Panáček v reality show

Britský Big Brother je zpět!

19. Srpen 2011 | napsal(a): | reality show: Big Brother

V loňském roce britská televize Channel4 odvysílala definitivně poslední jedenáctou řadu reality show Big Brother, ale fanoušci této kontejnerovky nemuseli dlouho smutnit. Po uvolněné licenci totiž okamžitě sáhla konkurenční stanice Channel5 a od Endemolu si za 200 miliónů liber koupila práva na nejbližší dva roky. Včera se tak Big Brother opět vrátil na televizní obrazovky, nejprve to bude celebritní verze (v pořadí už osmá), která poběží tři týdny, v září na ni plynule naváže běžná verze (s pořadovým číslem 12) se soutěžícími vybranými na castingu.

Celebrity v domě Velkého Bratra

Během úvodního večera do domu vstoupilo celkem 11 celebrit, z nichž nejznámější jsou Kerry Katona (dříve zpěvačka Attomic Kitten, objevila se i v několika vlastních reality show na MTV), Amy Childs (hrdina reality show The Only Way Is Essex), americké herečky Tara Reid (např.filmy Prci, prci, prcičky) a Pamela Bach Hasselhoff (seriál Pobřežní hlídka, exmanželka Davida Hasselhoffa), identická dvojčata John a Edward Grimesovi (kteří se jako duo Jedward proslavili v X-Factoru a reprezentovali Irsko na Eurosongu). Pro našince už méně známí jsou: Sally Bercow (manželka poslance Johna Bercowa), Paddy Doherty (kočovný cikán proslavený dokumentárním seriálem My Big Fat Gypsy Wedding), Darryn Lyons (známý fotograf celebrit), Lucien Laviscount (herec z nekonečného serálu Coronation Street) a Bobby Sabel (model).




Luxusní dům Velkého Bratra

Dům je postaven na stejném místě, v areálu televizních studií Elstree (Endemol mý tyto prostory pronajaté až do 30.9.2013), interiér domu je ale zcela nový a překypuje luxusem. Mimo jiné je zde dosud největší bazén v historii, bar u bazénu, sauna, plně vybavená tělocvična (ta bude ale sloužit jen celebritám, v „normálním“ Big Brotheru bude má být tato místnost využita jinak). Celý dům je prostornější a je vybavený více kamerami (vůbec poprvé se také bude natáčet na HDTV kamery).

Nový moderátor

Deset let byl britský Big Brother spojený se zkušenou moderátorkou Davinou McCall. Na Channel5 bude nyní tuto show moderovat Brian Dowling (vítěz 2.ročníku Big Brother z roku 2011 a vítěz loňského Ultimate Big Brother). Doprovodný komentář k jednotlivým epizodám bude mít na starosti opět Marcus Bentley, který tuto show provází už celých 10 let a kvůli této práci se rozhodl opustit domovskou Channel4. Moderátorkou doplňkového pořadu Big Brother’s Bit On The Side je Emma Willis.

Subformáty

Živé 24 hodinové přenosy na internetu bohužel Channel5 neplánuje, místo nich chce více využívat sociální sítě Twitter a Facebook, na který bude umísťovat exkluzivní klipy. Každý den se ihned po skončení denní rekapitualce bude živě vysílat magazín Big Brother’s Bit On The Side (obdoba dřívějšího Big Brother’s Big Mouth). A k tomu ještě přidejme pravidelný podvečerní pořad televize Channel5 OK!TV, který se mimořádně bude vysílat z domu Velkého Bratra a bude mimo jiné zahrnovat aktuální novinky z této show (něco jako byl Big Brother’s Little Brother).

Trailer na obnovený Big Brother

Videa ke shlédnutí

– Všechny epizody ke stažení

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
Siempre
Reagovat

Jo, včera jsem se díval. S Davinou by to bylo lepší, ale i tak super. I když mi tam chyběla prohlídka domu, jako to bylo u Big Brothera zahájení na C4.

2
TK
Reagovat

Prohlídka domu totiž byla už o den dříve v rámci OK!TV.

3
Ivča
Reagovat

Nevíte někdo prosím kde tuto reality-show můžu sledovat ? Předem Díky za odpověd.

4
fx
Reagovat

Ivča: Pokud to nechceš stahovat a stačí průměrná kvalita, tak třeba tady:

5
Maxx
Reagovat

Jsem rád, že tam jsou Jedwardi. Letos v Düsseldorfu na Eurovizi byli super. Krásný příklad toho, že základem pěveckých show není ani tak umět dobře zpívat, ale umět zaujmout diváky. Sice to jsou takoví retardíci, ale kvůli nim budu dění v BB sledovat.

