Panáček v reality show

Panáček doporučuje: Letní nášup reality show (1) – Talenty všeho druhu a Velký britský bratr!

27. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent, Big Brother, MasterChef Česko, Super Dance

[singlepic id=9207 w=615]
Mrzí vás konec jarní sezóny a s ním spojená letní přestávka vašich oblíbených seriálů a pořadů? Máme pro vás pár tipů, jak si ukrátit dlouhé letní večery u kvalitní zábavy. Zahraniční televize totiž nelení a i přes inzertně slabou letní sezónu chystají atraktivní program, zejména pro milovníky různých reality show. Které velké show se chystají vystartovat v nejbližších dvou týdnech? To a další info se dozvíte v článku.

MasterChef US – 5. řada

[singlepic id=9209 w=615]
Premiéra – úterý 27. 5., 2:00

Americký MasterChef, který se vrátí na obrazovky televize FOX již po páté, si získal mnoho fanoušků i u nás. Formát MasterChefa není třeba dlouze představovat, česká mutace běžela na našich obrazovkách předloni. Napínavá cooking reality show, v níž soutěžící amatéři bojují o 250 000 tisíc dolarů a vydání vlastní kuchařky nás bude bavit i toto léto. Porota zůstává i tentokrát nezměněná. Pokrmy bude opět ochutnávat a hodnotit světoznámý britský šéfkuchař, majitel sítě restaurací a televizní hvězda Gordon Ramsey. Restauratér a majitel sítě vináren Joe Bastianich a do třetice šéfkuchař, majitel dvou Michelinských hvězd a o nějaké kilo chudší Graham Elliot.

Každý týden vždy v úterý se utkají nejlepší kuchaři amatéři z celé Ameriky o titul MasterChef, než se ale utkají mezi sebou, musí nelítostné porotě předvést svůj nejlepší pokrm, který rozhodne o jejich postupu mezi top kuchaře. Jako vždy rozhoduje chuť, invence a prezentace. Poté už následují nervy drásající skupinové a individuální souboje a počet soutěžících se bude snižovat. Podle traileru není pochyb o tom, že nás opět čekají napjaté vztahy mezi soutěžícími, velkolepé výzvy a drsné komentáře poroty.

America’s Got Talent – 9. řada

[singlepic id=9213 w=615]
Premiéra – středa 28. 5., 2:00

Formát Got Talent také nemusím dlouze představovat. Zde mají volné pole působnosti talenty všeho druhu, americká mutace je nejdéle běžící verzí a také každoročním letním nejsledovanějším pořadem, má za sebou již osm úspěšných řad a dnes nad ránem si odbude svou premiéru řada devátá. I zde zůstává porota v nezměněné podobě jako loni. Zasedne v ní kanadský komik, herec a moderátor Howie Mendel a americký rádiový a televizní moderátor Howard Stern. Porotu po minulém roce znovu okoření ostřílená světová porotkyně, ex Spice Girl Melanie Brown, alias Scary Spice a určitě nebudou chybět ani její drsné komentáře. Porotu také doplní krásná německá topmodelka a televizní hvězda Heidi Klum. Moderování se opět ujme Nick Cannon. Stejně jako v Británii nebude chybět nová vychytávka „Golden Buzzer“, který může každý porotce a také moderátor využít jen jednou a tím poslat soutěžícího rovnou do živých přenosů, kde bude s ostatními bojovat o výhru 1 milionu dolarů.

So You Think You Can Dance – 11. řada

[singlepic id=9211 w=615]

Premiéra – čtvrtek 29. 5., 2:00

Úspěšná taneční reality show má své pevné místo v programu už 11 let, kdy po jarní sezóně střídá American Idol. On to vlastně American Idol je, ale soutěží se v tanci. Soutěž hledá nejlepšího tanečníka Ameriky a má podobný koncept jako zmíněná pěvecká show. Každoročně soutěž sbírá ocenění Emmy v kategorii choreografie. S Idolem sdílí také tvůrce Simona Fullera a Nigela Lythgoa, který opět zasedne v porotě. V porotě má své pevné místo také oceněními ověnčená tanečnice standardu, akreditovaná porotkyně tance a choreografka Mary Murphy, známá také svým hlasitým vyjadřováním emocí, třetí, případně čtvrtý porotce bude opět nějaký host. Při letošních castinzích nebude jako host v porotě chybět třeba herečka Christina Applegate nebo Jenna Elfman, a jiní. Moderování se opět ujme Cat Deeley.

