Panáček v reality show

Big Brother 10 – rekapitulace prvního týdne

13. Červen 2009 | napsal(a): | reality show: Big Brother

První týden v domě britského Big Brother 10 je za námi a na přání čtenářů vám nyní přinášíme přehled těch nejdůležitějších událostí, které se v něm staly. Vše začalo nastěhováním 16 soutěžících do domu, přičemž ani jeden z nich ale neměl jisté, že se z něj vůbec stane oficiální obyvatel, Musel si své místo nejprve zasloužit splněním různých úkolů. Například hned tím prvním bylo přesvědčit libovolého soutěžícícho, aby si nechal oholit obočí a nesmazatelným fixem nakreslit na obličej knírek a brýle.

Tento úkol se podařilo splnit Rodrigovi a Noirin, kteří se narozdíl od ostatních mohli nastěhovat do pohodlné ložnice a užívat si teplého jídla. Brzy je následovali Lisa a Kris (Lise stačilo jen doběhnout jako první k vyzvánějícímu telefonu) a Freddie s modelkou Sophií, kteří se dobrovolně vzdali svých křestních jmen a úředně si je změnili na posměšná Halfwit (dříve známý jako Freddie) a Dogface (Sophie). [singlepic id=122 w=160 float=left]Další tři soutěžící to už měli těžší, museli absolvovat tvrdý výcvik policejním komandem, které dům Velkého bratra obsadilo druhý soutěžní den. Regulerním obyvatelém domu se mohl stát jen ten, kdo měl dost odvahy a bosky přešel přes skleněné střepy (Charlie ani Saffia ovšem netušili, že se místo po skutečných střepech procházejí po cukrových atrapách, které používají filmoví kaskadéři). Odvahu prokázala i modelka Karly, která se nechala přejet motorkou (pochopitelně opět jenom jako, štáb si také z ní vystřelil). [singlepic id=124 w=160 float=right]Další místo v domě si zajistil Cairon, který vyhrál soutěž v namáčení sušenek do čaje (ano, i tohle je seriózně míněná soutěž, spočívá v tom, že se snažíte co nejdéle nechat sušenku namočenou v horkém čaji, aniž by se ovšem zcela rozmočila a rozpadla). Jak je vidět, úkoly to jsou vesměs lehké, kdo chce vidět soutěžící trpět, ať se raději podívá na Solitary.

O osudu zbývajících šesti soutěžících rozhodlo v neděli hlasování televizních diváků, ze hry vypadl ten nejméně populární hráč (Beinazir). [singlepic id=123 w=160 float=left]V domě Velkého bratra se tak definitivně zabydlelo všech 15 obyvatel, kterým se také zpřístupnily dosud uzamčené místnosti. Ne ovšem na dlouho, protože ve čtvrtek ze hry dobrovolně odešla Saffia, které se začalo stýskat po jejích malých dětech (veřejnost ji také kritizovala za to, že opustila teprve sedmiměsíční dcerku a odešla do soutěže Big Brother). V prvních tajných nominacích na vyřazení dostali nejvíce hlasů od spolubydlících Halfwit a černoška Sophia. Poté už měli vše v rukou televizní diváci, kteří v pátečním přímém přenosu rozhodli, že dalším hráčem, který opustí dům Velkého bratra, se stane Sophia.

ukázka ze soutěžního úkolu o týdenní rozpočet

videa ke stažení

– Všechny epizody Big Brother 10 ke stažení

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Nick Flyer
Reagovat

Děkujeme ;-)
Jinak můžete přihodit klidně víc videí (i bez titulků, občas to není potřeba – např u úkolů, kde řeknou všehovšudy pět a půl slova ;-))
A taky nevíte, kde je nějak přehledněj (mapka, video …) řečeno, jak jsou teď ty místnosti rozmístěné? Nějak se tam v tom nemůžu zorientovat.

2
Zack
Reagovat

Děkujeme, pokračujte :))

3
fx
Reagovat

První týden nebyl špatný.. S pátečním vyřazením jsem spokojený :) Ale že by mi bylo moc lidí v domě nějak vyloženě sympatických, to ani ne :/ Opravdu z hloubi duše přeji vyřazení jen Sriímu.. Opravdu nesnáším tyhle lidi, kteří mají potřebu stále všem okolo říkat, jak jsou čestní, slušní a milující.. A jak vzal frázi „Shut your motherfucking mouth..“ jako urážku jeho matky, to mě tedy taky naprosto dostalo :-D

4
Ondra
Reagovat

Dík za rekap :-)
Rád bych se zeptal . zda je nějaký díl, kde se shrne celý týden, co se tam stalo – nebo se opravdu musí sledovat každý den? díky

5
TK
Reagovat

Nick Flyer:
mapku jsem žádnou nenašel, ale za chvíli se tam určitě zorientuješ, není tam zase tolik místností.

Ondra:
shrnutí týdne bylo i v pátečním Big Mouth, možná to je i v Little Brother, ale to nevím, to letos nesleduju.

6
TK
Reagovat

fx:
výběr soutěžících je docela zajímavý, konečně aspoň trochu „normálnější“ lidé. Ikdyž asi se za chvíli budeme těžko orientovat v tom, kdo s kým chodí, když je tam až nějak moc bisexuálů…

Vždycky se musím smát, když slyším Sreeho mluvit, vzpomenu si na Apua ze Simpsonových. Ale asi brzo vypadne, až ostatním začnou lézt krkem ty jeho politické proslovy. Hraje na citlivou notu a často se nad čímkoliv rozlítostní a pak se nechá utěšovat v náručí krásných holek. Na to, že na začátku tvrdil, že je panic, je jeho balící technika docela promyšlená :-)

Příjemně překvapila Dogface, která si nehraje na barbínu a nevadí ji, když je nenalíčená (a její vztah s Krisem vypadá opravdově). Na druhou stranu motivace Karly je zřejmá, prodat co nejvíce svůj obličej, aby po této show dostala zakázky na focení, bez makeupu totiž ani nevstane z postele. Jediné, čím zatím Karly zaujala, byl její sobotní proslov ve Zpovědnici, to byl opravdu zážitek. Má tak silný skotský přízvuk, že by to chtělo titulky do běžné angličtiny, aby jí člověk vůbec rozuměl. Dost to dělá problém i lidem ze štábu, jak je vidět v tom videu ve článku. Když ji do obličeje vybouchl ten balónek, podle názoru štábu řekla „Charlie, It tastes like jobbies“, podle názoru diváků (a mého) řekla „It tastes like strawberries“. V internetových diskuzích tak vznikla hádka, co vlastně řekla, protože „jobbies“ je skotský výraz, kterým malé děti označují hovínka. A to je sakra rozdíl oproti jahodám (strewberries)…

7
Zack
Reagovat

Já Dogface bez make-upu vůbec nepoznal…

8
Ondra
Reagovat

tak začal jsem sledovat dneškem – tj. 11 dílem a nějak mě to chytlo :( chjo… další závislost :-D ale aspoň je tam na koho dívat (třeba dogface O:-) )

9
Matthew
Reagovat

Podle me se jim to letos opravdu povedlo, oproti minulemu roku. Bohuzel to ale vypada na posledni sezonu, jelikoz zajem verejnosti je letos minimalni.

10
Lhurgoyf
Reagovat

Nazdar TK, ozvi sa mi pls na icq alebo na mejla, potrebujem cestovatelskeho partaka na leto do Hong Kongu, dost to suri… dik.

Přidat komentář