). Štáb se ovšem nenechal vydírat a za trest jim na 2 dny zabavil veškerý nábytek.

Britský štáb totiž nenechá nic bez odezvy. Další porušení pravidla o diskutování o nominacích Siavashem a Dogface potrestal tajným úkolem, kdy oba hříšníci měli na několik hodin zakázáno používat sprostá slova. Dogface ale stejně jedno slovíčko uteklo a [singlepic id=132 w=160 float=right]Siavash se k ni ze solidarity přidal, takže oba dva byli automaticky nominováni na vyřazení. V tajných nominacích tentokrát Halfwit kupodivu od svých spolubydlících nedostal ani jeden hlas (asi zjistili, že to je zbytečné, když jej už pětkrát po sobě diváci zachránili). Nejvíce hlasů tak získala Noirin a poměrně nudná blondýnka Karly.

Protože to byl týden plný překvapení, štáb v průběhu pátečního živého přenosu do domu vyslal zbrusu novou pětici soutěžících: 24-letého podnikatele, milionáře a [singlepic id=133 w=160 float=left]Karlyina přítele Kennetha, volnomyšlenkářskou hipísačku Beau, Pákistánku Hiru, gaye Davida a kulturistu Toma. Největší pozdvižení pochopitelně vzbudil příchod Karlyina kluka, s nímž se Karly rychle vášnivě přivítala, ale zároveň měla obavy, jak dopadne divácké hlasování, jestli naopak ona z domu nevypadne. Výsledek hlasování zněl: 50,4% hlasů pro vyřazení Karly .

Noví obyvatelé mívají obvykle první týden imunitu a nemohou být nominovaní na vyřazení. Tentokrát tomu bude jinak, dostali totiž tajnou misi a pokud ji nesplní, všech pět bude automaticky nominováno. Touto tajnou misí bude zařídit, aby v tajných nominacích od svých spolubydlících nejvíce hlasů obdržela dvojice Noirin a Halfwit (tato dvě jména ve Zpovědnici náhodně vylosovala zmatená Hira). Úkol je obtížný hlavně proto, protože se podle pravidel o nominacích nesmí v domě mluvit a ani nikoho navádět k nominování jiných.

Pokračování příště

videa ke stažení

– Všechny epizody Big Brother 10 ke stažení

související články

Big Brother 10: Přijel k nám cirkus!
Big Brother 10: Italská domácnost
Big Brother 10: Na dvoře krále Jindřicha VIII
Big Brother 10: Love is all around
Big Brother 10 – rekapitulace prvního týdne

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Pattrick
Reagovat

Dobrej tejden teďkom byl :)

2
MJ
Reagovat

opravdu oproti lonsku vyborna serie!

3
Maro
Reagovat

Tento týden nebude vyřazovaní?

4
me2d
Reagovat

moc nesouhlasim s verdiktem BB , protože Noirin a H přece nominoval, tak si myslim, že úkol byl splněnej, takže nakonec Ĺísinka je úplně v pohodě a vypadne asi Hira nebo David (kterej by asi s Goliášem dělal něco jinýho než je v Bibly).
začínám fandit Kenovi je chytrej a sebevědomej, úplnej můj opak.

5
fx
Reagovat

Tak už jsem to definitivně přestal sledovat.. Zkoušel jsem to přes čtyřicet dílů ale tak nudnou rs jsem snad ještě neviděl.. Přijde mi, že se tam neděje vůbec nic, škoda.. :(

6
Vinnie
Reagovat

Can you get D code templates (code snippets) working? I’ve tried Options -> Code Templates -> Add code template in Group: D, Mime: text/x-d and while the snippet is selectable through Edit -> Insert Template… It doesn’t get created. There’s an error:Error in text editor extension chain at MonoDevelop.Ide.CodeFormatting.CodeFormatter.OnTheFlyFormat(Document doc, Int32 startOffset, Int32 endOffset) at MonoDevelop.Ide.CodeTemplates.CodeTemplate.FillVariables(TemplateContext context) at MoCrTevelop.Ide.CodeTemplates.nodeTemplate.InseotDemplateContents(Document document)…

Přidat komentář