Soutěž bude opět hledat nejlepšího tanečníka/tanečnici Ameriky, na stylu nezáleží. Nejčastěji jsou mezi soutěžícími zástupci moderny, standardu, hip-hopu a jazzu, ale jiných stylů. Po minulém roce, kdy byli korunováni dva vítězové – muž a žena, se soutěž vrací ke klasice a to k jednomu vítězi. Kromě jiného budou letos představeny také taneční skupiny. V každé castingové epizodě se představí dvě skupiny, které uvede zpěvák Justin Bieber se svým choreografem Nickem DeMourou. Diváci tak pomocí hlasování na Twitteru určí, která skupina vystoupí ve finále. Celá show začíná tradičně castingovými díly, pokračuje se fází podobnou divadlu v Idolu, akorát situovanou v Las Vegas. Poté následují live shows, kde soutěží 10 dívek a 10 chlapců, kteří jsou pro jednotlivá kola spárováni a každý týden spolu se zkušenými choreografy nacvičí jiný taneční styl. Na konci večera vždy někdo soutěž opustí. Soutěž nemá s Idolem společné jen tvůrce a koncept castingů, divadla a live shows, ale také neustále klesající ratingy, které loni klesly opět na minimum. Přesto televize soutěž obnovila, tvůrce a porotce Nigel Lythgoe ale varoval přes svůj Twitter fanoušky, že 11. řada může být klidně poslední, pokud si show znovu nezíská přízeň diváků, která se postupem čas přelila směrem k AGT.

Protože delší ukázka není k dispozici, zde je několik videí z loňské řady.

Casting, mužský vítěz Fik-Shun

Skupinové vystoupení Top 20 finalistů

Vystoupení vítězů, Amy a Fik-Shun (Waltz)

Big Brother UK – 15. řada

[singlepic id=9212 w=615]

Premiéra – čtvrtek 5. 6, 22:00

Přestože se u nás a na Slovensku formát Big Brothera příliš neuchytil, v Americe a Británii se jedná stále o programovou stálici, v UK je také dlouhodobě úspěšná i verze s celebritami. 15. řada startuje na britské Channel 5 už příští týden ve čtvrtek. Tématem letošního ročníku je budoucnost. Soutěžící neboli obyvatelé domu Velkého bratra se nastěhují do futuristicky laděné vily. Podle moderátorky Emmy Willis dům připomíná scenérie z filmu Minority Report. Kromě jiných twistů bude základním prvkem celé řady „moc“. Kdokoli z obyvatel ji bude mít, může ovlivňovat dění v domě, jako nikdy před tím. Zatím není jasné, jestli bude moc udělena nebo si ji obyvatelé budou muset zasloužit. Tvůrci jsou si ale jisti, že do soutěže vnese nový strategický prvek, získat ji můžou jak jednotlivci, tak skupiny. Jedním z nástrojů moci může být třeba iPad, díky kterému si může daný soutěžící zjistit potřebné informace a vyvíjet podle toho svou strategii. Záleží na každém, jak svou „moc“ využije a jestli mu zůstane. Moc ovlivňovat dění budou mít také televizní diváci.

Jak již bylo řečeno, moderovat hlavní show bude Emma Willis, připojí se k ní kontroverzní hvězda X Factoru UK 2012 Rylan Clark, kde skončil na 5. místě.

Budete některou z uvedených show sledovat? Uvítali byste formát So You Think You Can Dance také v lokální verzi, a co druhý pokus s MasterChefem a Big Brotherem?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Amerika má Talent, Big Brother, MasterChef Česko, Super Dance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
Ludvík
Reagovat

Na Big Brother UK se hrozně těším!