6
fx
Reagovat

5: Řekl bych, že o Eurovizi je celkem známé, že tam nikoho nezajímá zpěv.. Je to jen popkulturní obludárium.. Kdo předvede obskurnější show, ten vyhraje.. Za ČR by to mohla vyhrát třeba Iveta Bartošová, převlečená za plyšovou vačici, souložící s Petrem Novotným a podřezávající si žíly v přímém přenosu.. :-D

Jinak já Jedward neznal.. Po Launch Show jsem měl pocit, že to kvůli nim přestanu sledovat.. Ale po Day 1 mě asi začínají bavit.. Kromě nich jsou mi hodně sympatičtí Pamela, Kerry, Darryn a Tara..

7
CZNeo
Reagovat

Jedward jsou všude… tak to prostě je. Z těch celebrit nemám zatím „favorita“, spíš se těším na „normálního“ bratra. Ale uvidíme.

8
Zack
Reagovat

Nemyslím si, že by byla Eurovize spojena s obludáriem. Samozřejmě najdou se tam „zpěvácí“, kteří né vždy podají dobrý pěvecký výkon, ale poslední ročníky tam jsou dle mého názoru kvalitní písně evropského vkusu. Myslím, že si tam každý divák najde své, je tam hodně žánrů, hodně písní a i kdyby si tam měl člověk najít jen třeba jednu píseň, která ho chytne a jen tak nepustí, tak to určitě stojí za to sledovat. Jedwardi se mi taky líbili, srší z nich optimistická energie a té v dnešní době není nikdy dost :)

9
fx
Reagovat

Eurovizi jsem viděl naposledy asi před čtyřmi roky.. Přišlo mi to všechno k zblití, to se jinak vyjádřit nedá.. Jestli je to evropský vkus, tak se stydím za to, že jsem Evropan.. A použití slov Eurovize a kvalitní písně v jedné větě, to je doufám hodně černý humor :-D Vím, v tomhle jsem dost nekompromisní.. Každopádně televize jsem se zbavil už dávno a na Radiu 1 nic takového nehrají, takže jsem v pohodě :o)

10
Zack
Reagovat

fx: napiš mi, co posloucháš, co se ti líbí.

11
Maxx
Reagovat

fx: Ta soutěž jen obráží to, co chce Evropa slyšet, jinak by to nebyla nejsledovanější hudební show světa, kde se v některých zemích i politici vměšujou do výběru reprezentanta. Kdyby to byl takový hnus, tak tam Británie neposílá Andrew Lloyd Webera, Francie šansoniérky nebo operní zpěváky, Itálie jazzmany a Němci Lenu. A já osobně jsem rád za komerční pop a show, protože mě třeba baví víc Gaga než Boccelli a při těch interpretech, kteří show nedělají a jen zpívají balady se nudím. Proto to je ale tak zajímavý, protože to je pestrý, je tam od každýho žánru něco a našel jsem si díky tomu hromadu interpretů, který bych jinak z těch našich americkosračkoidních rádií neslyšel – Mangu, Rybaka, Urban Symphony, Ruslanu, MVÖ a nebo třeba Lenu, kterou mnozí přirovnávají k Duffy, ale podle mě ji Duffy nesahá ani ke kotníkům. To, že ta soutěž je odpad tvrdí jen Češi, ostatní země tím žijou. Proto se já spíš stydím za lidi jako jsi ty. Btw. Je jasné, že když tam soutěží přes 40 zemí, tak se tam najde odpad i skvosty, komerční hudba je taková. Jde o prachy, ne o kulturní vytříbenost. Stejně jako u reality show, které taky nejsou kulturní skvost, ale slouží jen pro zábavu a peníze producentů.

12
fx
Reagovat

11: Poslouchám ze známějších interpretů třeba Radiohead, Muse, Zero7, Kosheen, Basement Jaxx, IamX, High Contrast, London Electricity, Chase and Status, Matrix and Futurebound, Imogen Heap.. Z takového toho hodně mainstreamového popu Amy Winehouse, Lily Allen, Ting Tings.. Z toho méně známého třeba The Do, Animal Collective, Sneaker Pimps, Mindless Self Indulgence… Je toho spousta…

12: Souhlas v tom, že nejde o kulturní vytříbenost.. Zbytek raději nebudu komentovat, protože se nechci dostat do zbytečného sporu :-D

13
Ondy
Reagovat

Tramtadadá. Big Brother IS BACK! Právě se spustila 13. řada s klasickýma lidma. Mají totálně novou vilu a bylo tam myslím 13 postelí ale minimálně 20 míst na jejich fotografii. Mohu se jinak zeptat, proč se nepíšou články na Big Brother?

Přidat komentář