Panáček v reality show

Big Brother 10: Velký útěk

25. Červenec 2009 | napsal(a): | reality show: Big Brother

V letošním Big Brother 10 jsme už zažili italský týden, tentokrát se obyvatelé domu důkladně seznámili s kulturou jiné země: Řecka. Tři z nich se tak museli naučit 15 minut trvající choreografii ceremoniálu výměny řecké prezidentské stráže, další tři soutěžící měli na 24 hodin na starost stánek s rychlým občerstvením a měli dle požadavku Velkého Bratra připravovat kebab, Charlie a Rodrigo se zase měli naučit taneční vystoupení dvojice Stavros Flatley, kteří si získali značnou popularitu v letošním Britain’s Got Talent.

Zbývajících 5 soutěžících získalo roli řeckých bohů, například Bea jako bohyně lásky [singlepic id=135 w=160 float=right]Afrodité natočila medailonek pro videoseznamku a štáb ji zařídil rande s jedním televizním divákem. Marcus jako bůh Kratos měl předvést svou sílu v souboji v páce, Tom měl stejně jako Atlas nést tíhu světa (těžkou kouli představující Zemi) a Kenneth jako bůh bohatství Hádés měl předvést své znalosti v kvízu odhadování přesných cen 7 předmětů. Protivníky pro tyto tři poslední úkoly měl vybrat Halfwit jako všemocný Zeus. Mělo to ale háček. Jak se Halfwit ve Zpovědnici dozvěděl, nejdůležitější byl právě jeho úkol, protože alespoň dva jimi vybraní protivníci museli bohy v soutěžním klání porazit, aby obyvatelé vyhráli luxusní rozpočet, [singlepic id=136 w=160 float=left]ostatní řecké úkoly byly podružné a na výsledek týdenního úkolu neměly žádný vliv. Halfwit si ovšem tento fakt musel nechat pro sebe a nesměl ostatním říct, proč je důležité, aby bohové ve svých úkolech prohráli. Halfwit ovšem toto tajemství prozradil (ikdyž se hodně snažil, aby to vypadalo nenápadně), štáb tak rozhodl, že svůj tajný úkol nesplnil a obyvatele domu musí i další týden vydržet se základním rozpočtem.

Celý řecký úkol ale zastínily jiné události v domě. Pětice nových obyvatel (Bea, David, Hira, Kenneth a Tom) dostala krátce po svém vstupu do hry tajný úkol. Hira náhodně vylosovala jména dvou původních soutěžících (Halfwit a Noirin) a noví obyvatelé museli zařídit, aby právě tato dvojice dostala nejvíce nominací od svých spoluobyvatel. [singlepic id=137 w=160 float=right]Pokud by tuto misi nesplnili, všech pět by se automaticky dostalo do diváckého hlasování a hrozilo by jim, že by vypadli už po jednom týdnu. Úkol to nebyl zrovna jednoduchý, protože soutěžící podle pravidel nesmí o nominacích mluvit a nesmí se navzájem ovlivňovat. Noví obyvatelé tak dlouho nevěděli, jak tento úkol splnit a čas rychle plynul.

Původní soutěžící se ovšem mezitím cítili unavení z neustálých nominací a rozhodli se nominace bojkotovat. Společně se dohodli, že ve Zpovědnice nominují navzájem jeden druhého, takže do diváckého hlasování postoupí všichni. K této vzpouře se ale nepřidali všichni (pochopitelně Lisa, která se vždy vyhýbá všem zábavám v domě, a slušňák Rodrigo). [singlepic id=138 w=160 float=left]V kuriózních tajných nominacích dostali nejvíc hlasů Charlie a Lisa, tyto nominace ale Velky Bratr označil za neplatné. Protože noví obyvatelé nesplnili svůj tajný úkol, všech 5 bylo automaticky nominováno na vyřazení. A protože původní obyvatelé porušili základní pravidlo a domlouvali se, kdo jak bude hlasovat, také oni byli za trest nominovaní. Diváci tak tento týden měli skutečně velký výběr, nominováno na vyřazení bylo celkem 11 soutěžících, pouze Lisa a Rodrigo zůstali z obliga.

Britští bookmakeři dávali největší šanci na vypadnutí 24-letému multimilionáři Kennethovi, který do domu vstoupil jen proto, že v něm byla jeho dívka Karly (společné chvíle si ale moc neužili, protože Karly byla před týdnem vyřazena). Bohatý podnikatel se ale nepředvedl v moc dobrém světle, přestože jej Karly mohla sledovat na obrazovce každý den, nepokrytě začal balit Dogface. [singlepic id=139 w=160 float=right]Neustále poukazoval na to, jak je bohatý a kolik běžně utrácí peněz. Svým arogantním chováním narazil také u citlivé hipísačky Bea, po jedné hádce s klidem prohlásil, že mimo dům Velkého Bratra by se to stát nemohlo, protože by si zaplatil někoho, kdo by se o ni postaral. Štábu pak musel hned vysvětlovat, co myslel tím, že by se o ni někdo „postaral“. Vysvětlil to tím, že jej běžně doprovází osobní ochranka, která by do jeho blízkosti nepustila jakýkoliv rušivý element. Zdálo by se, že jej nedokáže nic rozházet. Pak ale dostal od štábu jednoduchý úkol, Karly po svém odchodu v domě zapomněla své antikoncepční pilulky a chtěla je poslat. Kennethovi vrtalo hlavou, k čemu jeho přítelkyně venku najednou tak nutně potřebuje antikoncepční pilulky, až se rozhodl soutěž opustit, protoze ho to bez ní stejně nebavilo. Neodesel ale tradicni cestou, ve čtvrtek ráno za pomoci Marcuse přelezl přes střechu domu a utekl z dohledu televizních kamer. Z tohoto důvodu se divácké hlasování zrušilo a v pátek už žádný další soutěžící ze hry nevypadl.

Pokračování příště

videa ke stažení

– Všechny epizody Big Brother 10 ke stažení

související články

Big Brother 10: Happy Birthday, Big Brother!
Big Brother 10: Přijel k nám cirkus!
Big Brother 10: Italská domácnost
Big Brother 10: Na dvoře krále Jindřicha VIII
Big Brother 10: Love is all around
Big Brother 10 – rekapitulace prvního týdne

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Pattrick
Reagovat

Trapák no ..

2
TK
Reagovat

Pro Kennetha by stejně ta hlavní výhra 100.000 liber byla jako útrata za jeden večer v klubu. Za každý den zbytečně strávený v domě Velkého Bratra by v podnikání ztrácel daleko víc.
Ale hlavně , že je s ním Karly šťastná a má ho ráda jen pro jeho srdce a ne pro jeho účet v bance, he he.

3
Pattrick
Reagovat

Samozřejmě :D

4
me2d
Reagovat

fakt je hlavní cena jen 100 000, to se mi zdá moc málo, dyť to je takovej lepší roční plat, jako bejt za to s šancí 1 ku 10 zavřenej 3 měsíce, to se snad skoro nevyplatí.

ale nějak se jim to stejně sipe, když včera vodešel Tom, pochopil jsem správně, že byl gej? ale to jak nazval Marcuse vlčím mužem, bylo fakt supr. a jak se snažil rozhodit Beeu, že to jako hraje, jak vona nechápala?

5
_static
Reagovat

nové články o BB UK 10 už nebudou? :(

Přidat komentář