2
fx
Reagovat

Big Brother UK mě bohužel každoročně nudí. Vždy slibují zajímavé novinky a zvraty, ale nakonec to vypadá asi tak: 9:05 Soutěžící snídají. 10:12 Soutěžící leží u bazénu. 12:15 Soutěžící obědvají. Nemůžu si pomoct, po několika dnech mě to vždycky přestane bavit. Dívám se na začátek jen ze zvědavosti, jaký bude dům, soutěžící atp. Ale pak mě to omrzí. To americký Big Brother, to je jiné kafe. Na toho se těším každé léto moc (viděl jsem všechny řady kromě první, která ještě byla koncipovaná jako Big Brother v ostatních zemích). Je to snad ještě lepší než Survivor, protože se dá sledovat neustále přes kamery a toho taktizování je tam požehnaně :-) No a super je taky Big Brother Canada, původně kopie BB US, nakonec možná ještě o chlup lepší. Nejspíš proto, že ho dělá stejný štáb, ale kanadští diváci nejsou tak konzervativní jako ti američtí a stanice toho může pustit víc. Navíc online kamery jedou zdarma.

3
Lucas
Reagovat

Já se těším na AGT a možná zkusím zas SYTYCD :) Big Brother vypadá taky dobře :) jen ten Rylan je ještě odpornější s těma vybělenejma zubama :D

4
Ludvík
Reagovat

@fx: Big Brother CA je skvělý.. mě baví daleko víc než ten US, ale UK je pořád ještě kontejnerovka, takže ty snídaně k tomu patří a bazén není pořád např. v loňské sérii Secrets & Lies bazén byl až později v domě a byl takový maličký… BTW ta Secrets & Lies byla super, hlavně ze začátku, ale na BBUK mě baví ty shopping tasks a Eviction nights a ani u toho nemusím moc přemýšlet jako u US nebo CA Big Brothera, kdo s kým je spojený apod. :D… a jsem rád že to moderuje Emma, je to skvělá moderátorka a rozhodně to umí víc než Bryan (nebo jak se jmenoval), ale Davina je Davina, i když Emma k ní má blízko.
@Lucas: Rylan naštěstí moderuje jenom Bit on the side a to ještě ne pokaždé, jestli to bude jako loni tak se budou střídat s Emmou :D

5
fx
Reagovat

4: BBCA je udělaný dobře, no :-) Už se těším na třetí řadu. Ačkoliv byly tam momenty, které se mi nelíbily. Třeba co udělali Topaz v první řadě a pak na co doplatila letos Ika… Že nějaké jejich rozhodování pustili ostatním na obrazovku… To už mi přijde jako moc velký zásah, který tomu hráči zničí zbytečně hru… To by se v US verzi nestalo. Ale to je asi tak jediné, co mi vadilo :-) Dobrá je taky Side show… Gary a Peter jsou naprosto šílená dvojka :-D

Jinak co se BB UK týče, tak by mě asi bavil víc, kdyby snížili počet epizod týdně. Někdy tam jsou z mého pohledu prostě úplně hluchá místa (právě takové ty záběry „ten leží tam a ta leží tamhle“), která chápu, že k tomu patří, ale je jich na můj vkus až moc. V každém případě tomu zase dám šanci, jako každý rok. Stejně jako BB AUS, který má mít kompletně předělaný dvoupatrový dům :-)

6
priznivec.obecny
Reagovat

Zaujalo mě taneční RS.

7
Monika
Reagovat

Jsem si pustila ten tanec a rikala jsem si co tam delaji, vzdyt nic neumi, jakej maji talent. Tohle zvladnou i sikovnejsi na konci Stardance o tisicovkach tanecniku nemluve a pak jsem si precetla, ze zvitezili, docela sok. Nicmene skvele vybranej song, pusobiva scena, to dela divy. S nejvetsi pravdepodobnosti by zvitezili i u nas, ackoliv jsou to amaterske nuly.

8
fx
Reagovat

7: Až na to, že tyhle nuly zvládnou se stejným přehledem např. i náročné hip-hopové choreografie s různými přemety atp… Takoví tanečníci, kteří by tohle zvládli, v naší StarDance fakt nejsou ani omylem… To ve StarDance jsou proti nim nuly :-D Tihle lidi mají často za sebou leta tancování, akorát že díky SYTYCD to dotáhnou mnohem dál než by si jinak dovolili doufat ;-) Můžou si vybírat hodně… Např. jedna holčina, která ani neprošla castingy, protože nebyla dost dobrá, má na svědomí valnou část choreografie v Glee (plus tam taky hraje) ;-)

9
Monika
Reagovat

@fx: Ja hodnotim jen to co vidim, tedy konkretne v tomto pripade jedno jedine zverejnene video a ze je tanecne velmi slabe, za tim si naprosto stojim. Je tak slabe, ze bych to ani tancem nenazvala.

10
priznivec.obecny
Reagovat

@fx: Ten Fik-Shun je výbornej. Tam je znát ta fyzička, atd… a ještě vtipnej.

Jinak Vojto, jsem zapomněla. Dík za info :-).

11
VojtaP
Reagovat

@Monika: můžu tě ujistit, že tohle byla ještě jedna z těch jednodušších sestav, co se v té show odehrála, toto video jsem zvolil, protože tam vynikla jejich chemie, ne protože by to bylo tak ohromující, přesto si ale nemyslím, že to bylo nějak špatně odvedené. Ne nadarmo je show každoročně nominovaná na Emmy za choreo, určitě si nějaké další videa dohledej, někdy je to opravdu podívaná, na YT jsou různé best of.
Pokud jde o vítěze, tak Amy určitě nebyla nejsilnější tanečnicí, hodně jí pomohl právě Fik-Shun, který válel ve všech stylech a většinu času ji tlačil před sebou, ten určitě není amatérská nula.

@Lucas: Já to vidím na Talent a možná taky ten SYTYCD, ale dobře vypadá taky britské Got To Dance, ke kterému se dostanu příště, letos údajně mění formát a bude to takový taneční X Factor, tak jsem zvědavý.

12
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Fik-Shun je „podezřelý“ už jen z té jedné ukázky. Ani se nedivím, jestli umí všechny styly a ještě se u toho „nepolámat“…

13
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: Není zač :)

Myslím, že právě díky tomu Fik-shun vyhrál, ukázal tu variabilitu, ostatní nepůsobili ve všech stylech tak přirozeně. Líbilo se mi od nich i Paso doble http://youtu.be/mGNjQBv5QK8?t=2m12s nebo hip hop http://youtu.be/xO0nKHRRO0w, kde se zase mohl víc předvádět.
Ještě mimo se mi hodně líbila tato moderna http://youtu.be/jmtPnA41vus to vždy umí udělat působivě.

14
Lucas
Reagovat

Jinak, když se tu zmínilo StarDance, koukal jsem na letošní řadu Dancing with the stars a naprosto mě to dostalo, viděl jsem i minulou podzimní řadu a taky úžasná, skvělí porotci a v poslední řadě především skvělá chemie mezi celebritama a profíkama :)

15
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: To Paso Doble se mi líbilo hodně. Pominu-li ten tanec, tak i ten typ tance, který má být vášnivý, je perfektně dokreslený v takovém ďábelském prostředí s barvou černé přerušovanou rudými světly… Hip hop taky pěkný… Viděla jsem jen SK Move Up a musím říct, že např. ta Zuzka (asi skončila třetí) byla i lepší než tahle slečna. To je dobré zjistit, že i u nás jsou dobří. Že je není vidět?
No, už delší dobu právě uvažuji, že bych chtěla takové RS sledovat, fakt mě to bere :-). Většinou pěkná, moderní muzika, ten tanec, visuální výprava, oblečení, choerografie, pěkný lidi, energický náboj, taky emoce… Už jsem se snažila hledat na yt ale pod Move Up a nic jsem právě nenašla. Takže teď už bych mohla na yt si něco zkoušet zkouknout :-).

16
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: Ta scéna, hudba a choreografie jdou někdy tak nádherně dohromady, že z toho až mrazí. Nejvíc to asi vynikne asi v té moderně, která je víc o řeči těla. Celkově ale v této show odvádí dobrou práci. SK Move Up jsem neviděl, tak nemůžu posoudit, ale myslím, že Amy taky nebyla nejlepší a hip hop nebyl její zaměření, to bylo tuším právě to contemporary, ale teď si nejsem jistý.
Jak už jsem psal výš, tak bych chtěl chytnout to britské Got To Dance, kde budou porotci v roli mentorů, jako v XF. Jsem zvědavý jestli to bude fungovat.

17
priznivec.obecny
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=E8WMoVbGRBw Mě se hodně líbí její pohyb jako takový a i si myslím, že je lepší celkově. Bylo to moc dobrý, jsou ještě díly na PLUSke. Suníčko se tady tomu věnoval, ale moc z nás jich tu nediskutovalo..Taky hodnotitelé profes tanečníci byli vtipní, jeden mě dokonce zaujal svým nadhledem – borci, fakt.. .Doporučuju. Na ten Got To Dance bych se taky mohla podívat. Já si nedostatek takových pořadů vlastně občas vynahradila krasobruslením, myslím taneční soutěže v modernějších stylech…ale to byla opravdu cca náhrada :-).

18
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: tady tento kousek jsem zrovna viděl, velmi dobré, jen jsem to tenkrát nemohl sledovat nějak pravidelně, pokud bude čas, doženu z archívu. Je škoda, že se u nás podobné formáty netočí víc, myslím, že tanečníci nejsou po 3 řadách Talentu tak přebraní, jak zpěváci po 10 letech pěveckých show a schopní choreografové by se snad taky našli. Nova v minulosti sice dělala casting na něco, co se tvářilo jako SYTYCD, ale nakonec z toho sešlo, zajímalo by mě, jak by to fungovalo. Možná by nebylo na škodu jeden rok místo zpěvu zkusit něco podobného…

19
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: No ta SK verze mě šokla, tak dobrou úroveň jsem nečekala. Nemůžu nějak extra dobře posoudit ten taneční level, ale i pro amatéra bylo jasný, že někteří tanečníci byli dobří a celkově to mělo spád. Já jsem ty díly shlédla „jedním dechem“. Na Nově nevím, jak by to zvládli. O to víc by mě to taky zajímalo, jak by jim to vyšlo. Souhlas. Trošku z těch pěveckých RS v tak malých státečcích se mi už točí hlava. Je toho prostě moc a taky bych měnila.

20
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: myslím, že kdyby se Nova s Markízou znovu spřáhli s Nuňezem, který má za sebou skvělé Let’s Dance, tak by to nemuselo vůbec dopadnout špatně. Hlavně by tedy záleželo na tom, jaké by se jim podařilo sehnat soutěžící a choreografy a nakonec i porotce.
Jinak je tomu už pár let, ale ještě jsem sledoval na MTV soutěž tanečních skupin America’s Best Dance Crew, což byla teprve pastva pro oči, ale tuším už to neběží. V jedné skupině co nakonec vyhrála tancovala i Češka. Nejlepší byla asi jejich Katy Perry http://youtu.be/_BL6WY95Eto

21
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: To bylo dobrý, jak ukazovali i zpomalené záběry. Nějak jsem to zatím moc neregistrovala. Teď si nevybavuji jméno, je exotickej typ a tančí v Americe, potom i jeden Superstárista měl taky úspěchy venku (Jankovič?)..a to jsem opravdu jen pochytila tyhle info náhodně a vůbec se v týhle branži u nás neorientuju. Správný lidi by asi měli možnost sehnat… Ale bude to už asi pracnější, než oprášit playlisty a vyjít už de facto utvořený týmy (porotci, moderátoři, kapela atd…).Nevím, jestli by se Nově do toho chtělo… Proto hodně kvituji ten SK Move Up. Hm, tak tuhle show dělala společnost Minaříka…

22
Petr
Reagovat

Joo za 1 rok nebo 2 bude X factor 2 Sezona .Tady je rozhovor a rikala ze cesku vedou serialy a hokej hodne zmenil sledovanost a doufa ze se to do budoucna zlepsi http://xfactor.joj.sk/c/novinky/andrea-gavacova-z-fremantle-media-x-factor-mal-americku-kvalitu…………Nevim jestly mel americkou kvalitu kdyby bylo vice talentu tak mozna ….A doufa ze bude vice Epizod ..Tak uvidime v budoucnu

23
Lucas
Reagovat

„Mám na starosti strednú a východnú Európu, tak viem porovnávať. Môžem úplne s čistým svedomím povedať, že to bola jedna z najlepších verzií v strednej a východnej Európe,“ vyhlasuje s hrdosťou v hlase. :D :D

Bože :D alespoň, že přiznává to, že bylo málo dílů, nechápu, že jim to vůbec dovolili. A americkou kvalitu to mělo no, když americká verze byla jedna z těch horších :D plus ta nehezká fialová grafika a ty zbytečný popisky kategorií.

24
Lucas
Reagovat

Jinak Louis Walsh potvrdil svůj návrat do X Factoru UK oficiálně :(

25
Ludvík
Reagovat

@Lucas: :((((((((((

26
jab
Reagovat

@Ludvík: Mě to naopak nevadí, mě Louis loni hodně bavil (hlavně v tandemu s Sharon) :-)

27
Ludvík
Reagovat

@jab: Mě právě Louis vůbec nebaví… já se na něho už ani dívat nemůžu, ani nevím proč ale něčím mi je hrozně nesympatický :D No teď by už mohli potvrdit tu Mel B ať to máme komplet

28
Lucas
Reagovat

Kéž by to byla Mel B :)

29
yeey
Reagovat

Louis je proste na pest, absolutne zbytecny chichotajici se dedula valici jedno cliche za druhym, ktery se navic dokaze v tandemu s pokryteckou mrchou Sharon chovat jako 13letej pubertak… nedavno sem zase koukal na jedno video, kde se Sharon vyjadruje k peveckym show – http://www.youtube.com/watch?v=ftYTCWl7H8M – hlavne, ze je k popukani, trhla a sprosta, ale ta jezibaba si bohuzel fakt absolutne nevidi do huby… hlavne, ze se prachy sypou..:-D myslim, ze zrovna Mel B by tam ale Louise mohla docela solidne uzemnovat a Cheryl ho taky nema rada, takze si nebude tak vyskakovat jako v minule rade, na jeho vysmivani Nicole nezapomenu…

30
VojtaP
Reagovat

@Lucas: též jsem se u toho pobavil. :D Americkou verzi to skutečně vzdáleně připomínalo (nebo spíš se snažilo kopírovat), ale to neznamená, že je to dobře. Už jen chybělo, že to označí za nejpovedenější verzi. :D To by mě jen utvrdilo, že vedení Fremantlu pro střední a východní Evropu nemá soudnost. I tak pochybuju, že druhá řada v blízké budoucnosti vznikne, zvlášť, když si konkurence začíná vést podobně, i když o něco líp. Pořád je to na tento typ pořadů málo při obrovské investici.

S tím Louisem se to dalo čekat, taky bych raději, kdyby se spíš potvrdila ta Mel B. Louis je už otravný, je sice zábavné, jak si z něj dělají srandu, u toho se bavím a skoro bych řekl, že už to k tomu tak nějak patří. Chtělo by to ale už někoho, kdo té show přispěje něčím novým, to Louis není.

@yeey: ten rozhovor už jsem viděl nedávno. Má sice pravdu, že ty sob stories jsou někdy až příliš, ale když se zmínila o brečících porotcích, tak jsem se musel pousmát. Sama v XF několikrát brečela a vychvalovala, trochu se tím shodila.

Přidat komentář